nv-1803

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2018. – ožujak


u ovom broju:

 05.03.18 – 18.03.18

- NetApp - MetroCluster

- Fujitsu - PRIMEQUEST serveri za kreditnu zadrugu SICOOB iz Brazila

- Fujitsu - arhitektura za obradu podataka "Dracena" može re-konfigurirati sadržaje u okviru toka IoT podataka

- Veritas - novi NetBackup i RestAPI šire zaštitu podataka

- Red Hat - Red Hat Virtualization za SAP HANA® okoliše

- Micro Focus - adaptivno upravljanje identitetima rješava probleme certificiranja u određenom trenutku i nadzora pristupa

- Kofax - Kofax Kapow za automatizaciju robotskih procesa ubrzava odobravanje kredita u financijskoj instituciji Spotcap

19.02.18 – 04.03.18

- Fujitsu - Cloud Service K5 infrastruktura za pivovaru Damm

- Fujitsu - hardver za 5G mreže za tvrtku NTT DOCOMO

- Cisco - počele isporuke NB-IoT platforme širom svijeta

- Veeam - Availability Orchestrator osigurava kontinuitet poslovanja, oporavak nakon katastrofa i poštivanje propisa

- Red Hat - inovacije za upravljanje hibridnim oblacima

- Red Hat - nova generacija Decision Managera

- Red Hat i Azul - suradnja na pohrani podataka u memoriji

- OpenText - automatizacija i analitika za zračnu luku Kuala Lumpur International Airport

- OpenText - kako je u tvrtki Storengy proces izvještavanja postao ključni izvor za uvid u poslovanje

- Kofax - Kapow, robotska automatizacija procesa za financijsku instituciju

- Kofax - rješenje za banku u Tokiju


05.03.18 – 18.03.18


NetApp MetroCluster

NetApp - MetroCluster

NetApp MetroCluster održava stalnu dostupnost podataka za poslovanje kritične aplikacije. To radi uz pola troška i složenosti u odnosu na konkurentska rješenja

NetApp® MetroCluster™ softver je rješenje koje kombinira array klastere sa sinkronom replikacijom i tako osigurava kontinuiranu dostupnost i nulti gubitak podataka, uz najmanje troškove. Administracija klastera zasnovanog na arrayima je jednostavnija jer su eliminirane međuovisnosti i kompleksnost koji su obično vezani za klastere zasnovane na hostovima. MetroCluster trenutno duplicira sve podatke kritične za poslovanje, transakciju po transakciju, čime se dobiva neprekidni pristup do podataka. Za razliku od uobičajenih rješenja za replikaciju podataka MetroCluster se potpuno uklapa u host okoliš i osigurava kontinuiranu dostupnost podataka, bez potrebe izrade i održavanja kompliciranih skripta za oporavak.

NetApp MetroCluster poboljšava rad NetApp hardvera i ONTAP® softvera za pohrana, jer osigurava dodatni sloj zaštite pohrane i host okoliša. Većina korisnika MetroClustera kaže da u slučajevima kada je bilo potrebno izvršiti oporavak klastera nisu osjetili prekid aplikacija.  

NetApp MetroCluster može značajno pojednostaviti dizajn, uvođenje i održavanje rješenja za visoku dostupnost koja pokrivaju cijele kampuse ili gradove.

NetApp MetroCluster je testiran i dokazan da radi s vodećim tehnologijama za virtuaizaciju servera, aplikacija i host klastering od VMwarea, Microsofta, Oraclea, Symanteca, IBMa, i mnogim drugima.


Fujitsu - PRIMEQUEST serveri za kreditnu zadrugu SICOOB iz Brazila

SICOOB je najveća kreditna zadruga u Brazilu, koja klijentima nudi iste usluge kao i ostale banke, no dobit se dijeli među zadrugarima ili reinvestira da bi se proširilo poslovanje. SICOOB ima 517 članova-zadrugara 1.600 područnih ureda i radi u 24 od 27 država od kojih se sastoji Brazil, te poslužuje više od 2,6 milijuna klijenata i trenutno je prema pruženim uslugama šesta organizacija u Brazilu.

Izazovi:

·   Smanjiti troškove licenciranja i potrošnju energije.

