nv-1606

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2016. – lipanj


u ovom broju:

 06.06.16 – 19.06.16

- Gartner - Magični kvadrant, softver za sigurnosno kopiranje i rekonstrukciju u data centrima

- NetApp - proširenja rješenja za upravljanje podacima u hibridnim oblacima

- NetApp - rangiran kao drugi na svijetu na Flash Array tržištu

- Fujitsu - novi veliki PRIMERGY server za poslovno-kritične obrade

- Fujitsu -  novi x86 PRIMEQUEST serveri za obrade kritične za uspješnost poslovanja

- Fujitsu - PRIMEFLEX, "Cluster-in-a-box" za male i srednje poslovne korisnike

- Fujitsu - nova CELSIUS mobilna radna stanica oslobađa zahtjevne profesionalce od stola

- Cisco - do 2020 se predviđa trostruko veći mrežni promet

- Red Hat - počele isporuke proizvoda Red Hat Cloud Suite i Red Hat OpenStack Platform 8

- Red Hat - ažurirana zbirka softvera i alata za razvoj

- Veeam - novo rješenje za dostupnost za HPE omogućava brzu zamjenu zastarjelih sustava za sigurnosno kopiranje u malim i srednjim poslovnim organizacijama

- VMware - identitetom definirani radni prostor, novost za Workspace ONE

- Brocade - objavljen Workflow Composer

- Microsoft Hrvatska - SQL server 2016 od danas dostupan širom svijeta

- Microsoft Hrvatska - hrvatski studentski projekt Juvo Home friend se kvalificirao za američki finale u Imagine Cup-a, Microsoftovog natjecanja za studente

- Microsoft Hrvatska - rezultati novog BSA istraživanja

- Microsoft kupuje LinkedIn

23.05.16 – 05.06.16

- NetApp - ONTAP 9 softver pojednostavljuje prijelaz na hibridne oblake

- NetApp - FlashAdvantage 3-4-5 omogućava da all-Flash Data Centri postanu realnost

- NetApp SolidFire - predstavljen čvor SF-Series 19210 i operacijski sustav New Element s VVol integracijom za kontrolu po pojedinim virtualnim mašinama

- Hitachi Data Systems - konvergentne infrastrukturne platforme za SAP HANA okoliše

- Red Hat - Počele isporuke proizvoda Software Collections 2.2 i Red Hat Developer Toolset 4.1

- Brocade - Workflow Composer za automatizaciju mreže

- Brocade - LAN s novim IP-om za australski koledž

- Microsoft Hrvatska - besplatna nadogradnja na Windows 10 još samo do 29. srpnja ove godine


06.06.16 – 19.06.16


08 June 2016 | ID:G00280391

Gartner - Magični kvadrant, softver za sigurnosno kopiranje i rekonstrukciju u data centrima

Analitičarska kuća Gartner je objavila svoj "Magični kvadrant" za godinu 2016, kategorija rad sa sigurnosnim kopijama u data centrima.

Rad sa sigurnosnim kopijama je jedan od najstarijih i najčešćih poslova koji se obavljaju u data centrima. Gartner je obavio analizu i vrednovanje softvera za rad sa sigurnosnim kopijama od vodećih dobavljača softvera. Gartner je tržište softvera za uzimanje sigurnosnih kopija i rekonstrukciju u data centrima definirao tržište za srednje i velike korisnike te velike korporacije kao srednje velike kompanije od 500 do 999 zaposlenika, a velike i korporacijske s 1.000 zaposlenika i vise. Podaci koji se štite pokrivaju sigurnosno kopiranje zajedničkih datoteka, datotečni sustav, operacijski sustav, baze podataka, email, upravljanje sadržajima, CRM, ERP i aplikacije za suradnju, kao što je upravljanje sadržajima.

Rješenje koja pokrivaju sigurnosno kopiranje u malim područnim uredima, malim poduzećima, individualnim sistemima i/ili krajnjim uređajima nisu pokrivena rasponom ovog istraživanja, koje primarno pokriva velike korisnike.

Softverski proizvodi za sigurnosne kopije i rekonstrukciju nude mogućnosti kao što je tradicionalno kopiranje na magnetske vrpce, na diskove i poluvodičku pohranu, te tehnike kao što su kompresija i de-duplikacija, snapshoti, heterogenu replikaciju te CDP.

Pošto isporučitelja takvog softvera ima na stotine širom svijeta, ovaj izvještaj se koncentrirao na one s vrlo jakom prisutnošću širom svijeta i pokrivaju gornju kraj srednjeg tržišta i korporacijsko tržište.

