nv-1804

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2018. – travanj


u ovom broju:

 16.04.18 – 29.04.18

- Fujitsu - novi modeli GS21 mainframe sistema

- Fujitsu - VMware i Microsoft certifikati za hiper konvergirane PRIMEFLEX integrirane sisteme

- Fujitsu - PRIMEQUEST serveri certificirani za SAP HANA

- VMware - nova izdanja vSphere i vSANa

- Micro Focus - SecureData Sentry, brže uvođenje, bolja zaštita i jednostavnija sigurnost u oblacima

- Red Hat - Red Hat Storage One za brže usvajanje softverski definirane pohrane

02.04.18 – 15.04.18

- Fujitsu i NetApp - NFLEX, rješenje koje su razvili zajedno, je sada dostupno na tržištu

- Fujitsu - PRIMERGY x86 server za data centre

- Fujitsu - tri nova korporacijska Thin Client modela

- Fujitsu - "2 in 1" Tablet, STYLISTIC V727

- Commvault - Okrug San Matea odabrao Commvault HyperScale™ Appliances za jednostavnije upravljanje podacima u hibridnim oblacima

- Red Hat - nova verzija korporacijskog Linuxa

- Broadcom - nova tehnologija za NVM pohranu i SAN automatizaciju

- StorageNewsletter - vodeće marke 2018 za mreže i pohranu, prema IT Brand Pulse

- Kofax - brža digitalna transformacija za sektor osiguranja

- OpenText - brže istrage za britanski ured za velike prijevare

19.03.18 – 01.04.18

- NetApp - infrastruktura za liječnike u Arizoni ubrzava aplikacije i osigurava bolju skrb za pacijente

- Fujitsu - PRIMERGY serveri i CELSIUS radne stanice za aplikacije s mogućnosti učenja

- Fujitsu - Cloud IoT infrastrukturno rješenje za švedsku kuću za nekretnine Akademiska Hus

- Fujitsu - tehnologija za rad u oblacima za stalni rad ključnih poslovnih procesa

- Oracle - autonomna baza podataka redefinira baze podataka u oblacima

- VMware - novo izdanje vRealize platforme za upravljanje oblacima za jednostavniji rad u data centrima i hibridnim oblacima

- VMware - digitalno radno mjesto za bolje korisničko sučelje i predvidljivu sigurnost


16.04.18 – 29.04.18


Tokyo, April 17, 2018

Fujitsu Launches New GS21 Mainframe Models Supporting Next-Generation Mission-Critical Systems

Fujitsu - novi modeli GS21 mainframe sistema

Fujitsu je objavi da je ažurirao svoju seriju GS21 mainframe proizvoda. Objavljeni su modeli iz Fujitsu Server GS21 3600 grupe i srednje do velike grupe Fujitsu Server GS21 3400 modela. Fujitsu e objavio i Fujitsu Software GSS21sx V20, sa potporom za nove modele i povezivanje s otvorenim sistemima.

CPU performanse novih modela su poboljšane za oko 20%, a prostor potreban za smještaj jedinica je smanjen za oko 40%. Poboljšana je i sigurnost sistema.


Munich, April 24, 2018

Fujitsu - VMware i Microsoft certifikati za hiper konvergirane PRIMEFLEX integrirane sisteme

Fujitsu je objavio završetak procesa sticanja VMwareovih i Microsoftovih certifikata za svoje integrirane PRIMEFLEX sistem za hiper konvergiranu infrastrukturu (HCI - Hyper Converged Infrastructure) zasnovanu na najnovijem nizu Fujitsu PRIMERGY M4 servera. Certifikati korisnicima koji prelaze na HCI ili proširuju postojeće sisteme jamče da Fujitsuove konfiguracije sistema za softverski definiranu pohranu imaju punu potporu tih vodećih isporučitelja softvera.

HCI je posebno prikladan kada su potrebna proširenja kod kojih potrebe za računalnim i pohrambenim resursima rastu ili padaju u paru. Čest primjer za takav slučaj je uvođenje infrastrukture za virtualne desktopove (VDI - Virtual Desktop Infrastructure), gdje korištenje računalnih i pohrambenih resursa slijede slične krivulje.

Certifikati su izdani za tri integrirana sistema: PRIMEFLEX for VMware vSAN, PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation, i PRIMEFLEX for Microsoft Storage Spaces Direct. PRIMEFLEX for VMware vSAN i PRIMEFLEX for Microsoft Storage Spaces Direct se mogu primijeniti i na udaljenim lokacijama i područnim uredima (ROBO - remote and branch office).

