nv-1604

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2016. – travanj


u ovom broju:

11.04.16 – 24.04.16

- Fujitsu - 16 novih modela korporacijskih osobnih računala i tableta, u 11 serija proizvoda

- Hewlett Packard Enterprise - novo računalno rješenje za male i srednje poslovne korisnike

- Riverbed - kako je energetska kompanija centralizirala udaljene i područne urede i ubrzala aplikacije

- Microsoft Hrvatska - tema konferencije WinDays16 je digitalni marketing

28.03.16 – 10.04.16

- NetApp - poboljšana analitika podataka za korporacijske platformske aplikacije

- NetApp - tvrtka Mansfield Oil uvodi nove aplikacije i servise 50% brže

- NetApp - vodeće medijske kuće koriste NetApp StorageGRID Webscale

- Fujitsu - novi Fujitsu PRIMERGY serveri donose vrhunske performanse i uštede energije

- Hewlett Packard Enterprise - prošireni portfelj i nove inovacije

- Veeam® Software - novi Veeam Availability Orchestrator za oporavak korporacijskih sustava nakon katastrofa

- Microsoft - nove inovacije za Windows 10


11.04.16 – 24.04.16


Tokyo and Kawasaki, Japan, April 21, 2016

Fujitsu - 16 novih modela korporacijskih osobnih računala i tableta, u 11 serija proizvoda

Široki raspon proizvoda za raznovrsne potrebe korisnika

Fujitsu je danas objavio 16 novih korporacijskih Windows PC-a, svrstanih u 11 serija proizvoda. Od toga 5 desktop modela u 3 serije, 4 laptop modela u 2 serije, jednu tablet seriju i 3 radne stanice u 3 serije. Isporuke počinju krajem ovog mjeseca, za početak u Japanu.

Glavne karakteristike novih proizvoda su:

·   Proširen je raspon modela koji sadrže najnovije procesore:
više modela FUJITSU Notebook LIFEBOOK serije prijenosnika, FUJITSU Tablet ARROWS tableti, FUJITSU Workstation CELSIUS seriju PC radnih stanica. Uz to, LIFEBOOK serija je opremljena najnovijom DDR4 memorijom.

·   Proširen raspon korporacijskih tankih klijenata iz FUTRO serije:
Novi FUTRO S720/N; tanki laptop klijent s ekranom od 13,3 inča, FUTRO MS936; te tanki klijent s ekranom od 15,6 inča i kućištem A4 formata, FUTRO MA576.

·   Modeli koji nude dugoročnu potporu od Microsofta za Windows 7 i Windows 8.1:
Microsoft povlači potporu za Windows 7 i Windows 8.1 na modelima koji koriste šestu generaciju Intel Core procesora.


PALO ALTO, CA - Apr 13, 2016

Hewlett Packard Enterprise - novo računalno rješenje za male i srednje poslovne korisnike

Novi HPE ProLiant Easy Connect za hibridnu informatiku na bazi pretplate

Hewlett Packard Enterprise je predstavio računalnu platformu za male i srednje poslovne korisnike (SMB - small and mid-sized businesses), obrazovne institucije i područne urede, kojom se upravlja putem oblaka. Novo HPE ProLiant Easy Connect Managed Hybrid rješenje se nudi po principu pretplate, a korisnicima na njihovim lokacijama osigurava servere koji donose sigurnost, performanse i kontrolu, uz fleksibilnost rada u oblaku.

HPE ProLiant Easy Connect Managed Hybrid je prvo rješenje iz HPE-ovog Easy Connect portfelja. Novo hibridno rješenje je integrirano s računalnim komponentama, pohranom i mrežom, a koristi softver za virtualizaciju i upravljanje oblakom od Zynstre. Rješenje je unaprijed konfigurirani i može se instalirati za nekoliko minuta.


SAN FRANCISCO – April 19, 2016

Riverbed - kako je energetska kompanija centralizirala udaljene i područne urede i ubrzala aplikacije

Rješenja poboljšavaju produktivnost zaposlenika, sigurnosno kopiranje podataka i sigurnost širom cijele globalne organizacije

Riverbed Technology je objavio da globalna energetska kompanija Engen koristi Riverbedova rješenja da bi centralizirala informatiku u udaljenim i područnim uredima (ROBO - Remote and Branch Office), te poboljšati produktivnost, sigurnosno kopiranje i sigurnost podataka širom svoje cijele, multinacionalne organizacije. Riverbed® SteelFusion™ je poboljšao rad informatike i sigurnost informacija u svim područnim uredima jer su serveri, aplikacije i podaci uklonjeni s udaljenih lokacija i konsolidirani u sigurnim data centrima. Nadalje, Riverbed® SteelHead™ optimizira kompanijsku WAN mrežu i osigurava prihvatljive performanse širom cijele mreže.

