nv-1707

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2017. – srpanj


u ovom broju:

17.07.17 – 30.07.17

- NetApp – visoko-performantni cloud tokovi posla za medije i industriju zabave

- NetApp – rješenja za tvrtku ON Semiconductor

- VMware - VMware NSX za "sustave sutrašnjice" u državi Lujzijani

- Kofax – najbolja praksa u automatizaciji robotičkih procesa

03.07.17 – 16.07.17

- NetApp - oprema za Polaris Alpha, pružatelja usluga za sigurnosne službe u SAD

- Fujitsu - obnovljen portfelj servera

- Fujitsu - globalna dostupnost RunMyProcess cloud platformi

- Red Hat - nova generacija OpenShift Online za javne oblake

- Red Hat - počela isporuka Fedora 26

19.06.17 – 02.07.17

- NetApp i Cisco - rješenje za softverski definiranu infrastrukturu za iduću generaciju data centara

- Fujitsu - novi rekord za omjer cijene/performanse po najnovijem SPC-1 usporedbenom testu za sustave za pohranu

- Fujitsu - tehnologija za kontrolu virtualnih mašina poboljšava gustoću servera u kabinetima u data centrima

- Red Hat - najnovija verzija paketa Red Hat Cloud Suite


17.07.17 – 30.07.17


SUNNYVALE, Calif. — July 24, 2017

NetApp – visoko-performantni cloud tokovi posla za medije i industriju zabave

Potpora za hibridno cloud rješenje koje koristi distribuirane, dinamičke i raznolike podatke

NetApp je objavio suradnju s ASE u svrhu širenja ASE Cloud oblaka na SAD, s ciljem da se najvećim medijskim kompanijama i predstavnicima industrije zabave osigura fleksibilni i pouzdani pristup oblacima.

Sektori koji se bave animacijom, post-produkcijom i emitiranjem sadržaja zahtijevaju veze visoke propusne moći, kako bi mogli upravljati ogromnim datotekama sa sadržajima visoke razlučivosti (HD – High Density).

ASE Cloud je izgrađen na bazi NetApp® StorageGRID® Webscale, pa je ASE u stanju ponuditi pohranu objekata uz ekonomične troškove po gigabajtu. Cloud servis omogućava korisnicima upravljanje njihovim podacima u javnom oblaku, putem jednostavnog web portala.

StorageGRID Webscale je inovativno optimizirano rješenje za podatke koje omogućava maksimalnu kontrolu nad bogatim sadržajima.


SUNNYVALE, Calif. - July 18, 2017

NetApp Data Fabric Drives 24X7 Product Development, Speeds Data Recovery

NetApp – rješenja za tvrtku ON Semiconductor

ON Semiconductor i NetApp su se udružili zbog primjene all-flash rješenja za 125 lokacija i 68 data centara širom svijeta

NetApp javlja kako tvrtka ON Semiconductor koristi NetAppove proizvode za visoku dostupnost i zaštitu podataka koji se sele između njihova 3 primarna data centra, 125 lokacija i 65 data centara širom svijeta.

ON Semiconductor pruža informatičke usluge za automobilsku, elektroničku, kompjutersku i zdravstvenu granu djelatnosti. Svaki od ON Semiconductorovih 125 proizvodnih lokacija i 68 data centara se je do nedavno sam brinuo za svoju informatiku, no ukazala se je potreba da se informatika objedini.

Izabran je NetApp da pomogne pri konsolidaciji. Više lokacija koriste NetApp All Flash FAS i hibridne arraye s NetApp ONTAP softverom. Nakon uvođenja novog pristupa, performanse aplikacija su se u prosjeku poboljšale za 50%, a brzine pojedinih aplikacija za čak 64%. Tvrtka je uspjela konsolidirati svoju pohranu – od 84 kabineta s policama na svega 24 u novom primarnom data centru. Troškovi su pali za 30%, a potrošnja energije za 40%. Vrijeme oporavka se je smanjilo za 50% (od 48 sati na 24 sata).


PALO ALTO, CA--(Marketwired - July 27, 2017)

VMware - VMware NSX za "sustave sutrašnjice" u državi Lujzijani

VMwareova arhitektura Cross-Cloud Architecture stvara idealni okoliš hibridnog oblaka velike agilnosti i sigurnosti

VMware je objavio da ured za tehnološke servise (OTS - Office of Technology Services) američke države Lujzijane koristi prednosti VMware Cross-Cloud Architecture™ i VMware NSX® kako bi transformirala sigurnost i modernizirala rad data centara, kao dio inicijative za cloud transformaciju u cijeloj državi. VMware je opremio OTS s unificiranim radnim modelom koji pokriva i privatne i javne oblake i osigurava sigurno upravljanje i proširenja sustava.

