nv-1508

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2015. – kolovoz


u ovom broju:

17.08.15 – 30.08.15

- Fujitsu - upravljanje cloud servisima za integraciju više-oblačnih okoliša

- HP - priuštivi i automatizirani All-Flash Array

- Citrix - jednostavnost oblaka bez žrtvovanja kontrole nad informatikom

- Syncsortov blog - mainframe sustavi, upravljanje podacima i 21. stoljeće

- Syncsortov blog - što nismo naučili iz povijesti upravljanja bazama podataka?

- Veeam - rekordni rezultati za drugi kvartal 2015 jer poduzeća napuštaju stara rješenja za sigurnosno kopiranje

- VMware - VMware Workstation 12 Pro i Workstation 12 Player

03.08.15 – 16.08.15

- NetApp - nagrade za vodeća Flash rješenja

- Fujitsu - PRIMEFLEX for Red Hat OpenStack za lakši pristup oblacima

- HP - novi Big Data proizvodi, usluge i programi za pisce softvera

- Riverbed - paketi koji osiguravaju bolje performanse cloud aplikacija za tvrtku CenterPoint Properties

- Storage Newsletter - do godine 2020 će za proizvodnju i čuvanje filmova visoke rezolucije biti potrebno preko 60 EB kapaciteta za pohranu

- Symantec - najavljena prodaja Veritasa grupaciji Carlyle Group

- Syncsortov blog - 6 znakova da su vaši Big Data planovi na krivom putu

- VMware - rješenja za mobilno poslovanje za Windows 10 u eri mobilnih oblaka

20.07.15 – 02.08.15

- Lexmark - izašao Kofax Claims Agility

- Riverbed - rješenja koja poboljšavaju performanse poslovno-kritičnih aplikacija i planiranje IT infrastrukture

- Riverbed - SteelHead za optimizirane i sigurne cloud aplikacije

- Syncsortov blog - kako vaš mainframe tim provodi ovih 6 važnih pravila

- Syncsortov blog - šest stvari koje morate znati o IoT-u

- Microsoft - Windows 10 dostupan u 190 zemalja kao besplatna nadogradnja

- Fujitsu - tehnologija koja cijele sobe za sastanke pretvara u digitalne prostore


17.08.15 – 30.08.15


Tokyo, August 27, 2015

Fujitsu - upravljanje cloud servisima za integraciju više-oblačnih okoliša

Optimizacija informatičkih troškova i poslova, jači nadzor nad informatičkim resursima

Fujitsu je objavio novi servis za upravljanje u integriranim više-oblačnim okolišima, FUJITSU Cloud Services Management, kao i FUJITSU Software Cloud Services Management (kod čega se usluga i softver zajednički nazivaju "Upravljanje servisima u oblaku - Cloud Services Management"), koji omogućava unificirano upravljanje mnogim različitim cloud okolišima koje koriste različiti odjeli krajnjih korisnika u nekoj kompaniji ili organizaciji. Servis je za početak dostupan u Japanu.

Za okoliše s više javnih i privatnih oblaka, Cloud Services Management osigurava funkcije i portal za unificirano upravljanje statusima korištenja, ugovorima i troškovima širom cijele organizacije.

Ponuđeni proizvodi i usluge rješavaju probleme koji nastaju kada pojedini odjeli u nekoj organizaciji sami sklapaju ugovore s različitim pružateljima različitih servisa, ne vodeći pri tome računa o informatičkoj politici cijele organizacije. Kada se to desi, vrlo je teško prikupiti podatke o tome koliko, kako i zašto se informatika koristi u cijeloj organizaciji, upravljati radom i kontrolirati troškove.


PALO ALTO, CA - Aug 26, 2015

HP - priuštivi i automatizirani All-Flash Array

Obitelj servera All-Flash 3PAR StoreServ počinje s 19 K USD, udvostručene radne performanse, jeftiniji u radu zbog ugrađene automatizacije

HP je objavio inovacije za servere za pohranu iz obitelji HP 3PAR StoreServ Storage koje osiguravaju podršku za prijelaz na hibridne sustave i all-flash data centre, uključivši novu obitelj 8000 koja donosi na tržištu najpriuštiviji poluvodički array (AFA - all-flash array), koji nudi dvostruko veće performanse i kapacitete u odnosu na prethodne generacije, te automatsko osiguranje performansi s kontrolama za kvalitetu servisa (QoS - quality of service).

HP POMAŽE KORISNICIMA DA BRŽE PRIJEĐU NA all-flash data centre pomoću četvero-kontrolerske HP 3PAR StoreServ 8000 Storage obitelji servera za pohranu, kao i s novim osam-kontrolerskim HP 3PAR StoreServ 20800 AFA Starter Kitom, te ažuriranjima za softver za cijelu obitelj HP 3PAR StoreServ servera. HP 3PAR StoreServ je jedini server koji može pokriti raspon cijena od 19 K USD za početni model, pa sve do više-petabajtnih sustava koji dosižu brzine rada od 3,2 milijuna IOP-ova (ulazno-izlaznih operacija), a mogućnosti za proširenje se kreću od 2 do 8 kontrolera.


SANTA CLARA, Calif. – August 20, 2015

Citrix - jednostavnost oblaka bez žrtvovanja kontrole nad informatikom

Citrix Workspace Cloud za brže i lakše uvođenje aplikacija, podataka i mobilnih servisa na bilo kojoj infrastrukturi, privatni ili hibridni oblaci

Citrix je objavio početak isporuka cloud platforme Citrix Workspace Cloud. Citrix Workspace Cloud omogućava lakše upravljanje i sigurni rad aplikacija i podataka na infrastrukturi u oblacima ili mješovitoj.

