nv-1903

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2019. – ožujak

Novosti

18.02.19 – 24.03.19


u ovom broju:

 -Fujitsu - strateški infrastrukturni partner za WorldStream, pružatelja serverskih usluga

- Fujitsu - Digital Annealer, revolucionarno rješavanje problema pomoću kvantne akceleracije

- Fujitsu - servis za biometrijsku autentifikaciju za TEPCO, tvrtku koja održava dalekovode

- Fujitsu i Yamaha - IoT za bolje performanse sportskih jedrilica klase 470 i sjećanja na ICL PERQ

- Fujitsu - kupnja VME softverskog poslovanja od tvrtke Gresham je investicija u budućnost VME mainframe platformi,

- Intel - najavljeni Ice Lake 10nm procesori

- VMware - prvi servisom definirani vatrozid koji bolje štiti podatke i aplikacije na lokacijama i u oblacima

- VMware - ažurirani portfelj VMware Cloud proizvoda

- Micro Focus - ažuriranja za Enterprise Server 2018

- Kofax - automatizirano otkrivanje procesa i upravljanje životnim ciklusom robota

- Kofax - roboti koji uče: inteligentna automatizacija

- Kofax - osloboditi potencijale automatizacije robotičkih procesa

- Broadcom - prvi kompletni portfelj OCP NIC 3.0 adaptera za infrastrukturu data centara i oblaka

- Broadcom - počele isporuke Jericho2 čipova za switcheve i routere, te 7nm PAM-4 optičkih platformi za velike data centre i oblake

- Citrix - veća SD-WAN sigurnost

 


Maarssen, Netherlands, March 14, 2019

Fujitsu - strateški infrastrukturni partner za WorldStream, pružatelja serverskih usluga

Pružatelj serverskih usluga WorldStream koristi Fujitsuovu infrastrukturu za brži rast i boji odziv na zahtjeve klijenata ; WorldStream može nuditi korisniku prilagođena rješenja i osigurati veću agilnost pomoću mogućnosti za samostalno upravljanje ; WorldStreamima ima preko 10.000 Fujitsu PRIMERGY servera koji poslužuju 3.500 globalnih klijenata. Worldstream sada ima preko 5.000 Fujitsu PRIMERGY servera i svojim data centrima u Naaldwijku u Nizozemskoj ; WorldStream je proveo usporedbene testove koji su potvrdili superiorne performanse Fujitsu servera, koji ujedno troše 15-20 % manje energije od sličnih konkurentnih strojeva

Fujitsu je objavio da je izabran za strateškog infrastrukturnog partnera globalnog pružatelja usluga, tvrtke WorldStream,.

WorldStream je među tri vodeća Europska pružatelja hosting usluga i nedavno je otvorio svoj data centar treće razine u Naaldwijku u Nizozemskoj. Tamo je instalirano ukupno 10.000 servera koji poslužuju 3.500 korisnika, od kojih je 90% van Nizozemske.

WorldStream je proveo usporedbene testove i odabrao Fujitsu za svog preferiranog dobavljača infrastrukture. testovi su pokazali da su Fujitsu PRIMERGY x86 serveri pokazali najbolje performanse te trošili 15-20 % manje energije od konkurentnih servera.


Munich, March 07, 2019

Fujitsu - Digital Annealer, revolucionarno rješavanje problema pomoću kvantne akceleracije

Fujitsu je objavio drugu generaciju svog Fujitsu Digital Annealer uređaja koji pomaže pri rješavanju složenih problema kombinatoričke optimalizacije. Koristi se u slučajevima kao što su npr. optimalizacija proizvodnih procesa, minimalizacija prometnih zastoja i optimalizacija investicijskih portfelja. Fujitsu Digital Annealer pokreće tehnologija inspirirana kvantnom mehanikom.

Digital Annealer može raditi bilo na cloud-hostu ili na vlastitoj lokaciji, ovisno o tome što bolje odgovara korisniku. Glatko se uklapa u standardni radni okoliš data centra, bez potrebe za kompleksnom infrastrukturom koju zahtijevaju uobičajena kvantna računala.

Fujitsu Digital Annealer ima jedinstvenu sposobnost simultane obrade podataka koja omogućava da se u trenutku pronađe optimalna kombinacija masivno kompleksnih, do sada neobradivih podatkovnih varijabli. Jednostavni primjer bi bio: kako odabrati najkorisniju kombinaciju od 40 izabranih iz ukupno 100 mogućih stvari koje treba pakovati u naprtnjaču prije odlaska na planinarenje. Broj mogućih rješenja tog problema je više milijun puta veći od broja zvijezdi u svemiru. Uz pomoć Digital Annealera, problem se može riješiti za manje od jedne sekunde!

