nv-1807

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2018. – srpanj


u ovom broju:

 09.07.18 – 22.07.18

- NetApp - platforma Cloud Volumes for Google Cloud povećava dostupnost i nudi potporu za SMB i NFS v3 protokole

- NetApp blog - MetroCluster, kada 100% dostupnost nije samo opcionalna

- NetApp blog - zašto SAP HANA bolje radi na NetAppu: sigurnosno kopiranje i oporavak

- NetApp dodaje Google Cloud NAS i AFF A800 NVMe flash array

- Fujitsu - novi ETERNUS uređaj za pohranu, namijenjen srednje velikim organizacijama

- Fujitsu - partnerstva s vodećim isporučiteljima ubrzavaju digitalnu transformaciju u multi-cloud hibridnim okolišima

- Fujitsu - prototipovi blockchain projekata za svega jedan tjedan

- Fujitsu - istraživanje pokazalo da se investicija u PRIMEFLEX for SAP isplati u tri godine

- Red Hat - Fujitsu odabrao OpenStack platformu za Fujitsu Cloud Service for OSS

- Red Hat  - najnovija verzija Ansiblea omogućava automatizaciju oblaka, mreža i Windowsa

- Commvault - novi proizvodi za sigurnosno kopiranje, oporavak i upravljanje podacima

- Veeam - hiper dostupnost za Nutanix AHV

- OpenText - nova generacija OpenText OT2 platforme

- Kofax - pružatelj telekom usluga povećao produktivnost za 400% uz pomoć Kofax Kapow softvera za robotiziranu automatizaciju procesa

- Micro Focus - integrirana zaštita podataka za HPE ProLiant za Microsoft Azure Stack

- Micro Focus - portfelj za modernizaciju

- Fujitsuovo istraživanje - faktori za uspjeh digitalne transformacije

25.06.18 – 08.07.18

- NetApp blog - zbog čega nam već danas treba NVMe preko optičkog kanala

- NetApp - prema IDC-u vodeći u na objektima zasnovanoj pohrani

- Fujitsu - jednostavniji oporavak pomoću novog ETERNUS Snapshot Managera

- Fujitsu - sistem "ABCI" zauzeo peto mjesto na popisu TOP500 i osmo mjesto na popisu Green500 super kompjutera

- Fujitsu - prema Gertneru vodeći u kategorijama outsourcinga data centara i hibridnih upravljanih servisa, šestu godinu za redom

- SAP - Fujitsu Sets the Pace for Virtualised Scale-out SAP HANA Deployments with SAP

- Red Hat - prva za rad spremna Open Source hiper-konvergentna infrastruktura

- Micro Focus - paket File Governance za poštivanje GDPR-a i zaštitu od ucjenjivačkog softvera


09.07.18 – 22.07.18


Sunnyvale, Calif. - July 19, 2018

NetApp - platforma Cloud Volumes for Google Cloud povećava dostupnost i nudi potporu za SMB i NFS v3 protokole

NetApp nudi više-protokolnu i jedno-protokolnu potporu potrebnu kompanijama da bi iskoristile punu dubinu, širinu i fleksibilnost oblaka za širok raspon aplikacija zasnovanih na datotekama na Google Cloud platformi

NetApp je objavio (NASDAQ: NTAP) početak isporuka platforme NetApp® Cloud Volumes for Google Cloud koja pomaže korisnicima uvesti poslove kao što su video rendering, baze podataka, high-performance computing i kontinuiranu integraciju na Google Cloud platformi (GCP - Google Cloud Platform). NetApp Cloud Volumes korisnicima nudi potpuno upravljanu pohranu datoteka u oblacima, integriranu s GCP-om, uz punu potporu NetAppovih podatkovnih servisa.

Najvažnije novosti:

·   Višestruki protokoli, uključivši NFS v3 i SMB

·   SMB protokol servis omogućava da Windows i UNIX aplikacije rade na GCP

·   Proširena dostupnost NetApp Cloud Volumes za Google Cloud platformu

·   Velike količine podataka do 100 TB po volumenu, sa Snapshot

·   Mogućnost širenja i sužavanje volumena i po veličini i po performansama, tijekom samog rada

·   Radi u hibridnim i više-oblačnim scenarijima, na vlastitim lokacijama i u oblacima


NetApp blog, Jason Blosil

NetApp blog - MetroCluster, kada 100% dostupnost nije samo opcionalna

NetAppov blogger Jason Blosil piše o utjecaju digitalne transformacije na današnje poslovanje. Uspjeh na tržištu je često vezan na to kako tvrtke koriste svoje podatke. Tvrtke koje maksimaliziraju vrijednost svojih podataka uzgajatelji podataka) su mnogo uspješnije od kompanija koje se slabo brinu za svije podatke. Prema članku u časopisu Economist iz godine 2017, podaci su postali vrjedniji od nafte. Zbog toga najveći prioritet neke tvrtke treba biti primijeniti najbolje rješenje za stalni pristup do podataka. Uz pomoć tehnologije NetApp® MetroCluster™ možete ostvariti dostupnost podataka koja je kritična da vaše poslovanje procvate.

Ne tako davno, standard za pouzdanost je bila dostupnost od "pet devetki" (99,999%). Digitalna transformacija i potreba za pristupom do podataka su povećale taj zahtjev. Sada se često traži dostupnost od "šest devetki". Ta povećana dostupnost je posebno važna za aplikacije koje su na kritičnom putu za prihode, kao što su npr. maloprodajne Web stranice ili sistemi u proizvodnji, ili oni o kojima ovise ljudski životi. Nitko ne želi biti u avionu koji pokušava sletjeti u trenutku kad aerodromski radari i komunikacijski sustavi prestanu raditi.

