nv-1602

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2016. – veljača


15.02.16 – 28.02.16

- NetApp i Cisco - konvergirana all-flash infrastruktura uklanja ograničenja u modernom korporacijskom data centru

- Fujitsu - nova tehnologija za dubinsko učenje precizno analizira vremenske serije podataka

- Citrix - XenApp/XenDesktop 7.8

- Oracle - deseterostruko poboljšanje performansi mrežne infrastrukture za oblake

- Riverbed - bolje performanse aplikacija i prepolovljeni troškovi za tvrtku Del Monte

- Riverbed - centralizacija 350 aplikacija, uz vrhunske performanse za tvrtku Sub-Zero

- Veeam Software - izvještaj o dostupnosti ukazuje da nedostupnost aplikacija košta 16 milijuna USD godišnje

- VMware - AirWatch 8.3 za pametnija i sigurnija radna mjesta

01.02.16 – 14.02.16

- NetApp - završen postupak kupnje tvrtke SolidFire

- Fujitsu - udvostručen kapacitet pohrane za male i srednje poslovne korisnike

- Commvault - australska pravnička tvrtka štedi prostor za pohranu

- Veritas - nedavno postavši opet samostalnim, potvrdio se kao vodeća organizacija na polju upravljanja informacijama

- Veritas - inovacije koje poboljšavaju čuvanje, smanjuju rizike i poboljšavaju upravljanje informacijama

- Veritas - novi indeks genomike podataka ukazuje na sastav korporacijskih podataka

- VMware - vRealize Suite 7 ubrzava digitalizaciju i uvođenje hibridnih oblaka

- VMware - Workspace ONE za digitalna radna mjesta, jednostavno kao rješenja za široku potrošnju, sigurno kao korporacijski sustavi

- Microsoft Hrvatska - Financial Industry Day 2016


15.02.16 – 28.02.16


SAN JOSE, Calif. And SUNNYVALE, Calif. — February 26, 2016

NetApp i Cisco - konvergirana all-flash infrastruktura uklanja ograničenja u modernom korporacijskom data centru

Nova inicijativa omogućava korisnicima bolje performanse, veću agilnost i ekonomske koristi

NetApp i Cisco su objavili da raste entuzijazam korisnika FlexPod® rješenja za konvergirane infrastrukture (CI - converged infrastructure), jer FlexPod partner omogućava bolje performanse, veću agilnost i ekonomske koristi za all-flash data centre.

Citrixova rješenja omogućavaju poslovnu mobilnost u visoko sigurnim mobilnim radnim prostorima i trenutni pristup do aplikacija, desktopova, podataka i komunikacija na svakom uređaju, putem bilo koje mreže i oblaka.

Glavne koristi koje donosi platforma FlexPod su

·   Značajno poboljšanje performansi - do 20 X smanjena latentnost za all-flash pohranu; preko 200% brži odziv za SQL s novim serverskim procesorima

·   Novi standardi za agilnost upravljanja: smanjenje za do 30% u vremenima za testiranje aplikacija i više nego 80% brža dodjela resursa

·   Jasna ekonomska vrijednost: povrat više od 75% investicije u svega 17 mjeseci, uštede i u kapitalnim investicijama i u troškovima rada

Objavljen je i FlexPod s automatizacijom infrastrukture. Ovo rješenje koristi Cisco UCS Mini, NetApp FAS pohranu i mogućnosti za automatizaciju koje bitno pojednostavljuju i ubrzavaju naručivanje, isporuku i instalaciju opreme na udaljenim lokacijama.

FlexPod je portfelj unaprijed provjerenih, integriranih infrastrukturnih rješenja koji kombiniraju Ciscovu Unified Computing System™ integriranu infrastrukturu i NetAppove komponente za pohranu. FlexPod pojednostavljuje i modernizira informatičke sustave. FlexPod portfelj sadrži FlexPod Datacentar za korporacijske data centre, FlexPod Express za srednje velike poslovne korisnike i za područne urede, te FlexPod Select za korisnike čije obrade intenzivno rade s podacima. Portfelj je unaprijed provjeren za vodeće hipervizore, operacijske sustave, sistemske i alate za upravljanje, te platforme za upravljanje u oblacima.


