nv-1509

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2015. – rujan


u ovom broju:

 14.09.15 – 27.09.15

- NetApp - prošireni programi potpore za All-Flash Array, da se ubrza prijelaz na hibridne oblake

- Fujitsu - pomoć za bolje upravljanje hibridnim infrastrukturama

- VMware - počele isporuke novih rješenja za softverski definirane data centre

- StorageNewsletter - sedma generacija LTO magnetskih vrpci za pohranu izlazi kasnije ove godine

- Oracle - Oracle Applications Cloud za srednje velike organizacije

- HP Big Data blog - sigurnosno kopiranje s mozgom - o čemu se radi i zbog čega je važno?

- Lexmark - Kofax Customer Communications Manager za bolji rad korisnika

- Microsoft - izašao Office 2016

- Syncsortov blog - četiri najfantastičnije kompjuterske greške u povijesti (i kako da se ne ponove)

31.08.15 – 13.09.15

- Fujitsu - ETERNUS CS8000 smanjuje troškove oko sigurnosnog kopiranja i arhiviranja

- Fujitsu - uređaj za zaštitu podataka za hibridne oblake

- Oracle - novi All Flash FS1 sistem za pohranu

- VMware - proširenje unificirane platforme za hibridne oblake

- VMware - inovacije za krajnje korisnike - univerzalna isporuka, alokacija i upravljanje uređajima


14.09.15 – 27.09.15


SUNNYVALE, Calif. - September 24, 2015

NetApp - prošireni programi potpore za All-Flash Array, da se ubrza prijelaz na hibridne oblake

U roku od tri godine će se utrostručiti postotak informatičkih servisa koji koriste hibridne oblake, što povisuje vrijednost NetAppovog glatkog upravljanja podacima na Flash memorijama, diskovima i u oblaku

NetApp je naručio istraživanje koje je pokazalo da se danas više od 60 % informatičkih servisa isporučuje na vlastitim lokacijama, bez ikakvih cloud komponenti. Očekuje se da će taj broj u roku od slijedeće tri godine pasti na 35 %, dok će se broj servisa koji se osiguravaju iz hibridnih oblaka utrostručiti.

Nova NetAppova serija za poluvodičku pohranu All Flash FAS (AFF) 8000 dobiva sve više i više korisnika koji rekonstruiraju svoje data centre i uvode oblake. All Flash je postao jedan od najbrže rastućih proizvoda u NetAppoj povijesti.

Da bi se korisnicima olakšao i ubrzao prijelaz na hibridne oblake, NetApp je objavio nove programe i novi AFF model koji zauzima manje prostora. Programi pokrivaju besplatnu nadogradnja kontrolera za kupce koji kupe trogodišnji SupportEdge Premium ugovor i program po kojem korisnici mogu svoje trogodišnje ugovore o jamstvu i potpori produljiti na više godina. Novi AFF8080 EX model, 6U je fizički manja verzija NetAppovog najvećeg all-flash arraya, ali zauzima 40 % manje prostora u kompjuterskoj sali.


Munich, September 24, 2015

Fujitsu - pomoć za bolje upravljanje hibridnim infrastrukturama

Fujitsu stavlja strateški fokus na upravljanje hibridnom informatičkom infrastrukturom, kako bi se iskoristile prednosti oblaka, ali i upravljalo rizicima troškovima i koristima.

Fujitsu je predstavio nove integrirane mogućnosti za upravljanje oblacima. Fujitsu Cloud Services Management je dostupan kao cloud servis i naslanja se na ranije objavljenu FUJITSU Cloud Integration platformu i omogućava unificirano upravljanje različitim cloud okolišima po raznim odjelima u okviru neke organizacije.

Fujitsu Cloud Services Management donosi nove funkcije i portal za unificirano upravljanje statusima korištenja, ugovorima i troškovima širom cijele kompanije.

Takvim pristupom i upravljanjem hibridnom informatičkom infrastrukturom se mogu ostvariti značajne uštede i poboljšati planiranje.


PALO ALTO, CA - September 14, 2015

VMware - počele isporuke novih rješenja za softverski definirane data centre

Nova izdanja softvera omogućavaju korisnicima inteligentno upravljanje mješavinama poslova, zaštitu protiv katastrofa i brzi oporavak ako ipak do njih dođe

VMware je objavio početak isporuka proizvoda VMware Integrated OpenStack 2, VMware Site Recovery Manager™ 6.1, VMware Virtual SAN™ 6.1, VMware vRealize™ Log Insight™ 3, VMware vRealize Operations™ 6.1 i VMware vSphere APIs for IO Filtering koji će organizacijama pomoći u izgradnji sigurnih i zaštićenih softverski definiranih data centara.