Za PRIMEFLEX for VMware vSAN, Fujitsu je ostvario certifikaciju komponenti, koja potvrđuje da su sve pojedine hardverske komponente unutar serverskog sustava kompatibilne s VMware vSAN softverom.


Munich, April 16, 2018

Fujitsu - PRIMEQUEST serveri certificirani za SAP HANA

Fujitsu javlja da korisnici velikih SAP HANA® sistema sada imaju na raspolaganju SAP® certificirane Fujitsu PRIMEQUEST korporacijske servere koji ostavljaju dovoljno prostora za brzi rast količina podataka čest u SAP HANA sistemima.

Usporedbeni testovi SAP Standard Application Benchmarks su osmišljeni da bi se korisnicima pomoglo sastaviti najprikladnije hardverske konfiguracije koje će poštivati stroge SAP-ove zahtjeve za propusnu moć, brzinu i skalabilnost. SAP Standard Application Benchmark verzija 2 za SAP Business Warehouse (SAP BW), izdanje za SAP HANA potpuno vrednuje sposobnost sistema da obradi SAP HANA poslove u SAP HANA okolišima. Fujitsu je nedavno obavio spomenuti test na svojim PRIMEQUEST 2800B3 serverima koji su radili sa SAP HANA na virtualiziranom VMware vSphere 6.5, a također i na ne-virtualiziranim sustavima. SAP je izdao SAP certifikate za postignute rezultate za 4 i 8 SAP HANA čvora.

SAP je kasnije najavio i potporu za najnoviju verziju VMware vSphere 6.5 za SAP HANA proširenu na do 16 čvorova. To osigurava dobre nivoe performansi za SAP HANA okoliše s do 64 (16 x 4) TB sistemskog RAMa. VMware vSphere rješenje je zasnovano na Fujitsuovom integriranom sistemu PRIMEFLEX for SAP HANA.


PALO ALTO, Calif., April 17, 2018

VMware - nova izdanja vSphere i vSANa

VMware vSphere i VMware vSAN predstavljaju blokove za gradnju digitalnih temelja za zajednički operacijski okoliš za sistema na vlastitim lokacijama i u javnim oblacima ; VMware vSphere 6.7 donosi jednostavnije upravljanje, sveobuhvatnu zaštitu, potporu za moderna aplikacije i proširenja za hibridne oblake ; VMware vSAN 6.7 optimizira upravljanje, širi doseg aplikacija i uvodi proaktivnu potporu

VMware je objavio nova izdanja VMware vSphere i VMware vSANa, koji pokreću hiper-konvergentna infrastrukturna rješenja za rad u dana centrima, na rubu mreža i u hibridnim i javnim oblacima. VMware vSphere 6.7 i VMware vSAN 6.7 donose poboljšano korisničko sučelje, zaštitu, potporu za aplikacije i mogućnosti za upravljanje hibridnim oblacima.

VMware vSphere i VMware vSAN su blokovi za izgradnju digitalnih temelja i poznati su kao vodeći proizvodi u svojim kategorijama.


23 April 2018

Micro Focus - SecureData Sentry, brže uvođenje, bolja zaštita i jednostavnija sigurnost u oblacima

SecureData Sentry smanjuje rizike upada, omogućava uvođenje sigurnosnog sustava za nekoliko dana, osigurava poštivanje propisa o privatnosti

Micro Focus je objavio SecureData Sentry, proizvod kojim se proširuje portfelj Voltage SecureData. SecureData Sentry ubrzava uvođenje sigurnosnih mjera i omogućava transparentnu primjenu zaštite korporacijskih podataka. Osigurava i poštivanje propisa o privatnosti.

Sentry pojednostavljuje zaštitu podataka u širokom rasponu aplikacija, bez potrebe izmjena u aplikacijama.


RALEIGH, N.C. — April 25, 2018

Red Hat - Red Hat Storage One za brže usvajanje softverski definirane pohrane

Gotovo Open source rješenje automatizirano pomoću Ansiblea, razvijeno u suradnji s isporučiteljima servera

Red Hat je objavio početak isporuka Red Hat Storage One, proizvoda za pohranu korporacijskih podataka, koje omogućava uživanje prednosti hardverski optimiziranih sistema, no uz fleksibilnost i lakoću proširivanja softverski definirane pohrane.