U današnjim visoko virtualiziranim informatičkim okolišima, aplikacije koje su nekad smatrane aplikacijama drugog ili trećeg reda sada zajednički značajno utječu na poslovanje. Većina velikih servera može posluživati 10, 20, 30, ili više virtualnih mašina. Bilo koja od virtualiziranih aplikacija možda sama po sebi ima mali trenutni utjecaj na poslovanje, no kada se kombiniraju sve aplikacije, njihov ukupni utjecaj može biti značajan.

Organizacijama je potrebna infrastruktura koja može osigurati cilj nulte točke oporavka (RPO - recovery point), nultog gubitka podataka i cilj skoro-nultog vremena oporavka (RTO - recovery time), tj, skoro trenutnog oporavka. Da bi se ostvarili ti RPO i RTO ciljevi, potreban je redundantni lokalni hardver i zreli softver. Da bi se ostvarila visoka dostupnost koristi se tehnologija MetroCluster, koja dodaje redundantnost između sustava za pohranu ili između udaljenih lokacija.

NetApp MetroCluster softver je rješenje za stalnu dostupnost koje štiti kritične podatke i osigurava njihovu stalnu 24/7 (sata/dana) dostupnost. To rješenje donosi i lakoću uporabe, svestrane konfiguracije i dokazanu tehnologiju.

MetroCluster je tehnologija koja se "postavlja samo jednom". Kada se jednom konfigurira MetroCluster, s njime se radi i administrira na isti način na koji se to radi s NetApp ONTAP® sustavima za pohranu. Kada se okoliš povećava novim aplikacijama i poslovima, podaci se automatski repliciraju i zaštićuju; oko toga ne treba ništa raditi niti obavljati administrativne oslove.

MetroCluster održava sinkronu zrcalnu sliku na razini pohrane, tako da je kompletno transparentan za sve aplikacije. U slučaju kvara, posao se automatski prebacuje na rezervni sustav koji daje ista vremena odziva, propusnu moć i kapacitet.

MetroCluster omogućava i lako redovno testiranje planiranih akcija za održavanje. To se može koristiti i testiranje procedura za oporavak nakon katastrofa i slične događaje.

MetroCluster je glatko uklopljen u ONTAP softver, tako da automatski koristi prednosti koje nudi ONTAP na polju funkcionalnosti, dostupnosti, efikasnosti i kontrole.


NetApp blog, Bernd Herth

NetApp blog - zašto SAP HANA bolje radi na NetAppu: sigurnosno kopiranje i oporavak

NetAppov blogger Bernd Herth piše zašto SAP HANA radi bolje na NetAppu. To je prvi od tri članka koje ćemo objaviti u nekoliko slijedećih brojeva.

Postavljanje uspješne strategije za sigurnosno kopiranje i oporavak je bitan zadatak za svakog administratora baze podataka. Strategija mora postojati, mora biti usvojena, mora biti dokumentirana, testirana i uvedena tako da se izbjegnu ljudske greške. Poželjna je čim veća automatizacija, potrebno je praćenje rada sustava. Postupke rekonstrukcije i oporavka treba testirati i redovno uvježbavati.

Sigurnosno kopiranje znači više od čuvanja SAP HANA podataka. Dobro planirana strategija za sigurnosno kopiranje sadrži i kopiranje datoteka koje ne sadrže bazu podataka, kao što su izvršni i binarni programi. Važno je i upravljanje sustavom čuvanja, spremanja i konačnog brisanja starih kopija. Bez toga nije moguće upravljati sustavom za sigurnosne kopije.


Computer Weekly, Christophe Bardy & Antony Adshead, 09 May 2018 15:00

NetApp dodaje Google Cloud NAS i AFF A800 NVMe flash array

Computer Weekly je objavio članak o tome kako se je i NetApp uključio u cloud NAS s pristupom na datoteke pohranjene na Google Cloud platformi, uz dodatak svog prvog NVMe arraya za pohranu opremljenog s flash-memorijom, AFF A800

NetApp Cloud Volumes for GCP (Googleovu Cloud platformu) donosi pristup na NAS datoteke koji koristi NetAppov Ontap operacijski sustav u oblaku.

Novim NAS rješenjem će upravljati NetApp, a korporacijskim korisnicima će ponuditi mogućnost migriranja poslova sa vlastitih lokacija na NetAppovu pohranu u oblaku ili u hibridne ili multi-cloud sisteme koji trebaju NAS pohranu.

Servis će imati potporu za napredne Ontap funkcije poput snapshotova, replikacije i kloniranja.

NetApp Cloud Volumes for GCP se može opremati resursima i njime se upravljati preko Google Cloud Launcher sučelja ili putem API-a, a imati će potporu za pristup preko NFS i CIFS/SMB protokola.


Munich, July 13, 2018

Fujitsu - novi ETERNUS uređaj za pohranu, namijenjen srednje velikim organizacijama

Kombinacija inteligentne funkcionalnosti i dokazanog hardvera, za ekonomično čuvanje i arhiviranje podataka ; Ekonomično i pouzdano samo-stojeće rješenje za arhiviranje, namijenjeno srednje velikim korisnicima i područnim uredima ; Integrirani proces sigurnosnog kopiranja osigurava oporavak nakon katastrofa, kontinuitet poslovanja, zaštitu podataka i dugoročnu pohranu bitnih poslovnih podataka

Fujitsu je objavio novi uređaj za pohranu, ETERNUS CS8050 NAS, za pohranu i arhiviranje, po konkurentnoj cijeni. Uređaj uključuje SoftWORM (Write Once, Read Many - piši jednom, čitaj mnogo puta) mogućnosti potrebne za poštivanje pravnih propisa, integriranu replikaciju arhive i proces sigurnosnog kopiranja zasnovan na snimkama trenutnog stanja (snapshot). Uređaj je namijenjen srednje velikim organizacijama.

