nv-1609

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2016. – rujan


u ovom broju:

 12.09.16 – 25.09.16

- NetApp - zaštita kritičnih podataka o pacijentima za INHS/Engage pružatelja zdravstvenih usluga

- Fujitsu - biometrički sustav za identifikaciju PalmSecure dolazi i u Europu

- Citrix - već desetu godinu vodeći u Gartnerovom Magičnom kvadrantu

- Oracle - Cloud platforma zasnovana na Br.1 bazi podataka i Br.1 middlewareu

- Oracle - strategija za iduću generaciju oblaka: Inteligentne aplikacije

- Oracle - sveobuhvatna ponuda za analitiku u oblaku

- Veritas - nova rješenja za upravljanje podacima u oblaku

- Veritas i Red Hat - suradnja za poslovno-kritične aplikacije za OpenStack

- Red Hat - QuickStart Cloud Installer, novi dodatak paketu Red Hat Cloud Suite, pomaže pri uvođenju privatnih oblaka

- Brocade - novo inovativno ruting rješenje za digitalnu eru

- Brocade - Dell EMC, Fujitsu, HDS i NetApp sada isporučuju rješenja koja koriste Brocade Gen 6 Fibre Channel

- Hewlett Packard Enterprise - novi, intuitivni i integrirani pristup sigurnosti

29.08.16 – 11.09.16

- NetApp - najava početnog modela All Flash NetApp E2800

- NetApp - nova verzija SANtricity softvera donosu bolje performanse i manje troškove aplikacija za analizu podataka

- Veritas - paket novih mogućnosti za Backup Exec 15

- Veritas - efikasnija pohrana za Sky TV

- VMware - VMware Integrated OpenStack pojednostavljuje uvođenje obrada u oblaku

- VMware - proširene mogućnosti u proizvodu vSphere Integrated Containers pomažu pri uvođenju digitaliziranog poslovanja

- VMware - inovacije za digitalni radni prostor - unificirano upravljanje krajnjim točkama, potpora za Windows 10 i poboljšano upravljanje identitetima

- VMware - nova arhitektura, Cross-Cloud Architecture™, korisnicima daje slobodu i kontrolu u oblaku

- Red Hat - novo izdanje Red Hat OpenStack Platform 9 donosi ažuriranu funkcionalnost za Multiple OpenStack servise


12.09.16 – 25.09.16


SUNNYVALE, Calif. — September 20, 2016

NetApp - zaštita kritičnih podataka o pacijentima za INHS/Engage pružatelja zdravstvenih usluga

Engage koristi NetApp AltaVault za novi cloud servis koji je zamjena za tradicionalne sigurnosne kopije

NetAapp je objavio da Engage, tehnološka divizija neprofitne organizacije za zdravstvene usluge, Inland Northwest Health Services (INHS), koristi NetAppova rješenja kako bi pronašao inovativne načine da poveća informatičku efikasnost u medicinskim centrima i da im pomogne da pruže bolju zdravstvenu skrb.

Da bi smanjio vrijeme, troškove i rizike vezane za sigurnosno kopiranje na magnetske vrpce, Engage je pozvao NetApp da kreira sigurno rješenje za sigurnosno kopiranje koje će se glatko uklopiti u oblak.

Uvedeno je rješenje NetApp AltaVault™ koje radi u oblacima i brine se za sigurno i efikasno sigurnosno kopiranje u oblacima. AltaVault je ujedno i značajno jeftinije rješenje nego rješenje s magnetskim vrpcama koje se je koristilo ranije. Rješenje uključuje sustav za pohranu iz NetApp FAS8000 serije i koje radi pod NetApp klaster Data ONTAP® operacijskim sustavom.

Koristeći NetAppova rješenja, Engage je mogao:

·   Kreirati novi servis s inovativnom alternativom za tradicionalno sigurnosno kopiranje.

·   Ubrzao uvođenje sustava koristeći automatizirano upravljanje koje ne zahtjeva ručne intervencije.

·   Optimizirati efikasnost rada i povećati produktivnost.

·   Bolnicama i klinikama uštediti desete i stotine tisuća dolara, uz bolju zaštitu podataka.


