nv-1610

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2016. – listopad


u ovom broju:

 10.10.16 – 23.10.16

- NetApp - uz NetAppova rješenja poboljšana profitabilnost i efikasnost softvera kao servisa koje nudi TechOne

- NetApp - All Flash FAS povećava rentabilnost korporacije RapidScale

- Fujitsu - PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation za softverski definirane data centre

- Fujitsu - ETERNUS All-Flash pohrana za široku uporabu

- Fujitsu - 24 nova korporacijska PC i tablet modela, u 12 serija proizvoda

- Hitachi - rješenja za korporacijske oblake

- Citrix - NetScaler SD-WAN sada ima potporu za mreže područnih ureda i poboljšanu sigurnost

- Red - platforma za kontejnerizirane mobilne aplikacije

- Red Hat - prvo Open Source izdanje Ansible Galaxya

- VMware - Cross-Cloud arhitektura i nova izdanja vSphere, Virtual SAN i vRealize rješenja

- Hewlett Packard Enterprise - analitički paket za snažniju zaštitu podataka

26.09.16 – 09.10.16

- NetApp - novi softver i Flash Sistemi pojednostavljuju upravljanje podacima i poboljšavaju performanse u hibridnim oblacima

- NetApp - infrastruktura za sustav bolnica u New Orleansu

- Commvault - nove opcije za zaštitu podataka u SAP HANA®

- VMware - alat za migraciju na Windows 10

- VMware - kako će izgledati radni prostor budućnosti

- VMware - inteligentna analitika iz VMware AirWatcha

- Citrix - ShareFile korisnicima omogućava rast, uštede i produktivnost

- Veritas - istraživanje pokazuje da djelatnike često prožima digitalno zgrtanje, te da će se radije odreći bilo čega nego svojih podataka

- Red Hat - Ansible Tower App for Splunk, s proširenja za analize i automatizaciju

- Microsoft - novi proizvodi i servisi za digitalnu transformaciju


10.10.16 – 23.10.16


Sydney, Australia — October 12, 2016

NetApp - uz NetAppova rješenja poboljšana profitabilnost i efikasnost softvera kao servisa koje nudi TechOne

Najveća australska tvrtka koja se bavi korporacijskim softverom ostvarila značajne uštede i poboljšala performanse

NetApp je objavio ® da je tvrtka TechnologyOne (TechOne) na svojoj FlexPod® data centar platformi uvela NetApp® Private Storage (NPS) s NetApp MetroCluster™ tehnologijom kako bi smanjila troškove i poboljšala performanse za svoje globalne klijente.

TechOne je najveća australska kompanija koja se bavi korporacijskim softverom, a ima urede u šest zemalja. Softver koji je razvio TechOne koristi više od 1.000 vodećih korporacija, vladinih ureda, financijskih institucija, sveučilišta i organa vlasti širom svijeta.

Pošto mnogi TechOneovi klijenti imaju poslove čiji obim varira iz sezone u sezonu (npr. sveučilišta, u kojima se upis studenata i rasporedi predavanja vrše početkom nastavne godine), TechOne je trebao rješenje za pohranu koje će biti u stanju reagirati u stvarnom vremenu. Mnogi od klijenata su globalne organizacije, čijim podacima se pristupa s svih strana svijeta, pa je bilo potrebno i vrlo efikasno rješenje za pohranu podataka.

TechOne je želio uvesti i sustav višestrukih oblaka, koji međutim nije trebao biti skuplji niti složeniji od jednostavnijih rješenja.

Zbog svega toga, TechOne je radio s NetAppom da razviju TechnologyOne MetroPod, kombinaciju dokazanih tehnologija uključivši NetApp Private Storage for Cloud, FlexPod, i MetroCluster, sve udomljeno u okviru Equinix data centra. ONTAP® Cloud softver i NetApp OnCommand® Insight omogućavaju više-oblačni pristup koji je želio TechOne, kao i efikasni rad u oblacima.

TechOne je ostvario i dodatne koristi - uz pomoć NetAppovih tehnologija za de-duplikaciju i NetApp FlexClonea® , ostvareno je 85% smanjenje količine pohranjenih podataka i deseterostruko poboljšanje performansi pohrane uz pomoć NPS for AWS-a.


