nv-1510

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2015. – listopad


u ovom broju:

 12.10.15 – 25.10.15

- NetApp - zajamčene trostruke performanse za all-flash obrade

- NetApp - Data Fabric za bolji rad u hibridnim oblacima

- Commvault - Commvault Data Platform donosi proširene mogućnosti za upravljanje snapshotovima i integraciju s više proizvoda za pohranu

- Commvault - pohana na Amazon S3 oblake za australskog distributera hrane, PFD Food Services

- Oracle - izašao MySQL 5.7

- Veeam - novi Veeam Availability Suite v9 za jednostavnije i jeftinije upravljanje sigurnosnim kopijama

- VMware - unapređenja za platformu za upravljanje hibridnim oblacima, brža isporuka servisa na javnim i privatnim oblacima

- Syncsortov blog - Big Data u stvarnom svijetu - Hadoop i moć podataka u politici

- Syncsortov blog - Big Data u stvarnom svijetu - kako je Hadoop pomogao jednom korisniku da pohrani 600.000 novih transakcija po tjednu

28.09.15 – 11.10.15

- Fujitsu - softverski definirana pohrana za korporacijske potrebe

- Fujitsu - osvježen portfelj stolnih i mobilnih korporacijskih računala

- Fujitsu - na poslovanje orjentirani infrastrukturni sistemi daju rekordne virtualizirane performanse i veću fleksibilnost

- Veem - Data Center Availability za sustav škola u SAD

- HP Big Data Blog - automatizirana sinkronizirana replikacija - ne dozvolite da vam katastrofa ukrade podatke

- Microsoft Hrvatska - konferencija o važnosti upravljanja softverskom imovinom, koja je još uvijek nedovoljno prepoznata

- Microsoft - inovacije za Azure

- Oracle - nova Oracle Cloud platforma za integraciju s Oracle SOA Cloud i Oracle API Manager Cloud servisima


12.10.15 – 25.10.15


Sunnyvale, CA. — October 22, 2015

NetApp - zajamčene trostruke performanse za all-flash obrade

Zamijenite tradicionalne sustave za pohranu zasnovane na diskovima s NetApp All Flash FAS ili EF-Series arrayevima i ostvarite performanse dostojne korporacijskog nivoa

NetApp je objavio posebnu ponudu kupcima odabranih NetApp® poluvodičkih (all-flash) sistema za pohranu, u kojoj jamči 3 X bolje performanse pri radu s korporacijskim bazama podataka u odnosu na performanse tradicionalnih, ne-flash disk sustava.

Kada kupci kupe NetApp AFF8080 ili NetApp EF560 sistem, NetApp jamči da će aplikacije koje rade s odabranim Microsoft SQL Server i Oracle bazama podataka postići 3 X više ulazno-izlaznih operacija (IOPS-a) uz latentnost od jedne milisekunde. Ako korisnici ne ostvare trostruko poboljšanje performansi, NetApp će im besplatno osigurati do dva dana stručne pomoći za optimizaciju sustava.

Za sada ponuda vrijedi za SAD i Kanadu. no sredinom studenog će se proširiti i na zemlje regija APAC (Azija-Pacifik), EMEA (Europa, Srednji istok i Afrika), i LATAM (Latinska Amerika). Da bi stekli pravo na ovu ponudu, kupci moraju zaključiti kupnju do 29.04.2016, a uvođenje sustava mora obaviti NetApp ili neki od ovlaštenih NetAppovih partnera.

NetApp all-flash pohrana bitno ubrzava performanse aplikacija, poboljšava učinkovitost servera i skraćuje vrijeme potrebno da se ostvare vrijednosti.

AFF serija je idealna za zajednički korištene virtualizirane okoliše. AFF donosi glatko upravljanje resursima na flash, disk i cloud medijima.

EF serija pruža arhitekturu optimiziranu za korisnike s poslovima male latentnosti, koji prioritiziraju efikasnost i troškove performanci. EF-serija daje optimalne rezultate za nisko-latentne on-line obrade transakcijskog tipa.


NETAPP INSIGHT TECHNICAL CONFERENCE, LAS VEGAS — October 12, 2015

NetApp - Data Fabric za bolji rad u hibridnim oblacima

Uz pomoć novih Data Fabric rješenja i servisa korisnici lakše provode inovacije bolje donose odluke

NetApp je objavio nova Data Fabric rješenja i servise koja doprinose bržem uspjehu u eri hibridnih oblaka. Nova rješenja pomažu korisnicima da glatko upravljaju podacima na bilo kojim informatičkim resursima se nalazili, čime se ubrzavaju inovacije i donose bolje poslovne odluke, Nova rješenja omogućavaju glatko upravljanje podacima na bilo kojem se resursu nalazili.