Tisuće korisnika i partnera koji su imali priliku ranije iskušati platformu su potvrdile da se servisi lako i brzo uvode, da dobro i brzo rade i da su sučelja dobra i intuitivna. Pokazalo se je i da Citrix Workspace Cloud olakšava i ubrzava uvođenje virtualiziranih desktopova. U nekim slučajevima su administratori uspjeli postaviti cijeli okoliš virtualnih desktopova za pedesetak korisnika za svega nekoliko minuta.

Citrix Workspace Cloud se isporučuje u nekoliko paketa - Virtual Desktops (samo desktopovi), Virtual Apps and Desktops (Windows i Linux aplikacije, Internet preglednici i desktopovi), Integrated Apps and Data Suite (sve kao do sada, plus upravljanje mobilnim uređajima i aplikacijama), te Lifecycle Management radni paketi sa svim mogućnostima potrebnima za dizajn, uređivanje i uvođenje aplikacije i desktopove, te da prati kako se to odvija.


August 19, 2015 by Christy Wilson

Syncsortov blog - mainframe sustavi, upravljanje podacima i 21. stoljeće

Prema analitičarskoj kući Gartner, više od 90 % svih aplikacija koje su u direktnom dodiru s kupcima živi na mainframe računalima. Preko polovice svih poslovnih korisnika planira da postanu digitalne organizacije u roku slijedećih nekoliko godina, dok njih 83 % očekuje kompletnu digitalizaciju u roku od slijedećih pet godina. Primarni fokus: aplikacije i servisi. Što pokreće te aplikacije i servise? Podaci.

Nije trebalo dugo da se svi potrošači razmaze zgodnim stvarima koje su veliki podaci donijeli u njihove aplikacije, pa sada to i zahtijevaju. Poslovne organizacije koje ne mogu svojim kupcima ponuditi svoje podatke trenutno i na zahtjev gube kupce koji će zbog toga otići konkurentima koji to nude.

Upravljanje podacima nije važno - upravljane podacima je sve!

Većina pohranjenih podataka i obradna snaga koja poslužuje te potrošačke stolne i mobilne aplikacije sjede negdje na nekom mainframe računalu.

Podaci su najvrjednija roba na planeti. Ako ne vjerujete u to, zamislite što bi se desilo da vam vaša banka ne bi bila u stanju poslati saldo vašeg računa čim kliknete na bankarsku aplikaciju na vašem mobitelu. Podaci su kraljevi, dame dečki i kraljevski fleš.

Nastale su cijele grane djelatnosti koje prosperiraju a da ne nude nikakve druge proizvode osim podataka. Transportne tvrtke uspješno rade a da ne posjeduju niti jedan kamion, vlak ili brod - cijelo poslovanje im se zasniva na podacima o tome kako dozvati vozilo onome koji ga treba. Kompanije koje iznajmljuju nekretnine žive bez da posjeduju i jednu česticu zemljišta - cijeli posao je zasnovan na podacima o tome gdje se nalaze raspoložive nekretnine i kome su baš takvi prostori potrebni. Isto vrijedi i za društvene medije - Facebook, Twitter i Instagram ne nude ništa drugo nego podatke. Ponovimo: 90 % od tih kupcima potrebnih podataka se nalaze i obrađuju na mainframe računalima.

Problem je to da se sve teže nalaze ljudi koji znaju raditi s mainframe sustavima. Mainframe talenti su rijetki kao političari sa savješću. Najveći izazov za vlasnike mainframe arhitekture nisu pouzdanost ili sigurnost ili skalabilnost - mainframe sustavi upravo postoje da bi to osigurali. Problem je kako naći kvalificirane administratore i programere koji će taj mainframe održavati u radu.

Pred slijedećom generacijom mainframe stručnjaka će stajati izazov kako razviti bolje tehnike baza podataka koje će upravljati nestrukturiranim podacima (u što spada 90 % svih digitalnih podataka) i kako kreirati nove tehnike za automatizaciju koje će omogućiti da potrošačke aplikacije budu brze, elegantne i otporne.

Da li je vaš tim spreman za taj izazov?


August 28, 2015 by Christy Wilson

Syncsortov blog - što nismo naučili iz povijesti upravljanja bazama podataka?

Upravljanje bazama podataka je s nama već oko četiri desetljeća, u obliku u kojem to danas prepoznajemo. Naučili smo mnogo o tome kako pohraniti informacije, pronašli dobre načine da im pristupimo te spretne načine da ih koristimo. No koje su lekcije iz te dugovječno iskušane znanosti koje i danas možemo koristiti?

Ako je ideja dobra, koristite ju i dalje

Poneki puta programeri i projektanti u trenutku kada moraju projektirati novu bazu podataka ili aplikaciju misle da moraju početi od ničega. Uz stvari koje su bile neefikasne ili slabo osmišljene i koje po svoj prilici treba pre-projektirati, često se izbacuju i stvari koje su radile dobro. Ne radite to. Kada razvijate novi sistem, dajte si vremena da u sistemu kojeg koristite popišete stvari koje rade stvarno dobro. Tada izgradite novi sistem tako da eliminira probleme i neefikasnosti koje postoje u starom sistemu, a zadržite ono dobro. Kada tako postupate, završite s boljim sistemima.

Od samog početka treba uključiti administratore baze podataka

Mnoge aplikacije ne uspiju dobro iskoristiti podatke i mogućnosti koje pruža baza podataka. To ćete izbjeći ako od samog početka u projektiranje uključite administratore baza podataka. On će sa sobom donijeti potpuno drugačiju perspektivu o tome što podaci i baza podataka mogu učiniti za razvoj vaše nove aplikacije. Tijekom procesa projektiranja, s vremena na vrijeme provjerite s administratorima da li je ono što radite dobro. Administratori će vam moći reći i koji će izazovi stajati pred novim aplikacijama - npr. kako će izgledati proces prijenosa podataka te da li je zamišljeni postupak praktičan ili ne.