Još jedan od primjera uporabe Digitalnog Annealer je iz bankarstva  - optimizirati put vozila koje dostavlja novac u bankomate, po prioritetu količine potrebne gotovine za svaki automat. Fujitsu Digital Annealer može u trenutku odrediti koje bankomate mora vozač posjetiti, koja je optimalna ruta da ih sve obiđe i koliko novca treba staviti u svaki od njih.

Digital Annealer se koristi i za optimalizaciju poslova u proizvodnim pogonima, pri dizajnu automobila u cilju smanjenja buke u vožnji, u upravljanju skladištima itd.

Snaga Digital Annealera leži u Fujitsuovoj jedinici za digitalni annealing (DAU - Digital Annealing Unit), procesor koji koristi visoko integrirane i gusto složene krugove koji daju visoke performanse u radu. Arhitektura je inspirirana glavnim karakteristikama kvantnog računalstva (quantum computing): superpoziciji, kvantnim tuneliranjem i uplitanjem, što Digitalnom Annealeru omogućava da simultano vrednuje  više potencijalnih opcija, što donosi munjevito brze rezultate.

Fujitsu nudi Digital Annealer i kao servis, uz komplet sučelja, alata i pomoći pri dizajnu i uvođenju.


Tokyo, March 04, 2019

Fujitsu - servis za biometrijsku autentifikaciju za TEPCO, tvrtku koja održava dalekovode

Fujitsu je objavio da je tvrtka TEPCO Systems Corporation uvela Fujitsuov online servis za biometrijsku autentifikaciju, koja je u skladu sa standardom za brzu online identifikaciju (FIDO - Fast IDentity Online). Servis se koristi za novi sustav koji će unaprijediti poslove održavanja dalekovoda i električnih stupova na području gdje TEPCO osigurava komunalne usluge.

Novi sistem upravlja poslovima u suradnji s lokalnim stanovništvom. Kad stanovnici primijete nešto neobično na električnom stupu, mogu to snimiti mobitelom i poslati sliku putem TEPCOvih Web stranica, tako da TEPCOvi djelatnici mogu pomoću slike ustanoviti o čemu se radi i otići na teren spremni za intervenciju.

Sada se koristi Fujitsuova online biometrijska autentifikacija, tako da se serviseri koji rade na održavanju mogu uključiti u sistem preko PC računala i pametnih telefona, što daje veću sigurnost i olakšava i ubrzava rad.

Sigurnost sistema je važna i do sada se je rješavala pomoću sustava složenih lozinki. Međutim, složene lozinke otežavaju pristup, a postoji i opasnost da se jedna te ista lozinka koristi na mnogo mjesta, što predstavlja dodatnu opasnost, ako se npr. izgubi papirić sa zapisanom lozinkom. Biometrijska autentifikacija daje veliku sigurnost i jednostavnost primjene.

Kod projektiranja novog sistema TEPCO Power Grid, Inc. Se je odlučio za Fujitsuov online servis za biometrijsku identifikaciju, koji osigurava servere i softver potreban da se uvede sustav za biometrijsku autentifikaciju koji je usklađen s FIDO normom, a može se koristiti i na pametnim telefonima. Osim samog servisa za online autentifikaciju, Fujitsu nudi i uslugu pomoći kod uvođenja klijentovih aplikacija.

Kada se djelatnik želi prijaviti na sustav preko PC računala, korisnikov PC i pametni telefon se povežu tako da se na ekranu PC-a pokaže QR kod, koji se onda pročita pomoću aplikacije na mobitelu, preko kojeg se provjere i biometrijski podaci klijenta i tako ga se sigurno identificira. Tvrtka svojim djelatnicima izdaje mobilne telefone sa svim potrebnim za biometrijsku identifikaciju, pa se serviseri na terenu mogu na sistem prijaviti koristeći taj mobitel.


Tokyo and Iwata, Japan, March 11, 2019

Fujitsu i Yamaha - IoT za bolje performanse sportskih jedrilica klase 470 i sjećanja na ICL PERQ

Analiza podataka sa senzora na jedrilici pomaže u podešavanjima u svrhu boljih performansi. Jedna od prvih primjena IT-a u jedrenju je bio ICL-ovo računalo PERQ, koje je u devedeseti godinama prošlog stoljeća bilo montirano na jednoj America Cup jedrilici.