Engen je energetska grupacija sa sjedištem u Južnoj Africi koja se bavi rafiniranjem i prodajom naftnih proizvoda i posluje u više od 30 teritorija u Sub-Saharskoj Africi i otocima u Indijskom oceanu. Zapošljava 3,500 djelatnika u osam data centara i 50 udaljenih ureda i ima složenu infrastrukturu koja stavlja velike zahtjeve pred informatičke službe.

Ključne aplikacije kao što su SAPGUI, Microsoft Outlook, Word i PowerPoint se obrađuju u data centru u Cape Townu, a pristupa im se putem tankih Citrix klijenata. Neke specijalizirane aplikacije se vrte na lokacijama koje ih koriste.

Engen je uveo 33 SteelHead CX uređaja, 29 Riverbed SteelFusion Edge uređaja i četiri Riverbed SteelFusion Core uređaja u strateškim točkama svoje južnoafričke mreže.

Smanjenje broja mrežnih pristupa podacima za 80% je znatno poboljšalo uslugu korisnicima u udaljenim uredima.

SteelFusion je poboljšao sigurnost podataka jer je eliminirana infrastruktura udaljenih fizičkih servera, pohrane i sigurnosnog kopiranja.


ZAGREB, 12. travanj, 2016

Microsoft Hrvatska - tema konferencije WinDays16 je digitalni marketing

Jedna od najvažnijih tema na WinDays16 Technology konferenciji je digitalni marketing u okviru kojeg su sudjelovanje potvrdili svjetski stručnjaci; Jesus Serrano Castro i Stefan Kniess

Konferencija WinDays16, koja počinje 26. travnja, ove će godine ugostiti brojne zanimljive stručnjake iz cijelog svijeta, a jedna od glavnih tema bit će sve veća važnost digitalnog marketinga. Na WinDaysima će se snažno naglasiti suradnja između IT inženjera i stručnjaka za digitalni marketing kako bi nove tehnologije našle primjenu u poslovanju.

Sudjelovanje na konferenciji su potvrdili i svjetski poznati stručnjaci iz ovog područja. Jesus Serrano Castro, Sports Business Development Architect iz Microsofta će govoriti o važnosti digitalne transformacije za postizanje poslovnog uspjeha kroz primjer nogometnog kluba Real Madrid koji je korištenjem tehnologije napravio revoluciju u sportskoj industriji. Stefan Kniess, direktor kompanije Geometry Global Germany će govoriti o tome kako brendovi putem društvenih mreža mogu utjecati na odluke o kupnji potrošača.

Ivica Ostojić, iz tvrtke Diverto, vodeći domaći stručnjak za računalnu sigurnost. će govoriti o najčešćim metoda napada na IT infrastrukture te ukazati na defanzivne trendove i tehnologije kojima bi se trebala poboljšati razina sigurnosti IT okruženja.

Govoriti će i Lasse Leponiemi iz Finske tvrtke SCOOL koja provodi transformacije u obrazovanju, koji će predstaviti neke od najuzbudljivijih primjera promjena u obrazovanju, provedenih kroz finski projekt HundrED.


28.03.16 – 10.04.16


SUNNYVALE, CA — March 29, 2016

NetApp - poboljšana analitika podataka za korporacijske platformske aplikacije

Novi softver poboljšava performanse NetAppovih all-flash arraya iz EF-serije, povećava pouzdanost i smanjuje troškove , ostvaruje se više vrijednosti kroz Splunk, Hadoop, i NoSQL baze podataka

NetApp je objavio novi softver za svoje NetApp® EF-Series all-flash i E-Series arraye za pohranu koji bitno poboljšava performanse i vrijednost aplikacija za analizu podataka.

Nove generacije poslovno obavještajnih aplikacija kao što su Splunk, Hadoop, i NoSQL postaju ključni alati za digitalizirale organizacije. Najnovije uzdanje operacijskog sustava za pohranu NetApp SANtricity® ubrzava uvođenje i omogućava:

·   Povećanje performansu aplikacija za analizu podataka za više od 50%

·   Pojednostavljuje informatičku infrastrukturu i smanjuje troškove za više od 33%

·   Poboljšava pouzdanost, dostupnost i vidljivost podataka.


