nv-2004

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2020. – travanj


u ovom broju:

16.03.20 – 12.04.20

- Fujitsu - pušteno u rad novo super-računalo za japanski Institut za meteorološka istraživanja

- Fujitsu - inovativna tehnologija za vrlo brzi pristup podacima pohranjenima na magnetske vrpce, za masovno arhiviranje podataka

- Citrix - rad na daljinu - nova normala?

- Commvault - inovacije koje ubrzavaju prijelaz na oblake

- Red Hat - Red Hat OpenShift ubrzava tokove AI/ML poslova i uvođenje takvih sistema

- VMware - izašao VMware vSphere 7, koji će ubrzati modernizaciju aplikacija

- Broadcom - Stingray SmartNIC ubrzava Baidu cloud servise

- Broadcom - svrstan na vodeće mjesto u kategoriji upravljanja portfeljima i projektima

- OpenText - objavljena unificirana platforma za integraciju u oblacima

- OpenText - nova cloud izdanja za otpornu organizaciju

- Kofax - Kofax ControlSuite integriran s Kofax TotalAgility®


16.03.20 – 12.04.20


Tokyo, March 02, 2020

Fujitsu - pušteno u rad novo super-računalo za japanski Institut za meteorološka istraživanja

Sistem visokih performansi brzine 2,81 petaflopova za najtočnije vremenske prognoze

Fujitsu je objavio da je ovih dana pušteno u rad super-računalo za Institut za meteorološka istraživanja Japanske meteorološke agencije.

Novi sistem se sastoji od prilike 900 čvorova, uključivši i najnovije x86 servere iz Fujitsu Server PRIMERGY CX2550 M5 serije. Serveri su povezani u klaster koristeći vrlo brzu Intelovu arhitekturu za povezivanje, Intel® Omni-Path Architecture. Sistem postiže brzinu rada od  2,81 petaflopa (1015 operacija s pomičnim decimalnim zarezom).

Institut se bavi istraživanjima na polju vremenskih i klimatskih prognoza, naročito u vezi s vrlo intenzivnim padalinama, tajfunima i globalnim zatopljenjem. Istražuju se modeli koji simuliraju vremenske prilike od lokalnog do globalnog nivoa. Cilj je do 2030 postignuti najviši stupanj točnosti vremenskih prognoza.

Računalni sistem se sastoji od 880 obradnih čvorova od najnovijih x86 servera iz Fujitsuove Server PRIMERGY CX2550 M5 serije, opremljenih s najnovijim Intel Xeon skalabilnim procesorima  u paralelnoj vezi, povezanih pomoću vrlo brze Intel Omni-Path arhitekture. Služi za simuliranje i analizu vremenskih uvjeta za prognoze, zemljotresa i tsunamija.

Glavna konfiguracija novog sistema je:

Računalni čvorovi

Broj čvorova

880

Vrhunac performansi

2,81 petaflopova

Ukupni kapacitet glavne memorije

242 terabajta

Povezivanje

Intel® Omni-Path arhitektura

Paralelni datotečni sustav

Kapacitet

16.5 petabajta

Propusna moć

300 gigabajta / sekundi

 


Kawasaki, Japan, March 03, 2020

Fujitsu - inovativna tehnologija za vrlo brzi pristup podacima pohranjenima na magnetske vrpce, za masovno arhiviranje podataka

4,1 puta veća brzinu čitanja nego raniji modeli, za svestranije korištenje tehnologije za pohranu na magnetskim vrpcama

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvio novu tehnologiju za vrlo brzi pristup podacima pohranjenima na magnetske vrpce. Magnetske vrpce su atraktivni medij za arhiviranje velikih količina podataka, zbog njihove cijene i malog volumena.

Magnetske vrpce su idealne za čitanje i pisanje podataka koji su kontinuirani i idu po redu, dok je nasumični pristup vrlo ograničen. Ta nesposobnost nasumičnog pristupa je glavna prepreka za uporabu vrpci za arhiviranje velikih količina podataka.

