nv-1904

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2019. – travanj


u ovom broju:

25.03.19 – 14.04.19

-  NetApp - Max Data za bolje performanse i vrlo brzi pristup do poslovno-kritičnih podataka

- NetApp - nagrade i priznanja

- Fujitsu - integrirani Commvault HyperScale™ uređaji nude više izbora za sigurnosno kopiranje

- Fujitsu - ETERNUS DX8900 S4 imenovan najboljim Storage Array sustavom po usporedbenom SPC-1 testu za pohranu

- Fujitsu - portfelj turbo x86 servera osvježen Intel® Optane™ DC perzistentnom memorijom obara rekorde

- Fujitsu - radna stanica CELSIUS C780 ubrzava performanse za zahtjevne aplikacije

- Fujitsu - zračne luke u Koreji koriste PalmSecure za sistem identifikacije pomoću uzorka vena u dlanovima

- Fujitsu - "… and Emmy award goes to …"

- Commvault - kako Agencija za civilnu zaštitu u Južnom Tirolu koristi Commvault HyperScale

- VMware - osvježena vRealize platforma za upravljanje poboljšava rad u oblacima

- VMware - digitalne usluge za građene emirata Abu Dhabi

- BCC Services - sponzor natjecanja u govorništvu japanskog jezika

 


SUNNYVALE, Calif. — April 2, 2019

NetApp - Max Data za bolje performanse i vrlo brzi pristup do poslovno-kritičnih podataka

NetApp MAX Data u kombinaciji s perzistentnom memorijom Intel Optane DC uporabom perzistentne memorije u serverima ubrzava poslovne aplikacije

NetApp je objavio NetApp® Memory Accelerated Data (MAX Data) 1.3 koji ima potporu za perzistentnu memoriju Intel® Optane™ DC. Kombinacija MAX Data i perzistentne memorije Intel Optane DC omogućava korisnicima da učine više iskoriste svoje podatke.

Da bi ostvarile stvarne poslovne koristi, tvrtke danas moraju raditi s do sada neviđenim količinama podataka. Nove aplikacije kao što su umjetna inteligencija (artificial intelligence), strojno učenje (machine learning), dubinsko učenje (deep learning), real-time analitika i Internet Stvari (IoT - Internet of Things) traže mnogo memorije, te koriste ogromne količine podataka. Koristeći novu razinu memoriranja, NetApp omogućava korisnicima rad bez potrebe za izmjenom arhitekture aplikacija. MAX Data korisnicima daje alate za korištenje ogromnih količina podataka i šire strategiju podatkovnog tkanja (Data Fabric) na servere, aplikacije i podatke kritične za njihovo poslovanje.

MAX Data je prvo na tržištu rješenje za pohranu na korporacijskoj razini koje u serverima koristi perzistentnu memoriju Intel Optane DC, da bi se omogućio perzistentni pristup do podataka s latentnošću sličnom onoj flash sistema. Sve bez ikakve potrebe mijenjanja aplikacijskog koda.


SUNNYVALE, Calif. -  April 10, 2019

NetApp - nagrade i priznanja

NetApp je objavio da je imenovan Googleovim partnerom godine 2018 za cloud tehnologiju. Prepoznata su NetAppova dostignuća u Google Cloud sustavu, posebice platforma NetApp® Cloud Volumes Service for Google Cloud.

NetApp je primio i nagradu za marku godine (Brand of the Year Award) od foruma Think Global, čiji je cilj pružiti uvid u tehnologiju, putovanja, proizvodnju, znanosti o životu, maloprodaju, e-trgovanje i u sve veći broj ostalih sektora širom svijeta.


Munich, April 09, 2019

Fujitsu - integrirani Commvault HyperScale™ uređaji nude više izbora za sigurnosno kopiranje

Fujitsu je svoj portfelj rješenja za sigurnosno kopiranje proširio dodajući mu Commvault HyperScale uređaje.

Novi hiper konvergirani Commvault HyperScale uređaji se mogu širiti zahvaljujući arhitekturi kojoj jezgru čine Fujitsuovi snažni PRIMERGY serveri. Projektirani su za lako širenje zbog stalnog rasta pohrane i nude ekonomiku pitanju performansi i kapaciteta sličnu ekonomici koja vrijedi za oblake. prednost je i u tome da poslovno-kritični podaci ostaju na vlastitim lokacijama. Mogućnosti proširenja su vrlo prikladne za potrebe srednjih do vrlo velikih korisnika.

