nv-2003

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2020. – ožujak


u ovom broju:

 17.02.20 – 15.03.20

- NetApp – kupio Talon Storage

- Fujitsu – serverski sistemi s novim Intel Xeon skalabilnim procesorima druge generacije

- Citrix – tehnologija omogućava kontinuitet poslovanja u burnim vremenima

- Commvault – priznanje za rješenja za sigurnosno kopiranje u data centrima

- Red Hat - ubrzana pohrana u oblacima, reda veličine petabajta

- Red Hat - Red Hat OpenStack Platform 16, kombinacija inovacija i dugoročne korporacijske potpore

- VMware - prošireni portfelj proizvoda i usluga za modernizaciju aplikacija i infrastrukture

- VMware - noviteti za sigurnije i ekonomičnije data centre i oblake

- Kofax - platforma za inteligentnu automatizaciju sada sadrži i prošireni Kofax RPA te veću skalabilnost

- OpenText - kupio XMedius

- OpenText - EnCase po deseti puta osvojio nagradu SC Magazina za najbolje forenzično rješenje


17.02.20 – 15.03.20


SUNNYVALE, CA — March 9, 2020

NetApp – kupio Talon Storage

Globalni datotečni keš za udaljene urede i zaposlenike u područnim uredima

NetApp je objavio da je kupio tvrtku Talon Storage, koja se bavi softverski definiranim rješenjima za pohranu u javnim oblacima. Kombinacija NetAppove Cloud Volumes tehnologije i Talon FAST softvera omogućava centraliziranu pohranu podataka u oblak, a da područni uredi mogu sačuvati način i stil rada na koji su naviknuli.

Talon FAST je podatkovni servis u oblaku koji osigurava uslugu globalnog datotečnog keša, a time i konsolidaciju servera na platformi u oblacima.

Talonov softver će se integrirati s NetAppovim Cloud Volumes ONTAP, Cloud Volumes Service i Azure NetApp Files  rješenjima.


Munich, February 24, 2020

Fujitsu – serverski sistemi s novim Intel Xeon skalabilnim procesorima druge generacije

Najnoviji FUJITSU Server PRIMERGY sistemi koriste nove Intel Xeon skalabilne procesore druge generacije i Intel Select Solutions rješenja ; Bolji omjer cijene/performanse, za vrlo brze obrade poslovno kritičnih poslova

Fujitsu je predstavio nove super brze servere za dana centre. Najnovije generacije PRIMERGY i PRIMEQUEST servera koriste najnoviju drugu generaciju Xeon Scalable procesora.

Novi serveri donose bolje performanse po jezgri, prošireni keš, ugrađenu AI akceleraciju uz pomoć Intel Deep Learning Boosta, te taktove koji ubrzavaju i naj-latentnije poslove. Serveri koriste jedinstvenu Intel Optane perzistentnu memoriju.

Performanse su poboljšane za do 44% više keš memorije, radna frekvencija ide do 3,9 GHz, a povećana je i dostupnost sistema.


FORT LAUDERDALE, Fla. – March 2, 2020

Citrix – tehnologija omogućava kontinuitet poslovanja u burnim vremenima

Organizacije rješenja za digitalne radne prostore da bi sigurno radili u neizvjesnim okolnostima

Citrix piše kako poslovati kad prirodne katastrofe i zdravstveni problemi mogu udariti bilo gdje, u bilo koje vrijeme. Kad se nesreće dese, organizacije moraju biti spremne da zaštite svoje ljude i smetnje poslovanju svedu na minimum. Naoružani Citrixovim rješenjima za digitalna radna mjesta, mnoge organizacije stvaraju fleksibilne radne okoliše koji njihovim djelatnicima osiguravaju pristup do alata i informacija koje će im omogućiti sigurni nastavak rada i u nepredvidljivim situacijama.

Tako je npr. uprava kalifornijskog grada Corone (slučajna koincidencija) odlučila da djelatnici uvijek moraju imati pristup do aplikacija i podataka. Grad je u protekle dvije godine pretrpio šumske požare i evakuacije stanovništva. Poučeni tim iskustvima, primijenili su Citrix Workspace™ kao dio široke strategije za kontinuitet poslovanja uz pomoć oblaka.

Univerzitet u Sydneyu ima problem jer više od 14.000 studenata iz Kine ne može putovati u Australiu zbog epidemije virusa. Sveučilište je odlučilo ublažiti problem uz pomoć tehnologije. Sveučilište je uz pomoć Citrix® ADC-a uspjelo povezati osoblje i studente iz Kine s oblakom na sveučilištu, pa predavači i studenti sada mogu nastaviti obrazovanje iz sigurnosti svoga doma.

