nv-1706

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2017. – lipanj


u ovom broju:

05.06.17 – 18.06.17

- NetApp - nova rješenja i usluge za hibridne oblake

- NetApp - proširena suradnja s Microsoftom na polju data servisa u hibridnim oblacima

- Fujitsu - ETERNUS All-Flash pohrana za SAP HANA® i virtualizaciju

- Fujitsu - softver za mrežu za sigurnu razmjenu podataka

- Fujitsu - vrlo sigurna biometrijska autentifikacija za Active Directory okoliše

- Hitachi Data Systems - platforme za sadržaje transformiraju cloud infrastrukturu i ostvaruju uštede veće od 60% u odnosu na javne oblake

- VMware - nova vRealize platforma za upravljanje u hibridnim oblacima

- Red Hat - najnovije izdanje Red Hat Ceph Storage proširuje svestranost

- Brocade-Ruckus - mrežna Infrastruktura za bolje žičane i bežične spojeve

- Cisco - Visual Networking Index prognozira da će globalni godišnji Internet promet prijeći količinu od tri zetabajta* do godine 2021

12-05.17 – 04.06.17

- NetApp - kompjuterska oprema. periferne jedinice i usluge za državnu i lokalnu upravu te obrazovne institucije

- Fujitsu - ESPRIMO K557, snaga i stil All-In-One PC računala

- Commvault - poziv poslovnim korisnicima da se pripreme za usklađivanje s GDPR propisima


05.06.17 – 18.06.17


SUNNYVALE, Calif. — June 5, 2017

NetApp - nova rješenja i usluge za hibridne oblake

Objavljen NetApp HCI, prvo korporacijsko hiper-konvergentno rješenje koje donosi zajamčene performanse, nezavisno proširivanje i Data Fabric integraciju

NetApp je objavio najznačajniju inovaciju u svojoj 25-godišnjoj povijesti - nova rješenja za hibridne oblake. Objavljena su proširenja za Data Fabric rješenja i servise, objavljeno je prvo hiper-konvergentno rješenje na korporacijskom nivou i nove usluge.

NetAppove inovacije za hibridne oblake ruše barijere koje stoje pred korisnicima na njihovom putu u transformaciju. Pomažu im da unificiraju podatke preko širokog raspona okoliša u oblacima i navlastitim lokacijama.

NetApp HCI omogućava korisnicima rad više aplikacija uz zajamčene performanse i daje im veliku fleksibilnost, mogućnost proširenja, automatizaciju i Data Fabric integraciju. NetApp HCI je zasnovan na SolidFire® i omogućava laku konsolidaciju obrada, jednostavno upravljanje i lako proširivanje.

NetApp HCI se integrira s rješenjima od partnera kao što su Commvault, Intel, MongoDB Enterprise, Veeam, i VMware.

ONTAP® Select za softverski definiranu pohranu (SDS - software-defined storage) je optimiziran za nove korisnike. Dodane su nove mogućnosti koje omogućavaju uporabu NetAppove dokazane platforme za upravljanje podacima na industrijski standardnim (jeftinim) serverima. Novo rješenje za udaljene i područne urede rješava problem ograničenog prostora u malim uredima.

OnCommand® Insight (OCI) donosi nove funkcije za lakšu migraciju u oblake te praćenje o analitiku informatičke infrastrukture.

Novi NetApp ONTAP softver poboljšava all-flash performanse, efikasnost i selidbu podataka u oblacima.

NetApp HCI je prva korporacijska hiper-kovergentna infrastruktura koja osigurava računalne, pohrambene i mrežne komponente u obliku agilnih, skalabilnih 4-čvornih blokova za izgradnju kojima se lako upravlja. Dizajniran je na temeljima SolidFire all-flash pohrane i donosi zajamčene performanse, automatizaciju, integriranu efikasnost, replikaciju, zaštitu podataka i visoku dostupnost.

Korisnici mogu uvesti NetApp HCI od ruba mreže do same jezgre data centra. Mogu očekivati da će im sistem proraditi za manje od 30 minuta i da će ukloniti više od 90% tradicionalnih problema po pitanju performansi. Dodatak (plug-in) za VMware vCenter donosi punu kontrolu nad cijelom infrastrukturom preko intuitivnog korisničkog sučelja.


