nv-1612

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2016. – prosinac


u ovom broju:

05.12.16 – 18.12.16

- Uredništvo BCC Services Novosti vam želi sretan Božić i mnogo uspjeha u novoj godini.

- BCC Services - BCC Services na proslavi rođendana cara Japana

- NetApp – proširen All-Flash portfelj

- NetApp - SolidFire SF-Series 19210 i NetApp E2800 u finalu za proizvod godine

- Fujitsu - tehnologija za de-duplikaciju u memoriji ubrzava vrijeme odziva za pohranu velike količine podataka

- Red Hat - OpenShift na Google Cloud platformi

- Red Hat – počele prijave za nagradu 2017 Red Hat Certified Professional of the Year

- Brocade  - nova rješenja za umrežavanje data Centra ubrzavaju digitalnu transformaciju

21.11.16 – 04.12.16

- BCC Services - sretan nam rođendan!

- NetApp - njemačka RTV kuća koristi NetAppova rješenja za proizvodnju i distribuciju medijski materijala

- Fujitsu - suradnja s DHL-om na razvoju inovativnih tehnologija

- Red Hat - Fedora 25 dostupna na tržištu

- Veritas - rješenje za upravljanje korporacijskim podacima, zasnovano na NetBackup 8., ubrzava digitalnu transformaciju

- Veritas - bolje aplikacijske performanse i optimizirano upravljanje i zaštita podataka za Amazon Web Servis

- Microsoft Hrvatska - završen Advanced Technology Days 12


05.12.16 – 18.12.16


Uredništvo BCC Services Novosti vam želi sretan Božić i mnogo uspjeha u novoj godini.

Ovo je zadnji broj novosti u godini 2016. Slijedeći broj očekujte u siječnju 2017, kada se svi izvori vijesti vrate na posao.


Zagreb, 14, Dec, 2016

BCC Services - BCC Services na proslavi rođendana cara Japana

Njegova ekselencija, ambasador Japana u Republici Hrvatskoj, g. Keiji Takiguchi sa svojom suprugom gđom. Ayako Takiguchi je organizirao proslavu Njegovog veličanstva, cara Japana Akihia.

U proslavi su učestvovali predstavnici BCC Servicesa (ranije Fujitsu Services u Hrvatskoj).

BCC Services želi sve najbolje Njegovom veličanstvu, caru Japana, te prosperitet i sreću uz čestitke narodu Japana pogodom ovog nacionalnog praznika.


SUNNYVALE, Calif.  — December 05, 2016

NetApp – proširen All-Flash portfelj

Novi, početni, vrlo ekonomični all-flash array

NetApp je najavio nekoliko novih proizvoda koji će uskoro biti prikazani na konferenciji Infrastructure & Operations Management Conference 2016 koja se održava u Las Vegasu.

Glavne novosti su:

·   Novi NetApp® All Flash FAS (AFF) A200, početni model all-flash arraya koji nudi korporacijske performanse po ekonomičnoj cijeni.

·   Najnovija verzija softvera za pohranu SolidFire® Element® OS koja omogućava dinamičko podešavanje mješavine poslova.

·   Rješenja za DevOps timove koji žele uvesti aplikacije s Docker i kontejner tehnologijama.

·   FlexPod® rješenja za konvergiranu infrastrukturu koja ubrzavaju uvođenje infrastrukture i aplikacija te daju bolje performanse.


SUNNYVALE, Calif. — December 06, 2016

NetApp - SolidFire SF-Series 19210 i NetApp E2800 u finalu za proizvod godine

NetApp je objavio da je CRN® imenovao NetApp® SolidFire SF-Series 19210 i NetApp E2800 kao finaliste natječaja 2016 Products of the Year Awards u kategorijama za korporacijsku srednje veliku pohranu i pohranu.

NetApp SolidFire SF-Series 19210 smanjuje troškove all-flash arraya jer nudi najveću gustoću i najmanje troškove za GB/IOPS, te je vrlo prikladan za jako virtualizirane i cloud infrastrukture.

NetApp E2800 je početni model all-flash arraa, namijenjen srednje velikim poslovnim korisnicima.


Kawasaki, Japan, December 05, 2016

Fujitsu - tehnologija za de-duplikaciju u memoriji ubrzava vrijeme odziva za pohranu velike količine podataka

Dvostruka brzina pisanja, bolja brzina odziva za virtualne desktopove i brža obrada baza podataka

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvio tehnologiju za brzu de-duplikaciju podataka u memoriji, primjenjivu za all-flash arraye. Takva tehnologija ubrzava vrijeme odziva kod pisanja podataka za do dva puta.

