nv-2002

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2020. – veljača


u ovom broju:

 20.01.20 – 16.02.20

- NetApp - suradnja s Ducati timom za motociklističko svjetsko prvenstvo

- Fujitsu - nove radne stanice za tehničke i grafičke korisnike

- Fujitsu - partnerstvo s tvrtkom Qumulo za razvoj rješenja za korporacijsku pohranu

- Kofax - AP Agility Cloud, SaaS verzija rješenja za salda konti dobavljača

- Kofax - 10 najvažnijih predviđanja za inteligentnu automatizaciju za godinu 2020

- OpenText - istraživanje je pokazalo da su kontrola troškova eDiscoverya, sigurnost i oblaci najveći prioriteti korporacijskih pravnih službi


20.01.20 – 16.02.20


Milan, 24 January 2020

NetApp - suradnja s Ducati timom za motociklističko svjetsko prvenstvo

Treću godinu za redom NetApp surađuje s Ducati timom

NetApp je objavio da je obnovljena suradnja i sponzorstvo s trkaćim motociklističkim timom Ducati Corse koji i ove godina nastupa na svjetskom prvenstvu 2020 MotoGP World Championship.

Ducati, tvrtka u sklopu Volkswagen grupacije, je jedan od vodećih proizvođača sportskih motorkotača. Suradnja s NetAppom je počela 2018, kako bi se iskoristile prednosti koje podaci znače u svijetu motociklističkih natjecanja.

U zadnjih 12 mjeseci, Ducati je povećao uporabu hiper-konvergiranih rješenja za informatičku infrastrukturu u svojim podružnicama u EMEA i APAC regijama te u SAD-u. NetAppova flash rješenja sada pokreću više od 200 aplikacija, a konsolidiran i zaštićen je cijeli Ducatijev podatkovni okoliš.

Ducati koristi aplikacije koje pokrivaju raspon od simuliranja aerodinamike motorkotača, tehničkog razvoja i dizajna te raznih faza proizvodnje.


Munich, February 12, 2020

Fujitsu - nove radne stanice za tehničke i grafičke korisnike

Fujitsu je predstavio dvije nove radne stanice namijenjene korisnicima tehničke i grafičke struke.

Novi modeli FUJITSU Workstation CELSIUS M7010 i CELSIUS M7010X su namijenjeni za 3D CAD i CAE modeliranje za projektiranje i uporabu u proizvodnim pogonima. Također su prikladni i za uporabu u medijima i u industriji zabave, uključivši video produkciju, VFX/SFX, kreativni dizajn i izradu reklama. Modeli koriste najnoviju Intel tehnologiju.

Radna stanica CELSIUS M7010 nudi široki izbor konfiguracija za tehničko projektiranje, profesionalnu post-produkciju video sadržaja ili za razvoj algoritama za umjetnu inteligenciju (AI). Radna stanica CELSIUS M7010X je idealna za kreativce kojima su potrebne superiorne performanse i stabilnost radne stanice.


Munich, January 28, 2020

Fujitsu - partnerstvo s tvrtkom Qumulo za razvoj rješenja za korporacijsku pohranu

Partnerstvo je sklopljeno da bi se riješili problemi eksplozije količine nestrukturiranih podataka s ; Fujitsu će u svoj portfelj proizvoda za pohranu ugraditi Qumulov softver za pohranu u hibridnim oblacima ; Partnerstvo će omogućiti unifikaciju nestrukturiranih podataka s ruba mreža, iz njihova središta i iz oblaka, u jednom jedinstvenom rješenju

Fujitsu je objavio da je sklopio partnerstvo s tvrtkom Qumulo koja vodi u softveru za hibridne oblake. Partneri će raditi na dobro integriranoj kombinaciji mogućnosti za sigurnu i pouzdanu NAS pohranu na vlastitim lokacijama s fleksibilnošću i ekonomičnošću pohrane u oblacima.

Fujitsu će u svoj portfelj proizvoda za pohranu ugrađivati Qumulov softver za pohranu u oblacima.


Irvine, CA – Feb. 11, 2020

Kofax - AP Agility Cloud, SaaS verzija rješenja za salda konti dobavljača

Novi proizvod s inteligentnom automatizacijom se može konfigurirati i prilagođavati, pa je fleksibilan pri uvođenju

Kofax je objavio svoje rješenje za automatizaciju salda kontija dobavljača, AP Agility, koje je sada raspoloživo i za SaaS cloud. Kofax AP Agility Cloud™ kombinira prihvat podataka pokretan pomoću umjetne inteligencije (AI – Artificial Intelligence), s mogućnostima za uspoređivanje faktura, narudžbenica i primki, njihovo odobravanje i tokovima poslova za obradu izuzetaka, automatizirano kontiranje i analitiku.

Kofax AP Agility Cloud kroz automatizirane kontrole smanjuje troškove, ubrzava obrade i poboljšava poštivanje propisa, a osigurava i veću kvalitetu podataka. Kao host koristi Microsoft Azure, pa nije potrebna informatička infrastruktura na lokaciji.

Glavne karakteristike AP Agilitya su:

·   Obrada faktura iz raznih izvora, prihvat uz pomoć AI-a.

·   Tokovi poslova zasnovani na najboljoj praksi, koji se lako šire. Puno upravljanje fakturama, trostruka usporedba faktura, narudžbenica i primki, automatizirano kontiranje i analitika, izvještavanje o propusnosti sustava, načinima isplate dobavljačima i upravljanje troškovima poslovanja.

·   Sveobuhvatna integracija salda kontija dobavljača i knjigovodstvenih aplikacija.