Coronavirus očito ugrožava globalnu ekonomiju i ometa uredno djelovanje lanaca dobave. No to nije jedini problem kojeg ima današnje poslovanje. Postoje prognoze da će do godine 2030 na cijelom svijetu nastati manjak od 85,2 milijuna radnika, te da će zbog toga gospodarstvo pretrpjeti štetu od 8,452 trilijuna USD. Digitalna radna mjesta mogu pomoći i pri rješavanju tog problema tako da omogući rad od kuće brojnim umirovljenicima i ostalima koji ne mogu redovno odlaziti na radno mjesto. .

Citrix nudi cijeli raspon rješenja za digitalna radna mjesta, pomoću kojih djelatnici mogu radit na fleksibilni način, bilo gdje i bilo kada.


Tinton Falls, N.J. – February 24, 2020

Commvault – priznanje za rješenja za sigurnosno kopiranje u data centrima

Priznanje "The Gartner Peer Insights CustomersChoice" se dodjeljuje na osnovu povratnih informacija od profesionalnih krajnjih korisnika koji imaju iskustvo u kupnji, uvođenju ili uporabi proizvoda ili usluga

Commvault je objavio da mu je treću godinu za redom dodijeljeno priznanje "Gartner Peer Insights CustomersChoice" za svoje rješenje za sigurnosno kopiranje i rekonstrukciju podataka u srednjim i velikim data centrima.

Korisnici redovno hvale Commvaultove mogućnosti, usluge i potporu, što se je odrazilo i u najnovijim "Peer Insights" rezultatima.

Commvault je također svrstan i na vodeće mjesto u kategoriji vodećih u Gartnerovom Magičnom kvadrantu u kategoriji sigurnosnog kopiranja za data centre, i to već 8 godina za redom.


RALEIGH, N.C. — March 10, 2020

Red Hat - ubrzana pohrana u oblacima, reda veličine petabajta

Red Hat Ceph Storage 4 nudi povećanu skalabilnost za novu generaciju aplikacija koje koriste mnogo podataka

Red Hat je objavio početak isporuka Red Hat Ceph Storage 4, proizvoda koji donosi objektnu pohranu podataka u količinama reda veličine petabajta i služi za razvoj pohrane u oblacima i analitiku podataka. Red Hat Ceph Storage 4 je zasnovan na Nautilus verziji Ceph open source projekta.

Red Hat Ceph Storage 4 omogućava efikasno proširenje kad dođe do velikog porasta količine podataka i obima poslova, a omogućava i jednostavnije uvođenje i upravljanje.


RALEIGH, N.C. — February 20, 2020

Red Hat - Red Hat OpenStack Platform 16, kombinacija inovacija i dugoročne korporacijske potpore

Vrlo skalabilno rješenje za infrastrukturu oblaka pomaže organizacijama da iskoriste inovacije kao što je računalstvo na rubovima mreža uz mogućost stalnog rada kroz pet godina bez potrebe za nadogradnjama koje ometaju posao

Red Hat je objavo početak isporuka rješenja Red Hat OpenStack Platform 16, najnovije verzije vrlo skalabilnog i agilnog rješenja za infrastrukturu-kao-servis (IaaS - Infrastructure-as-a-Service). Verzija uključuje više od 1.000 proširenja i novih mogućnosti.

Izgrađena na platformi Red Hat Enterprise Linux 8, Red Hat OpenStack Platform 16 omogućava korisnicima uvođenje inovacija, brže i uz manje ometanja redovnog posla. Najnovija verzija ove platforme omogućava dugi životni ciklus, široku konsolidaciju mogućnosti i kontinuirano uvođenje inovacija.


PALO ALTO, Calif. - March 10, 2020

VMware - prošireni portfelj proizvoda i usluga za modernizaciju aplikacija i infrastrukture

VMware Tanzu Portfolio za usvajanje cloud tehnologija i automatizaciju životnih ciklusa aplikacija u bilo kojem oblaku ; VMware Cloud Foundation 4, hibridna cloud platforma za moderne aplikacije, uključivši i potporu za Kubernetes ; Novi VMware vSphere 7 je osnova za VMware Cloud Foundation servise

VMware je objavio portfelj proizvoda i servisa za modernizaciju aplikacija i infrastrukture. VMware je predstavio novo-prošireni portfelj VMware Tanzu, za moderne aplikacije i VMware Cloud Foundation 4 za Tanzu, automatiziranu, za rad spremnu hibridnu platformu koja osigurava potporu i za tradicionalne VM i za kontejnerske aplikacije koji koriste nove VMware Cloud Foundation servise koristeći Tanzu Kubernetes Grid i novi VMware vSphere 7.

VMware Tanzu je portfelj proizvoda i servisa ikoji omogućava brže i bolje uvođenje softvera. Korisnici mogu pomoću tog paketa automatizirati životni ciklus modernih aplikacija, koristiti Kubernetes u oblacima, te unificirati i optimizirati rad u više oblaka.