Munich, September 20, 2016

Fujitsu - biometrički sustav za identifikaciju PalmSecure dolazi i u Europu

Fujitsu je i za europsko tržište predstavio svoj sustav za identifikaciju PalmSecure ID Access. PalmSecure vrši identifikaciju na osnovu uzoraka krvnih žila u dlanu, identifikacija se obavlja bez fizičkog dodira sa senzorom, a namijenjen je za kontrolu pristupa do prostorija i servisa koje treba zaštititi. Rješenje PalmSecure se lako uklapa u postojeće hardverske infrastrukture.

Biometrička autentifikacija je vrlo točna u usporedbi s tradicionalnim metodama za potvrdu identiteta, zasnovanu na PIN šiframa i lozinkama , ključevima ili raznim karticama. PalmSecure se lako koristi, higijenski je jer nema fizičkog dodira s uređajem, a prednost mu je i to da ne postoje elementi koji bi se mogli izgubiti ili zaboraviti, koji bi se mogli posuditi nekome, koji bi se mogli kopirati ili biti ukradeni. Za razliku od skenera za otiske prstiju, koji se mogu fotokopirati, ovaj uređaj detektira kolanje tople krvi u dlanu živog korisnika, što nije moguće imitirati.


SANTA CLARA, Calif. – August 31, 2016

Citrix - već desetu godinu vodeći u Gartnerovom Magičnom kvadrantu

Vrednovanje izvršeno na osnovu kompletnosti vizije i sposobnosti da se ona ispuni

Citrix je objavio da ga je analitičarska kuća Gartner već desetu godinu za redom svrstala u vodeće u njihovom Magičnom kvadrantu u kategoriji kontrolera za izvršenje aplikacija (ADC - Application Deliver Controllers). Priznanje je dodijeljeno za Citrixov NetScaler.

Gartnerov Magični kvadrant je metodologija za razvrstavanje ponuđača na tržištu. Vrednovanje se vrši na osnovu kompletnosti vizije ponuđača i njegove sposobnosti da se ta vizija ispuni


Oracle OpenWorld, San Francisco, Calif.—Sep 19, 2016

Oracle - Cloud platforma zasnovana na Br.1 bazi podataka i Br.1 middlewareu

Novo ponuđeni Database-as-a-Service i Platform-as-a-Service olakšavaju prijelaz, zaštitu i optimizaciju obrada, razvoja i podataka u oblacima ; Potpuno kompatibilno od najmanjih do najvećih obrada i baza podataka

Oracle je objavio niz inovacija za svoj Oracle Cloud Platform, platformu za rad u oblacima, koji omogućavaju rad i najsloženijih kritičnih aplikacija u oblaku. Srce Oracleovog servisa Platform-as-a-Service (PaaS - platforma kao servis) je Oracleov novi servis Database-as-a-Service (DBaaS - baza podataka kao servis), zasnovan na bazi podataka Oracle Database 12c Release 2. Oracleova nova baza podataka je prvo dostupna za oblake i korisnicima nudi najbržu, najskalabilniju i najpouzdaniju tehnologiju za baze podataka, uz troškove koji se mogu priuštiti.


Oracle OpenWorld, San Francisco, Calif.—Sep 19, 2016

Oracle - strategija za iduću generaciju oblaka: Inteligentne aplikacije

Oracle je objavio strategiju za iduću generaciju softver kao servis (SaaS - Software as a Service) za rad u oblaku, koja stapa podatke trećih strana s real-time analitikom i biheviorističkih ulaza pomoću kojih se kreiraju Cloud aplikacije koje se prilagođavaju i uče. Rezultat su inteligentne Cloud aplikacije koje automatski nude individualizirane preporučene akcije i optimiziraju zadatke poslovnim korisnicima poput onih koji se bave ljudskim resursima ili financijama.