Novo objavljene mogućnosti su:

·   Data Fabric Solution Essentials, starter kit koji olakšava pripremu za hibridni oblak.

·   Data Fabric Enablement Services servisi koji korisnicima pomažu da kreiraju svoj vlastiti data fabric.

·   Širenje odnosa s pružateljima cloud usluga: NetApp je sada Google Cloud Platform Technology Partner.

·   Sigurnost podataka, potpora za dodatne medije, povećani kapaciteti i razna druga proširenja za Cloud ONTAP, NetApp softver koji korisnicima omogućava brzo uvođenje pohrane u oblaku.

·   Povećana zaštita i druge mogućnosti za NetApp AltaVault® integrirana rješenja za pohranu u oblacima.

Ta rješenja ubrzavaju oporavak i smanjuju rizike, jer korisnici mogu spremiti sigurnosne kopije u oblake.


Tinton Falls, NJ – October 20, 2015

Commvault - Commvault Data Platform donosi proširene mogućnosti za upravljanje snapshotovima i integraciju s više proizvoda za pohranu

Commvault je objavio inovacije za Commvault Data Platform koje proširuju mogućnosti za IntelliSnap upravljanje snapshotovima te integraciju s više proizvoda za pohranu:

Novo objavljena Commvault Data platforma sadrži integraciju sa snapshotovima na:

·   Pure Storage FlashArray

·   Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) G Series

·   Nutanix Xtreme Computing Platform (XCP).

Korisnici mogu obaviti brzi online oporavak na osnovu biblioteke snimki (snapshots).


Sydney, Australia – October 15, 2015

Commvault - pohana na Amazon S3 oblake za australskog distributera hrane, PFD Food Services

Integracija s Amazon S3 donosi uštede i pouzdanost ; Ostvareno smanjenje od 34 % troškova vezanih za upravljanje vrpcama ; Osiguran kontinuitet poslovanja i trajnost za strateške informacije

Commvault je objavio da tvrtka PFD Food Services, najveći distributer hrane u Australiji, koristi Commvault kako bi osigurala zaštitu i visoku dostupnost svojih strateških podataka pri prelazu u oblake.

Kako bi osigurao potporu za rast poslovanja i odgovorio na stalno mijenjajuće zahtjeve, PFD je odlučio modernizirati svoju strategiju za upravljanje podacima i informatičku infrastrukturu te tako osigurati brzinu i fleksibilnost.

Uz modernizaciju upravljanja podataka, uveden je i drugi data centar, koji služi kao izvor sigurnosnih kopija i bitno smanjuje rizik. Drugi data centar je ujedno i rezervni centar sposoban, ako zatreba, preuzeti sve poslove u vrlo kratko vrijeme.

PFD je u početku sigurnosne kopije čuvao na vrpcama, paralelno s kopijama pohranjenim u Amazon S3 oblaku. Tvrtka je u međuvremenu potpuno napustila vrpce i koristi Amazon S3 i Commvault, čime su uspjeli smanjiti troškove za 34 % u odnosu na rješenje s vrpcama.


Redwood Shores, Calif.—Oct 19, 2015

Oracle - izašao MySQL 5.7

Nova verzija open source baze podataka je prema usporedbenim testovima do 3 puta brža nego MySQL 5.6

Oracle je objavio MySQL 5.7, najnoviju verziju na svijetu najpopularnije open source baze podataka. Nova verzija donosi bolje performanse, skalabilnost i upravljivost, plus poboljšane NoSQL mogućnosti sa potporom za JSON i MySQL Router, čime se olakšava povezivanje aplikacija na višestruke MySQL baze podataka.

Ključne novosti u MySQL 5.7 su:

·   Veća brzina: prema usporedbenim testovima je postignuta 3 puta veća brzina nego MySQL 5.6.

·   Optimizirani InnoDB: nove mogućnosti uključuju poboljšane performanse, istovremenost, on-line rad itd.

·   Robusnija replikacija: proširenja uključuju replikaciju iz više izvora, poboljšanu identifikaciju globalnih transakcija  itd.