 

Magični kvadrant za softver za sigurnosno kopiranje i restauraciju podataka u data centrima

Izazivači

Vodeći

gartner,Quadrant,Data Center Backup and Recovery Software f1

Igrači koji pokrivaju niše

Vizonari

Kompletnost vizije -à

Stanje: lipanj 2016

 

Opise ovdje navedenih ponuđača, te njihove snage i slabosti ćete naći u originalnom dokumentu:


Sunnyvale, CA. — June 14, 2016

NetApp - proširenja rješenja za upravljanje podacima u hibridnim oblacima

Poboljšani softver za zaštitu podataka smanjuje rizik gubitaka podataka i širi izbor resursa u oblacima

NetApp je objavio proširenja za svoj softver za zaštitu podataka, uključivši NetApp® OnCommand® Insight. Objavljena su i rješenja NetApp Data Protection Solutions for Microsoft Office 365, koja će korisnicima pomoći da smanje rizik gubitka podataka i osiguraju kontinuitet poslovanja, koristeći pravu mješavinu resursa u oblacima.

OnCommand Insight softver osigurava uvid u rad, uvid u poslovanje i uvid u informatički ekosustav u okviru složenih korporacijskih okoliša. OnCommand Insight informatičarima omogućava da brže reagiraju na poslovne potrebe te smanje troškove, povećaju učinkovitost i smanje rizike. Najnovije izdanje OnCommand Insighta nudi pojednostavljeno upravljanje kroz nove izvještaje i instrument-table (dashboards) pomoću kojih se lakše prate kapaciteti i performanse, te otkrivaju rizici za aplikacije i servise. Zbog tješnjeg povezivanja OnCommand Unified Managera i OnCommand Performance Managera, olakšava se upravljanje klasterima za pohranu.

Objavljena rješenja NetApp Data Protection Solutions for Microsoft Office 365 donose pouzdani rad sa sigurnosnim kopijama za SharePoint Online, OneDrive for Business, te Exchange Online podataka. Korporacijski korisnici koji podatke sele na Office 365 mogu odabrati NetApp AltaVault™ pohranu integriranu s pohranom u oblaku sa NetApp StorageGRID® Webscale i tako osigurati ekonomičnu dugotrajnu pohranu. Ili mogu odabrati NetApp All Flash FAS i FAS sustave za pohranu na vlastitoj lokaciji. Ovo rješenje se može kombinirati i s NetApp Private Storage za pohranu visokih performansi i niske latentnosti i tako osigurati potpunu kontrolu nad svojim podacima.

NetApp je predstavio i nova izdanja proizvoda:

·   AltaVault, za integriranu pohranu u oblacima koja ubrzava oporavak i smanjuje rizike

·   SnapCenter, za pomoć administratorima aplikacija i baza podataka

·   MetroCluster, za sigurnosno kopiranje na vrlo udaljene lokacije

·   SnapMirror, za unificiranu replikaciju, veću efikasnost i manje troškove za oporavak nakon slučajeva katastrofa


SUNNYVALE, Calif. — June 09, 2016

NetApp - rangiran kao drugi na svijetu na Flash Array tržištu

NetApp je objavio da je prema IDC-ovom izvještaju za 1. kvartal 2016, njegov udjel na Flash Array tržištu raste znatno brže od flash array tržišta u cjelini, a udjel se je i povećao, na račun konkurencije.

Naglasci:

·   Prema IDC-u, NetAppov prihod od flash arraya je porastao 238,2% u odnosu na prošlu godinu, što je 2,7 puta brže od rasta samog tržišta, koji je bio 87,4%.

·   Prema IDC-u, NetApp se je s četvrtog mjesta popeo na drugo, pa je sada ispred Purea, HPE-a i IBM-a.


Munich, June 14, 2016

Fujitsu - novi veliki PRIMERGY server za poslovno-kritične obrade

Najveće ikad performanse standardnog PRIMERGY RX rack servera, novi svjetski SPEC rekord; savršena platforma za konsolidaciju data centra i virtualizaciju ; Povećana pouzdanost, dostupnost i sigurnost, konsolidacija sistema i veća upravljivost

Fujitsu je objavio novu generaciju svojih najvećih PRIMERGY rack-optimiziranih servera koji daju vrhunske performanse i pouzdanost za poslovno-kritične pozadinske data centarske servise. PRIMERGY RX4770 M31, te četvero-utorni x86 server, koji sadrži Intel® Xeon® procesore iz E7 v4 obitelji proizvoda, te super-brzu memoriju.

Predviđen za ugradnju na police, PRIMERGY RX4770 M3 je optimiziran za obradu najzahtjevnijih poslovno-kritičnih zadataka. idealan je za složene obrade s puno podataka, kao što su baze podataka u memoriji, uključivši SAP HANA i sistemski zahtjevne zadatke kao što je real-time analiza poslovnih podataka.

Ako se odluče da svoj data centar prošire na PRIMERGY konsolidacijsku platformu, organizacije će uštedjeti novac i smanjiti emisiju CO2, jer će se smanjiti potrošnja energije, zahvaljujući Fujitsuovom Cool-safe® Advanced Thermal dizajnu, koji dozvoljava rad servera u proširenom rasponu ambijentalnih temperatura, između +5°C i +40°C, što može omogućiti energetske uštede od više nego 25 %.