Fokusirajte se na podatke koje imate, ne samo na aplikacije

Aplikacije postoje danas, a sutra ih nema, no podaci ostaju. Umjesto da se brinete o tome kako postaviti bazu podataka tako da dobro radi s nekom određenom aplikacijom, razmišljajte o tome da aplikacije dobro rade s vašom bazom podataka. Na taj način ćete osigurati da će baza dobro raditi i s trenutnim i budućim aplikacijama.

Dobra baza podataka će organizaciji služiti desetljećima, i vjerojatno donijeti velike koristi. Dobro se brinite za nju i ona će se brinuti za vas.


Baar, Switzerland – July 28, 2015

Veeam - rekordni rezultati za drugi kvartal 2015 jer poduzeća napuštaju stara rješenja za sigurnosno kopiranje

Rekordni rezultati zbog 64-postotnog rasta koji je rezultat toga što su kompanije shvatile ograničenja starih rješenja za rad sa sigurnosnim kopijama ; 70 % tvrtki na popisu Fortune 500 koristi Veeam Availability rješenja za moderne data centre

Veeam® Software je objavio poslovne rezultate za drugi kvartal financijske godine 2015 koji uključuju porast ukupnih prihoda od 22 % u odnosu na isti period prošle godine. Povrh toga postignut je i porast godišnjih prihoda od 64 %, uglavnom od korporacijskih korisnika s popisa  Fortune 500 (njih 70 %) i Global 2000 (njih 48 %).

Već treću godinu za redom, Veeam je svrstan u kvadrant Vizionara u Gartnerovom Magičnom kvadrantu za kategoriju softvera i uređaja za sigurnosno kopiranje na korporacijskom nivou.

Ostali značajni rezultati za drugi kvartal 2015 su:

·   Novi paket Veeam Availability Suite v9

·   Jak rast u oblacima

·   157.000 korisnika u 200 zemalja

·   Nove licence za Microsoft Hyper-V, porast od 25 % u odnosu na isti period prošle godine.

·   33.000 ProPartners partnera širom svijeta

·   Povećan broj djelatnika - Veeam sada širom svijeta zapošljava 1.860 ljudi.


PALO ALTO, CA - August 25, 2015

VMware - VMware Workstation 12 Pro i Workstation 12 Player

Iduća generacija visoko performantnih virtualiziranih lokalnih desktopova, potpora za Windows 10

VMware je objavio najnovije verzije svog rješenja za virtualizaciju PC-a, VMware Workstation™ 12 Pro. Rješenje je spremno za Microsoft Windows 10, a donosi i preko 40 novih mogućnosti za potporu najnovijih softverskih i hardverskih inovacija.

VMware Workstation 12 Pro
Uz potporu za Windows 10 i najnoviju Linux distribuciju, VMware Workstation 12 Pro omogućava simultani rad višestrukih operacijskih sustava zasnovanih na x86 na jednom te istom PC-u. Nove mogućnosti uključuju rad kao Windows 10; poboljšani grafički motor (potpora za Microsoft DirectX 10 i OpenGL 3.3); poboljšane performanse, te spremnost za najnovija PC i tablet računala.

VMware Workstation 12 Player
VMware Workstation 12 Player™ (ranije zvan VMware Player Pro) je optimizirano rješenje za VMware Workstation 12 Pro, spremno za Windows 10, ima potporu za naprednu 3-grafiku i poboljšane performanse virtualnih mašina.

Centralizirano upravljanje distribuiranim virtualnim desktopovima
Korisnici kojima je potrebno upravljanje virtualnim mašinama se mogu nadograditi na VMware Horizon® FLEX™, koji donosi mogućnost centraliziranog dodjeljivanja resursa, upravljanje i zaštitu za virtualne desktopove i aplikacije koje se obrađuju  lokalno na PC-u, koristeći kontrole zasnovane na pravilima.

Zahtjevi novih sistema
Potpora za 32-bitne operacijske sustave dolazi unutar virtualnih mašina, a VMware Workstation 12 Pro i Workstation 12 Player zahtijevaju 64-bitne procesore i 64-bitni host operacijski sustav.


03.08.15 – 16.08.15


SUNNYVALE, Calif. — August 14, 2015

NetApp - nagrade za vodeća Flash rješenja

NetApp je na manifestaciji Flash Memory Summit osvojio nagradu "Best of Show" za inovacije za korisnike, te tri nagrade za vodeće dobavljače poluvodičkih uređaja za pohranu prema izboru profesionalnih informatičara

NetApp je objavio da je osvojio nagradu "Best of Show" za najbolji proizvod na manifestaciji Flash Memory Summit 2015, za inovacije kod korisnika Global Eagle Entertainment.

NetApp je osvojio i tri nagrade za vodećeg dobavljača poluvodičkih uređaja za pohranu (Flash Storage). NetApp® All Flash FAS (AFF) sistem je osvojio nagradu u kategoriji Unified SAN/NAS Array. O pobjednicima su odlučivali profesionalni informatičari koji kupuju i koriste proizvode.

NetAppov AFF, potpuno poluvodički uređaj kojeg pokreće operacijski sustav za pohranu NetApp clustered Data ONTAP®, je osvojio nagrade u kategorijama na tržištu vodećeg All Flash Unified SAN/NAS Array uređaja, po omjeru cijena/performansi, pouzdanosti te u vodećim inovacijama. NetApp AFF je bio vodeći i u All Flash NAS Array kategoriji, s individualnim nagradama u kategorijama mjesto na tržištu, cijene/performanse, pouzdanosti, pratećim uslugama i potpori, te u vodećim inovacijama. Povrh toga, NetAppov EF all-flash array je osvojio prvo mjesto za All Flash InfiniBand Array, u kategorijama položaja na tržištu, performansama i vodećim inovacijama.


