nv-1506

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2015. – lipanj


u ovom broju:

08.06.15 – 21.06.15

- Fujitsu - VELCOUN-X softver za efikasno korištenje ICT platformi

- Fujitsu - FUJITSU Cloud IoT Platform, platformski servis za IoT podatke

- Cisco - sigurnost ugrađena u sve komponente mreže, za lakše korištenje Interneta svih stvari i digitalne ekonomije

- Riverbed - SteelFusion skraćuje vrijeme dodjele resursa za 80%, optimizira rad sa sigurnosnim kopijama i povećava efikasnost poslovanja

- Veeam Software - novi paket Availability Suite v9 donosi replikaciju virtualnih mašina u oblacima i mogućnost da se oporavak nakon katastrofa ponudi kao uslugu

- SAP - novo izdanje SAP HANA

25.05.15 – 07.06.15

- NetApp - AltaVault, integrirana rješenja za sigurnosne kopije u oblaku

- CommVault - rješenje za sinkronizaciju i razmjenu datoteka uključuje najbolju praksu upravljanja korporacijskim podacima

- Symantec - nova ponuda za rad u oblacima

- Veeam - Veeam Endpoint Backup za LabTech

- Veeam - novi paket Veeam Availability Suite v9 i EMC VNX Snapshot Integration

- VMware i Intel Security - integrirano rješenje za automatizaciju i uvođenje naprednih sigurnosnih servisa


08.06.15 – 21.06.15


Tokyo, June 11, 2015

Fujitsu - VELCOUN-X softver za efikasno korištenje ICT platformi

Rješenje za usluge u hibridnom oblaku koristi softverski definiranu mrežnu tehnologiju

Fujitsu je objavio FUJITSU Network VELCOUN-X, softverski definirani mrežni (SDN - softver-defined networking ) kontroler koji stvara optimizirani mrežni okoliš za hibridne cloud mreže.

VELCOUN-X je softver koji radi na Linux serverima. Pošto dovodi virtualizaciju u sistemski mrežni okoliš, uključivši virtualizirane i ne-virtualizirane platforme, kao što su fizičke mreže, softver čini rad i upravljane efikasnijim i smanjuje vrijeme potrebno za izmjenu postavki za 90 %.


Tokyo, June 10, 2015

Fujitsu - FUJITSU Cloud IoT Platform, platformski servis za IoT podatke

Fujitsu je objavio FUJITSU Cloud IoT Platform, novi platformski servis za korištenje IoT (Internet of Things) podatke preko digitalnih poslovnih platformi, zasnovan na FUJITSU Knowledge Integration, novom konceptu integracije koji pokreće eru digitalnog poslovanja.

Ova IoT platforma je servis za izgradnju i pružanje mogućnosti za efikasno, real-time korištenje ogromnih količina senzorskih podataka o ljudima i stvarima, putem Fujitsuovog javnog oblaka. Sadrži prvu na svijetu tehnologiju za distribuirane usluge, koju je razvio Fujitsu Laboratories. Ta tehnologija dinamički dodjeljuje i ubrzava obradu podataka, čak i u okolišima u kojima količina podataka znatno fluktuira.


SAN DIEGO, CA, June 8, 2015

Cisco - sigurnost ugrađena u sve komponente mreže, za lakše korištenje Interneta svih stvari i digitalne ekonomije

Cisco je objavio nove proizvode za ugrađivanje sigurnosti kroz cijelu proširenu mrežu – od data centra do krajnjih točaka, područnih ureda i u oblaku – za bolji uvid u prijetnje njihovu kontrolu.

Da bi se kompleksnost upravljanja sigurnošću kroz distribuiranu organizaciju svela na minimum, te da se poboljša uvid u prijetnje preko svih dijelova mreže, Cisco je ugradio sigurnost u cijelu proširenu mrežu. Cisco dodaje nove senzore koji povećavaju vidljivost; uvodi još više kontrolnih točaka koje osiguravaju poštivanje pravila i naprednu zaštitu od prijetnji koje smanjuju vrijeme do otkrivanja opasnosti i vrijeme reakcije, čime se smanjuje utjecaj napada.

Cisco je objavio slijedeći komplet rješenja koja su primjenjiva za cijeli mrežni portfelj:

·   Za krajnje točke: Uz Cisco AnyConnect® koji sadrži Cisco AMP for Endpoints, za korisnike koji koriste Cisco AnyConnect 4.1 VPN klijent

·   Za sveučilišta i područne urede: FirePOWER Services rješenja za Cisco® Integrated Services Routers (ISR) osigurava novu generaciju centralno upravljanog sistema za sprječavanje upada (NGIPS - Next-Generation Intrusion Prevention System) i naprednu zaštitu od zloćudnog softvera (AMP - Advanced Malware Protection) u područnom uredu, integrirano u mrežne komponente, za slučajeve gdje se ne isplati primijeniti posebne sigurnosne uređaje.