Tijesno integrirani s Fujitsuovim hardverom, Commvault HyperScale uređaji znatno smanjuju složenost primjene rješenja za zaštitu i upravljanje. Uređaji su unificirani i unaprijed testirani pa su spremni za ugradnju na više od 200 tehnoloških platformi , a pokrivaju širok raspon operacijskih sustava, aplikacija, sistema za pohranu, hipervizora i javnih oblaka. Služe i za sigurnosno kopiranje prilagođeno aplikacijama, imaju potporu za sve vodeće baze podataka i visok stupanj automatizacije.

Commvault uređaji su kompatibilni i s nedavno objavljenim Fujitsu ETERNUS CS200c integriranim uređajima.


Munich, April 10, 2019

Fujitsu - ETERNUS DX8900 S4 imenovan najboljim Storage Array sustavom po usporedbenom SPC-1 testu za pohranu

Fujitsuovo rješenje za pohranu ETERNUS DX8900 S4 je osvojilo dva prva mjesta za visoke performanse sustava za pohranu, prema usporedbenim testovima koje definira vijeće za performanse pohrane (SPC - Storage Performance Council). Time je postignut rekord za SPC usporedbene testove, a i po prvi puta je probijen plafon od 10 milijuna IOPS u sekundi.

Testovi koje je definirao SPC daju kupcima objektivne, relevantne i potvrdive informacije potrebne za usporedbu raznih sustava za pohranu. Novo objavljeni rezultati za SPC-1 IOPS test potvrđuju da je Fujitsu preuzeo značajno vodstvo, te postigao proboj u ulazno/izlaznim operacijama u sekundi (IOPS - Input/output Operations Per Second). Fujitsu ETERNUS DX8900 S4 je službeno boli od konkurencije za barem 30 %.


Munich, April 02, 2019

Fujitsu - portfelj turbo x86 servera osvježen Intel® Optane™ DC perzistentnom memorijom obara rekorde

Fujitsu je osvježio svoj cijeli portfelj x86 servera da u potpunosti iskoristi mogućnosti nove Intel® Optane™ DC perzistentne memorije ; Munjevita obrada ubrzava sve poslove koji rade s velikim količinama podataka

Fujitsu je novoj generaciji svojih PRIMERGY i PRIMEQUEST servera zasnovanih na Intel Xeon skalabilnim procesorima dodao i ne-hlapljivu memoriju za nasumični pristup (NVRAM - non-volatile random-access memory). Potpora za Intel® Optane™ DC perzistentnu memoriju omogućava turbo-brzu obradu podataka koja aplikacijama omogućava znatno brži uvid u podatke, čak i kada se radi o masivnim količinama podataka.

Novi PRIMERGY i PRIMEQUEST serveri se oslanjaju na Fujitsuov pionirski projekt NEXTGenIO u okviru EU Horizon 2020, najvećeg ikad europskog istraživačkog programa za inovacije. Fujitsu je preuzeo vodstvo u uporabi Intel® Optane™ DC perzistentne memorije kako bi smanjio uska grla izazvana razlikom između relativno sporih brzina čitanja i pisanja podataka iz memorije (tzv. input/output ili I/O brzinama) i brzine obrada u procesorima.

Fujitsu sada isporučuje novu M5 generaciju PRIMERGY i PRIMEQUEST servera koji sadrže novu NVRAM perzistentnu memoriju. Time se smanjuje vrijeme prijenosa podataka između procesora i sustava za pohranu.

Novi PRIMERGY RX2540 M5 server je oborio dva rekorda po VMware VMmark testu koji mjeri performanse, skalabilnost i potrošnju energije virtualizacijskih platformi.

PRIMERGY RX4770 M5 je postigao izuzetne rezultate testa SAP Business Warehouse, edition for SAP HANA® Standard Application Benchmark Version 3,  mjeren na obradi 9,1 milijarde početnih slogova.

I PRIMERGY RX4770 M5 i PRIMERGY RX2540 M5 su postavili i rekorde za test SPECjbb2015, koji vrednuje performanse i skalabilnost sistema koji rade u Java okolišu za poslovne aplikacije.

Proširenja omogućavaju da nove generacije PRIMERGY M5 i PRIMEQUEST 3000 modela servera mogu podržavati više istovremenih korisnika i više virtualnih mašina po sistemu.


Munich, April 01, 2019

Fujitsu - radna stanica CELSIUS C780 ubrzava performanse za zahtjevne aplikacije

Fujitsuova nova radna stanica Fujitsu CELSIUS C780 je projektirana imajući na umu fleksibilni i sigurni daljinski pristup do zahtjevnih aplikacija

Fujitsu je objavio radnu stanicu CELSIUS C780 koja se sastoji iz jedne jedine rack jedinice i koristi najnovije Intel procesore. Odlikuje se velikom računalnom snagom, a činjenica da podaci ostaju sigurni i zaštićeni u data centru je čine idealnom za daljinske CAD aplikacije ili medijske aplikacije za industriju zabave. Nova radna stanica je prikladna i za pokretanje video-zidova i centre za kontrolu pristupa, te za nadzor trgovina i ostale zahtjevne aplikacije kao što su one u automobilskoj industriji, emitiranju programa, zračnom prometu, energetici i zdravstvenoj skrbi.

