nv-1512

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2015. – prosinac


u ovom broju:

 07.12.15 – 20.12.15

- Sretan vam Božić i uspješna nova godina

- Cisco i Philips - Internet Stvari za sustave rasvjete u uredima

- Commvault - izašao Commvault IntelliSnap for NetApp, koji donosi obogaćeno upravljanje snapshotovima

- Riverbed - hosted servis za BT-ov "Oblak oblaka" (Cloud of Clouds)

- Riverbed - istraživanje pokazalo da 98% poslovnih korisnika smatra da su performanse aplikacija kritične za performanse poslovanja, a 89% ih kaže da loše performanse aplikacija loše utječu na poslovanje

23.11.15 – 06.12.15

- Hewlett Packard Enterprise - nova klasa sustava koja će pokretati hibridne infrastrukture

- Cisco - nove mogućnosti za aplikacijski centriranu infrastrukturu (ACI)

- Microsoft Hrvatska - konferencija Advanced Technology Days 11 - budućnost je u oblaku i analitici u stvarnom vremenu


07.12.15 – 20.12.15


Sretan vam Božić i uspješna nova godina

Dragi čitatelji BCC Services Novosti, svi mi iz BCC-a vam želimo sretan Božić i uspješnu novu godinu, a vama osobno i vašim najmilijima mnogo sreće zdravlja i veselja.

Pošto u ovo prazničko razdoblje obično nema mnogo novosti na informatičkom polju, slijedeći broj Novosti će izaći sredinom siječnja, no pokriti će sve novosti od izlaska ovog broja, zadnjeg u 2015 godini.


Amsterdam, The Netherlands, December 09, 2015

Cisco i Philips - Internet Stvari za sustave rasvjete u uredima

Savez će pomoći upraviteljima i vlasnicima zgrada te uredskim djelatnicima da iskoriste prednosti koje donosi Internet Stvari (Internet of Things) u uredima ; Kombinira Philipsov povezani sustav rasvjete u uredima s visoko sigurnom tehnologijom od Cisca, uključuje Cisco Catalyst svičeve s tehnologijom za električno napajanje putem Ethernet mreže (PoE - Power over Ethernet) ; Philipsov povezani sustav rasvjete će poboljšati energetsku efikasnost, prikupiti podatke koji će korisnicima donijeti optimalnu udobnosti unaprijediti uredski okoliš ; Uredski djelatnici će putem pametnih telefona moći personalizirati rasvjetu njihovog prostora

Cisco i Philips su objavili globalni strateški savez koji će omogućiti energetske uštede, efikasnije zgrade i poboljšati produktivnost zaposlenika. To će biti omogućeno uporabom Interneta Stvari (IoT - Internet of Things) u modernim uredima. Ovaj savez spaja Philipsov povezani sustav rasvjete pomoću LED svjetiljki s Ciscovom informatičkom mrežom. Partneri planiraju nastup na globalnom tržištu rasvjete za urede, vrijednom milijardu Eura.

Planirano rješenje koristi povezivanje uredskih zgrada, rasvjetnih mjesta Phillipsovog sustava opremljenima senzorima i softverskim aplikacijama putem Interneta Stvari (IoT), koristeći tehnologiju od Cisca.

Rasvjeta je logični prvi korak da se u organizaciju dovede IoT. Opremljen senzorima, sustav rasvjete postaje inteligentan i moći će osjetiti i mjeriti što se dešava u okolišu.Na primjer, senzori za detekciju prisustva mogu prikupiti informacije koje će omogućiti bolje iskorištenje sustava i smanjiti troškove. Rasvjeta tipično predstavlja 40% ukupne potrošnje električne energije u nekoj zgradi. Primjenom Philipsovog povezanog sustava LED rasvjete i Ciscove mreže može donijeti uštede električne energije od skoro 80%

Korisnici uredskog prostora će imati mogućnost prilagodbe rasvjete i daljinsko upravljanje njome putem pametnih telefona. 


Tinton Falls, NJ – December 7, 2015

Commvault - izašao Commvault IntelliSnap for NetApp, koji donosi obogaćeno upravljanje snapshotovima

NetAppovim korisnicima donosi dodatnu opciju za proširenja Commvaultovih rješenja za zaštitu podataka

Commvault je objavio Commvault IntelliSnap® for NetApp, novo rješenje za upravljanje snimkama trenutnog stanja pohrane (tzv. snapshotovima) zasnovane na arrayevima. Rješenje NetAppovim korisnicima ubrzava i pojednostavljuje zaštitu i oporavak podataka. Commvault IntelliSnap for NetApp je zamjena za NetApp SnapProtect®.


