nv-1505

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2015. – svibanj


u ovom broju:

 11.05.15 – 24.05.15

- BCC Services - po dvadeseti puta uspješno završen audit za sustav kvalitete po ISO 9000 normi

- Fujitsu i Intel - sporazum o suradnji za IoT platforme

- Commvault - optimizirano putovanje u javne i hibridne oblake

- Kofax - TotalAgility i Kofax MarkView za vodeću globalnu građevinsku tvrtku

- Kofax - TotalAgility za američku državnu poreznu agenciju

- Syncsort blog - u vašoj cloud arhitekturi ima mjesta i za mainframe

27.04.15 – 10.05.15

- Fujitsu - nova generacija PRIMEQUEST i PRIMERGY sistema poboljšava performanse pomoću rada u memoriji

- Riverbed - SteelHead pomaže klinici uštedjeti 1 milijun USD godišnje

- Veeam - Veeam FastSCP for Microsoft Azure i novi paket za upravljanje Veeam Management Pack v8 for System Center

- Veeam - puna potpora za VMware vSphere 6

- Kofax - platforma Kofax Mobile Capture ubrzava obradu zahtjeva za nadoknadu troškova za globalnu tvrtku za zdravstveno osiguranje i usluge

- Kofax - Kapow 9.5 donosi analitiku i mogućnost simulacija

- Fujitsu - tehnologija koja vizualizira složenost poslovne logike u programskom kodu


11.05.15 – 24.05.15


Zagreb, 12.05.2015

BCC Services - po dvadeseti puta uspješno završen audit za sustav kvalitete po ISO 9000 normi

I nakon dvadeset godina sustav kvalitete je živ, u svakodnevnoj uporabi i koristan

BCC Services je objavio da je certifikacijske kuća DNV-GL još jedan obavila kontrolni audit BCC-ovog sustava kvalitete po normi ISO 9000 i potvrdila da je sustav upravljanja kvalitetom koji BCC Services ima već dvadeset godina živ, da se svakodnevno koristi i da je koristan.

BCC Services je svoj prvi certifikat za sustav kvalitete je zaslužio godine 1995, kada je još poslovao kao ICL Hrvatska. Svečanost uručenja prvog certifikata je održana na ICL-ovom štandu na sajmu informatike Info'95 na Zagrebačkom velesajmu. To je bio četrnaesti ili petnaesti takav certifikat u Hrvatskoj, a prvi u informatičkoj industriji i jedan od prvih ostvarenih s namjerom nastupa na hrvatskom tržištu (svrha većine certifikata u to vrijeme je bila da se omogući izvoz proizvoda na strana tržišta).

Sustav kvalitete je u tih dvadeset godina doživio trideset izdanja, no osnovne ideje su ostale iste - sustav je smišljen da bi definirao kako svojim kupcima ponuditi vrhunske informatičke proizvode i usluge, od prve, na vrijeme i to učiniti svaki puta. Sustav kvalitete je pomogao brojnim generacijama djelatnika da se brži i bolje uključe u rad, a tvrtki da stekne i mnogo godina zadrži zadovoljne kupce.

Ove godine izlazi nova verzija norme - ISO 9000:2015 a BCC Services je već započeo pripreme za prijelaz na tu verziju.


Tokyo, May 13, 2015

Fujitsu i Intel - sporazum o suradnji za IoT platforme

Fujitsu i Intel su objavili da su sklopili sporazum prema kojemu će kombinirati Fujitsuovu tehnologiju za platformu za distribuirane servise s Intelovim IoT Gatewayom i izgraditi sveobuhvatna rješenja za 'Internet stvari' (IoT Internet of Things).

Fokus će za početak biti na području proizvodnje, maloprodaje i javnog sektora.


Tinton Falls, NJ—May 13, 2015

Commvault - optimizirano putovanje u javne i hibridne oblake

Rješenja za efikasnu uporabu oblaka, masivni oporavak podataka spremljenih u sigurnosne kopije u oblaku, povećanu efikasnost i veći izbor, fleksibilnost brzinu uvođenja oblaka

Commvault je objavio proširenje svog portfelja proizvoda kako bi korisnici lakše iskoristili prednosti rada u oblacima. Objavljen su proizvodi Commvault Cloud Disaster Recovery, Commvault Cloud Development and Test, Commvault Cloud Gateway te Commvault Cloud Replication.