Tehnologija radi tako da se podaci prije pisanja čuvaju u memoriji, uklone se duplicirati i podaci se paralelno upisuju na uređaje za pohranu.


RALEIGH, N.C. — December 8, 2016

Red Hat - OpenShift na Google Cloud platformi

Kombinacija Red Hatove korporacijske ekspertize i Googleove infrastrukture optimizirane za kontejnere, analitiku podataka i servise za strojno učenje

Red Hat j objavio početak isporuka proizvoda OpenShift Dedicated na Google Cloud platformi. Radi se o kontejnerskoj platformi koja se nudi kao upravljani servis (managed service), a namijenjena je korporacijskim korisnicima koji žele izraditi, pokrenuti i upravljati aplikacijama na OpenShift Dedicated s Google Cloud Platform kao cloud infrastrukturom. Korisnici sada mogu brže uvoditi kontejnere i cloud aplikacije.


RALEIGH, N.C. — December 6, 2016

Red Hat – počele prijave za nagradu 2017 Red Hat Certified Professional of the Year

Nagrada se dodjeljuje za izuzetno korištenje znanja za koja je Red Hat izdao certifikat

Red Hat je objavio početak prijmova za godišnji natječaj Red Hat Certified Professional (RHCP) of the Year za godinu 2017. Nagrada je prilika da se pokažu izuzetna dostignuća profesionalaca.

Kandidati za nagradu moraju poslati pismeni rad ili video snimku o tome kako koriste svoja Red Hat znanja za koja su stekli i certifikat i kakve koristi od toga je imala firma za koju rade. Osim počasti, nagrada uključuje i učestvovanje u konferenciji Red Hat Summit, sa plaćenim svim troškovima prijevoza, boravka i učešća.


SAN JOSE, CA - Dec 6, 2016

Brocade  - nova rješenja za umrežavanje data Centra ubrzavaju digitalnu transformaciju

Poboljšanja za automatizaciju data centra i vidljivost u mreži, te novi Brocade SLX svičevi donose veću agilnost i brzinu

Brocade je objavio proširenja za obitelj Brocade® SLX® s novim inovativnim svičevima i dodatak paketa za automatizaciju Brocade Workflow Composer™.

Novi Brocade SLX 9140, SLX 9240 i SLX 9540 svičevi za data centre donose bolje spajanje i koriste arhitekturu Brocade SLX Insight Architecture™. 

Novi paketi za automatizaciju, uključivši Network Essentials, Data Center Fabrics i Internet Exchange Points za platformu Brocade Workflow Composer, pokretanim pomoću StackStorma, osiguravaju automatiziranu dodjelu mrežnih resursa, provjeru, rješavanje problema i re-medijaciju tokova poslova.


21.11.16 – 04.12.16


Zagreb, 30.11.2016

BCC Services - sretan nam rođendan!

2009-LogoFriz

Na današnji dan (30. studenoga) godine 1990 je registrirana domaća tvrtka ICL d.o.o., od koje je nastao današnji BCC Services.

Međutim, tvrtka posluje u Hrvatskoj još od 1969., prvo pod imenom Zastupstvo ICL-a, zatim kao ICL d.o.o., pa Fujitsu Services i sada, BCC Services.

Tvrtka je u početku poslovala kao zastupstva ICL-a, svijeste informatičke tvrtke sa sjedištem u Londonu, a od 1990., čim su to propisi dozvolili i direktno poslovanje, osnovana je vlastita domaća tvrtka, ICL d.o.o, koja je registrirana 30.11.1990. To je bila prva podružnica jedne međunarodne informatičke tvrtke u tadašnjoj Jugoslaviji.

Od travnja 2002. godine, ICL se reorganizirao na globalnoj razini i promijenio ime u Fujitsu Services, pa i ured u Hrvatskoj od tada posluje pod imenom Fujitsu Services d.o.o.

Lokalno rukovodstvo preuzima upravljanje tvrtkom 2003. a 2004. godine management buy-outom mijenja se i vlasnik.

Lokalna tvrtka i danas slijedi i poštuje dobre poslovne standarde i procedure izvorne matične kompanije i nastavlja tradiciju.

