nv-1712

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2017. – prosinac


u ovom broju:

04.12.17 – 17.12.17

- BCC Services Novosti - sretan vam Božić i nova godina

- BCC Services - rođendan cara Japana i tradicionalni koncert

- VMware - značajno ažuriranje za integriranu platformu za hibridne oblake

- VMware i Carbon Black - fundamentalna promjena pristupa sigurnosti data centara i oblaka

- VMware - istraživanje koje je proveo MIT ukazuje da izazovi rada u više oblaka leže u utjecajima na ljude, procese i nekonzistentnosti okoliša

- Red - sigurnosni certifikat Common Criteria za Red Hat Enterprise Linux

- Red Hat - Red Hat OpenShift Application Runtimes za jednostavni i fleksibilni razvoj za oblake

20.11.17 – 03.12.17

- BCC Services - domaća tvrtka u Hrvatskoj od 1990 godine

- Commvault  - sustav za zaštitu podataka za Prime Healthcare

- VMware i Amazon - proširene mogućnosti i dostupnost VMware Clouda on AWS-u

- Microsoft i SAP - pouzdani put za digitalnu transformaciju u oblake

- Kofax - rješenja za prihvat informacija prvu godinu besplatno

- Kofax- Londonsko tržište osiguranja koristi Kofaxov softver da osigura točnost podataka i poboljša suradnju među osiguravateljima


04.12.17 – 17.12.17


BCC Services Novosti - sretan vam Božić i nova godina

Uredništvo Novosti vam želi lijepe i ugodne praznike i mnogo uspjeha u novoj godini.

Pošto za vrijeme praznika ima vrlo malo objava, slijedeći broj Novosti će izaći u siječnju, sa svim zanimljivostima koje su objavljene do tada.


Zagreb, prosinac 2017

BCC Services - rođendan cara Japana i tradicionalni koncert

BCC services se i ove godine uključio u proslavu rođendana Njegovog veličanstva, cara Japana Akihia, te i ovom prilikom upućuje najljepše želje Njegovom veličanstvu, te prosperitet i sreću prijateljskom narodu Japana i našim japanskim parnerima pogodom ovog njihovog nacionalnog praznika.

BCC Services je i ove godine kao sponzor učestvovao u organizaciji tradicionalnog koncerta Zagrebačke filharmonije i sa svojim prijateljima prisustvovao koncertu..


PALO ALTO, CA--(Marketwired - December 05, 2017)

VMware - značajno ažuriranje za integriranu platformu za hibridne oblake

VMware Cloud Foundation 2.3 donosi komplet mogućnosti za upravljanje koji ubrzava uvođenje hibridnih oblaka ; Platforma sada automatizira uvođenje i konfiguriranje VMware vRealize Automationa, vRealize Operations i vRealize Log Insight, te osigurava konzistentni rad u više oblaka ; Nova potpora za heterogene servere za veću fleksibilnost na polju hardvera

VMware je objavio VMware Cloud Foundation™ 2.3, najnovije izdanje svoje integrirane platforme za hibridne oblake. VMware Cloud Foundation 2.3 donosi integriranu platformu za upravljanje oblacima (CMP - cloud management platform) koja olakšava izgradnju konzistentne infrastrukture za hibridne oblake. Upravljanje i dodjela resursa se postiže integracijom s VMware vRealize® Automation™, vRealize Operations™ i vRealize Log Insight™.

Prednosti su:

·   6 do 8 puta brže uvođenje

·   Do 2 puta produktivnije administriranje

·   30-40 % manji troškovi za privatne oblake

·   Poslovi se mogu prebacivati s privatnih na javne oblake i obratno

·   U slučaju javnih oblaka, nema troškova za vlastiti hardver


WALTHAM, MA and PALO ALTO, CA--(Marketwired - December 07, 2017)

VMware i Carbon Black - fundamentalna promjena pristupa sigurnosti data centara i oblaka

Novo zajedničko sigurnosno rješenje za oblake kombinira "poznato dobro" ponašanje aplikacija, naprednu detekciju prijetnji i automatiziranu zaštitu

VMware i Carbon Black, vodeća tvrtka na polju sigurnosti krajnjih točaka, su objavili prošireno partnerstvo koje će preobraziti postojeći pristup zaštiti u oblacima i u data centrima. Tvrtke su razvile novo zajedničko rješenje koje bitno smanjuje područje izloženo napadima i uvodi automatiziranu detekciju prijetnji i efikasniju zaštitu od napada. Ovo je nastavak početne suradnje objavljene početkom ove godine, a korisnicima VMware AppDefense™ daje mogućnost da koriste Carbon Blackovog servisa Predictive Security Cloud™ (PSC).

