nv-1701

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2017. – siječanj


u ovom broju:

 16.01.17 – 29.01.17

- NetApp - NetApp ONTAP Cloud za Amazon Web Services (AWS) u tvrtki Wirestorm

- Fujitsu - novi modeli korporacijskih PC-a, tableta i radnih stanica

- Fujitsu – tri nova "2 in 1" poslovna tableta

- Cisco - soba za sastanke zasnovana na Cloud tehnologiji

- Oracle - proširena Cloud platforma pomaže organizacijama da brže izgrade i uvedu aplikacije visokih performansi

- Red Hat - nova verziji OpenShift Container platforme s dinamičkom dodjelom resursa za pohranu u

19.12.16 – 15.01.17

- BCC Services – poziv na BCC Business Breakfast

- Fujitsu - PRIMEFLEX for Hadoop sada podržava i SAP HANA Vora®

- Fujitsu - klizni skener za identifikaciju pomoću uzorka vena u dlanu

- Commvault - inovacije za mobilni pristup, kontrolu i automatizaciju

- VMware - VMware AirWatch i adaptibilna Peer-to-Peer tehnologija modernizirana distribucija softvera za osobna računala

- Microsoft Hrvatska - nominacije za predavanja tehnološkog dijela konferencije WinDays17 otvorene do sredine veljače


16.01.17 – 29.01.17


SUNNYVALE, Calif.  — January 26, 2017

NetApp - NetApp ONTAP Cloud za Amazon Web Services (AWS) u tvrtki Wirestorm

Brži, jednostavniji i optimizirani DevOps i veća produktivnost, zadovoljniji korisnici

NetApp je objavio kako je ONTAP Cloud bitno pomogao tvrtki Wirestorm koja se bavi poslovno-obavještajnim uslugama, korporacijskim mobilnim aplikacijama i rješenjima za popunjavanje tehničkih radnih mjesta za velike poslovne klijente. ONTAP Cloud je pomogao značajno smanjiti troškove za rad u oblacima i troškove za servere, a vrijeme za dostavu sustava korisnicima je smanjeno za deset puta - od 20 sati na ispod jedne minute.

Pored toga, NetApp OnCommand® Unified Manager i OnCommand Workflow Automation pojednostavljuju pregled, i automatiziraju pohranu i zaštitu podataka.


Tokyo, January 17, 2017

Fujitsu - novi modeli korporacijskih PC-a, tableta i radnih stanica

Portfelj pojačan najnovijim procesorima, namjena za cijeli niz scenarija

Fujitsu je objavio 18 novih modela korporacijskih PC računala, tableta i radnih stanica, svrstanih u 12 serija proizvoda, odnosno detaljnije, 9 modela laptopa u 4 serije, 4 tableta u 3 serije, 2 desktop PC model i 4 modela radnih stanica u 4 serije.

U liniji prijenosnih računala Fujitsu nudi ultra lagani mobilni LIFEBOOK U937/P, težak 799 g kao i novi konvertibilni, preklopivi  LIFEBOOK P727/P, koji se može koristiti i kao tablet. Svih 9 LIFEBOOK modela sadrže procesore iz najnovije sedme generacije procesora iz obitelji Intel Core.

U liniji Windows tableta iz obitelji ARROWS Tab, Fujitsu nudi novi ručni ARROWS Tab V567/P tablet s punom verzijom Windows 10 Pro, na ručnom uređaju veličine 6.0 inča.

U obitelji stolnih računala iz obitelji ESPRIMO, Fujitsu nudi novi model s najnovijim Intel Core procesorom, iz. Obitelji radnih stanica CELSIUS,

Fujitsu sada nudi i ESPRIMO Q956/MRE, koji sadrži Intel Unite Solution za zajedničko korištenje ekrana u sobama za sastanke.