Nazvani adaptivnim inteligentnim aplikacijama (Adaptive Intelligent Applications), ovi novi proizvodi su zasnovani na iskustvima stečenim u radu s Oracleovim podatkovni oblakom (Data Cloud), koji je zbirka više od 5 milijardi korisničkih i poslovnih profila, s više od 45.000 atributa. Kada se aktiviraju, ove nove adaptivne inteligentne aplikacije koriste Oracleove web-skala podatke i primjenjuju naprednu znanost o podacima da prouče i probave podatke koje koriste korisnici iz neke organizacije i njihovo ponašanje, kako bi se dobile informacije prilagođene potrebama kupaca i djelatnika. Ovi uvidi i analiziranje izgrađuju bazu znanja koja će doprinijeti boljim rezultatima širom organizacije.

Oracleove Adaptivne inteligentne aplikacije će, na primjer, pomoći:

·   Financijskim profesionalcima da dogovore najbolje uvjete nabave, optimiziraju tokove novca i ostvare kontrolu troškova

·   Regruterima i osobama koje se bave ljudskim resursima da brzo i automatski identificiraju najbolje kandidate i da slože opise poslova koji će kandidatima pomoći da nađu poslove koji im najbolje odgovaraju.

·   Rukovoditeljima marketinga i komercijale pomoći da postignu više stope konverzije, da nagovore kupce da ponovno kupuju, te da ostvare veće prihode. To će postići kupcima nudeći personaliziranu ponudu.

·   Rukovoditeljima u lanci nabave pomoći da automatski pronađu najbolje rute za distribuciju roba širom cijelog svijeta, uz optimizirane troškove i za kupce i za špeditere.


Oracle OpenWorld, San Francisco, Calif.—Sep 19, 2016

Oracle - sveobuhvatna ponuda za analitiku u oblaku

Oracleov Analytics Cloud je sveobuhvatni set mogućnosti koje pokrivaju pakirane sadržaje, ekspertne modele, podatkovne servise, kao i platforme, aplikacije i infrastrukture

Oracle je objavi cijeli niz inovacija za analitiku koje organizacijama daju unificirani i kompletni paket Cloud servisa koji će im omogućiti da izvuku vrijednosti skrivene u njihovim podacima.

Oracle Analytics Cloud uključuje analitičku obradu infrastrukture; široki paket alata za pripremu podataka, njihovo otkrivanje, vizualizaciju i suradnju; unaprijed pakirani paket modela za strojno učenje; upakiranu najbolju praksu za analitiku ključnih indikatora za performanse (KPIs - key performance indicators) Potrebnih za vođenje poslovanja ili analiziranje velikih količina javnih podataka.


Mountain View, CA – September 13, 2016

Veritas - nova rješenja za upravljanje podacima u oblaku

Nova rješenja unapređuju zaštitu podataka, upravljanje pohranom, visoku dostupnost i performanse aplikacija u hibridnim cloud okolišima

Veritas Technologies je objavio svoju viziju za niz novih rješenja za upravljanje podacima u oblacima koja bi organizacijama pomogla u prijelazu na digitalno poslovanje. Ta nova rješenja pokrivaju osnovne potrebe za upravljanje korporacijskim podacima: zaštita podataka, dostupnost podataka  i uvid u podatke. Veritas će pomoću ovih rješenjima pomoći korisnicima da upravljaju složenim hibridnim oblacima.

·   Zaštita podataka. Efikasno sigurnosno kopiranje i restauracija uz potporu za širok raspon cloud okoliša.

·   Dostupnost podataka. Korporacijska snaga sa privatne OpenStack cloud okoliše.

·   Softverski definirana pohrana s otpornošću i skalabilnim performansama.

·   Skalabilna otpornost u hibridnim oblacima za organizacije koju posluju 24x7 (sati x dana).

·   Uvid u podatke. Smanjuje rizike i troškove rada.


Mountain View, CA – September 13, 2016

Veritas i Red Hat - suradnja za poslovno-kritične aplikacije za OpenStack

Veritas i Red Hat su objavili suradnju s ciljem osiguranja potpore za korporacijske poslovno-kritične aplikacije za OpenStack. Oslanjajući se na dugogodišnju suradnju i iskustva na polju osiguranja kontinuiteta poslovanja, upravljanju pohranom i zaštitom podataka kroz Red Hat Enterprise Linux i Red Hat Virtualization, dvije tvrtke namjeravaju surađivati da osiguraju predvidivu kvalitetu usluge za OpenStack aplikacije i obrade, bez obzira na veličinu posla.