SUNNYVALE, Calif. — October 18, 2016

NetApp - All Flash FAS povećava rentabilnost korporacije RapidScale

NetApp All Flash FAS osigurava čvrsti temelj za RapidScaleov 100% godišnji rast ; održava rentabilnost zbog efikasne pohrane, administracije i ušteda vremena ; oslobađa dragocjeno vrijeme stručnjaka

NetApp je objavio kako RapidScale pružatelj usluga upravljanih oblaka uz pomoć NetAppovih proizvoda održava profitabilnost svojeg poslovanja. RapidScale upravlja izuzetno varijabilnim poslovima svojih klijenata, koji se kreću od svega nekoliko virtualnih desktopova do kritičnih i visoko prometnih okoliša za upravljanje proizvodnjom i pružanje zdravstvenih usluga.

NetApp pomaže RapidScaleu da održi svoj godišnji rast od skoro 100% i da održi optimalne performanse svojih usluga CloudServer (infrastruktura-kao-servis) i CloudDesktop (desktop-kao-servis). Nakon prelaska na All Flash FAS, RapidScale je ustanovio da njegove usluge nadmašuju očekivanja klijenata, čak i onih najzahtjevnijih.

Povrh toga, RapidScale sada koristi i NetApp SnapMirror® softver za replikaciju podataka između raznih lokacija, za oporavak nakon katastrofa, te NetApp OnCommand® Insight softver da dobije unificirani uvid u pohranu u svom data centru.

Uz pomoć ovih novih rješenja, RapidScale je:

·   Smanjio desktop login-vrijeme klijenata iz jedne bolnice za oko 80%

·   Poboljšao vrijeme odziva baza podataka za do 20 puta

·   Uštedio dragocjeno vrijeme stručnjaka koji više ne moraju ručno podešavati performanse sustava za pohranu

·   Omogućio krajnjim korisnicima da na priuštiv način koriste flash pohranu s de-duplikacijom i kompresijom podataka


 Munich, October 18, 2016

Fujitsu - PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation za softverski definirane data centre

"Ključ u ruke" sistem omogućava brzo uvođenje softverski definiranih data centara ; Rješenje PRIMEFLEX, zasnovano na Fujitsu x86 serverima i Brocade mrežama ; Pokretana pomoću VMware Cloud Foundation softvera, to je VMwareova unificirana SDDC platforma za hibridne oblake

Fujitsu ubrzava uvođenje korporacijskih softverski definiranih data centara (SDDC - software defined data centers) pomoću svog integriranog sistemskog rješenja PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation. Korisnici mogu uvesti velike SDDC-ove za sustave za infrastrukturu kao servis (IaaS - Infrastructure-as-a-Service) ili sustave za virtualne desktopove. Uvođenje će sada trajati tek nekoliko sati, umjesto nekoliko tjedana.

PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation donosi "ključ u ruke" rješenje za SDDC, kombinirajući certificirani Fujitsuov hardver s VMware Cloud Foundationom.


Munich, October 12, 2016

Fujitsu - ETERNUS All-Flash pohrana za široku uporabu

Fujitsu je snizio barijeru za uvođenje super-brzih, all-flash sustava za pohranu ; Korisnici mogu uživati u pouzdanosti, fleksibilnosti i vrlo brzim vremenima odziva koje omogućava flash tehnologija ; Novi Fujitsu ETERNUS AF modeli imaju mogućnosti korporacijskih sustava, uključivši automatsku kvalitetu usluge, transparentno prebacivanje u slučaju kvara, non-stop rad i smanjenje veličine podataka kroz de-duplikaciju i kompresiju

Fujitsu je predstavio nove all-flash sisteme za pohranu. Novi ETERNUS AF all-flash modeli su najbrži sustavi za pohranu koje je Fujitsu ikada proizveo, a all-flash tehnologiju čine dostupnom i za svakodnevne aplikacije.