Munich, August 06, 2015

Fujitsu - PRIMEFLEX for Red Hat OpenStack za lakši pristup oblacima

PRIMEFLEX for Red Hat OpenStack je novo rješenje za na OpenStacku zasnovane privatne oblake i uvođenje IaaSa ; Platforma koja pojednostavljuje kreiranje privatnih i javnih oblaka ; Rješenje umanjuje rizike i ubrzava uvođenje sustava zasnovanih na OpenStacku

Fujitsu je objavio novu sveobuhvatnu platformu koja pojednostavljuje kreiranje privatnih i javnih infrastruktura zasnovanih na OpenStacku.

Fujitsu i Red Hat su zajedno razvili novi integrirani sustav, PRIMEFLEX for Red Hat OpenStack. Sistem se naručuje kao jedna jedinica za naručivanje, a sadrži brze i energetski učinkovite Fujitsu servere i sustave za pohranu u unaprijed konfiguriranoj referentnoj arhitekturi koja radi pod Red Hat Enterprise Linux OpenStack softverom. Platformski softver. Uz PRIMEFLEX for Red Hat OpenStack Fujitsu nudi i cijeli niz profesionalnih usluga.

Kao open source software, OpenStack je jedna od rijetkih platformi za upravljanje oblacima koja omogućava okoliše s više oblaka, jer su oblaci standardizirani i osigurana je integracija s proizvođačima. Visoko modularni i prilagodljiv dizajn omogućava platforme velike skalabilnosti i fleksibilnosti.


PALO ALTO, Calif., Aug. 11, 2015

HP - novi Big Data proizvodi, usluge i programi za pisce softvera

HP nudi nove mogućnosti za analitiku, široku potporu za open source softver, a objavio je i program za brz razvoj novih poslovanja

HP je objavio niz novih proizvoda, usluga i programa koji će organizacijama pomoći da iskoriste podatke i analitiku da razviju nove proizvode i sučelja, da efikasnije rade i da steknu prednost pred konkurencijom.

Na Big Data konferenciji u Bostonu je objavljeno:

·   "Excavator" - novo izdanje SQL baze podataka HP Vertica, koje ima data streaming i napredno pretraživanje teksta u datotekama s dnevnicima koji će pokretati snažnu i brzu analitiku podataka prikupljeni preko Interneta Stvari (IoT - Internet of Things).

·   Široka potpora za open source tehnologije, uključivši optimizirane Hadoop performanse, integraciju s Apache Kafka sustavom za distribuiranu razmjenu poruka, te dodatne mogućnosti za distribuiranu prediktivnu analitiku.

·   Program HP Haven Startup Accelerator, koji će pomoći novo-osnovanim kompanijama da ostvare brzi i priuštivi pristup do HP-ovog softvera za Big Data i softvera upravljanje radom aplikacija, te pratećih usluga.


San Francisco—August 05, 2015

Riverbed - paketi koji osiguravaju bolje performanse cloud aplikacija za tvrtku CenterPoint Properties

SteelHead SaaS smanjio Office 365 promet za 63 %, a SteelCentral NetExpress osigurava vidljivost aplikacija s kraja na kraj mreže

Riverbed Technology je objavio da tvrtka CenterPoint Properties koristi višestruke sposobnosti platforme Riverbed Application Performance Platform™ koja osigurava potporu za njihov informatički okoliš zasnovan na javnom oblaku. Prije uvođenja Riverbedovih rješenja, aplikacije koje su radile u oblaku su bile spore, što je frustriralo krajnje korisnike. CenterPoint Properties je iskoristio Riverbed® SteelHead™ SaaS i nakon toga smanjio Office 365 promet na svojoj mreži za 63 % i poboljšao produktivnost krajnjih korisnika. CenterPoint Properties također koristi Riverbed® SteelHead™ i Riverbed® SteelCentral™ rješenja za upravljanje performansama mreže (NPM - network performance management) koja daju vidljivost, optimizaciju i kontrolu nad cloud aplikacijama i okolišem s više mreža.

CenterPoint Properties kupuje, razvija i upravlja industrijskim nekretninama i transportnom infrastrukturom, naročito lukama u SAD.

CenterPoint Properties je odlučio prebaciti svoju informatiku na javni oblak, počevši s Microsoft Office 365 za email i uredske aplikacije, Microsoft OneDrive za poslovanje i Microsoft Azure.

Riverbed Application Performance Platform™ osigurava vidljivost s kraja na kraj mreže, optimizaciju i kontrolu širom poduzeća. Riverbed SteelHead je rješenje za optimalizaciju i brzo uvođenje aplikacija u hibridnim oblacima. SteelHead osigurava povećani uvid u performanse aplikacija i korisnička sučelja i njihove načine rada. Obitelj proizvoda Riverbed SteelCentral je paket za upravljanje performansama i kontrolu koja kombinira sučelja za korisnike, aplikacije i upravljanje mrežama.


StorageNewsletter.com on 2015.08.10

Storage Newsletter - do godine 2020 će za proizvodnju i čuvanje filmova visoke rezolucije biti potrebno preko 60 EB kapaciteta za pohranu

Rezultati izvještaja analitičarske kuće Coughlin Associates - "Digitalna pohrana za medije i zabavu", za godinu 2015.

Godišnji izvještaj analitičarske kuće Coughlin Associates za 2015. godinu "Digitalna pohrana za medije i zabavu" donosi analizu utjecaja digitalne pohrane na profesionalne medije i zabavnu industriju. Izvještaj daje projekcije do godine 2020 za potrebe prihvata medijskih sadržaja, njihovu naknadnu obradu i montažu (post-production), te distribuciju i arhiviranje sadržaja.

Izdvajamo iz izvještaja:

·   Povećava se rezolucija slika i brzina izmjene video slika, video snimke s više kamera su sve češće, pa će zbog svega toga ekstremno porasti potreba za kapacitetom pohrane.