Red Hat Storage One je projektiran za primjenu plug-and-play principa kod nabave, uvođenja i ugađanje performansi softverski definirane pohrane. Red Hat Storage One je platforma koja se sastoji od unaprijed izgrađenih sistema, razvijenih u suradnji s Red Hatovim partnerima za serverski hardver.

Red Hat Storage One korisnicima pruža:

·   Lako instaliranje uz pomoć Red Hat Ansible Automation alata za instalaciju

·   Optimizaciju poslova i hardvera - softverski definirana pohrana i hardver na kojem radi su unaprijed optimirani za performanse i propusnost za zadane poslove.

·   Fleksibilnu skalabilnost – Red Hat Storage One je dostupan u konfiguracijama koje se protežu od 4 do 24 čvora

·   Ekonomičnost - Red Hat Storage One ima all-in-one model cijena koji uključuje napredne usluge za pohranu

Red Hat Storage One se oslanja na Red Hat Storage portfelj, projektiran za trajnu, elastičnu pohranu, prilagođenu cijelom nizu složenih poslova, dovoljno dobar i za korisnike s najvećim zahtjevima.


02.04.18 – 15.04.18


Munich, April 04, 2018

Fujitsu i NetApp - NFLEX, rješenje koje su razvili zajedno, je sada dostupno na tržištu

Fujitsu javlja da je NFLEX, konvergentno infrastrukturno rješenje, kojeg su zajedno razvili Fujitsu i NetApp, od sada dostupno na tržištu Europe, Srednjeg istoka i Afrike (EMEA tržište). Rješenje je razvijeno s namjerom da se ukloni kompleksnost uvođenja i rada s virtualiziranim aplikacijskim okolišima u data centru i osigurava jednostavnu, za uporabu spremnu infrastrukturu za srednje i velike organizacije.

Konvergentno infrastrukturno rješenje NFLEX donosi modularno određivanje veličine sustava, potporu na jedan poziv od Fujitsua i NetApp, te integrirano upravljanje sistemom. Kompletno, pred-konfigurirano rješenje smanjuje troškove uvođenja i rada i osigurava fleksibilno proširivanje računalnih i pohrambenih kapaciteta. Zahvaljujući fleksibilnim, pred-konfiguriranim paketima za proširenja, NFLEX se može širiti kako raste obujam poslova.

Jezgra NFLEXa su najnoviji Fujitsu PRIMERGY CX400 M4 serveri i NetAppovi hibridni i all-flash sistemi za pohranu. Računalno i pohrambeno rješenje u jednom racku omogućava bolju isporuku servisa, te performanse koje se mogu prilagođavati poslovnim potrebama. Bilo da se nalazi na vlastitim lokacijama, u oblaku ili u hibridnim okolišima, NFLEX poboljšava performanse i produktivnost data centra, te pruža vrjednije IT usluge uz manje troškove.


Tokyo, April 12, 2018

Fujitsu - PRIMERGY x86 server za data centre

Manji troškovi rada zbog manje potrošnje energije i manjeg potrebnog prostora

Fujitsu je objavio Fujitsu Server PRIMERGY CX1430 M1, novi više-čvorni model servera, prvenstveno namijenjen data centrima i pružateljima cloud usluga, a prikladan je i za aplikacije kao što su web serveri ili IoT sistemi.

Ugradnjom Intel® Xeon® D procesora s manjom potrošnjom energije u kompaktna kućišta novi model smanjuje troškove rada zbog manje potrošnje energije i manjeg zauzeća prostora.

Server koristi ServerView Infrastructure Manager softver za upravljanje koji ne prati samo rad servera, nego i uređaje za pohranu i umrežavanje.


Tokyo and Kawasaki, Japan, April 10, 2018

Fujitsu - tri nova korporacijska Thin Client modela

Fujitsu je objavio tri nova korporacijska thin client modela iz obitelji Fujitsu Thin Client FUTRO. Novi modeli su FUTRO S740, ultra-mali model s novim dizajnom šasije. Iz programa notebook računala, Fujitsu nudi novi FUTRO MU937 i FUTRO MA576, s najnovijom verzijom operacijskog sustava, Windows 10 IoT Enterprise 2016 LTSB.

Veličina šasije modela FUTRO S740 je smanjena za oko 63%, z iste ostale karakteristike, kao što su Wi-Fi, USB, i vanjski monitori.