VMware je objavio mogućnosti koje donose:

·   VMware Integrated OpenStack 2
Nova proširenja čine oblake zasnovane na OpenStack-u skalabilnijima i otpornijima, uz bolje performanse

·   VMware Site Recovery Manager 6.1
omogućava uporabu virtualiziranih mreža za jednostavniji i brži opravak softverski definiranog data centra nakon katastrofa

·   VMware Virtual SAN 6.1
povećava opcije za zaštitu poslovno kritičnih podataka.

·   VMware vRealize Operations 6.1
korisnicima omogućava vizualizaciju njihovih mješavina poslova koji se obavljaju na više klastera, preporuča raspored poslova i uravnotežuje njihov raspored na više klastera.

·   VMware vSphere APIs for IO Filtering
alati koji piscima softvera omogućavaju pisanje aplikacija


Press Release edited by StorageNewsletter.com on 2015.09.16

StorageNewsletter - sedma generacija LTO magnetskih vrpci za pohranu izlazi kasnije ove godine

Kapacitet 6 TB, brzina 300 MB/s

Kompanije isporučitelji tehnologije po LTO (Linear Tape-Open) programu, Hewlett-Packard Development Company, LP, IBM i Quantum, su objavile da su specifikacije za LTO Ultrium format generacije 7 sada spremne i da ih proizvođači uređaja za pohranu i medija za pohranu mogu koristiti ako kupe licencu.

Nove LTO-7specifikacije više nego udvostručavaju kapacitet kazete s magnetskom vrpcom u odnosu na prethodne generacije, kapaciteti idu do 15 TB po kazeti (uz komprimiranje). Velike datoteke se brže prenose, jer brzina prijenosa komprimiranih podataka ide do 750 MB/s, što znači da se na jednu pogonsku jedinicu za jedan sat može prepisati više od 2,7 TB podataka.

Od tri kompanije koje vode LTO, Quantum se je bavio i s DLT, a HP s DAT vrpcama, no na kraju su odlučile napustiti te tehnologije za vrpce.

Pregled LTO generacija:

Format

Kapacitet*

Brzina prijenosa*

Kompresija

potpora za WORM

potpora za LTFS

Čitanje
kompatibilno sa

Pisanje
kompatibilno sa

Dostupnost

LTO-1

100GB

20MB/s

2:1

Ne

Ne

 

 

2000

LTO-2

200GB

40MB/s

2:1

Ne

Ne

1

1

2003

LTO-3

400GB

80MB/s

2:1

Da

Ne

1, 2

2

2005

LTO-4

800GB

120MB/s

2:1

Da

Ne

2, 3

3

2007

LTO-5

1.5TB

140MB/s

2:1

Da

Da

3, 4

4

2010

LTO-6

2.5TB

160MB/s

2.5:1

Da

Da

4, 5

5

2013

LTO-7

6TB

300MB/s

2.5:1

Da

Da

5, 6

6

2015

LTO-8

12.8TB

472MB/s

2.5:1

Da

Da

odluka kasnije

odluka kasnije

odluka kasnije

LTO-9

25TB

708MB/s

2.5:1

Da

Da

odluka kasnije

odluka kasnije

odluka kasnije

LTO-10

48TB

1,100MB/s

2.5:1

Da

Da

odluka kasnije

odluka kasnije

odluka kasnije

* bez kompresije


Redwood Shores Calif—Sep 17, 2015

Oracle - Oracle Applications Cloud za srednje velike organizacije

Nova Oracleova SaaS ponuda pomaže srednje velikim organizacijama da pojednostavne rad i rastu na jedinstvenoj zajedničkoj platformi

Oracle je objavio Oracle Applications Cloud, proizvod namijenjen za srednje velike kompanije. Pokriva sve kritične poslovne funkcije i sadrži Customer Experience (CX) for Midsize, Enterprise Resource Planning (ERP) for Midsize, te Human Capital Management (HCM) for Midsize. Novi softver kao servis (SaaS - software-as-a-service) donosi konzistentno sučelje za kupce, jedinstvenu verziju kompanijskih poruka, a uvodi se jednostavno, sigurno i intuitivno.

Srednje velike organizacije su tradicionalno koristile raznolike, o domeni ovisne sisteme od raznih proizvođača, što je dovelo do neusklađenosti u infrastrukturi, korisničkim sučeljima i integraciji.

