nv-2001

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2020. – siječanj


u ovom broju:

16.12.19 – 19.01.20

- Fujitsu - suradnja s Microsoftom na polju hibridne informatike, za bolji pristup korisničkim podacima preko raznih okoliša

- Fujitsu - "IEEE Milestone" priznanje za HEMT tranzistore

- Citrix - novi servis za analizu performansi za aplikacije i desktopove

- Red Hat - unificirana pohrana za hibridne oblake za Red Hat OpenShift kontejnersku platformu

- Red Hat - program razvoja ljudskih resursa za digitalnu transformaciju za istraživački centar Normura

- Broadcom - portfelj rješenja za Wi-Fi 6E pristupne točke za 6 GHz WLAN

- Kofax - jedini dobavljač koji se je prema Gartneru svrstao među prva tri mjesta za sve slučajeve uporabe automatizacije robotičkih procesa

- OpenText - kako Univar Solutions koristi OpenText proširenja za optimiziranje salda kontija dobavljača


16.12.19 – 19.01.20


Munich, January 14, 2020

Fujitsu - suradnja s Microsoftom na polju hibridne informatike, za bolji pristup korisničkim podacima preko raznih okoliša

Fujitsu surađuje s Microsoftom na modernizaciji infrastrukture na lokaciji i rješenja za hibridnu informatiku ; Suradnja stavlja Microsoft Azure Files servise dostupne na PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI ; Korisnici PRIMEFLEXa dobivaju glatki pristup do Azure podataka i mogućnost rada preko više okoliša

Fujitsu je objavio proširenje suradnje s Microsoftom na polju usvajanja infrastrukture za hibridnu informatiku i digitalnu transformaciju. Novo rješenje omogućava Fujitsu PRIMEFLEX korisnicima glatki pristup podacima koje čuvaju na Microsoft Azure.

Proširena suradnja znači da PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI korisnici imaju pristup do zajedničkih Azure Files datoteka kroz Azure File Sync. Azure File Sync osigurava most između servera na vlastitim lokacijama i podataka u oblaku.

PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI je integrirani data centarski sistem koji uključuje sav hardver i softver potreban za uvođenje na Microsoftovim proizvodima zasnovane hiper-konvergirane IT infrastrukture.


Kawasaki, Japan, December 18, 2019

Fujitsu - "IEEE Milestone" priznanje za HEMT tranzistore

Fujitsu je na ceremoniji održanoj u Tokiju primio plaketu "IEEE Milestone", za razvoj tranzistora s visoko pokretnim elektronima (HEMT - High Electron Mobility Transistor). Priznanje za ključnu fazu razvoja tehnologije je dodijelio institut elektrotehničkih i elektroničkih inženjera (IEEE - Institute of Electrical and Electronics Engineers). Tehnologija koju je razvio Fujitsu još 1979 je prepoznata zbog inovativnih dostignuća u poboljšanju radio teleskopa i prijemnika za sadržaje poslane preko satelita.

IEEE ima preko 420.000 članova u više od 160 zemalja i najveće je profesionalno udruženje na svijetu koje pokriva područja kao što su elektronika, informatika i telekomunikacije. Priznanje IEEE Milestone se dodjeljuje za povijesna dostignuća koja su omogućila značajne rezultate kroz proteklih 25 godina.

HEMT tranzistori mogu raditi na velikim brzinama koristeći dvoslojnu strukturu koja prostorno odvaja područja izvora i putovanja elektrona unutar tranzistora. Ta karakteristika omogućava da tranzistor primi slabe signale visoke frekvencije. Fujitsu je 1985 komercijalno primijenio HEMT kao poluvodički mikrovalni uređaj s najmanjom razinom šuma na svijetu, a jednu od prvih primjena je našao u konstrukciji radio teleskopa za radio--zvjezdarnicu u Naganu u Japanu. Godinu dana kasnije, teleskop je u međuzvjezdanom prostoru otkrio molekulu koja je znatno doprinijela napretku osnovnih znanosti. HEMT tranzistori se redovno koriste u prijemnicima za satelitske programe , mobilnim uređajima, baznim stanicama, GPS prijemnicima, te milimetarskim radarima za sprečavanje sudara među automobilima.

HEMT se je zaista pokazao kao fundamentalna tehnologija na koju se oslanja informatičko i komunikacijsko društvo.