Munich, June 06, 2016

Fujitsu -  novi x86 PRIMEQUEST serveri za obrade kritične za uspješnost poslovanja

Novi FUJITSU PRIMEQUEST serveri osiguravaju put za migraciju i performanse sličnu onima na UNIX sistemima za korisnike koji žele migrirati na arhitekturu zasnovanu na x86 serverima ; Fujitsuovi pouzdani x86 serveri su savršeno prikladni za visoko zahtjevne, za poslovanje kritične primjene kod kojih ispadi sustava ne dolaze u obzir

Fujitsu je objavio nove  FUJITSU Server PRIMEQUEST modele za poslovno kritične obrade zasnovane na arhitekturi x86 servera. Novi modeli donose do performanse i stabilnost industrijski standardnih servera, a namijenjeni su za korporacijske računalne okoliše u kojima ne smije dolaziti do neplaniranih zastoja.

Nova generacija PRIMEQUEST servera koristi najnovije Intel® Xeon® procesore iz obitelji E7-8800/4800 v4 i postiže rekordne performanse, što su potvrdili usporedbeni testovi. Novi modeli su realna alternativa za sustave zasnovane na UNIXu, po pitanju performansi pouzdanosti i sigurnosti, a prednost im je što su zasnovani na industrijski standardiziranim komponentama.


Munich, June 15, 2016

Fujitsu - PRIMEFLEX, "Cluster-in-a-box" za male i srednje poslovne korisnike

Fujitsu je objavio da je ažuriran PRIMEFLEX, "Cluster-in-a-box" rješenje namijenjeno malim i srednjim poslovnim korisnicima, te udaljenim uredima velikih kompanija.

Početna PRIMEFLEX Cluster-in-a-box konfiguracija može pokretati do 60 virtualnih desktopova i vrlo je prikladna za poslovno-kritične primjene kao što je hosting web dućana ili korporacijske baze za planiranje resursa (ERP - Enterprise Resource Planning).

PRIMEFLEX Cluster-in-a-box se jednostavno koristi, te je sigurno i integrirano računalno rješenje koje može ispuniti sve zahtjeve poslovno-kritičnog softvera i pohrane podataka. Postavljanje je jednostavno, a korisnici ne moraju imati stalno prisutne informatičke stručnjake. Novi sistemi mogu proraditi za manje od jednog sata, jer iz tvornice dolaze pred-konfigurirani i s pred-instaliranim softverom, a tu je i korak po korak proces s uputama koji korisnika vodi pri instalaciji.

U kutiji su integrirana dva fizička servera, pohrana podataka i mrežni uređaji. Opcionalni kabinet za ekspanziju udvostručuje broj servera tako da PRIMEFLEX Cluster-in-a-box ima dovoljno snage za pokretanje do 200 virtualnih desktopova.


Munich, June 07, 2016

Fujitsu - nova CELSIUS mobilna radna stanica oslobađa zahtjevne profesionalce od stola

Najsnažnija ikad radna stanica od Fujitsua za projektante i inženjere u pokretu ; Pokretnost mobilne radne stanice uz performanse desktopa, pakirane u 15-inčnom notebooku ; Mobilnost bez kompromisa po pitanju sigurnosti i zaštite

Fujitsu je objavio novu 15.6-inčnu mobilnu radnu stanicu (workstation) FUJITSU CELSIUS H760 koja pokretne profesionalce kao što su projektanti, arhitekti i inženjeri oslobađa od uređaja vezanih za stol, bez ikakvih kompromisa po pitanju sigurnosti, povezivanja ili performansi.

CELSIUS H760 je najjača ikad Fujitsuova mobilna radna stanica koja ima sve mogućnosti stolne radne stanice početne razine. Nova radna stanica je podjednako snažna i na putu i u uredu, bez obzira da li se koristi za video, 3D CAD ili vizualizaciju.

CELSIUS H760 ima ugrađen cijeli niz zaštitnih mogućnosti, kao što su čitač SmartCard kartica, TPM 2.0 za upravljanje i enkripciju podataka te Fujitsu PalmSecure uređaj za identifikaciju pomoću uzorka vena u dlanu.

CELSIUS H760 sadrži najnoviji USB Type-C konektor koji nudi veću brzinu, više protokola i mogućnosti punjenja baterija, jedan VGA port za priključivanje projektora, te DisplayPort za priključak vanjskih monitora. Port replikator olakšava priključivanje u uredu, a kompatibilan je sa standardnim Fujitsuovim port replikatorima za sve LIFEBOOK notebook i STYLISTIC 2 in 1 uređaje.