Commvaultov Cloud Disaster omogućava rekonstrukciju podataka iz sigurnosnih kopija u oblacima, konzistentno upravljanje i dodjelu resursa, te puni oporavak nakon katastrofa i restauracija virtualnih mašina.

Cloud Development and Test povezuje dodjelu resursa za virtualne mašine tokove poslova, te ih povezuju s okolišima za razvoj i testiranje u oblacima. Smanjuje se i posao oko administriranja.

Cloud Gateway, na softveru zasnovani gateway se uklapa u strategiju za cloud uređaje.

Cloud Replication je komplement za ostale Commvaultove cloud mogućnosti.


IRVINE, Calif. - May 20, 2015

Kofax - TotalAgility i Kofax MarkView za vodeću globalnu građevinsku tvrtku

Softver će automatizirati poslove oko ljudskih resursa i obradu faktura

Kofax je objavio da je jedna od vodećih globalnih građevinskih tvrtke investirala više od 1,2 milijuna USD u Kofax TotalAgility® i Kofax MarkView® kako bi optimizirala poslovanje, automatizirala ručne procese, poboljšala efikasnost zaposlenika i smanjila troškove.

Korisnik ima na tisuće zaposlenika, a očekuje da će se taj broj povećati pa će koristiti Kofax TotalAgility da automatizira poslove oko novih zaposlenika i obračuna troškova. Također će se koristiti i Kofax MarkView, koji je integriran s njihovim Oracle ERP sistemom i koji će modernizirati poslove oko salda kontija dobavljača, u okviru kojih se godišnje obradi više od 140.000 faktura.

Kofax TotalAgility je unificirana platforma za automatsko upravljanje poslovnim procesima i dinamičko upravljanje slučajevima. TotalAgility osigurava neophodnu vezu sustava za odnose s klijentima i sustava za zapise, poboljšava odziv prema korisnicima, poboljšava nivo usluga, poboljšava konkurentnost, te pomaže širenju poslovanja i smanjenju troškova.

Kofax MarkView for Accounts Payable je aplikacija za automatizaciju financijskih procese u okviru sustava za praćenje isplata. Automatizira prijem i prihvat papirnatih i elektroničkih faktura, vadi podatke i usavršava ih, te upravlja tijekovima poslova za obradu transakcija za obradu izuzetaka i kroz proces odobravanja isplata. Znatno skraćuje vremena takvih obrada i optimizira kontrolu procesa i upravljanje tijekom gotovine.


IRVINE, Calif. - May 14, 2015

Kofax - TotalAgility za američku državnu poreznu agenciju

Softver će automatizirati obradu povrata poreza i omogućiti bolje praćenje prijava i prikupljanja poreza

Kofax je objavio da je američka državne porezna agencija sklopila ugovor za Kofax TotalAgility® i Kofax Analytics for Total Agility® pomoću kojih će automatizirati ručne procese i povećati učinkovitost osoblja.

Agencija u prvom kvartalu zaprima oko 15 milijuna poreznih prijava, pri čemu se koristi više od 100 različitih obrazaca. Agencija obično zaposli 45 privremenih djelatnika na šest mjeseci koji ručno unose podatke iz prijava i prosljeđuju ga u sistem za obračun poreza.

Da bi ubrzala i olakšala obradu prijava, agencija je odabrala Kofax TotalAgility za obradu prijava i Kofax Analytics for TotalAgility kako bi pratila kako ide obrada svake prijave.

Kofax TotalAgility je unificirana platforma za automatsko upravljanje poslovnim procesima i dinamičko upravljanje slučajevima. TotalAgility osigurava neophodnu vezu sustava za odnose s klijentima i sustava za zapise, poboljšava odziv prema korisnicima, poboljšava nivo usluga, poboljšava konkurentnost, te pomaže širenju poslovanja i smanjenju troškova.


May 11, 2015

Syncsort blog - u vašoj cloud arhitekturi ima mjesta i za mainframe

Autor: Christy Wilson

Sada kada imate oblak, ne treba vam više mainframe, zar ne? Ne tako brzo. Mainframe je još uvijek izvrsni alat da se iskoristi oblak, a moderna mainframe računala su idealno rješenje za mobilne tehnologije. Još i danas se 70 do 80 posto svih transakcija obavlja na mainframe sustavima. Količinski je to više od svih objava na Facebooku, više od Google pretraga i YouTube video snimki koje se gledaju svakog dana.