Novi Oracle Applications Cloud za srednje velike kompanije donosi jednostavno, moderno korisničko sučelje, na bilo kojem uređaju u oblaku, te nudi personalizirano i povezano korisničko sučelje. Sigurnost korporacijskog nivoa osigurava poštivanje jakih pravila za uporabu.

·   Oracle Customer Experience Cloud for Midsize se brine za rad i sve odnose s kupcima, omogućuje razmjenu podataka te alate za prodaju, marketing i pomoć kupcima.

·   Oracle Enterprise Resource Planning Cloud for Midsize je kompletni integrirani paket koji pokriva financijsko poslovanje, nabavu i planiranje

·   Oracle Human Capital Management Cloud for Midsize pokriva sisteme potrebne za upravljanje ljudskim resursima


HP Big Data Blog, ScottBaker, 24.09.15

HP Big Data blog - sigurnosno kopiranje s mozgom - o čemu se radi i zbog čega je važno?

HP vas poziva da počnete misliti drugačije i da više očekujete od sigurnosnih kopija i oporavka, čak i od vašeg sadašnjeg dobavljača. Današnji podaci nisu toliko "Veliki" koliko su "Duboki", što znači da bi se informatika trebala više brinuti o informacijama nego o tehnologiji. No to ne olakšava današnje realitete - jedino što stvarno raste je količina podataka, ne resursi i budžeti potrebni da se zatvori sve širi jaz. Što se tiče sigurnosnog kopiranja i oporavka, jedini način da se jaz zatvori je analizirati i vizualizirati karakteristike vaših podataka, brzinu njihovog rasta, mogućnosti vaše infrastrukture, te mogućnosti da se postigne ravnoteža u načinu kako se ta sredstva koriste a da se ne žrtvuje otpornost poslovanja. Da bi to postigli, potreban vam je bolji i pametniji način za kopiranje i oporavak - sigurnosno kopiranje s mozgom!

Sigurnosno kopiranje s mozgom znači analizirati i stalno pratiti put informacija između klijenta, servera i cilja za sigurnosne kopije, to raditi kao proces, da se otkriju skriveni uzorci, nepoznate korelacije i ostale korisne informacije o tome kako se štite informacije, te sve to koristiti da bi se u budućnosti donijele bolje odluke.

Pitajte se zbog čega bi sakupljali i uzimali sigurnosne kopije terabajta podataka ako to ne možete analizirati i ustanoviti da li je proces bio uspješan? Ili, da li u slučaju potrebe možete uopće rekonstruirati podatke?

Konvencionalna rješenja za sigurnosno kopiranje i oporavak obično nude samo reaktivna rješenja kroz ugrađene alate za izvještavanje. Sigurnosno kopiranje s mozgom nudi i reaktivni i proaktivni pristup u okviru jednog te istog rješenja.

Postoje četiri načina analiziranja, koji spadaju u reaktivnu ili proaktivnu kategoriju:

·   Izvještavanje (Reaktivno).Konvencionalna rješenja se uzdaju u standardne izvještaje. Analize koje se obavljaju se odnose na statičku prošlost, a pokrivaju samo ono što omogućavaju parametri izvještaja.

·   Uzbune i obavijesti (Reaktivno). Kada konvencionalna rješenja prate događaje, to je slično izvještavanju, jer rješenje stalno traži pojave poznatih statusa, a obavijesti se rade na osnovu iste logike koja se koristi za izvještavanje, uz iste slabosti.

·   Analiza sigurnosnog kopiranja i oporavka (Proaktivno). Da bi se donosile proaktivne odluke o tome kako zaštititi informacije potrebne su analitike kao što su optimizacija, prognostičko modeliranje, 'rudarenje' po infrastrukturi, prognoziranje i statističke analize. To vam omogućava da identificirate trendove, da uočite slabosti, otkrijete prilike za unaprjeđenje procesa ili da se odrede uvjeti za donošenje odluka u budućnosti. Takav proces je proaktivan, no ako nije ugrađen u rješenje za sigurnosno kopiranje i oporavak, inteligencija i širina raspona mogućnosti neće biti dovoljne - to je ono po čemu se Sigurnosno kopiranje s mozgom stvarno razlikuje od konvencionalnih rješenja.

·   Real-time praćenje (Proaktivno). Koristeći analitiku možete vaditi samo relevantne informacije koje se tiču poslova za sigurnosno kopiranje i oporavak, te ih analizirati kako bi u budućnosti mogli donositi bolje odluke.