·   Uvesti fleksibilno i skalabilno rješenje koje će moći pratiti rast poslovanja.

·   Definirati IT strategiju koja će smanjiti broj fizičkih servera i povećati obradnu moć dana centra.

Rješenje je bilo uvođenje Fujitsu PRIMEQUEST servera u data centru, koji je poboljšao obradu uz manji broj servera, te omogućio konsolidaciju i virtualizaciju na novoj platformi.

Kada je sistem uveden, pokazalo se je da su se dnevne obrade skratile za 3 sata, da se je, zbog kompatibilnosti novih servera s mnogim proizvodima od trećih strana, smanjila složenost sistema i olakšalo upravljanje, da je ostvarena ušteda energije od 3,13 M kW/ godišnje, te smanjena emisija CO2 za 140 tona godišnje.


Kawasaki, Japan, March 07, 2018

Fujitsu Develops Data Processing Architecture "Dracena," Can Reconfigure Content within IoT Data Processing Stream

Fujitsu - arhitektura za obradu podataka "Dracena" može re-konfigurirati sadržaje u okviru toka IoT podataka

Brzo uspostavlja real-time servise za povezane automobile i ostale uređaje

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvijena Dracena (Dynamically Reconfigurable Asynchronous Consistent EveNt-processing Architecture), arhitektura za obradu tokova koja bez zaustavljanja može mijenjati sadržaje dok obrađuje velike količine IoT podataka, kakve se npr. javljaju u automobilima bez vozača.

Problem tehnologija za obrade tokova podataka je taj da se u slučaju potrebe izmjene ili dodavanja podataka, obrada mora na trenutak zaustaviti. Fujitsu je sada razvio novu arhitekturu za obrade tokova podataka koja se automatski prebacuje na novi program za obradu podataka kada se završi posao paralelne obrade. Obrada tokova je odvojena od obrade primljenih podataka.

Dracena je arhitektura koja omogućava modificiranje programa za obradu dok sistem radi , bez zaustavljanja rada.


Mountain View, CA – March 15, 2018

Veritas - novi NetBackup i RestAPI šire zaštitu podataka

Proširenje upravljanja podacima u multi-cloud okolišima za poslovne i korisnike iz javnog sektora

Veritas Technologies je objavio NetBackup 8.1.1 i NetBackup RestAPI, proširenja za Veritas NetBackup novim aplikacijskim sučeljima (API) za integraciju i prilagođavanje zaštite podataka. nova rješenja su namijenjena poslovnim i korisnicima iz javnog sektora.

Uz pomoć NetBackup RestAPI-a, korisnici dobivaju programski pristup do NetBackupa. To omogućava jednostavniju integraciju NetBackup i mnogih aplikacija, te za potrebama prilagođeno upravljanje podacima.

NetBackup je optimiziran za kritične sigurnosne norme.


RALEIGH, N.C. — March 8, 2018

Red Hat - Red Hat Virtualization za SAP HANA® okoliše

Vodeće open source rješenje za virtualizaciju sada ima certifikat za virtualizirane SAP HANA poslove

Red Hat je objavio da Red Hat Virtualization sada podupire i SAP HANA® platforme. Red Hat sada nudi operacijski sustav (Red Hat Enterprise Linux for SAP HANA) i hipervizor koji su provjereni za uporabu na SAP HANA okolišima.

Red Hat virtualizacija osigurava ekonomično visoko-performantno cloud rješenje za SAP HANA.

Red Hat Virtualization pomaže korisnicima da konsolidiraju fizički hardver i smanje IT troškove, bez gubitka kapaciteta i funkcionalnosti. Red Hat Virtualization je i dobar temelj za inovativne tehnologije, poput Linux kontejnera i cloud računalstva.


8 March 2018

Micro Focus - adaptivno upravljanje identitetima rješava probleme certificiranja u određenom trenutku i nadzora pristupa

Najnovija ažuriranja omogućavaju efikasnije upravljanje identitetima i rizicima

Micro Focus je objavio novo izdanje svoje Identity Governance & Administration (IGA) platforme, koje korisnicima omogućava da prijeđu s upravljanja u određenim trenucima na real-time adaptivno upravljanje, čime se postiže stalno smanjenje rizika, čak i u najsloženijim okolišima. Rješenja koja nude donošenje odluka tek u određenim trenucima znače da je organizacija slijepa u intervalu između takva dva trenutka.