·   Poboljšana optimizacija: novi model troškova daje bolje performanse za upite i veću korisničku kontrolu

·   Više mogućnosti za poboljšano upravljanje

Izašao je i novi MySQL Router, koji inteligentno usmjerava upite na MySQL baze podataka i daje bolje performanse i dostupnost.


BAAR, Switzerland: October 20, 2015

Veeam - novi Veeam Availability Suite v9 za jednostavnije i jeftinije upravljanje sigurnosnim kopijama

Nove mogućnosti značajno smanjuju troškove hardvera, smanjuju obim posla u korporacijskim okolišima i donose bolje performanse

Veeam® Software je najavio Veeam Availability Suite v9 koji sadrži nove mogućnosti za pohranu koje značajno smanjuju ukupne troškove vlasništva pohrane sigurnosnih kopija, smanjuju hardverske troškove i bitno pojednostavljuju upravljanje složenim korporacijskim okolišima i sadrži Unlimited Scale-out Backup Repository™.

Veeam Unlimited Scale-out Backup Repository kreira jedinstveni repozitorij za sigurnosne kopije na zbirci praktički bilo kakvih uređaja za pohranu. Neke od koristi takvog pristupa su:

·   Jednostavnije upravljanje pohranom sigurnosnih kopija u korporacijskom okolišu.

·   Korištenje postojećih resursa za pohranu.

·   Poboljšane performanse

Početak isporuka Veeam Availability Suite v9 se planira kasnije ove godine


BARCELONA, SPAIN - October 13, 2015

VMware - unapređenja za platformu za upravljanje hibridnim oblacima, brža isporuka servisa na javnim i privatnim oblacima

Proširenja za platformu za upravljanje oblacima pomažu u modernizaciji rada ; Novi modeli za unificirane servise, za računanje troškova rada u oblacima i kvalitetu usluga

Vmware je objavio značajna ažuriranja za svoju platformu za upravljanje hibridnim oblacima, u vidu VMware vRealize® Automation™ 7 i VMware vRealize Business™ Standard 7. Ova nova tih proizvoda, skupa sa skorim izdanjima VMware vRealize Operations™ 6.1 i VMware vRealize Log Insight™ 3 predstavljaju kompletno osvježenje ove vodeće platforme za upravljanje hibridnim oblacima.

VMware-ova platforma za upravljanje oblakom kombinira mogućnosti njegovih rješenja za automatizaciju oblaka, rada u oblacima i za upravljanje poslovanja u oblacima, sve u jednoj jedinom, integriranom rješenju.


Syncsort blog, October 23, 2015 by Michael Kornspan

Syncsortov blog - Big Data u stvarnom svijetu - Hadoop i moć podataka u politici

U SAD se predsjednički izbori održavaju već 226 godina, bilo je ukupno 53 izbora na kojima je izabrano je 44 predsjednika. Do godine 2012, kandidati i njihovi izborni timovi su uglavnom ovisili o tradicionalnim medijima, predizbornim skupovima pojavljivanjima i debatama da bi proširili svoje poruke, sakupili sredstva za kampanje, i prikupili potporu. Međutim u izborima 2012, Barack Obama je potpuno promijenio krajobraz američkih predsjedničkih izbora uvevši analizu velikih podataka (big data).

Veliki podaci su odigrali izuzetno snažnu ulogu u izborima 2012, te će najvjerojatnije zamijeniti starinske instinkte u budućim kampanjama.

Veliki podaci su predvidjeli rezultat, čak i četiri mjeseca ranije. Izbori su održani u studenom , no već u lipnju te godine je profesor političkih znanosti, Drew Linzer u svom blogu objavio da će Barack Obama pobijediti na izborima s 332 elektorska glasa u usporedbi s Mitt Romneyevih 206 glasova. Kako su mjeseci prolazili i kandidati se nabacivali blatom, rukovali se i ljubili bebe, Linzerova predviđanja, zasnovana na analitici velikih podataka (big data analytics), se uopće nisu mijenjala. Kasno navečer, 6. studenog, dana kada su Amerikanci glasovali, Romney je priznao da je pobjednik Obama. Rezultat? Obama je osvojio 332, a Romney 206 elektorskih glasova.

Koristeći analizu velikih količina podataka, Obamin tim je mogao sastavljati poruke ciljane za određene grupe i izračunati kako će te grupe reagirati na njih.