Tehnologija koja stoji iza Sigurnosnog kopiranja s mozgom:

·  HP Data Protector – jedinstveno unificirano rješenja za centralno upravljanje procesom oko sigurnosnih kopija i oporavka koje pokriva cijeli informatički okoliš

·  HP Backup Navigator – stalno prati i sakuplja detalje koji se odnose na rad sa sigurnosnim kopijama i oporavak, analizira uporabu fizičkih i logičkih resursa, identificira trendove u setovima podataka i određuje pukotine u infrastrukturi o kojoj ovisi proces zaštite podataka.

·  HP Data Protector Management Packs. Proširuje Microsoft Systems Center Operations Manager i HP-ov Operations Manager proizvode i osigurava real-time vizualizacije topologije za sigurnosne kopije i oporavak koja uključuje klijenta, softver za sigurnosno kopiranje, odnose s ciljem za kopiranje te mrežne veze. Rezultati se prikazuju kao interaktivna mapa koja prikazuje korelacije u informacijama o kopijama i oporavku, te detalje o trenutnom radnom stanju kompletne infrastrukture.


LEXINGTON, Ky. - Sep 22, 2015

Lexmark - Kofax Customer Communications Manager za bolji rad korisnika

Nova verzija Customer Communications Manager softvera omogućava poslovnim korisnicima da personaliziraju real time komunikacije i bolje surađuju s kupcima putem višestrukih kanala

Lexmark je objavio Kofax Customer Communications Manager™ 4.4, rješenje za upravljanje komunikacijama s kupcima koje omogućuje organizacijama da bolje surađuju sa svojim kupcima, građanima, partnerima i ostalim zainteresiranim stranama preko višestrukih kanala. Customer Communications Manager 4.4 izrađuje, isporučuje i upravlja personaliziranom korespondencijom (kao što su dokumentacija za otvaranje novog računa, molbe za kredite, konačne verzije pravnih ugovora, te cjenici i ponude) putem različitih kanala, uključivši e-mail, tiskane materijale i online formate.

Nove mogućnosti u ovoj verziji Customer Communications Managera uključuju alat za dizajn predložaka za komunikacije, stilove i sadržaje te novi interaktivni front-end koji omogućava lakšu integraciju s ostalim web i mobilnim aplikacijama.

Customer Communications Manager je ujedno i ključna komponenta platforme za pametne aplikacije, Kofax TotalAgility®. TotalAgility kombinira mogućnosti za prihvat informacija, upravljanje procesima, integraciju podataka, mobilni rad, e-potpis, upravljanje komunikacijama s kupcima i analitiku.


REDMOND, Wash. — Sept. 22, 2015

Microsoft - izašao Office 2016

Microsoft je započeo globalne isporuke paketa Office 2016. Aplikacije su najnoviji dodatak za Office 365, Microsoftov na oblaku zasnovani pretplatnički servis koji omogućava ljudima da rade zajednički. Objavljeni su i novi i prošireni Office 365 servisi za timsku produktivnost.

Office 2016 donosi nove Office desktop aplikacije za Windows, uključivši Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio i Access. Pretplatom na Office 365, korisnici uvijek mogu imati ažurni, potpuno instalirane aplikacije koje mogu koristiti na svim svojim uređajima, u kombinaciji sa stalno razvijanim kompletom potrošačkih i komercijalnih servisa, kao što su OneDrive za online pohranu, Skype for Business, Delve, Yammer i sigurnosne mogućnosti na korporacijskom nivou.

Zajedno, novi Office i Windows 10 su najkompletnije rješenje za rad. Office 2016 aplikacije izvrsno rade pod do sada najboljim Windowsima, uključivši novi Sway for Windows 10 pomoću kojeg se kreiraju i razmjenjuju interaktivne priče koje izvrsno izgledaju na bilo kojem ekranu. Windows Hello vam pomaže da obavite prijavu na Windows i Office 365 u jednom jedinom jednostavnom koraku1. Office Mobile aplikacije za Windows 10 omogućavaju produktivnost u pokretu, i rad s Continuumom2 tako da telefon možete koristiti kao PC. Cortana3 se povezuje s Office 365 i pomaže u zadacima kao što su priprema sastanaka, a integracija s Outlookom dolazi u studenom.

Novosti za timski rad:

·   Co-authoring4 se sada može koristiti kroz Word, PowerPoint i OneNote desktop softver, uključivši real-time pisanje u Wordu koje vam omogućava da gledate izmjene koje rade ostali suradnici, u trenutku dok to rade.