Kawasaki, Japan, February 16, 2016

Fujitsu - nova tehnologija za dubinsko učenje precizno analizira vremenske serije podataka

Kada se primijeni na IoT podatke, poboljšava točnost podataka za oko 25% u usporedbi s prethodnom tehnologijom

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvijena tehnologija za dubinsko učenje koja može vrlo točno analizirati vremenske serije podataka. Serije vremenski ovisnih podataka su bitne za aplikacije vezane za Internet Stvari (IoT - Internet-of-Things), no vrijednost takvih podataka se također brzo gubi, što otežava uočavanje uzoraka ponašanja skrivenih u podacima.

Tehnologija dubinskog učenja, koja predstavlja proboj u napredovanju umjetne inteligencije, je postigla vrlo visoku točnost prepoznavanja za slike i govor, no broj tipova podataka na koje se može primijeniti je još uvijek ograničen. Naročiti teška je bila točna analiza i klasifikacija "hlapljivih" podataka kao što su vremenske serije preuzete od IoT uređaja, u kojima je teško prepoznati neke određene uzorke ponašanja.

Sada je Fujitsu Laboratories razvio novi način pristupa dubinskom učenju koji koristi napredne matematičke tehnike pomoću kojih vadi geometrijske karakteristike iz vremenskih serija podataka i omogućava vrlo točnu klasifikaciju hlapljivih vremenskih serija podataka.

U testovima u kojima se vršila klasifikacija vremenskih serija podataka sakupljenih pomoću žiroskopa u uređajima koji se nose kao odjeća, nova tehnologija je omogućila točnost od oko 85%, što je poboljšanje od 25% u odnosu na postojeće tehnologije.

U proteklim godinama, na polju strojnog učenja, koje je središnja tehnologija umjetne inteligencije, tehnologija dubinskog učenja je privlačila pažnju kao način da se automatski vade karakteristične vrijednosti potrebne za interpretaciju i vrednovanje fenomena bez potrebe da se pravila uče ručnim načinom.

To je naročito važno na IoT polju, gdje se s raznih uređaja prikupljaju ogromne vremenske serije podataka. Primjenom dubinskog učenja moguće je uz visoki stupanj točnosti klasificirati takve podatke, te zatim provesti daljnje analize.

Nova Fujitsuova tehnologija za dubinsko učenje koristi naprednu teoriju kaosa i topologiju da automatski i točno klasificira hlapljive vremenske serije podataka.

Ova tehnologija može na primjer, koristeći IoT uređaje, točno ustanoviti anomalije u ponašanju opreme ili prognozirati kvarove u proizvodnim pogonima, ili se može koristiti za analizu vitalnih znakova pacijenata i tako pomoći u medicinskoj dijagnostici i liječenju.


Citrix - XenApp/XenDesktop 7.8

XenApp/XenDesktop 7.8 - mnogo novih mogućnosti

AppDisk

Nova AppDisk tehnologija donosi još jednu metodu za uvođenje aplikacija bez potrebe da se one instaliraju direktno na glavnu sliku operacijskog sustava. Koristi se način nazvan "slojevanje" (layering), u kojem se aplikacije instaliraju na referentnu virtualnu mašinu koja koristi odvojeni virtualni disk unaprijed definirane veličine i na njega postavlja instalaciju i konfiguraciju aplikacije. Taj disk se zatim zapečati i služi kao predložak za radne mašine.

AppDisk sloj se stapa s uvedenom slikom operacijskog sustava (koja se isto kreira na osnovu master predloška).