U novo izdanje Micro Focusove IGA Platforme su uključena najnovija izdanja ključnih komponenti Identity Manager 4.7 i Identity Governance 3.0.


Irvine, CA, February 28, 2018

Kofax - Kofax Kapow za automatizaciju robotskih procesa ubrzava odobravanje kredita u financijskoj instituciji Spotcap

Brži prihvat podataka olakšava odobravanje kredita malim i srednjim klijentima

Kofax je objavio da je Spotcap, međunarodni pružatelj usluga financiranja za male i srednje poslovne klijente, uveo softver za automatizaciju robotskih procesa, Kofax KapowRobotic Process Automation (RPA). Rješenje će osigurati potporu za njihov vlastiti algoritam za odobravanje kredita. Kapow imitira ljudske akcije i automatizira ručne poslove koji se ponavljaju.

Spotcap je uveo modele za odobravanje kredita koji sami uče (machine-learning) kako vrednovati poslovanje i tokove novca, a koriste i konvencionalne kreditne i financijske informacije za ocjenu kreditne sposobnosti klijenta. Kofax Kapow softverski roboti omogućavaju brzo i automatsko prikupljanje, vađenje i pretvaranje podataka u informacije potrebne za donošenje odluka.


19.02.18 – 04.03.18


Munich, February 22, 2018

Fujitsu - Cloud Service K5 infrastruktura za pivovaru Damm

Fujitsu pomaže španjolskoj pivovari zamijeniti cijelu IT ; Fujitsu Cloud Service K5 za prijelaz na hibridni oblak

Fujitsu javlja da je s pivovarom Damm iz Barcelone potpisao ugovor o upravljaju cijelom informatičkom infrastrukturom. Fujitsu će uvesti hibridnu cloud infrastrukturu zasnovanu na platformi Cloud Service K5.

Fujitsu Cloud Service K5 kombinira infrastrukturu kao servis (IaaS - Infrastructure as a Service) i platformu kao servis (PaaS - Platform as a Service).


Tokyo, February 26, 2018

Fujitsu - hardver za 5G mreže za tvrtku NTT DOCOMO

Potpora za 5G servis s novim tehnologijama za radio pristup za bazne stanice

Fujitsu je objavio da će tvrtki NTT DOCOMO isporučiti hardver za bazne stanice za korištenje novih 5G radio tehnologija do godine 2020.

Kako bi glatko uveo komercijalne 5G servise, NTT DOCOMO namjerava uvesti 5G mrežu koristeći trenutno raspoloživu opremu. Da bi pomogao toj namjeri, Fujitsu podupire uvođenje 5G mreže opremom koja može istovremeno raditi s 3G, LTE, i LTE-Advanced mrežama. To će se ostvariti prvenstveno mijenjajući softver, dok će izmjene u hardveru potrebne za 5G biti minimalne.


BARCELONA, Spain (Mobile World Congress) – February 27, 2018

Cisco - počele isporuke NB-IoT platforme širom svijeta

Cisco je javio da je sada Cisco Jasper Control Center for NB-IoT dostupan širom svijeta, što ga čini prvom globalnom komercijalnom NB-IoT platformom. Kada se koristi u sprezi s Cisco Jasper Control Center IoT platformom za upravljanje vezama, korporacijski korisnici mogu upravljati i NB-IoT i mobilnim uređajima.

Pretpostavlja se da će NB-IoT (Narrow Band-IoT) biti pokretač velikog rasta broja priključenih IoT (Internet of Things) uređaja. Očekuje se da će ih do godine 2023 biti preko 3 milijarde. S GSMA potporom, NB-IoT je 3GPP standard za široko-područno umrežavanje uređaja male potrošnje (LPWAN - Low Power Wide Area Networking).