Brzine procesora i mreža su slijedile potrebe sve bržih aplikacija i stalnog rasta količine podataka, no tehnologija tradicionalnih magnetskih diskova je zaostala. Fujitsu je na taj problem odgovorio s novim ETERNUS AF all-flash sistemima za pohranu , u kojima se koriste poluvodički diskovi (SSDs - Solid State Drives).

ETERNUS AF donosi pouzdanost sustava i vrlo kratka vremena odziva koje traže suvremen aplikacije, jer SSD-ovi rade i do 500 puta brže nego tradicionalni diskovi. Novi modeli iz ETERNUS AF obitelji su vrlo konkurentni po cijenama, uz smanjenje ukupne troškove vlasništva za all-flash sisteme, koji zahtijevaju manje održavanja i koji su pouzdaniji od sustava za pohranu na tradicionalnim magnetskim diskovima.


Tokyo and Kawasaki, Japan, October 18, 2016

Fujitsu - 24 nova korporacijska PC i tablet modela, u 12 serija proizvoda

Širok raspon proizvoda, uključivši korporacijska osobna računala i tablete za edukacijsko tržište

Fujitsu  je objavio 24 nova korporacijska modela Windows računala, svrstanih u 12 serija proizvoda. U to je uključeno pet desktop PC modela, jedanaest laptop modela, šest tablet modela, te dvije radne stanice.

Objavljeni su novi modeli iz slijedećih serija:

·   Notebook LIFEBOOK

·   Tablet ARROWS

·   Desktop ESPRIMO

·   Workstation CELSIUS


SANTA CLARA, CA (October 11, 2016)

Hitachi - rješenja za korporacijske oblake

Nova prilagodljiva rješenja za digitalnu transformaciju

Hitachi Data Systems je objavio tri nova načina za poboljšanje i ubrzanje inicijativa za digitalnu transformaciju. Predstavljeni su:

·   Hitachi Enterprise Cloud (HEC), korporacijski oblak za organizacije koje su odabrale privatne i hibridne oblake za automatizaciju rada u data centru i osiguranje aplikacija.

·   Hitachi Management Automation Strategy, strategiju pomoću koje će organizacije pojednostaviti upravljanje njihovim infrastrukturama.

·   Proširenja za Hitachi Unified Compute Platform (UCP) 2000 i UCP HC za organizacije koje žele transformirati i modernizirati njihovu IT infrastrukturu s ekonomičnim, otvorenim konvergiranim i hiper-konvergiranim sustavima.

HEC platforma je određena za pojedine aplikacije i spremna je za uporabu, a sastoji se od kombinacije unaprijed izrađenih kataloga servisa i njima prilagođene konvergirane platforme, softvera te pratećih usluga koje nude i njegovi partneri.

Nova Hitachijeva strategija za automatizaciju upravljanja donosi moderni softver za upravljanje infrastrukturom.

Proširenja uključuju UCP Advisor softver i nova proširenja za Hitachijevu unificiranu računalnu platformu (UCP- Unified Compute Platform) koja poboljšavaju performanse, mogućnost proširivanja i potporu za eko-sustav. I UCP 2000 i UCP HC sistemi imaju potporu za brze Intel Broadwell procesore, te opcionalnu potporu za Hitachi Data Ingestor, Hitachi Content Platform i WAN Optimizer. UCP 2000 se sada može proširivati do 128 čvorova, a tu su i proširenja za umrežavanje i sigurnost.


Citrix - NetScaler SD-WAN sada ima potporu za mreže područnih ureda i poboljšanu sigurnost

NetScaler SD-WAN omogućava sigurno i pouzdano korištenje aplikacija i smanjenje mrežnih troškova

Citrix nudi NetScaler za softverski definirane WAN mreže (SD-WAN - Software-defined wide area networking), koji korisnicima nudi jednostavno, ali i sofisticirano rješenje za uvođenje SD-WAN-ova, koje smanjuje kompleksnost mreže i područnim uredima omogućava da se njihove mreže glatko i sigurno uklope u oblake. NetScaler SD-WAN je sveobuhvatno softverski definirano WAN rješenje koje se lako uvodi i koje se koristi u jednom ekonomičnom uređaju u kojeg je integrirana vidljivost i upravljanje. Ovo gotovo rješenje sadrži virtualizirano spajanje na WAN mreže na način koji ovisi o aplikaciji, dinamičko usmjeravanje, posebne ruting domene, optimizaciju WAN-a, vidljivost s jednog kraja na drugi, potporu za najnovije Citrixove HDX protokole i sigurni izlaz na Internet.