Objavljen je i SMART ACCESS, opcionalno integrirano rješenje za autentifikaciju koje se sastoji od softvera i uređaja za čitanje uzoraka vena u dlanu ili uređaja za čitanje otisaka prstiju.

Objavljen je i softver Portshutter Premium koji administratorima omogućava da za svaki pojedini uređaj ograniče koje portove i mreže smije koristiti, te kontrolira ul./izlaze i uporabu USB stickova.


Munich, April 10, 2018

Fujitsu - "2 in 1" Tablet, STYLISTIC V727

Fujitsu je proširio svoju ponudu "2 in 1" uređaja - objavljen je Fujitsu Tablet STYLISTIC V727. STYLISTIC V727 je tanki poslovni tablet koji predstavlja kombinaciju elegancije i praktičnosti, s baterijom koja može raditi cijeli radni dan.

S težinom od 780 grama i ekranom od 12,3 inča koji se može odvojiti, novi STYLISTIC se lako nosi cijeli dan. U tablet načinu rada je idealan za konzumaciju sadržaja. Ekran je visokog osvjetljenja, WUXGA+, anti-glare i može se koristiti u svim uvjetima, čak i po direktnom sunčanom svjetlu.

Kada se doda magnetska, sa stražnje strane osvjetljena tipkovnica, STYLISTIC V727 postaje snažni uređaj za kreiranje sadržaja. STYLISTIC ima ugrađene mogućnosti za Wi-Fi i 4G / UMTS povezivanje. Pošto nema ventilatora, radi tiho, baterije traju do 10 sati, a mogu se i mijenjati.

Pošto ima par kamera (5MP sprijeda i 8MP odostraga), STYLISTIC V727 je idealan za HD video konferencije, a pošto se može koristiti i kao notes, korisnici mogu bilješke pisati direktno na ekranu, pomoću Wacom AES pisaljke koja ima varijabilni nivo pritiska, čime se postiže osjet i efekt pisanja klasičnim pisaljkama.


Redwood City, Calif. and Tinton Falls, N.J. – April 3, 2018

Commvault - Okrug San Matea odabrao Commvault HyperScaleAppliances za jednostavnije upravljanje podacima u hibridnim oblacima

Commvault HyperScale Appliance donosi Okrugu mogućnosti značajnih proširenja, elastičnost, otpornost i fleksibilnost ; Prva organizacija iz javnog sektora koja je primijenila modernu, proširivu zaštitu podataka pomoću Commvault HyperScale™ tehnologije

Commvault je objavio da je uprava Okruga San Mateo odabrala Commvault HyperScale Appliance kao zamjenu za staru infrastrukturu za upravljanje podacima. Commvault HyperScale Appliance je gotovo rješenje za zaštitu podataka koje integrira računalne i pohrambene resurse, sigurnosno kopiranje, upravljanje cijelim životnim ciklusom, te izvještavanje i analitiku preko jedne jedine platforme. Okrug San Mateo uvodi višestruke Commvault HyperScale Appliances da pojednostavi upravljanje podacima u svijem hibridnom cloud okolišu, te da osigura otpornost i fleksibilnost za svoj novi projekt upravljanja okrugom, javnom Wi-Fi mrežom, te drugim smart city inicijativama za digitalnu transformaciju. Okrug je tako postao prva organizacija iz javnog sektora koja je primijenila modernu, proširivu zaštitu podataka pomoću Commvault HyperScale™ tehnologije.

Okrug (County) San Mateo se nalazi u srcu Silikonske Doline, između San Josea i San Francisca, a sastoji se od 22 grada s ukupnom populacijom od više od 760.000 ljudi. U Okrugu su sjedišta više svjetski vodećih tehnoloških kompanija - među ostalima Facebook, Oracle Corporation i Electronic Arts. Uprava Okruga San Mateo upošljava 7.600 ljudi i godišnji proračun od 2,65 milijarde USD.

Commvault HyperScale Appliance će znatno skratiti vrijeme uvođenja, složenost pohrane i konfiguriranja, kao i troškove, a povrh toga povećati skalabilnost i agilnost informatičkog sustava.


RALEIGH, N.C. — April 10, 2018

Red Hat - nova verzija korporacijskog Linuxa

Red Hat Enterprise Linux 7.5 osigurava konzistenciju za hibridne okoliše, donosi veću sigurnost, rad u okviru Windows sistema, te manje troškove pohrane

Red Hat je objavio početak isporuka Red Hat Enterprise Linux 7.5, najnovije verzije svog korporacijske Linux platforme. Red Hat Enterprise Linux 7.5 donosi poboljšanu sigurnost i bolje poštivanje propisa, alate koji smanjuju troškove pohrane, poboljšanu iskoristivost te daljnju integraciju s Microsoft Windows infrastrukturom na vlastitim lokacijama i u Microsoft Azure oblacima.