Fujitsu i Yamaha su objavili da će pokrenuti terenska ispitivanja o tome kako IoT (Internet of Things = Internet Stvari) može poboljšati performanse sportskih jedrilica klase 470.

Tijekom ispitivanja će se vizualizirati podaci kao što su nagib jedrilice, njena brzina i podaci o kursu. Podaci će se prikupljati iz niza senzora posavljenih na razne dijelove plovila, a podaci će se analizirati koristeći Fujitsuov cloud servis. Na osnovu tih podataka će se odrediti gdje treba obaviti podešavanja da bi se poboljšale performanse jedrilice i ponašanja posade, a osim podešavanja vršiti će se i strukturne izmjene u dizajnu trupa, jarbola i jedara. Proces će se ponavljati nakon svake promjene, da se vidi da li je pomogla ili ne.

Sportske jedrilice klase 470 su mala sportska plovila s dva člana posade. Skiper upravlja kormilom i jedrima, a drugi član posade se brine za nagib i ravnotežu.

Uporaba informatičke tehnologije u jedriličarskom sportu nije novost - tvrtka ICL, od koje je nastao BCC Services, je još u osamdesetim godinama prošlog stoljeća na jednu od jedrilica koje su učestvovala u najvećoj oceanskoj regati, America Cup, ugradila svoj PERQ, malo tower, tada vrlo brzo grafičko računalo koje je posadi pomagalo oko izbora i postavljanja jedara.

PERQ je osamdesetih i u Hrvatskoj imao veze s brodogradnjom - u Pulskom Uljaniku su ga koristili za vizualnu provjeru nacrta za rezanje čeličnih ploča za oplatu broda.


Munich, March 05, 2019

Fujitsu - kupnja VME softverskog poslovanja od tvrtke Gresham je investicija u budućnost VME mainframe platformi,

Fujitsu je objavio još jedan značajni korak u osiguranju kontinuiteta razvoja svojih VME(1) (VME - Virtual Machine Environment = Okoliš Virtualnih Mašina) mainframe sustava - s tvrtkom Gresham Technologies je dogovorena kupnja njihovog VME softverskog poslovanja.

Ta kupnja znači da će Fujitsuovi VME korisnici moći širiti i nadalje koristiti svoje konzistentno pouzdane mainframe platforme. VME podržava mnoge poslovno-kritične aplikacije i koristi se u brojnim organizacijama širom svijeta, za aplikacije kao što su bankarsko poslovanje, ljudski resursi i obračun plaća.

Fujitsuova kupnja VME softverskog poslovanja i njegovo uklapanje u Fujitsu VME portfelj znači da će korisnici Gresham VMEa moći nastaviti s radom i kasnije migrirati na slijedeću generaciju Fujitsuove VME platforme-kao-servisa (VPaaS - Platform as a Service), zasnovanu na MVE okolišu (MVE - Modern VME Environment) i tako imati sigurni kontinuitet rada.

_________________

(1)      VME je operacijski sustav kojega je sredinom 1970. godina razvila kompjuterska tvrtka ICL (International Computers Ltd.), kojoj je sjedište bilo u Ujedinjenom Kraljevstvu, a koju je 1998 godine kupio Fujitsu. VME je jedan od glavnih Fujitsuovih mainframe operacijskih sustava i bio je, a i sada je to jedan od najsuvremenijih i najboljih operacijskih sustava. Tvrtka Gresham je razvila portfelj komplementarnih razvojnih softverskih alata za operacijski sustav VME.


Server Watch, Sean Michael Kerner, posted January 9, 2019

Intel - najavljeni Ice Lake 10nm procesori

Intel je na tiskovnoj konferenciji održane u okviru CES-a objavio svoje planove za procesore nove arhitekture. Nakon 5 godina 14nm arhitekture i mnogobrojnih odgađanja, Intel pokreće proizvodnju nove generacije procesora zasnovane na 10nm arhitekturi. Procesori će se koristiti u svim uređajima, od klijentskih računala (krajem 2019 godine), do servera i sustava za pohranu (tijekom 2020).

Među 10nm silikonskim novitetima koje je Intel najavio je i procesor Ice Lake, koji će biti osnova za buduću generaciju Intel Xeon skalabilnih serverskih procesora. 10nm Ice Lake će biti i jezgra Intelove iduće generacije procesora za osobna računala.

