nv-1806

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2018. – lipanj


u ovom broju:

 11.06.18 – 24.06.18

- NetApp - nove granice u poluvodičkoj pohrani

- Fujitsu - ključna uloga u EU projektu koji treba ukloniti uska grla u HPC računalstvu

- VMware - mrežne funkcije iduće generacije za virtualizacijsku platformu za 5G i Multi-Cloud mreže za pružatelje mrežnih usluga

- Broadcom - suradnja koja pojednostavljuje upravljanje pohranom

- Red Hat - ažuriran Red Hat Enterprise Linux 6

- Red Hat - nova generacija proizvoda za automatizaciju procesa

- Kofax - softver Robotic Process Automation kreira pametnije robote

- Kofax - softver za robotsku automatizaciju procesa pokreće modernizaciju u transportu

- Microsoft - preuređuje se Office

28.05.18 – 10.06.18

- Fujitsu - nova generacija ETERNUS CS800 uređaja za sigurnosne kopije, za male i srednje korisnike

- Fujitsu - tri nova modela korporacijskih PC računala iz D serije

- Fujitsu - portfelj infrastrukturnih rješenja i usluga za SAP

- Red - izašao Fuse 7 i proširen portfelj za Cloud-Native integraciju

- OpenText - nova cloud rješenja za SAP Solutions

- OpenText - upravljanje isplatama za Opel


11.06.18 – 24.06.18


Technical White Paper WP-7248, April 2017

NetApp - nove granice u poluvodičkoj pohrani

Inovacije u tehnologiji za pohranu donose promjene u data centrima, a NetApp radi na tome da kupci imaju koristi od njih. Uvođenje bržih medija i efikasnijih mehanizama pristupa do tih medija preko SAN i Ethernet infrastruktura donose do sada neviđene brzine, manju latentnost i značajna poboljšanja u efikasnosti sistema i aplikacija.

NetApp je objavio 'white paper' o novitetima u pohrani na poluvodičkim medijima. Inovacije u tehnologiji za pohranu donose promjene u data centrima, a NetApp radi na tome da kupci imaju koristi od njih. Uvođenje bržih medija i efikasnijih mehanizama pristupa do tih medija preko SAN i Ethernet infrastruktura donose do sada neviđene brzine, manju latentnost i značajna poboljšanja u efikasnosti sistema i aplikacija. Te koristi su zasnovane na tri noviteta: ne-hlapivoj ekspres memoriji (NVMe - Nonvolatile Memory Express), NVMe over Fabrics (NVMe-oF), te nove klase memorije za pohranu (SCM - storage-class memory), poznatoj i pod imenom PMEM, kao što su Intel 3D Xpoint i Samsung Z-NAND mediji.

NetApp u bliskoj budućnosti sprema nove NetApp® All Flash FAS i E-Series proizvode koji koriste NVMe-oF kako bi smanjili broj CPU ciklusa po ulazu/izlazu u NetApp all-flash arrayevima. Planiraju se i proširenja za All Flash FAS (AFF) platformu s NVMe povezivanjem, kako bi se iskoristili najbrži poluvodički (SSD - solid-state drive), uključivši i one koji koriste SCM medije.

NetApp će isporučiti sve te inovacije na način da će korisnici moći nastaviti koristiti cijeli paket NetAppovih mogućnosti za upravljanje podacima.

NVMe će zamijeniti stari standard za "skazi" (SCSI - Small Computer System Interface) sučelje na osnovu kojeg se je godinama obavljala komunikacija između procesora i lokalnih ili udaljenih diskova. SCSI je nastao u ranim danima računalstva i pokazao se izuzetno trajnim sučeljem.

Međutim, SCSI je bio osmišljen za čvrste diskove (HDD - hard disc drive) i mnogi elementi su prilagođeni rotacijskim magnetskim medijima s pomičnim glavama koje u nekom trenutku mogu posluživati samo jedan zahtjev. Kako je informatička industrija počela prelaziti na flash SSD (poluvodičke) uređaje, koji su brži i manje zahtjevni po pitanju upravljanja, mnogi elementi SCSI standarda više nisu potrebni. Dapače, SCSI protokol i SCSI softver postaju usko grlo. Moderna SAS sučelja su ograničena na 1,1 GBps do 1,2 GBps, premda SSD uređaji mogu dati mnogo više.