Arhiviranje gomila poslovnih podataka tijekom dugih perioda vremena za mnoge poslovne organizacije nije samo zakonska obveza, to je ujedno i efikasno rješenje za upravljanje velikim količinama podataka koje treba čuvati. S novim ETERNUS CS8050 NAS, Fujitsu je razvio brzo i pouzdano arhivsko rješenje koje dnevno sprema neaktivne, no još ipak važne podatke, te tako ubrzava sigurnosno kopiranje tekućih živih podataka.

Sistem sadrži isti onaj najbolji Fujitsuov hardver i firmver kao i Fujitsuovi najveći sustavi za pohranu, smješten je u manju jedinicu s policama 2U formata. Sistem ima potporu za do 200 milijuna datoteka, bez obzira na njihovu veličinu. Uređaj ETERNUS CS8050 NAS je kompatibilan sa softverom svih vodećih isporučitelja i uklapa se u unificiranja rješenja i razne tehnologije arhiviranja. Ima potporu za sučelja za mrežni datotečni sustav (NFS - Network File System) i zajednički Internet datotečni sustav (CIFS - Common Internet File System), a podatke sprema na proširive RAID zaštićene diskove. Maksimalni iskoristivi kapacitet je do 70 TB.

ETERNUS CS8050 NAS može sigurno arhivirati važne poslovne podatke na disk, i preko fizičkih i preko virtualnih okoliša. Ugrađena funkcionalnost za sigurnosne kopije dozvoljava automatsku replikaciju arhiva na drugi uređaj, kao npr. drugi ETERNUS CS8050 NAS koji se nalazi na nekoj drugoj lokaciji ili na centralni ETERNUS CS8000, čak i preko daljina od tisuća kilometara. Time se arhivirani podaci osiguravaju čak i u slučajevima požara, poplava ili drugih nesreća. Povrh toga, sustav snimki trenutnih stanja("snapshots") omogućava kontrolu verzija.

SoftWORM funkcionalnost sprema datoteke na diskove na takav način da kroz neki zadani rok podatke nije moguće mijenjati, čime se osigurava povjerljiva, dugoročna pohrana arhiviranih podataka i tako ispunjavaju zakonski propisi.


Munich/London, July 12, 2018

Fujitsu - partnerstva s vodećim isporučiteljima ubrzavaju digitalnu transformaciju u multi-cloud hibridnim okolišima

Fujitsu je, nakon nedavnog proširenja suradnje s Microsoftom i VMwareom, objavio i proširenja partnerstva sa SAPom i Oracleom, koje će korisnicima donijeti ubrzanu i efikasniju digitalnu transformaciju.

Da bi osigurao uspješnu digitalnu transformaciju, Fujitsu širom svijeta školuje oko 10.000 zaposlenika koji će raditi s korisnicima i pomagati im.

Novi Fujitsuov proizvod, SAP on Azure koristi Fujitsuova znanja i iskustva iz partnerstva s Microsoftom i SAP-om. To rješenje korisnicima pomaže da svoje SAP poslove premjeste u oblake, a aplikacije pretvore u SAP S4/HANA.

Fujitsu je proglašene VMwareovim partnerom godine za 2018. To partnerstvo traje već 15 godina i korisnicima pomaže da upravljaju stvarno hibridnim okolišima, uključivši VMware Cloud Foundation, VMware Cloud on AWS i VMwareove najnovije mrežne i sigurnosne proizvode.

Fujitsu je i Oracleov platinasti partner i globalni pružatelj upravljanih servisa (MSP - Managed Service Provider). Fujitsu isporučuje i potpuno upravlja infrastrukture-kao-servis (IaaS - Infrastructure-as-a-Service) i platforme-kao-servis (PaaS - Platform-as-a-Service) za Oracle Cloud i na vlastitim lokacijama. Fujitsu nudi i širok raspon pratećih usluga za Oracle Cloud - migraciju, integraciju, orkestraciju i upravljane servise.


Munich/Brussels, July 10, 2018

Fujitsu - prototipovi blockchain projekata za svega jedan tjedan

Fujitsu je objavio novi, izuzetno brzi okvir za razvoj blockchain proizvoda za korisnike koji žele raditi na projektima digitalne transformacije zasnovane na tehnologijama distribuiranih poslovnih knjiga (DLTs - Distributed Ledger Technologies) ; Izrada prototipnog rješenja u svega pet dana omogućava kompanijama da vrednuju mogućnost uporabe novih načina ili da smanje rizike postojećih DLT projekata

Fujitsu je objavio početak isporuka novog okvira za brzu proizvodnju blockchain proizvoda koja omogućava izradu prototipova, odnosno minimalnih održivih proizvoda (MVP - Minimum Viable Product) u svega pet dana. Ovaj proizvod je namijenjen organizacijama koje žele brzo pokrenuti nove blockchain aplikacije ili smanjiti rizik postojećih blockchain projekata.