SUNNYVALE, Calif. - June 6, 2017

NetApp - proširena suradnja s Microsoftom na polju data servisa u hibridnim oblacima

Tvrtke će nastaviti s integracijom Microsoft Azurea i dokazanih NetApp Data Fabric inovacija

NetApp je objavio da proširuje svoj strateški savez s Microsoftom kako bi pomogao korisnicima da ubrzaju digitalnu transformaciju za hibridne oblake.

NetApp namjerava proširiti suradnju s Microsoftom i uključiti data servise za hibridne oblake, izgrađene na NetAppovom ONTAP® softveru. Time će korisnici koji prelaze na Microsoft Azure dobiti vidljivost i uvid u podatke na korporacijskom nivou, kontrolu pristupa podacima te zaštitu i sigurnost podataka.

Područja suradnje su:

·   Razvoj novih data servisa za oblake, zasnovanih na NetApp ONTAP, koji će se moći koristiti u Azure oblaku.

·   Razvoj arhitekture koja će ubrzati migraciju korporacijskih aplikacija na Azure i Azure Stack.

·   Integracija NetAppovog FabricPoola, koji smanjuje troškove za hladne podatke, tako da ih automatski seli s opreme na vlastitim lokacijama u oblak, koristeći Azure Blob Storage.

·   Omogućiti da Azure postane odredište za sigurnosne kopije za NetAppov Cloud Control SaaS, čime će se osigurati sigurnosno kopiranje, arhiviranje i poštivanje propisa za Microsoft Office 365 okoliše.

NetApp osigurava niz data servisa za hibridne oblake koji već danas imaju potporu za Azure:

·   NetApp ONTAP Cloud for Azure, virtualni uređaj koji kombinira kontrolu nad podacima s korporacijskom pohranom

·   NetApp AltaVault™ uređaji za hibridne oblake za Azure

·   NetApp Private Storage for Microsoft Azure za arhitekturu za pohranu spojenu na oblak.


Munich, June 06, 2017

Fujitsu - ETERNUS All-Flash pohrana za SAP HANA® i virtualizaciju

Fujitsu je objavio da Fujitsu ETERNUS AF650 all-flash sistem sada ima SAP certifikat za korporacijsko rješenje za pohranu podataka za SAP HANA platforme. Dostupan kao samostojeće rješenje ili kao dio integriranog sistema, PRIMEFLEX for SAP HANA, ETERNUS AF650 osigurava potporu za vrlo pouzdani neprekidani rad sistema koji u memoriji vrše obrade za SAP HANA. Sistem ima kapacitet proširenja glavne memorije do 12 TB, te ukupni kapacitet od oko 3 PB.

Osim što ubrzava obradu, ETERNUS AF650 zauzima manje prostora na podu data centra. Kapacitet se može još više povećati koristeći Fujitsuove tehnologije za de-duplikaciju i kompresiju podataka.


Tokyo, June 05, 2017

Fujitsu - softver za mrežu za sigurnu razmjenu podataka

Ubrzava razmjenu podataka preko industrijskih i poslovnih granica

Fujitsu je objavio da je razvijen softver za mreže za sigurnu razmjenu podataka. Pomoću tehnologije za kontrolu pristupa podacima koju je sam razvio, Fujitsu promovira razmjenu podataka između raznih organizacija i kompanija.

Softver kojeg je razvio Fujitsu Laboratories je zasnovan na Fujitsuovoj tehnologiji za digitalne razmjene - Virtual Private Digital Exchange Technology. Tehnologija omogućava registriranje informacija o atributima podataka i informacija za identifikaciju na osnovu toga gdje su podaci pohranjeni. Softver istovremeno upravlja i pravilima za kontrolu pristupa, kako bi se ustanovilo koji korisnici smiju pristupati podacima. Sistem automatski upravlja razmjenom podataka između isporučitelja i korisnika podataka, na osnovu unaprijed definiranih pravila.