SAN JOSE, Calif. – June 7, 2016

Cisco - do 2020 se predviđa trostruko veći mrežni promet

Povećanje uzrokovano milijardom novih korisnika Interneta i 10 milijardi novih uređaja i veza tijekom idućih pet godina

Cisco je objavio rezultate istraživanja "Cisco Visual Networking Index™ (VNI) Complete Forecast for 2015 to 2020", prema kojima će se globalni IP promet utrostručiti kroz idućih pet godina. Očekuje se priključenje više od milijardu novih korisnika Interneta, pa će njihov broj porasti od 3 milijarde 2015 na  4,1 milijardu 2020. Još veći utjecaj na porast prometa će imati uvođenje osobnih uređaja i uvođenje stroj-na stroj (M2M - machine-to-machine) veza . Kroz idućih pet godina globalne IP mreže će imati do 10 milijardi novih uređaja i veza, od 16,3 milijarde 2015 do 26,3 milijardi 2020. Predviđa se da će do 2020 u prosjeku postojati 3,4 uređaja po osobi (2,2 po osobi 2015).

IP promet se povećava zbog širenja Interneta Stvari (IoT - Internet of Things). Nove mrežne potrebe nastaju zbog aplikacija kao što su video nadzor, pametni mjerači, digitalni monitori zdravstvenog stanja i cijeli niz drugih M2M servisa.


By Networks Asia staff, Monday, June 6, 2016 - 10:13

Red Hat - počele isporuke proizvoda Red Hat Cloud Suite i Red Hat OpenStack Platform 8

Red Hat je objavio početak isporuka proizvoda Red Hat Cloud Suite i Red Hat OpenStack Platform 8.

Red Hat OpenStack Platform 8 je najnovija verzija Red Hatovog OpenStacka, a dodaje optimiziranu pohranu i mogućnosti za upravljanje, jer uključuje Red Hat Ceph Storage i Red Hat CloudForms.

Red Hat Cloud Suite je unaprijed integrirani skup Red Hatovih cloud tehnologija koji omogućava razvoj i uvođenje cloud aplikacija.


JUNE 06 2016, By Jef Cozza / Sci-Tech Today

Red Hat - ažurirana zbirka softvera i alata za razvoj

Red Hat je objavio Software Collections 2.2, najnoviju verziju svoje zbirke open source alata za razvoj Web aplikacija, dinamičkih jezika i baza podataka.

Red Hatove zbirke pod nazivom Software Collections su odvojene od poznatih korporacijskih Linux proizvoda, te se češće ažuriraju. Softverske zbirke su zbirke alata koji piscima softvera omogućavaju da premoste pukotine između dvaju izdanja Linux proizvoda. Red Hat je objavio i Developer Toolset 4.1, skup alata za razvoj aplikacija za Red Hat Enterprise Linux.

Među ostalim, Software Collections 2.2 sada donosi nove open source baze podataka kao što su MariaDB 10.1, MongoDB 3.2, i PostgreSQL 9.5, te nove open source jezike kao što su Node.js v4.4, Python 3.5, Ruby 2.3, i Rails 4.2, kao i Maven 3.3. Najnovije izdanje donosi i ažuriranja za MongoDB 2.6, Python 2.7, Apache 2.4, i Thermostat 1.4.


Las Vegas, NV – June 9, 2016

Veeam - novo rješenje za dostupnost za HPE omogućava brzu zamjenu zastarjelih sustava za sigurnosno kopiranje u malim i srednjim poslovnim organizacijama

Kompletno rješenje za dostupnost podataka, standardizirano i unaprijed konfigurirano ; Smanjuje kompleksnost i troškove, bitno smanjuje vrijeme oporavka aplikacija i podataka nakon ispada

Veeam Software je objavio Veeam Availability Solution for HPE StoreOnce, hardversko i softversko rješenje koje kombinira tehnologije od Hewlett Packard Enterprisea (HPE) i Veeama da malim i srednjim poslovnim korisnicima osigura dostupnost aplikacija i podataka. Ovo rješenje znatno smanjuje troškove rada jer koristi najbolji hardver i softver, u pred-konfiguriranim, gotovim rješenjima za određene namjene, koja se mogu brzo uvesti i koja osiguravaju dostupnost podataka kakva obično postoji samo na korporacijskim sustavima.  

Veeam Availability Solution for HPE StoreOnce koristi HPE ProLiant servere i HPE StoreOnce virtualne uređaje za pohranu (VSA - Virtual Storage Appliance), s Veeam Backup Essentials™ softverom, da bi se dobilo kompletno rješenje za dostupnost.


PALO ALTO, CA--(Marketwired - June 13, 2016) -

VMware - identitetom definirani radni prostor, novost za Workspace ONE

Nova tehnologija za adaptivno upravljanje za Workspace ONE uklanja ograničenja samostojećih MAM-a i IDaaS-a

Vmware je objavio novosti za VMware Workspace™ ONE, pokretane najnovijih izdanja VMware AirWatch® 8.4 i VMware Identity Managera, koje će omogućiti novi, identitetom definirani radni prostor. Jednostavan za uporabu i siguran, nova VMware Workspace ONE tehnologija za adaptivno upravljanje uklanja ograničenja samostojećih upravljanja mobilnim aplikacijama (MAM - mobile application management), te identiteta kao servisa (IDaaS - identity-as-a-service) da zaštiti podatke unutar aplikacija bez potrebe za upravljanje uređajima.