Red Hatova OpenStack platforma je skalabilno infrastruktura-kao -servis (IaaS - Infrastructure-as-a-Service) rješenje koje proširuje OpenStack i dodaje mu mogućnosti potrebne za cloud okoliše. Veritas namjerava dodati mogućnosti za izvršenje zadataka za zaštitu podataka tako da se integrira u softver za rad sa sigurnosnim kopijama  i uklopi se u okoliše za Red Hat OpenStack platforme.


RALEIGH, N.C. — September 14, 2016

Red Hat - QuickStart Cloud Installer, novi dodatak paketu Red Hat Cloud Suite, pomaže pri uvođenju privatnih oblaka

Novi alat za instaliranje omogućava uvođenje integriranih cloud servisa i aplikacija u roku od nekoliko sati

Red Hat je predstavio QuickStart Cloud Installer koji je dio paketa Red Hat Cloud Suite, paketa integriranih tehnologija za oblake. QuickStart Cloud Installer je grafički alat zasnovan na webu i omogućava instaliranje svih Red Hat Cloud Suite komponenti preko jednog sučelja. Pomoću ovog alata, koristeći unaprijed definirane standardne konfiguracije, korisnici mogu uvesti potpuno funkcionalni cloud okoliš u roku od nekoliko sati.

Paket Red Hat Cloud Suite nudi integrirano rješenje za hibridne oblake koje sadrži platformu za kontejnerske aplikacije, vrlo skalabilnu infrastrukturu i unificirane alate za upravljanje.


SAN JOSE, CA--(Marketwired - Sep 13, 2016)

Brocade - novo inovativno ruting rješenje za digitalnu eru

Dubinska vidljivost u mreži i DevOps stil automatizacije u kombinaciji s proširivom platformom definiraju portfelj rutera iduće generacije

Brocade je objavio Brocade® SLX™ 9850, rješenje za ruting u data centrima iduće generacije. SLX 9850 se može proširivati i osigurava vodeću gustoću, kapacitete i performanse za data centre koji rade pri10/40/100GbE brzinama.

SLX 9850 ruter sadrži ugrađenu Brocade SLX Insight arhitekturu koja osigurava dubinski uvid u sve kutke mreže. SLX 9850 koristi Brocade Workflow Composer™ kako bi osigurao serverski-zasnovanu, automatizaciju mreže u stilu DevOpsa, koja integrira preko granica IT domena i osigurava automatizaciju poslova od početka do kraja.


SAN JOSE, CA--(Marketwired - Sep 20, 2016)

Brocade - Dell EMC, Fujitsu, HDS i NetApp sada isporučuju rješenja koja koriste Brocade Gen 6 Fibre Channel

Brocade je objavio da njegova rješenje za mrežnu pohranu, Gen 6 Fibre Channel sada isporučuje cijeli niz njegovih OEM partnera, uključivši Dell EMC, Fujitsu, NetApp i Hitachi Data Systems.

To potvrđuje tvrdnju iznesenu u nedavnom izvještaju analitičarske kuće Gartner, "The Future of Storage Protocols" da će zbog uvođenja brze poluvodičke i flash pohrane uska grla mreža za pohranu preći sa servera na mreže, pa će Fibre Channel i u idućoj dekadi ostati naviše korišteni protokol za pohranu u data centrima.

Fibre Channel se smatra mrežnom strukturom za pohranu s najmanjom latentnošću i najvećom pouzdanošću. Gen 6 Fibre Channel tehnologija donosi dobre odgovore za probleme performansi, pouzdanosti i skalabilnosti za all-flash data centre.


NATIONAL HARBOR, MD--(Marketwired - Sep 14, 2016)

Hewlett Packard Enterprise - novi, intuitivni i integrirani pristup sigurnosti

Nova rješenja donose fleksibilnost i efikasnost za rad i sigurnost i zaštitu podataka

Hewlett Packard Enterprise je predstavio nova rješenja za inteligentne sigurnosne procese, rad i zaštitu podataka. Te inovacije s područja sigurnosnih analiza, sigurnosti aplikacija i sigurnosti podataka su kombinacija fleksibilnosti i lakoće korištenja.