Srž okvira je tjedan dana dugo vrednovanje tijekom kojega Fujitsu i njegov klijent zajednički kreiraju nove poslovne ideje zasnovane na blockchain ili drugim tehnologijama za distribuirane poslovno-knjigovodstvene knjige (DLTs - Distributed Ledger Technologies). Cilj je identificirati i dokazati specifične poslovne procese koji imaju potencijal da postanu punopravne poslovne aplikacije. Ovakav pristup dokazivanja poslovnih mogućnosti (PoB - Proof of Business), prije opredjeljenja za dokaz koncepta (PoC - Proof of Concept), izbjegava česte zamke blockchain projekata i fokusira se na stvaranje poslovnih vrijednosti.

Proces vrednovanja vode Fujitsuovi globalni eksperti za blockchain, koji sa sobom donose uvid, ideje i tehnički know-how, ugrađene u Fujitsuovu dokazanu tehnologiju za brzi humano-centrični iskustveni dizajn (HXD - Human-Centric Experience Design). Fujitsu je HXD razvio i dokazao u Japanu na nekoliko stotina projekata za digitalnu transformaciju korisnika i čini jezgru platforme Fujitsuove globalne mreže centara za digitalnu transformaciju, među kojima je i Centar za blokchain inovacije u Briselu, koji nadzire ovaj novi okvir.

Hyperledger je projekt kojeg vodi Linux Foundation a Fujitsu već radi na nekoliko zajedničkih "proof of concept" (PoC) projekata.


Munich, July 19, 2018

Fujitsu - istraživanje pokazalo da se investicija u PRIMEFLEX for SAP isplati u tri godine

Studija o ekonomskom utjecaju je pokazala da Fujitsu PRIMEFLEX for SAP može donijeti značajne uštede i isplatiti se u roku od 20 mjeseci

Fujitsu je objavio rezultate istraživanja o ukupnom ekonomskom utjecaju kojeg je naručio od istraživačke tvrtke Forrester Consulting. predmet istraživanja je bio Fujitsuov integrirani sistem PRIMEFLEX for SAP Landscapes. Istraživanje je pokazalo da će se ta investicija isplatiti za otprilike 20 mjeseci,


BALI — RED HAT APAC PARTNER CONFERENCE 2018 — July 11, 2018

Red Hat - Fujitsu odabrao OpenStack platformu za Fujitsu Cloud Service for OSS

Infrastruktura-kao-servis rješenje daje temelj za javne hibridne oblake i osnovu za korporacijsku digitalnu transformaciju

Red Hat je objavio da je Fujitsu usvojio Hat OpenStack platformu kao infrastruktura-kao-servis (IaaS - Infrastructure-as-a-Service) komponentu svog globalnog cloud servisa Fujitsu Cloud Service for OSS. Kao osnova otvorenog hibridnog oblaka, Fujitsu Cloud Service for OSS je osmišljen da pomogne korporacijama da brže razvijaju cloud i tradicionalne aplikacije i servise u okolišu izgrađenom na osnovu inovativnijih, pouzdanijih i sigurnijih otvorenih tehnologija.

Suradnja Red Hata i Fujitsua je počela 2003 kada je Fujitsu postao jedan od prvih proizvođača originalne opreme (OEMs - Original Equipment Manufacturers) koji je prihvatio Red Hat Enterprise Linux.

Zasnovana na projektu OpenStack, Red Hat OpenStack platforma osigurava okvir za hibridne i privatne cloud platforme i kontejnerizirane OpenStack servise, uključivši umrežavanje i pohranu.


RALEIGH, N.C. — July 17, 2018

Red Hat  - najnovija verzija Ansiblea omogućava automatizaciju oblaka, mreža i Windowsa

Red Hat Ansible Engine 2.6 širi automatizaciju na AWS, Google Cloud platformu, Microsoft Azure, i VMware ; Nove mogućnosti za mrežne i Windows okoliše

Red Hat je objavio početak isporuka Red Hat Ansible Engine 2.6, najnovijeg izdanja svog rješenja za IT automatizaciju. Red Hat Ansible Engine 2.6 donosi nove mogućnosti za automatizaciju hibridnih i multi-cloud okoliša, jednostavnije spajanje na mrežna sučelja i ažuriranje Ansible rješenja u Windows okolišima.

Kada se Red Hat Ansible Engine 2.6 kombinira s Red Hat Ansible Towerom, Red Hatovim centralnim kontrolnim proizvodom za upravljanje i optimizaciju automatiziranih sistema, organizacijama je lakše uvesti automatizaciju i u složenijim slučajevima - hibridnim i multi-cloud okolišima, na raznolikoj infrastrukturi, na mrežama i raznim aplikacijama.

Ovo izdanje također proširuje potporu za VMware vSphere infrastrukturu.


TINTON FALLS, NJ – July 17, 2018

Commvault - novi proizvodi za sigurnosno kopiranje, oporavak i upravljanje podacima

Novi proizvodi su pakirani i određena im je struktura cijena da ih korisnici lakše kupe, uvedu i koriste ; Nove mogućnosti s umjetnom inteligencijom

Commvault je objavio jednostavniju strukturu cijena i pakiranja proizvoda, tako da ih se lako kupuje i  uvodi. S ovim promjenama Commvault nudi konvergentna rješenja za upravljanje podacima koja pomažu u zaštiti upravljanju i uporabi korisničkih podataka.

Commvaultov novo-pakirani komplet proizvoda sadrži i nove mogućnosti i konsolidira više od 20 ranijih u četiri nova proizvoda:

·   Commvault Complete™ Backup & Recovery – sigurnosno kopiranje i oporavak u jednom rješenju.