Munich, January 17, 2017

Fujitsu – tri nova "2 in 1" poslovna tableta

Novi više-načinski LIFEBOOK uređaji i STYLISTIC tableti se prilagođavaju različitim stilovima rada ; Prenosivi uređaji visokih performansi osiguravaju savršenu ravnotežu korporacijskih i korisničkih zahtjeva ; Prvi tablet preklopiv za 360o Fujitsu LIFEBOOK P727 ima pune funkcije notebooka i tableta

Fujitsu je objavio tri "2 in 1" tableta za poslovne korisnike. Novi FUJITSU Tablet LIFEBOOK P727 je prvi uređaj koji se može preklapati za 360o, koji rješava dilemu "tablet ili PC", jer predstavlja kombinaciju najboljih svojstava jednog i drugog.

LIFEBOOK P727 je lagan i tanak, ima ekran od 12.5-inča i konvertibilni je "dva u jedan" uređaj. Kada nije potrebna tipkovnica, uređaj se preklapa i pretvara se iz notebooka s poklopcem u snažni tablet. Može se koristiti na četiri različita načina – kao klasični notebook s poklopcem, kao desktop, kao tablet i kao tzv. 'šator', pa korisnici mogu birati koji im način rada najviše odgovara u danom trenutku. Za unos služe ekran osjetljiv na dodir (touchscreen), pisaljka i tipkovnica. Šarka za okret od 360o znači da se tipkovnica može preklopiti tako da se kompletno sakrije iza ekrana.

Fujitsu predstavlja i FUJITSU Tablet LIFEBOOK T937, najnoviji model iz Fujitsuove linije konvertibilnih tableta, kod kojih se ekran može zarotirati za 360o oko centralne osi. Težak je svega 1,3 kg, a njegov tanki i fleksibilni dizajn omogućava uporabu kao 13,3-inčni ultra mobilni notebook ili kao tablet.

Treći novi model je 12,5-inčni FUJITSU Tablet STYLISTIC R727 iz popularne Fujitsuove serije STYLISTIC R "2 in 1" uređaja. To je snažni tablet PC s odvojivom tipkovnicom.


SAN FRANCISCO, Jan. 24, 2017

Cisco - soba za sastanke zasnovana na Cloud tehnologiji

Cisco je objavio proizvode koji će bitno poboljšati i olakšati održavanje sastanaka. Radi se o novom hardversko-softverskom paketu koji radi iz oblaka. To su Cisco SparkBoard i Cisco Spark Meetings.

Cisco Spark Board je proizvod koji pokriva sve potrebe u sobi za sastanke. Povezuje fizičke sobe za sastanke i virtualne prostore. Sadrži bežični uređaj za prezentacije povezan s cijelim svijetom i Interaktivnu digitalnu školsku ploču čiji sadržaj svi mogu uređivati. Sustav radi lokalno i daljinski, automatski sprema kreirane sadržaje, omogućava istovremeni rad na ploči i video-konferencije, a svi sadržaji koji se razmjenjuju preko Interneta su kriptirani, zbog sigurnosti. Video i audio oprema je profesionalne kvalitete i daje vrhunsku sliku i zvuk.

Cisco Spark Meetings je klijent za Spark Board za mobilne uređaje, na kojima osigurava sve resurse koje ima i Spark bord, tako da se sastanci mogu obaviti i bez sobe za sastanke.


Oracle CloudWorld, New York—Jan 17, 2017

Oracle - proširena Cloud platforma pomaže organizacijama da brže izgrade i uvedu aplikacije visokih performansi

Organizacije sada imaju još više opcija za uporabu korporacijskih Oracle baze podataka

Oracle je objavio nova proširenja za Oracle Cloud Platformu. Objavljene su dvije posve nove mogućnosti: dostupnost Oracle Database Cloud Servicea na golom kompjuterskom hardveru, te nove računalne virtualne mašine, uravnoteživanje obrada , te nove mogućnosti za pohranu, sve na istoj platformi.


RALEIGH, N.C. — January 18, 2017

Red Hat - nova verziji OpenShift Container platforme s dinamičkom dodjelom resursa za pohranu u

Korporacijska platforma projektirana da pojednostavi pohranu za kontejnerske aplikacije i optimizaciju više-stanarskih režima u hibridnim cloud okolišima

Red Hat je objavio početak isporuka proizvoda Red Hat OpenShift Container Platform 3.4,najnovije verzije platforme za kontejnerske aplikacije.