Grane djelatnosti kojima je važna jaka sigurnost i zaštita, kao što su financije, osiguranje, zdravstvena skrb, komunalije, maloprodaja i razne državne agencije, znaju da su mainframe sustavi pouzdaniji (postižu razine dostupnosti od 99,999 %), troše manje energije od servera za oblake i uglavnom su efikasniji u radu. Najnoviji modeli mogu obraditi 1,1 milijun transakcija svake sekunde.

Srećom mainframe i oblaci mogu dobro raditi zajedno.

Nije potrebno zamijeniti stare aplikacije pisane u COBOLu, PL/1-u i sličnim jezicima. Jednostavno im se doda novo, moderno sučelje. Povrh toga, moderna mainframe računala mogu koristiti i kod pisan u novijim jezicima, kao što su Java i C++, tako da nema problema ni kada vam zatrebaju nove aplikacije.

Otprilike jedna četvrtina svih mainframe sustava rade na Linuxu, no možete izabrati i infrastrukturu zasnovanu na operacijskom sustavu z/OS ili čak i Windowsima. Mainframe se može konfigurirati dok radi i osigurava mnogo nivoa redundantnosti.

Čak i uz snažne prednosti koje osiguravaju mainframeovi, ti sistemi se trenutno prodaju pružateljima drugog nivoa (Tier 2) cloud servisa, umjesto da se nude pružateljima usluga prvog nivoa. Google, PayPal, Amazon, i ostali veliku pružatelji T-1 usluga jednostavno ne koriste niti z/os sisteme niti mainframe računala.

No neki izvještaji pokazuju da mainframe stroj može, za istu količinu pohrane i rada, ponuditi uštede od 32 % u odnosu na privatne oblake koji koriste x86 tehnologiju. Uštede se ostvaruju zbog manje potrošnje energije, a i time da je za mainframe potrebno platiti manji broj softverskih licenci.

Kako će se mainframe najbolje uklopiti u vašu cloud arhitekturu? Ima više načina da se dobije najbolje iz oba svijeta:

·   Uvedite oblak koristeći sistem z. Jednostavnije i lakše se njime upravlja nego velikim brojem servera.

·   Koristite pohranu u oblaku, a mainframe da obavi obradu. Pošto je većina podataka koji se čuvaju ustvari arhiva, koja se mora čuvati jer tako propisuju propisi , marinirane će vam o0sigurati brzi okoliš s umjerenom količinom podataka koji se obrađuju.

·   Koristite mainframe kao sef za podatke kojima pristupaju aplikacije koje žive u oblaku. Tako mainframe u biti postaje data server.

najnoviji sistem z, z13, je projektiran da bude komplementaran i računalstvu u oblacima i za mobilne tehnologije. Izbaciti mainframe? Nikada. Syncsort nudi cijeli niz rješenja za mainframe, uključivši Ironstream, MFX for z/OS, i High Performance Sort for SAS. cloud-mainframe


27.04.15 – 10.05.15


Munich, May 05, 2015

Fujitsu - nova generacija PRIMEQUEST i PRIMERGY sistema poboljšava performanse pomoću rada u memoriji

Viši nivoi performansi x86 servera za rad u memoriji i po resursima intenzivne aplikacije ; druga generacija servera iz FUJITSU Server PRIMEQUEST 2000 serije po dostupnosti konkurira UNIX/mainframe sustavima, što ju čini idealnim rješenjem za rad sa SAP HANA® ; Korporacijski FUJITSU Server PRIMERGY RX4770 M2 je projektiran za najzahtjevnije poslovno-kritične poslove

Fujitsu je predstavio drugu generaciju velikih servera iz FUJITSU Server PRIMEQUEST 2000 serije. Serveri nude izuzetne x86 performanse i mogućnost širenja memorije. Funkcije za kritične obrade pomažu osiguranju kontinuiteta poslovanja, ostvaruje se dostupnost usporediva s onom UNIX, odn. mainframe sistema, no uz ekonomičnost arhitekture zasnovane na x86 procesorima. Fujitsu je također objavio i FUJITSU Server PRIMERGY RX4770 M2, platformu za poslovno-kritične pozadinske poslove koja nudi vrhunske performanse, kapacitet memorije i pouzdanost.

Od samog lansiranja nove obitelji procesora Intel® Xeon® Processor E7 v3, sva tri modela iz nove PRIMEQUEST 2000 serije i PRIMERGY RX4770 M2 imaju SAP-ov certifikat za rad sa SAP HANA.