Munich, June 12, 2017

Fujitsu - vrlo sigurna biometrijska autentifikacija za Active Directory okoliše

Tješenje Fujitsu PalmSecure ID Login može zamijeniti tradicionalnu prijavu pomoću lozinki maksimalno sigurnom autentifikacijom pomoću uzoraka vena u dlanu ; Brzi i intuitivni bez kontaktni sistem omogućava prijavu na Active Directory sisteme s bilo kojeg Fujitsuovog uređaja i bilo koje lokacije ; Rješenje štiti mreže od neovlaštenog pristupa i zlouporaba

Fujitsu je objavio PalmSecure ID Login, novog biometrijskog rješenja za autentifikaciju koje štiti mreže od neovlaštenih pristupa.

PalmSecure ID Login koristi Fujitsuovu tehnologiju za autentifikaciju pomoću uzorka vena u dlanu i štiti ulaz na mreže u Microsoft Active Directory okolišu. Sustav je siguran i jednostavan i zamjenjuje provjeru identiteta pomoću lozinki.

Za logiranje na PC, ili za autentifikaciju pristupa na neki interni sistem korisnici PalmSecure ID Logina trebaju samo postaviti ruku iznad bez kontaktnog skenera uzorka vena u dlanu. Takvi skeneri se već ugrađuju u cijeli niz Fujitsu LIFEBOOK notebook računala i STYLISTIC 2-in-1 tableta, a dostupni su i kao samostalni uređaji koji se spajaju na USB port.

Jedinstvena Fujitsuova PalmSecure tehnologija radi tako da hvata infra-crvene slike uzorka vena u dlanu rike. Fizički kontakt s pločom skenera nije potreban. Sustav identificira osobu za manje od jedne sekunde, pa je brži nego pisanje dugih lozinki.

Fujitsu PalmSecure se koristi širom svijeta u organima uprave, u data centrima, u zdravstvenim institucijama, na aerodromima i bankama.


NEW YORK (June 6, 2017)

Hitachi Data Systems - platforme za sadržaje transformiraju cloud infrastrukturu i ostvaruju uštede veće od 60% u odnosu na javne oblake

Ostvarite okoliš s više oblaka na način koji vama odgovara, koristeći Hitachi Object Storage rješenja

Hitachi Data Systems (HDS) je objavio značajno ažuriranje svog portfelja Hitachi Content Platform (HCP), koji korporacijama osigurava put za digitalnu transformaciju uz značajne uštede u odnosu na javne oblake. Ovaj integrirani portfelj nudi veću rentabilnost i produktivnost kroz ekonomiju oblaka. Uz to se povećava i sigurnost, dostupnost i zaštita podataka.

S ovim izdanjem, HCP ostvaruje 400% povećanje upotrebljive pohrane po klasteru, 67% povećanje kapaciteta čvora za pohranu koristeći diskove od 10 TB, te 55% povećanje broja objekata po čvoru.


PALO ALTO, CA--(Marketwired - June 06, 2017)

VMware - nova vRealize platforma za upravljanje u hibridnim oblacima

Novi VMware vRealize Operations 6.6 donosi automatizirano uravnoteženje poslova i optimizaciji performansi aplikacijske Infrastrukture ; Novi Native Operations Management for Hyper-Converged Infrastructure Solutions pokretan pomoću VMware vSAN-a ; Novi VMware vRealize Automation 7.3 spreman za DevOps-Ready informatiku s proširenjima za kontejnere i rješenjima za upravljanje konfiguracijama ; Dublja integracija s VMware NSX for Day 2 Operations i poboljšana potpora za Microsoft Azure

VMware je objavio značajna ažuriranja za svoju platformu za upravljanje oblacima VMware vRealize® koja poboljšavaju rad softverski definiranih data centara (SDDC - software-defined data center) i rad u oblacima te ubrzava uvođenje aplikacija i infrastrukturnih servisa u hibridnim oblacima. Nova izdanja uključuju VMware vRealize Operations™ 6.6, VMware vRealize Automation™ 7.3, vRealize Business for Cloud™ 7.3, vRealize Log Insight™ 4.5 i vRealize Network Insight™ 3.4.

Paket VMware vRealize korisnicima omogućava da upravljaju i opskrbljuju računalne, mrežne, pohrambene i aplikacijske resurse u hibridnim oblacima.