Integrirani AppDNA

Instalirane AppDisk aplikacije se vrednuju pomoću integriranog AppDNA kroz Citrix Studio i provjerava se da li su kompatibilne s operacijskim sustavom na kojem trebaju raditi. AppDNA također kontrolira preslagivanje slojeva za višestruke AppDiskove, čime se osigurava bolja kompatibilnost između raznih AppDiskova i vrednuje utjecaj ažuriranja na AppDiskove.

App-V upravljanje

Primjene kod kojih se App-Vom upravlja koristeći App-V server se sada mogu uvoditi i njima upravljati kroz Citrix Studio, pa nisu potrebni dodatni App-V server i baza podataka.

Poboljšano objavljivanje aplikacija

Citrix Studio je unaprijeđen da se olakša upravljanje većim brojem aplikacija. Ove mogućnosti uključuju mogućnost objavljivanja aplikacije u višestrukim grupama i poboljšano upravljanje tagovima.

Poboljšana VDI grafika

Citrix omogućava poboljšane grafičke performanse za virtualne desktopove koristeći optimizirane grafičke performanse pomoću Framehawk tehnologije za prikazivanje u kombinaciji s visoko-performantnom HDX 3D Pro grafičkom akceleracijom za Windows 7i 8 virtualne desktopove.

Veća skalabilnost koristeći Framehawk

Citrix navodi da Framehawk omogućava još veću skalabilnost koja omogućava smanjenje zauzeća memorije za više od 40%, do 20% efikasniji rad procesora i više od 50% poboljšanja propusne moći.


Barcelona – Mobile World Congress —Feb 22, 2016

Oracle - deseterostruko poboljšanje performansi mrežne infrastrukture za oblake

Novi Oracle InfiniBand Network Fabric transformira uvođenje poslovno-kritičnih aplikacija u oblaku

Oracle je objavio Oracle Enhanced Data Rate (EDR) InfiniBand Fabric. Nova softverski definirana za mreže pripravna, konvergirana infrastruktura koja radi brzinama i do 100 GB/s korporacijskim korisnicima omogućava znatno ubrzane performanse aplikacija.

EDR InfiniBand Fabric omogućava organizacijama brzo i uspješno uvođenje poslovno-kritičnih aplikacija u oblacima. Poboljšava i performanse mreže, efikasnost i sigurnost. Zasnovano na otvorenim standardima, novo rješenje ubrzava performanse aplikacija koje služe za obradu transakcija.


San Francisco—February 25, 2016

Riverbed - bolje performanse aplikacija i prepolovljeni troškovi za tvrtku Del Monte

Riverbed Technology je objavio kako tvrtka Del Monte Foods koristi Riverbed® SteelHead™ i SteelHead SaaS za svoj novi informatički okoliš u oblaku.

Del Monte je uveo SteelHead i SteelHead SaaS da bi optimizirao performanse i vidljivost, te kontrolirao svoje korporacijske aplikacije u oblaku, kao što je Microsoft Office 365. Kao što je izjavio Del Monte Foods, okoliš koji je cijeli u oblaku i kojeg je optimizirao Riverbed, donosi poboljšane performanse aplikacija, a košta tek 50% od ranijeg okoliša, koji je cijeli bio na lokaciji.

Del Monte Foodsova strategija je bila da se sve prebaci u oblak, i korporacijske aplikacije kao što je SAP, sa Softverom-kao-servisom (SaaS - Software-as-a-Service) za ostale poslovno-kritične aplikacije kao što je zajedničko korištenje datoteka (Box), video konferencije (Blue Jeans), te email ii ostale uredske aplikacije (Office 365).

Del Monte ima 30 lokacija širom SAD i Meksika, pa su bile važne o performanse aplikacija preko mreže. Novi sustav je morao raditi barem toliko brzo kao stari, s opremom na vlastitim lokacijama. Zbog toga je pozvan Riverbed i uveden SteelHead na 19 od Del Monteovih većih lokacija, da se ubrza pristup na SAP i ostale aplikacije u oblaku. Kupljen je i Riverbed® SteelCentral™ Controller for SteelHead da se pojednostavni upravljanje performansama aplikacija s centraliziranim pravilima. Uveden je i SteelHead SaaS, kako bi se optimizacija proširila i na hibridne mreže i SaaS aplikacije.