No big data analitika nije samo vrlo točno predvidjela rezultate izbora, makar su sve klasične ankete jako varirale. Obamin tim je iskoristio velike podatke da podstakne svoje glasače, da prikupi sredstva i nagovori simpatizere da izađu na izbore.

Prvi korak im je bio ponovno oživjeti Web stranice MyBarackObama.com, prvi puta otvorene za izbore 2008. Stranice su već sadržavale dobro provjereni skup podataka koji su bila dobra polazna točka za novu kampanju. Koristeći informacije od njihovih volontera i simpatizera sakupljene tijekom prethodnih izbora, bili su u stanju kreirati izuzetno točne ciljane demografske grupe. Iz tih podataka su mogli razviti poruke ciljane za te ljude.

Obamin tim je također sakupljao nove podatke, koje su im dobrovoljno dali simpatizeri. Tim je nagovarao simpatizere da na te Web stranice ubace svoje osobne komentare, fotografije, video snimke itd., a zatim su te sadržaje iskoristili da privuku nove posjetitelje na web stranice kampanje, njihovu Facebook stranicu i YouTube kanal. Romneijev tim se je oslanjao na tradicionalnu taktiku pisanja blogova i pojavljivanja u TV i radio emisijama.

Rezultat? Obama je prikupio 33 milijuna Facebook lajkova i 240.000 YouTube pretplatnika (plus još 246 milijuna posjeta YouTube stranicama. Za usporedbu, Romney je sakupio samo 23.700 YouTube pretplatnika i 26 milijuna gledanja stranica.

Da li se lajkovi, praćenja, pretplate i razmjena pretvaraju u prave glasove? Rezultati izbora govore sami za sebe.

Ono što je Obamin tim napravio analizirajući velike podatke su lako mogli napraviti i timovi ostalih kandidata, a ono što je još važnije, isti alati su dostupni i na poslovnom polju i mogu se iskoristiti u marketinškim kampanjama. Koristeći tehnike integracije podataka iz raznorodnih izvora i da ih učitaju na platformu za big data analitiku kao što je Hadoop. Rezultate koje je postigao predsjednik Obama možete postići i vi.


October 15, 2015 by Christy Wilson

Syncsortov blog - Big Data u stvarnom svijetu - kako je Hadoop pomogao jednom korisniku da pohrani 600.000 novih transakcija po tjednu

Treba li vam stvarno skalabilna, visoko-performantna pohrana i obradna snaga? Ako vam treba, koje su vam opcije? Možete probati sami po principu pokušaja i greški, ili možete pogledati što su drugi radili da bi uspjeli. Druga opcije je jeftinija, brža i vjerojatno će donijeti bolje rezultate. U nastavku je priča o tome što je jedan pružatelj usluga u oblaku, koji obrađuje i pohranjuje 600.000 transakcija svakog tjedna, odabrao da riješi dilemu s velikim podacima.

Hadoop klasteri su tom pružatelju cloud usluga omogućili da poboljša obradnu snagu, produbi analitičke funkcije, te ubrza uslugu, tako da njihovi korisnici nikad nisu ni posumnjali da bi u tom moglo biti problema.

Pošto je tjedno trebalo obraditi 600.000 transakcija, a količina podataka je rasla brzinom od 7 terabajta svaki mjesec, pružatelj usluga je bio primoran udvostručavati pohrambene kapacitete svakih 16 mjeseci. Podaci su uglavnom nestrukturirani, a sastojali su se od velikog broja nestrukturiranih dnevnika i sistemskih dijagnostičkih informacija. Oko 40 % tih podataka je trebalo biti poslano u periodu od 18 sati vikendom. To je dovodilo do zagušenja u ulazno/izlaznim kanalima, što je opet dovodilo u opasnost održavanja ugovorenih nivoa usluga. Nadogradnje su očito bile potrebne, no nisu bili sigurni što im stvarno treba.

Pružatelj cloud usluga je isprobao nekoliko rješenja, no Hadoop je bio jedino rješenje koje je moglo podržati intenzivne poslove. Koristeći Hadoop klastere uspjelo im je upravljati velikim količinama podataka. Hadoop je također osigurao dubinski uvid, što je također bio jedan od zahtjeva.