Nova VMware Verify aplikacija koristi pametne telefone i tablete u vlasništvu djelatnika kao tokene za autentifikaciju. Kada se prijavljuju na korporacijsku mrežu, korisnici jednostavno kucnu na notifikaciju "verify" na ekranu uređaja koja pokrene trenutačnu identifikaciju.

Za uređaje kojima se ne uspravlja, VMware Workspace ONE koristi zaštitu podataka ugrađenu u operacijski sustav uređaja, bez potrebe uporabe tradicionalnih MDM profila. Nakon učitavanja VMware Workspace ONE i upisivanja korporacijske email adrese, krajnji korisnici dobiju jedinstvenu prijavu za pristup bilo kojem korporacijskom Webu i mobilnoj ili Windows aplikaciji. Za pristup osjetljivijim aplikacijama, krajnji korisnici jednostavno aktiviraju "Workspace Services" da otključaju zaštitu podataka ugrađenu u operacijski sustav uređaja.

Za uređaje koji su u vlasništvu kompanije, tvrtke mogu ugraditi upravljani radni prostor pomoću VMware Workspace ONE Unified Endpoint Managementa, koristeći VMware AirWatch EMM tehnologiju za kompletno konfiguriranje, napredna pravila za pristup ovisno o uvjetima, provjeru uređaja, automatsku preraspodjelu resursa i upravljanje životnim ciklusom uređaja.


Adelle Geronimo by Adelle Geronimo - June 13th, 2016

Brocade - objavljen Workflow Composer

Brocade je objavio Workflow Composer, platformu za automatizaciju mreža koja koristi tehnologiju StackStorm pomoću koje upravlja tokovima posla koji prelaze granice domena.

Brocade Workflow Composer osigurava automatizaciju mreža u stilu DevOps-a za automatiziranje provjere dodjele resursa (provisioning), rješavanje problema i pre-dodjelu u slučaju mreža od raznih dobavljača.

Brocade Workflow Composer je zasnovan na otvorenom, proširivom, na mikro-servisima zasnovanom okviru koja koristi DevOps metodologije, popularne open source tehnologije i najbolju praksu. Okvir Workflow Composer izvršenje tokova poslova na fizičkim ili virtualnim mrežnim platformama od Brocadea i ostalih dobavljača.


ZAGREB, 2. lipnja 2016.

Microsoft Hrvatska - SQL server 2016 od danas dostupan širom svijeta

SQL server 2016 povećava produktivnost te omogućava razvoj i upravljanje serverom i bazom podataka na bilo kojoj platformi ; uključena je i napredna analitika te izvještavanje putem mobilnih uređaja, a i dostupna su mjesečna ažuriranja koja osiguravaju da korisnik uvijek ima dostupne najnovije funkcionalnosti

Microsoft je objavio da je SQL Server 2016 od danas dostupan širom svijeta. Radi se o najsigurnijoj bazi podataka za velike platforme do sada, koja donosi niz novosti, od unaprijeđenih funkcionalnosti, većeg opsega informacija o kupcima, integraciji s R kao i unaprijeđenim sigurnosnim funkcionalnostima.

SQL server 2016 povećava produktivnost te omogućava razvoj i upravljanje serverom i bazom podataka na bilo kojoj platformi. Sada je jednostavnije pristupiti popularnim alatima, kao što su SQL Server Management Studio (SSMS) te SQL Server Data Tools (SSDT), svakodnevni razvoj je pojednostavljen, uključena je napredna analitika te izvještavanje putem mobilnih uređaja, a i dostupna su mjesečna ažuriranja koja osiguravaju da korisnik uvijek ima na raspolaganju za korištenje najnovije funkcionalnosti.


ZAGREB, 7. lipnja 2016.

Microsoft Hrvatska - hrvatski studentski projekt Juvo Home friend se kvalificirao za američki finale u Imagine Cup-a, Microsoftovog natjecanja za studente

U polufinalu je sudjelovalo 158 timova iz svih dijelova svijeta, a samo njih 35, uključujući hrvatski tim, je izborilo finale koje će se krajem srpnja održati u Seattleu u SAD-u ; Pobjednik natjecanja osvojit će 50.000 USD za daljnji razvoj projekta

Microsoft Hrvatska je objavio da se je Juvo - Home friend, pobjednički projekt tima Home Guardians na hrvatskom finalu Imagine Cup natjecanja, plasirao na finalno natjecanje na svjetskoj razini koje će se krajem srpnja održati u Seattleu u SAD-u. Radi se o najvećem i najprestižnijem svjetskom studentskom natjecanju u organizaciji Microsofta u okviru kojeg se studenti natječu u razvijanju inovativnih aplikacija, računalnih igara te rješenja problema u zajednici. Hrvatski tim, sastavljen od dvoje studenata, Matije Srbića i Marije Cestarić, ovogodišnje finale izborio je u oštroj konkurenciji. U polufinalu je sudjelovalo 158 timova, a u finale se plasiralo samo njih 35, pri čemu iz Centralne istočne Europe sudjeluje 6 timova. Osnovna zadaća aplikacije Juvo - Home friend je da brine za sigurnost djece unutar kućanstava kako se ne bi ozlijedili, a proizvod je iz područja interneta stvari i razvijen je pomoću Raspberry Pi uređaja koji komunicira s Microsoft Azureom.