HPE ArcSight Data Platform (ADP 2.0) za detekciju i odgovor na cyber prijetnje.

HPE Fortify Ecosystem i Fortify on Demand (FoD), servis za kontinuirano praćenje aplikacija

Integracija između HPE SecureData i HPE Atalla HSM korisnicima donosi kompletnu zaštitu podataka


29.08.16 – 11.09.16


September 2016

NetApp - najava početnog modela All Flash NetApp E2800

NetApp je svojim partnerima (uključivši i BCC Services) najavio uskoro predstavljanje novih proizvoda. Koristimo priliku da i vas upoznamo s njima. Više detalja nakon službene objave tih proizvoda.

NetApp širi svoju ponudu za analitiku podataka predstavljanjem portfelja rješenja uključivši i All Flash E 2800 početni model array sustava, namijenjen srednje velikim poduzećima i udaljenim uredima velikih organizacija, kojima će pomoći da brže reagiraju i poboljšaju pristup podacima.

Početni model All Flash NetApp E2800 može znatno ubrzati pristup podacima i tako povećati njihovu vrijednost. To je rješenje koje nudi dobre performanse uz cijene koje se mogu priuštiti.

Neke od koristi koje donosi novo rješenje, u odnosu na tradicionalno analiziranje podataka i specijalizirana korporacijska rješenja:

·   Do 3 x bolje performanse kod pristupa i analiziranja podataka

·   Optimizacija IT infrastrukture i smanjenje troškova za više od 35%

·   Jednostavnije uvođenje i pristupanje podacima


SUNNYVALE, CA — September 08, 2016

NetApp - nova verzija SANtricity softvera donosu bolje performanse i manje troškove aplikacija za analizu podataka

Nadograđeni SANtricity softver i novi početni model E2800 all-flash array donose priuštive performanse i pojednostavljuju procese potrebne da se izvuče vrijednost iz podataka

NetApp je objavio novu verziju NetApp SANtricity® softvera za pohranu i novi NetApp E2800, početni model all-flash arraya za srednje velike korisnike i udaljene urede, kojima je potrebna potpora za aplikacije za analizu podataka.

Nova rješenja od NetAppa donose poboljšane performanse i uporabivost, te bolju efikasnost i fleksibilnost. Prednosti koja donose nova rješenja su:

·   Optimizirana IT infrastruktura i troškovi rada smanjeni za više od 35%.

·   Performanse kod pristupa i analize podataka poboljšane za do tri puta.

·   Najbolje performanse uz najmanji trošak nabave za all-flash array.

·   Video materijali se obrađuju do šest puta brže.

·   Jednostavnije uvođenje i pristup uz pomoć preglednika zasnovanog na sučelju za SANtricity System Manager.


Mountain View, CA – September 1, 2016

Veritas - paket novih mogućnosti za Backup Exec 15

Backup Exec 15 osigurava trenutni oporavak za VMware i Hyper V, S3 privatne oblake i dodatnu potporu za SQL Server 2016, besplatno za postojeće korisnike

Veritas Technologies je objavio izdanje paketa mogućnosti, Feature Pack 5, za Backup Exec 15, svoje rješenje za zaštitu podataka, namijenjeno srednje velikim organizacijama. Backup Exec donosi snažne, fleksibilne i za uporabu jednostavne mogućnosti za uzimanje sigurnosnih kopija i oporavak, za cijelu IT infrastrukturu bez obzira na platformu - virtualnu, fizičku ili u oblaku. Ovo izdanje omogućava glatki prijelaz na oblake uz očuvanje postojećih procesa za sigurnosne kopije i oporavak.

Feature Pack donosi niz novih mogućnosti i poboljšanja, uključivši i trenutni oporavak za VMWare i Hyper-V, novi, prilagodljivi konektor za oblake, potporu za Cloudian HyperStore i potporu za SQL.