CELSIUS C780 omogućava mrežni pristup sa notebook i desktop računala, te tankih klijenata. Korisnicima omogućava rad s bilo kojeg mjesta a daje im performanse najbržih radnih stanica.

Radna stanica se isporučuje s pred-instaliranim operacijskim sustavom Windows 10 Pro i ima potporu za dvije grafičke kartice jednostruke veličine ili jednom karticom dvostruke visine. CELSIUS koristi najnovije Intel® CoreTM i Intel® Xeon® E-2100 procesore. Dodatnu fleksibilnost omogućava izbor pohrane na on-board (M.2) jedinicama, perifernim PCIe poluvodičkim diskovima (SSD - solid-state drives), te brzim SATA SSD jedinicama. CELSIUS C780 ima dva M2 utora za proširenja s potporom za NVMe RAID nivoima 0, 1, 5, i 10.


Tokyo, Japan, and Seoul, South Korea, March 27, 2019

Fujitsu - zračne luke u Koreji koriste PalmSecure za sistem identifikacije pomoću uzorka vena u dlanovima

Putnici na domaćim zračnim linijama u Koreji mogu svoj identitet potvrditi tako da samo ispruže ruku, što ubrzava ukrcavanje i smanjuje zastoje

Fujitsu je objavio da je tvrtka Korea Airports Corporation (KAC), u svih 14 domaćih zračnih luka koje vodi u Koreji, uvela Fujitsuov sistem za identifikaciju na osnovu uzorka vena u dlanu. Novi sustav je uveden da se pomoću biometrijske identifikacije izbjegnu zastoji u identifikaciji putnika na odlasku.

Nakon što su obavili check-in, putnici koji su unaprijed registrirali uzorke vena u njihovim dlanovima mogu trenutno potvrditi svoj identitet - samo na izlasku trebaju ispružiti ruku s avio-kartom iznad uređaja montiranog kod izlaza. Neće trebati pokazivati svoje osobne iskaznice, što je do sada bilo obvezno prije ukrcavanja na zrakoplove. Novi potpuno automatizirani sustav će bitno smanjiti vrijeme potrebno za ukrcavanje putnika.

Sustav je pušten u rad u prosincu 2018, a od tada je korišten više od milijun puta. Do sada je uzorke vena u njihovim dlanovima registriralo preko 160.000 pojedinaca.


Tokyo, April 08, 2019

Fujitsu - "… and Emmy award goes to …"

Fujitsu je osvojio nagradu Emmy, kao priznanje za doprinos transformaciji mrežne infrastrukture za industriju emitiranja u Americi

Fujitsu je objavio da je osvojio nagradu Emmy, koju dodjeljuje američka akademija za TV umjetnost i znanost. Narade Emmy su TV ekvivalent filmskih Oscara, a dodjeljuju za američke TV emisije te za niz ostalih dostignuća vezanih za televiziju.

Nagrada koju je osvojio Fujitsu je dodijeljena u kategoriji tehnologije i inženjerstva. (Technology & Engineering Emmy® Award), kao priznanje za Fujitsuovu tehnologiju za korekciju grešaka pri real-time video prijenosu.


Tinton Falls, N.J. and South Tyrol, Italy, April 10, 2019

Commvault - kako Agencija za civilnu zaštitu u Južnom Tirolu koristi Commvault HyperScale

Autonomna provincija Bolzano optimizira oporavak podataka nakon katastrofa koristeći Commvault HyperScale™ i Commvault Complete™ Backup & Recovery ; Koristeći Commvault Activate™ i Commvault Orchestrate agencija koristi analitiku da bi povećala efikasnost svojih resursa i poboljša poštivanje GDPR propisa

Commvault je objavio da je Agencija za civilnu zaštitu (Agency for Civil Protection ) iz Južnog Tirola, Italija, uvela rješenja Commvault HyperScale™ i Commvault Complete™️ Backup and Recovery da bi osigurala maksimalnu dostupnost podataka potrebnih za organiziranje akcija spašavanja.

Agencija se svake godine odaziva na tisuće poziva za pomoć - od požara i lavina do prometnih nesreća i zemljotresa. Agencija ima sjedište u Bolzanu i pokriva alpsku regiju s 500.000 stalnih stanovnika i milijuna posjetitelja koji žele učestvovati u raznim aktivnostima na otvorenom.