·   Skype integriran s rich-client aplikacijama omogućava razgovor, razmjenu i video sadržaje ravno iz dokumenata.

·   Office 365 Groups je sad integrirani dio Outlook 2016 klijent aplikacije i dostupan je i na mobilnim uređajima putem Outlook Groups aplikacije, čime se osigurava konzistentno sučelje za cijeli paket.

Tu su i nova Office 365 rješenja za grupni rad i suradnju:

·   Office 365 Planner za planiranje i određivanje i praćenje datuma izvršenja, ažuriranje statusa, vizualnim instrument-pločama (dashboards) i obavijestima putem emaila. Planner izlazi slijedeći kvartal.

·   Kasnije ovog mjeseca izlaze značajna ažuriranja za OneDrive for Business, koja među ostalim sadrže novi sinkronizacijski klijent za Windows i Mac koji donosu selektivnu sinkronizaciju i povećanu pouzdanost, povećanu veličinu datoteka i količinu podataka koje korisnik može spremiti, novi korisničko sučelje u browseru, proširenja za mobilni rad, te nove mogućnosti za informatičare i pisce softvera.

·   GigJam, za sada privatna preview verzija, a stalna verzija za Office 365 izlazi 2016. GigJam donosi nove načine povezivanja timova i obavljanje zadataka, bez obzira na uređaje i aplikacije.

Office 2016 vam pomaže da radite brže i pametnije:

·   Outlook 2016 donosi do sada najpametniji inbox, brzo pretraživanje i automatsko uklanjanje pošte malog prioriteta, pronalaženje svih adresanata na "To: liniji" i pristup dokumenata s cloud prilozima.

·   Tell Me pomaže da brzo pronađete neku Office mogućnost ili komandu, a Smart Lookup ubacuje Web sadržaje u dokumente.

·   Excel 2016 sada ima integriranu objavu na Power BI i nove, moderne tipove grafikona.

·   Popis zadnje korištenih dokumenata vam olakšava da nastavite poslove koje ste ranije započeli, i to na svim uređajima koje koristite, bez obzira da li radite u Office Online, u Office Mobile ili Office 2016 desktop aplikacijama.

Najzaštićeniji Office:

·   Ugrađena zaštita od gubitka i zlouporabe podataka za Word, PowerPoint, Excel i Outlook, prema unaprijed pripremljenim pravilima.

·   Više-faktorska autentifikacija za sigurni pristup sadržajima, čak i kad niste vezani na korporacijsku mrežu.

·   Korporacijska zaštita podataka (Enterprise Data Protection) za Office Mobile aplikacije za Windows 10 izlazi kasnije ove godine, a za desktop aplikacije početkom iduće, omogućava sigurnu razmjenu sadržaja u okviru korporacijskih granica.

Nove Office 2016 aplikacije su dostupne u 40 jezika, a zahtijevaju Windows 7 ili kasniji. Pretplatnici za Office 365 mogu preuzeti nove Office 2016 aplikacije kao dio usluga pretplate. Automatsko ažuriranje za potrošačke i male poslovne pretplatnike počinje idući mjesec a za komercijalne korisnike početkom iduće godine. Office 2016 se može i kupiti kao paket za korisnike za PC i Mac korisnike.

_______________

1             Windows Hello zahtijeva specijalizirani hardver, uključivši čitač otisaka prstiju, osvijetljeni infra-crveni senzor ili neki drugi biometrijski senzor, a u izvjesnim konfiguracijama može zahtijevati i dodatne korake za autentifikaciju.

2             Dostupno samo za napredne Windows telefone. Vanjski monitor mora imati potporu za HDMI ulaz. Zahtijeva pribor kompatibilan s Continuumom.

3             Uporaba Cortane može varirati ovisno o regijama i uređajima.

4             Ko-autori moraju koristiti Office 2016 ili Office Online.


September 15, 2015 by Christy Wilson

Syncsortov blog - četiri najfantastičnije kompjuterske greške u povijesti (i kako da se ne ponove)

Kako kompjuterskim sistemima predajemo sve više i više odgovornosti i poslova, nije loše razmotriti što se je dešavalo u prošlosti i podsjetiti se da kompjuteri i njihov softver nisu ništa pouzdanijih od ljudi koji ih programiraju. Poneki puta su kompjuterske greške jednostavne, kao što je izostavljanje nekog interpunkcijskog znaka, no nekad mogu prouzrokovati i prave katastrofe koje koštaju milijune dolara, pa čak i ljudske živote. Takve greške naglašavaju potrebu da svoj posao treba provjeravati jedan, dva, pa i tri puta, a zatim zamoliti kolegu da ga pregleda i on. 

