nv-1708

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2017. – kolovoz


u ovom broju:

 14.08.17 – 27.08.17

- NetApp - Renown Health transformira zdravstvenu skrb uz pomoć NetApp

- Fujitsu - novi mainframe operacijski sustav

- Hitachi - proširena ponuda Hitachi Unified Compute platforme

- Oracle - najsnažnija platforma za baze podataka na najnaprednijoj cloud infrastrukturi

- Red Hat - .NET Core 2.0 poboljšava prenosivost aplikacija u hibridnim oblacima

- Red Hat i Microsoft - suradnja za pojednostavljeni rad s kontejnerima i brži prijelaz na hibridne oblake

- Red Hat - moderniziranje infrastrukture za pružatelja usluga zdravstvene skrbi

- VMware - suradnja s ADLINKom za jednostavnije uvođenje IoT-a

31.07.17 – 13.08.17

- NetApp - NetApp SolidFire tvrtki Ensono Cloud omogućava poslovno-kritične informatičke servise

- Fujitsu - PRIMEQUEST server postavio svjetski rekord po SAP testu

- Fujitsu - 30 novih korporacijskih PC-a, radnih stanica i tableta

- Fujitsu - pametni bankomati za banku Ibercaja

- Cisco i SoftBank - optimizirani rad za slijedeću generaciju mreža

- Red Hat - najnovija verzija Red Hat Enterprise Linux 7 za hibridne oblake

- Red Hat - najnovija verzija OpenShift kontejnerske platforme za bolju sigurnost i konzistentnost aplikacija

- Kofax - Kofax SignDoc za proces otvaranja novih kupaca


14.08.17 – 27.08.17


SUNNYVALE, Calif. — August 22, 2017 

NetApp - Renown Health transformira zdravstvenu skrb uz pomoć NetApp

NetApp Data Fabric omogućava Renownu da pojednostavi svoju infrastrukturu i pruži naprednu zdravstvenu skrb većem broju pacijenata

NetApp javlja kako američka neprofitna mreža za pružanje zdravstvene skrbi, Renown Health koristi NetApp Data Fabric da bi smanjila zastoje, poboljšala performanse informatičkog sustava i pružila bolje zdravstvene usluge povećanom broju pacijenata. Renown Health pruža svoje usluge u sjevernoj Nevadi, na području jezera Tahoe, te sjeverozapadnoj Kaliforniji.

Renown je uveo NetAppovo Data Fabric rješenje koje je uključivalo automatizaciju tokova poslova za tehnologije Epic, All Flash FAS arrayeve, ONTAP®, i SnapMirror® replikaciju. Renown je brzo preselio svoje podatke iz prostorno ograničenog centra na jednoj lokaciji u dva redundantna data centra na odvojenim lokacijama.

Renownovi informatički resursi se sada koriste širom cijele organizacije, aplikacije rade brže, a usluge su dostupne u većem broju zajednica. Manja latentnost i jednostavniji procesi omogućavaju medicinskom osoblju brži pristup do informacija koje su im potrebne. Informatički sustav na novim temeljima omogućava i lako uvođenje novih tehnologija, kao npr. 3D mamografije, bez potrebe da se mijenja temeljna infrastruktura.


Munich, August 23, 2017

Fujitsu - novi mainframe operacijski sustav

Novi operacijski sustav za Fujitsu BS2000 infrastrukture s fokusom na ključne funkcije potrebne za digitalizaciju, uključivši rad s otvorenim okolišima

Fujitsu je predstavio najnoviji operacijski sustav koji potvrđuje dugotrajnu relevantnost mainframe sustava i njihove visoke dostupnosti, sigurnosti i mogućnostima za održavanje.