RALEIGH, N.C. — October 13, 2016

Red - platforma za kontejnerizirane mobilne aplikacije

Nove opcije za uvođenje Red Hatove platforme za mobilne aplikacije pomaže pri razvoju mobilnih rješenja

Red Hat je objavio izdanje potpuno kontejnerizirane platforme za mobilne aplikacije, Red Hat Mobile Aplication Platform, predviđene za rad u javnim i privatnim oblacima, te na sistemima na vlastitim lokacijama. Platforma ima punu potporu za Red Hat Enterprise Linux.

Red Hat je objavio i početak isporuka modula za upravljanje radnom snagom (WFM workforce management modules), zasnovanih na zajedničkom open source projektu FeedHenry RainCatcher. Ovi JavaScript i Node.js moduli ubrzavaju rješenja za upravljanje radnom snagom.


RALEIGH, N.C. — October 11, 2016

Red Hat - prvo Open Source izdanje Ansible Galaxya

Open-source izdanje popularne Ansible platforme za razmjenu uloga (role-sharing) poboljšava automatizaciju, a korisnicima Ansiblea omogućava postavljanje privatnih Galaxy servera

Red Hat je objavio početak Ansible Galaxy projekta uz punu dostupnost open-source koda. Ansible Galaxy je Ansibleov službeni centar zajednice za razmjenu Ansible uloga (Roles).

Ansible Roles su direktoriji za sadržaje koji su strukturirani na način prikladan za višestruko korištenje, prilagođavanje i razmjenu procesa. Ansible Roles djeluju kao "zajednički jezik" za funkcioniranje Ansiblea, a mogu sadržavati variable, rukovatelje (handlers), datoteke, šablone, zadatke i module.


BARCELONA, SPAIN --(Marketwired - October 18, 2016)

VMware - Cross-Cloud arhitektura i nova izdanja vSphere, Virtual SAN i vRealize rješenja

VMware vSphere 6.5 donosi pojednostavljeno sučelje, sveobuhvatnu sigurnost i potporu za kontejnerizirane aplikacije ; Virtual SAN 6.5 ima potporu za kontejnerizirane i fizičke aplikacije, magnetske diskove 512e Hard Disk Drives i poluvodičke diskove, te Two-node Direct Connect okoliš za udaljene urede ; VMware vRealize Automation 7.2 uvodi upravljanje kontejnerima i integraciju s Microsoft Azure ; VMware vCloud Air donosi novo korporacijsko rješenje za oporavak nakon katastrofa.

VMware je objavio nova izdanja računalnih rješenja i rješenja za upravljanje pohranom i oblacima. Nova izdanja VMware vSphere®, VMware Virtual SAN™ i VMware vRealize® Automation™ donose potporu za kontejnere.

Ova nova izdanja su napredak za arhitekturu VMware Cross-Cloud Architecture™, koja korisnicima omogućava da obrađuju, upravljaju, povezuju i štite svoje aplikacije preko više oblaka i uređaja, u okviru jednog zajedničkog radnog okoliša.


PALO ALTO, CA--(Marketwired - Oct 17, 2016)

Hewlett Packard Enterprise - analitički paket za snažniju zaštitu podataka

Paket HPE Adaptive Backup and Recovery koristi radnu analitiku da se dobije uvid u informacije potrebne za učinkovitiju efikasnost i smanjenje rizika

Hewlett Packard Enterprise je predstavio paket HPE Adaptive Backup and Recovery Suite, integrirani paket koji koristi analize obrada i datoteka za automatizaciju i optimizaciju zaštite podataka. Paket kombinira HPE Storage Optimizer, HPE Data Protector i HPE Backup Navigator s modernim alatima za optimizaciju informacija, analitiku i zaštitu.