·   Mreža kao senzor i sistem za poštivanje pravila: Cisco je u mrežnu infrastrukturu ugradio više sigurnosnih tehnologija kako bi osigurao širok uvid u prijetnje i brzu identifikaciju korisnika i uređaja koji se ponašaju neuobičajeno, prijetnji i zlouporabu mreža i aplikacija.

Osim toga, Cisco je objavio i:

·   Hosted Identity Services, cloud servis koji radi u režimu 24/7, koji unificira i automatizira kontrolu pristupa.

·   pxGrid Ecosystem: jedanaestero novih partnera se pridružilo ekosustavu pxGrid Ecosystem, a dodano je i nekoliko novih kategorija ekosistemskih tehnologija


San Francisco—June 16, 2015

Riverbed - SteelFusion skraćuje vrijeme dodjele resursa za 80%, optimizira rad sa sigurnosnim kopijama i povećava efikasnost poslovanja

SteelFusion omogućava fleksibilnu infrastrukturu za servise za proizvođača laboratorijskih instrumenata

Riverbed Technology je objavio da tvrtka Tecan Trading, globalni proizvođač laboratorijskih instrumenata i dijagnostičkih rješenja, koristi Riverbed® SteelFusion™ da bi omogućila fleksibilnu infrastrukturu za servise koja informatiku pretvara u fluidni resurs koji se može dinamički prilagođavati promijenjenim zahtjevima. SteelFusion, je konvergentno rješenje za infrastrukturu koje omogućava nultu informatiku u područnim uredima, virtualizira i konsolidira 100% podataka i servera s udaljenih lokacija u data centre, a usto centralizira zaštitu podataka i upravljanje informatikom, a da pri tome ne gubi prednosti uporabe lokalnih servisa za područne urede. Tecan Trading je uveo novu, visoko virtualiziranu arhitekturu koja olakšava i ubrzava automatizaciju, dodjelu resursa, uzimanje sigurnosnih kopija i rekonstrukciju podataka u područnim uredima, s tim da se sve to radi iz data centra. Činjenica da u područnim uredima nema informatike dodjela resursa za nove područne urede se ubrzava za 80 %.  

Koristeći SteelFusion, Tecan Trading je dobio izuzetne lokalne performanse za aplikacije, trenutni oporavak, sigurnost i skalabilnost, što je sve posljedica centralizacije. Jedinstvena i zajednička arhitektura je oslobodila Tecan Trading od ranije fragmentirane arhitekture u područnim uredima i omogućila potporu za mobilne djelatnike, cloud servise i virtualno računalstvo, uz smanjene troškove za infrastrukturu.

Riverbed Application Performance Platform™ osigurava vidljivost s jednog kraja na drugi, optimizaciju i kontrolu preko cijele korporacije. Riverbed SteelFusion je infrastrukturno rješenje osmišljeno da omogući nultu informatiku u područnim uredima.


Baar, Switzerland: June 9, 2015:

Veeam Software - novi paket Availability Suite v9 donosi replikaciju virtualnih mašina u oblacima i mogućnost da se oporavak nakon katastrofa ponudi kao uslugu

Veeam Cloud Connect osigurava potpuno integrirani, brzi i sigurni oporavak od katastrofa, zasnovan na oblaku

Veeam® Software je objavio da će Veeam Cloud Connect biti proširen i uključivati mogućnosti za replikaciju virtualnih mašina (VM), zasnovanu na slikama tih mašina. Cloud Connect je dio novog paketa Veeam Availability Suite™ v9, koji će izaći kasnije ove godine. Proširene funkcije proizvoda Veeam Cloud Connect Replication for Service Providers omogućavaju pružateljima usluga da svojim klijentima ponude servis za oporavak nakon katastrofa (DRaaS - disaster recovery-as-a-service), zasnovan na oblaku.