·   Za kompletni stereoskopski digitalni film u 4K rezoluciji će biti potrebno nekoliko PB (petabajta = 1015) za pohranu. Do kraja sljedećeg desetljeća, kapacitet pohrane potreban za visoko kvalitetni video uradak će biti i do nekoliko stotina PB, i približiti će se veličini od 1 EB (eksabajta = 1018).

·   Razvoj 4K TV i ostalih medija visoke rezolucije za kuću i mobilne uređaje će povećati potrebu za komprimiranjem video materijala, naročito s visokom HEVC (H.265) kompresijom.

·   Stalno se razvijaju uređaji za snimanje i prikazivanje  sadržaja rezolucije slike 8K x 4K, koji će se na tržištu pojaviti iduće desetljeće

·   Istraživanje je pokazalo da 66 % profesionalnih kamera proizvedenih u godini 2015 koriste flash memoriju. Flash memorije su sada glavni medij za snimke. Magnetske vrpce i film brzo nestaju. Flash memorija se sve češće koristi i u distribuciji i post-produkciji.

·   Pohrana u udaljenim oblacima je sve važnija za rad u suradnji. Očekuje se da će potrebni kapacitet u oblacima u razdoblju od 2014 do 2020 godine porasti za 24 puta.

·   Između 2014 i 2020 se očekuje porast digitalnih kapaciteta za industriju zabave od oko 4,9 puta X.

·   U početku će najveće potrebe za pohrambenim kapacitetom biti za digitalizaciju sadržaja s raznih medija i njihovo čuvanje od propasti, ali i za arhiviranje novih sadržaja. Potrebe za distribuciju sadržaja i post-produkciju će biti nešto manje od toga.

·   Aktivno arhiviranje na diskovima zamjenjuje arhiviranje na magnetskim vrpcama

·   Do godine 2020 će za pohranu novih i arhiviranih sadržaja biti potrebno preko 60 EB kapaciteta.

·   Filmske vrpce kao medij za distribuciju filmova će nestati do kraja ovog desetljeća.


August 11, 2015

Symantec - najavljena prodaja Veritasa grupaciji Carlyle Group

Symantec je objavio da je sklopljen sporazum po kojem prodaje Veritas, čiji je vlasnik bio više godina, grupi investitora pod vodstvom Grupacije Carlyle, globalne investicijske tvrtke poznate po tome da razvija poslovanja. Transakcija treba biti završena do kraja godine.

Veritas će dobiti financijsku potporu od tvrtke koja ima znanja i resurse potrebne za brzi razvoj i primjenu svojih strategija, kao i sposobnost da nova rješenja za upravljanje informacijama brzo dovede na tržište. Symantec će sredstva dobivena ovom prodajom iskoristiti za daljnje jačanje rješenja za uklanjanje prijetnji i rizika.


August 4, 2015 by Christy Wilson

Syncsortov blog - 6 znakova da su vaši Big Data planovi na krivom putu

Veliki podaci, "Big Data" imaju ogromni potencijal. mnoge poslovne organizacije su počele provoditi, ili barem planiraju razne inicijative za korištenje tih podataka, no nisu svi uspješni. U nastavku je opisano šest znakova da su vaši planovi na krivom putu:

1.     Pomoću velikih podataka pokušavate dobiti odgovore na sasvim određena pitanja
U početku Big data obično daje više novih pitanja nego odgovora. Ako su vam potrebni brzi odgovori na specifična pitanja, bolje je da se odlučite na uobičajene načine da ih dobijete. Bit Big data na žalost nisu odgovori na specifična pitanja, nego pokrivaju široki raspon potreba. Naravno je da je važno imati jasno definirani komplet ciljeva prije nego se upustite u rad s velikim podacima, no podjednako je važno da se malo odmaknete i pustite da veliki podaci sami pokažu što imaju reći.

2.     Podaci su jedno-dimenzionalni
Puno, puno podataka ne mora značiti Big Data. Big Data je velika količina podataka koji su raznorodni i dolaze iz brojnih izvora. Ako koristite Big data analitiku u pokušaju da dobijete uvid u tone i tone jedno-dimenzionalnih podataka, to je kao da želite pomoću lovca-presretača doći do kuće svoje bakice. Na taj način ćete potrošiti puno više vremena, energije i novca da dođete tamo gdje želite nego da ste koristili klasične alate. Osim ako ne analizirate višestruke podatke iz različitih izvora, posao vjerojatno nije vrijedan truda.

3.     Vaši poslovni djelatnici i podatkovni znanstvenici dobro ne komuniciraju
Ako se vaši Big Data planovi ne izvršavaju, razlog može biti u nedostatku komunikacije. Potrudite se da vaši stručnjaci za podatke i poslovni ljudi razgovaraju istim jezikom. Sjećate li se filmova i TV serija u kojima stereotipni sveznalica daje odgovore koji su deset puta predugi i prekomplicirani da bi ih itko razumio? Takve situacije su smiješne, jer u njima ima dosta istine. Tehničko osoblje voli tehnologiju i detaljno ju razumije, no moraju paziti da ne ugnjave sve ostale. koji nisu tehnički obrazovani. Barem jedan član vašeg podatkovnog tima mora biti sposoban razgovarati kao poslovna osoba, tako da se ono što podaci govore ne izgubi u prijevodu.

4.     Imate probleme s upravljanjem podacima
Kada se radi s velikim podacima, vlasništvo nad podacima nije uvijek jasno. Od trena kada započne prijenos podataka javljaju se pitanja tko ima pravo pristupati podacima, tko ih smije analizirati, gdje ih treba spremiti ili kamo ih treba prebaciti, te koja treća stranka će imati pravo pristupa do njih, kao npr. pružatelji cloud servisa i dobavljači Big data rješenja. Problem se lako rješava dobro isplaniranim i dobro dokumentiranim pravilnicima o upravljanju podacima.