Fujitsu je razvio sustav koji integrira višestruke kazete magnetskih vrpci i indeksira svaku kazetu posebno, tako da se tražena datoteka može pronaći brzinom sličnom onoj koja se može postići na disku, ili barem USB sticku.


FORT LAUDERDALE, Fla. – April 1, 2020

Citrix - rad na daljinu - nova normala?

Istraživanje pokazuje da se zaposlenici širom svijeta prilagođavaju i da će se takav način rada održati

Citrix je naručio istraživanje koje je pokazalo da rad na daljinu više nije eksperiment, nego potreba u mnogo zemalja. Promjena je bila velika, no većina zaposlenika širom svijeta se prilagođava radu od kuće i vjeruje da će takav način rada postati normalan način obavljanja posla.

Rad na daljinu je bio potpuno novi koncept za većinu od 10.000 intervjuiranih zaposlenika. Prije pojave koronavirusa ih je manje od polovine imalo priliku raditi barem jedan dan u tjednu:

·   33% (SAD)

·   26% (Francuska)

·   34.4% (Australija)

·   42.6% (Njemačka)

·   22.1% (Italija)

·   45% (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Rad na daljinu je zahtijevao prilagodbu. Najveći izazovi su bili:

·   Izoliranost od kolega

·   Nedostatak interakcija licem u lice

·   Poteškoće u odvajanju poslovnog i osobnog života

Rad u uredu ima svojih prednosti, ali većina ispitanika vjeruje da bi, uz uporabu pravih alata, njihov rad od kuće bio jednako ili više produktivan od rada u uredu. Ispitanici su izjavili da rade isti broj sati kao u uredu, ili više:

·   77% (SAD)

·   60.9% (Francuska)

·   80.8% (Australija)

·   76.2% (Njemačka)

·   70.80% (Italija)

·   68.2% (UK)

A više od polovice je izjavilo da im je produktivnost ista ili veća nego u uredu:

·   69% (SAD)

·   62.9% (Francuska)

·   69.6% (Australija)

·   74.20% (Njemačka)

·   78.9% (Italija)

·   62.70% (UK)

Ispitanici su izjavili da je za uspješni rad od kuće važno:

·   Kod kuće imati fizički radni prostor samo za rad na daljinu

·   Jedan log-in za cijeli digitalni radni prostor, lagan pristup svim sistemima i aplikacijama potrebnim da se obavi posao

·   Mogućnost povezivanja i suradnje s kolegama i na osobniji način, npr. putem virtualnih sastanaka i video chatova

·   Redovnije upute i povratne informacije od rukovoditelja

Pandemija koronavirusa je prisilno pokrenula eksperiment. Mnoge organizacije koje su se ranije nećkale razmišljati o radu na daljinu su se našle u situaciji gdje je takav rad neophodan. A većina ispitanika sada smatra da je to budućnost rada i da će rad na daljinu ostati i nakon što kriza prođe. U to vjeruje otprilike dvije trećine svih ispitanika u svim zemljama.

Citrix mudi cijeli raspon rješenja za digitalizirane radne okoliše koji omogućavaju nastavak poslovanja čak i u najgorim uvjetima, uz punu sigurnost aplikacija i podataka.


Tinton Falls, N.J. – March 30, 2020

Commvault - inovacije koje ubrzavaju prijelaz na oblake

Nove mogućnosti za sisteme AWS, Azure i Alibaba koje proširuju mogućnosti za brzo i lako uzimanje sigurnosnih kopija, za oporavak i za migraciju poslova s vlastitih lokacija na višestruke oblake

Commvault je objavio inovacije za svoje proizvode, koje uključuju mogućnosti za upravljanje podacima na vlastitim lokacijama i u oblacima.