1. Klimatski orbiter na Marsu

Na žalost nitko nije roštiljao uz najveći vatromet u povijesti.

Godine 1998. SAD je poslao 327,6 milijuna dolara vrijednu sondu koja je trebala ući u orbitu oko Marsa i proučavati njegovu atmosferu. Sonda je bila izgrađena u čuvenom NASA-inom Jet Propulsion laboratoriju i na njoj su razni timovi radili na raznim aspektima dizajna, lansiranja, ulaska u orbitu oko Marsa i ostalim elementima misije. Timovi su radili i radili i provjeravali da im je matematika točna, no zaboravili su da osiguraju da svi koriste isti sustav mjera.

Jedan tim je koristio engleske funta-sila sekunde, a drugi je koristio metričke Newton-sekunde. Rezultat su bili potisni motori koji su bili četiri puta snažniji nego što je bilo potrebno. Rezultat je bila izuzetno skupa petarda koja je eksplodirala iznad Marsa, na veliko razočaranje inženjera i američkih poreznih obveznika.

2. Toyota Prius

Pametni auti su pametni koliko su pametni njihovi programi.

Pametni auti su pametni koliko su pametni inženjeri i programeri koji su ih izradili. Toyota Prius je na primjer godine 2005. počela imati neke probleme - svjetla za upozorenje su se počela paliti bez nekog očitog razloga, a i motor je povremeno zastao bez nekog vidljivog razloga. Vozila su mehanički bila potpuno ispravna - problemi su nastajali zbog kompjuterske greške. Na kraju je povučeno oko 160.000 vozila, a s njima i veliki komad Toyotinog profita. Pošto se sada radi na još pametnijim vozilima, koja trebaju voziti sama sebe, a za razvoj koristeći alate kao što su Hadoop i NoSQL, nadajmo se da će koristiti ispravne podatke i da u programima neće biti ozbiljnijih buba.

3. Sovjetski plinovod

Većina spomenutih greški su bile nenamjerne bube, za koje nitko nije želio da se dese. Ovaj primjer se je, ako priče ne lažu, desio namjerno. Kada je hladni rat bio na vrhuncu, Sovjeti su počeli tajno kupovati američku tehnologiju, a te krasti ono što nisu mogli kupiti. Godine 1982., CIA je navodno saznala da Sovjeti od nekih Kanađana kupuju planove za plinovod. CIA se je pobrinula da planovi sadrže greške koje Sovjeti neće primijetiti prilikom pregleda, no koje će u stvarnom radu izazvati kvarove.

Da li se je radilo o namjernom dijelu CIA-e ili o nečem drugom (do sada neotkrivenom), rezultat je bila velika eksplozija u Sibiru, koja je izazvala zabrinutost čak i Washingtonu. Srećom, nije bilo ljudskih žrtava.

4. Raspad AT&T-ove mreže

Što se dešava kada uvedete bubu koja izazove drugu bubu? AT&T-ovi programeri su morali savladati tu prepreku godine 1990, kada je ažuriranje za softver dovelo do rušenja njihovih međugradskih veza svaki puta kada je susjedna centrala poslala poruku da se je upravo uspjela oporaviti od pada. Nakon toga je pala druga centrala, koja je nakon oporavka poslala istu potuku drugima, koje su zatim pale itd. Oko 60.000 AT&T-ovih korisnika je na 9 sati ostalo bez telefonskih usluga, dok inženjeri nisu uspjeli riješiti problem. Na kraju su ponovno učitali raniju verziju softvera i sustav je ponovno proradio.

Kako se veliki podaci sve više koriste, potencijal za značajne katastrofe je vrlo realan. Važno je da programeri, inženjeri i podatkovni znanstvenici dobro i temeljito provjeravaju ono što rade, da budu sigurni da svi rade s istim podacima i mjerama. Briga i pažnja o svim detaljima procesa uporabe podataka od učitavanja do njihovog analiziranja će osigurati da ne dođe do katastrofa koje će se za nekoliko desetljeća javiti na ovakvom popisu.


31.08.15 – 13.09.15


Munich, August 31, 2015

Fujitsu - ETERNUS CS8000 smanjuje troškove oko sigurnosnog kopiranja i arhiviranja

Prošireni FUJITSU Storage ETERNUS CS8000 donosi poboljšanu efikasnost i dostupnost za sigurnosno kopiranje ; Snažno i sveobuhvatno rješenje za arhiviranje informatičkih sadržaja, poštivanje propisa i dugoročno arhivirane datoteka.