Prema OTS-u, do danas su pomoću NSX-a ostvarene uštede do 1 milijuna USD za investicije, te uštede u troškovima rada.

OTS države Lujzijane je konsolidirao informatičku djelatnost u 16 agencija koje djeluju na području države i pokrivaju zdravstvenu skrb, obrazovanje i javnu sigurnost. Informatika je objedinjena u jedinstvenoj službi.

Uveden je softverski definirani data centar s VMware NSX koji osigurava potrebne servise, sigurnost rada korisnika, uz mogućnost lakog proširivanja.


Irvine, CA, July 26, 2017

Kofax – najbolja praksa u automatizaciji robotičkih procesa

Kofax je objavio da će njihovi stručnjaci za Kofax Kapow™ automatizaciju robotičkih procesa (RPA - robotic process automation) održati prezentaciju na skupu Intelligent Automation 2017, koji se u kolovozu održava u Čikagu.

Tema izlaganja pod naslovom "Najbolja praksa pri uvođenju RPA rješenja" će opisati dokazane metode za vrednovanje opcija RPA arhitekture i razvoja pilot projekata koji će osigurati uspješnu primjenu RPA sistema. Izlaganje će biti popraćeno primjerima iz prakse.

Kofax će demonstrirati kako Kapow automatizira repetitivne, manualne zadatke koji uključuju rad s puno podataka.


03.07.17 – 16.07.17


SUNNYVALE, Calif. - July 11, 2017

NetApp - oprema za Polaris Alpha, pružatelja usluga za sigurnosne službe u SAD

NetApp je isporučio all-flash konvergiranu infrastrukturu koja će povećati sposobnost Polaris Alpha da osigura i pruži mikro servise bitne za nacionalnu sigurnost SAD

NetApp javlja o isporuci all-flash konvergirane infrastrukture za Polaris Alpha, organizaciju čiji se sistemi koriste da se pomogne analitičarima i operaterima da vizualiziraju i razmjenjuju velike količine podataka potrebnih za donošenje odluka o sigurnosti u SAD-u.

Polaris Alpha osigurava po mjeri izrađena softverska rješenja koja omogućavaju da državne institucije kao što su Ministarstvo obrane i Ministarstvo za unutrašnju sigurnost brzo procijene potencijalne prijetnje i donesu bolje odluke. Polaris Alpha ovisi o tome da bude u stanju konzistentno isporučivati rješenja na vrijeme i unutar planiranih troškova.

Kada se ukazala potreba modernizacije kompletne informatika, odlučeno je da se primjeni multi-modalni pristup koji će omogućiti da se DevOps i agilne metodologije primijene i na njihove stare sisteme. U prijelazu iz monolitnih aplikacija na cloud kontejnerizirane tehnologije, trebalo je riješiti i problem 10% mjesečnog rasta potrebnih kapaciteta za pohranu.

Rješenje je bilo premještanje Polarisovih virtualiziranih radnih i razvojnih sistema na FlexPod® Datacenter konvergentnu infrastrukturu, koja koristi NetApp® All Flash FAS.

Mogućnost lakog integriranja FlexPoda s postojećim VMware rješenjima je pojednostavila dodjelu resursa i ubrzala uvođenje kontejnera, uključivši Docker i Jenkins, od 6 tjedana na svega 15 minuta. Uz bržu dodjelu resursa i latentnost manju od milisekunde, Polaris Alpha sada osigurava potporu za svojih 400 pisaca softvera.


Munich, July 11, 2017

Fujitsu - obnovljen portfelj servera

Fujitsu PRIMERGY CX400 M4 više-čvorni server kombinira gustoću blade servera i jednostavnost sistema s policama ; Nova generacija Fujitsu PRIMERGY servera s dva i četiri utora, te Fujitsu PRIMEQUEST server s osam utora su temelj za izgradnju infrastrukture za digitalnu transformaciju ; Severi koriste novu Intel® Xeon® Scalable platformu

Fujitsu je objavio početak isporuka novih modela PRIMERGY servera s dva i četiri utora i PRIMEQUEST servera s osam utora. Novi modeli su predviđeni za rad s novim Intel® Xeon® Scalable procesorima.