Sunnyvale, CA — March 22, 2016

NetApp - tvrtka Mansfield Oil uvodi nove aplikacije i servise 50% brže

Prijelaz na potpuno redundantni centar za podatke i oporavak čuva kritične podatke i uklanja zastoje u poslovnim aplikacijama

Mansfield Oil jedna od velikih američkih kompanija koja godišnje isporučuje preko 3,5 milijardi galona naftnih proizvoda

Mansfield je odabrao NetApp da sačuva tvrtkine podatke i prijeđe na novi, potpuno redundantni centar za podatke i oporavak za slučajeve katastrofa. Plan je da se prijelaz obavi u roku od 48 sati i bez zastoja u radu. Mansfield je iskoristio NetApp® FAS sustave za pohranu koji rade na klaster Data ONTAP® s NetApp SnapMirror® na obje lokacije.


SUNNYVALE, Calif — March 17, 2016

NetApp - vodeće medijske kuće koriste NetApp StorageGRID Webscale

NetApp je objavio da vodeće medijske kuće koriste StorageGRID® Webscale objektnu pohranu. Uz pomoć StorageGRID Webscalea korisnici pohranjuju više od 50 milijardi medijskih sadržaja.

Uz pomoć StorageGRID Webscalea, korisnici mogu:

·   Obraditi sadržaj na mjestu gdje je kreiran;

·   Automatski replicirati sadržaje na lokacije na kojima su potrebni; te

·   Optimizirati dostupnost, performanse i troškove kako se mijenja vrijednost sadržaja.


Munich, March 31, 2016

Fujitsu - novi Fujitsu PRIMERGY serveri donose vrhunske performanse i uštede energije

Novi PRIMERGY serveri daju otprilike 20 % bolje performanse pomoću Intel® Xeon® E5-2600 v4 procesora i potporu za DDR4 memorijsku tehnologiju ; Novi model rack servera PRIMERGY RX2510 M2 je projektiran za pružatelje usluga ; Fujitsu Cool-safe® napredni termićki dizajn i Trusted Platform Module 2.0 smanjuju troškove hlađenja i povećavaju sigurnost

Fujitsu je objavio obnovu linije svojih PRIMERGY dual-socket servera, od tower servera do čvorova za klastere velikih performansi.

Novi PRIMERGY serveri uključuju klasične tower, rack, blade i slimline čvorove za klastere, te rack modele namijene pružateljima usluga i hostinga.

Fujitsuova nova generacija PRIMERGY dual-socket servera koristi novo objavljene Intel® Xeon® E5-2600 v4 procesore s DDR4 memorijom brzine do 2.400 MHz, te nude 20 % bolje performanse od prethodne generacije..


PALO ALTO, CA – March 31, 2016

Hewlett Packard Enterprise - prošireni portfelj i nove inovacije

Novi portfelj HPE ProLiant Gen9 prvi donosi potporu za perzistentnu memoriju.

Hewlett Packard Enterprise (HPE) je predstavio nove računalne platforme s ugrađenom potporom za tzv. perzistentnu memoriju (persistent memory), tehnologiju koja kombinira performanse brze memorije i perzistentne pohrane. HPE je objavio i nove opcije za HPE ProLiant Gen9 server i s njima povezana rješenja za korporacijske korisnike.


BAAR, Switzerland: April 5, 2016

Veeam® Software - novi Veeam Availability Orchestrator za oporavak korporacijskih sustava nakon katastrofa

Radi u sprezi s Veeam Availability Suite i Veeam Backup & Replication, smanjuje troškove i povećava pouzdanost

Veeam® Software je objavio Veeam Availability Orchestrator, stroj za orkestraciju oporavka nakon katastrofa.

Veeam Availability Orchestrator osigurava orkestraciju sigurnosnih kopija i repliciranja koristeći planove za oporavak u slučaju katastrofa, ne-ometajuće testiranje, automatizirano dokumentiranje, ažuriranje i izvještavanje. Time se osigurava dostupnost podataka i aplikacija, održava pouzdanost, i smanjuju troškovi rada.


SAN FRANCISCO — March 30, 2016

Microsoft - nove inovacije za Windows 10

Na konferenciji Build 2016, Microsoft je govorio novostima za operacijski sustav Windows 10. Tu su poboljšanja za Cortanu i novi cloud servisi i alati .


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018