10nm tehnologija za mobilne uređaje je nazvana "Lakefield" i odlikuje se malom potrošnjom energije. Intel će 10nm tehnologiju koristiti i za mrežne primjene, da omogući 5G bežične mreže - ti procesori se zovu "Snow Ridge".


SAN FRANCISCO, March 05, 2019

VMware - prvi servisom definirani vatrozid koji bolje štiti podatke i aplikacije na lokacijama i u oblacima

Novo rješenje za interne vatrozide fiksira poznato dobro ponašanje na nivoima mreža i hostova i bitno smanjuje površinu koju se može napasti

VMware je objavio novi servisom definirani vatrozid - VMware Service-defined Firewall, koji donosi novi pristup kod dizajna internih vatrozidova kojim se smanjuje površina mogućih napada i kod rada na vlastitim lokacijama i u oblacima. Koristeći dokazane mogućnosti koje daju VMware NSX i VMware AppDefense, VMware Service-defined Firewall kombinira dosad neviđenu vidljivost aplikacija i razumijevanja ponašanja poznatih dobrih aplikacija i inteligentnih, automatiziranih i prilagodljivih vatrozidnih mogućnosti koje štite aplikacije, podatke i korisnike.

Ideja fokusiranja na poznato dobro ponašanje neke aplikacije nije nova, no problem je bio kako potpuno razumjeti aplikaciju.. Neka od rješenja su ovisila o instaliranim agentima koji su to radili, no rješenja s agentima predstavljaju dodatnu kompleksnost i nisu jako privlačna, jer ako napadač dobije kontrolu nad korijenom, čime se dobiva kompletna kontrola nad hostom, agenta se lako može zaobići. Povrh toga, kako su aplikacije sve češće distribuirane, mora biti distribuirana i sigurnost.

Rješenje VMware Service-defined Firewall koristi potpuno drugačiji pristup vatrozidovima - umjesto da se istražuje nepoznato, fokus je na stvarima koje organizacija dobro poznaje. Ovakvo rješenje radi u okolišima "čistog metala" (tj. hardvera), virtualnih mašina (VM) i kontejnerskih aplikacija, a ima i potporu za okoliše hibridnih oblaka kao što su VMware Cloud na AWS i AWS Outposts u budućnosti.

VMware Service-defined Firewall je rezultat nove sigurnosne strategije koja prednost daje braniteljima a ne napadačima.


PALO ALTO, Calif., March 19, 2019

VMware - ažurirani portfelj VMware Cloud proizvoda

Ažurirani portfelj VMware Cloud širi konzistentnu infrastrukturu u privatnim oblacima, javnim oblacima i rubnim okolišima

VMware je objavio ažuriranja za VMware Cloud portfelj koje uključuju ažuriranja za VMware Cloud Foundation, VMware vCloud Director i CloudHealth, te proširenje pristupa do servisa zasnovanih na Cloud Foundationu putem novih VMware Cloud on AWS regija u Kanadi, Parizu i Singapuru.

VMware Cloud Foundation je vodeće rješenje za hibridne oblake koje proširuje definiciju hiperkonvergirane infrastrukture i unificira mogućnosti za obradu, pohranu, umrežavanje i integrirano upravljanje u oblacima. Novo izdanje Cloud Foundation 3.7 ima potporu za potpuno automatizirano uvođenje virtualne desktop infrastrukture VMware Horizon 7.

Novo izdanje VMware vCloud Director 9.7 omogućava pružasteljima cloud usluga globalno centralizirano upravljanje u oblacima i proširene mogućnosti širenja.

Novo izdanje VMware vCloud Availability 3.0 unificira servise za otvaranje novih klijenata, migraciju i oporavak nakon katastrofa u režimu više-stanarskih (multi-tenant) oblaka.

Nove mogućnosti za CloudHealth šire mogućnosti za upravljanje troškovima na platformi i sadrži izvještavanje za okoliše višestrukih oblaka.


SUNNYVALE, CA, 26 February 2019

Micro Focus - ažuriranja za Enterprise Server 2018

Sigurni paket za korporacijske datoteke i štampu, umrežavanje i servise za aplikacije smanjuje troškove, donosi novu funkcionalnost i poboljšane performanse i stabilnost

Micro Focus je objavio početak isporuka servisnog paketa Open Enterprise Server 2018 Service Pack 1, koji donosi novu funkcionalnost i poboljšane performanse za svoj korporacijski proizvod za servise za datoteke i štampu. Micro Focus Open Enterprise Server 2018 omogućava optimiziranu suradnju i povećava efikasnost zaposlenika, upravlja pohranom i štampanjem , razmjenom datoteka i pristupa mrežama.

