nv-1910

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2019. – listopad


u ovom broju:

 16.09.19 – 13.10.19

- Fujitsu - RunMyProcess DigitalSuite EnterpriseConnect ubrzava digitalnu transformaciju

- Red Hat - OpenStack Platform 15 povećava sigurnost infrastrukture i integraciju cloud aplikacija u otvorenim hibridnim oblacima

- Red Hat - prijave za natječaj za Red Hat certificiranog profesionalca godine

- VMware i Oracle - pomirba i suradnja

- VMware - broj 1 za sustave u oblacima u upravljanje servisima, prema globalnoj analitičarskoj tvrtki

- VMware - proglašen vodećim isporučiteljem platformi za automatizaciju infrastrukture

- OpenText - Core Share i Core Signature optimiziraju sigurnu suradnju u radu s dokumentima


16.09.19 – 13.10.19


Munich, October 08, 2019

Fujitsu - RunMyProcess DigitalSuite EnterpriseConnect ubrzava digitalnu transformaciju

Najnovija tehnologija za sigurnosno povezivanje donosi sigurnost i skalabilnost korporacijskog nivoa ; Proširenja za Secure Enterprise Connector omogućavaju sigurnu integraciju više razine, potrebnu za povezivanje digitalnih procesa i mobilnih aplikacija s postojećim starim sistemima ; Proširena potpora za projekte digitalne transformacije koji zahtijevaju siguran pristup do podataka koji se brzo mijenjaju

Fujitsu je predstavio DigitalSuite EnterpriseConnect, najnoviji proizvod i korporacijsku tehnologiju za sigurno povezivanje s Fujitsu RunMyProcess platformom za automatizaciju tokova posla i mrežnih procesa.

Novi modul pomaže pri sigurnijoj razmjeni podataka, aplikacija i procesa preko granica organizacije. DigitalSuite EnterpriseConnect osigurava sigurnu integraciju digitalnih procesa i mobilnih aplikacija s postojećim starim sistemima. Novo izdanje donosi i proširenja za količine podataka, brzinu i lakoću upravljanja.


RALEIGH, N.C. — September 19, 2019

Red Hat - OpenStack Platform 15 povećava sigurnost infrastrukture i integraciju cloud aplikacija u otvorenim hibridnim oblacima

Infrastrukturno rješenje s velikom sposobnošću proširivanja se oslanja na svjetski vodeću korporacijsku Linux platformu, Red Hat Enterprise Linux 8

Red Hat je objavio početak isporuka platforme Red Hat OpenStack Platform 15, najnovije verzije visoko skalabilnog i agilnog rješenja za cloud-infrastrukturu-kao-servis (IaaS - Infrastructure-as-a-Service). Red Hat OpenStack Platform 15 dodaje performanse i proširenja za sigurnost u oblacima i prošireni spektar podržanog hardvera.

Red Hat OpenStack Platform 15 je privatna cloud infrastruktura s velikom mogućnosti širenja, a radi na vodećoj korporacijskoj Linux platformi, Red Hat Enterprise Linux 8.

Red Hat OpenStack Platform 15 donosi:

·    Snažnu platformu za poslove poput umjetne inteligencije (AI - artificial intelligence) i strojno učenje (ML - machine learning).

·    Veću sigurnost bez žrtvovanja performansi.

·    Bolje mrežne performanse.

·    Potporu za više arhitektura.

·    Modul za hardversku sigurnost (HSM - Hardware Security Module) za proširenu generiranje i upravljanje ključevima

Red Hat OpenStack Platform 15 je izrađen za operacijski sustav Red Hat Enterprise Linux 8, najnoviju verziju na svijetu najpopularnije korporacijsku Linux platformu.


RALEIGH, N.C. — October 4, 2019

Red Hat - prijave za natječaj za Red Hat certificiranog profesionalca godine

Nagrada se daje za najbolju uporabu znanja za koja su izdani Red Hatovi certifikati

Red Hat je objavio poziv na natječaj za nagradu za Red Hat certificiranog profesionalca godine (RHCP - Red Hat Certified Professional of the Year Award). 

Nagrada se dodjeljuje za uloženi trud, stručnost i domišljatost profesionalca s važećim Red Hat certifikatom. Nagrada važi za sve osobe koje imaju Stručni Certifikat (Certificate of Expertise) koji mora biti valjan i u trenutku održavanja manifestacije 2020 Red Hat Summit event. 

Da bi bili razmatrani za dodjelu nagrade, prijavljeni moraju odgovoriti na pitanja o tome kako koriste svoja znanja za koja imaju Red Hat-certifikate da bi za svoju organizaciju postigli poslovni uspjeh i vrijednost. RHCP-ovi se mogu sami prijaviti za nagradu ili ih može predložiti netko drugi.

Suci će pri ocjenjivanju vrednovati kako su kandidati:

·    Pomoću Red Hatovih rješenja postigli uspjeh u svom sadašnjem poslu; 

·    Pomoću Red Hatovih rješenja poboljšali informatičke okoliše svoje tvrtke ili njenih klijenata; 

·    Poboljšali performanse sistema svoje tvrtke ili njenih klijenata; 

·    Pomoću Red Hatovih rješenja poboljšali sigurnost sustava svoje tvrtke ili njenih klijenata; 

·    I/ili pomoću Red Hatovih rješenja osigurali rezultate za svoju tvrtke ili njene klijente. 