NVMe eliminira to usko grlo, jer uvodi optimizirani rad, novi set komandi i veliki broj ulazno/izlaznih redova za direktno povezanu pohranu. Rezultat toga je da NVMe uređaji donose značajna poboljšanja u odnosu na SAS po pitanju latentnosti, broju ulazno/izlaznih operacija u sekundi (IOPS), te propusne moći - moguće je postići do 4000 MBps preko PCI sabirnice. NVMe može dati bolju propusnu moć nego SATA, manje režije pri računanju te bitno smanjenu latentnost.


Frankfurt, June 22, 2018

Fujitsu - ključna uloga u EU projektu koji treba ukloniti uska grla u HPC računalstvu

Fujitsu sudjeluje u EU projektu Horizon 2020 koji se bavi uskim grlom u visoko-performantnom računalstvu (HPC) - ulazima/izlazima ; Projekt NEXTGenIO vodi EPCC, super-computing centar sveučilišta u Edinburgu, kojemu je cilj povećati performanse HPC sistema ; Projekt koristi novo razvijenu 'ne-hlapivu perzistentnu memoriju' koja brzinu glavne memorije s perzistencijom konvencionalne pohrane

Fujitsu na skupu ISC 2018 prikazuje prototip HPC sistemskog čvora koji igra ključnu ulogu u projektu NEXTGenIO u okviru EU programa Horizon 2020, koji se bavi uskim grlom u visoko-performantnom računalstvu (HPC - High Performance Computing) - i sposobnošću sustava za pohranu da se pobrinu za ogromne količine podataka koje su potrebne.

Projekt se bavi uskim grlom u visoko-performantnom računalstvu (HPC) - ulazima/izlazima, koji ograničavaju istraživačke i razvojne programe. Kada se riješi taj problem riješiti će se i brojni problemi istraživača - npr. kako simulirati ponašanje automobila u zračnom tunelu, modelirati vrijeme i klimu i slične poslove koji zahtijevaju velike količine podataka.

Prototip sistema NEXTGenIO će biti po prvi puta prezentiran i demonstriran javnosti na Fujitsuovom štandu. Taj sistem rješava trenutna Ul./Izl. ograničenja koristeći Intel® Optane™ DC Persistent Memoriju (NVRAM), zasnovanu na memorijskoj tehnologiji Intel 3D XPoint™.

Performanse sadašnjih HPC sistema se mjere u jedinici PetaFlop/s (1015 operacija s pomičnim decimalnim zarezom u sekundi). Cilj projekta je izraditi sisteme čija će se brzina mjeriti u ExaFlop/s, tj. brzinama od 1000 PetaFlop/s.


LONDON, June 12, 2018 (GLOBE NEWSWIRE) 5G World Summit 2018

VMware - mrežne funkcije iduće generacije za virtualizacijsku platformu za 5G i Multi-Cloud mreže za pružatelje mrežnih usluga

VMware vCloud NFV 3.0-OpenStack izdanje donosi nove mrežne performanse, usluge i ekonomiku ; Softverski definirana platforma omogućava pružateljima komunikacijskih usluga izgradnju distribuiranih oblaka zasnovanih na otvorenim standardima

VMware je objavio VMware vCloud NFV-OpenStack izdanje 3.0, slijedeću generaciju platforme za virtualizaciju mrežnih funkcija (NFV - network functions virtualization) namijenjenu pružateljima mrežnih usluga. S ovom novom verzijom vCloud NFV-OpenStack Edition, koja sadrži VMware Integrated OpenStack-Carrier Edition 5.0, VMware će moći isporučiti značajna poboljšanja performansi, nove mrežne mogućnosti i na namjerama zasnovane servise (intent-based service).

VMware vCloud NFV donosi za 5G-spremnu NFV infrastrukturnu (NFVI) platformu, ugođenu za brzo uvođenje novih servisa male latentnosti i visoke mrežne propusnosti.


SAN JOSE, Calif., June 12, 2018 (GLOBE NEWSWIRE)

Broadcom - suradnja koja pojednostavljuje upravljanje pohranom

Vodeće SFF-TA-1005 (UBM, Universal Backplane Management) specifikacije, standardiziraju upravljanje SAS, SATA i NVMe disk jedinicama

Broadcom je objavio da je u suradnji s Dellom, EMCom, Hewlett Packardom i još 19 drugih učesnika razvio SFF-TA-1005 Universal Backplane Management (UBM) specifikacije koje donose zajednički upravljački okvir za SAS, SATA, i NVMe uređaje. SFF-TA-1005 UBM specifikacija će pomoći pri unificiranju i standardizaciji upravljanja osnovnim funkcijama u data centru.