Glavne mogućnosti i novosti u paketu Open Enterprise Server 2018 su:

·   Poboljšanja za CIFS / SMB Stack

·   Poboljšanja za NCP Stack.

·   Domenski servisi za Windowse

·   Poboljšanja za NSS File Stack

·   Poboljšani UI Refresh

·   Nova funkcionalnost za integriranu pohranu u oblaku

·   Potpora za SUSE Linux Enterprise Server 12 SP3 i eDirectory 9.1.

·   Instaliranje uzoraka za Business Continuity Clustering

Open Enterprise Server se licencira po korisniku, što omogućava instalaciji na onoliko servera koliko je potrebno, tj. Nisu potrebne dodatne serverske licence.


Irvine, CA, March 20, 2019

Kofax - automatizirano otkrivanje procesa i upravljanje životnim ciklusom robota

Kofax RPA 10.4 se oslanja na rješenja za robusnu inteligentnu automatizaciju

Kofax je objavio Kofax Robotic Process Automation (RPA) 10.4, najnoviju verziju Kofax RPA rješenja koje sada sadrži automatsko otkrivanje procesa (Automatic Process Discovery) i upravljanje životnim ciklusom robota (Robotic Lifecycle Management) s GITom (open source sistem za kontrolu verzija u praćenje izmjena u programima).

Kofax je jedini dobavljač koji nudi široki raspon AI s RPA rješenja za korporacijsku automatizaciju, uključujući i kognitivnu automatizaciju dokumenata.

Automated Process Discovery registrira, mapira i analizira ciljane poslovne proces, aplikacije i akcije - ljudske interakcije na desktopu i višestruke interne i eksterne poslovne aplikacije i referentne web stranice. Također daje i uvid u postojeće procese i zadatke, te pomaže identificirati zadatke koji se ponavljaju i koje bi mogli obavljati RPA roboti.

Koristi su:

·   Korištenje ljudske kreativnosti i domišljatosti u radu sa višestrukim složenim aplikacijama kada se dizajniraju RPA roboti.

·   Brži i točniji dizajn RPA robota uz pomoć volumetričkih analiza i analiza puteva obrade izuzetaka.

·   Otkrivanje procesa malog utjecaja, zapisivanje i registriranje podataka o ljudskim interakcijama koje ne utječu na svakodnevno poslovanje.

Upravljanje životnim ciklusom robota

Integrirani industrijski standard zasnovan na Git sistemu za kontrolu verzija (VCS - Version Control System) za upravljanje RPA robotima, od stotina do tisuća RPA robota.

Prednosti:

·   Konsolidirano upravljanje robotima na korporacijskom nivou, preko jedne jedine upravljačke konzole.

·   Mogućnost usporedbe raznih verzija robota zbog praćenje razlika i bitnog smanjenja vremena potrebnog da se razriješe problemi.

·   Mogućnost brze i lake usporedbe robota, identificiranja razlika, eliminaciju dupliciranih poslova i izbjegavanje konflikata među aplikacijama prije nego se uvedu RPA roboti.

Kognitivna automatizacija dokumenata

U prosjeku 62% podataka kojima treba upravljati u organizaciji je u obliku ne-strukturiranih informacija kao što su dokumenti. Ako se namjerava koristiti RPA, potrebno je ustanoviti kako će se prepoznati i klasificirati dokumenti koje treba uključiti u automatizirane procese, te omogućiti transformaciju podataka iz dokumenata u strukturirane oblike. Kofax RPA-ov kognitivna automatizacija dokumenata koristi umjetnu inteligenciju da bi naučila koji su i kako se obrađuju nestrukturirani podaci iz dokumenata. Uz strojno učenje i analize Kofax u složenim obradama dokumenata izbjegava nagađanja i dinamički prilagođava procese obrade podataka.

Koristi su:

·   Veća produktivnost rukovanja i obrade podataka, jer se obrađuje više dokumenata i to se čini brže.

·   poboljšana kvaliteta podataka te smanjen broj grešaka i izuzetaka u poslovnim procesima vezanim za dokumente.

·   Osigurano poštivanje propisa i poboljšane veze s kupcima.