Većina današnjih napada se ne može otkriti prepoznavanjem "poznato zloćudnih" potpisa. Danas je potrebno promatrati kako radi aplikacija i paziti da ne dođe do odstupanja od normalnog ponašanja. 

Novo, zajednički razvijeno rješenje kombinira VMware AppDefense i CB-ovu naprednu zaštitu protiv napada.


PALO ALTO, CA--(Marketwired - December 12, 2017)

VMware - istraživanje koje je proveo MIT ukazuje da izazovi rada u više oblaka leže u utjecajima na ljude, procese i nekonzistentnosti okoliša

Informatički rukovoditelji vjeruju da će s vremenom rad u oblacima biti uspješan

VMware je, u suradnji sa sveučilištem MIT, objavio rezultate istraživanja o usvajanju rada u okolišu s više oblaka. U istraživanje je sudjelovalo više od 1.300 informatičkih rukovoditelja širom svijeta.

Strategija rada u više oblaka je sve uobičajenija u širokom rasponu organizacija, bez obzira na granu djelatnosti. Komplikacije vezanosti na dobavljača, vlasništva nad podacima, inovacije i potreba za servisima specifičnim za predmet poslovanja tjeraju organizacije na uporabu više raznih oblaka. Istraživanje je pokazalo da premda postoje izazovi vezani za takvo rješenje, postoje i značajne koristi, a očekuje se da će se s vremenom situacija i poboljšati.

Glavni nalazi istraživanja:

·   Organizacije moraju nadvladati urođene tehničke izazove rada u više oblaka. Jedan od najtežih izazova je bio razumijevanje nove tehnologije i potreba stjecanje novih znanja potrebnih za upravljanje u nekoliko oblaka. Javljali su se i problemi oko integriranja postojećih starih sistema obrada i migracije u oblake.

·   Za prihvaćanje rad u oblacima je potrebno upravljati promjenama. Selidba u oblake utječe i na ljude i procese.

·   Rad u oblacima je sve uspješniji kako prolazi vrijeme. Organizaciji je potrebno izvjesno vrijeme da se nauči raditi s novim tehnologijama.


RALEIGH, N.C. — December 13, 2017

Red - sigurnosni certifikat Common Criteria za Red Hat Enterprise Linux

Certifikacija omogućava Linux platformi potporu za dodatne osjetljive poslove

Red Hat je objavio da je platforma Red Hat Enterprise Linux 7.1 dobila dodatni sigurnosni certifikat Common Criteria Certification. Proširenje postojećeg certifikata Evaluation Assurance Level 4+, ovaj certifikat podliježe pod profil za opće namjenski operacijski sustav (OSPP - Operating System Protection Profile) 3.9. Red Hat Enterprise Linux je prvi operacijski sustav s Common Criteria certifikatom s podrškom za Linux kontejnere.

Common Criteria je međunarodno priznati komplet standarda koje koriste državne institucije i poslovne organizacije za procjenu sigurnosti tehnoloških proizvoda. OSPP 3.9 definira sigurnosne zahtjeve za operacijske sustave koji se koriste za sustave osjetljive na sigurnost, kao što su državna sigurnost, zdravstvo, komunalna poduzeća i telekomunikacije.


RALEIGH, N.C. — December 5, 2017

Red Hat - Red Hat OpenShift Application Runtimes za jednostavni i fleksibilni razvoj za oblake

Red Hat OpenShift Application Runtime ubrzava razvoj i uvođenje novih OpenShift aplikacija zasnovanih na mikro servisima

Red Hat je objavio početak isporuka softvera Red Hat OpenShift Application Runtimes, koji ubrzava uvođenje cloud aplikacija zasnovanih a mikro servisima.

Red Hat OpenShift Application Runtimes osigurava potporu za višestruke runtime okoliše, jezike, okvire i arhitekture. Donosi slijedeće mogućnosti i koristi:

·   Jednostavnije uvođenje.

·   Strateška fleksibilnost

·   Brzo uvođenje

·   Integrirani katalog servisa, kombinacija s OpenShift katalogom


20.11.17 – 03.12.17


Zagreb, 30.11.2017

BCC Services - domaća tvrtka u Hrvatskoj od 1990 godine

Logo-Friz

Domaća Tvrtka ICL d.o.o., od koje je nastao današnji BCC Services, je registrirana u Zagrebu 30. studenoga 1990.

Tvrtka je poslovala u Hrvatskoj još od 1969 godine, prvo kao zastupstva ICL-a, (International Computers Limited, svjetska informatička tvrtka sa sjedištem u Londonu), a od 1990 kao lokalna tvrtka ICL d.o.o. ICL d.o.o je 2002. godine, slijedeći globalnu reorganizaciju matične tvrtke, promijenio ime u Fujitsu Services, tvrtku od koje je nastao sadašnji BCC Services.