ORLANDO, Fla. – January 13, 2020

Citrix - novi servis za analizu performansi za aplikacije i desktopove

Servis kombinira inteligenciju i iskustvo i osigurava visoke sistemske performanse, te bolje uključuje zaposlenike i poboljšava njihovu efikasnost i zadovoljstvo

Citrix Systems je objavio Citrix® Analytics for Performance, servis nove generacije koji ide dalje od praćenja infrastrukture na serverskoj strani i omogućava administratorima da otkriju probleme s performansama na nivou pojedinih krajnjih korisnika i osigurava im uvjete rada koji će ih činiti sretnima.

Koristeći vlastiti motor za mašinsko učenje koji integrira real-time telemetriju iz paketa Citrix Virtual Apps and Desktops i Citrix Analytics for Performance, servis računa "UX Score", pokazatelj zadovoljnost korisnika sustavom. Pri tome ne uzima u obzir samo strojne performanse, nego i stvari koje direktno utječu na zadovoljstvo korisnika, kao što je vrijeme potrebno da se korisnik prijavi (logira) na sistem, tromost mreže, pa čak i stabilnost mreže. Koristeći taj pokazatelj, administratori mogu:

·   Brzo otkriti pad performansi i pronaći uzroke za to

·   Smanjiti broj poziva službi za pomoć vezanih za probleme s performansama aplikacija

·   Lako identificirati grupe korisnika ili poslovnih lokacija koje trpe zbog slabih performansi

·   Pratiti trendove performansi i anomalije u radu korisnika

·   Efikasno skalirati okoliš ovisno o stvarnoj uporabi i opterećenju

·   Dati holistički uvid i vrednovanje performansi sistema i rada korisnika

Servis Citrix Analytics for Performance je dostupan i kompatibilan s instalacijama i u oblacima i na vlastitim lokacijama.


RALEIGH, N.C. — January 15, 2020

Red Hat - unificirana pohrana za hibridne oblake za Red Hat OpenShift kontejnersku platformu

Red Hat OpenShift Container Storage 4 nudi veću sigurnost, portabilnost, jednostavnost i proširivost za podatkovno zahtjevne Kubernetes obrade

Red Hat je objavio početak isporuka Red Hat OpenShift Container Storage 4, koji korisnicima Red Hat OpenShift kontejnerske platforme nudi integrirani multi-cloud rad.

Sa konzistentnim sučeljem za Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), korporacijski korisnici sada imaju ugrađenu pohranu objekata i skalabilnost potrebnih za prenosivost podatkovno -intenzivnih aplikacija preko hibridnih oblaka na Red Hat OpenShift kontejnerskoj platformi.

Red Hat je također objavio Red Hat OpenShift Container Platform 4.3, najnoviju verziju korporacijske Kubernetes platforme, koja donosi više novih sigurnosnih mogućnosti.


RALEIGH, N.C. — January 14, 2020

Red Hat - program razvoja ljudskih resursa za digitalnu transformaciju za istraživački centar Normura

Tečajevi DX Ground School i DX Practice nude sveobuhvatni program obuke za razvoj praktičnih vještina

Red Hat je objavio da je za istraživački institut Nomura razvio razvojni program za ljudske resurse usredotočen na digitalnu transformaciju.

Istraživanja i iskustvo su pokazali da je potrebno provesti programe obuke koji će razvijati vještine i znanja s fokusom na digitanu transformaciju. Takve vještine mogu pomoći u razvoju korporacijskih projekata digitalne transformacije i poboljšati ukupnu razinu ekspertize u kompaniji.

Na primjer, potrebno je integrirati rad na tri područja - poslovanju, razvoju i redovnom radu. Potrebno je više uvida i razmišljanja koja prelaze granice funkcija. Metodologija za agilni razvoj ili DevOps, koja može pomoći pri pokretanju digitalne transformacije, razlikuje se od konvencionalnog načina razvoja kod kojeg se procesi odvajaju po vertikalama.

Institut Normura (NRI -Normura Research Institute) je trebao program obuke za inženjere koji moraju naučiti kako odgovoriti na promjenjive zahtjeve korisnika. Red Hat je razvio sveobuhvatni program obuke koji je uključivao nastavu u predavaonicama koja je podučavala osnovne vještine, te praktične radionice. U prvoj fazi projekta, DX Ground School, je bio petodnevni tečaj za osobe zadužene za proizvode i članove tima za agilni razvoj, koji je pokrivao razne teme, uključivši kontinuiranu integraciju i kontinuiranu isporuku (CI/CD - continuous integration / continuous delivery). CI/CD je neophodan za metodologiju agilnog razvoja i uvođenje DevOpsa, API-a i mikro-servisa, te za razvoj arhitekture za aplikacije i testiranje. Druga faza, DX Practice, se sastoji od dvotjednog tečaja koji počinje radionicom o dizajnu proizvoda, tijekom koje polaznici razvijaju arhitekturu za sistem mikro-servisa koristeći agilnu metodologiju i koriste DevOps zasnovan na Red Hat OpenShiftu.