5.     Iz Big Data pokušavate izvući brze odgovore
Investicija u Big Data je sličnija prikupljanju portfelja dionica nego brzim dnevnim transakcijama na burzi. Bez obzira koliko novaca i truda uložili, rezultate neće biti vidljivi već sutra u jutro. Mnogi poslovni korisnici su odustali od Big data projekata kada kroz tri do šest mjeseci nisu dobili mjerljive rezultate. Da bi veliki podaci počeli donositi prepoznatljive koristi može proći i godina ili više.

6.     U vašoj organizaciji ne postoje potrebne ekspertize
Na kraju, Big Data inicijative poneki puta propadnu jer nije bilo raspoloživo kvalificirano osoblje. Big Data stručnjaci su obično visoko plaćeni, naročito oni s dokazanim uspješnim iskustvima. Naravno, moguće je odgojiti svog vlastitog stručnjaka, no biti će mu potrebno mnogo vremena da sve nauči i da se počnu javljati korisni rezultati.

Ključni element u ovim upozorenjima je da svako od njih ima rješenje. Ako vidite koji od ovih znakova, nećete morati odustati od svojih Big Data planova. Samo razmislite zbog čega niste uspješni i poduzmite korake da riješite probleme.


PALO ALTO, CA - August 03, 2015

VMware - rješenja za mobilno poslovanje za Windows 10 u eri mobilnih oblaka

Uz potporu već od prvog dana korisnici se mogu nadograditi na Windows 10 i već danas upravljati uređajima kroz Horizon i AirWatch

VMware je objavio sveobuhvatno rješenje za potporu za Windows 10. Korisnici koji će izvršiti nadogradnju na Windows 10 mogu iskoristiti prednosti alata za upravljanje, tranziciju i isporuku aplikacija koje osigurava paket VMware Workspace™ Suite, koji sadrži AirWatch® Enterprise Mobility Management™, VMware Horizon®, VMware Identity Manager™ i VMware Horizon® FLEX™.

Windows 10 obećava da će postati prvi stvarno mobilni operacijski sustav iz Windows obitelji, s posebnom pažnjom za upravljanje krajnjim točkama. AirWatch Enterprise Mobility Management osigurava potporu za nove mogućnosti koje donosi Windows 10, uključivši optimizirano uvođenje, unificirana sučelja, naprednu sigurnost i zaštitu i upravljanje ažuriranjem.


20.07.15 – 02.08.15


IRVINE, Ca., Jul 22, 2015

Lexmark - izašao Kofax Claims Agility

Claims Agility eliminira ručne procese i ubrzava obradu zahtjeva

Lexmark, novi vlasnik Kofaxa je objavio softver Kofax Claims Agility™, softversko rješenje usklađeno s ICD-10 propisima, koje automatski obrađuje zahtjeve za nadoknadu medicinskih troškova i prateću dokumentaciju. Softver prihvaća, vadi i provjerava podatke o pacijentima i raznim zdravstvenim uslugama, te identificira neispravne medicinske šifre.

Kofax Claims Agility je zamjena za ručne, na papiru zasnovane procese, poboljšava efikasnost rada i ubrzava identifikaciju problematičnih zahtjeva te njihovo razrješavanje s pružateljima usluga.

Kofax Claims Agility ubrzava automatizaciju obrade zahtjeva u zdravstvenom osiguranju, osiguranju imovine i osiguranju protiv nesretnih slučajeva. Claims Agility je sazdan na aplikacijskoj platformi za pametne procese TotalAgility® koja korisnicima omogućava brzu integraciju s pozadinskim obradama, kreiranje novih procesa koji se uklapaju u njihov okoliš te da prate, analiziraju i kroz analizu rada poboljšavaju performanse sistema i krajnjih korisnika. Platforma TotalAgility donosi i dodatnu funkcionalnost za upravljanje korisničkim komunikacijama, integraciju informacija, mobilni rad i e-potpise koja se dobro uklapa u tokove posla.


San Francisco—July 29, 2015

Riverbed - rješenja koja poboljšavaju performanse poslovno-kritičnih aplikacija i planiranje IT infrastrukture

SteelCentral AppResponse i Transaction Analyzer omogućavaju dubinski uvid u mnoge faktore koji utječu na performanse aplikacija u hibridnom informatičkom okolišu

Riverbed Technology je objavio da SAS sada može brže rješavati probleme oko performansi aplikacija, optimizirati web dizajn i poboljšati planiranje informatičke infrastrukture koristeći Riverbed® SteelCentral™ rješenja za upravljanje aplikacijama (APM - application performance management). SteelCentral AppResponse i SteelCentral Transaction Analyzer omogućavaju dubinski uvid u mnoge faktore koji utječu na performanse aplikacija u hibridnim informatičkim okolišima.

SAS je odabrao Riverbed SteelCentral rješenja nakon što je iskušao dva druga rješenja za praćenje performansi. SAS koristi i SteelCentral – napose Transaction Analyzer za planiranje informatičke infrastrukture.


San Francisco—July 28, 2015

Riverbed - SteelHead za optimizirane i sigurne cloud aplikacije

Informatičari sada mogu isporučivati sigurne aplikacije putem hibridnih oblaka i upravljati njima

Riverbed Technology je objavio Riverbed® SteelHead™ 9.1, koji donosi nove i poboljšane mogućnosti za cloud aplikacije, koje će osigurati da aplikacije rade kao što je predviđeno, a informatičarima omogućiti uvid, optimizaciju i kontrolu za uvođenje aplikacija preko hibridnih WAN-ova (Wide Area Networks). Riverbed je proširio SteelHead SaaS optimizaciju i fleksibilnost novim univerzalnim licenciranjem za Box, ServiceNow, SAP SuccessFactors, i Microsoft Dynamics CRM, uz već od ranije dostupnu potporu za Salesforce i Microsoft Office 365.

Riverbed SteelHead pomaže korisnicima riješiti izazove rada u oblacima kroz bolji uvid, optimizaciju i kontrolu hibridnih WAN-ova.