Hadoop im je omogućio da poboljšaju vrijeme odziva na probleme njihovih klijenata. Skeniranje oko 24 milijarde slogova je nekad trajalo četiri tjedna. Uz pomoć novih Hadoop klastera, vrijeme da se to obavi je svedeno na manje od 11 sati, što je poboljšanje od 64 puta. Novi sistem osigurava potpunu redundantnost i automatsko prebacivanje u slučaju kvara.

Većina organizacija nema tolike potrebe za raspoloživost i performanse kao što ih ima pružatelj usluga o kojem smo pričali, no baš u tome leži ljepota Hadoop klastera. Tako dugo dok vam je količina podataka dovoljno velika da opravdava uvođenje i uporabu Hadoopa (obično petabajti informacija), Hadoop se lako skalira da bi ispunio potrebe takve organizacije. Ako su vam potrebne visoke performanse i velika raspoloživost, ako imate obrade s mnogo podataka, te ako koristite širokopojasne aplikacije, Hadoop vam može ponuditi analitičku snagu koju druge opcije nemaju. Syncsortov DMX-h je od samog početka dizajniran za rad s Hadoopom, te vam pruža sve što je potrebno da sakupite, pripremite, izmiješate, transformirate i distribuirate podatke pomoću Hadoopa.

Zbog čega bi sami isprobavali sve mogućnosti i greške?


28.09.15 – 11.10.15


Munich, October 01, 2015

Fujitsu - softverski definirana pohrana za korporacijske potrebe

Smanjuje troškove pohrane za šest puta i osigurava brzi oporavak čak i za petabajte pohranjenih podataka ; povećava otpornost na katastrofe i zaštitu podataka - dodatna fleksibilnost i moguć oporavak cijele lokacije ; Kraće vrijeme uvođenja zbog provjerenih rješenja za OpenStack, online arhive, sinkronizacija i zajedničko korištenje korporacijskih datoteka i sigurnosne kopije u oblacima

Fujitsu je predstavio drugu generaciju FUJITSU Storage ETERNUS CD10000, svoj sistem za softverski definiranu pohranu podataka. ETERNUS CD10000 S2 sada donosi još snažnije alate potrebne da bi se riješili izazovi pohrane podataka u količinama koje se mjere petabajtima.

Tri su ključna problema u vezi s pohranom podataka: potreba sve veće skalabilnosti, veća kompleksnost i troškovi, te prijetnja značajnih poremećaja kada podaci prestanu biti online u toku selidbe na neki drugi uređaj za pohranu, kada se primarni kapaciteti popune.

Zasnovan na open-source unificiranom, distribuiranom sistemu za pohranu Ceph, Fujitsuov ETERNUS CD10000 nudi neograničenu i ekonomičnu modularnu skalabilnost i za kapacitete pohrane i za performanse, sve uz nulto vrijeme zastoja. Isporučuje se s upravljanjem za komplet svih hardverskih i softverskih komponenti.

Novi ETERNUS CD10000 S2 sadrži mnoga proširenja koja smanjuju troškove pohrane i prostor potreban za smještaj jedinica u data centru. Novi tipovi čvorova za pohranu mogu smjestiti do 60 TB podataka u jednoj jedinici s policama, što još više štedi prostor. Nove hardverske i softverske funkcije i tehnologije smanjuju troškove pohrane po 1 TB čak i do deset puta.

Projektirana su dva tipa čvora za pohanu ‘Flex Node’ i ‘Density Node’ koji omogućavaju veću fleksibilnost kada zatrebaju dodatni kapaciteti i/ili performanse. Čvorovi tipa Flex Node se koriste kada je potrebno povećavati performanse a, a Density Node čvorovi se koriste kada je potrebno na čim manjem prostoru pohraniti čim više podataka. Jednostavnim dodavanjem sistemskih čvorova ETERNUS CD10000 S2 može pokriti kapacitete veće od 50 PB.


Munich, September 29, 2015

Fujitsu - osvježen portfelj stolnih i mobilnih korporacijskih računala

Veća produktivnost zaposlenika, manja potrošnja energije ; Minimalni tlocrt ; Inovativne mogućnosti kao aktivni način rada niske potrošnje i ugrađena Fujitsu PalmSecure identifikacija

Fujitsu je predstavio tri nova i osvježena modela iz svog portfelja korporacijskih stolnih i mobilnih računala. Dizajn radnog mjesta je okrenut potrebama čovjeka, a ne velikim i bučnim tehnološkim zahtjevima. Modeli zauzimaju manje prostora na stolu, odlikuju se najsuvremenijom sigurnošću i zaštitom, te visokim performansama zahvaljujući šestoj generaciji Intel® Core™ procesora.