Red Hat OpenShift Container Platform 3.4 integrira arhitekture, procese i servise da bi se omogućio rad kritičnih poslovnih aplikacija. Nove mogućnosti u novoj verziji su:

·   dinamička dodjela resursa za pohranu

·   poboljšani rad u više-stanarskom (multi-tenancy) režimu

·   nova referentna arhitektura za hibridne oblake


19.12.16 – 15.01.17


Zagreb, 19.01.2017.

BCC Services – poziv na BCC Business Breakfast

BCC Services poziva na tradicionalno BCC Business Breakfast druženje, u četvrtak, 19.01.2017., u Matis Absolut Lounge Baru, Trg Stjepana Radića 3, 10000 Zagreb

Program događaja:

09:30-10:00

Registracija

10:00-10:05

Uvodna riječ
Ivan Špelić, Direktor, BCC Services:

10:05-10:25

Get Prepared for the Digital Transformation
Peter Kos, Channel Sales Manager Eastern Europe, NetApp

10:25-10:45

Converged/Integrated Systems – potpuna automatizacija i orkestracija kao budućnost IT usluga
Davor Jovičić,Systems Integration Consultant BCC Services

10:45-11:15

Modern data and Information Management
Aleksandar Antić, Commvault Regional Sales - SEE Region, Commvault:

11:15-11:45

NetApp Data Efficiency and All-Flash Solutions
Jacint Juhas, Storage Infrastructure Architect - Eastern Europe, NetApp

11:45-12:30

MetroCluster – je li „zero RPO i RTO“ između dva podatkovna centra moguć, i ukoliko je, u kojim uvjetima?:
Davor Jovičić Systems Integration Consultant BCC Services

12:30-

Ručak

 Prijavite se - telefon: +385 (1) 3037 615 - E-mail: prijava@bccservices.com


Munich, January 11, 2017

Fujitsu - PRIMEFLEX for Hadoop sada podržava i SAP HANA Vora®

Fujitsu je objavio da integrirani sustavi PRIMEFLEX for Hadoop od sada imaju i podršku za SAP HANA Vora®, što olakšava korištenje 'velikih podataka' (big data) i vađenje informacija iz njih.

PRIMEFLEX sistemi smanjuju složenost i rizičnost rada s velikim podacima, ubrzavaju uvođenje aplikacija i brže donose koristi takvih obrada. Ti sistemi su unaprijed integrirani i unaprijed testirani paketi koji sadrže servere, pohranu, mrežne komponente i softver. Fujitsu tijesno surađuje sa SAP-om na optimizaciji sistema PRIMEFLEX for Hadoop i njegovoj podršci za SAP HANA Vora.


Kawasaki, Japan, January 10, 2017

Fujitsu - klizni skener za identifikaciju pomoću uzorka vena u dlanu

optička jedinica široka 8 mm za ugradnju na tablete i druge mobilne uređaje

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvijen klizni uređaj za identifikaciju na osnovu žila u dlanu. uređaj je dovoljno kompaktan da se može ugraditi u tablete i druge mobilne uređaje.

Uređaji za identifikaciju na osnovi uzoraka vena u dlanu su do sada imali senzore koji su skenirali cijeli dlan odjednom, no takvi uređaji su preveliki za mobilne uređaje. Fujitsu Laboratiries je sada razvio uređaj s osjetljivom trakom koja skenira dlan dio po dio, dok se ruka prevlači preko uređaja.

Identifikacija pomoću uzorka vena u dlanu je pouzdanija od otisaka prstiju (koji se mogu fotokopirati i podvaliti skeneru), jer skenira površinu u ispod kože i to pomoću infra-crvenog skenera koji registrira toplinu dlana i protok krvi, te time i da se radi o živoj osobi. Fizički dodir dlana i senzora nije potreban, što je higijenskije (važno za primjenu u zdravstvenim ustanovama)..