Tu je među ostalim potpora za sigurnosno kopiranje i oporavak za AWS baze podataka, migraciju Oracle i MS SQL baza podataka preko višestrukih oblaka poput AWSa, Microsoft Azurea, i Alibaba Cloud Elastic Compute Service (ECS), te integracija sa ServiceNow.

Da bi rad s više Commvaultovih rješenja bio jednostavniji, korisnici se sada jednom prijave i upravljaju s više sistema - regionalnih, datacentar, klijentskih ili drugih - sve kroz Commvault Command Center. Za lakši uvid i upravljanje podacima se brine Commvault Activate.


RALEIGH, N.C. — March 24, 2020

Red Hat - Red Hat OpenShift ubrzava tokove AI/ML poslova i uvođenje takvih sistema

AI softver, AI platforme, metode uvođenja i open source inovacije - sve to pokreće korporacijska Kubernetes platforma za rad u hibridnim i višestrukim oblacima

Red Hat je objavio da sve veći broj organizacija koristi Red Hat OpenShift kao temelj za izgradnju sustava za umjetnu inteligenciju (AI - artificial intelligence), strojno učenje (ML - machine-learning), tokove poslova za podatkovne znanosti (data science workflows) i inteligentne aplikacije koje koriste AI. OpenShift donosi agilnost, fleksibilnost, prenosivost i skalabilnost pri radu u hibridnim oblacima - od cloud infrastrukture do računalstva na rubovima mreža.

AI / ML postaje sve značajnije područje uporabe Red Hat OpenShifta u hibridnim oblacima i višestrukim oblacima. Primjena DevOpsa na AI / ML na najsvestranijoj korporacijskoj Kubernetes platformi omogućava usklađivanje agilnosti i fleksibilnosti iz najbolje informatičke prakse s obećanjima i snagom inteligentnih obrada.

OpenShift je dokazana korporacijska kontejnerska i Kubernetes platforma koja sadrži integrirane DevOps mogućnosti za Kubernetes Operators i NVIDIA GPU infrastrukturne platforme. Takva kombinacija olakšava korisnicima uvođenje i održavanje AI / ML akata i potporu za infrastrukturu hibridnih oblaka.


PALO ALTO, Calif. - April 2, 2020

VMware - izašao VMware vSphere 7, koji će ubrzati modernizaciju aplikacija

Na novo osmišljeni VMware vSphere 7 sadrži integrirane Kubernetes, pokreće VMware Cloud Foundation 4

VMware je objavio početak isporuka VMware vSphere 7, najveće novo izdanje vSpherea u više od deset godina. Arhitektura VMware vSphere 7 je ponovno osmišljena, tako da je to sada otvorena platforma koja koristi aplikacijska sučelja (API) za Kubernetes.

VMware vSphere 7, olakšava upravljanje životnim ciklusom, donosi nove sigurnosne mogućnosti i predstavlja unificiranu platformu za konzistentni rad u oblacima, data centrima i na rubovima mreža.

VMware vSphere 7 je sada dostupan za VM aplikacije u raznim izdanjima, uključivši VMware vSphere Enterprise Plus Edition. VMware vSphere with Kubernetes će biti dostupan za VMware Cloud Foundation 4 s Tanzu za pokretanje kontejnera i za aplikacije zasnovane na VM.


SAN JOSE, Calif., March 31, 2020

Broadcom - Stingray SmartNIC ubrzava Baidu cloud servise

SmartNICdonosi izuzetne performanse i iskoristivost servera

Broadcom je objavio da njegov Stingray adapter, prvi 100G SmartNIC, pokreće Baidu Cloud uz dosad neviđene performanse, sigurnost i brzinu, a smanjuje i troškove rada servisa. Tim Baidu Clouda je surađivao s Broadcomom na razvoju naprednih cloud aplikacija, virtualizaciji mrežnih funkcija i sigurnosti distribuiranog sustava, koristeći mogućnosti koje Stingray SmartNIC nudi za programiranje, umrežavanje, pohranu i sigurnost.