Fujitsu Software BS2000 OSD/BC V11.0, novo izdanje operacijskog sustava za Fujitsu BS2000 SE Server seriju je značajno proširenje Fujitsuovog operacijskog sustava za mainframe računala. Novo izdanje donosi naglasak na otvorenost operacijskog sustava, te povećane performanse i veću uporabljivost. Donosi i mogućnost žive migracije između /390 servera. Tu su i fleksibilne opcije za planirano zaustavljanje i održavanje.

Novi OS donosi i integraciju tekstualnih datoteka, što omogućava glatku razmjenu podataka putem zajedničkih NAS uređaja za pohranu s otvorenim sustavima kao što je LINUX.


Santa Clara, CA (August 24, 2017)

Hitachi - proširena ponuda Hitachi Unified Compute platforme

Hitachi nudi novi UCP RS koji se integrira u VMware Cloud Foundation i pojednostavljuje prijelaz na hibridne oblake

Hitachi Data Systems (HDS) je objavio Hitachi Unified Compute Platform (UCP) RS seriju, potpuno integrirani, softverski definirani data centar (software-defined data center - SDDC) koji radi pod VMware Cloud Foundation™. Hitachi UCP RS olakšava prijelaz na hibridne oblake.

Hitachi je proširio i svoj hiper konvergentni sistem Unified Compute Platform (UCP) HC. Hitachi UCP HC all-flash i hibridni sustavi su sada opremljeni nehlapivom memorijom (non-volatile memory - NVM) i novim Intel Xeon skalabilnim procesorima .


Redwood Shores, Calif.—Aug 14, 2017

Oracle - najsnažnija platforma za baze podataka na najnaprednijoj cloud infrastrukturi

Oracleov Exadata Cloud na Oracleovoj cloud infrastrukturi iduće generacije omogućava glatku migraciju aplikacija s bazama podataka i skladišta podataka i kreiranje cloud aplikacija izuzetnih performansi

Oracle je objavio početak isporuka Oracle Exadata Cloud, cloud infrastrukture iduće generacije. Spoj Oracle Exadata, najjače cloud platforme za baze podataka, s Oracle Cloud računalnim servisima i servisima za pohranu, donosi performanse i dostupnost za sve aplikacije koje danas isporučuje samo Oracle. Ti integrirani i potpuno programibilni cloud servisi ubrzavaju sve faze razvoja i uvođenja aplikacija, osiguraju brže povezivanje, dodjelu resursa, obrade i pristupe bazama podataka.

Oracle Cloud Infrastruktura nudi: automatsku dodjelu resursa za višestruke hardverske servere, svaki snage od 4 milijuna IOPS-a, u manje od pet minuta; blokovsku pohranu koja se može linearno proširivati za 60 IOPS-a po GB, a sada i Oracle Exadata Cloud na istim Virtual Cloud mrežama. Ova kombinacija mogućnosti rezultira aplikacijama koje rade do sada neviđenom brzinom. Osim toga, samo Oracle Cloud infrastruktura nudi punu kompatibilnost s Oracle bazama podataka koje se obrađuju na strojevima na vlastitim lokacijama, što omogućava gladak prijelaz u oblake.


RALEIGH, N.C. — August 21, 2017

Red Hat - .NET Core 2.0 poboljšava prenosivost aplikacija u hibridnim oblacima

Najnovija verzija open source .NET Core platforme omogućava brži razvoj i uvođenje aplikacija pisanih za rad u oblacima

Red Hat je objavio potporu za .NET Core 2.0, najnoviju verziju open source .NET Core projekta. .NET Core 2.0 donosi značajne nove mogućnosti za razvoj aplikacija za .NET platforme i može se koristiti za Red Hat Enterprise Linux, Red Hat OpenShift Container Platform, i u raznim drugim okolišima.

.NET Core ima potporu za .NET Standard 2.0, čime osigurava bolju kompatibilnost platformi i mogućnost prijenosa za sve .NET sisteme. Olakšava i pristup do ASP.NET 2.0 i EF Core 2.0, čime se još više pojednostavljuje razvoj aplikacija za open source okoliše. U kombinaciji s Red Hat Enterprise Linux i/ili Red Hat OpenShift Container platformom, izdanja 2.0 ima potporu za C#, F# i Visual Basic za razvoj modernih kontejneriziranih aplikacija.