PRIMEQUEST 2000 serija kombinira visoku dostupnost kakvu obično nude UNIX sustavi, no uz ekonomičnost x86 sistema. S PRIMEQUEST 2000 serijom Fujitsu isporučuje solidnu platformu za infrastrukturu data centra. Novost u drugoj generaciji su samo-oporavak, napredne komponente za pouzdanost, dostupnost i servisibilnost (RAS - Reliability, Availability i Serviceability), uključivši dinamično re-konfiguriranje i prošireno particioniranje; otpornost DDR4 memorije te nove procesore iz obitelji Intel Xeon Procesor E7 v3. Nova linija PRIMEQUEST proizvoda poboljšava kritične obrade pomoću memorije velikog kapaciteta, koja ide do 12 TB.

PRIMEQUEST 2400E2 s četiri i PRIMEQUEST 2800E2 s osam utora su najprikladniji za poslovno-kritične obrade, obrade kod kojij jednostavno ne smije doći do zastoja. Oni su atraktivna alternativa korisnicima koji žele migrirati na x86 platformu, ne gubeći pri tome pouzdanost njihovih postojećih UNIX ili mainframe sistema.

Model PRIMEQUEST 2800B2 je idealan za rad s aplikacijama koje mnogo koriste rad u memoriji kao što su računalstvo u memoriji i SAP HANA, uz očuvanje ekonomičnosti i pouzdanosti.

PRIMERGY RX4770 M2 je odgovor za vrlo povezani svijet u kojem mnogi dosežu granice izdržljivosti njihovih data centara, IT infrastrukture i samih obrada. PRIMERGY RX4770 M2 s četiri utora je opremljen najnovijim procesorima iz obitelji Intel Xeon Procesor E7 v3. Mogući su sustavi s do 72 jezgre, plus sve do 6 TB super-brze DDR4 glavne memorije. PRIMERGY RX4770 M2 ima najsuvremenije mogućnosti upravljanja jer ima najnoviji integrirani iRMC S4 (integrated Remote Management Controller) kontroler za daljinsko upravljanje.


San Francisco—April 29, 2015

Riverbed - SteelHead pomaže klinici uštedjeti 1 milijun USD godišnje

Dovoljna niža propusnost, udvostručeni mrežni kapaciteti, bitno smanjeni troškovi prijenosa

Riverbed Technology je objavio da klinike Carilion koriste Riverbed® SteelHead™ da bi smanjila troškove isporuke aplikacija, no bez smanjenja performansi. Koristeći SteelHead, klinike Carilion su mogle prijeći sa skupe optičke mreže na jeftinije uređaje, uz iste i bolje performanse aplikacija. Time se godišnje štedi skoro milijun USD.

Klinike Carilion je neprofitna zdravstvena organizacija koja se sastoji od sedam bolnica i više centara za zdravstvenu skrb za ambulantne pacijente. Sjedište joj je u Roanokeu, Virginia, SAD, a pruža zdravstvene usluge za skoro milijun pacijenata.

Carilion ima primarne i sekundarne data centre gdje se centralno obrađuju aplikacije kao što su arhiviranje radioloških slika, komunikacijski sustav i aplikacije za još nekoliko usluga. Zbog zahtjevnosti takvih aplikacija, klinike su za komuniciranje koristile skupi mrežni sustav s optičkim vlaknima.

Nakon što je uvedena Riverbedova tehnologija u seoskim lokacijama u kojima su brzine od 10-megabita sasvim dovoljne, troškovi su znatno smanjeni, a performanse su se čak i poboljšale.


Chicago, IL – May 5, 2015

Veeam - Veeam FastSCP for Microsoft Azure i novi paket za upravljanje Veeam Management Pack v8 for System Center

Najnoviji dodatak obitelji besplatnih Veeamovih alata, Veeam FastSCP for Microsoft Azure osigurava sigurno kopiranje datoteka u i iz virtualnih Azure mašina ; Novi Veeam Management Pack v8 pojednostavljuje planiranje resursa i uvođenje hibridnih oblaka

Veeam Software je objavio dva nova rješenja - Veeam FastSCP™ for Microsoft Azure i Veeam Management Pack™ (MP) v8 za Microsoft System Center. Rješenja će pomoći korisnicima da lakše uvedu Microsoftov hibridni oblak. Oba proizvoda su u beta verziji.