·   Commvault HyperScale™ Technology – dodatak za Commvault Complete koji na lokaciji omogućava oblaku sličnu infrastrukturu za sekundarnu pohranu. Dolazi u dva oblika- kao integrirani Commvault uređaj ili kao softversko rješenje koje se može koristiti uz hardver po volji korisnika.

·   Commvault Orchestrate – tehnologija za pružanje automatiziranog servisa koja korisnicima omogućava da dodjeljuju resurse, sinkroniziraju i provjeravaju podatke u bilo kojem okolišu.

·   Commvault Activate – daje poslovni uvid u podatke kojima se raspolaže i osigurava poštivanje propisa o zaštiti podataka kao što je GDPR

Commvault Complete Backup & Recovery mijenja pravilo što treba sadržavati rješenje za sigurnosno kopirane i oporavak. Paket naravno sadrži servise za sigurnosno kopiranje datotečnih sustava, aplikacija, baza podataka, virtualnih mašina, cloud okoliša, poštanskih sandučića i krajnjih točaka mreže. Sada je proširen i sadrži i mogućnosti koje su se ranije nudile kao opcionalni dodaci - npr. Commvault IntelliSnap™® za upravljanje snimkama stanja (snapshot), potporu za replikaciju hardvera, izvještavanje, sinkronizaciju virtualnih mašina preko više lokacija, te zajedničku uporabu datoteka.

Commvault Complete Backup & Recovery se jednostavno proširuje, lako se upravlja sigurnosnim kopijama i podacima, a dodane su i mogućnosti za umjetnu inteligenciju.


BAAR, Switzerland – July 10, 2018

Veeam - hiper dostupnost za Nutanix AHV

Novo zajedničko rješenje donosi pojednostavljeno upravljanje radom, niže troškove i bržu digitalnu transformaciju

Veeam® Software je objavio Veeam Availability for Nutanix AHVTM  - rješenje za dostupnost podataka za aplikacije koji rade pod operacijskim sustavom Nutanix AHV Hypervisor. Kombinacija Nutanixovog operacijskog sustava za korporacijske oblake i Veeam Hyper-Availability platforme pruža hiper-dostupni korporacijski oblak koji osim velike dostupnosti omogućava i lako i veće širenje.

Nutanix softver i Veeam platforma će korporacijama omogućiti da lakše i s više pouzdanja moderniziraju svoje data centre, dodajući im agilnost i jednostavnost javnog oblaka, te sigurnost, kontrolu i dostupnost kao što je u privatnim oblacima.


Waterloo, ON – July 10, 2018 – 2018-7-10

OpenText - nova generacija OpenText OT2 platforme

Platforma za hibridne oblake omogućava za razvoj spremne mikro-servise koji olakšavaju razvoj i uvođenje povezanih aplikacija

OpenText je objavio novu generaciju platforme za hibridne oblake, OpenText OT2, koja objedinjuje inteligentnu automatizaciju, sigurnost i EIM aplikacije.

Pošto sadrži unificirani model za podatke i standardno korisničko sučelje, OpenText OT2 omogućava brzu izgradnju SaaS aplikacija u Opentext oblacima. OpenText OT2 sjedinjuje mikro-servise za suradnju na sadržajima, sigurnost, automatizaciju procesa i analitiku, pa korisnici mogu brzo razvijati i uvoditi poslovne aplikacije.


Irvine, CA, July 11, 2018

Kofax - pružatelj telekom usluga povećao produktivnost za 400% uz pomoć Kofax Kapow softvera za robotiziranu automatizaciju procesa

Digitalna transformacija funkcije salda kontija dobavljača rezultirala efikasnijim plaćanjem računa i smanjenim penalima

Kofax je objavio kako je jedna od značajnih telekomunikacijskih kompanija značajno unaprijedila efikasnost obrade ulaznih faktura i smanjila troškove kroz primjenu Kofaxovog softvera. Kompanijina služba salda kontija dobavljača prima više od 1.000 ulaznih dokumenata dnevno i trebala je rješenje koje bi optimiziralo obradu ulaznih faktura. To je postignuto uz pomoć proizvoda Kofax Capture™, Kofax Transformation™ i Kofax Kapow™ koji zajednički rade kako bi ubrzali obradu i isplatu računa koje kompanija prima od svojih dobavljača i smanjila plaćanje penala zbog kasnih isplata.

Kofaxovo rješenje je omogućilo prijelaz s papirnate na elektroničku obradu i omogućilo korištenje prednosti on-line plaćanja računa koje nude mnoge državne agencije i komunalna poduzeća. Kompanija je razvila desetke Kapow robota koji automatski s 30 on-line portala sakupljaju preko 9.000 faktura mjesečno, te tako prikupljene informacije prosljeđuju u svoj financijski sustav na automatsku obradu i isplatu. Kompanija je procijenila da im Kofaxov sistem digitalizira skoro 95% svih ulaznih dokumenata i da je produktivnost povećana za 400%.

Kapow je softver za automatizaciju robotiziranih procesa (RPA - robotic process automation) koji automatizira i digitalno transformira procese koji su zahtijevali mnogo ljudskog rada. Pametni roboti imitiraju ljudske akcije, uz stalno traženje poboljšanja pomoću umjetne inteligencije i tehnologije strojnog učenja. Kapow roboti glatko rade s desktop softverom, tradicionalnim korporacijskim sistemima, Web stranicama i automatiziraju procese, sakupljaju podatke, pretvaraju ih u informacije na osnovu kojih se može djelovati, pokreću akcije i komuniciraju s drugim aplikacijama.