Paket korisnicima omogućava da:

·   upravljaju i optimiziraju nestrukturirane informacije - HPE Storage Optimizer služi za analiziranje, klasifikaciju i upravljanje podacima.

·   zaštite podatke ovisno o njihovoj vrijednosti - HPE Data Protector služi kao osnovni motor za zaštitu, sigurnosno kopiranje i rekonstrukciju, a njime se upravlja iz jednog centra.

·   procese oko sigurnosnih kopija učine efikasnijima - HPE Backup Navigator osigurava analitiku, izvještavanje i praćenje podataka. Korisnici mogu uočiti pukotine u sustavu zaštite, brzo istražiti stvarne uzroke problema i pomoći pri planiranju rada sa sigurnosnim kopijama. R


26.09.16 – 09.10.16


SUNNYVALE, Calif — September 26, 2016

NetApp - novi softver i Flash Sistemi pojednostavljuju upravljanje podacima i poboljšavaju performanse u hibridnim oblacima

NetApp ONTAP 9 softver donosi potporu za javni oblak Microsoft Azure; novi flash i hibridni arrayevi za pohranu

NetApp je objavio novi NetApp® ONTAP® softver, flash sistem i potporu za javne oblake. Novi proizvodi će pomoći korisnicima u transformaciji njihove informatika. Ta transformacija integrira silose za podatke, automatizira procese, ubrzava dobivanje rezultata, uklanja prepreke za proširenja i rast.

Objavljeni su:

·   Ažuriranje za NetApp ONTAP 9 softver, za bolju sigurnost, potporu za masivno skalabilne, visoko-performantne NAS kontejner i jednostavniju dodjelu resursa za korporacijske aplikacije.

·   Šest novih arraya optimiziranih za pohranu,

·   Prošireni izbor za ONTAP Cloud koji sada ima potporu za javne oblake Microsoft Azure, uz već ranije raspoloživi  AWS.

·   Nove optimizacije za data centar za flash i potporu za vodeće opcije za povezivanje.


SUNNYVALE, Calif — October 04, 2016

NetApp - infrastruktura za sustav bolnica u New Orleansu

NetApp, Sapphire Health i CMA Technology su se udružili zbog izgradnje nove infrastrukture za sustav bolnica u New Orleansu

NetApp javlja kako Sveučilišni medicinske centar (UMC - University Medical Center) u New Orleansu uvodi infrastrukturu koja će se lako moći uvesti i u ostalim bolnicama u mreži. Rješenje je nastalo u suradnji tvrtki Sapphire Health, CMA Technology i NetApp.

UMC je dobio optimizirano rješenje zasnovano na NetApp AFF8080 sistemu na kojem radi NetApp ONTAP® softver. UMC sada uživa prednosti brzine poluvodičkih diskova i klastera kontrolera koji osiguravaju visku dostupnost i neprekidani rad. Osim što osigurava visoke performanse virtualnih desktopova, NetApp All Flash FAS (AFF) ubrzava i ulazno/izlazne operacije kritičnih aplikacija poput GE Centricity PACS i Varianovog onkološkog softvera, uz latentnost pohrane manju od milisekunde, za ukupno više od 300 virtualnih mašina.


Tinton Falls, N.J. and Orlando, Fla., Oct. 4, 2016

Commvault - nove opcije za zaštitu podataka u SAP HANA®

Commvaultova podatkovna platforma je dobila certifikat za rad sa SAP HANA na IBM Power sistemima ; Proširena potpora za automatiziranu zaštitu podataka, snapshotove i upravljanje okolišima za razvoj i testiranje za SAP HANA

Commvault je objavio da je jedanaesta verzija njegovog portfelja rješenja - Commvault softver i Commvault podatkovna platforma dobila certifikat za rad sa SAP HANA® platformom na IBM® Power sistemima. Commvaultova podatkovna platforma (Data Platform) korisnicima donosi infrastrukturu za upravljanje podacima koja omogućava zaštitu, upravljanje i obradu podataka većom brzinom, uz manje troškove rada, te brži rad bez prekidanja poslovanja.

Commvault osigurava automatizirano sigurnosno kopiranje podataka u SAP HANA, uključivši SAP S/4HANA®.