Aplikacija putem senzora dobiva informacije o kretanju djece po kući te približavanju opasnim predmetima, pa roditeljima omogućuje da se opuste i budu u potpunosti sigurni da se djeci neće ništa dogoditi.


ZAGREB, 25.05.2016

Microsoft Hrvatska - rezultati novog BSA istraživanja

51 % računala u Hrvatskoj koristi nelicencirani softver, što predstavlja smanjenje od 1 posto u odnosu na isto istraživanje 2013 ; komercijalna vrijednost nelicenciranog softvera 49 milijuna USD ; cyber napadi su samo u 2015 stvorili u poslovnom sektoru širom svijeta troškove od 400 milijardi dolara ; organizacije doživljavaju neki oblik malware napada svakih sedam minuta

Microsoft Hrvatska je objavio rezultate globalnog istraživanja koje su proveli BSA / The Software Alliance koje je pokazalo da korisnici računala u Hrvatskoj i dalje koriste nelicencirani softver u alarmantnim razmjerima, bez obzira na vezu između nelicenciranog softvera i cyber napada.

Istraživanje Korištenje prilika kroz usklađivanje licence (engl. Seizing Opportunity Through License Compliance) ustanovilo je da postotak neadekvatno licenciranog softvera na računalima u Hrvatskoj iznosi 51% što je smanjenje od 1 postotnog boda u odnosu na prethodnu BSA studiju iz 2013. kada je taj postotak iznosio 52 %.

Istraživanje, putem kojeg su anketirani potrošači, IT menadžeri i poslovni PC korisnici, potvrđuje činjenicu da je upotreba nelicenciranog softvera još uvijek visoka, kao i da se i pojedinci i kompanije igraju vatrom prilikom upotrebe takvog softvera. To je pokazano kroz snažnu povezanost između cyber napada i korištenja nelicenciranog softvera. Troškovi borbe protiv malicioznih softvera mogu biti zapanjujuće visoki. Samo u 2015. godini cyber napadi su stvorili troškove za poslovnu industriju od preko 400 milijardi dolara.

Što se tiče regija, ovogodišnje istraživanje je pokazalo:

·   Regija s najvećom ukupnom stopom nelicenciranog softvera je Azija-Pacifik s 61 posto, što predstavlja tek jedan posto manje u usporedbi s prethodnim BSA istraživanjem iz 2013. godine

·   Sljedeća po visini stope nelicenciranog softvera je Centralna i Istočna Europa s 58 posto (tri posto manje od stope registrirane u 2013.), pa Bliski Istok i Afrika s 57 posto (pad za 2 % u odnosu na 2013.).

·   Sjeverna Amerika i dalje ima najnižu stopu od 17 posto, iako ona predstavlja značajnu komercijalnu vrijednost u iznosu od 10 milijardi dolara.

·   U Zapadnoj Europi ukupna stopa pala je za jedan posto, na 28 posto.

BSA / Software Alliance (www.bsa.org) je vodeći zagovornik globalne industrije softvera pred vladama i na međunarodnom tržištu. Njene članice su neke od najinovativnijih kompanija u svijetu koje razvijaju softverska rješenja koja pokreću gospodarstva i unaprjeđuju život u modernom svijetu. Sa sjedištem u Washingtonu i poslovanjem u više od 60 zemalja, BSA je pionir u programu sukladnosti koji promovira upotrebu legalnog softvera te zagovara javne politike koje podupiru tehnološke inovacije i rast digitalne ekonomije.


REDMOND, Wash., and MOUNTAIN VIEW, Calif. — June 13, 2016

Microsoft kupuje LinkedIn

Microsoft i LinkedIn su objavili da su sklopili sporazum prema kojem će Microsoft postati vlasnik LinkedIna po cijeni od 196 USD po dionici, što će biti gotovinska transakcija vrijedna 26,2 milijarde USD. LinkedIn će zadržati svoj brand, kulturu i nezavisnost, a sadašnji direktor LinkedIna ostaje i ubuduće, no direktor Microsofta će mu biti nadređen.

LinkedIn je najveće i najvrjednija mreža za povezivanje profesionalaca.


23.05.16 – 05.06.16


Sunnyvale, CA — May 31, 2016

NetApp - ONTAP 9 softver pojednostavljuje prijelaz na hibridne oblake

Softver za upravljanje podacima stapa sve najbolje iz tradicionalnih i tek nastajućih tehnologija i predstavlja temelj za novu Data Fabric arhitekturu

NetApp je objavio operacijski sustav NetApp® ONTAP® 9, koji predstavlja veliki korak unaprijed u softveru za upravljanje korporacijskim podacima. Uz ONTAP 9 softver korisnici lako integriraju ono najbolje iz tradicionalnih i tek nastajućih tehnologija, uključivši flash, oblake i softverski-definirane arhitekture  za resurse na vlastitim lokacijama i u oblacima.