Pružatelj telekom usluga stalno proširuje svoj sustav za prikupljanje podataka s Web stranica i u konačnici planira pokriti više od 100 Webova svojih dobavljača, koristeći Kapow za prikupljanje više od 15.000 faktura svakog mjeseca. Prema onome kako se širi uporaba Kapowa, kompanija očekuje da će se početna investicija isplatiti tokom godinu sana od prvog uvođenja.


 

17 July 2018

Micro Focus - integrirana zaštita podataka za HPE ProLiant za Microsoft Azure Stack

Potpuno uklopljena zaštita korporacijskih podataka pokriva i hibridne oblake, pojednostavljuje procese sigurnosnog kopiranja i oporavka

Micro Focus je objavio da Micro Focus Data Protector sada nudi i sveobuhvatnu zaštitu aplikacija koje rade u HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack okolišu.

Rješenje Micro Focus Data Protector za hibridne oblake sadrži punu integraciju s HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack okolišem, potporu za topologije za višestruko kopiranje bez agenata, uporabu postojećih infrastruktura za sigurnosno kopiranje, sigurnosno kopiranje prilagođeno pojedinim aplikacijama kao što su Exchange i Microsoft SQL, naprednu analitiku, te mjerila za efikasnost, poboljšanu sigurnost podataka i poštivanje propisa


SUNNYVALE, CA – July 12, 2018

Micro Focus - portfelj za modernizaciju

Portfelj za modernizaciju aplikacija i mogućnosti spajanja smanjuje troškove, ubrzava poslove i povećava fleksibilnost

Micro Focus je objavio početak isporuka paketa Visual COBOL 4.0 i Enterprise Suite 4.0, koji će korisnicima pomoći da moderniziraju osnovne poslovne procese i tehnologiju. Micro Focusov portfelj za modernizaciju aplikacija i povezivanje (AMC - Application Modernization & Connectivity) povećava agilnost rada, smanjuje troškove, donosi bolji pristup, zaštitu i poštivanje propisa.

Micro Focusov portfelj za modernizaciju uključuje potporu za tehnologije kao što su COBOL, Visual COBOL, razna rješenja za Mainframe sustave, spajanje na host računala i CORBA.


Tokyo, July 12, 2018

Fujitsuovo istraživanje - faktori za uspjeh digitalne transformacije

Istraživanje provedeno u 16 zemalja otkriva realitete inicijativa za digitalnu transformaciju

Fujitsu je objavio rezultate istraživanja o digitalnoj transformaciji. Ispitano je 1.535 rukovoditelja i donositelja odluka iz organizacija raznih veličina, iz raznih grana djelatnosti i iz 16 zemalja.

Istraživanje je pokazalo da faktori koji pokreću inicijative za digitalnu transformaciju variraju od grane do grane djelatnosti. U financijskom, proizvodnom i zdravstvenom sektoru primarni motiv je bio povećanje efikasnosti, dok je u transportu težište bilo na izbjegavanju prijetnji od konkurenata, a u maloprodaji rast poslovanja.

Najnapredniji je financijski sektor - oko 90% ispitanika iz financijskog sektora se već bavi digitalnom transformacijom.

Mnoge tvrtke iz svih sektora već ostvaruju poslovne rezultate svojih inicijativa za digitalnu transformaciju. U financijama i maloprodaji je oko 30% projekata već donijelo uspješne rezultate.

Otkriveno je šest faktora koji utječu na uspjeh digitalne transformacije. To su vodstvo, ljudi, agilnost, integracija poslovanja, ekosistem i vrijednost dobivena iz podataka.

Informatika ima značajni utjecaj na grane djelatnosti, organizacije, ali i na šire društvo. 68% ispitanika vjeruje da će u budućnosti ljudi i umjetna inteligencija zajednički raditi i surađivati.


25.06.18 – 08.07.18


. NetApp blog - AJ Casamento, 05/29/2018

NetApp blog - zbog čega nam već danas treba NVMe preko optičkog kanala

Na tržištu vanjskih sustava za pohranu su dugo, dugo vremena vladali čvrsti diskovi, no kada su se jednom pojavile poluvodičke memorije (flash memorije), brzo su preuzele vodstvo. Prvo su se pojavili hibridni sistemi (čvrsti diskovi i flashu sprezi), zatim su došli i potpuno poluvodički (all-flash) sistemi, no i jedni i drugi su bili ograničeni temeljnim protokolima za prijenos pohranjenih podataka. Pojavom rješenja s NVMe over Fibre Channel (NVMe/FC), ta ograničenja su nestala.

Da bi razumijeli ovaj tehnološki pomak, treba imati na umu da oba glavna mrežna protokola - Fibre Channel (s optičkim vezama) o Ethernet (sa žičanim vezama) u protokolima za pohranu koriste komplet naredbi za sučelje za mala računala, "skazi" (SCSI - small computer system interface). SCSI je tijekom sedamdesetih godina razvijen za mehaničke medije za pohranu (i razne ostale uređaje), te premda može baratati s protokom podataka na i sa diskova, ne može održati korak s flash pohranom.

Rezultat toga je taj da su daljnja ubrzanja zbog brzine poluvodičkih memorija (SSDs - Solid State Devices) došla do granica zbog uskih grla na ostalim dijelovima sistema za pohranu. Zbog toga, po prvi puta nakon 30 godina, informatička industrija prelazi na novi, znatno brži standard za komunikacije između servera-domaćina i vanjskih sustava za pohranu - to je NVMe over Fibre Channel, koji koristi znatna poboljšanja performansi koja donosi optički kanal (Fibre Channel).