ATLANTA, GA--(Marketwired - September 26, 2016)

VMware - alat za migraciju na Windows 10

Servis SysTrack Desktop Assessment Service korisnicima daje uvid u potrebe njihove organizacije prije nego krenu u nadogradnju na Windows 10

VMware je objavio novo rješenje koje korisnicima omogućava procjenu i provođenje migracije na operacijski sustav Windows 10. VMwareov servis SysTrack Desktop Assessment Service for Windows 10 je besplatni cloud servis koji korisnicima omogućava procjenu posla potrebnog da se sa starijih verzija migrira na Windows 10, te da iskoriste prednosti VMwareovog modela za upravljanje Windowsima i sigurnošću.


ATLANTA, GA--(Marketwired - October 04, 2016)

VMware - kako će izgledati radni prostor budućnosti

VMware je predstavio svoju viziju o tome kako će poslovni korisnici prihvatiti buduću mobilnost i paket End-User Computing rješenja. Slijedeća generacija VMwareovih AirWatch® Unified Endpoint Management™ i VMware Workspace™ ONE™ širi VMware AirWatch na upravljanje tradicionalnim desktopovima zasnovano na oblacima i na nove povezane uređaje.

VMware AirWatch Unified Endpoint Management je dostupno kao samostalno rješenje ili u sklopu VMware Workspace ONE, a proširuje mogućnosti VMware AirWatch Enterprise Mobility Management™ i na napredno, na oblaku zasnovano upravljanje životnim ciklusom Windows 10 osobnih računala. U to je uključeno upravljanje konfiguracijama, upravljanje ažuriranjem operacijskog sustava, te upravljanje sigurnošću klijenata. Pomoću VMware AirWatch Unified Endpoint Management se brže primjenjuju sigurnosne zakrpe i ažurira operacijski sustav, pouzdanije se instalira softver i konsolidiraju radni procesi na svim uređajima u domeni ili van nje.


ATLANTA, GA--(Marketwired - October 05, 2016)

VMware - inteligentna analitika iz VMware AirWatcha

VMware razvija AirWatch u inteligentnu platformu koja će davati pametne preporuke za informatičare i poslovne korisnike

VMware je predstavio kako napreduje njegova vizija za razvoj svog proizvoda za upravljanje mobilnošću u korporacijskom okruženju - VMware AirWatch® Enterprise Mobility Management™ (EMM). To će postati analitička platforma koja će poslovnom i informatičkom rukovodstvu osigurati uvid dobiven na osnovu uvedenih sustava. Platforma može anonimno sakupljati informacije te dati uvid, preporuke i automatizirane akcije koje će pomoći da se poboljšaju rješenja za mobilni rad, poštivanje propisa i sigurnost. Predstavljen je i motor za izvještavanje po mjeri koji radi u okviru VMware AirWatcha.

VMware planira koristiti strojno učenje da uvede prediktivnu analitiku i osigura naporednu umjetnu inteligenciju koja će pomoći pri donošenju inteligentnih odluka.


SANTA CLARA, Calif. – Sept 26, 2016

Citrix - ShareFile korisnicima omogućava rast, uštede i produktivnost

Moderni alati za djelatnike u malim i srednjim poslovnim organizacijama

Citrix javlja kako Citrix ShareFile pomaže poslovnim korisnicima u njihovoj digitalnoj transformaciji i uvođenju novih tehnologija za tokove poslova vezanih za dokumente i njihovu razmjenu. Poslovne organizacije istražuju načine kako bi njihovi djelatnici, kupci i partneri mogli surađivati i raditi na poslovnim dokumentima putem bilo kojeg uređaja i u bilo koje vrijeme, uz održavanje najvišeg stupnja sigurnosti.

Za konzultantska kuću Steve Nelson’s CPA, veliki problem je bio kako sigurno čuvati veliki brij dokumenata o njihovim klijentima. Nije bilo moguće dovoljno sigurno slati dokumente kao privitke poruka e-pošte preko zastarjelih FTP (file transfer protocol) rješenja. Da bi se riješio taj izazov, odabran je Citrix ShareFile koji je omogućio jednostavni i sigurni način razmjene i slanja dokumenata. Umjesto slanja fizičkih dokumenata poštom koje je trajalo nekoliko dana, sada postoji sigurni i brzi način slanja elektroničkim putem.