Riverbed Application Performance Platform™ osigurava kompletnu vidljivost, optimalizaciju i kontrolu širom cijele organizacije.


San Francisco—February 17, 2016

Riverbed - centralizacija 350 aplikacija, uz vrhunske performanse za tvrtku Sub-Zero

Riverbed osigurava maksimalne performanse aplikacija i daljinsko rješavanje problema preko hibridnih mreža i tako ubrzava cloud aplikacije, uključivši i Office 365, te pribavljanje korist od centraliziranog upravljanja

Riverbed Technology je objavio da kompanija Sub-Zero Group koristi dva glavna rješenja na Riverbed Application Performance platformi kako bi osigurao brze performanse aplikacija i njihovu vidljivost u mreži. Korisnik je tako uspješno obavio konsolidaciju 350 poslovnih aplikacija. Uz pomoć Riverbed® SteelHead™ za optimizaciju performansi aplikacija, krajnji korisnici u Sub-Zerovim proizvodnim pogonima i prodajnim lokacijama širom zemlje su dobili istu lakoću i kvalitetu uporabe informatike kao i korisnici u glavnom uredu kompanije. SteelHead SaaS pomaže ubrzati cloud aplikacije kao što su Office 365, a Riverbed® SteelCentral™ daje Sub-Zerovim informatičkom timu unificirano upravljanje radom i performansama aplikacija. Riverbedova rješenja osiguravaju da aplikacije rade kao što se očekuje, da su podaci uvijek dostupni kada ih netko zatreba, a problemi oko performansi se mogu otkriti i ukloniti prije nego počnu ometati poslovne aktivnosti.

Grupacija Sub-Zero Group je vodeći američki proizvođač luksuznih uređaja, uključivši liniju frižidera Sub-Zero i liniju proizvoda za kuhanje Wolf.


Baar, Switzerland: February 17, 2016

Veeam Software - izvještaj o dostupnosti ukazuje da nedostupnost aplikacija košta 16 milijuna USD godišnje

Istraživanje je pokazalo da postoji alarmantni nesklad između zahtjeva korisnika i sposobnosti informatičkih službi da osiguraju 24/7 dostupnost ; broj ispada veći nego u godini 2014

Veeam® Software je objavio svoj godišnji izvještaj o dostupnosti opreme, Veeam Availability Report, koji je pokazao da je 84%, ispitanika (što je 2% više nego prošle godine) širom svijeta izjavilo da trpe nešto što se naziva "raskorak dostupnosti" (‘Availability Gap’) a odnosi se na međuprostor između onoga što informatika može pružiti i onoga što traže korisnici. Procjenjuje se da se godišnje zbog nedostupnosti sustava na izgubljenim prihodima i manjoj produktivnosti gubi 16 milijuna USD, a da se ni ne govori o negativnim utjecajima na kupce i poslovni ugled tvrtki.

Broj povezanih širom svijeta je u prošloj godini narastao na 3,4 milijarde ljudi, odnosno na 42% svjetske populacije,  a prognoze su da će do 2020 godine biti priključeno skoro 21 milijarda uređaja. Međutim, izgleda da korporacije nisu svjesne toga.