July 21, 2015 by Christy Wilson

Syncsortov blog - kako vaš mainframe tim provodi ovih 6 važnih pravila

Većina mainframe sustava se dobro i udobno koriste, no kada ste zadnji puta razmislili koristite li najbolje načine rada? Ovdje je nekoliko podsjetnika za bolji rad s modernim mainframe sustavom.

1. Dodajte opcije za oblake i mobilne uređaje
to je danas potrebno za skoro sve vrste obrada.

2. Koristite laka i intuitivna sučelja i instrument-table (dashboards)
Koristite li još uvijek sučelja koja su sličnija DOS-u nego suvremenom kompjuterskom sistemu? Razvoj atraktivnih sučelja danas nije težak, jer postoje dobri alati. prednost intuitivnog sučelja je da korisnici lakše koriste sistem i da ih ne treba poučavati kako s njim raditi.

3. Povećajte razinu automatizacije
Današnji alati za automatizaciju raznih poslova su daleko bolji nego što su bili pred svega nekoliko godina. Pronađite načine da automatizirate sve procese koje možete.

4. Maksimizirajte efikasnost uporabe procesora
Znatno su napredovali i alati za optimiziranje rada procesora. Iskoristite ih.

5. Ciljajte na nulto vrijeme zastoja
Danas sat zastoja može tvrtku koštati desetine tisuća dolara u transakcijama koje se nisu desile. Današnji mainframe sustavi trebaju težiti prema 100 % dostupnosti. I za to postoje razni alati, rezervni kapaciteti u oblacima itd.

6. Provodite redovite revizije sustava zaštite
Ne razmišljajte o tome kako efikasnije organizirati revizije sustava zaštite, koncentrirajte se na to što stvarno treba urediti da sistem postane sigurniji.


July 31, 2015 by Christy Wilson

Syncsortov blog - šest stvari koje morate znati o IoT-u

Internet svih stvari (IoT - Internet of Things) je ovdje. Sada već imamo pametne satove, pametne kuće, pametne aute, pa čak i pametnu opremu za kućne ljubimce.

Što informatičari trebaju znati o IoT-u? Što će se promijeniti? Kakve ćemo vještine morati savladati da ostanemo relevantni (i zaposleni)?

1. IoT i umjetna inteligencija
IoT nije samo programiranje interaktivnih uređaja. Bit je u prikupljanju podataka i umjetnoj inteligenciji. Novi uređaji će učiti kako prikupljati podatke o njihovim korisnicima, uključivši njihove običaje i ono što im se sviđa, uz minimalni ulaz od korisnika.

2. Svi informatički djelatnici će morati steći vještine nauke o podacima
"podatkovni znanstvenici" će morati imati ideje o prikupljanju podataka, na osnovu toga kreirati korisničke profile, informacije o uporabi vraćati natrag u bazu podataka, te generirati smislene analitike zasnovane na tim informacijama.

3. Očekivati će se da informatika korisnicima omogući lak način unosa podataka
Korisnici nisu pouzdani kada se radi o unosu podataka - to često zaborave ili ne žele raditi. To znači da će informatičari morati razviti uređaje koji će sami prikupljati podatke, bez mnogo pomoći od korisnika.  

4. Informatika će se morati pobrinuti za rješenja koja će se brinuti za dodjelu resursa, ovisno o podacima.
Podaci se neće samo koristiti da olakšaju život njihovim korisnicima, koristiti će ih i organi uprave i ostale organizacije da bi dodijelile resurse. Gradovi će na osnovu prikupljenih podataka preusmjeravati promet, koristiti će se za kontrolu potrošnje vode tijekom sušnih perioda i planirati koliko će semafora, osnovnih škola i uredskom materijala biti potrebno u budućnosti.

5. Aplikacije će svojim investitorima i korisnicima morati jasno dokazati svoju isplativost
neki proizvodi se prodaju dobro, neki stoje na policama. Da bi proizvodi i aplikacije koje namjeravati proizvesti biti uporabljive i korisnike, trebati će jasno dokazati da su korisne - i onima koji  plaćaju njihov razvoj i onima koji će ih koristiti.

6. Informatičari će morati postati i specijalisti za sigurnost
Više uređaja znači i više mjesta na kojima može doći do napada. Cyber zaštita neće biti posao specijalista , svi koji razvijaju uređaje i aplikacije će se morati brinuti za sigurnost od samog početka.

Da li ste spremni početi sakupljati I analizirati velike količine podataka I uvesti IoT u vašoj organizaciji?


REDMOND, Wash. — July 28, 2015

Microsoft - Windows 10 dostupan u 190 zemalja kao besplatna nadogradnja

Microsoft je objavio da je Windows 10 dostupan kao besplatna nadogradnja1 ili na novim PC i tablet računalima. Windows 10 uključuje inovacije kao što su Cortana2, jedna aplikacija za Xbox te Microsoft Edge kao poznato, no osobnije i produktivnije sučelje. Windows 10 je do sada najsigurniji operacijski sustav, a isporučuje se kao servis i automatski se ažurira novitetima i zaštitnim rutinama. Windows 10 nudi jedno sučelje koje će biti dostupno na najširem rasponu uređaja, uključivo PC i tablet računala, telefone, Raspberry Pi, Xbox One, HoloLens i druge - već sada se testira preko 2.000 uređaja ili konfiguracija. Dostupan je i novi Windows Store, a za pisce softvera tu je i Windows Software Development Kit.

Windows 10 vraća izbornik Start i Live Tiles, a donosi i automatsko ažuriranje za važne stvari. Windows 10 je najsigurnija verzija Windowsa koju je Microsoft ikada izdao. Za zaštitu protiv virusa, zloćudnog softvera i phishing napada se brinu Windows Defender, SmartScreen i Windows Hello3, koji nudi brzi i sigurni način logiranja, bez potrebe upisivanja lozinke3.