Pici softvera mogu koristiti .NET Core 2.0 za razvoj i uvođenje aplikacija na:

·   Red Hat Enterprise Linux

·   Red Hat Enterprise Linux Atomic Host

·   Red Hat OpenShift Container Platform

·   Red Hat OpenShift Online

·   Red Hat OpenShift Dedicated

·   Red Hat OpenStack Platform


REDMOND, Wash., and RALEIGH, N.C. — August 22, 2017

Red Hat i Microsoft - suradnja za pojednostavljeni rad s kontejnerima i brži prijelaz na hibridne oblake

Vodeće tvrtke surađuju da pomognu uvođenje kontejnera na heterogenim data centar infrastrukturama i na Microsoft Azureu, uz nove mogućnosti i osiguranu potporu za proizvod

Red Hat i Microsoft su objavili proširenje suradnje i planove za nove inicijative usmjerene na pomoć korporacijskim korisnicima za lakše uvođenje kontejnera. Suradnja uključuje ugrađenu potporu za Windows Server kontejnere na Red Hat OpenShift, Red Hat OpenShift Dedicated na Microsoft Azure, te SQL Serveru na Red Hat Enterprise Linux i Red Hat OpenShift. Ovi dodaci proizvodnim programima obiju kompanija će se usredotočivati na pojednostavljeno uvođenje kontejnerskih tehnologija i pomoć korporacijskim korisnicima pri uvođenju digitalne transformacije koristeći hibridne oblake.


RALEIGH, N.C. — August 24, 2017

Red Hat - moderniziranje infrastrukture za pružatelja usluga zdravstvene skrbi

Stara, nestandardna rješenja zamijenjena modernom, open source infrastrukturom

Red Hat je objavio da organizacija Intermountain Healthcare koristi Red Hatova rješenja u procesu seljenja postojeće, nestandardizirane infrastrukture na moderni open source sustav.

Intermountain Healthcare je ne-profitni zdravstveni sustav koji pruža široki raspon zdravstvenih usluga u američkim državama Utah i Idaho. Organizacija ima sjedište u Salt Lake City, i sadrži 22 bolnice i skoro 1.500 liječnika u više od 180 klinika.

Intermountain je uveo Red Hatovu virtualizaciju da poveća skalabilnost svoje infrastrukture, olakša rad na više platformi i poboljša performanse. Intermountain sada upravlja i Red Hat Enterprise Linux i Microsoft Windows okolišima.


PALO ALTO, CA--(Marketwired - August 23, 2017)

VMware - suradnja s ADLINKom za jednostavnije uvođenje IoT-a

je objavio suradnju s tvrtkom ADLINK Technology s ciljem stvaranja pred-integriranog rješenja za Internet Stvari (IoT - Internet of Things). VMware i ADLINK razvijaju i testiraju zajednički rad njihovih rješenja za IoT, kako bi korisnicima ponudili sve što im treba za lako i brzo uvođenje IoT sustava.

ADLINK je jedna od vodećih tvrtki za EDGE COMPUTING i isporučuje mrežne čvorove za IoT sisteme.

Nedavno objavljeni VMware Pulse IoT centar će osigurati praćenje, upravljanje i sigurnosne potrebe za IoT infrastrukturu od ruba sustava do oblaka.


31.07.17 – 13.08.17


SUNNYVALE, CA — August 01, 2017 

NetApp - NetApp SolidFire tvrtki Ensono Cloud omogućava poslovno-kritične informatičke servise

Tvrtka koja pruža usluge ubrzano prelazi na softverski definirani data centar sa zajamčenim performansama, fleksibilnošću i skalabilnošću

NetApp javlja da je tvrtka Ensono Cloud uvela NetApp® SolidFire®, koji joj omogućava da svojim klijentima isporuči više vrijednosti uz manje resursa.