Napredna, na slikama zasnovana, VM replikacija putem Veeam Cloud Connecta sadrži:

·   više-stanarsko zajedničko korištenje CPU, RAM, pohrambenih i mrežnih resursa;

·   prebacivanje sveg posla na lokaciju pružatelja usluga u slučaju katastrofa

·   ugrađene uređaje za proširenje mreže koji osiguravaju komunikacije među VM-ovima bilo gdje se oni nalazili

·   prebacivanje na postojeću ili novu infrastrukturu da bi se uspostavile normalne poslovne obrade

·   simulacija i testiranje glatkog prebacivanja poslova, bez ometanja redovnih obrada

·   spajanje preko jednog jedinog porta preko sigurne i pouzdane SSL veze prema pružatelju usluga

·   višestruke tehnologije za smanjenje prometa, uključivši ugrađeno ubrzavanje WAN-a, širenje replika i replikaciju iz sigurnosnih kopija

Veeam Cloud Connect Replication for Service Providers je proizvod koji se posebno licencira. Rješenje znači da DRaaS postaje lagano, priuštivo i praktično rješenje za bilo koji korisnički okoliš.


NICE, France, June 16, 2015

SAP - novo izdanje SAP HANA

SAP je objavio izdanje servis paka 10 (SPS10) za platformu SAP HANA®, koje korisnicima pomaže da ključne funkcije prošire do samih rubova mreže gdje se stvarno odvijaju poslovne transakcije i poslovni događaji. Najnovije izdanje donosi nove mogućnosti koje korisnicima pomažu da se spoje na Internet stvari (IoT - Internet of Things), da efikasnije upravljaju velikim podacima (Big Data), da prošire visoku dostupnost podataka širom cijele korporacije i da razviju nove aplikacije.

Nova SAP HANA mogućnost daljinske sinkronizacije podataka omogućava sinkronizaciju između centra korporacije do samih rubova mreže. Sada se korporacijski podaci mogu prihvaćati, može im se pristupati i može ih se slati u SAP HANA iz udaljenih radnih mjesta kao što su maloprodajni dućani i restorani.


25.05.15 – 07.06.15


Sunnyvale, CA. — May 27, 2015

NetApp - AltaVault, integrirana rješenja za sigurnosne kopije u oblaku

NetApp je objavio NetApp® AltaVault®, ranije zvan SteelStore, integrirano rješenje za rad sa sigurnosnim kopijama u oblaku, koje će korisnicima omogućiti brzo spremanje sigurnosnih kopija u oblak i uštede sve do 90 % u odnosu na rješenja koja se oslanjaju na pohrani na vlastitoj lokaciji.

Novo AltaVault rješenje sadrži virtualne fizičke (VMware ESX i Microsoft Hyper-V), te uređaje zasnovane na oblacima (AWS i Azure), i integrira se s postojećim softverom za rad sa sigurnosnim kopijama.

Prednosti novog rješenja su in-line de-duplikacija i kompresija podataka koja omogućava smanjenja u odnosu 30:1, veći izbor fizičkih, virtualnih i uređaja u oblacima te glatka integracija sa softverom za sigurnosno kopiranje (NetApp SnapProtect® i razni drugi softverski proizvodi)


Tinton Falls, NJ—May 26, 2015

CommVault - rješenje za sinkronizaciju i razmjenu datoteka uključuje najbolju praksu upravljanja korporacijskim podacima

Ispunjava zahtjeve hibridnih okoliša tako da podatke iz servisa za razmjenu, kao što su OneDrive i Dropbox, čini vidljivima za zaštitu, otkrivanje i poštivanje propisa ; Nove mogućnosti za razmjenu datoteka i sinkronizaciju donose jedinstvenu sigurnost i poštivanje propisa ; Organizacijama omogućava da svojim korisnicima osiguraju "osobne oblake" za sve njihove podatke, što olakšava pohranu, pristup i sigurnu razmjenu

CommVault je objavio nove mogućnosti koje će korisnicima omogućiti sigurnu pohranu, pristup i razmjenu datoteka, bez obzira gdje se oni nalazili. Proširivši mogućnosti u okviru svog kompleta rješenja Endpoint Data Protection, Commvault poslovnim korisnicima nudi sinkronizaciju i razmjenu podataka na korporacijskom nivou (EFSS - enterprise file sync & share).

Sve šira uporaba servisa za razmjenu datoteka kao što su OneDrive i Dropbox donosi i probleme: ne uzimaju se sigurnosne kopije takvih datoteka i podataka u njima i ne podliježu pravilima za upravljanje koja se u korporacijskim okolišima smatraju rutinskima. To znači da je briga poštuju li se propisi o zaštiti informacija opravdana. Objavljeni Commvault File Sharing, sada organizacijama nudi sigurno rješenje koje podatke stavlja pod kontrolu i za najzahtjevnije situacije.

Commvault je objavio i Edge Drive™, novu mogućnost u okviru Commvault File Sharinga, koja donosi virtualnu mapu koja se ponaša kao "osobni oblak" i omogućava real-time razmjenu preko mobilnih uređaja.