Kofax RPA je jedino RPA rješenje na tržištu koje kombinira automatizaciju dokumenata, RPA i orkestraciju procesa u jednom jedinstvenom proizvodu. Ako se to spoji s Kofaxovom arhitekturom zasnovanom na serverima, nije čudo da ga koristi najveći broj od svih korisnika. 


12 February 2019

Kofax - roboti koji uče: inteligentna automatizacija

Kofax je prenesao članak o robotima koji sami uče.

U digitalnom dobu, ironično je da se neki od najvažnijih poslovnih procesa moraju obavljati ručno. Neki od tih poslova su ujedno i najdosadniji i najrepetitivniji poslovi, te kao takvi izvor grešaka. Srećom, ljudi, makar su skloni greškama to kompenziraju kreativnošću, domišljatošću i poduzetničkim duhom.

Automatizacija robotskih procesa (RPA - robotic process automation) omogućava da ljudi i roboti rade zajedno na automatizaciju repetitivnih poslova potrebnih da se greške isprave. Pri tom i kompjuteri pokazuju njihovu glavnu prednost - oni mogu beskonačno obavljati jedne te iste poslove, 24 sata, sedam dana u tjednu, a da se ne zamore.

Međutim, ako je RPA tako očit izbor, zbog čega se ljudi još uvijek prijavljuju na razne web stranice i koriste razni softver da bi kopirali i lijepili informacije, ručno upisivali podatke i zbog čega se moraju uključivati u praktički svakoj fazi obrade? Odgovor je da ne koriste najnapredniji RPA softver koji postoji, Kofaxov RPA.

Problem kod ostalih RPA rješenja je da većina informacija koje struje kroz poslovanje nije strukturirana, tj. Nije standardizirana i u obliku koji odgovara kompjuterskoj obradi. Može se raditi o glasovnom pozivu od kupca, ili emailu sa zahtjevom za ponudu ili ugovoru skeniranom s papirnatog originala. Do sad je sve to značilo da su se morali uključivati ljudi koji bi informacije prilagodili obliku kojeg kompjuteri mog obraditi.

Međutim, Kofaxova platforma rješava mnoge od tih problema. Koristeći rutine za strojno (mašinsko) učenje koje tijekom obavljanja procesa uče kako se obrađuje nestrukturirani tekst, elektronička pošta, slike i dokumenti i kako se sve to ubacuje u tokove posla. Time se, kada se jednom postave pravila, ljudi oslobađaju od repetitivnih poslova.

Kofax RPA koristi sučelje pomoću kojeg korisnici "iz proizvodnog pogona" mogu bez ikakvog programiranja definirati korake i procese i robotima pokazati kako moraju ići koraci i procesi potrebni da se obave poslovi. To vrijedi i za aplikacije na vlastitim računalima ili one u oblacima.

Kofaxov RPA donosi, po prvi puta na tržištu, više mogućnosti:

·   Automatizacija dokumenata, zasnovana na automatskom mašinskom učenju, za obradu strukturiranih i nestrukturiranih podataka, kao što su dokumenti koji nisu napisani prema nekoj šabloni, oblaci u privatiziranim oblicima, te informacije koje dolaze iz bilo kakvog izvora.

·   Ugrađena umjetna inteligencija koja oponaša ljudsko i tehnološko ponašanje za bolju interakciju sa sistemima i glatke i integrirane obrade.

·   Obrada u memoriji na strani servera znači da roboti rade vrlo brzo i učinkovito, što omogućava lako proširenje, i smanjuje troškove u odnosu na rješenja koja se oslanjaju na infrastrukturu virtualnih desktopova (VDI - virtual desktop infrastructure).

·   Za preslikavanje procesa nije potrebno nikakvo programiranje a automatizacijom se upravlja preko kontrolnog sučelja, tako da korisnici mogu odabrati najbolji način da se uvede rješenje i ne ovise o mogućnostima koje zahtjeva postojeća softverska platforma.

·   Automatizacija se odvija i na raznorodnim platformama, od jednostavnih desktop aplikacija, do naprednih cloud aplikacija i web portala kao što su Salesforce. Rješenje se uklapa u rad s postojećim bazama podataka, aplikacijama i middlewareom.

·   Model uvođenja je modularan, tako da odjeli koji rade s mnogo raznorodnih informacija (kao što su Financije ili Ljuski resursi) mogu uvoditi RPA na svom području rada i postati promicatelji takvog rješenja za ostale odjele.