Stolna računala:

·   FUJITSU Desktop ESPRIMO nudi funkciju Low Power Active Mode. To ne samo da štedi energiju, nego tvrtkama omogućava i da zamijene stolne telefone novim, ekonomičnijim i učinkovitijim unificiranim komunikacijama i alatima za suradnju. To znači da se pozivi i poruke neće moći zagubiti jer je računalo bilo isključeno. Low Power Active Mode stavlja stolna računala u stanje mirovanja slično pametnim telefonima. PC ostaje povezan na mrežu, pa prima poruke i ulazne pozive.

·   Najnovija generacija Fujitsu ESPRIMO Q modela minimizira zauzeće radne površine i uklapa se u bilo kakav poslovni okoliš.

·   Ograničavanje uporabe osobnih računala samo na autorizirane korisnike zna ometati poslovanje u otvorenim okolišima kao što su maloprodaja, informacijski pultovi u bankama, te u uredima otvorenog plana. Fujitsu to rješava najnovijom generacijom ESPRIMO Q956 računala s ugrađenim senzorom za uzorke mreže vena u dlanu.

·   Novo osobno računalo, ESPRIMO D, je kompaktni stolni PC, koji je idealan za širok raspon uredskih uporaba. Model je zamjena za modele iz ESPRIMO C i E serija, koji se polako povlače. Model koristi 94 % učinkovite jedinice za napajanje koje štede energiju i do 40 %.

Notebook računala:

·   Osvježena je linija naprednih korporacijskih LIFEBOOK E notebook računala, kojima se lako upravlja i jednostavno uvode. Komponente raznih modela su unificirane i standardizirane - koriste se iste matične ploče, BIOS, driveri i bit slike. Time se osigurava kompatibilnost i korporacije se mogu standardizirati na manji broj standardnih master slika diskova s operacijskim sustavom. Korisnike koji koriste open plan urede će zanimati i standardizirani port replikator koji će omogućiti da djelatnik bez problema može početi raditi na bilo kojem praznom radnom stolu.

·   FUJITSU Notebook LIFEBOOK E7 serija se sastoji od tri primarna modela (s ekranima od 13,3-inča, 14,0-inča i 15,6-inča), svi su opremljeni s procesorima šeste generacije Intel® Core™ i DDR4 memorijom. Baterija omogućava samostalni rad do 14 sati, a opcionalna dodatna baterija može to produžiti i na 19 sati.

·   FUJITSU Notebook LIFEBOOK E5 serija se sastoji od dva nova modela (s ekranima od 14,0-inča i 15,6-inča), oba s procesorima iz 6. generacije Intel® Core™, DDR4 memorijom i opcionalnom baterijom od 6 ćelija, kapaciteta 72 Wh.

Fujitsu nudi i širok raspon opcija za proširenje koje se montiraju u modularni pretinac koji su zaštitni znak LIFEBOOK modela. Zamjenjive komponente uključuju drugu bateriju, Blu-ray jedinicu (samo E7), dodatni čvrsti disk, DVD Super Multi jedinicu ili praznu kutiju koja zavara utor i štedi težinu. Standardni Fujitsu Port Replicator je kompatibilan s novim modelima, kao i modelima iz ranijih LIFEBOOK E7 i LIFEBOOK E5 generacijama, LIFEBOOK U745 Ultrabook™-om, LIFEBOOK T725 2 in 1 i CELSIUS H730 mobilnom radnom stanicom.


Munich, October 05, 2015

Fujitsu - na poslovanje orjentirani infrastrukturni sistemi daju rekordne virtualizirane performanse i veću fleksibilnost

Fujitsu je objavio pet svjetskih rekorda prema usporedbenim testovima za virtualizaciju data centara koji dokazuju da po pitanju performansi serveri i sistemi za poslovno kritične obrade PRIMEQUEST dominantno vode na tržištu. Najnoviji VMware VMmark usporedbeni testovi dokazuju da Fujitsu vodi u virtualizaciju u praktično svim kategorijama. Postignuti rekordi su:

·   Najbolje -performanse za 2-socket virtualizacijsku platformu (usklađeni par) - FUJITSU Server PRIMERGY RX2540 M1

·   Najbolje -performanse za 4-socket virtualizacijsku platformu (usklađeni par) - FUJITSU Server PRIMERGY RX4770 M2