MOUNTAIN VIEW, Calif. – June 2, 2015

Symantec - nova ponuda za rad u oblacima

Symantec DLP 14 donosi bolju vidljivost i kontrolu nad podacima ; Dodatna zaštita informacija u oblaku

Symantec je objavio Data Loss Prevention 14 koji će informacije koje se čuvaju u oblaku štititi od gubitaka podataka i krađe.

·   DLP za email u oblaku: Symantec DLP 14 sada ima potporu za Microsoft Office 365.

·   DLP za pohranu u oblaku: Symantec DLP for Box donosi duboki uvid u osjetljive datoteke koje poslovne organizacije zajednički koriste kroz Box. Symantec DLP for Box se uklapa u Box platformu i prati korisničke račune, omogućava analizu koje se informacije smatraju osjetljivim, kako se te informacije koriste i s kim se razmjenjuju. Povrh toga, kada se pronađu osjetljive datoteke, Symantec DLP for Box na njihov sadržaj stavlja vidljive oznake i dozvoljava korisnicima da sami saniraju datoteke direktno u Boxu.

Zaštita za sinkronizaciju i razmjenu osobnih datoteka u oblaku: Endpoint agent u Symantec DLP 14 omogućava i zaštitu osjetljivih informacija i za korisnike personal Cloud File Sync & Share. Symantec DLP može pratiti što rade korisnici i spriječiti ih da sinkroniziraju osjetljive radne datoteke s njihovih desktop računala na servise u oblacima, kao što su Box, Microsoft OneDrive, iCloud, Google Drive i Dropbox, pa čak i sa email servisima kao što su Gmail.


Orlando, FL: - June 2, 2015

Veeam - Veeam Endpoint Backup za LabTech

Pružateljima usluga olakšava lakši rad sa sigurnosnim kopijama i upravljanje njihovim klijentima s endpoint uređajima putem LabTech konzole

Veeam je objavio da je sklopio partnerstvo s tvrtkom LabTech Software, koja razvija platforme za daljinsko praćenje i upravljanje (RMM - remote monitoring and management). Svrha partnerstva je osigurati Veeam Endpoint Backup™ za LabTechove proizvode. Veeam Endpoint Backup for LabTech pojednostavljuje uzimanje sigurnosnih kopija i restauraciju podataka s Windows desktop i laptop računala, uključivši centralizirano upravljanje putem LabTech konzole.

Pružatelji usluga će moći:

·   Efikasno uvedu i upravljaju poslovima oko sigurnosnih kopija preko brojnih krajnjih točaka;

·   Preko LabTech konzole pratiti i izvještavati o sigurnosnim kopijama krajnjih točaka;

·   Daljinski obaviti restauraciju na popravljenom ili zamijenjenom hardveru, te tako uštediti vrijeme i novac


Baar, Switzerland: May 27, 2015:

Veeam - novi paket Veeam Availability Suite v9 i EMC VNX Snapshot Integration

Veeam® Software, je najavio novi paket Veeam Availability Suite v9, koji će biti raspoloživ kasnije ove godine i koji će se integrirati s EMC® VNX® i VNXe® hibridnim storage array sustavima.

Rezultat Veeamove sposobnosti integriranja s EMC-om, korporacijski korisnici će moći koristiti Veeam Backup od Storage Snapshotsa za brze snimke EMC VNX ili VNXe pohrane. Povrh toga, biti će moguće rekonstruirati pojedine stavke iz takve pohrane, za dvije minute ili manje, koristeći Veeam ExplorerTM for Storage Snapshots.

Obitelj EMC VNX proizvoda omogućava pohranu datoteka i blokova, na skalabilni i lako koristiv način.


SANTA CLARA, Calif. and PALO ALTO, Calif. — June 3, 2015

VMware i Intel Security - integrirano rješenje za automatizaciju i uvođenje naprednih sigurnosnih servisa

Suradnja omogućava naprednu zaštitu od prijetnji

VMware i Intel Security su objavili integrirano rješenje koje koristi tehnologiju softverski definiranog Data Centra i VMware NSX™ mrežnu virtualiziranu platformu kako bi se automatizirala distribucija i obavezno korištenje Intel Securityeve sigurnosne platforme McAfee® Network Security Platform (NSP), i osigurali servisi Intelligent Intrusion Prevention services (IPS) koji štiti promet podataka unutar data centra.

Novo integrirano rješenje uključuje McAfee NSP IPS-VM100-VSS (novi IPS-VM Series model namijenjen radu u sprezi s VMware NSX), McAfee Network Security Manager, Intel Security Controller i VMware NSX platformu za virtualizaciju mreže.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018