·   Mogućnost transformacije ostalih financijskih procesa. AP Agility je zasnovan na Kofax TotalAgility®, i sastavni je dio paketa Kofax Intelligent Automation platform.


Irvine, CA – Jan. 21, 2020

Kofax - 10 najvažnijih predviđanja za inteligentnu automatizaciju za godinu 2020

Prognoze kako će automatizacija s umjetnom inteligencijom promijeniti poslovanje u idućih 12 mjeseci

Kofax je objavio 10 najvažnijih predviđanja za inteligentnu automatizaciju za godinu 2020. Prognoza pokazuje kako će automatizacija s umjetnom inteligencijom utjecati na poslovanje u idućih 12 mjeseci.

Kofaxova predviđanja za inteligentnu automatizaciju u godini 2020:

1.    Automatizacija robotičkih procesa (RPA - Robotic Process Automation) će sazrijevati i sve više uključivati komplementarne tehnologije kao što su umjetna inteligencija (AI - Artificial Intelligence), mašinsko učenje (ML - Machine Learning), orkestracija procesa, prihvat podataka, optičko čitanje znakova (OCR - Optical Character Recognition) i napredna analitika.

2.    Ugrađena i opće namjenska AI će biti sve važnija, jer je sve teže doći do informatičkih stručnjaka.

3.    Inteligentna automatizacija će osim efikasnijeg rada donositi i nove vrijednosti.

4.    Pametni rukovoditelji će paziti da u središtu svih inicijativa za inteligentnu automatizaciju bude njihova svrha.

5.    Prijetnje globalne recesije će ubrzati usvajanje inteligentne automatizacije.

6.    Kako inteligentna automatizacija postaje sve zrelija, poduzeća će tražiti rješenja za upravljanje radnom snagom - radom djelatnika treba upravljati, treba ga voditi, mjeriti, pratiti, a po potrebi širiti i orkestrirati ljudske i digitalne poslove.

7.    Inteligentna automatizacija će pokrivati šaltersko i pozadinsko uredsko poslovanje.

8.    Novi korporativni fokus će postati kvocijent prilagodljivosti (AQ - Adaptability Quotient).

9.    Sve više pažnje će se posvećivati orkestraciji inteligentnih procesa.

10.  RPA će nastaviti s uvođenjem ljudskih načina razmišljanja. Roboti sami za sebe nisu pametni i ne prilagođavaju se promjenama, no ako im se doda AI postaju pametniji i mogu obavljati i složenije poslove. Već i današnji roboti s vizualnim mogućnostima mogu identificirati, izdvojiti i čitati nestrukturirane podatke kao što su video, fakture, dokumenti i slike. Ako se to pojača umjetnom inteligencijom, povećati će se i njihova produktivnost i vrijednost koju ostvaruju.


Waterloo, ON – 2020-2-4

OpenText - istraživanje je pokazalo da su kontrola troškova eDiscoverya, sigurnost i oblaci najveći prioriteti korporacijskih pravnih službi

OpenText je objavio detalje novog izvještaja koji ističe važnost kontrole troškova eDiscovery postupaka koristeći umjetnu inteligenciju (AI - Artificial Intelligence), rada u oblacima i sigurnosti za korporacijske pravne službe.

Ključni nalazi iz OpenTextovog godišnjeg istraživanja i ankete među profesionalcima u pravnim službama su:

·   Konačni cilj je kontrola troškova eDiscovery postupaka. Korporacijske pravne službe standardiziraju svoje interne procese za eDiscovery (zakonski propisana obveza pronalaženja i prezentiranja informacija potrebnih za parničke postupke). Njih 77% direktno kontaktira isporučitelje eDiscovery proizvoda, 74% kontrolira kojeg eDiscovery dobavljača koriste njihovi vanjski konzultanti, a njih 71% je usvojilo centralizirani pristup upravljanju eDiscovery podacima. Njih 42% je usvojilo model s jednim jedinim dobavljačem.

·   Povećava se uporaba i investiranje u AI alate: 83% ispitanika namjerava povećati investiciju u AI alate, a njih 49% je izjavilo da koristi prediktivno kodiranje.

·   Prijelaz u oblake je ključna inicijativa za optimizaciju rada: 69% ispitanika je izjavilo da se njihove pravne službe standardiziraju na rad u oblacima.

·   Najveću pažnju treba posvetiti sigurnosti podataka: 94% ispitanika je izjavilo da ih brine sigurnost podataka koji se distribuiraju i čuvaju elektronički.

Najavljene su i neke inovacije:

·   Integracija OpenText™ Magellan™ za analizu tekstova i OpenTextAxcelerate™, zbog eDiscoverya.

·   Nova integracija platformi za OpenTextAxcelerate™ i Veritone, da se automatizira strojno prevođenje 'u letu' i izbjegnu troškovi ručnog prevođenja tekstova.

·   Novi ažurirani predlošci (templates) za OpenText EnCase™ eDiscovery da bi se standardizirala metodologija i smanjilo vrijeme za pripremu novog projekta za 75 i više posto.

·   Integracija OpenTexteDOCS s OpenText MindServer™, pomoću AI pokretanog stroja za pretraživanje.

·   Kompletno novo korisničko sučelje za OpenTextDecisiv™.

Istraživanje je u ljeto 2019 provela konzultantska kuća Ari Kaplan Advisors. Ispitana su 35 rukovoditelja pravnih službi u raznim korporacijama. Većina (63%) ispitanih korporacija ima godišnji prihod veći od 10 milijardi USD a njih 83% ima više od 10.000 zaposlenika.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018