Red Hat Enterprise Linux je najnovija verzija najpopularnije Linux platforme na svijetu.


SAN JOSE, Calif., April 10, 2018

Broadcom - nova tehnologija za NVM pohranu i SAN automatizaciju

Komplementarno s novim platformama visoke gustoće. Povećana skalabilnost, inovacije u pohrani i jednostavniji rad

Broadcom je objavio nove mogućnosti za NVMe i automatizaciju, te novi Brocade® Gen 6 switch & port blade, Brocade G630 switch i Brocade FC32-64 port blade za Brocade X6 director. Te nove Gen 6 Fibre Channel platforme su projektirane za flash pohranu.

Brocade Gen 6 Fibre Channel je projektiran da ispuni zahtjeve za malom latentnošću i za praćenje NVMe pohrane. Novo optimizirani softver smanjuje latentnost na Gen 6 platformama za skoro 15%, a integrirani mrežni senzori daju novi uvid u zdravstveno stanje i performanse NVMe prometa.

Obitelj Brocade Gen 6 proizvoda sada sadrži Brocade G630 switch i Brocade FC32-64 blade. Brocade G630 je na tržištu najgušći fiksni switch, s potporom za do 128 u 2U form faktoru. FC32-64 je blade s najvećom gustoćom portova koja sadrži 64 32 Gbps portove, a omogućava širenje Brocade X6 Directora do 512 portova.


StorageNewsletter.com on 2018.04.09

StorageNewsletter - vodeće marke 2018 za mreže i pohranu, prema IT Brand Pulse

Cisco vodi u 4 kategorije proizvoda, Dell EMC u 3, Arista, Google, NetApp i Red Hat u jednoj kategoriji.

StorageNewsletter javlja da je analitička kuća IT Brand Pulse objavila rezultate svog istraživanja i analize za godinu 2018. o infrastrukturi data centara o vodećim markama proizvoda za umrežavanje i proizvoda za pohranu. U istraživanju su svoje mišljenje iznosili profesionalni informatičari. Trebali su se izjasniti koje isporučitelje smatraju vodećima u raznim kategorijama, kao što su razni tipovi switcheva, uređaji za pohranu, ugrađeni blade serveri za umrežavanje, softver za pohranu, sinkronizacija i razmjena korporacijskih datoteka, proširiva pohrana datoteka, serveri za softverski definiranu pohranu, oprema za optimizaciju WAN mreža

Rezultati se mogu vidjeti u slijedećoj tabeli:

Mart 2018 Mreže i pohrana
vodeće marke po mišljenju IT profesionalaca

Pozicija na tržištu

Cijena

Performanse

Pouzdanosti

Prateće usluge

Inovacije

Bare Metal Switch OS

Arista

Arista

Arista

Arista

Arista

Arista

Embedded Blade Server Networking

Cisco

Dell EMC

Cisco

Cisco

Dell EMC

Cisco

Enterprise File Sync & Sharing

Google

Google

Microsoft

Google

Microsoft

Google

Multi-Protocol Core Switches

Cisco

Cisco

Cisco

Cisco

Cisco

Cisco

Multi-Protocol Top-of-Rack Switches

Cisco

Cisco

Cisco

Cisco

Cisco

Cisco

Open Networking Switch

Dell EMC

Dell EMC

Dell EMC

Dell EMC

Dell EMC

Dell EMC

Scale-out Object Storage Appliance

Dell EMC

Dell EMC

Dell EMC

Dell EMC

Dell EMC

Dell EMC

Scale-out Object Storage Software

Red Hat

Red Hat

Red Hat

Red Hat

Red Hat

Red Hat

Scale-out File Storage

NetApp

Dell EMC

NetApp

NetApp

IBM

NetApp

Servers for Software Defined Storage

Dell EMC

Dell EMC

Dell EMC

Dell EMC

Dell EMC

Dell EMC

WAN Optimization

Cisco

Cisco

Cisco

Cisco

Cisco

Cisco

 

Čitatelje Novost će vjerojatno najviše zanimati slijedeći rezultati:

·   NetApp i dalje vodi u proširivim sustavima za pohranu, te je cijenjen zbog performansi, pouzdanosti i inovacijama.