Ključni nalazi iz izvještaja 2016 Veeam Availability Report su:

  • Dostupnost je od ogromne važnosti - korisnici žele potporu za real-time poslovanje, traži se brzi oporavak sustava u slučaju ispada i sprječavanje gubitka podataka, traži se maksimalna dostupnost,
  • Postoji rizik gubitka podataka - nivo dostupnosti usluge (SLA - Service Level Agreement) se obično ugovara kao oporavak u roku od najviše 1,6 sati, no obično traje 3 i više sati, polovica ispitanika uzima sigurnosne kopije jednom mjesečno ili rjeđe
  • Značajne financijske posljedice - direktni godišnji troškovi nedostupnosti sistema se procjenjuju na 16 milijuna USD, sat nerada za poslovanje kritičnih aplikacija košta 80.000 USD, a treba uzeti u obzir i gubitak povjerenja kupaca, te gubitak poslovnog ugleda

PALO ALTO, CA - February 17, 2016

VMware - AirWatch 8.3 za pametnija i sigurnija radna mjesta

Unificirani katalog mobilnih aplikacija poboljšava rad i uklanja potrebu za lozinkama ; Kontrole za uvjetovani pristup i integracija s VMware NSX donose sigurni pristup do aplikacija i sprječava curenje podataka ; Predlošci za vertikalne tokove posla i aplikacije, konfiguracije i pravila za poštivanje propisa ; Vidljive poruke o privatnosti i web stranice za korisnike za bolju transparentnost i lakši rad na vlastitim uređajima

VMware je objavio najnovije izdanje platforme VMware AirWatch® Enterprise Mobility Management™ (EMM). AirWatch 8.3 je proširenje VMwareove strategije za digitalna radna mjesta i VMware Workspace ONE platformu.

Ključ za uspjeh svakog programa mobilnosti je da ga prihvate korisnici. AirWatch 8.3 daje potporu za VMwareWorkspace ONE aplikacije. organizira pristup, uklanja potrebu za lozinkama, širi program AirWatch Privacy First i donosi redizajnirani VMware AirWatch Content Locker™.


01.02.16 – 14.02.16


SUNNYVALE, Calif. — February 02, 2016

NetApp - završen postupak kupnje tvrtke SolidFire

NetApp je objavio da je završen postupak kupnje tvrtke SolidFire. SolidFire kombinira performanse i ekonomiku all-flash pohrane s arhitekturom za razinu Weba, što značajno pojednostavljuje rad data centara i omogućava brzo uvođenje novih aplikacija.

Korisnici sada imaju na raspolaganju širokog all-flash portfelja koji im omogućava zadovoljiti potrebe po pitanju brzine skaliranja i podatkovnih servisa. S vremenom će SolidFire proizvodi biti uklopljeni u NetAppovu Data Fabric strategiju i omogućiti glatko upravljanje podacima na flash, disk i cloud resursima.


Munich, February 02, 2016

Fujitsu - udvostručen kapacitet pohrane za male i srednje poslovne korisnike

Fujitsu je udvostručio kapacitet priuštive pohrane za male i srednje poslovne korisnike, pa oni više ne moraju kupovati veće sisteme. Objavljena su proširenja za FUJITSU Storage ETERNUS DX60 S3, najmanjeg člana obitelji ETERNUS DX, koji se obično prodaje kroz Fujitsuovu mrežu SELECT partnera, koji osim opreme kupcima osiguravaju i svu potrebnu potporu. Sistem se lako instalira i konfigurira, lako se s njim radi i lako se održava, pa omogućavaju pohranu sve većih količina podataka po priuštivoj cijeni.

U cijenu je uključen i paket za upravljanje pohranom, ETERNUS SF Express, koji se može nadograditi do punog paketa ETERNUS SF.


Sydney, Australia – February 10, 2016

Commvault - australska pravnička tvrtka štedi prostor za pohranu

De-duplikacija omogućava smanjenje količine podataka za 90 % na njihovom izvoru. ; Integracija Pure Storage Flash Arraya i Commvaulta optimizira vremena uzimanja sigurnosnih kopija i performanse aplikacija ; Kontaktiranje help deska smanjeno za skoro 60 %

Commvault je objavio da je australska pravnička tvrtka M+K Lawyers uvela Commvault Data Platform i Pure Storage FlashArray, kako bi ostvarila uštede, ubrzala rad, povećala sigurnost i osigurala fleksibilnost.