ICL d.o.o je bio prva domaća podružnica neke međunarodne informatičke tvrtke u tadašnjoj Hrvatskoj, odnosno tada još Jugoslaviji. ICL je promijenio ime u Fujitsu Services u travnju 2002. godine, pa i ured u Hrvatskoj od tada posluje pod imenom Fujitsu Services d.o.o. Godine 2003 je lokalnom tvrtkom počelo upravljati domaće rukovodstvo, nakon čega je došlo i do management buy-outa. Nakon toga tvrtka od godine 2004 posluje pod imenom BCC Services, imenom pod kojim posluje i danas. Naziv BCC Services je nastao od Business Critical Computing Services.

Većina djelatnika koji su radili u Zastupstvima ICL-a u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća su sada u mirovini, no još ima više njih koji su radili u ICL d.o.o u devedesetima. Današnji BCC Services još uvijek slijedi i poštuje tradiciju, dobre poslovne standarde i procedure izvorne matične kompanije. Kvaliteta usluga koje se nude korisnicima je ista kakva je bila nekada, jedino se danas nude uz današnji asortiman najboljih informatičkih proizvoda koji se nude na tržištu.


Tinton Falls, N.J. - Nov. 29, 2017

Commvault  - sustav za zaštitu podataka za Prime Healthcare

Referentna arhitektura za brže i jednostavnije sigurnosno kopiranje i rekonstrukciju kritičnih kliničkih aplikacija ; Unificirana zaštita podataka čuva bitne zapise o pacijentima i osigurava real-time oporavak nakon katastrofa ; Tehnologija za centralizirano sigurnosno kopiranje s kompresijom podataka, de-duplikacijom i uzimanjem snimki stanja ubrzava sigurnosno kopiranje 400 TB podataka, uz osigurano poštivanje propisa o zaštiti podataka

Commvault je objavio da je Prime Healthcare, nacionalni sustav za zdravstvenu skrb sa sjedištem u Ontariju, Kanada, uspješno uveo Commvaultov softver kako bi pojednostavnio upravljanje podacima i poboljšao skrb za pacijente i štitio njihove podatke u okviru sustava elektroničkih zdravstvenih zapisa (EHR - Electronic Health Records).

Prime Healthcare vodi 44 bolnice za intenzivnu skrb, s više od 7.700 kreveta u 14 država Kanade. Standardizirajući se na Commvaultovo centralizirano, automatizirano rješenje za zaštitu više od 400 TB zdravstvenih podataka, Prime Healthcare štiti stotine jedinstvenih kliničkih i radnih sistema, te osigurava potporu za Epic EHR sigurnosno kopiranje i oporavak.

Organizacija je postigla uspješnost uzimanja sigurnosnih kopija od 98 % i sposobnost oporavka cijelog radnog sustava u roku od nekoliko minuta. U slučaju potrebe Prime Healthcare može također u roku od 15 minuta premjestiti svoj cijeli data centar na alternativnu lokaciju, te ponovno pokrenuti sve poslove u roku od 30 minuta.


LAS VEGAS, NV--(Marketwired - November 28, 2017)

VMware i Amazon - proširene mogućnosti i dostupnost VMware Clouda on AWS-u

VMware Cloud(TM) on AWS donosi proširene mogućnosti, uključivši VMware Site Recovery i VMware vMotion, pomoć korisnicima koji žele seliti, obrađivati, zaštiti i proširivati svoje obrade

VMware i Amazon Web Services, kompanija u sklopu Amazona su objavili da se servis VMware Cloud™ širi i na istočni dio SAD-a, te da uključuje nove mogućnosti i potporu za više AWS servisa, čime se korisnicima olakšava selidba, obrada, zaštita i proširivanje sustava za poslovno-kritične obrade.

Korisnici VMware Cloud on AWS-a mogu birati gdje će obrađivati svoje poslove. Uz VMware vSphere® vMotion®, nove mrežne mogućnosti i AWS Direct Connect, korisnici mogu seliti svoje aplikacije sa VMWare klastera na vlastitim lokacijama u VMware on AWS, bez ometanja rada aplikacija i bez ikakvih izmjena u mrežnoj konfiguraciji. Korisnici mogu koristiti i AWS Direct Connect za brzo, pouzdano i privatno spajanje ma mrežu, te selidbu aplikacija uz pomoć vMotiona.