Kratka povijest tvrtke je:

·   1969 – prvo zastupstvo ICL-a, Interexport ICL

·   1977 – drugo zastupstvo ICL-a, Mladost Zastupstva, ICL

·   1990 – ICL d.o.o., lokalna podružnica otvorena čim se moglo

·   2002 – Fujitsu Services, promjena imena tvrtke, u skladu s globalnom promjenom imena

·   2003 – Fujitsu Services, lokalni management, konačno management buy-out

·   2004 – BCC Services (Business Critical Computing) Services


SUNNYVALE, CA — November 29, 2016

NetApp - njemačka RTV kuća koristi NetAppova rješenja za proizvodnju i distribuciju medijski materijala

Nova infrastruktura za pohranu i oporavak nakon katastrofe za njemačku RTV kuću CBC

NetApp je objavio kako njemačka RTV kuća CBC (Cologne Broadcasting Center) zamijenila svoj stari i zastarjeli datotečni sustav s PixStor NAS softverom od tvrtke Pixit Media koji radi na NetAppovim pohranbenim arrayevima iz E-Serije. Novi sustav se koristi za centraliziranu pohranu proizvodnih i programskih materijala i za online oporavak nakon katastrofa.

Sustav za pohranu NetApp E5660 s pogonskim jedinicama NL-SAS se koristi za proizvodnju video materijala, a EF560 all-flash arrayevi za audio materijale. Ta infrastruktura ima ukupni kapacitet slanja video materijala brzinom od 6 gigabajta u sekundi sa zajamčenim performansama koje omogućavaju simultanih 450 streamova.


Munich, November 28, 2016

Fujitsu - suradnja s DHL-om na razvoju inovativnih tehnologija

Partnerstvo se oslanja na udruživanju znanja i resursa u svrhu razvoja inovativnih rješenja ta sustav nabave, koja će uključivati odjevne računalne komponente

Fujitsu je objavio strateško partnerstvo s DHL-ovim lancem dobave u Ujedinjenom Kraljevstvu koje za cilj ima razvoj novih usluga koje će koristiti odjevne računalne komponente i Internet Stvari (IoT - Internet of Things).

Nova rješenja ugrađena u uniforme i zaštitnu opremu će poboljšati sigurnost i efikasnost interventnih službi u akciji. Fujitsu i DHL planiraju i otvaranje potpuno novih tržišta u drugim sektorima, kao npr. u aerotransportu i logistiki.

Uporaba odjevnih računalnih uređaja, tj. uređaja ugrađenih u odjeću ili narukvice i slično, će omogućiti praćenje kretanja i zdravstvenog stanja osoba na terenu (… da su barem vatrogasci na Kornatima imali takvu opremu …).

U okviru jednog drugog zasebnog projekta, Fujitsu i DHL su uveli GlobeRanger IoT tehnologiju za skeniranje i senzore za potrebe logistike duty-free logistike za avio kompanije.


RALEIGH, N.C. — November 22, 2016

Red Hat - Fedora 25 dostupna na tržištu

Najnovija verzija besplatnog open source operacijskog sustava donosi potporu za Wayland display server i novu kontejnersku platformu za cloud okoliše

Red Hat je objavio početak isporuka nove verzije open-source operacijskog sustava Fedora 25. Kao i prethodna izdanja, Fedora 25 se sastoji od kompleta osnovnih paketa koji čine temelj za tri posebna izdanja Fedore - Fedora 25 Workstation, Fedora 25 Server, te, kao zamjena za raniji Fedora Cloud, Fedora 25 Atomic Host.

Osnovni paketi Fedore 25 sadrže:

·   Docker 1.12 za izgradnju kontejneriziranih aplikacija

·   Node.js 6 (LTS), najnoviju verziju JavaScript motora za serversku stranu

·   Nekoliko verzija Pythona (2.6, 2.7, 3.3, 3.4 i 3.5) za razne Python konfiguracije

·   Potpora za Rust, programski jezik


Mountain View, CA – December 1, 2016

Veritas - rješenje za upravljanje korporacijskim podacima, zasnovano na NetBackup 8., ubrzava digitalnu transformaciju

Veritas Technologies je objavio NetBackup 8.0 i na njemu zasnovano integrirano rješenje za upravljanje korporacijskim podacima. Novo rješenje donosi integralnu vidljivost podataka, otpornost aplikacija i upravljanje kopiranjem podataka.