SAN JOSE, Calif., Jan. 07, 2020

Broadcom - portfelj rješenja za Wi-Fi 6E pristupne točke za 6 GHz WLAN

Mogućnost rada na 6 GHz oslobađa puni potencijal Wi-Fi 6 tehnologije i pokreće novu fazu razvoja bežičnih komunikacija i umrežavanja

Broadcom je obavio novi portfelj Wi-Fi 6E uređaja. Wi-Fi 6E je novi standard koji se oslanja na novi komplet mogućnosti definiran za Wi-Fi 6 komunikacije, uključivši OFDMA i ostale više-korisničke načine rada koji poboljšavaju performanse, roaming mogućnosti i veću sigurnost u prenapučenim okolišima postojećih sistema. Wi-Fi 6E proširuje rad na novi frekvencijski pojas od 6 GHz. Taj novi pojas omogućava spektar od do 1.200 MHz za Wi-Fi, iz čega proizlazi i veće brzine, veći kapaciteti i manja tromost mreža.

Korporacijska 6 GHz Wi-Fi AP rješenja:

·   BCM436944x4 Dual Band Wi-Fi 6E SoC s potporom za kanale od 160 MHz

·   BCM436933x3 Tri-Band Wi-Fi 6E SoC s potporom za kanale od 80-MHz

·   BCM436922x2 Tri-Band Wi-Fi 6E SoC s potporom za kanale od 80-MHz

·   BCM47622 — Dual 2x2 Wi-Fi 6E SoC s Arm procesorom

Rezidencijalna 6 GHz Wi-Fi AP rješenja:

·   BCM436844x4 Wi-Fi 6E SoC s potporom za kanale od 160-MHz

·   BCM67103x3 Wi-Fi 6E SoC s potporom za kanale od 80-MHz

·   BCM67052x2 Wi-Fi 6E SoC s potporom za kanale od 80-MHz

·   BCM6755 — Dual 2x2 Wi-Fi 6E SoC s Arm procesorom


Irvine, CA – Dec. 10, 2019

Kofax - jedini dobavljač koji se je prema Gartneru svrstao među prva tri mjesta za sve slučajeve uporabe automatizacije robotičkih procesa

Kofax je objavio da je analitičarska kuća Gartner objavila izvještaj o kritičnim mogućnostima za automatizaciju robotičkih procesa (RPA - Robotic Process Automation). Prema tom izvještaju Kofax je jedini isporučitelj koji se je plasirao na tri najviša rezultata za svaki slučaj primjene RPA-a naveden u izvještaju.

Kofax RPA je stvarno skalabilno korporacijsko rješenje, a koristi ugrađene tehnologije za umjetnu inteligenciju (AI - Artificial Intelligence), kognitivnu automatizaciju dokumenata (Cognitive Document Automation), obradu sadržaja pisanih govornim jezikom i mašinsko učenje (Machine Learning).


Waterloo, ON – 2020-1-17

OpenText - kako Univar Solutions koristi OpenText proširenja za optimiziranje salda kontija dobavljača

AI, inteligentni prihvat i napredna automatizacija procesa globalnom proizvođaču kemijskih proizvoda i usluga povećavaju efikasnost i obaviještenost

OpenText je objavio da tvrtka Univar Solutions EMEA, vodeći distributer kemijskih sastojaka i usluga širom Europe proširuje svoj OpenText Vendor Invoice Management for SAP® Solutions sustav  da bi svoj salda konti dobavljača obogatila umjetnom inteligencijom, inteligentnim prihvatom i mogućnostima za automatizaciju.

OpenText Vendor Invoice Management for SAP® automatski ulazne fakture usmjerava do prave osobe koja ih treba riješiti, odobriti i isplatiti. Nova proširenja za rješenje će uvesti optičko prepoznavanje znakova i automatizirati izračun troškova prijevoza.

Optičko prepoznavanje znakova (OCR - Optical Character Recognition) u kombinaciji s mašinskom učenjem i inteligentnom automatizacijom omogućavaju uspoređivanje sadržaja s dobavljačevim otpremnicama, čime se povećava efikasnost i smanjuje broj grešaka.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018