Fujitsu je objavio tehnološka proširenja za uređaj za zaštitu podataka, FUJITSU Storage ETERNUS CS8000 koji je predviđen za sigurnosne kopije, arhiviranje i konsolidaciju okoliša za zaštitu podataka. Uređaj osigurava visoku dostupnost podataka i efikasnost rada za poslovno-kritične aplikacije.

Nisu svi podaci isti i ne trebaju svi istu razinu zaštite. Fleksibilnost uređaja ETERNUS CS8000 korisnicima omogućava da s podacima postupaju u skladu s poslovnim potrebama. ETERNUS CS8000 se ne ograničava samo na optimizaciju procesa sigurnosnog kopiranja, on također optimizira i postupak restauracije i rekonstrukcije.

Najnovija verzija ETERNUS CS8000 automatizira rad s različitim medijima - diskovima i magnetskim vrpcama.

Opcionalni NAS podsistem u okviru ETERNUS CS8000 nudi poboljšano arhiviranje i drugi nivo pohrane datoteka koji omogućavaju zaštitu paralelnom uporabom replikacije i kopiranja na vrpcu za isti sustav datoteka. Integrirane mogućnosti za sigurnosno kopiranje čak pružaju zaštitu datoteka od grešaka korisnika. Integracija vrpci znači da je još uvijek moguće ekonomično koristiti vrpce za pohranu datoteka, uz mogućnost da se u budućnosti odluči za neki drugi način čuvanja.


Munich, September 03, 2015

Fujitsu - uređaj za zaštitu podataka za hibridne oblake

Novi uređaj FUJITSU Cloud Backup as a Service Rapid Recovery Appliance je jedan od uređaja koji pomoću lokalnog hardverskog uređaja proširuju servis za sigurnosno kopiranje u oblaku ; Pred-konfigurirano rješenje omogućava brzu i pouzdanu zaštitu podataka koja vrlo efikasno koristi propusnu moć mreže i oporavak brzinom koja odgovara brzini lokalne mreže, uz minimalno zauzeće prostora

Fujitsu je predstavio novi uređaj FUJITSU Cloud Backup as a Service (BaaS) Rapid Recovery Appliance, koji poboljšava globalno FUJITSU Cloud Backup as a Service rješenje za sigurnosne kopije u oblacima i donosi brži pouzdaniji i robusniji rad sa sigurnosnim kopijama. Rješenje je pred-konfigurirano i osigurava fleksibilnu zaštitu podataka za rad u hibridnim oblacima u kojima se poslovni procesi odvijaju koristeći mješavinu servisa koji se odvijaju lokalno i u oblacima. Predstavlja kombinaciju prednosti lokalnog uređaja za sigurnosno kopiranje s prednostima sigurnosnih kopija u oblacima kao što su mogućnost plaćanja prema resursima koji se stvarno koriste u danom trenutku, a koji se mogu lako proširiti ako zatreba.

Ako dođe do gubitka podataka, brzi oporavak je ključan. Fujitsuovo pred-konfigurirano rješenje se koristi na lokaciji i osigurava oporavak brzinom koja odgovara brzini lokalne mreže (LAN), koja je veća od brzine prijenosa podataka pohranjenih u oblaku. Ovo novo Fujitsu BaaS rješenje automatski replicira podatke na sigurni oblak koji omogućava brzi oporavak lokalno pohranjenih kopija uz istovremenu  uporabu sigurnih cloud servisa koji sigurnosne kopije čuvaju u lako dostupnom spremištu. Zahvaljujući uporabi naprednih mogućnosti za de-duplikaciju od tehnološkog partnera Seagatea, Fujitsu može količinu podataka koje treba slati preko mreže svesti na minimum. Sofisticirana kompresija podataka osigurava da je i prostor za lokalnu pohranu minimalan.

Štiteći svaku kariku u lancu zaštite podataka, sigurnost Fujitsu Cloud BaaS sustava štiti podatke od mjesta nastanka i uporabe, tijekom prijenosa po žici te, enkripcijom, za podatke spremljene u lokalnim ili spremištima u oblaku.Za enkripciju se koristi 256-bit AES tehnologija a podaci se kriptiraju u letu i u trenutku upisivanja na lokalno spremište ili u spremište u oblaku. BaaS Rapid Recovery Appliance također osigurava automatiziranu, kontinuiranu replikaciju u oblaku.