M+K je uveo Commvault na virtualiziranim serverima i Pure Storage flash arrayu, kako bi se optimizirale performanse aplikacija, i bolje upravljalo rastom podataka.

M+K Lawyers zapošljava 45 pravnika i 275 ostalog osoblja, kojima mora osigurati stalnu dostupnost poslovnih informacija.

M+K je uveo upravljanje informacijama koje uključuje rad sa sigurnosnim kopijama i arhiviranje i de-duplikaciju. Ostvarene su uštede u količini podataka kojima treba upravljati od 90 %. Vrijeme uzimanja sigurnosnih kopija je skraćeno na manje od 30 minuta. Pouzdanost i brzina učinkovite podatkovne platforme i flash pohrane su smanjili broj poziva za help desk na 60 %.


MOUNTAIN VIEW, Calif., February 1, 2016

Veritas - nedavno postavši opet samostalnim, potvrdio se kao vodeća organizacija na polju upravljanja informacijama

Novi vodeći tim se fokusirao na nova rješenja za korisnike

Veritas Technologies započinje radom kao ponovno samostalna tvrtka. Veritas poslovnim korisnicima nudi softver i usluge koje će im pomoći da sakupe, zaštite, analiziraju i optimiziraju svoje podatke. Veritas već danas štiti 86% korisnika s globalnog popisa najvećih tvrtki, Fortune 500.

Veritas je dobro pozicioniran za inovacije i ostvarivanje koristi kroz upravljanje informacijama. Veritas je vrlo jaki igrač u tržišnom segmentu rješenja za sigurnosno kopiranje i oporavak, integriranih uređaja i rješenja za arhiviranje.

Novi rukovodeći tim Veritasa se diči bogatim poslovnim iskustvima i mnogim uspjesima


MOUNTAIN VIEW, CALIF., February 11, 2016

Veritas - inovacije koje poboljšavaju čuvanje, smanjuju rizike i poboljšavaju upravljanje informacijama

Enterprise Vault™ 12 i Data Insight 5.1 omogućavaju poslovnim korisnicima kritični uvid u njihove nestrukturirane podatke i omogućava im da poduzmu akcije

Veritas Technologies je objavio inovacije za Enterprise Vault™ 12 i Data Insight 5.1, uključivši naprednu klasifikaciju, potporu za Box i tokove posla za automatiziranu re-medijaciju. Te inovacije omogućavaju poslovnim korisnicima kritični uvid u njihove nestrukturirane podatke i omogućava im da odluče koje informacije treba čuvati, a koje brisati te da poduzmu akcije potrebne za poštivanje propisa o informacijama.

Enterprise Vault 12 uvodi centraliziranu efikasnu i fleksibilnu klasifikaciju koja pomaže da se očuva bitno i briše nepotrebno. Enterprise Vault 12 automatski klasificira učitane sadržaje, uključivši e-poštu, datoteke, SharePoint, instant poruke i društvene medije.

Data Insight 5.1 donosi novu potporu za Box, što omogućava identificiranje osjetljivih informacija širom cijele korporacije, od onih pohranjenih na lokalnim uređajima do onih u oblacima.


Mountain View, CA – February 11, 2016

Veritas - novi indeks genomike podataka ukazuje na sastav korporacijskih podataka

Istraživanja pokazuju da je čak 41 % svih korporacijskih podataka zastarjelo ; Pokrenut novi Data Genomics projekt koji ispituje globalne trendove za poslovne podatke

Veritas Technologies je predstavio svoj Data Genomics Indeks, istraživanje koje je prvo objavilo točan uvid u sastav korporacijskih podataka. Provedeno istraživanje je pokazalo da čak 40% današnjih korporacijskih datoteka nije taknuto kroz tri godine, što ukazuje na potencijalne uštede. Data Genomics Index je prvi korak prema vrednovanju korporacijskih podatkovnih okoliša koje treba omogućiti katalizaciju interesa i akcija.