Ensono je uveo NetApp SolidFire all-flash pohranu koja poslužuje klijente u Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Državama. Uz pomoć SolidFirea, Ensono svojim klijentima osigurava poboljšane upravljane IT servise na inovativnoj infrastrukturi koja je predvidiva, automatizirana, skalabilna i visoko dostupna, kakva treba biti za poslovno-kritične aplikacije.

Kroz mogućnosti za automatizaciju iz SolidFirea i duboku integriranost s okolišem zasnovanim na VMware, Ensono može brže dodjeljivati resurse, što stručnom osoblju ostavlja više vremena za razvoj složenih rješenja.


Munich, August 03, 2017

Fujitsu - PRIMEQUEST server postavio svjetski rekord po SAP testu

Fujitsu javlja da je nedavno objavljeni Fujitsu Server PRIMEQUEST 3800B postavio svjetski rekord prema usporedbenom testu SAP® Sales & Distribution (SD).

Prema standardnom usporedbenom testu SAP Sales & Distribution (SD) koji se testira pod operacijskim sustavom Windows Server, Fujitsu Server PRIMEQUEST 3800B je postigao rekordni rezultat za prosječno vrijeme odziva od svega 0,78 sekundi i postigao propusnost od oko 11.242.000 obrađenih stavki narudžba na sat, uz istovremeno posluživanje 101.000 SAP SD korisnika testa. S certifikatom od SAP Benchmark Councila, SAP Sales & Distribution (SD) Standard Application Benchmark testovi se često koriste kao izvor nezavisnih informacija o performansama hardvera i baza podataka za SAP aplikacije i komponente.

Novi rekord po SAP benchmarku je postignut na octo-socket PRIMEQUEST 3800B serveru koji ima mogućnost proširenja do 12TB. Server koristi najnovije Intel® Xeon® procesore, koji mogu ići do 28 jezgri po procesoru, te najbrže DDR4 memorijske module.


Tokyo, August 08, 2017

Fujitsu - 30 novih korporacijskih PC-a, radnih stanica i tableta

Tanki i lagani modeli za korisnike u pokretu

Fujitsu je objavio 30 novih modela korporacijskih osobnih računala, raspoređenih u 15 serija proizvoda, svi opremljeni s Windows 10 Creators Update, najnovijom verzijom operacijskog sustava Windows 10.

U obitelji Fujitsu Desktop ESPRIMO stolnih računala, Fujitsu nudi pet novih modela, uključivši ESPRIMO K557/R, koji ima novi dizajn kućišta s ugrađenim LCD ekranom. U obitelji Fujitsu Workstation CELSIUS radnih stanica je ponuđeno šest novih modela, uključivši CELSIUS W570, kompaktni mini-tower početni model.

U obitelji Fujitsu Notebook LIFEBOOK laptopa se nudi dvanaest novih modela, a u obitelji Fujitsu Tablet ARROWS Tab Windows tableta se nudi sedam novih modela. Među njima su i tri modela vrlo tankih i laganih tableta za djelatnike koji rade na daljinu.


Munich, August 01, 2017

Fujitsu - pametni bankomati za banku Ibercaja

Fujitsu pomaže španjolskoj banci Ibercaja da digitalno transformira bakarske poslove sa stanovništvom i ponudi bolju uslugu klijentima koji koriste Fujitsuove pametne bankomate.

Ibercaja je jedna od najvećih banaka u Španjolskoj i ima preko tri milijuna štediša, kojima želi olakšati pristup do financijskih savjetnika te pristup u bilo koje vrijeme, s bilo kojeg mjesta do svakodnevnih bankarskih servisa. Da bi im pri tome pomogao, Fujitsu je razvio rješenje pomoću kojeg je Ibercaja uklopila servise na bankomatima u kanale za rad s klijentima i uspostavila jedinstveno korisničko sučelje i fleksibilnu tehnološku platformu koja će biti u stanju podržati i buduće potrebe.