Veeam FastSCP for Microsoft Azure, se je pridružio obitelji besplatnih Veeamovih alata, koja sadrži Veeam Endpoint Backup™ FREE, Veeam Backup™ Free Edition, Veeam ONE™ Free Edition i Veeam Task Manager for Hyper-V. Veeam FastSCP for Microsoft Azure pojednostavljuje i ubrzava uporabu hibridnih oblaka.


Baar, Switzerland – April 28, 2015

Veeam - puna potpora za VMware vSphere 6

Veeam Availability Suite v8 sada ima potporu za VMware Virtual Volumes (VVols), VMware Virtual SAN (VSAN) 2.0 i ostale ključne inovacije u vSphere 6

Veeam Software je objavio najnovije izdanje softvera Veeam Availability Suite™ v8, koje sada ima punu potporu za VMware vSphere 6.

Veeam Availability Suite v8 kombinira mogućnosti za sigurnosno kopiranje, restauraciju i replikaciju koje ima Veeam Backup & Replication™ s naprednim funkcijama za praćenje, izvještavanje i planiranje kapaciteta iz Veeam ONE™, te tako osigura sve što je potrebno da se zaštiti i upravlja VMware vSphere i Microsoft Hyper-V okolišima.


IRVINE, Calif. - May 6, 2015

Kofax - platforma Kofax Mobile Capture ubrzava obradu zahtjeva za nadoknadu troškova za globalnu tvrtku za zdravstveno osiguranje i usluge

Softver ubrzava proces odobrenja i za osiguranike i za osiguravatelja

Kofax je objavio da je jedna od globalnih tvrtki za zdravstveno osiguranje i usluge odlučila uvesti platformu Kofax Mobile Capture™ kako bi osiguranicima omogućila da zahtjeve za nadoknadu troškova šalju putem mobilnih uređaja. Očekuje se da će ovo rješenje optimizirati postupak podnošenja zahtjeva i proces odobravanja i za osiguranike i za osiguravatelja.

Tvrtka je veliki pružatelj osiguranja za zdravstvene usluge. Platforma Kofax Mobile Capture će osiguranicima omogućiti da pomoću kamere u svom mobilnom uređaju snime račun od pružatelja zdravstvenih usluga i ostalu prateću dokumentaciju, te da ih proslijede direktno u osiguravateljev sustav za obradu zahtjeva za nadoknadu troškova.


IRVINE, Calif. - Apr 30, 2015

Kofax - Kapow 9.5 donosi analitiku i mogućnost simulacija

Nova verzija donosi sveobuhvatni uvid u informacije, procese i performanse

Kofax je objavio početak isporuke Kofax Kapow™ 9.5, nove verzije platforme za integraciju i automatizaciju informacija. Kapow 9.5 sada sadrži i analitičke mogućnosti koje sadrže gotove indikatore za uvid u informacije, procese i performanse. Korisnici mogu pratiti analizirati informacije koje se obrađuju, tijekove poslova u procesima te performanse sustava. Kapow 9.5 sada donosi i mogućnosti za simulacije koje omogućavaju real-time testiranje projekata prije nego se razviju i puste u rad.

Proširenja u Kapow 9.5 također sadrže ubrzane robote za dizajn i testiranje, sinkronizaciju i upravljanje projektima, te potporu za naprednu grafiku.


Kawasaki, Japan, May 01, 2015

Fujitsu - tehnologija koja vizualizira složenost poslovne logike u programskom kodu

Tehnologija za kvantifikaciju kompleksnosti će pomoći pri iskorištenju resursa u razvoju velikih poslovnih aplikacija

Fujitsu Laboratories je objavio razvoj prve ne svijetu tehnologije za vizualizaciju stupnja složenosti poslovne logike u kompleksnim, velikim poslovnim aplikacijama. U prošlosti se u analizi složenosti aplikacija pokazalo da je bilo teško razlikovati logiku koja vodi poslovne procese od logike koja upravlja funkcijama kao što je razmjena podataka između programa i provjera formata.

Fujitsu je razvio tehnologiju koja automatski identificira poslovnu logiku u programskom kodu, te kvantificira kompleksnost poslovne logike koristeći indeks izračunat na osnovu broja grananja i sličnih faktora. Ta tehnologija smanjuje vrijeme potrebno za analizu poslovnih aplikacija i pomaže kod planiranja resursa kada se aplikacije žele mijenjati ili dograđivati.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018