Nove vRealize mogućnosti su:

·   Automatizirano, proaktivno raspoređivanje poslova

·   Upravljanje VMware vSAN™ poslovima

·   Kombinirani uvid u obrade i poslovanje

·   Upravljanje sigurnošću i umrežavanju preko više platformi


RALEIGH, N.C. — June 6, 2017

Red Hat - najnovije izdanje Red Hat Ceph Storage proširuje svestranost

Najnovija verzija platforme za pohranu proširuje potporu za protokole i povećava potporu za fleksibilniju objektnu pohranu

Red Hat je objavio novo izdanje Red Hat Ceph Storage 2.3. Ovo izdanje, zasnovano na Ceph 10.2 (Jewel), donosi novo sučelje za mrežni datotečni sistem (NFS- Network File System) donosi novu kompatibilnost s klijentom za Hadoop S3A sustav datoteka, te potporu za kontejnere.

Red Hat Ceph Storage je otvorena, softverski-definirana unificirana platforma za pohranu. Ona odvaja softver od hardvera i omogućava uporabu ekonomičnih, standardnih servera i diskova, mogućnost proširenja kapaciteta do više petabajta, te mrežnu objektnu pohranu.


SAN JOSE, Calif.—June 13, 2017

Brocade-Ruckus - mrežna Infrastruktura za bolje žičane i bežične spojeve

Novo više-gigabitno mrežno rješenje nudi ekonomičnu i visoko-performantnu kombinaciju Wi-Fi i žičanih spojeva

Ruckus, organizacija u sklopu Brocadea, je objavio da sada nudi i žičano i bežično umrežavanje za korporacijske i srednje i male korisnike širom svijeta. Kombinirajući vodeće bežične proizvode s portfeljem proizvoda za žičane veze ICX® od Brocadea, Ruckus sada nudi kompletni raspon visoko-performantne pristupne infrastrukture.

Nova serija ICX 7150 Z-Series svičeva i pristupnih točaka Ruckus R720 rješava probleme vezane na sve veće gustoće uređaja i aplikacija koje opterećuju širokopojasne veze.

Ruckus portfelj također uključuje Cloudpath Enrollment System softver, sigurnosnu platformu za upravljanje pravilima za kontrolu pristupa.


San Jose, Calif., June 8, 2017

Cisco - Visual Networking Index prognozira da će globalni godišnji Internet promet prijeći količinu od tri zetabajta* do godine 2021

Do godine 2021 IoT aplikacije će predstavljati više od 50% globalnih uređaja i veza

Cisco je objavio rezultate svog istraživanja Cisco Visual Networking Index™ (VNI) Complete Forecast. VNI prognozira da će u idućih pet godina (2016 – 2021), broj korisnika Interneta porasti od 3,3 na 4,6 milijardi, odn. 58% svjetskog stanovništva, porasti će broj osobnih uređaja i slučajeva povezivanja stroj-na-stroj (M2M - machine-to-machine) od 17,1 milijardi na 27,1 milijardi, da će prosječna brzina širokopojasnih veza porasti od 27,5 Mb/s do 53,0 Mb/s, te da će gledanje video snimki porasti sa 73% na 82% ukupnog Internet prometa.

Tijekom razmatranog perioda (2016-2021) globalni godišnji Internet promet porasti tri puta, od 1,2 zetabajta do 3,3 zetabajta.

________________________

v  Prema tablici standardnih prefiks za veličine, prefiks zeta označava n*1024, odnosno n* 10007. Po europskoj nomenklaturi, to je trilijarda, odn. američkoj sekstilijun. Veličina od n zetabajta se označava kao "n Zbajta".
U istoj tablici postoji još samo jedan veći prefiks - jota = 1024 . Taj naziv je usvojen 1991 godine. Što mislite do kada će to biti tek teoretski moguća veličina? Pogledajte kada su uvedeni ostali prefiksi i kada je bilo potrebno dodavati nove. Poučno!


12-05.17 – 04.06.17


SUNNYVALE, Calif. — June 1, 2017

NetApp - kompjuterska oprema. periferne jedinice i usluge za državnu i lokalnu upravu te obrazovne institucije

Ugovor koji omogućava državnoj i lokalnoj upravi te obrazovnim institucijama pristup do NetAppovih uređaja za pohranu podataka, te pratećem softveru i uslugama.