Redwood Shores, Calif.—Aug 27, 2015

Oracle - novi All Flash FS1 sistem za pohranu

Superiorne Flash performanse, skalabilnost i jedinstveni dizajn

Oracle je proširio svoj portfelj uređaja za Flash pohranu, objavio je all-flash model svog sustava za pohranu Oracle FS1 Flash Storage System. Novi sustav donosi izvrsne performanse, skalabilni kapacitet, te dodjelu Flash resursa. Projektiran je da istovremeno radi s različitim smjesama poslova, kao što su on-line obrada transakcija i brzo uzimanje sigurnosnih kopija. Radi u korporacijskim SAN okolišima kao i u privatnim i javnim oblacima. Nudi do 64 potpuno Flash domene za sigurno izolaciju podataka u oblacima kojima se služi više različitih korisnika, prioritete za ulaze/izlaze na osnovu njihove vrijednosti za poslovanje, može se proširivati do skoro 1 petabajta (PB) čistog Flash kapaciteta, a instalira se i pušta u pogon za manje od 30 minuta.

Oracle All Flash FS1 je jedini potpuno-flash sustav za pohranu koji je projektiran imajući na umu Oracle bazu podataka i aplikacije.

All Flash FS1 također sadrži i Flash Profile, unaprijed definirane i optimizirane profile za dodjelu resursa za Oracle bazu podataka i aplikacije.


SAN FRANCISCO, CA - August 31, 2015

VMware - proširenje unificirane platforme za hibridne oblake

Nova rješenja za javne oblake i softverski definirani data centar omogućavaju organizacijama da sigurno izgrade, instaliraju i koriste bilo kakve aplikacije

VMware je objavio nove inovacije za svoju unificiranu platformu za hibridne oblake. Ovi novi javni cloud servisi i softverski-definirana rješenja će korisnicima omogućiti da brže izgrade aplikacije, poboljšaju informatičku sigurnost, da se brzo oporave od katastrofa i da dosegnu smislene poslovne vrijednosti.

Ova platforma korisnicima omogućava da kreiraju konzistentni okoliš zasnovan na VMware vSphere® koji služi za privatne i javne oblake i sigurne aplikacije koje ih koriste.


SAN FRANCISCO, CA - September 01, 2015

VMware - inovacije za krajnje korisnike - univerzalna isporuka, alokacija i upravljanje uređajima

Skoro dvije trećine poslovnih korisnika planira re-inženjering svojih poslovnih procesa kako bi se iskoristile prednosti tehnologija za poslovnu mobilnost. Istraživanje "Project A2" je pokazalo da korisnici planiraju ubrzano uvesti Windows 10; VMwareov i nove mogućnosti za portfelj End-User Computing rješenja. Traži se jednostavna potpora za rad s više platformi s jedinstvenim upravljanjem.

VMware je najavio inovacije za računalstvo za krajnje korisnike (End-User Computing) koje se odnose na univerzalnu isporuku aplikacija i upravljanje uređajima.

VMwareova End-User Computing rješenja pomažu korisnicima da premoste razmak između starih klijent-server tehnologija i novog svijeta mobilnih cloud tehnologija koje omogućavaju veću agilnost, glatki pristup preko korisničkih uređaja i povećanu sigurnost i zaštitu. Ta rješenja će pomoći i za brži prijelaz na Microsoft Windows 10, postizanje poslovne mobilnosti, jednostavniji rad, heterogene platforme, ubrzanu isporuku aplikacija te unificirano upravljanje krajnjim točkama.

Objavljeni su i ključni rezultati godišnjeg izvještaja o poslovnoj mobilnosti:

·   Premda je svega 17 % organizacija počelo stvarno provoditi korake prema poslovnoj mobilnosti podešavanjem barem jednog ključnog poslovanja za mobilni rad, 61 % ispitanika kane to učiniti u vrlo skoroj budućnosti.

·   "Donesi svoj vlastiti uređaj" (BYOD - Bring Your Own Device) je aktivan u mnogim organizacijama, samo 44 % kompanija zahtijeva da djelatnici rade na uređajima koji su u vlasništvu tvrtke.

·   Tri glavna cilja za investiranje u inovacije za mobilnost u poslovanju uključuju povećanje produktivnosti mobilnih zaposlenika (45 %), optimizaciju poslovnih procesa (34 %) te smanjenje troškova za potporu mobilnih zaposlenika (31 %).


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018