Kofax RPA se uklapa u postojeće platforme za obrade poslovnih procesa (BPM - business process management) i stari softver, a mogu pokrivati i unutrašnje i vanjske izvore.

Za nadzor nad automatiziranim tokovima poslova tu je Kofax Process Intelligence koji prati trendove, osigurava poštivanje propisa, otkriva potencijalne probleme i maksimalizira produktivnost i digitalnih i ljudskih elemenata.


1 February 2019 - 3:00 pm

Kofax - osloboditi potencijale automatizacije robotičkih procesa

Pametni softverski roboti mogu optimizirati rad ureda nakon šalterskih poslova

Kofax prenosi članak objavljen u britanskoj publikaciji Business reporter. Pozadinski uredski poslovi (back-office tasks) su zreli za automatizaciju, no mnoge poslovne organizacije slabo znaju kako se to može napraviti i koje su prednosti automatizacije.

Svjetski vodeći specijalist za automatizaciju Kofax primjenjuje više od 25 godina iskustva u razvoju softvera za robotičku automatizaciju poslovnih procesa (RPA - robotic process automation).

Mnogi među najvećim Kofaxovim klijentima su među prvima koji usvajaju automatizaciju.

Kako postići zrelu automatizaciju

Jedan od načina na koje Kofax pomaže pri uvođenju RPA-a je identifikacija sličnih uzoraka rada u različitim poslovnim procesima. Ako RPA već dobro pokriva jedan aspekt poslovanja, vjerojatno je da će biti koristan i na još nekoliko mjesta, makar se to još ne zna.

Jedna od najuspješnijih primjena takvog pristupa je u tvrtki za zapošljavanje sa sjedištem u Atlanti. Kompanija je i ranije koristila Kofax Capture za prikupljanje informacija s raznih Web stranica. Nakon analize se je pokazalo da se takav način rada može promijeniti u još nekoliko poslovnih procesa.

Softversko vrtlarenje

Takva poboljšanja efikasnosti i ekonomičnosti su moguća zbog urođene snage RPA tehnologije, ali i zahvaljujući jedinstvenom načinu na koji Kofax pristupa upravljanju softverskim robotima.

Ugrubo, postoje dva tipa pametnih softverskih robota (koji su osnova tehnologije iza RPA sistema). Prvi su roboti o kojima se netko brine, a oni se pokreću s individualnih desktopova. Obično trebaju i virtualnu mašinu koja će ih podupirati, a njima upravljaju ljudi na sličan način na koji građevinske materijale odabire arhitekt. Poslovi koje roboti obavljaju se odvijaju automatski, no sami roboti se još uvijek oslanjaju na centralnu vlast.

Drugi tip su roboti koji rade sami bez nadzora. Njima obično ne upravlja neka centralna vlast, mogu se pokrenuti od bilo kuda i odzivaju se na "šlagvorte" pristigle iz određenih aplikacija, uz ljudsku intervenciju samo u slučaju anomalija.

Poslovni analitičari i informatičari upravljaju tim robotima na način na koji se vrtlar brine o biljkama: uvode ih za potrebne poslove, a zatim ih plijeve ako se prošire na neko važno područje gdje ih ne treba biti.

Do nedavno su mnoge tvrtke koristile robote za koje se je netko brinuo. Takvi roboti su efikasni, no uspostava centralne vlasti nad njima predstavlja teškoće kad se sustav treba širiti. Kod robota za koje se nitko ne mora stalno brinuti, problem ne postoji, jer nije potreban centralni autoritet.

Uporaba partnerskih mreža

Osim što koristi snažna RPA rješenja, Kofax koristi i široku mrežu partnera koji osmišljavaju inovativne tehnološke kombinacije koje udovoljavaju potrebe korisnika.

Integracija glasovnih komandi i sistema za pretvaranje govora u tekst s Kofaxovim RPA rješenjima je primjer stvaranja intuitivnih sučelja za višestruke aplikacije je dobar primjer nastajanja novih rješenja.

Druge inovacije uključuju integraciju Kofaxovih rješenja s tehnologijom za chatbotove i ostalim rješenjima s područja umjetne inteligencije. Kofax radi i na rješenjima za sigurnost i zaštitu, te poštivanje propisa u okviru RPA rješenja.