Mountain View, CA – September 8, 2016

Veritas - efikasnija pohrana za Sky TV

Vodeća europska kompanija koja se bavi zabavom je povećala efikasnost i ostvarila smanjenje od 73% vremena za administriranje rada sa sigurnosnim kopijama

Veritas je objavio da odabranim korisnicima NetBackupa nudi besplatno iskušavanje svog proizvoda Information Map. Jedan od tih korisnika je poznata europska televizijska kuća Sky.

Sky jako ovisi o tehnologiji koja omogućava distribuciju vrlo širokog raspona sadržaja do 22 milijuna svojih korisnika. Da bi poboljšao isporuku servisa, Sky je zaključio da visoki prioritet treba dati vidljivosti kompanijskih podataka i sigurnosnom kopiranju i oporavku poslovno-kritičnih informacija.

Koristeći NetBackup konvergentnu platformu, Sky je u stanju štititi svoje informacije, a u isto vrijeme i identificirati prilike za poboljšanja pohrane.

Veritas NetBackup konvergentna platforma donosi agilnost i povećava efikasnost jer nudi integrirano rješenje za zaštitu i oporavak, te uvid u nestrukturirane podatke koje Sky  posjeduje. Aplikacija NetBackup je integrirana u postojeći NetBackup, i nudi efikasno gotovo rješenje za sigurnosno kopiranje, pohranu i de-duplikaciju. U NetBackup je integriran i Veritas Information Map koji daje vizualni uvid u nestrukturirane podatke.


LAS VEGAS, NV--(Marketwired - August 30, 2016)

VMware - VMware Integrated OpenStack pojednostavljuje uvođenje obrada u oblaku

VMware je predstavio VMware Integrated OpenStack 3, najnovije izdanje VMwareove OpenStack distribucije, sada zasnovane na izdanju OpenStack Mitaka. Uvedene su nove mogućnosti koje pojednostavljuju uvođenje OpenStack oblaka i omogućavaju korištenje postojećih VMware vSphere® poslova u OpenStack oblacima.

Neke od novosti su:

·   Lakši posao za administratore sustava;

·   Pojednostavljeno konfiguriranje računalnog servisa Nova, te

·   Optimizirani servis Keystone za identitete.

Postojeći korisnici VMware Integrated OpenStacka će sada moći iskoristiti u softver ugrađene prednosti da bi lakše prešli na VMware Integrated OpenStack 3.


LAS VEGAS, NV--(Marketwired - August 30, 2016)

VMware - proširene mogućnosti u proizvodu vSphere Integrated Containers pomažu pri uvođenju digitaliziranog poslovanja

Nove mogućnosti za VMware Container Registry i Management Console olakšavaju uvođenje kontejnerskih i aplikacijskih servisa u virtualnim okolišima ; kontejneri integrirani u VMware vSphere su sada dostupni kao Open Source softver ; Počela registracija Beta programa

VMware je objavio dvije nove mogućnosti za VMware vSphere® Integrated Containers™, koje daju aplikacijska sučelja kompatibilna s Dockerom, a rade na postojećoj vSphere infrastrukturi. Novi registry za kontejnere i upravljačka konzola zaokružuju VMware vSphere Integrated Containers i pomažu u pouzdanom radu s kontejnerima. Rješenje je sada dostupno kao Open Source softver, a započela je i registracija za beta program.

Dva nova Open Source softverska projekta su:

·   Admiral - ugrađeni portal za upravljanje kontejnerima kroz VMware vSphere Integrated Containers

·   Harbor - korporacijski registar kontejnera ugrađen u VMware vSphere Integrated Containers, zasnovan na Docker Distributionu,


LAS VEGAS, NV--(Marketwired - August 30, 2016)

VMware - inovacije za digitalni radni prostor - unificirano upravljanje krajnjim točkama, potpora za Windows 10 i poboljšano upravljanje identitetima

Nova Unified Endpoint Management tehnologija kombinira upravljanje korporacijskim krajnjim točkama s tradicionalnim upravljanjem životnog vijeka osobnih računala, uz sveobuhvatnu potporu za Windows 10 ; Proširenja za VMware Horizon uključuju nova plug-and-play rješenja, ubrzane performanse, te smanjene troškove i složenost ; Nova mogućnost automatizacije u okviru VMware Workspace ONE pomoću Identity Managera olakšava upravljanje za Office 365

VMware je objavio novi način upravljanja krajnjim točkama za Windows 10, uz poboljšanja za VMware Horizon® i VMware Workspace™ ONE™. Te inovacije olakšavaju korištenje digitalnih radnih prostora i rješavaju izazove koji se javljaju zbog sve brojnije mobilne radne snage koja zahtijeva pristup aplikacijama i podacima bilo kada, od bilo od kuda.