Kada piloti koriste svoje uređaje dok lete na visini od 10 kilometara, javlja se problem kako sigurno dostaviti dokumente i kako će posada i putnici sigurno surađivati na njima. Zrakoplovna kompanija Fair Wind Air Charter je odabrala ShareFile i sada tretira svaki svoj zrakoplov kao odvojenog klijenta, što im daje detaljnu kontrolu nad tipovima biblioteka i datoteka kojima mogu pristupati, koje mogu čitati, uređivati stavljati na mrežu i skidati ih s nje. Bilo da su na tlu ili u zraku, piloti sada imaju na raspolaganju ažurne i sinkronizirane dokumente.


Mountain View, CA – September 27, 2016

Veritas - istraživanje pokazuje da djelatnike često prožima digitalno zgrtanje, te da će se radije odreći bilo čega nego svojih podataka

Veritasovo istraživanje je otkrilo da 82% informatičkih rukovoditelja priznaje da zgrću digitalne zapise, što predstavlja ozbiljne financijske i sigurnosne rizike i otežava upravljanje podacima

Veritas Technologies je objavio rezultate istraživanja o zgrtačima podataka koje je pokazalo da 82% informatičkih rukovoditelja  priznaje da bezrazložno čuvaju podatke i digitalne datoteke. Oslanjajući se na svoj projekt o Podatkovnom genomu (Data Genomics), koji je analizirao desetke milijardi datoteka i njihove atribute, koje korisnici čuvaju u nestrukturiranom obliku, Veritas je proveo istraživanje o običajima informatičkih rukovoditelja i uredskih profesionalaca. Istraživanje je pokrilo 10.022 ispitanika širom svijeta, a razmatrao se način na koji pojedinci upravljaju njihovim podacima. Otkriveno je da značajni postotak (73%) pojedinaca kao najveći škrci zgrću i čuvaju podatke koji bi čak mogli i biti opasni za organizaciju. U to su uključeni ne kriptirani osobni podaci, prijave na natječaje za poslove u drugim organizacijama, ne kriptirane poslovne tajne i nezgodna korespondencija s drugim djelatnicima.

Problem je odrediti koji podaci imaju dugoročnu važnost ili vrijednost. To je koji puta teško točno ustanoviti i većina ljudi ne želi brisati zastarjele podatke, jer će im možda zatrebati.


RALEIGH, N.C. — September 26, 2016

Red Hat - Ansible Tower App for Splunk, s proširenja za analize i automatizaciju

Korisnici sada mogu izrađivati izvještaje i analizirati podatke koje sakuplja Ansible Tower automatizacija i koristiti ih za praćenje poštivanja propisa i reviziju Splunk rješenja

Red Hat je objavio početak isporuka Ansible Tower App for Splunk, aplikacije koja integrira Ansible Tower od Red Hata s proizvodima Splunk® Enterprise i Splunk Cloud. Aplikacija omogućava koristiti analitiku koju nudi Splunk uz automatizaciju koju donosi Ansible Tower.


ATLANTA — Sept. 26, 2016

Microsoft - novi proizvodi i servisi za digitalnu transformaciju

Microsoft je objavio nove proizvode i servise koji pokrivaju sigurnost, produktivnost, informacije i oblake, koji će olakšati digitalnu transformaciju organizacija.

Proširenja za sigurnost pokrivaju Windows 10, Office 365 i Enterprise Mobility + Security, Windows Defender Application Guard, Windows Defender Advanced Threat Protection, Office 365 Advanced Threat Protection, Outlook for iOS and Iroid, Enterprise Mobility + Security E5, te Secure Productive Enterprise.

Nove mogućnosti za umjetnu inteligenciju pokrivaju agente, aplikacije, servise i infrastrukturu koje se želi transformirati.

Novosti za cloud platforme uključuju:

·   Windows Server 2016

·   Nove mogućnosti za praćenje Azure

·   Azure Stack za Azure tehnologiju za data centre


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018