London and San Francisco—December 09, 2015

Riverbed - hosted servis za BT-ov "Oblak oblaka" (Cloud of Clouds)

Bolje performanse za aplikacije iz oblaka

Riverbed i BT (British Telecommunications) su objavili da će BT-ova Cloud of Clouds (Oblak Oblaka) vizija koristiti Riverbedovu virtualnu SteelHead tehnologiju za ubrzanje aplikacija za jezgru svoje globalne mreže, što će korisnicima BT-ovih Cloud servisa donijeti vrhunske performanse aplikacija, te omogućiti korištenje softvera kao servisa (SaaS - Software-as-a-Service) koje nude BT i ostali ponuđači.

BT i Riverbed ugrađuju svoje servise u poslovna čvorišta u Europi, Sjevernoj Americi i Aziji. Serija pilotskih instalacija je pokazala značajna poboljšanja mrežnih performansi SaaS aplikacija kao što su npr. Microsoft Office 365.

Korisnici će imati i bolju kontrolu nad svojim aplikacijama i bolji uvid u njihove performanse.


San Francisco—December 07, 2015

Riverbed - istraživanje pokazalo da 98% poslovnih korisnika smatra da su performanse aplikacija kritične za performanse poslovanja, a 89% ih kaže da loše performanse aplikacija loše utječu na poslovanje

Istaknut je veliki raskorak između poslovnih potreba i realnosti performansi aplikacija

Riverbed Technology je objavio rezultate istraživanja koje je pokazalo da postoji veliki raskorak između performansi informatike i poslovnih potreba. 98% ispitanika se slaže da su optimalne performanse informatičkih sustava ključne za postizanje optimalnih poslovnih performansi. No njih 89% kaže da su loše performanse korporacijskih aplikacija negativno utjecale na poslovanje, a 58% ih kaže da tako na poslovanje utječu najmanje jednom tjedno. Ovaj raskorak stvara probleme kompanijama koje zbog slabih performansi gube prihode i kupce.

Ispitanici su naveli tri glavne prednosti optimalnih performansi aplikacija u usporedbi negativnim utjecajem loših performansi:

Koristi od optimalnih performansi aplikacija

Zamke loših performansi aplikacija

Poboljšana produktivnost djelatnika (51%)

Uštede u vremenu (50%)

Uštede u troškovima (47%)

Poboljšano zadovoljstvo korisnika (43%)

Brža pojava proizvoda na tržištu (33%)

Poboljšan moral zaposlenika (31%)

Nezadovoljni klijenti i kupci (41%)

Kašnjenja ugovora (40%)

Propušteni kritični rokovi (35%)

Gubitak klijenata ili kupaca (33%)

Negativni utjecaj na trgovačku marku (32%)

Smanjen moral zaposlenika (29%)

Migracija aplikacija u oblak je donijela poslovne koristi, no i neke nove izazove. Skoro svi (96%) ispitanici koriste na oblacima zasnovane korporacijske aplikacije, a 84% ih kaže da će u njihovim organizacija uporaba oblaka porasti u iduće dvije godine. Prednosti na oblaku zasnovanih aplikacija su povećana fleksibilnost (58%), povećana produktivnost (53%), smanjenje troškova (46%), veća agilnost (41%), te veća suradnja (40%).


23.11.15 – 06.12.15


PALO ALTO, CA and LONDON, UNITED KINGDOM – Dec. 1, 2015

Hewlett Packard Enterprise - nova klasa sustava koja će pokretati hibridne infrastrukture

HPE Synergy osigurava jednu jedinu infrastrukturu za sve aplikacije i radne modele, od tradicionalnih do oblaka

Hewlett Packard Enterprise je objavio HPE Synergy, prvu platformu projektiranu da radi i s tradicionalnim i cloud aplikacijama, namijenjena organizacijama koje žele koristiti hibridnu infrastrukturu. Zasnovana je na novoj arhitekturi koju je razvio Hewlett Packard Enterprise, HPE Synergy koristi bazene fluidnih resursa, softverski definiranu inteligenciju i unificirana sučelja.