Evolucija klijent-server aplikacija u oblake i mobilnih aplikacija je veliki izazov za poslovne organizacije širom svijeta. To se dalje komplicira uvođenjem proizvoda široke potrošnje u krajnjim točkama mreže. Zbog toga kompanije za krajnje točke uvode digitalne radne prostore (digital workspaces), koji pojednostavljuju upravljanje, distribuciju i uporabu aplikacija iz oblaka. Digitalni radni prostor koji nudi VMware objedinjuje principe jednostavnosti proizvoda široke potrošnje i korporacijske sigurnosti kroz upravljanje svim resursima i identitetima.


LAS VEGAS, NV--(Marketwired - August 29, 2016)

VMware - nova arhitektura, Cross-Cloud Architecture™, korisnicima daje slobodu i kontrolu u oblaku

VMware Cloud Foundation™ olakšava upravljanje i rad u oblacima; novi servisi Cross-Cloud Services™ omogućavaju korisnicima da upravljaju i osiguraju aplikacije koje rade u javnim oblacima

VMware je objavio proširenje svoje strategije za hibridne oblake i predstavio novu arhitekturu za rad preko više oblaka, VMware Cross-Cloud Architecture™, koja korisnicima omogućava da upravljaju, spajaju i zaštite svoje aplikacije u više oblaka i uređaja, a u zajedničkom radnom okolišu.

Kao potporu strategiji za oblake, VMware je objavio i slijedeće:

·   VMware Cloud Foundation™, platformu za unificirani softverski definirani data centar (SDDC - Software-Defined Data Center);

·   Tehnološku najavu za Cross-Cloud Services™ koja će pokazati kako će korisnici upravljati i štititi aplikacije koje rade u privatnim i javnim oblacima, uključivši AWS, Azure i IBM Cloud;

·   VMware vCloud® Availability™, novu obitelj rješenja za oporavak nakon katastrofe (disaster recovery), napravljenu za vCloud Air™ Network partnere;

·   Novo izdanje VMware vCloud Air Hybrid Cloud Manager™ koje će korisnicima VMware vSphere® osigurati migriranje aplikacija na VMware vCloud Air, bez prekidanja redovnog rada.


RALEIGH, N.C. — August 31, 2016

Red Hat - novo izdanje Red Hat OpenStack Platform 9 donosi ažuriranu funkcionalnost za Multiple OpenStack servise

Napredni sustav ažuriranja i ugrađene mogućnosti za upravljanje omogućuju robusni, odmah spreman za uporabu OpenStack okoliš

Red Hat je objavio početak isporuka Red Hat OpenStack Platform 9, vrlo skalabilne otvorene infrastruktura-kao-servis (IaaS - Infrastructure-as-a-Service) platforme uvođenje i upravljanje privatnim i javnim oblacima i okolišima za mrežne funkcije (NFV - Network Functions Virtualization). Zasnovan na “MitakaOpenStack izdanju, Red Hat OpenStack Platform 9 korisnicima daje sigurniju, za rad spremni automatiziranu cloud platformu integriranu u Red Hat Enterprise Linux 7.2, Red Hat Ceph Storage 2, i Red Hat CloudForms, te omogućava upravljanje i praćenje u hibridnim oblacima.

Red Hat OpenStack Platform 9 donosi značajna ažuriranja za skoro sve OpenStack servise:

·   Automatizirana ažuriranja i nadogradnje pomoću Red Hat OpenStack Platform Directora

·   Poboljšanja za migracije bez prekidanja posla i izbor procesora iz OpenStack Compute (Nova

·   Tehnički uvid u Google Cloud Storage drajver za sigurnosno kopiranje u OpenStack Block Storageu (Cinder)


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018