VMware je predstavio početne proizvode za VMware Tanzu portfelj:

·   VMware Tanzu Kubernetes Grid - Kubernetes run-time system koji omogućava instalaciju i rad multi-klaster Kubernetes okoliša na infrastrukturi po izboru korisnika.

·   VMware Tanzu Mission Control - centralizirana upravljačka platforma za Kubernetes infrastrukture i moderne aplikacije

·   VMware Tanzu Applictions Catalog - za prilagodljivi izbor open source softvera iz Bitnami kataloga

VMware nastavlja sa širenjem Tanzu portfelja.


San Francisco, February 26

VMware - noviteti za sigurnije i ekonomičnije data centre i oblake

VMware Advanced Security for Cloud Foundation za naprednu intrinzičnu sigurnost digitalne infrastrukture, te ažuriranja za VMware Carbon Black Cloud i VMware Secure State

VMware je objavio inovacije na polju sigurnosti digitalnih poduzeća. Intrinzična sigurnost štiti kritične aplikacije i podatke na automatiziraniji, proaktivni i prožimajući način.

Noviteti objavljeni na konferenciji RSA Conference 2020, su:

·   Novi VMware Advanced Security for Cloud Foundation, zamjena za stara sigurnosna rješenja i unificirana zaštita privatnih i javnih oblaka.

·   Poboljšanja za VMware Carbon Black Cloud, uključivši automatiziranu korelaciju s MITRE ATT&CK okvirom i zaštita za Linux strojeve

·   Nove mogućnosti za automatsku re-medijaciju za VMware Secure State automatiziraju akcije u cloud okolišima i smanjuju rizike


Irvine, CA – Feb. 26, 2020

Kofax - platforma za inteligentnu automatizaciju sada sadrži i prošireni Kofax RPA te veću skalabilnost

Upravljanje digitaliziranom radnom snagom smanjuje sigurnosne rizike i poboljšava rezultate poslovanja

Kofax je objavio nova proširenja za svoju platformu za inteligentnu automatizaciju, među ostalim tu je sigurno upravljanje tiskanjem i aplikacija za upravljanje digitaliziranom radnom snagom (Digital Workforce Management) za Kofax RPA.

Kofax RPA sada uključuje integraciju alata za upravljanje pristupima, CyberArk, pomoću kojeg organizacije mogu upravljati vjerodajnicama koje se obično dodjeljuju robotičkim procesima da bi se očuvala sigurnost i kontrola pristupa.

Ostale novosti su:

·   Process Discovery and Visualization (otkrivanje I vizualizacija procesa) - za identifikaciju mogućih prilika za automatizaciju.

·   Robot Connector Framework (okvir za povezivanje robota) - za izgradnju robota i njihovo spajanje na vanjske aplikacije.

·   Enhanced Automation Sharing (poboljšano zajedničko korištenje automatizacije) - omogućuje da se automatizacija koristi kroz Web preglednike (browser), na stolnim ili mobilnim uređajima.

·   Code Re-Use for Desktop Automation (ponavljana uporaba koda za automatizaciju desktopova) - za modularnu izgradnju robota i njihovo višestruko korištenje.

Također, od sada je i Kofaxov paket ControlSuite integriran u Kofaxovu platformu za inteligentnu automatizaciju (Intelligent


Waterloo, ON – 2020-3-9

OpenText - kupio XMedius

Vodeća tvrtka za sigurnu razmjenu informacija i unificirane komunikacije.

OpenText je objavio da je kupio tvrtku XMedius, vodeću tvrtka za sigurnu razmjenu informacija i unificirane komunikacije. XMedius donosi desetljeća iskustva i patentirana rješenja.

XMediusova rješenja će biti komplementarna za OpenTextove Customer Experience Management (CEM) i Business Network (BN) platforme.


Waterloo, ON – 2020-2-27

OpenText - EnCase po deseti puta osvojio nagradu SC Magazina za najbolje forenzično rješenje

Nagrade SC Magazina se dodjeljuju za najbolja rješenja i usluge na polju zaštite i sigurnosti poslovanja

OpenText je objavio da je rješenje OpenText EnCase desetu godinu za redom proglašeno najboljim rješenjem za kompjutersku forenziku. Nagradu dodjeljuje časopis SC Magazine.

Od 1997, OpenText EnCase forenzička rješenja su razvijana imajući na umu potrebe istražitelja i pouzdani su alat kojim se služe istražitelji bilo da se radi o predstavnicima zakona, bilo o internim kontrolorima velikih korporacija. EnCase daje najbolja rješenja za sve faze istrage, od prikupljanja dokaza do konačnih izvještaja.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018