SAN JOSE, Calif., March 13, 2019

Broadcom - prvi kompletni portfelj OCP NIC 3.0 adaptera za infrastrukturu data centara i oblaka

Proširena ponuda OCP NIC 3.0 kartica donosi visoke performanse i visoku efikasnost serverskih sistema za računalne i pohranbene aplikacije

Broadcom je objavio OCP NIC 3.0 adapterska rješenja za cijeli raspon brzina podataka i sučelja od 1GbE do 200GbE. Portfelj sadrži široki izbor adapterskih kartica za Ethernet, s konfiguracijama za 1, 2 i 4 porta. To su rješenja za serverske sustave visokih performansi za aplikacije koje zahtijevaju visoku propusnu moć, kao što su mašinsko učenje, računalstvo visokih performansi (HPC - high performance computing), virtualizacija mrežnih funkcija (NFV - network function virtualization), i kompletno poluvodički arrayi (AFA - all flash arrays).

OCP NIC 3.0 adapteri su zasnovani na NetXtreme® E-Series Ethernet kontrolerima. Adapteri 100GbE i 200GbE koriste najmoderniji Broadcomov Thor multi-host kontroler sa 56G PAM-4 SerDes i PCIe 4.0 sučeljima.


SAN JOSE, Calif., Feb. 27, 2019

Broadcom - počele isporuke Jericho2 čipova za switcheve i routere, te 7nm PAM-4 optičkih platformi za velike data centre i oblake

Broadcom je objavio početak isporuka nove revizije svog StrataDNX™ Jericho2 programiranog switch/router sistema na čipu (SoC - system-on-a-chip). Broadcom je objavio i proširenje serije Jericho2 koja sada sadrži i 5 Tbps Jericho2c, 2,4 Tbps Qumran2c te 800 Gbps Qumran2a uređaja.

Proširena Jericho2 serija daje kompletno rutersko rješenje od-kraja-na-kraj za infrastrukturu za pružatelje fiksnih i mobilnih mrežnih usluga, uključivši elemente za jezgru mrežnog sustava, za rubove, pristupne dijelove, transport, pozadinske i srednje prenose. Svi uređaji koriste isti unificirani, potpuno skalabilni i softverski programirani komplet mogućnosti za obradu paketa zasnovan na Elastic Pipe™ arhitekturi.

Broadcom je objavio i početak isporuka svog 7nm 100G PAM-4 PHY uređaja, BCM87106, projektiranog za velike data centar i cloud mreže. Uređaj kompletira 7nm PAM-4 optičku platformu za 100G DR, 100G FR, 400G DR4 i 400G FR4 primopredajne (transceiver) aplikacije. Platform donosi do sada neviđene performanse efikasnost napajanja te omogućava prijelaz na 400G Ethernet.


FORT LAUDERDALE, FL – MARCH 5, 2019

Citrix - veća SD-WAN sigurnost

Nove mogućnosti za primjenu sigurnosnih pravila za područne urede i aplikacije

Citrix je objavio novo SD-WAN rješenje nove generacije koje organizacijama omogućava lako upravljanje sigurnosnim pravilima i lako i sigurno spajanje korisnika u područnim uredima na aplikacije.

Citrix SD-WAN korporacijama daje pouzdano i efikasno rješenje za pristup SaaS (Software as a Service) aplikacijama, cloud poslovima, virtualnim aplikacijama i desktopovima, ili resursima u tradicionalnim data centrima.

Koristeći Citrix SD-WAN, poduzeća mogu:

·   Pojednostaviti umrežavanje područnih ureda konvergirajući mogućnosti za rubove široko područnih (WAN) mreža.

·   Definirati sigurnosne zone i primjenjivati različita pravila za različite korisnike.

·   U jedinstvenom rješenju osigurati integrirano jedinstveno prijavljivanje na sustav, daljinski pristup i inspekciju sadržaja.

·   Lako uvođenje, upravljanje i praćenje servisa.

·   S pouzdanjem upravljati Internet prometom iz područnih ureda i optimizirati WAN resurse.

Zbog integracije s aplikacijskim programskim sučeljima (API) trećih strana, Citrix omogućava:

·   Sinkronizaciju informacija o lokacijama s Citrix SD-WAN upravljačkim sustavom.

·   Uspostavu IPsec tunela između područnih ureda i točaka sigurnosnih kontrola, za kontrolu prometa i prevenciju prijetnji, uz istovremenu visoku dostupnost.

·   Automatsku primjenu kontrola koje štite korisnike i aplikacije bilo da su spojeni uz pomoć SaaS aplikacija ili servisa preko Interneta.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018