Važno je razlikovati NVMe/FC od jednostavnog priključivanja NVMe uređaja na stražnju stranu postojećih SCSI kontrolera. Brži uređaji će vjerojatno omogućiti bolje performanse, no to je kao da motor trkaćeg automobila montiramo u mali obiteljski auto - auto će biti brži, no to ipak neće biti Formula 1.


NetApp blog, Duncan Moore, 06/27/2018

NetApp - prema IDC-u vodeći u na objektima zasnovanoj pohrani

NetApp javlja da je analitičarska kuća IDC, u svom izvještaju od 27.06.2018 o na objektima zasnovanoj pohrani, imenovala NetApp vodećeg ponuđača, zbog NetApp® StorageGRID-a softverski-definiranog, na objektima zasnovanog rješenja za pohranu nestrukturiranih podataka.

StorageGRID je na tržište donesao nekoliko noviteta, na primjer:

·   Prave hibridne cloud tokove posla (workflows) za Amazon Simple Storage Service (S3).

·   Integraciju s Elasticsearch (na lokaciji ili u oblaku) za pretraživanje i analitiku masivno skalabilnih meta-podataka.

·   Upravljanje životnim ciklusom podataka koristeći standardna sučelja API (S3)

Najveća prednost StorageGRIDa da je ključni dio NetApp Data Fabrica. IDC je prepoznao važnost primjene StorageGRID mogućnosti širom NetApp portfelja.


Frankfurt, July 02, 2018

Fujitsu - jednostavniji oporavak pomoću novog ETERNUS Snapshot Managera

Fujitsu je predstavio najnoviju verziju softvera Fujitsu ETERNUS Snapshot Manager (ESM). Ovaj softver omogućava skoro trenutni oporavak nakon katastrofa i osigurava kontinuitet poslovanja koristeći na arrayu zasnovanu tehniku slika stanja i replikacije podataka Fujitsu ETERNUS sistema za pohranu.

ESM pokriva potrebe organizacija svih veličina jer kreira i katalogizira neograničeni broj konzistentnih snimki trenutnog stanja aplikacija i podataka koji koriste Fujitsuove sisteme za pohranu. Softver ima potporu za sve nove Fujitsu ETERNUS AF all-flash, ETERNUS DX hibridne sisteme te ETERNUS Storage Cluster konfiguracije uz duboku integraciju aplikacija i virtualnih mašina. Softveru se pristupa putem intuitivnog korisničkog sučelja koje radi bez potrebe pisanja skripti.

Nova verzija donosi otpornost na katastrofe jer omogućava snimanje stanja i replikaciju na drugi ETERNUS sistem. Te snimke stanja se mogu spremati na all-flash ili na hibridne sisteme, a proces se može pokretati ručno, ili, kada se koristi ETERNUS Storage Cluster, automatski. Mogućnosti za oporavak su sada još 'zrnatije' zahvaljujući češćem uzimanju kopija podataka. Sistem osigurava zajamčeni kontinuitet poslovanja zahvaljujući automatskom i transparentnom prebacivanju na rezervnu Fujitsu ETERNUS Storage Cluster konfiguraciju.

Sistemom se centralno upravlja putem jedinstvene Fujitsu ESM konzole, koja automatizira upravljanje uzimanja snimki stanja, kao i oporavak u slučaju da to bude potrebno.


Tokyo, June 26, 2018

Fujitsu - sistem "ABCI" zauzeo peto mjesto na popisu TOP500 i osmo mjesto na popisu Green500 super kompjutera

Fujitsu je objavio da je njegov sistem AI Bridging Cloud Infrastructure (ABCI) zauzeo peto mjesto na popisu TOP500 i osmo mjesto na popisu Green500 super kompjutera. Fujitsu je razvio ABCI, najjaču infrastrukturu za umjetnu inteligenciju (AI - Artificial Intelligence) na osnovu natječaja koji je raspisao japanski Nacionalni institut za napredne industrijske znanosti i tehnologiju (AIST - National Institute of Advanced Industrial Science and Technology).

Rezultati su objavljeni na nedavnoj konferenciji o visoko-performantnom računalstvu (HPC - High Performance Computing) u Njemačkoj. Popis TOP500 vrednuje 500 najjačih kompjuterskih sistema na svijetu, prema njihovoj brzini računanja i obrade, a Green500 vrednuje super računala iz popisa TOP500 prema potrošnji energije i njihovim performansama.

ABCI je velika cloud platforma za AI aplikacije, a sastoji se od 1.088 Fujitsu Server PRIMERGY CX2570 M4 x86 servera, od kojih je svaki opremljen s dva Intel® Xeon® Scalable procesora i četiri NVIDIA® Tesla® V100 akceleratora, najnovijom GPU računalnom kartiicom.

Pri testiranju performansi za TOP500, ABCI je prema LINPACK testu ostvario performanse od 19,88 petaflopa. U testovima za Green500, ABCI je postigao performanse od 12,05 gigaflopa po Wattu.


Munich, June 28, 2018

Fujitsu - prema Gertneru vodeći u kategorijama outsourcinga data centara i hibridnih upravljanih servisa, šestu godinu za redom

Fujitsu je šestu godinu za redom imenovan kao vodeći za kategorije otsourcing data centara i za upravljanje hibridnim i multi-cloud sistemima ; Gartnerov izvještaj dolazi u vrijeme kada Fujitsu usmjerava pažnju na načine da organizacije ubrzaju svoju digitalnu transformaciju, uz strateški fokus na upravljanju složenim, vrlo velikim multi-cloud hibridnim informatičkim sistemima

Fujitsu javlja da je u Gartnerovom izvještaju "Magični kvadrant" za područje Europe za godinu 2018 imenovan kao vodeći u kategoriji outsourcinga data centra(DCO - Data Center Outsourcing)  i kategoriji upravljanih hibridnih infrastrukturnih servisa (HIMS - Hybrid Infrastructure Managed Services), te da je tako imenovan već šestu godinu za redom.