·   Red Hat vodi na polju softvera za proširive sustave za pohranu, te cijeni, performansama, pouzdanosti, uslugama i potpori za svoje proizvode.

·   Cisco vodi u raznim kategorijama za switcheve, te performansama, pouzdanosti i inovacijama, s vodi i u optimizaciji WAN mreža.


Irvine, CA, April 4, 2018

Kofax - brža digitalna transformacija za sektor osiguranja

50% od najvećih američkih pružatelja životnog osiguranja koristi Kofax TotalAgility za bolju suradnju s klijentima

Kofax je objavio da preko polovice najvećih američkih pružatelja životnog osiguranja koristi Kofax TotalAgility da bi ubrzali digitalnu transformaciju poslovanja.

Digitalizacijom kritičnih dodirnih točki, kao što je prihvat novih klijenata, obrada odštetnih zahtijeva i dodjela resursa servisima, platforma TotalAgility ubrzava rad i poboljšava kontakte s korisnicima, što znači bolju uslugu i veće zadovoljstvo klijenata. TotalAgility sadrži niz mogućnosti koje se brzo uvode, uključivši prihvat informacije putem svih vrsta kanala, automatizaciju poslovnih procesa, robotičku automatizaciju procesa, analitiku, upravljanje komunikacijama s klijentima i e-potpise.


Waterloo, ON – 2018-4-10

OpenText - brže istrage za britanski ured za velike prijevare

OpenText ubrzava i olakšava istrage britanske anti-koruptivne agencije

OpenText je objavio da britanska agencija za ozbiljne prevare (SFO - Serious Fraud Office) koristi OpenTextTM Axcelerate, platformu za eDiscovery i istrage uz pomoć umjetne inteligencije. SFO je uveo OpenText Axcelerate da ubrza svoje istrage i svojim suradnicima uštedi vrijeme pomoću automatizirane analize dokumenata.

SFO se u Ujedinjenom Kraljevstvu bori protiv ozbiljnih i složenih prijevara, podmićivanja i korupcije. Istrage često prelaze državne granice, odnose se na milijunske iznose, a uključuju ogromne količine podataka i korespondencije, brojne tipove dokumenata. Osnovni cilj im je ustanoviti da li su postojale kriminalne radnje.


19.03.18 – 01.04.18


Sunnyvale, CA - March 27, 2018

NetApp - infrastruktura za liječnike u Arizoni ubrzava aplikacije i osigurava bolju skrb za pacijente

NetApp pomaže medicinskoj grupaciji da modernizira infrastrukturu, eliminira zastoje, štiti podatke o pacijentima te omogućava real-time pristup do podataka o pacijentima

NetApp pomaže najvećoj medicinskoj grupaciji u Arizoni, organizaciji Arizona Community Physicians (ACP) da transformira zdravstvene usluge za skoro 700.000 pacijenata.

ACP je organizacija u vlasništvu liječnika koji su u nju udruženi i brine se za pacijente obiteljske medicine, gerijatrije, pedijatrije, endokrinologije, reumatologije, interne medicine, dermatologije i ginekologije. Organizacija pokriva više od 50 lokacija i 166 pružatelja skrbi.

ACP je shvatio da mora modernizirati svoju infrastrukturu i aplikacije za elektroničke zdravstvene zapise, upravljanje financijama te razna zdravstvena rješenja.

Nakon što je instaliran novi NetAppov all-flash sistem sa snapshot tehnologijom u sprezi s Commvaultom za sigurnosno kopiranje i NetAppovim OnCommand softverom. ACP je odmah uočio poboljšanja performansi i brzine rada.


Munich, March 27, 2018

Fujitsu - PRIMERGY serveri i CELSIUS radne stanice za aplikacije s mogućnosti učenja

Fujitsuovi snažni PRIMERGY serveri i radne stanice CELSIUS pokreću aplikacije za dubinsko učenje u uredima i data centrima ; Najnovije radne stanice CELSIUS imaju potporu za najnapredniju grafičku platformu, NVIDIA® Quadro® GV100 ; Izuzetni kapacitet memorije, skalabilnost i performanse pokreću inovacije na polju umjetne inteligencije i strojnog učenja za široki raspon primjena

Fujitsuovi novi PRIMERGY serveri i radne stanice CELSIUS ubrzavaju usvajanje umjetne inteligencije (AI - Artificial Intelligence) i dubinskog učenja (DL- Deep Learning), koji koriste najnovije NVIDIA Quadro GV100 grafičke platforme.