Novi PRIMERGY CX400 M4 je kombinacija gustoće i učinkovitost servera nalik blade serverima i jednostavnosti i ekonomičnosti sustava s kabinetima s policama (rackovi). Idealan je za modularne i po gustoći optimizirane serverske infrastrukture u virtualnim okolišima, za visoko-zahtjevno računalstvo, cloud i hiper konvergentne mreže i sustave za pohranu podataka.


Munich, July 06, 2017

Fujitsu - globalna dostupnost RunMyProcess cloud platformi

Platforma RunMyProcess pomaže u radu u oblacima, na vlastitim sustavima i mobilnim sistemima

Fujitsu je objavio globalno širenje RunMyProcessa, svoje inovativne digitalne platforme-kao-servisa. Uvedene su nove regionalne cloud platforme u Sjevernoj Americi i Australiji. Platforme u Europi i Aziji rade već od prije.

RunMyProcess je cloud platforma koja omogućava korisnicima da brzo i sigurno izgrade, testiraju uvedu i proširuju aplikacije koje nisu ovisne o konkretnim uređajima i koje povezuju poslovne procese koji se odvijaju u oblacima, na vlastitim lokacijama i mobilnim uređajima. Uz RunMyProcess, organizacije mogu modelirati i optimizirati i najsloženije poslovne procese i integrirati postojeće sisteme i servise - bilo cloud servise kao Office 365 ili rješenje na vlastitim lokacijama, kao SAP i povezati ih s pametnim telefonima, tabletima, PC-ovima i ostalim mobilnim uređajima. Platforma ima unaprijed pripremljene konektore koji omogućavaju bržu izradu aplikacija, za nekoliko dana umjesto nekoliko mjeseci, te ih lako širiti i na tisuće korisnika.


RALEIGH, N.C. — July 11, 2017

Red Hat - nova generacija OpenShift Online za javne oblake

Prva open source, cloud, multi-tenant kontejnerska platforma za pisce aplikacija

Red Hat je predstavio slijedeću generaciju Red Hat OpenShift Online, prve open source, cloud, multi-tenant kontejnerske platforme. Zasnovana na istom Linux kontejneru i Kubernetes-zasnovanih temelja kao i Red Hat OpenShift kontejnerska platforma, Red Hat OpenShift Online daje piscima aplikacija mogućnost bržeg i lakšeg pisanja, uvođenja i proširivanja cloud aplikacija u javnim cloud okolišima.

OpenShift je platforma koja ima potporu za više jezika, uključivši Java, Node.js, .NET, Ruby, Python, PHP i druge.


RALEIGH, N.C. - July 11, 2017

Red Hat - počela isporuka Fedora 26

Najnovije izdanje open source operacijskog sustava donosi kontejnizirane Kubernetes, DNF 2.0 i proširenu potporu za sustave za izgradnju aplikacija

Red Hat, sponzor projekta Fedora, projekta za zajednički razvoj i open source suradnju, je objavio početak isporuka najnovije verzije Fedora 26. Fedora 26 se isporučuje u nekoliko osnovnih paketa - Fedora 26 Atomic Host, Fedora 26 Server i Fedora 26

Fedora 26 Atomic Host je minimalistički operacijski sustav prilagođen kontejnerskim obradama, za rad u raznim okolišima, od čistog hardvera, do oblaka.

Fedora 26 Server je fleksibilna, platforma za razne uloge u data centrima.

Fedora 26 Workstation je operacijski sustav za desktop računala.


19.06.17 – 02.07.17


Sunnyvale, Calif. — June 22, 2017 —

NetApp i Cisco - rješenje za softverski definiranu infrastrukturu za iduću generaciju data centara

Novo rješenje za FlexPod SF konvergentnu infrastrukturu omogućava digitalnu transformaciju s predvidljivim performansama, pr4ogramiranom agilnošću i mogućnostima proširenja potrebnim za okoliše s više stanara

NetApp i Cisco su proširili portfelj integrirane infrastrukture s novim rješenjima projektira9ima za poslovne izazove.

Novi rješenje FlexPod® SF nudi idealnu infrastrukturu za zahtjevne poslove kritične za digitalnu transformaciju. Rješenje sadrži NetApp® SolidFire® all-flash, lako proširivu pohranu vezanu na oblake, Cisco Unified Computing System (Cisco UCS®) B-Series servere i Ciscove Nexus® svičeve. Novo rješenje može osigurati potporu za postojeće i buduće korporacijske arhitekture.