NetBackup 8.0 štiti podatke u oblacima i u virtualnim i fizičkim okolišima, te osigurava punu vidljivost globalnih podataka, predvidljivu otpornost i integrirano upravljanje kopijama podataka.

NetBackup je najskalabilnije rješenje za zaštitu podataka koje se danas može naći na tržištu i može štititi i po potrebi rekonstruirati petabajte korporacijskih podataka bez ometanja poslovanja.


Las Vegas, NV – November 29, 2016

Veritas - bolje aplikacijske performanse i optimizirano upravljanje i zaštita podataka za Amazon Web Servis

Nova rješenja pojednostavljuju migraciju korporacijskih aplikacija i podataka ; uvođenje zaštite podataka u oblacima

Veritas Technologies je objavio nove mogućnosti za InfoScale i NetBackup, koje će optimizirati migraciju korporacijskih aplikacija i pojednostaviti zaštitu podataka u okviru Amazon Web Services (AWS) okoliša. Veritas InfoScale donosi softverski definiranu pohranu u oblacima i poboljšava performanse i otpornost aplikacija, a olakšava i proširenja. Novi Amazon Machine Image (AMI) i novi NetBackup olakšavaju zaštitu aplikacija i obrada u oblacima.


ZAGREB, 18. studeni 2016.

Microsoft Hrvatska - završen Advanced Technology Days 12

Završena je konferencije Advanced Technology Days 12 s rekordnim brojem sudionika i predavača ; Centralni događaj konferencije bio je okrugli stol o tehnologijama budućnosti

Microsoft Hrvatska je organizirao konferenciju Advanced Technology Days 12 koju je posjetilo najveći broj sudionika do sada, te je ponudila najveći broj predavanja te domaćih i stranih predavača.

Centralni događaj bio je okrugli stol na temu „Što nam povijest IT-a može reći o tehnologijama budućnosti?“ na kojem su učesnici diskutirali o utjecajnim tehnologijama koje su u potpunosti mijenjale tijek razvoja IT-a. Cloud, mobilnost, IoT i slične moderne krilatice bile su glavna i jasna preokupacija svih sudionika okruglog stola.

Glavni zaključak okruglog stola jest da u današnje vrijeme puno različitih ideja i prototipova, koji u vrijeme svoga nastanka nisu imali značajniju primjenu, danas, zbog velikog povećanja količine računalne snage koju je donio cloud, zapravo postaju mainstream i dostupne su svima. Takva kretanja očekuju se i u budućnosti gdje bi tehnologija trebala postati nevidljiva i omogućiti svima da se entuzijastično bave onime što im je zapravo bitno za njihov posao i privatni život.

Među zanimljivijim predavanjima Konferencije bilo je predavanje Igora Pavlekovića iz Microsofta koji je dva tjedna nakon svjetske premijere predstavio moderan alat za suradnju unutar timova pod nazivom Microsoft Teams. To je sustav koji integrira dosadašnje kolaboracijske tehnologije uključene u Office 365 pakete, a omogućava pristup podacima, razmjenu informacija, održavanje sastanaka i komunikaciju korištenjem jednog integriranog sustava. Zahvaljujući tehnologijama smještenima u oblaku, Microsoft Teams je već danas dostupan svim korisnicima Office 365 paketa usluga.

Najposjećenije predavanje, s više od 200 sudionika, bilo je predavanje Sandera Berkouwera, MVP, na kojem se moglo čuti kako virtualizirati domenski kontroler u Microsoft Azureu. Predavanje je dobrim dijelom bilo fokusirano na samu sigurnost virtualiziranog domenskog kontrolera te su također predstavljene prednosti domenskog kontrolera kreiranog na taj način, kao i fleksibilnost, skalabilnost i brzina kreiranja novog domenskog kontrolera.

Dodatno, Goran Medić iz Microsofta Hrvatska predstavio najnoviji servis na Microsoft Azureu pod nazivom Windows Defender Advanced Threat Protection koji je trenutačno u beti. Servis prikuplja informacije s klijentskih računala i analizira informacije bez utjecaja na njih te daje preporuke i akcije za zaštitu osobnih podataka. Bartolomiej Zass predstavio je najnovije karakteristike servisa Azure Web Apps od kojih je najvažnije istaknuti najnovije servise Web Apps, potpuno upravljanu računalnu platformu, optimiziranu za smještanje web aplikacija u oblak i baziranu na Linuxu.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018