Fujitsuovi PRIMERGY serveri s najnovijom grafičkom jedinicom (GPU- Graphics processing Unit) NVIDIA Tesla® V100 i radnim stanicama CELSIUS opremljenim najnovijim karticama NVIDIA Quadro GV100 mogu osigurati izuzetne brzine i skalabilnost. To ih čini izuzetno prikladnim za zahtjevne aplikacije koje zahtijevaju obradu velikih količina sirovih podataka, a zbog naprednih grafičkih mogućnosti na svojim serverima i radnim stanicama, Fujitsu može osigurati mogućnosti potrebne za dubinsko učenje (Deep Learning) na desktopovima i u data centrima.

Novi x86 PRIMERGY RX2540 M4 i PRIMERGY CX2570 M4 serveri, kao i radne stanice optimizirane za data centre, CELSIUS C740, CELSIUS R9704 i CELSIUS M7704 osiguravaju potporu za nove generacije grafičkih NVIDIA jedinica. Time se otvaraju nove mogućnosti za napredne AI i DL aplikacije, kao i aplikacije za mašinsko učenje (machine learning) na poljima kao što su zdravstvena skrb, znanosti o životu, automobilska industrija, financijske usluge, te za razne primjene u znanosti i proizvodnji.


Munich, March 20, 2018

Fujitsu - Cloud IoT infrastrukturno rješenje za švedsku kuću za nekretnine Akademiska Hus

Švedska kuća za nekretnine Akademiska Hus je odabrala Fujitsu za isporučitelja na oblaku zasnovanog rješenja za Internet Stvari (IoT - Internet of Things) koje treba omogućiti rast, modernizirati uredsko poslovanje i smanjiti troškove za energiju ; Korisnik planira koristiti novu infrastrukturu za analizu IoT podataka i vlasnicima nekretnina nuditi rješenja za uštede energije ; Takav pristup će smanjiti rizike i ubrzati uvođenje novog radnog okoliša

Fujitsu javlja kako je jedna od najvećih tvrtki koja se u Švedskoj bavi nekretninama, Akademiska Hus, Fujitsu za isporučitelja na oblaku zasnovanog rješenja za Iternet Stvari (IoT - Internet of Things) koje treba omogućiti rast, modernizirati uredsko poslovanje i smanjiti troškove za energiju. Akademiska Hus će uvesti Fujitsu PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation, visoko-skalabilnu IT arhitekturu koja kombinira visoke performanse i energetsku učinkovitost Fujitsu PRIMERGY servera s fleksibilnošću i skalabilnošću VMwareove integrirane hibridne cloud platforme.

Fujitsu PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation donosi softverski definirani data centar (SDDC) arhitekturu koja se lako proširuje. Sadrži Fujitsuov PRIMERGY serverski hardver i VMware Cloud Foundation softver i omogućava jednostavnije upravljanje i dodjelu resursa za softverski definirane računalne, mrežne, pohrambene i aplikacijske servise, te lako proširivanje kapaciteta.


Kawasaki, Japan, March 28, 2018

Fujitsu - tehnologija za rad u oblacima za stalni rad ključnih poslovnih procesa

Fujitsu Laboratories je objavio razvoj tehnologije za rad u oblacima koja treba omogućiti neprekidani rad kritičnih korisničkih aplikacija bez zasoja izazvanih održavanjem sustava.

Kada pružatelji cloud servisa obavljaju održavanje sistema, potrebno je obaviti stvari kao što je selidba korisničkih mašina na drugi server, što može zaustaviti ili otegnuti korisničke procese. Zbog toga je bilo teško koristiti oblake za poslovanje kritične procese.

Fujitsu Laboratories je sada razvio tehnologiju koja prognozira stupanj utjecaja na korisničke procese, na osnovu uzoraka rada na virtualne mašine i na održavanje. Za to se koristi strojno učenje (machine learning). Tehnologija automatski i brzo kreira planove za održavanje koji će izbjegavati ometanje korisničkih procesa.

Da bi se izbjeglo ometanje korisničkih procesa u oblacima se za selidbu virtualnih mašina već koristi procedura nazvana "živa migracija" (LM - live migration), no i tada je bitno da se selidba vrši u trenucima kada je opterećenje virtualnih mašina maleno. Međutim, u javnim oblacima s mnogo korisnika nije lako pronaći vrijeme za seobu koje odgovara svim korisnicima. Nova Fujitsuova tehnologija omogućava automatsko planiranje takvih akcija, na osnovu poznatih radnih navika korisnika.