UBM standard osigurava robusnu definiciju standarda za upravljanje koji ima široku primjenu u informatičkoj industriji.

Ključne prednosti UBM standarda su:

·   Holistička potpora za SAS, SATA i PCIe (NVMe)

·   Potpora za topologije za pohranu, kao što su priključivanje kontrolera, ekspandera i switch-attach uređaja

·   Opisi i mapiranje brzih linija

·   Informacije o utorima za uređaje i prisustvu uređaja

·   Upravljanje LED stanjima i napajanjem utora

·   Upravljanje PCIe Reset i Reference Clock mehanizmima

·   Fleksibilnost za buduća proširenja


RALEIGH, N.C. — June 19, 2018

Red Hat - ažuriran Red Hat Enterprise Linux 6

Red Hat Enterprise Linux 6.10 donosi ažuriranja za kompatibilnost i sigurnost koja olakšavaju održavanje radnih okoliša

Red Hat je objavio početak isporuka Red Hat Enterprise Linux 6.10, najnovijeg izdanja Red Hat Enterprise Linux 6 platforme. Ažuriranja uključuju rješenja za nedavno otkrivene Spectre/Meltdown sigurnosne prijetnje. Tu su i ažuriranja za alat za migraciju na Red Hat Enterprise Linux 7, Pre-upgrade Assistant, Red Hat Upgrade Tool.

Ovo izdanje sadrži i Red Hat Enterprise Linux 6.10 base image za lakšu migraciju na kontejnerske aplikacije.


RALEIGH, N.C. — June 19, 2018

Red Hat - nova generacija proizvoda za automatizaciju procesa

Red Hat Process Automation Manager 7 donosi inteligentnu automatizaciju procesa i upravljanje slučajevima za radu oblacima.

Red Hat je objavio Red Hat Process Automation Manager 7, platformu za rad u oblacima i razvoj servisa za automatizaciju poslovnih procesa. Process Automation Manager omogućava korisnicima da optimiziraju, automatiziraju, pare i poboljšavaju poslovne obrade.

Process Automation Manager je projektiran da pomogne tješnju suradnju. Poslovni korisnici mogu uz pomoć ugrađenih alata sami kreirati poslovne aplikacije, no sustav se brine za poštivanje  pravila i propisa.

Process Automation Manager sadrži Red Hat Decision Manager, platformu za upravljanje odlukama uz pomoć pravila.


Irvine, CA, June 20, 2018

Kofax - softver Robotic Process Automation kreira pametnije robote

Kapow 10.3 donosi umjetnu inteligenciju, strojno učenje i ostala poboljšanja

Kofax je objavio da je u softver Kapow 10.3 Robotic Process Automation (RPA) dodana umjetna inteligencija (AI - artificial intelligence), strojno učenje i još neke mogućnosti.

Kapow automatizira i digitalno transformira širok raspon procesa za rad s klijentima i pozadinske obrade. Korisnicima omogućava da razviju i uvedu pametne robote koji imitiraju ljudske akcije i uvode stalna poboljšanja koristeći AI i strojno učenje. Kapow roboti se glatko uklapaju u desktop softver, tradicionalne korporacijske i na preglednicima (browser) zasnovane sisteme i web stranice. Roboti sakupljaju podatke, pretvaraju ih u informacije na osnovu kojih se može djelovati, pokreću akcije i komuniciraju s ostalim aplikacijama.

Kapow 10.3 koristi AI i strojno učenje da automatizira ljudske procese i procese s velikom količinom informacija koristeći vodeće tehnologije za prihvat podataka i RPA.

Kofax nudi Kapow i kao samostalni RPA softverski proizvod i kao sastavni dio kompletne platforme za digitalnu transformaciju, Kofax TotalAgility®.


Irvine, CA, June 13, 2018

Kofax - softver za robotsku automatizaciju procesa pokreće modernizaciju u transportu

4 od 5 najvećih logističkih tvrtki koriste Kapow Smart Robots za automatizaciju procesa, bolje usluge klijentima i veću konkurentnost

Kofax je objavio da je softver Kofax KapowRobotic Process Automation (RPA) postao de facto standard za više od 50 logističkih tvrtki širom svijeta.