ONTAP 9 softver je optimiziran za flash, s poboljšanim performansama i iskorištenjem kapaciteta. Korisnicima se nudi kapacitet od 15 TB na poluvodičkim diskovima (SSD - solid state drive), koji su 50% veći od današnjih najvećih čvrstih diskova. NetApp je objavio i program FlashAdvantage 3-4-5, koji pomaže kupcima da pređu na flash uz malo rizika i na ekonomični i jednostavni način.


Sunnyvale, CA — May 31, 2016

NetApp - FlashAdvantage 3-4-5 omogućava da all-Flash Data Centri postanu realnost

Zajamčene performanse i učinkovitost u kombinaciji s produljenim životnim ciklusima znače kupcima manji rizik pri uvođenju flasha

NetApp je objavio program FlashAdvantage 3-4-5 program, koji uključuje jamstvo za efikasnost. Ovaj program, u sprezi s novim 15 TB poluvodičkim diskovima (SSD - solid state drive) znači da je flash idealna platforma za konsolidaciju obrada.

Kaka kupci odaberu NetApp® All Flash FAS sistem, jamči im se smanjenje potrebnog kapaciteta za pohranu u omjeru od najmanje 4:1.

Prednosti NetAppovog FlashAdvantage 3-4-5 programa su:

·   Zajamčeno 3 X povećanje performansi kada se uvede NetApp all-flash pohrana.

·   Zajamčeno smanjenje prostora za pohranu u omjeru od najmanje 4:1

·   5 načina da se počne - NetApp je razvio više različitih načina koji će olakšati prijelaz na flash pohranu, uključivši probno uvađanje bez rizika, besplatnu nadogradnju kontrolera i proširena jamstva.


BOULDER, CO — June 02, 2016

NetApp SolidFire - predstavljen čvor SF-Series 19210 i operacijski sustav New Element s VVol integracijom za kontrolu po pojedinim virtualnim mašinama

Najgušći čvor iz serije SF donosi dvostruko veće performanse i kapacitet ; deveta generacija softvera za pohranu pojednostavljuje prijelaz na servisno-orijentiranu infrastrukturu

NetApp SolidFire je objavio najnoviji dodatak za svoju seriju proizvoda SolidFire SF-Series i objavio verziju 9 svog operacijskog sustava (OS - Operating System) NetApp SolidFire Element - Fluorine.

Nova NetApp SolidFire SF-Series 19210 smanjuje troškove za all-flash arraye jer nudi najveću gustoću - dvostruko bolje performanse i kapacitet u odnosu na ranije verzije, te najmanje troškove po GB/IOPS-u. S efektivnim kapacitetom od 40-80 TB, 100,000 predvidljivih IOPS-a i latentnosti manjom od milisekunde, SF-Series 19210 je vrlo prikladan za jako virtualizirane okoliše, baze podataka, te javne i privatne cloud infrastrukture.

NetApp SolidFire Element OS, nazvan Fluorine, nudi sveobuhvatne mogućnosti za konsolidaciju višestrukim mješovitih obrada na agilnoj, sigurnoj i automatiziranoj infrastrukturi. Nove mogućnosti koje donosi Fluorine su:

·   VVols integracija - integracija SolidFire.ove Quality of Service (QoS) s VMware VVols omogućava granularnu kontrolu pohrane, na osnovici pojedinačnih virtualnih mašina.

·   Povećana Fibre Channel (FC) skalabilnost - Element OS 9 udvostručuje povezivost FC čvora u SolidFire klasteru, pa korisnici mogu ići do 40 čvorova za pohranu. Granica za IOPS-ove po čvoru je povećana s 300.000 na 500.000 IOPSa, što daje 2.000.000 IOPSa za klaster od četiri FC čvora

·   Proširene VLAN mogućnosti - nove mogućnosti donose potporu i veću fleksibilnost u mrežama sa više stanara (multi-tenant networks) jer dozvoljavaju preklapanje IP adresa na VLAN-ovima, što se radi pomoću odvojenih routing tabela.

·   Novo korisničko sučelje - sustav za pohranu je konsolidiran na jednoj jedinstvenoj instrument-ploči (dashboard).


By Express Computer on May 23, 2016

Hitachi Data Systems - konvergentne infrastrukturne platforme za SAP HANA okoliše

Novi dodaci za obitelj Hitachijevih unificiranih računalnih platformi smanjuju troškove i omogućavaju dinamički rad na više nivoa i big data analitiku

Hitachi Data Systems (HDS), partner SAP-a, je objavio niz novih rješenja - Hitachi Unified Compute Platform (UCP) za SAP HANA okoliše, zasnovanih na Intel XEON E5 i E7 procesorima. Tu su UCP 1000 for SAP HANA, UCP 6000 for SAP S/4HANA, UCP 6000 for SAP HANA Dynamic Tiering, i nove analitičke mogućnosti za UCP 6000 for SAP HANA.