Data Genomics Index je prvi izvještaj koji daj točni uvid u današnji korporacijski podatkovni okoliš i koji može poslužiti kao norma za usporedbe.

Index otkriva da slike, razvojne datoteke i komprimirane datoteke čine skoro trećinu ukupnog okoliša. Datoteke nastale tijekom razvija predstavljaju značajnih 20% od ukupne količine. U usporedbi s trendovima kroz zadnjih 10 godina, u usporedbi s ostalim tipovima datoteka, količina pohranjenih prezentacija je pala za 500%. Izgleda da ćemo se konačno riješiti straha od utapanja u PowerPointu.

po pitanju razdoblja kreiranja datoteka vodi jesen. Najdrastičnije povećanje je 91% više tekst datoteka, 48% više tabelarnih kalkulacija  (spreadsheets), i 89% više sistemskih datoteka za geografske informacije. Izgleda da se najviše video materijala snima tijekom ljeta i u jesen, a na disk se spremaju u jesen, kada im je broj porastao za 68%.

Uz izuzetak zahtjeva na osnovu propisa, može se smatrati da su tri godine trenutak kada podaci prelaze iz potencijalno relevantnih u zastarjele. Po tom pravilu je nevjerojatnih 41% podataka u prosječnom okolišu zastarjelo, ili nije bilo taknuto kroz tri godine.

Podaci bez poznatog vlasnika, čiji su bivši vlasnici promijenili uloge ili otišli iz tvrtke, se zovu podaci-siročad. O takvim podacima se obično nitko ne brine, niti ih itko koristi, no njihovo čuvanje košta. Istraživanja provedena prilikom sastavljanja Indeksa pokazuje da su takvi podaci-siročići često podaci bogati sadržajima, kao video snimke, slike i prezentacije - što su rizični sadržaji da ih se ostavi bez nadzora. Također zauzimaju i znatno više prostora nego što bi se očekivalo po uobičajenoj raspodjeli - čak 200% više.

Koristeći takve uvide, organizacije mogu prioritizirati čuvanje podataka i ostvariti znatne uštede. Zastarjeli tradicionalni uredski formati kao što su prezentacije, spreadsheetovi i dokumenti zauzimaju više prostora nego što bi smjeli. Vizualni formati poput videa i slika su također veliko opterećenje. To su područja na kojima se najviše isplate aktivnosti arhiviranja, brisanja ili migracije. Ako se razmotri prosječni okoliš veličine 10 petabajta, projekt arhiviranja samo zastarjelih prezentacija, dokumenata, spreadsheetova i tekst datoteka može donijeti godišnje uštede od 2 milijuna USD.

Data Genomics Index je prvo istraživanje koje je ispitalo točne detalje o stvarnim okolišima - od sastava datoteka, do raspodjele prosječne starosti u odnosu na udjel pojedinačnih tipova datoteka.


PALO ALTO, CA - February 10, 2016

VMware - vRealize Suite 7 ubrzava digitalizaciju i uvođenje hibridnih oblaka

Najkompletniji paket za upravljanje poboljšava isporuku informatičkih servisa, efikasnost i rad, te optimizira investicije

VMware je objavio proširenja svoje platforme za upravljanje oblacima - predstavljen je paket VMware vRealize Suite® 7 koji sadrži nova izdanja VMware vRealize Operations™, VMware vRealize Log Insight™, VMware vRealize Automation™ 7 i VMware vRealize Business™ for Cloud 7. Ažurirani paket će korisnicima olakšati prijelaz a oblake.

Paket VMware vRealize Suite korisnicima omogućava da dodjeljuju i upravljaju resursima za računanje, pohranu i mreže u hibridnim okolišima. Platforma sadrži sveobuhvatne mogućnosti za upravljanje u softverski definiranim data centrima, naročito za tri česta slučaja:

·   Inteligentno upravljanje radom (Intelligent Operations Management): olakšava rješavanje problema oko zdravstvenog stanja, performansi i upravljanja kapacitetima IT servisa u raznim hibridnim cloud okolišima.