BAAR, Switzerland: February 27, 2018

Veeam - Availability Orchestrator osigurava kontinuitet poslovanja, oporavak nakon katastrofa i poštivanje propisa

Novo rješenje za orkestraciju smanjuje rizike od zastarjelih i neiskušanih planova za oporavak nakon katastrofa i omogućava izradu, dokumentiranje, testiranje i izvršenje planova za oporavak, uz puno poštivanje propisa

Veeam Software je objavio početak isporuka novog Veeam® Availability Orchestratora – najnovijeg proizvoda za Veeam Availability Platformu, koji korisnicima osigurava oporavak nakon katastrofa i poštivanje propisa. U većini slučajeva se ustanovi da su netestirani planovi glavni uzrok neuspjelih oporavka. Tehnologija i poslovanje se danas često mijenjaju, no svega 14% korisnika redovno ažurira svoje planove za oporavak. Veeam Availability Orchestrator rješava taj problem jer donosi rješenje za orkestraciju koje skraćuje vrijeme, troškove i trud potreban za planiranje oporavka nakon katastrofa.

Veeam Availability Orchestrator donosi mašinu za orkestraciju oporavka za Veeam Backup & Replication™ replike. Pri tome se osigurava temeljita orkestracija, kreiranje, dokumentiranje, testiranje i izvršenje planova za oporavak, uz poštivanje propisa.


RALEIGH, N.C. — February 27, 2018

Red Hat - inovacije za upravljanje hibridnim oblacima

Dublja integracija s cijelim portfeljem i najnovija izdanja Red Hat Satellite i Red Hat CloudForms omogućavaju brže uvođenje oblaka i jednostavniji rad

Red Hat je objavio inovacije za svoj portfelj proizvoda za upravljanje, uključivši najnovija izdanja Red Hat Satellite i Red Hat CloudFormsa. Time se ubrzava uvođenje Red Hatovih cloud okoliša i automatizira i pojednostavljuje upravljanje infrastrukturom.

Red Hat Satellite 6.3 donosi dublju integraciju s Ansible, a Red Hat Satellite 6.3 donosi daljnju integraciju s Red Hat Insights, prediktivnom analitičkom platformom.

Red Hat CloudForms 4.6 se oslanja na temelje za automatizaciju upravljanja u režimu višestrukih oblaka, koje je uvedeno u izdanju CloudForms 4.5. Uključuje proširenu potporu za automatsko opskrbljivanje infrastrukture i širenje Red Hat OpenShift Container i Red Hat Openstack platformi.


RALEIGH, N.C. — February 21, 2018

Red Hat - nova generacija Decision Managera

Red Hat Decision Manager 7 pomaže korisnicima da automatiziraju donošenje poslovnih odluka

Red Hat je predstavio Red Hat Decision Manager 7, platformu za upravljanje odlukama koja pojednostavljuje razvoj i uvođenje aplikacija i servisa zasnovanih na pravilima. Red Hat Decision Manager 7 je nova generacija rješenja za upravljanje poslovnim odlukama, Red Hat JBoss BRMS, a namjena joj je da korisnicima omogući brzi razvoj aplikacija koje automatiziraju donošenje poslovnih odluka.

Red Hat Decision Manager 7 donosi poboljšano korisničko sučelje i robusniji set alata, rad s modelima opisanim u DMN-u (Decision Model and Notation), novo dizajnirane tabele odluka, te nove alat za uređivanje tabela odluka i data modela. Može se koristiti u vlastitim data centrima ili kao kontejnerizirani servis na Red Hat OpenShift Container platformi.


RALEIGH, N.C. — February 28, 2018

Red Hat i Azul - suradnja na pohrani podataka u memoriji

Šira skala i bolje performanse JBoss Data Grida za big data okoliše

Red Hat je objavio da u svoju Red Hat JBoss Data Grid tehnologiju za upravljanje podacima pohranjenima u memoriji, unosi mogućnosti za pohranu visoke gustoće. To je plod suradnje s tvrtkom Azul Systems. Rješenje je namijenjeno korisnicima koji imaju okoliše s velikim količinama podataka (big data).

Azulov Zing runtime for Java softver je napravljen za potporu visokih performansi za pohranu, zbog čega je vrlo prikladan za JBoss Data Grid i velike setove podataka. Red Hat Zingu donosi mogućnost rada s JBoss Data Gridom.


Waterloo, ON – 2018-2-27

OpenText - automatizacija i analitika za zračnu luku Kuala Lumpur International Airport

OpenText je da organizacija Malaysia Airports u suradnji s OpenTextom namjerava razviti sustav za inteligentnu automatizaciju, prediktivnu analitiku i proširenje digitalnih usluga za putnike u zračnoj luci Kuala Lumpur International Airport (KLIA).