TINTON FALLS, N.J. – Dec. 19, 2016

Commvault - inovacije za mobilni pristup, kontrolu i automatizaciju

Objavljena aplikacija Commvault® Mobile Advantage i automatizirani pro aktivni sistem za rješenja

Commvault je objavio aplikaciju Commvault® Mobile Advantage App i sustav automatiziranih pro aktivnih rješenja (APSS™ - Automated Proactive Solution System), koji korisnicima donose inovacije na polju mobilnog pristupa, kontrole i automatizacije.

Uz objavu novih rješenje, tvrtka je objavila i da je istraživanje zadovoljstva korisnika dalo visoki rezultat - zadovoljstvo veće od 98%.


PALO ALTO, CA- - January 11, 2017

VMware - VMware AirWatch i adaptibilna Peer-to-Peer tehnologija modernizirana distribucija softvera za osobna računala  

Kombinacija VMware AirWatch Unified Endpoint Management i Adaptiva OneSite peer-to-peer (P2P) tehnologije rješava česte probleme distribucije softvera

VMwareje objavio suradnju s tvrtkom Adaptiva kako bi se korisnicima pomoglo ubrzati prelazak na Windows 10 i iduću generaciju sustava za upravljanje osobnim računalima iz oblaka. Kombiniraju se VMware AirWatch® Unified Endpoint Management™ (UEM) i Adaptiva OneSitepeer-to-peer (P2P) tehnologije za upravljanje sistemima, kako bi se korisnicima omogućilo uvođenje PC softvera u skladu s modernom Windows 10 arhitekturom za upravljanje. Time će se riješiti najčešći problemi vezani za velike softverske datoteke za PC računala.

Kombinirano rješenje koje koristi VMware AirWatch Unified Endpoint Management i Adaptiva OneSite će korisnicima omogućiti brže i lakše uvođenje velikih Windows aplikacija i instaliranje softverskih datoteka, koristeći rad iz oblaka.


ZAGREB, 27. prosinac, 2016.

Microsoft Hrvatska - nominacije za predavanja tehnološkog dijela konferencije WinDays17 otvorene do sredine veljače

Nominacije traju do 13. veljače 2017., a tim od 10 stručnjaka će nakon evaluacije u drugoj polovici veljače objaviti program predavanja ;  Prošle godine je održano 127 predavanja i cilj organizatora je ove godine dovesti još veći broj stručnih predavača iz Europe i svijeta

Microsoft Hrvatska je objavio poziv za predavanje na tehnološkom djelu konferencije Microsoft WinDays17. Nominacije će se prikupljati do 13. veljače, 2017. Prošle je godine tijekom konferencije Technology WinDays održano 127 predavanja te je gostovalo više od 10 stranih predavača, a ove je godine cilj organizatora okupiti još veći broj predavača iz Europe i svijeta koji su MVP stručnjaci u svojim područjima.

Poseban naglasak tehnološkog dijela Konferencije, koji će se održati od 26. do 28. travnja 2017. u Poreču, bit će na temu sigurnosti informacijskih sustava, upravo radi nedavnih pojačanih i sveprisutnih prijetnji u domenama kibernetičke sigurnosti. To uključuje zaštitu informacija i podataka te informacijskih sustava u cjelini koja se provodi u tri faze, a to su zaštita, detekcija i odgovor na prijetnju. Microsoft će tako predstaviti tehnologiju u oblaku Intelligent Security Graph za prediktivnu analitiku pomoću koje svaki korisnik može vrlo brzo odgovoriti na prijetnju, a ona se primjenjuje za zaštitu korisničkih uređaja, identiteta, poslužitelja, usluga u oblaku, odnosno, integrirana je u većinu Microsoft proizvoda. Također će biti predstavljeni noviteti u samim proizvodima, te načini kako navedene nove tehnologije iskoristiti kako bi tvrtkama i pojedincima omogućile da postignu više.

Tim od 10 stručnjaka iz različitih područja tehnologije, će ocijeniti prikupljene nominacije te će tijekom druge polovice veljače pokrenuti objavu programa predavanja.

Sve o procesu nominacija, pravilima i smjernicama za prijave možete pročitati na WinDays blogu.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018