Novo rješenje nudi:

·   Predvidljive visoke performanse.

·   SolidFire softverski definiranu arhitekturu, jednostavnije upravljanje i automatizirana proširenja.

·   Mogućnosti proširivanja na ekonomični način.


Munich, June 27, 2017

Fujitsu - novi rekord za omjer cijene/performanse po najnovijem SPC-1 usporedbenom testu za sustave za pohranu

Fujitsu je objavio da je sustav za pohranu Fujitsu ETERNUS DX200 S4, koji je dio nedavno proširene obitelji početnih hibridnih sustava za pohranu ETERNUS DX S4 osvojio priznanje za snažne performanse, cijenu za performanse i izuzetna vremena odziva prema najnovijem usporedbenom testu  SPC-1 Benchmark od Storage Performanse Councila, priznatog nezavisnog standarda za usporedbu performansi sustava za pohranu.

Fujitsuov ETERNUS DX200 S4 model je postavio novi SPC-1 rekord, svojim omjerom cijena/performansi od 0,22 USD/IOPS-u (Input/Output per Second - ulazno/izlazna operacija u sekundi).

Prema testu SPC-1 Benchmark ETERNUS je ostvario vrijeme odziva od samo 0,59 milisekundi pri punom opterećenju. ETERNUS je postigao i performanse iznad 300.000 IOPS-a.

Sustav ETERNUS DX200 S4 donosi funkcionalnost korporacijskih sustava uz cijene prikladne za sustave početne veličine, što ga čini prikladnim za virtualizaciju servera, e-mail, baze podataka, poslovne aplikacije i centralizirane, konsolidirane datotečne servise. ETERNUS sistemi se diče i dostupnošću od nevjerojatnih 99,9999% - što je manje od jedne minute neplaniranog zastoja godišnje.


Kawasaki, Japan, June 27, 2017

Fujitsu Develops Virtual Machine Control Technology to Improve Server Density of Datacenter Racks

Fujitsu - tehnologija za kontrolu virtualnih mašina poboljšava gustoću servera u kabinetima u data centrima

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvijena tehnologija za kontrolu virtualnih mašina (VM) koja poboljšava gustoću servera montiranih na police u kabinetima u data centrima.

Trenutno broj servera koji se montiraju u kabinete s policama je ograničen ukupnom nazivnom snagom električnog napajanja servera, čiji iznos mora biti manji od kapaciteta napajanja kabineta s policama (rack). Međutim, vrlo često se dešava da su serveri slabo opterećeni, da često rade s 10% do 50% kapaciteta, pa je i njihova stvarna potrošnja uglavnom manja od nazivne snage. Posljedica je da se u kabinete ugrađuje manje servera nego što bi sustav napajanja mogao poslužiti.

Da bi povećao gustoću ugrađenih servera Fujitsu Laboratories je razvio tehnologiju koja poboljšava efikasnost postavljanja servera uspostavljajući particije koje sadrže servere za sigurnosne kopije i migrira virtualne mašine u tu particiju na osnovu fizičkog rasporeda i potrošnje snage tih virtualnih mašina.

Uz pomoć ove tehnologije, u kabinetima u kojima rade virtualni serveri se može povećati broj montiranih servera. Fujitsu je izračunao da u slučajevima kada se je operativna učinkovitost kabineta povećala na 90%, korištenje prostora se može smanjiti za 40%.


RALEIGH, N.C. — June 29, 2017

Red Hat - najnovija verzija paketa Red Hat Cloud Suite

Digitalna transformacija pomoću kominacije Red Hat OpenShift Container platforme, Red Hat OpenStack platforme i Red Hat CloudForms, za otvorene hibridne oblake, spremno za kontejnere

Red Hat je objavio početak isporuka najnovije verzije paketa Red Hat Cloud Suite. Paket olakšava izgradnju aplikacija za rad u oblacima, ubrzava njihovo uvođenje i omogućava upravljanje poslovima.

Zasnovan na svijetski vodećoj korporacijskoj Linux platformi, Red Hat Cloud Suite pomaže pri digitalnoj transformaciji i uvođenju Linux kontejnera. To se postiže stapanjem Red Hat OpenShift Container platforme s Red Hat OpenStack platformom i Red Hat Virtualizationom. Za upravljanje se koristi Red Hat CloudForms.

Red Hat Cloud Suite nudi unificirano, unaprijed integrirano rješenje za primenu Linux kontejnera.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018