HPE Synergy sadrži tri ključna principa dizajna:

·    Bazeni fluidnih resursa (Fluid Resource Pools) - resursi se sastavljaju, rastavljaju i ponovno sastavljaju prema potrebama aplikacija

·    Softverski definirana inteligencija (Software Defined Intelligence) - samo otkriva i sama sastavlja infrastrukturu koja je potrebna, omogućava ažuriranje bez problema

·    Unificirano aplikacijsko sučelje (API) - jedan redak koda apstrahira svaki element infrastrukture, osigurava hardversko sučelje za Infrastrukturu kao Servis

HPE Synergy fizički okuplja računalne, pohrambene i mrežne resurse, te kroz jedno jedino sučelje, pokretano kroz HPE OneView, slaže fizičke i virtualne resurse za bilo koju konfiguraciju za bilo koju aplikaciju.


 SAN JOSE, Calif. – December 3, 2015

Cisco - nove mogućnosti za aplikacijski centriranu infrastrukturu (ACI)

Nove sigurnosne mogućnosti za ACI i potpora za Docker

Cisco je objavio novo softversko izdanje svoje na aplikacije centrirane infrastrukture (ACI - Application Centric Infrastructure) koja proširuje SDN portfelj sazdan na otvorenim aplikacijskim sučeljima (API) i otvorenim standardima. Nove softverske mogućnosti proširuju ACI s mikro-segmentacijom i fizičkih i virtualiziranih aplikacija kao što su VMware VDS i Microsoft Hyper-V, te proširuju ACI na više-lokacijske okoliše i na pravilima zasnovanoj automatizaciji koja pokriva višestruke data centre. Cisco je dodao i integraciju Docker kontejnera.

Najznačajnije novosti u novom izdanju softvera:

·   Potpora za Docker kontejnere

·   Proširena zaštita

·   Potpora za višestruke data centre

·   Umetanje servisa i povezivanje bilo kakvih servisnih uređaja

·   povećana fleksibilnost u radu

·   Izbor alata za automatizaciju rada u oblacima


ZAGREB, 19. studeni 2015.

Microsoft Hrvatska - konferencija Advanced Technology Days 11 - budućnost je u oblaku i analitici u stvarnom vremenu

Dvodnevna konferenciju je okupila preko 400 posjetitelja ; Tehnologije poput strojnog učenja, prikupljanja i analize podataka sa senzora, podrška za hiper-skalabilne aplikacije, će usmjeriti platformu prema tzv. inteligentnom oblaku. ; Okrugli stol „U oblacima smo“ što se promijenilo pokazao je sve prednosti koje prihvaćanje koncepta oblaka donosi organizacijama

Microsoft Hrvatska je u Zagrebačkom Arena Centru po jedanaesti puta organizirao dvodnevnu konferenciju Advanced Technology Days. Konferencija je u dva dana okupila više od 400 sudionika. Konferencija je brojnim stručnjacima iz IT zajednice, uz razmjenu iskustava i uspostavljanje kontakata, pružila niz novosti o aktualnim temama poput Windows 10, Azure, Visual Studio, System Centre 2016, SQL Server 2016, Share Point, Office 365 te mnogih drugih.

S obzirom na galopirajući razvoj tehnologije i digitalizaciju svega, važnost računalnog oblaka (cloud) i big data fenomen svakim danom postaju sve veći. Digitalizacija utječe kako na naš privatni tako i na poslovni život. Zato danas gotovo i nema organizacije ili pojedinca koji ne postavlja pitanja vezana uz sigurnost i privatnost podataka, rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska te objavio kako je kompanija upravo ovih dana osnovala Cyber Defense Operation Center (CDOC) u s ciljem zaštite i otkrivanja cyber prijetnji i što brže reakcije na njih te Enterprise Cybersecurity Group (ECG) čiji će stručnjaci pomagati velikim organizacijama u implementaciji sigurnosnih rješenja u cilju moderniziranja njihovih IT platformi, sigurne migracije u oblak I zaštite podataka.

Na brojnim predavanjima prikazane su mogućnosti Windowsa 10 kao univerzalne platforme za razvoj aplikacija kao i opcija Continuum koja mobilni uređaj spajanjem na veći ekran pretvara u pravo malo računalo. Uz brojne novosti koje donose novi Windowsi naglašeno je kako je najveća vrijednost što će nadogradnja operativnog sustava biti stalno dostupna korisnicima, a ne svake 2 do3 godine. Objašnjene su inovacije u novom Officeu 2016 te Sharepointu, a drugi dan je bio u znaku okruglog stola "U oblacima smo – što se promijenilo” na kojem su učesnici diskutirali što se promijenilo u njihovim organizacijama i načinu rada nakon uvođenja cloud tehnologija.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018