Kapow automatizira i digitalno transformira širok raspon procesa za rad s klijentima i pozadinske poslove. Kapow korisnicima omogućava uporabu pametnih robota koji oponašaju ljudske akcije te ih poboljšavaju koristeći tehnologiju za umjetnu inteligenciju i mašinsko učenje. Ti se pametni roboti glatko uklapaju u aplikacije, sakupljaju podatke, pretvaraju ih u informacija na osnovu kojih se može djelovati, pokreću akcije i komuniciraju preko svih korporacijskih sistema, web stranica i desktop aplikacija.

Primjeri uporabe:

·   PITT OHIO, vodeći američki špediter koristi Kapow tako da hvata podatke u trenutku dogovaranja posla, pa nema potrebe da se informacije više puta prepisuju. Početno Kapow rješenje se sada lako širi i na ostale dijelove organizacije.

·   Crete Carrier Corporation, privatna tvrtka s flotom kamiona koristi Kapow za pripremu efikasnog rasporeda poslova, uključivši izbor lokacija za utovar i istovar, kilometražu i tražene rokove isporuka. Tvrtka računa da Kapow roboti sami, bez ljudske intervencije, uspiju izraditi raspored za 40-50 % poslova.

·   Davies Turner, jedan od vodećeg britanskih špeditera koristi Kapow za praćenje narudžbi u stvarnom vremenu. Klijenti se automatski obavještavaju o pošiljkama.


REDMOND, Wash. — June 13, 2018

Microsoft - preuređuje se Office

Promjene za novo korisničko sučelje će se isporučivati korisnicima tijekom nekoliko idućih mjeseci.

Microsoft je objavi da se preuređuje paket Office. Milijuni ljudi koji koriste Office će uskoro primijetiti dobrodošle izmjene koje će donijeti usklađeni omjer snage i jednostavnosti. Ažuriranja se odnose na Office.com i Office 365 verzije proizvoda.

Neke od novosti su jednostavnija alatna vrpca koja zauzima manje radnog prostora, nove ikone i boje, te unaprijeđeno pretraživanje koje će voditi do komandi, sadržaja i ljudi.


28.05.18 – 10.06.18


. Munich, June 05, 2018

Fujitsu - nova generacija ETERNUS CS800 uređaja za sigurnosne kopije, za male i srednje korisnike

Fujitsu je objavio početak isporuka nove generacije svog uređaja za sigurnosne kopije na disku, Fujitsu Storage ETERNUS CS800 S7, koji sadrži ugrađenu de-duplikaciju. Uređaj kombinira korporacijske performanse, fleksibilnost i proširivost, s ekonomičnom cijenom, pa je idealni izbor za male i srednje korisnike.

Fujitsu Storage ETERNUS CS800 S7 nudi sigurnosno kopiranje na diskove, s automatiziranom de-duplikacijom i daljinskom replikacijom. Sazdan je na najnovijem Fujitsuovom hardveru i poluvodičkim diskovima (SSDs - solid state drives), a performanse su poboljšane za do otprilike 40% u odnosu na modele prethodne generacije. Jedan ETERNUS CS800 uređaj se sada može proširivati od 16 TB sve do 640 TB.

Za konsolidaciju heterogenih okoliša ETERNUS CS800 nudi paralelnu potporu za vodeća softverska rješenja za rad sa sigurnosnim kopijama, kao što su Veritas i Commvault. Za korisnike koji koriste Veeam softver, ETERNUS CS800 nudi direktnu integraciju sa servisom Veeam Data Mover Service (VDMS).


Tokyo and Kawasaki, Japan, May 29, 2018

Fujitsu - tri nova modela korporacijskih PC računala iz D serije

Fujitsu je objavio tri nova modela iz D serije Fujitsu Desktop ESPRIMO korporacijskih desktop PC računala. Sva tri modela su opremljena najnovijim Intel Core procesorima i operacijskim sustavom Windows 10 April 2018 Update.

Fujitsu je objavio i nove monitore - DISPLAY B34-9U LED, (34,1 inča, visoka definicija, ultra-široki, zakrivljeni ekran).

ESPRIMO D958/T je model s vrha serije, koristi Intel vPro tehnologiju i vrlo je energetski efikasan. ESPRIMO D588/T je više-funkcijski model namijenjen za uporabu u zdravstvu, u režimu konstantnog 24-satnog rada. ESPRIMO D558/T je početni model izvrsnog omjera cijene/performanse.