Projekt počinje s mobilnom aplikacijom koja će pomoći putnicima u planiranju putovanja. Kroz tu aplikaciju će putnici dobivati obavijesti o statusu letova, stupnjevima zagušenosti, očekivanim trajanjima putovanja, putnim opcijama, te aerodromskim uslugama kao što su self-check-in i self-bag drop. Kasnije verzije aplikacije planiraju mogućnost on-line kupnje, uz isporuku robe prije ukrcaja na zrakoplov.


Waterloo, ON – 2018-2-20

OpenText - kako je u tvrtki Storengy proces izvještavanja postao ključni izvor za uvid u poslovanje  

Vodeći europski opskrbljivač prirodnim plinom ubrzao i poboljšao uvid u poslovanje

OpenText je objavio da je tvrtka Storengy, jedan od vodećih isporučitelja prirodnog plina u Europi uveo OpenText Information Hub kako bi ubrzao pripremu kritičnih izvještaja, omogućio bolje poštivanje propisa i unaprijedio upravljanje svakodnevnim poslovima.

Tvrtka samo za internu uporabu dnevno priprema 150 izvještaja. Ranije je 80% vremena utrošeno na pripremu izvještaja, a samo 20% za njihovu analizu i pokretanje potrebnih akcija. Uz pomoć OpenTexta, Storengy može trenutno generirati izvještaje za koje je ranije trebalo nekoliko dana.

Storengy koristi OpenTextova rješenje u raznim odjelima, od marketinga do tehničkog osoblja na terenu. Ovaj alat trenutno koristi tristo djelatnika, a u planu su i daljnja širenja.


Irvine, CA, February 28, 2018

Kofax - Kapow, robotska automatizacija procesa za financijsku instituciju

Brži prihvat podataka pomaže odobravanju kredita

Kofax je objavio da je međunarodna financijska kuća Spotcap, koja se bavi financiranjem malih i srednjih poduzeća uvela Kofax KapowRobotic Process Automation (RPA) softver kao potporu za svoj vlastiti algoritam za vrednovanje molbi za kredite. Kapow imitira ljuske akcije i automatizira širok raspon repetitivnih ručnih polova.

Spotcapovi kreditni modeli s mašinskim učenjem vrednuju podatke o poslovanju i toku novca i ostale informacije vezane za kreditnu sposobnost i financiranje, te daju uvid u cjelokupno stanje i kreditnu sposobnost klijenta. Softverski roboti iz Kofax Kapowa omogućavaju brzo i automatsko prikupljanje podataka iz mnogobrojnih izvora, te vađenje i transformaciju informacija i donošenje odluka o akcijama.

Spotcapova investicija u Kapow se je isplatila za manje od godinu dana i skoro je eliminirala je ručni rad s papirima. Podnositelji molbi za kredit koriste intuitivnu aplikaciju za online unos osnovnih osobnih i poslovnih informacije. To mogu obaviti za manje od 15 minuta. Molbe se razmotre unutar 24 sata, a čim se odobre, klijenti imaju pristup do odobrenih sredstava.


Irvine, CA, February 13, 2018

Kofax - rješenje za banku u Tokiju

Kofax Kapow Robotic Process Automation softver i Kofax TotalAgility platforma automatiziraju više od 2.000 ručnih procesa u banci, čime se poboljšava ukupna efikasnost

Kofax je objavio da će komercijalna banka Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Ltd. Iz Tokija koristiti Kofax Kapow™ i Kofax TotalAgility® platformu da bi automatizirala ručne poslove i postigla digitalnu transformaciju.

Banka je Kofaxov korisnik već dulje od pet godina i koristiti će Kapow i TotalAgility da zamijeni stare ručne poslove i automatizira više od 2.000 poslovnih procesa na svim funkcijama u banci.

Kofax Kapow je platforma za robotsku automatizaciju procesa (RPA - robotic process automation) koja automatizira poslovne procese koristeći pametne softverske robote. Kapow imitira ljudske akcije i automatizira širok raspon ručnih, ponavljajućih zadataka.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018