Redwood Shores, Calif.—Mar 27, 2018

Oracle - autonomna baza podataka redefinira baze podataka u oblacima

Donosi vodeće performanse, sigurnosne mogućnosti i dostupnost, uz za polovicu manje troškove od konkurencije

Oracle je objavio mogućnost korištenja Oracle Autonomous Data Warehouse Clouda, prvog servisa zasnovanog na novoj Oracleovoj bazi podataka, Oracle Autonomous Database. To je prva na svijetu cloud baza podataka s mogućnosti samo-upravljanja, samo-zaštite i samo-popravaka. Servis koristi mašinsko učenje i osigurava vodeće performanse, sigurnosne mogućnosti i dostupnost, automatski, bez ljudske intervencije, a radi uz polovicu troškova konkurentskih usluga.

Oracle Autonomous Data Warehouse je izgrađen na Oracle Database 18c, prvom izdanju novog modela distribucije Oracleove baze podataka.


PALO ALTO, Calif., March 29, 2018

VMware - novo izdanje vRealize platforme za upravljanje oblacima za jednostavniji rad u data centrima i hibridnim oblacima

Najnovije izdanje integrirane platforme vRealize CMP donosi nove i poboljšane mogućnosti za Closed Loop rad, automatizaciju i upravljanje životnim ciklusom

VMware je objavio nova izdanja u okviru svoje integrirane VMware vRealize® platforme za upravljanje oblacima (CMP - cloud management platform) koja će korisnicima olakšati uvođenje, uporabu i upravljanje okolišima hibridnih oblaka.

Nova izdanja proizvoda - vRealize Operations 6.7, vRealize Automation 7.4, vRealize Business for Cloud 7.4, vRealize Orchestrator 7.4, vRealize Log Insight 4.6 i vRealize Suite Lifecycle Manager 1.2 omogućavaju upravljanje i dodjelu resursa za računalne, mrežne, pohrambene i aplikacijske servise u hibridnim oblacima. Nove mogućnosti za rad, automatizaciju i upravljanje životnim ciklusima ubrzavaju uvođenje, olakšavaju uporabu i daju veću kontrolu nad VMwareovim softverski definiranim data centrom.

VMware vRealize Operations 6.7 donosi nove mogućnosti za poboljšanje performansi i optimizaciju kapaciteta; VMware vRealize Operations 6.7 donosi novi motor za analizu, prognoziranje i iskorištavanje kapaciteta, a vRealize Operations 6.7 donosi integraciju s Wavefrontom.

Objavljeno je i novo korisničko sučelje s ažuriranim tokovima posla s pokazateljima i dnevnicima događanja.


PALO ALTO, Calif., March 21, 2018

VMware - digitalno radno mjesto za bolje korisničko sučelje i predvidljivu sigurnost

Servis Workspace ONE Intelligence donosi integrirani uvid i automatizaciju ; Workspace ONE Trust Network za moderni pristup sigurnosti digitalnog radnog mjesta ; Workspace ONE AirLift olakšava prijelaz od starih na nove načine upravljanja za Windows 10

VMware je objavio inovacije za svoju platformu Workspace ONE koje ju čine prvom platformom za radna mjesta pokretanu na osnovu informacija. Nova verzija platforme omogućava predvidljivu zaštitu radnog okoliša. Workspace ONE Intelligence, novi cloud servis integriran na Workspace ONE platformi kombinira podatke o korisnicima, aplikacijama, mrežama i krajnjim točkama. VMware je objavio i Workspace ONE Trust Network, koja kombinira podatke i analitiku iz Workspace ONE s novim rješenjima od pouzdanih partnera i omogućava preditktivnu i automatiziranu zaštitu. VMware je predstavio i Workspace ONE AirLift – novu tehnologiju za upravljanje u sprezi s Windows 10 , koja će poboljšati upravljanje životnim ciklusom osobnih računala.

Workspace ONE Intelligence je novi cloud servis integriran s platformom Workspace ONE koji može donositi odluke na osnovu podataka i automatizirati poslove. Takav inteligentni digitalni radni prostor poboljšava rad korisnika, jer otkriva i uklanja potencijalne probleme prije nego se oni manifestiraju.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018