Windows 10 je osobniji i produktivniji, a s njim se može na prirodni komunicirati i putem glasa, pisaljke ili gestama. Predviđen je da radi u sprezi s paketima Office i Skype, omogućava prebacivanje s jedne aplikacije na drugu, a za organizaciju se brinu Snap i Task View.

Neke od inovacija koje donosi Windows su:

·   Cortana, osobna digitalna pomoćnica, koja omogućava da lako dođete do pravih informacija u pravo vrijeme.

·   Novi Microsoft Edge preglednik (browser) omogućava brzi pretraživanje, čitanje, označavanje i razmjenu Web sadržaja.

·   Integrirana Xbox aplikacija donosi mogućnost Xbox iskustva na Windows 10, i spajanje s prijateljima koji koriste Xbox One i Windows 10 uređaje.

·   Continuum optimizira aplikacije i stil rada s desktop i uređajima i uređajima s ekranima na dodir.

·   Ugrađene aplikacije kao što su Photos; Maps; Microsoftova nova glazbena aplikacija Groove, Movies & TV nude brojne mogućnosti za zabavu i produktivnost. Uz OneDrive, lako je razmjenjivati datoteke i održavati ih ažurnim na svim uređajima.

·   Aplikacija Microsoft Phone Companion omogućava da iPhone, Android ili Windows telefoni glatko rade u sprezi s Windows 10 uređajima.

·   Windows Store4 sadrži sve nove Office Mobile aplikacije za Windows 10 tablet računala. Predviđeni za rad u pokretu, Word, Excel i PowerPoint aplikacije nude konzistentno sučelje za male tablete. Za pisanje digitalnih bilješki, tu je OneNote aplikacija, koja dolazi pred-instalirana za Windows 10. Uskoro izlazi i paket uredskih aplikacija za desktop računala, Office 2016, koja donosi bogati komplet mogućnosti za profesionalnu kreaciju sadržaja. Aplikacije su napisane za precizni rad putem miša i tipkovnice, s prikazom na velikim ekranima.

Windows 10 će štititi poslovne korisnike od modernih cyber-napada, a poslovni korisnici će imati mogućnost kontrole koliko često će se primjenjivati ažuriranje, te izabrati koje mogućnosti će biti dostupne djelatnicima.

Nadogradnja na Windows 10 je lagana za korisnike pravih i ovlaštenih verzija Windowsa 7 ili Windowsa 8.1., a razrađeni su i planovi za nadogradnju za poslovne korisnike.

Informacije o nadogradnji, novim i kompatibilnim uređajima, te aplikacijama za Windows se mogu naći na http://www.windows.com .

________________________

1 Besplatna nadogradnja za legalne i prave Windows 7 i 8/8.1 uređaje je vremenski ograničena. Za detalje o uređajima. hardveru i softveru vidite http://www.windows.com/windows10upgrade.

2 Cortana je u trenutku objave dostupna samo za odabrana tržišta i uređaje.

3 Windows Hello zahtijeva specijalizirani hardver, uključivši čitač otisaka prstiju, osvjetljeni infra-crveni senzor ili neki drugi biometrički senzor.

4 Za uređivanje uredskih aplikacija na Windows 10 PCili većim tablet računalima je potrebna Office 365 pretplata.


Kawasaki, Japan, July 27, 2015

Fujitsu - tehnologija koja cijele sobe za sastanke pretvara u digitalne prostore

Fujitsu Laboratories, Fujitsu Design, i Fujitsu Social Science Laboratory su objavili da počinje terensko ispitivanje novog korisničkog sučelja kojeg su razvili, koji cijelu sobu pretvara u digitalni prostor.

Nova tehnologija za digitalizaciju cijelog prostora oslobađa korisnike potrebe da koriste male ekrane pametnih uređaja, tablet i PC računala. Tehnologija projicira sistem virtualnih prozora na svima vidljive površine kao što su zidovi i stolovi, na kojima ljudi mogu pomoću jednostavnih postupaka prikazati i razmjenjivati informacije. Na primjer, učesnici nekog radnog sastanka mogu prikazati sadržaje sa svojih pametnih uređaja kao veliku sliku na zidu ili stolu. Svi ostali učesnici mogu gledati što se radi s tim sadržajima, kao da vire preko ramena osobe koja nešto pokazuje.

Tehnologija koja omogućava prikazivanje sadržaja pametnih uređaja kao veliku sliku, pa čak i na velikom ekranu osjetljivom na dodir se koristi dulje vremena. Međutim problem je u tome kako povezivati pametne uređaje na takav sustav, naročito kada treba povezati veći broj korisnika koji se brzo izmjenjuju u diskusiji.

Karakteristike nove tehnologije su:

·   Povezuje više projektora i lako priključuje pametne uređaje.

·   Tehnologija omogućava povezivanje slika iz raznih pametnih uređaja i njihovo prikazivanje u jedinstvenoj slici.

·   Senzorska tehnologija prepoznaje položaje osobnih pametnih uređaja i identificira njihove korisnike.

·   Fujitsu Laboratories je razvio senzorsku tehnologiju koja koristi veze između senzora za okoliš, uključivši kamere, te senzora ugrađenih u pametne uređaje i tako istovremeno prati položaj osoba u prostoru i njihov identitet.

·   Intuitivna tehnologija sučelja povezuje kretanje osoba na velikom ekranu

·   Fujitsu je razvio tehnologiju koja prepoznaje jednostavne geste ljudi, pa učesnici sastanka mogu takvim pokretima prenijeti sadržaj svojih ekrana na zid ili pokrenuti neku aplikaciju. Sučelje prepoznaje i rukom pisani tekst, koji se također može prikazati na zidu. Rukom pisani tekstovi se mogu prikazati i kao virtualne žute ljepljive ceduljice s bilješkama, projicirane na površinu stola ili na zid.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018