·   Najbolje -performanse za 8-socket virtualizacijsku platformu / općenito najbolji usklađeni par - FUJITSU Server PRIMEQUEST 2800B2

·   Virtualizacijska platforma najboljih performansi FUJITSU Server PRIMEQUEST 2800E2 (8 x 2-way particije)

·   Virtualizacijska 4-socket platforma općenito najboljih performansi - FUJITSU Server PRIMEQUEST 2800E2 (4 x 4-way partiticije)

Fujitsuov pristup serverima, mainframe sustavima, pohrani i integriranim sustavima nudi veću fleksibilnost za prilagođavanje tehnologija za data centre specifičnim potrebama pojedinih korisnika. Fujitsu nudi prednosti sigurnih, robusnih i od nesigurne budućnosti zaštićenih tehnologija iz jednog jedinog izvora.


BAAR, Switzerland: September 29, 2015

Veem - Data Center Availability za sustav škola u SAD

Jedan od 50 najvećih sustava škola u SAD odabrao Veeam da osigura dostupnost data centra

Veeam® Software, je objavio da je organizacija Anne Arundel County Public Schools (AACPS), jedna od 50 najvećih školskih sustava u SAD odlučila zamijeniti svoj stari sustav za rad sa sigurnosnim kopijama rješenjima koja nude Veeam, da osigura 24/7 dostupnost svojih informatičkih sustava, naročito prilikom kritičnih aktivnosti kao što su pisanje standardnih on-line testova ili pripreme svjedodžbi.

AACPS zapošljava više od 5.000 nastavnika koji podučavaju preko 78.000 učenika iz više od 100 osnovnih, srednjih i viših škola. Njihov data centar je trenutno virtualiziran 70 %.

Pomoću Veeamovih rješenja, AACPS može štititi ne samo odabrane, nego i sve podatke, uključivši i operacijske sustave i aplikacije. Koristeći Veeamov Instant VM Recovery, AACPS može u roku od tri minute rekonstruirati virtualnu mašinu i sve njezine podatke, a kompletna rekonstrukcija svega se može obaviti za manje od 40 minuta.


HP Big Data Blog, GaganBhatia|, 28.09.15

HP Big Data Blog - automatizirana sinkronizirana replikacija - ne dozvolite da vam katastrofa ukrade podatke

Ljudi obično počinji ozbiljnije razmišljati o planiranju za katastrofe nakon što se negdje katastrofa desi. Slično rade i informatičari. Nedavno je Googleov data centar u Belgiji nakon udara groma izgubio podatke svojih korisnika. Kada se desi nešto takvo, treba biti spreman za brzi oporavak glavnih aplikacija i sistema. Rizik je veći ako je sustav dulje van pogona.

Mnoga poduzeća shvaćaju važnost da budu spremni za katastrofe, no nemaju tehnologiju koja bi omogućila brzu uspostavu rada nakon katastrofe.

Razumijevajući da su sekunde važne nakon što dođe do katastrofe, HP Data Protector nudi mogućnosti za prošireni automatski oporavak nakon katastrofa (EADR - Enhanced Automated Disaster Recovery). EADR je integriran u samu jezgru proizvoda i omogućava uzimanje sigurnosnih kopija ne samo aplikacijskih, nego i sistemskih podataka, uključivši datoteke operacijskog sustava, drajveri datoteke potrebne da se pokrene proces početnog bootanja. U slučaju kvara na hardveru, EADR može lako rekonstruirati cijeli sistem na virtualnoj ili fizičkoj mašini.

Nedavno je objavljena nova verzija Data Protectora koja proširuje EADR s novom mogućnošću zvanom automatizirana sinkronizirana replikacija (Automated Replication Synchronization) koja uklanja zastoje zbog ručnih postupaka u procesu rekonstrukcije uništenog sustava.

Automatizirana sinkronizirana replikacija šalje podatke informacije vezane za seanse na rezervni Cell Manager na udaljenoj lokaciji. U slučaju raspada, sekundarni Cell Manager će se pobrinuti za rekonstrukciju svih podataka. Postojanje dva za uporabu spremna Cell Managera na dvije različite lokacije omogućava visoku dostupnost i osigurava više opcija za rekonstrukciju podataka. Povrh toga, podatke je moguće spremiti i na tercijarnu lokaciju za sigurnosne kopije, kao što je magnetska vrpca, oblak ili arhivski uređaj, bez uključivanja primarne infrastrukture za sigurnosne kopije.