Ova rješenja korisnicima omogućavaju da na jednoj platformi obrađuju više aplikacija.

Ekonomični Hitachi UCP 1000 for SAP HANA je idealan za testiranje i razvoj, te za male i srednje velike korporacijske korisnike, a UCP 6000 sistemi su za zahtjevne aplikacije u data centrima.

UCP 6000 for SAP HANA Dynamic Tiering smanjuje troškove pohrane jer se aktivni podaci čuvaju u memoriji, a rjeđe korišteni na jeftinije jedinice za pohranu. Analitika s UCP 6000 for SAP HANA korisnicima omogućava da konsolidiraju podatke iz izvora iz raznih aplikacija.


RALEIGH, N.C. - June 01, 2016 09:30 AM Eastern Daylight Time

Red Hat - Počele isporuke proizvoda Software Collections 2.2 i Red Hat Developer Toolset 4.1

Najnovija izdanja Red Hatovih razvojnih jezika, baza podataka i alata koji će poboljšati agilnost i donijeti stabilniji rad

Red Hat je objavio Red Hat Software Collections 2.2, Red Hatovo najnovije izdanje open source alata za razvoj web proizvoda, dinamičkih jezika i baza podataka. Red Hat Software Collections je razvijen s namjerom da se ubrza razvoj modernih aplikacija i njihovog puštanja u rad.

Objavljen je i skup alata Red Hat Developer Toolset 4.1koji služi za razvoj aplikacija za operacijski sustav Red Hat Enterprise Linux. Red Hat Developer Toolset omogućava piscima softvera da jednom kompajliraju aplikacije i onda ih uvedu na raznim verzijama Red Hat Enterprise Linuxa.


25 May 2016 at 08:01, Shaun Nichols

Brocade - Workflow Composer za automatizaciju mreže

Alati za upravljanje sa skriptama za administrativne poslove

Brocade je objavio komplet alata za automatizaciju mreža koji administratorima omogućava pisanje skripti za poslove oko dodjele resursa i upravljanja.

Paket Workflow Composer je projektiran za velike korporacije i pružatelje cloud usluga. To je na serverima zasnovan sustav za upravljanje mrežom koji administratorima omogućava pisanje skripti za obavljanje uobičajenih poslova u mreži i za dodjelu resursa.


01/06/2016, by Daniel Palmer

Brocade - LAN s novim IP-om za australski koledž

Brocade, tvrtka koja se bavi rješenjima za umrežavanje, je objavio da je za koledž Mazenod College u Lesmurdieu u Zapadnoj Australiji uveo proširenje za kampus LAN mrežu, uključivši i novo rješenje za IP umrežavanje.

Time je Mazenod postao jedna od prvih nastavnih institucija u Australiji koja je prešla na novo IP umrežavanje i virtualiziranu IP tehnologiju.

Brocadeovo rješenje za umrežavanje znači da će svih 850 studenata imati stalni pristup na mrežu brzine do 100 Mbps. Rješenje će omogućiti i maksimalnu uporabu lokalnih high-definition video materijala, multimedijskih i ostalih sadržaja za nastavu.

Brocade je uveo svoje ICX 7250 svičeve za kampus mrežu koji osiguravaju 1 Gigabit Ethernet (GbE) portove za ožičene uređaje za svaku novu Fortinet 802.11ac bežičnu pristupnu točku. Jezgra kampus mreže je opremljena Brocade VDX 6740 svičevima za data centre.


ZAGREB, 09. svibnja 2016.

Microsoft Hrvatska - besplatna nadogradnja na Windows 10 još samo do 29. srpnja ove godine

Windows 10 je postao najbrže usvojena verzija Windows operativnog sustava u povijesti ; besplatna nadogradnja sustava na Windows 10 moguća je do 29. srpnja ove godine, što je ujedno godinu dana od lansiranja operativnog sustava

Microsoft Hrvatska javlja da je na Windows blogu objavljeno da je Windows 10 trenutačno instaliran na 300 milijuna uređaja širom svijeta. Pritom je primjetan i značajan rast broja osoba koje koriste razne značajke kao što su Microsoft Edge, Cortana, PC igrice, aplikacije iz Windows shopa i slično.

Korisnici samo u ožujku ove godine proveli na Microsoft Edgeu više od 63 milijarde minuta, pri čemu rast u broju minuta u prvom kvartalu u odnosu na zadnji prošlogodišnji kvartal iznosi čak 50%. Istovremeno, korisnici su, od lansiranja Windowsa 10, proveli 9 milijardi sati igrajući PC igrice, što je više nego ikada prije.

Windows 10 je na ovaj način postao najbrže usvojena verzija Windows operativnog sustava u povijesti. Microsoft kontinuirano naglašava niz prednosti koje donosi Windows 10. U zadnjem blogu se između ostalog ističe kako je moguće besplatno nadograditi sustav na Windows 10 do 29. srpnja ove godine, što je ujedno godinu dana od lansiranja operativnog sustava.


 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018