nv-1801

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2018. – siječanj


u ovom broju:

 18.12.17 – 21.01.18

- BCC Services - prvi broj Novosti u 2018 godini

- NetApp - sustav za medicinski centar

- Fujitsu - novi PRIMEFLEX sistemi integrirani za SAP okoliše

- Fujitsu - dugoročna dostupnost mainframe računala je temelj za digitalizaciju

- Commvault - centralizirano upravljanje podacima za međunarodnu konstruktorsku korporaciju

- Micro Focus - korporacijska razmjena poruka i oporavak nakon katastrofa

- Kofax - 2018 je godina robota

- Kofax - rješenje za globalnu tvrtku koja distribuira napitke

- Fujitsu i Microsoft - suradnja na polju umjetne inteligencije


18.12.17 – 21.01.18


Zagreb, siječanj 2018

BCC Services - prvi broj Novosti u 2018 godini

Nadamo se da ste ugodno proveli praznike i da ste već započeli mnoge korisne poslove. I naši partneri na dobavnoj strani su počeli objavljivati novitete, pa i mi počinjeo redovno slati "Novosti". U ovom broju vam šaljemo sve što je izašlo od zadnjeg broja prošle godine.

A sada na posao!


Sunnyvale, Calif. — January 16, 2018

NetApp - sustav za medicinski centar

Korisnik je u potpunosti zamijenio stare sisteme za pohranu s NetAppovom tehnologijom i modernizirao svoju infrastrukturu

NetApp je objavio da je Medicinski Centar JFK , koji je dio zdravstvene mreže Hackensack Meridian Health Network najveće organizacije integrirane zdravstvene skrbi u New Jerseyu. NetApp je brzo i u potpunosti modernizirao JFK-ovu staru infrastrukturu. Instalirani su all-flash sistemi koji su povećali stabilnost, pouzdanost i performanse infrastrukture.

Danas JFK može brzo seliti, upravljati i štititi zdravstvene podatke u svojim raznim ustanovama, a novi NetAppov sistem se brine i za oporavak za slučajeve katastrofa, a spreman je i za skladišta podataka.


Munich, January 10, 2018

Fujitsu - novi PRIMEFLEX sistemi integrirani za SAP okoliše

Fujitsu je objavio dva nova rješenja koja će olakšati uvođenje aplikacija koje rade s mnogo podataka u okolišu SAP HANA baza podataka u memoriji.

Certificirani od SAPa, Fujitsuovi integrirani sistemi PRIMEFLEX for SAP HANA i PRIMEFLEX for SAP Landscapes, koje pokreće softver FlexFrame Orchestrator Management omogućavaju upravljanje uvođenjem i radom SAP infrastructura potrebnih za obradu velikih količina podataka, smanjuju složenost i troškove takvih instalacija, te osiguravaju fleksibilni, efikasni i sigurni SAP okoliš, koji se ujedno i lako proširuje kada potrebe narastu.

Novi PRIMEFLEX for SAP HANA i PRIMEFLEX for SAP Landscapes sustavi se isporučuju kao, integrirani, pred-definirani i unaprijed testirani sistemi spremni za rad, u paketima zasnovanima na Intel® Xeon® Skylake procesorima, koji sadrže PRIMERGY servere, pohranu, mrežnu opremu i softverska rješenja pripremljena za rad sa složenim SAP okolišima.

Fujitsu je pouzdani SAP-ov globalni partner već više od 40 godina i pomogao je desecima tisuća korisnika širom svijeta da brže rastu.


Munich, January 11, 2018

Fujitsu - dugoročna dostupnost mainframe računala je temelj za digitalizaciju

Ažurirana verzija BS2000 SE infrastrukture kombinira inovacije i kontinuitet za buduća rješenja, potpora zajamčena za slijedećih sedam godina ; Fujitsu je prvi ponuđač koji nudi živu migraciju za mainframe sisteme ; Najsuvremenija platforma za poslovno-kritične obrade digitalne ere, uz prateće školovanje i usluge

Fujitsu je objavio planove za korisnike BS2000 mainframe sustava, s najavljenim proširenjima softvera i zajamčenu potporu kroz idućih sedam godina za servere SE300B i SE700B ; Najnovije nadogradnje softvera sadrže i mogućnosti za živu migraciju.

Verzija 6.2 sistemskog softvera za Fujitsu Enterprise Server BS2000 SE donosi najsuvremeniju robusnu infrastrukturnu platformu za moderne zahtjevne aplikacije.

Fujitsu vodi a tržištu svojom ponudom žive migracije (Live Migration) mainframe sistema koji koriste x86 ili /390 serverske jedinice. Ova nova mogućnost omogućava migraciju gostujućih mainframe sustave i aplikacija na drugi server na BS2000 infrastrukturu bez ikakvog ometanja. Zbog toga korisnici mogu ubrzati planirano održavanje, relokaciju nakon kvarova i uravnotežiti opterećenje.

Nove mogućnosti za klastere omogućavaju i povezivanje dviju BS2000 SE infrastruktura u klaster.

Ažuriranja za softver uključuju proširenja za SE Manager, i tako olakšavaju rad i administriranje infrastrukturom, uz jednostavnije održavanje.


London, U.K. and Tinton Falls, N.J. – Jan. 16, 2018

Commvault - centralizirano upravljanje podacima za međunarodnu konstruktorsku korporaciju

Međunarodna konstruktorska korporacija uvela Commvaultovu opremu za upravljanje distribuiranim podacima, za rad u oblaku, zaštitu podataka i poštivanje propisa o njihovoj zaštiti

Commvault je objavio da je međunarodna konstruktorska korporacija Laing O’Rourke uvela Commvault Data platformu kako bi centralizirala upravljanje podacima u Europi i uvela skalabilno i sigurno rješenje.