ZAGREB, 30. rujna 2015.

Microsoft Hrvatska - konferencija o važnosti upravljanja softverskom imovinom, koja je još uvijek nedovoljno prepoznata

74 % kompanija još uvijek koristi ručne, a ne automatizirane procese upravljanja, a njih 86 % su na osnovnoj razini upravljanja softverskom imovinom, no u posljednje vrijeme pod pritiskom razvoja tehnologije kompanije prepoznaju važnost ovog segmenta

Microsoft Hrvatska je održao konferenciju pod nazivom "Upravljanje softverskom imovinom (SAM) - kontrola. optimizacija. rast" u sklopu koje su vrhunski stručnjaci prezentirali pogodnosti koje kompanije stječu upravljanjem ovim važnim segmentom poslovanja kao i razne uspješne primjere iz hrvatske prakse te najčešće scenarije povrede intelektualnog vlasništva u Hrvatskoj.

Upravljanjem softverskom imovinom kompanije mogu ostvariti bolju kontrolu nabavljenog softvera, osigurati optimalni program licenciranja, jednostavniju implementaciju softvera, bolju IT podršku te naposljetku dati doprinos rastu kompanije uz napomenu da SAM može biti posebno koristan tijekom ključnih događaja kao što su spajanja i preuzimanja tvrtki te implementacija novih tehnologija kao što je virtualizacija.

Na konferenciji je naglašeno kako prema istraživanjima još 74 % kompanija koristi ručne, a ne automatizirane procese upravljanja te da je broj onih koje su na osnovnoj razini upravljanja softverskom imovinom čak 86 %. No, kako se na tržištu pojavljuju nova rješenja i kompanije prepoznaju stratešku važnost softvera u ekonomiji koja ubrzano postaje globalizirana i digitalna, stvari se ipak mijenjaju nabolje.

Jedan od zaključaka konferencije je da se danas kompanije koje ne upravljaju softverskom imovinom izlažu velikom poslovnom i pravnom riziku te dodatnim troškovima. Primjerice, posjedovanje licenci za softver koje nisu instalirane ili pak instalirani softver koji se ne koristi predstavlja bačen novac. Strateški pristup upravljanju neće samo otkriti sve licence koje kompanija posjeduje i što je instalirano na uređajima te koje su nadogradnje potrebne već i omogućiti točnu procjenu isplativosti informatičkih projekata u postizanju tržišne konkurentnosti.


REDMOND, Wash. — Sept. 29, 2015

Microsoft - inovacije za Azure

Microsoft je objavio nova rješenje koja uključuju rad s više kontejnera, sigurnost, infrastrukturu i Internet stvari (IoT - Internet of Things) , za Microsoft Azure cloud platformu.

Microsoft je objavio novi servis Azure Container Service koji kombinira otvorenost Apache Mesosa i Dockera s velikim mogućnostima za proširenja i upravljanje sustavom koje donosi Azure.

Paket za Internet stvari, Azure IoT Suite se uklapa u mnoge postojeće procese, uređaje i sisteme koje nudi Microsoft i omogućava brzu izgradnju i proširenja IoT projekata. Objavljen je i Microsoft Azure Certified for IoT program, za partnere koji razvijaju svoja rješenja. Program će jamčiti kompatibilnost.

Microsoft je objavio i proširenja za Azure Data Lake - Azure Data Lake Analytics, Azure Data Lake Store, novi programski jezik U-SQL, te Azure HDInsight za Linux.


Redwood Shores, Calif.—Sep 28, 2015

Oracle - nova Oracle Cloud platforma za integraciju s Oracle SOA Cloud i Oracle API Manager Cloud servisima

Oracle je objavio Oracle SOA Cloud servis i Oracle API Manager Cloud servis, nove dodatke za Oracle Cloud platformu za Integraciju.

Oracle SOA Cloud Service je unificirana na oblaku zasnovana platforma za integraciju, namijenjena piscima softvera. Omogućava lako dodjeljivanje resursa, jednostavnije upravljanje, automatizirane nadogradnje i lako proširivanje kapaciteta.

Portfelj Oracle Cloud Platform for Integration proizvoda nudi komplet servisa za integraciju razvijenih za određene korisnike i koji ubrzavaju integraciju aplikacija u oblacima i na vlastitim lokacijama.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018