VMware Hybrid Cloud Extension™, dodatak za ponudu softvera kao servisa za VMware Cloud on AWS, omogućava velike migracije s okoliša koji koriste vSphere 5.0+ i VMware Cloud na vlastitim lokacijama na AWS, bez promjena i testiranja.

VMware Site Recovery™, novi servis za VMware Cloud on AWS korisnike osigurava zaštitu podataka u data centrima i u VMware Cloud on AWS. Uz pomoć VMware Site Recovery, korisnicima nije potrebna dodatna lokacija za sigurnosne kopije podataka.


REDMOND, Wash., and WALLDORF, Germany — Nov. 27, 2017

Microsoft i SAP - pouzdani put za digitalnu transformaciju u oblake

Prošireno partnerstvo korisnicima nudi zajedničke cloud mogućnosti i pouzdani plan uvođenja.

Microsoft i SAP su objavili integriranu ponudu koja korporacijskim korisnicima nudi jasan i pouzdan put do poslovnih inovacijama u oblacima. Tvrtke su također objavile da će ubuduće interno koristiti partnerove cloud proizvode, te zajednički razvijati nova rješenja.

SAP HANA® Enterprise Cloud, SAPov privatni upravljani cloud servis će na Microsoft Azure omogućiti korisnicima da koriste SAP S/4HANA u sigurnom, upravljanom oblaku. Osim toga će Microsoft uvoditi SAP S/4HANA® na Azureu, za obradu vlastitih financijskih procesa, a SAP će preseliti svoje poslovno kritične interne obrade na Azure.


Irvine, CA, November 30, 2017

Kofax - rješenja za prihvat informacija prvu godinu besplatno

Proba bez rizika omogućava organizacijama da, prije nego ga kupe, iskušaju softver za rješenja od skeniranja do arhiviranja i aplikacije za procese

Kofax je objavio ponudu "Prva godina besplatno", koja će organizacijama omogućiti da prije kupnje besplatno iskušaju softver pakete Kofax Capture™ i Kofax Transformation™.

Ponuda je idealna za organizacije koje se kane riješiti sporih, skupih i greškama sklonih procesa za ručnu obradu dokumenata koji im dolaze od kupaca, dobavljača ili partnera. Na osnovu ove ponude, novi kupci mogu koristiti Kofax Capture za do 10.000 skeniranih ili uvezenih stranica, bez ikakvih troškova za licenciranje ili održavanje tijekom prve godine korištenja.

Kofax Capture automatizira poslove od skeniranja do arhiviranja i omogućava lakši pristup do informacija. Rješenje prihvaća papirnate i elektroničke dokumente koji dolaze kroz razne kanale, pretvara ih u digitalne sadržaje i indeksira ih da se omogući pristup do njih. Rezultirajuće informacije se izvoze u korisnikove sustave za obradu podataka, arhive i ostale poslovne sustave. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan i omogućava korisnicima da prihvaćaju slike dokumenata tamo gdje im to najviše odgovara - bilo u centralnom uredu, bilo u udaljenim podružnicama, bilo u data centru

Kofax Transformation automatizira točno i učinkovito vađenje svih poslovnih podataka iz svih poslovno kritičnih sadržaja iz bilo kojeg tipa dokumenata i pretvara ih u znatno korisnije elektroničke informacije koje će se koristiti u daljnjim poslovnim procesima i aplikacijama.


Irvine, CA, November 20, 2017

Kofax- Londonsko tržište osiguranja koristi Kofaxov softver da osigura točnost podataka i poboljša suradnju među osiguravateljima

Kofax nudi ekonomična rješenja koja ubrzavaju digitalizaciju procesa u osiguranju/reosiguranju

Kofax je objavio kako grupacija London Market Group (LMG) koristi Kofax Capture™, Kofax Transformation™ i Kofax Insight™ za servis prihvata podataka za jedanaest linija osiguranja.

LMG je organizacija koja spaja osiguravajuća društva u Londonu, čije usluge koriste institucije koje se bave osiguranjem/reosiguranjem, a jedan od ciljeva joj je da Londonu osigura vodeći položaj na polju osiguranja.

LMG osigurava jednostavni online servis koji pretvara sadržaje papirnatih dokumenata s tekstovima ugovora u konzistentne elektroničke podatke koji će se o poslovne sisteme korisnika moću unijeti bez ponovnog unošenja podataka.

Kofaxovo rješenje sadrži robusne aplikacije koje pokrivaju unos i upućivanje u poslovni proces, pri čemu se koristi automatizirana klasifikacija, odvajanje stranica, vađenje podataka i provjere. Rješenje značajno smanjuje troškove rada, poboljšava kvalitetu informacija i ubrzava poslovne procese.

Kofax Insight sadrži analitički softver koji daje dobar uvid u performanse obrada.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018