Laing O’Rourke je u početku tražila zamjenu za sustav za sigurnosno kopiranje na magnetske vrpce, no prelazak na Commvault im je omogućio i prijelaz na javni oblak, PaaS i hiper-konvergentnu infrastrukturu. Commvaultov softver je pisan za rad u oblaku, tako da su podaci jednako zaštićeni kao kada su bili samo na opremi na vlastitim lokacijama.

Laing O’Rourke trenutno vodi 50 konstrukcijskih projekata u Ujedinjenom Kraljevstvu. Osim centralnog ureda tvrtka ima i nekoliko regionalnih ureda i proizvodnih pogona širom zemlje. Informatika se sastoji od tri data centra koji koriste VMware vSphere i Microsoft’s Hyper-V platforme. Tvrtka posjeduje 350 TB aktivnih podataka, smještenih u Exchange, baze podataka, web aplikacije i velike nestrukturirane datoteke.


January 18, 2018 1:14 pm, by: qmangus

Micro Focus - korporacijska razmjena poruka i oporavak nakon katastrofa

Micro Focus u okviru svog proizvoda za korporacijsku razmjenu poruka (Enterprise Messaging) nudi integrirano rješenje za oporavak nakon katastrofa, da bi sustav elektroničke pošte bio uvijek spreman za rad. Ovo rješenje radi tako da se u slučaju raspada, sustav za razmjenu poruka seli na rezervni sustav (na drugoj lokaciji ili u oblaku). Takav sustav radi kao živi email sistem u trajanju do dva tjedna, tako da ostaje dovoljno vremena da se ponovno uspostavi originalni sustav. Selidba na rezervni sustav se pokreće jednim klikom miša.

Micro Focus Enterprise Messaging Disaster Recovery ne samo da služi kao pričuvno rješenje, služi i za 'vruće' sigurnosne kopije email sustava.


Irvine, CA, January 11, 2018

Kofax - 2018 je godina robota

Kofax Kapow softver za robotiziranu automatizaciju procesa ruši sve rekorde vezane za digitalnu transformaciju

Kofax je objavio da Kofax Kapow™, softver za robotiziranu automatizaciju procesa (RPA - robotic process automation) koji imitira ljudske akcije automatizira širok raspon ručnih ponavljajućih zadataka. Zbog interesa za RPA tehnologiju i velike potražnje za Kapow, Kofax je proglasio da je 2018 godina robota.

Kapow ima jedinstvenu arhitekturu koja pokreće sve robote na centraliziranom serveru i nije mu potrebna infrastruktura virtualnih desktopa. Ovi pametni roboti se glatko uklapaju u aplikacije, pokreću akcije i komuniciraju putem korporacijskih sistema, web stranica i desktop aplikacija. Kapow roboti se mogu primijeniti bez složenog kodiranja i bez dugih razvojnih ciklusa, što ubrzava uvođenje i smanjuje troškove.

Kapow se glatko uklapa u platformu za digitalnu transformaciju Kofax TotalAgility i tako omogućava kompletno rješenje za procese. Kapow Robotic Process Intelligence se može koristiti i za interaktivni uvid u performanse sustava.


Irvine, CA, December 20, 2017

Kofax - rješenje za globalnu tvrtku koja distribuira napitke

Smanjeni troškovi rada, bolje upravljanje tokom novca i bolje upravljanje dobavljačima

Kofax je objavio da je informatička jedinica jedne globalne tvrtke koja distribuira napitke uspješno uvela Kofaxovo rješenje za automatizaciju salda kontija dobavljača. Jedinica osigurava obradu financijskih podataka, knjigovodstvo, upravljanje poslovnim procesima i poslove oko upravljanja lancem dobave. Godišnje se obradi oko 360.000 faktura.

Konsolidirajući sisteme i procese za 23 različita knjigovodstvena i financijska odjela na jednu lokaciju i koristeći ReadSoft Process Director™, ReadSoft Supplier Portal™ i ReadSoft Web Portal for SAP okoliše, ova organizacija je uvela sustav za salda konti dobavljača i ostvarila značajna poboljšanja produktivnosti, uštede u materijalnim troškovima, efikasnije upravljanje tokovima novca i bolje odnose s dobavljačima.

·   ReadSoft Process Director osigurava prihvat faktura, vađenje i sređivanje podataka.

·   ReadSoft Supplier Portal omogućava dobavljačima uvid u status njihovih faktura koje se obrađuju.

·   ReadSoft Web Portal daje uvid u sve fakture koje se obrađuju i u automatizirane tokove poslova koji se obavljaju, te mogućnost rješavanja izuzetaka u okviru web portala.


Tokyo, December 22, 2017

Fujitsu i Microsoft - suradnja na polju umjetne inteligencije

Tvrtke kombiniraju svoje AI tehnologije u svrhu zajedničkih "ljudsko-centričnih" rješenja

Fujitsu i Microsoft su objavili sporazum o suradnji na polju umjetne inteligencije. Dvije tvrtke namjeravaju zajednički izgraditi rješenja koja će preobraziti načine na koje ljudi rade. Zasnovana na Microsoft 365 integriranom cloud servisu, nova rješenja će kombinirati dostignuća Fujitsu Global Communication platforme, Fujitsuovu AI tehnologiju, Fujitsuov Human Centric AI Zinrai s Microsoftovim AI platformskim servisima na Microsoft Azure. Nova rješenja će biti dostupna sredinom 2018, prvo u Japanu, a zatim širom svijeta.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018