Gartner vrednuje sposobnost dobavljača da isporuči neku kategoriju proizvoda ili usluge. Da bi dobavljač bio svrstan u grupu vodećih, mora dokazati da zna raditi, da ima jasnu viziju kretanja na tržištu i da razvija sposobnosti da održi položaj među vodećima. Dobavljači iz grupe vodećih stvaraju tržište, umjesto da ga slijede.

Danas Fujitsu radi u više od 160 data centara i u više od 25 povjerljivih data centara u oblacima, pokriva sve regije na svijetu i poslužuje korisnike u svim sektorima, u svim većim zemljama.


April 18, 2018 by Fujitsu

SAP - Fujitsu Sets the Pace for Virtualised Scale-out SAP HANA Deployments with SAP

SAP javlja da korisnici koji koriste velike sistema na SAP HANA sada mogu uživati koristi mogućnosti širenja i performansi i optimizirane virtualizirane data centar infrastrukture. SAP je certificirao Fujitsu PRIMEQUEST korporacijske servere na kojima se može koristiti SAP HANA.

SAPovi standardni usporedbeni testovi za aplikacije pomažu kada treba konfigurirati sisteme za određene potrebe. SAPov test Standard Application Benchmark verzija 2 za SAP Business Warehouse (SAP BW), izdanje za SAP HANA u potpunosti vrednuje mogućnosti sistema da obradi SAP HANA obrade. Fujitsu je nedavno uspješno testirao svoje PRIMEQUEST 2800B3 servere koji su radili sa SAP HANA na virtualiziranom VMware vSphere 6.5, kao i ne-virtualizirane testove. Rezultate testova postignute s 4 i 8 SAP HANA čvora je SAP potvrdio izdanim certifikatom.


Raleigh, NC — June 22, 2017 

Red Hat - prva za rad spremna Open Source hiper-konvergentna infrastruktura

Red Hat predstavlja integriranu, softverski-definiranu računalnu i pohrambenu platformu, za udaljene lokacije i uređaje na rubu mreže

Red Hat je objavio Red Hat Hyperconverged Infrastructure, prvo za rad spremno Open Source hiper-konvergentno infrastrukturno (HCI - hyperconverged infrastructure) rješenje, koje kombinira inovativne tehnologije za virtualizaciju i pohranu na stabilnoj i dokazanoj radnoj platformi. Red Hat Hyperconverged Infrastructure je projektiran da bi korisnici mogli uvesti mogućnosti koje obično pruža data centar i na lokacije s ograničenim prostorom, kao npr. u male područne urede i ostale udaljene lokacije.

Takva rješenja su važna za organizacije s distribuiranim obradama, kao što su one u bankarstvu, distribuciji energije ili maloprodaji, koje moraju i na malim udaljenim lokacijama ponuditi iste mogućnosti obrade kao u središnjem data centru. Ograničavajući faktor za to su obično mali prostor, klimatizacija i nedostatak stručnog osoblja.

Red Hat Hyperconverged Infrastructure je projektiran imajući na umu te izazove i na istom serveru je spojio računalne i pohrambene resurse, koji zauzima manje prostora, zahtjeva manje hlađenja i kojim se lakše upravlja.

Hiper-konvergentna infrastruktura je izgrađena od komponenti, integriranih da se dobije unificirano sučelje, instaliranje i upravljanje. Komponente sadrža:

·   Red Hat Virtualization - platforma za virtualizaciju

·   Red Hat Cluster Storage - skalabilna softverski-definirana pohrana koja se može primijeniti na isto hardveru kao i host-serveri za Red Hat Virtualizaciju

·   Red Hat Enterprise Linux - svjetski vodeća korporacijska Linux platforma koja nudi stabilni i pouzdani temelj

·   Red Hatov Ansible - uvođenje i upravljanje zasnovano na open source okviru za automatizaciju informatike, za automatiziranu instalaciju i konfiguriranje iz jedne središnje točke.


28 June 2018

Micro Focus - paket File Governance za poštivanje GDPR-a i zaštitu od ucjenjivačkog softvera

Najnoviji softver je odgovor na GDPR norme za sigurnost podataka ; Novi pristup za arhiviranje i rekonstrukciju kritičnih podataka kao zaštitu od napada ucjenjivačkim softverom

Micro Focus je objavio početak isporuka paketa Micro Focus File Governance Suite, za brže arhiviranje i rekonstrukciju važnih podataka, uz poštivanje općih propisa o zaštiti podataka (GDPR - General Data Protection Regulation).

Uz pomoć ovog paketa, korisnici mogu svoje važne podatke zaštititi od napada ucjenjivačkim softverom (ransomware).

Paket File Governance Suite koristi pravila o zaštiti podataka, koja reguliraju pohranu na bliskim uređajima (nearline storage), rekonstrukciju podataka na stanje kakvo je bilo u nekom danom trenutku, re-mediaciju datoteka te upravljanje datotekama na osnovu identiteta.

Sastavni dijelovi paketa Micro Focus File Governance Suite su Micro Focus File Dynamics, za upravljanje mrežom i datotečnim sustavom, te Micro Focus File Reporter koji analizira mrežni sustav datoteka, optimizira i štiti mreže.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018