·   Automatizacija IT infrastrukture kao servisa IT (IaaS - Infrastrukcture as a Service): automatizira rad i upravljanje IT infrastrukturom.

·   DevOps-ready IT: omogućava izgradnju oblaka za razvoj u kojima informatički timovi mogu postaviti i testirati kompletne aplikacije

·   Paket VMware vRealize Suite: posebno napravljen za hibridne oblake

Paket kombinira VMwareovu automatizaciju oblaka, rad u oblacima i upravljanje poslovnim rješenjima u oblacima


PALO ALTO, CA--(Marketwired - February 09, 2016)

VMware - Workspace ONE za digitalna radna mjesta, jednostavno kao rješenja za široku potrošnju, sigurno kao korporacijski sustavi

VMware Workspace ONE nudi jednostavnu i sigurnu korporacijsku platformu za digitalizirana radna mjesta, s integriranim upravljanjem za identitete, upravljanje uređajima i isporuku aplikacija

VMware je objavio novu platformu za sigurna i fleksibilna digitalizirana radna mjesta, prikladnu i za rad na vlastitim uređajima (BYOD - bring your own device). Koristi principe jednostavne kao rješenja za široku potrošnju, a sigurna kao korporacijska. Rješenje ispunjava potrebe i krajnjih korisnika i korporacija, a pokriva sve uređaje, aplikacije i servise i njima upravlja kroz unificirano sučelje i provjeru identiteta.

Digitalizirana radna mjesta donose efikasniji i jednostavniji način upravljanja korisnicima, uređajima i aplikacijama.

VMware Workspace ONE sadrži:

·   Samposlužni pristup do cloud, mobilnih i Windows aplikacija - jednostavno uključivanje novih aplikacija i djelatnika.

·   Fleksibilni izbor uređaja: korisnikovih ili u vlasništvu korporacije, korisnik se priključuje sam

·   Sigurne aplikacije: email, kalendar, upravljanje sadržajima i chat - korporacijske mobilne aplikacije koje rade jednostavno kao aplikacije za široku potrošnju, no imaju punu korporacijsku zaštitu.

·   Zaštita podataka i poštivanje propisa za pristupne točke, uz uvjetovani pristup, da se zaštite osjetljivi podaci.

·   Isporuka aplikacija u stvarnom vremenu i automatizacija.


ZAGREB, 3. veljače 2016.

Microsoft Hrvatska - Financial Industry Day 2016

Banke postaju sve dostupnije svojim korisnicima, a najveći trendovi u financijskoj industriji trenutačno su analitika podataka, društvene mreže, mobilnost, usklađenost i računalstvo u oblaku ; Prema IDC istraživanju 43 % financijskih institucija povećat će ulaganja u IT i poslovnu mobilnost

                     Microsoft Hrvatska je u Zagrebu organizirao poslovnu konferenciju Financial Industry Day, na kojoj su sudionici iz financijske industrije iz Hrvatske, Slovenije i BiH mogli od međunarodnih i domaćih stručnjaka doznati o svjetskim trendovima u financijskoj industriji, korištenjem tehnoloških rješenja za građenje kvalitetnijih odnosa s klijentima te općenito za unaprjeđenje poslovanja.

Na događanju su predstavljena i razna Microsoft rješenja za unaprjeđenje poslovanja, kao npr. Analytics Solutions rješenja koja omogućuju obradu i analizu informacija, poput prikaza profitabilnosti, analize informacija prikupljenih na internetu i društvenim mrežama te podatke o klijentima i sl. Također, s obzirom da je financijska industrija izrazito regulirana, izvještavanje je iznimno bitno, pa su predstavljena rješenja koja kombiniraju analitiku sa izvještavanjem. Na događanju je dodatan fokus stavljen na sigurnost i zaštitu podataka te privatnost u cloudu, a izneseni su i primjeri Microsoft partnera u implementaciji raznih rješenja kod klijenata


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018