August 01, 2017

Cisco i SoftBank - optimizirani rad za slijedeću generaciju mreža

Tvrtke grade platformu koja će brzo i fleksibilno omogućavati uvođenje novih servisa

Cisco je objavio da je tvrtka SoftBank za jezgru svoje nove IP mreže usvojila Cisco Network Convergence System iz serije 5500, koji osigurava tehnologiju za high-density 100GE routing i routing segmenata za optimizirani rad mreža.

Pružatelji usluga mobilnih mreža kao što je SoftBank ne samo da moraju ispunjavati rastuće potrebe svojih klijenata, nego i osiguravati nove servise za privatne i poslovne korisnike.

SoftBank je svoje osnovne rutere koji se koriste u postojećoj mreži proširio s ruterima Cisco NCS 5500 serije, u koje se može ugraditi 576 100GE portova.


RALEIGH, N.C. — August 1, 2017

Red Hat - najnovija verzija Red Hat Enterprise Linux 7 za hibridne oblake

Red Hat Enterprise Linux 7.4 poboljšava funkcije za sigurnost i performanse, donosi mogućnosti za Linux kontejnere i mogućnosti za automatizaciju složenih IT okoliša

Red Hat je objavio početak isporuka izdanja Red Hat Enterprise Linux 7.4, najnovije verzije vodeće korporacijske Linux platforme. Red Hat Enterprise Linux 7.4 nudi nove mogućnosti za automatizaciju i poboljšanu sigurnost i performanse, te mogućnosti za Linux kontejnere.


RALEIGH, N.C. — August 9, 2017

Red Hat - najnovija verzija OpenShift kontejnerske platforme za bolju sigurnost i konzistentnost aplikacija

Korporacijska Kubernetes platforma donosi novu sigurnost za kontejnere i mogućnosti za poštivanje propisa, te konzistentnost aplikacija koje se protežu na više oblaka

Red Hat je objavio početak isporuka kontejnerske platforme Red Hat OpenShift Container Platform 3.6, najnovije verzije Red Hatove korporacijske Kubernetes kontejnerske aplikacijske platforme. OpenShift 3.6 donosi novu sigurnost za kontejnere i mogućnosti za poštivanje propisa, te konzistentnost aplikacija koje se protežu na više oblaka

Red Hat OpenShift Container Platform 3.6 je korporacijska kontejnerska platforma zasnovana na Kubernetes 1.6, Red Hat Enterprise Linuxu i integriranim run-time sistemom za docker kontejnere. Novo izdanje donosi i nove sigurnosne mogućnosti, te konzistentnost aplikacija u hibridnim i multi-cloud okolišima.


Irvine, CA, August 9, 2017

Kofax - Kofax SignDoc za proces otvaranja novih kupaca

Korisnik DFC Global uvodi bez-papirni proces otvaranja zajmova, da ubrza obradu, smanji troškove, osigura poštivanje propisa i poboljša zadovoljstvo klijenata

Kofax je objavio da tvrtka DFC Global, jedna od najvećih pružatelja financijskih usluga na svijetu poslovnim i privatnim klijentima, koristi Kofax SignDoc® kako bi digitalno transformirala proces prijave novih klijenata.

DFC Global godišnje obrađuje skoro pet milijuna molbi za kredite. Usluge nudi online i u 1.300 poslovnica za rad sa stanovništvom.

DFC Global koristi Kofax SignDoc i njegove mogućnosti za rad s elektroničkim potpisima (e-signature) koje je povezala sa svojim rješenjem za rad s klijentima. Proces otvaranja novih zajmova je digitaliziran da se ubrza obrada, smanje troškovi, osigura poštivanje propisa o čuvanju podataka i poboljša zadovoljstvo klijenata.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018