NetApp je objavio da je produžen ValuePoint ugovor s američkim Nacionalnom udrugom državnih službenika za nabavu (NASPO - National Association of State Procurement Officials) koji omogućava povoljnu nabavu kompjuterske opreme, perifernih jedinica te pratećih usluga za organe državnih i lokalne uprave te obrazovne institucije.

NASPO ValuePoint je udruženi program nabave za svih 50 država u SAD.


Munich, June 01, 2017

Fujitsu - ESPRIMO K557, snaga i stil All-In-One PC računala

Novi model all-in-one desktop kombinira elegantni dizajn s visokim performansama uz atraktivnu cijenu  ; Čisti, ne-zagušeni dizajn s PC tehnologijom ugrađenom u 24-inčni full HD, širokokutni ekran, s mogućnošću proširenja diskova i memorije ; Sadrži Intel® CoreTM procesore i niz mogućnosti za efikasan rad

Fujitsu je objavio ESPRIMO K557, svestrani all-in-one desktop PC optimiziranog dizajna koji se izvrsno uklapa u svaki ambijent poput ureda otvorenog plana, recepcija i školskih učionica. Model se odlikuje čistim, ne-zagušenim dizajnom kod kojeg je procesorska jedinica ugrađena u 24-inčni full HD ekran. Cijena model je vrlo konkurentna, što ga čini prikladnim za široku lepezu primjena.

ESPRIMO K557 se lako uklapa u bilo kakav uredski ambijent, te zauzima 23% manje prostora nego klasični desktop PC i ekran. All-in-one dizajn znači i radni stol bez kabela - bežična tipkovnica i miš se mogu, kada se ne koriste, skloniti između stalka i ekrana, tako da ostaje više slobodnog mjesta.

Računalo koristi Intel Core procesore sedme generacije i ima dovoljno snage i za najzahtijevanije poslove i aplikacije. Premda je ESPRIMO K557 all-in-one model, lako se mogu nadograditi i disk i memorija.


Brussels, Belgium, Reading, UK, and Tinton Falls, N.J. – May 25, 2017

Commvault - poziv poslovnim korisnicima da se pripreme za usklađivanje s GDPR propisima

Rok od 12 mjeseci već otkucava, organizacije moraju početi djelovati već sada ; GDPR, ransomware i leakware znače da je potrebna sveobuhvatna strategija za upravljanje podacima

Commvault upozorava da je samozadovoljstvo organizacija najveća prepreka usklađivanju s GDPR propisima. Da bi se uskladile, organizacije moraju uvesti ili odgovarajuće postupke ili odgovarajuću tehnologiju. To je tim važnije jer su sve češće pojave zloćudnih softvera tipa ransomware (ucjene - plati ili … ) podatke) i leakware (curenje podataka).

GDPR je na svijetu najoštriji propis o privatnosti podatak. GDPR je usvojen u travnju 2016 godine, a na snagu će stupiti 25 svibnja 2018. Sastavljen je tako da se pojedincima vraća moć odlučivanja o tome kako će se smjeti obrađivati njihovi podaci i bitno utječe na sve globalne organizacije koje upravljaju osobnim informacijama državljana EU.

Da bi osigurala poštivanje odredbi GDPR-a, Commvaultova Data Platforma indeksira sadržaj podataka i tako organizira jedinstvenu točku u kojoj organizacije mogu u nestrukturiranim podacima pronaći informacije vezane za pojedince. To može učiniti analizom sigurnosnih kopija, arhiva, u korporacijskim i privatnim ili javnim oblacima, kao i u okviru Endpoint Protectiona.

Commvaultova Data Platform je projektirana imajući na umu sigurnost i korisnicima omogućava da identificiraju, umanje opasnost i omoguće oporavak od napada na podatke. Commvault koristi sofisticirani softver za detekciju softverskih upada i pomaže identificirati zloćudne tipove softvera kao što su ransomware, ili manje poznati leakware, koji prijete da će privatni podaci pojedinaca biti javno objavljeni ako se ne plati otkupnina.


 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018