Agencija je za zaštitu stalno rastuće količine podataka odlučila uvesti šest Commvault HyperScale uređaja. Također koristi i Commvault® Remote Office uređaj u komandom vozilu koje se po potrebi premješta da bi se pokrile operacije spašavanja i upravljalo kritičnim podacima.

Agencija ima 210 zaposlenika i 19.000 volontera, a odgovorna je i za regionalne podatke o prometu i vremenskim uvjetima. Za analizu vremenskih uvjeta Agencija koristi Commvaultovu tehnologiju, i tako bolje vodi računa o sigurnosti svojih interventnih timova na terenu.

Agencija također koristi i Commvault Activate™ i Commvault Orchestrate™ da bi lakše ostvarila usklađenost s Općim propisima o zaštiti podatka (GDPR - General Data Protection Regulation).


PALO ALTO, Calif., April 02, 2019

VMware - osvježena vRealize platforma za upravljanje poboljšava rad u oblacima

Novi VMware vRealize Operations 7.5 donosi nove i poboljšane mogućnosti za samo-upravljane obrade u softverski definiranim data centrima i hibridnim oblacima ; Novi VMware vRealize Automation 7.6 poboljšava mogućnosti za automatizaciju upravljanja u oblacima

VMware je objavio proširenja za integriranu platformu za upravljanje u oblacima VMware vRealize. Izašla su nova izdanja proizvoda vRealize Operations 7.5, vRealize Network Insight 4.1, vRealize Automation 7.6, i vRealize Suite Lifecycle Manager 2.1.

Nova verzija VMware vRealize Operations donosi kontinuiranu optimizaciju performansi, upravljanje kapacitetima, inteligentno rješavanje problema, te mogućnosti za uklapanje u VMware vSphere

Nova verzija vRealize Network Insight 4.1 omogućava rad u Kubernetes ili VMware Enterprise PKS okolišima.

VMware vRealize Automation 7.6 donosi proširenu integraciju s VMwareovim softverski definiranim data centrima.

VMware vRealize Suite Lifecycle Manager 2.1 automatizira rad s okolišima kroz poboljšanu integraciju s VMware Cloud Foundation.


PALO ALTO, Calif. and ABU DHABI, United Arab Emirates, March 26, 2019

VMware - digitalne usluge za građene emirata Abu Dhabi

Uprava za pametna rješenja i usluge u Abu Dhabiju (ADSSSA - Abu Dhabi Smart Solutions and Services Authority) na svojoj digitalnoj platformi nudi pametne usluge koje olakšavaju i optimiziraju rad s građanima ; Vrlo sigurna Cloud platforma za rad mikro servisnih aplikacija koristi VMware Enterprise PKS

VMware i Uprava za pametna rješenja i usluge u Abu Dhabiju (ADSSSA - Abu Dhabi Smart Solutions and Services Authority) su objavili suradnju kroz koju će ADSSSA koristiti niz VMwareovih rješenja. U to su uključena digitalna rješenja za potporu unificirane platforme za usluga koje nudi vlada Abu Dhabija.

ADSSSA nudi pametne servise koji građanima pomažu u poslovima kao što su kupnja ili izgradnja stambenih objekata, medicinske usluge i otvaranje novih tvrtki.

ADSSSA koristi VMwareova mikro-servise koji rade na VMware Enterprise PKS, Kubernetes rješenju koje radi u privatnom VMware vSphere-oblaku.


Zagreb, 30 travnja 2019

BCC Services - sponzor natjecanja u govorništvu japanskog jezika

BCC Services je i ove godine sudjelovao kao sponzor u Natjecanju u govoru na japanskom jeziku.

BCC Services je i ove godine bio sponzor natjecanje u govoru na japanskom jeziku koji je u organizaciji Veleposlanstva Japana, Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Društva učitelja japanskog jezika u Hrvatskoj je održan na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Ove godine nastupilo je 8 natjecatelja u dijelu govora, te tri grupna i dva individualna nastupa na japanskom jeziku.

Nagradu pod pokroviteljstvom BCC Services ove je godine osvojila trećeplasirana Klara Friščić s govorom "Servis za iznajmljivanje" u kojem se osvrnula na neobične servise najma glumaca u Japanu. Klara je studentica 3. godine Studija japanskog jezika i kulture na Sveučilištu u Puli, a žiri je posebno istaknuo njezinu zanimljivu temu te prirodan izgovor i razumijevanje u dijelu pitanja i odgovora. Klari je nagradu uručila predsjednica žirija 18. Natjecanja u govoru na japanskom jeziku, prof. Chikako Shigemori, predstojnica Katedre za afričke i azijske studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018