Munich / Sunnyvale, CA, June 04, 2018

Fujitsu - portfelj infrastrukturnih rješenja i usluga za SAP

Fujitsu objavljuje kako njegov portfelj rješenja i usluga za SAP softver pomaže organizacijama da provedu digitalnu transformaciju. Fujitsu nudi proizvode i usluge za SAP HANA i SAP S/4HANA koje omogućavaju efikasni rad, dodanu vrijednost i bolje poslovne rezultate.

PRIMEFLEX for SAP HANA, pokretan pomoću Fujitsuovog upravljačkog softvera FlexFrame Orchestrator je projektiram da olakša uvođenje aplikacija koje koriste velike količine podataka i omogućava lako proširivanje kada poraste količina podataka.

Fujitsu nudi i Fujitsu XpressWay for SAP S/4HANA, jedinstvenu metodologiju za brzo uvođenje sistema u oblacima, a nudi i SMART usluge upravljanja aplikacijama zasnovane na SAP Leonardu; te sigurnosne proizvode za cloud okoliše i upravljane servise.


RALEIGH, N.C. — June 4, 2018

Red - izašao Fuse 7 i proširen portfelj za Cloud-Native integraciju

Jedinstvena, unificirana platforma za suradnju između stručnjaka za integraciju, pisaca aplikacija i poslovnih korisnika

Red Hat je objavio početak isporuka Red Hat Fuse 7, najnovijeg velikog izdanja svog distribuiranog rješenja za integraciju s oblacima, te je predstavio novo integracijsku rješenje, platformu-kao-servis (iPaaS - Platform-as-a-Service), Fuse Online. S Fuse 7, Red Hat proširuje mogućnosti integracije s Red Hat OpenShift Container platformom, najsvestranijom korporacijskom Kubernetes platformom. Fuse korisnicima donosi unificirano rješenje za kreiranje, širenje i uvođenje kontejneriziranih servisa u hibridnim okolišima.

Red Hat pojednostavljuje poslove koji su inače nezgrapni i dugotrajni - integraciju raznorodnih aplikacija, servisa i API sučelja.

Najnovije izdanje donosi grafičko sučelje koje radi kroz Web preglednik (browser) s drag-and-drop mogućnostima koje olakšava integriranje aplikacija koristeći više od 200 unaprijed definiranih konektora i komponenti.

Koristeći prednosti Red Hat OpenShift Container platforme, Fuse nudi veću produktivnost i lakše upravljanje u privatnim, javnim ili hibridnim oblacima.

Fuse se može uvesti uz Red Hat 3scale API Management, čime se dobivaju dodatne sigurnosne mogućnosti.


Waterloo, ON – 2018-6-5

OpenText - nova cloud rješenja za SAP Solutions

Nova cloud rješenje donose fleksibilni i skalabilni pristup na vodeću platformu

OpenText je objavio dva nova cloud rješenja: OpenText Extended ECM for SAP® Solutions, Cloud Edition i OpenText Archive Center for SAP Solutions, Cloud Edition. Ta nova rješenja olakšavaju proces digitalne transformacije jer integriraju digitalne sadržaje u OpenText oblak.

OpenText Extended ECM for SAP Solutions, Cloud Edition pomaže poslovnim korisnicima da iskoriste vrijednost informacija i unaprijede poslovne procese tako da proširuju servise za sadržaje na SAP-ova rješenja i ostale vodeće poslovne aplikacije. Novi proizvod omogućava glatku razmjenu informacija između unutrašnjih i vanjskih korisnika, uz poštivanje propisa.

OpenText Archive Center for SAP Solutions, Cloud Edition je nova javna platforma koja omogućava praćenje eksponencijalnog rasta sadržaja vezanih na temeljne procese koji koriste SAP softver. Ovo rješenje ubrzava konverziju na SAP S/4HANA®, jer smanjuje količine podataka i optimizira procese vezane uz sadržaje.


Waterloo, ON – 2018-5-30

OpenText - upravljanje isplatama za Opel

Opel automatizirao digitalna plaćanja i procese za upravljanje likvidnošću

OpenText je objavio da je Opel Automobile GmbH odabrao OpenText za digitalizaciju procesa isplata dobavljačima

S rješenjima od OpenTexta, Opel je integrirao sisteme za obradu salda kontija dobavljača i sistem za isplate, te dobio optimiziranu elektroničku isplatu i trenutni uvid u stanje gotovine, likvidnost i financijsku poziciju.

OpenText Business Network je skup rješenja u sklopu upravljanja korporacijskim informacijama (EIM - Enterprise Information Management).


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018