Prijave se primaju do 02.12.2019 do 23:59 po vremenu američke istočne obale. Pobjednik će biti proglašen na manifestaciji 2020 Red Hat Summit, koja se održava u San Franciscu, 27.-29. travnja 2020. Pobjedniku će biti plaćena registracija, te troškovi leta i hotela u kojem se održava Red Hat Summit. 

Više detalja pronađite na stranici:           2020 Red Hat Certified Professional of the Year Award


By Simon Sharwood Oct 14 2019 12:13PM

VMware i Oracle - pomirba i suradnja

Oracle je revidirao svoja pravila o potpori za svoj softver koji radi pod VMwareom, te preokrenuo svoj raniji stav da su eventualni problemi u radu bili problem nekog drugog.

Oracle je, prema članku objavljenom u publikaciji CRN Magazine bitno promijenio svoj stav prema Oracle softveru koji radi pod VMware okolišem. Dvije tvrtke su godinama imale nategnute odnose. Oracle ima svoje vlastite alate i hardver za virtualizaciju i smatrao je da su oni najbolji način za virtualizaciju njihovog softvera. Oracle nije certificirao svoj softver za rad pod VMwareom i nudio je potporu samo za probleme koje je izazvao operacijski sustav. Ako je Oracle pomislio da je problem izazvan VMwareovim proizvodima, proslijedio ga je na njih.

No korisnicima se ipak više sviđao VMware - Oracleovi alati za virzualizaciju nisu nikada postigli veći uspjeh na tržištu, naročito u usporedbi s mnogo većim udjelom kojeg postižu Oracleove aplikacije.

Odnosi izneđu dva giganta su se počeli odmrzavati sredinom rujna 2019 kada su sklopili sporazuma o radu VMwareovih poslova na Oracleovom oblaku. Taj sporazum je uključivao i obećanje o službenoj potopori za Oracle-na-VMwareu.

A to se je obećanje sada ostvarlilo: VMware je objavio novosti o promjeni Oracleovih pravila o potpori - "Oracleovi korisnici s aktivnim ugovorom za potporu, koji koriste poduprte verzije Oracleovih proizvoda će dobiti Oracleovu pomoć i kada ih koriste u okviru VMware virtualiziranih okoliša".


PALO ALTO, Calif., Oct. 07, 2019

VMware - broj 1 za sustave u oblacima u upravljanje servisima, prema globalnoj analitičarskoj tvrtki

VMware također vodi u automatizaciji informatike i u softveru za upravljanje konfiguracijama

VMware je objavio da ga je vodeća analitičarska tvrtka IDC proglasila dobavljačem broj 1 za cloud sisteme širom svijeta, kao i za softver za upravljanje servisima i za softver za automatizaciju informatike i softver za upravljanje konfiguracijam. IDC je vrednovao dobavljače prema prihodima ostvarenim u kalendarskoj godini 2018.


PALO ALTO, Calif., Sept. 30, 2019

VMware - proglašen vodećim isporučiteljem platformi za automatizaciju infrastrukture

VMware je objavio da je svrstan na vodeće mjesto za isporučitelje platformi za automatizaciju infrastrukture u izvještaju "The Forrester Wave™: Infrastructure Automation Platforms, Q3 2019" kojeg je pripremila istraživačka tvrtka Forrester. Prema tom izvještaju, VMware je postigao najviši mogući broj bodova prema kriterijima uvođenja, integracije, potpore za zajednicu, vizije, pristupa tržištu, planiranim proširenjima, te inovacijama u strukturi cijena.

VMware uvodi inovacije za cijeli raspon svojih platformi za upravljanje u multi-cloud okolišu, te korisnicima nudi izbor načina na koji ih mogu kupiti i koristiti - softver kao servis s opcijom pretplate, ili na vlastitoj lokaciji uz jednokratnu permanentnu licencu.


Waterloo, ON – 2019-10-8

OpenText - Core Share i Core Signature optimiziraju sigurnu suradnju u radu s dokumentima

Prava suradna od jednog do drugog kraja za suradnju na sadržajima i elektronički potpisi na korporacijskom nivou

OpenText je objavio početak isporuka proizvoda Core Signature, ključne komponente za Core Share, kojim se automatiziraju tokovi posla za potpisivanja i odobravanja u okviru digitalnog poslovanja. Core Signature donosi mogućnost elektroničkih potpisa na OpenText platformu, čime se poboljšava upravljanje i zaštita informacija i kontrola dokumenata document, te samnjuje nekontrolirano širenje informacija.

OpenText Core Share je cloud platforma za suradnju na sadržajima. Kada se koristi kao dio OpenText Content Services SaaS platforme, Core Share omogućava sofisticirano upravljanje informacijama i sigurnu suradnju, tokove posla i osigurava poštivanje propisa kada se radi u oblacima, kao i punu integraciju s rješenjima koja rade van oblaka. Integracija Core Share i Core Signature donosi mogućnosti za suradnju i elektroničke potpise.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018