Stingray adapter omogućava operaterima mega-oblaka kao što je Baidu da lako migriraju serverske poslove na SmartNIC, uz istovremeno značajno poboljšanje performansi tih poslova. Za razliku od tradicionalnih mrežnih adaptera, koji značajno ovise o resursima host sistema, Stingray SmartNIC kompletno preuzima posao od host sistema i tako oslobađa njegove procesorske  jezgre (CPU cores), memoriju i propusnu moć. Također preuzima i sigurnosne poslove.


SAN JOSE, Calif., March 16, 2020

Broadcom - svrstan na vodeće mjesto u kategoriji upravljanja portfeljima i projektima

Broadcom je objavio da su ga dvije nezavisne istraživačke kuće proglasile vodećim proizvođačem na polju upravljanja projektima i portfeljima (PPM - project and portfolio management). Kuća IDC je proglasila da je Broadcom svrstan u kategoriju vodećih prema istraživanju "IDC MarketScape: Worldwide IT Project and Portfolio Management 2019–2020 Vendor Assessment" te prema "IDC MarketScape: Worldwide Agile Project and Portfolio Management Vendor Assessment".

U izvještajima stoji da Broadcomova snaga leži u funkcijama za upravljanje portfeljima. u načinu na koji ga prihvaćaju korisnici i u marketinškoj strategiji.

Broadcom je proglašen vodećim i prema izvještaju "Forrester’s Wave Evaluation for Strategic Portfolio Management for the Agile Enterprise", koji sadrži rezultate istraživanja koje je provela analitička kuća Forrester.


Waterloo, ON – 2020-4-8

OpenText - objavljena unificirana platforma za integraciju u oblacima

OpenText Trading Grid povezuje korporacijske sisteme, ERP, knjigovodstvo dobavljača, API-e i upravljanje lancem dobave za pouzdani rad i otporni lanac dobave

OpenText je objavio OpenTextTrading Grid™, platformu za integraciju servisa u oblacima.

Trading Grid je cloud platforma za B2B i A2A integraciju koja radi kao upravljani servis. Jedno povezivanje na Trading Grid je dovoljno za efikasno umrežavanje, brže uvođenje, veću efikasnost poslovanja, poboljšano korisničko sučelje i bolje poštivanje propisa.

Trading Grid je kombinacija mrežnih servisa, integracijskih servisa, upravljanih servisa i SaaS aplikacija, na jednoj jedinoj cloud platformi. Ako se na Trading Grid doda OpenText Lens, korisnici mogu pratiti i upravljati tokovima podataka i tako poboljšati performanse poslovanja i ublažiti rizike.

Trading Grid spaja korisnike na globalnu mrežu s više od 1,2 milijuna partnera iz raznih grana industrije i raznih tipova poslovanja. Umjesto da se uspostavljaju i održavaju posebne veze, jedno jedino povezivanje na Trading Grid osigurava trenutni pristup na najveću komercijalnu platformu na svijetu.


Waterloo, ON – 2020-4-8

OpenText - nova cloud izdanja za otpornu organizaciju

Glavna svrha OpenText Cloud Editions (CE) je omogućiti rad na daljinu, zaštitu podataka na krajnjim točkama mreža, digitalni rad, digitalni lanci dobave i brza migracija u oblake

OpenText je objavio vrlo sveobuhvatno ažuriranje za rad u oblacima, OpenText Cloud Editions (CE) 20.2. Ovo izdanje pruža ojačanu informacijsku infrastrukturu, a organizacijama omogućava da brzo odgovore i prilagode se promjenama u poslovnoj klimi.

OpenText Cloud Editions (CE) 20.2 nudi fleksibilne opcije za rad u oblacima s upravljanim servisima, novim Core SaaS aplikacijama i servisima, inovacijama za razvoj te integraciju na Trading Grid cloud mrežu.

Ovi novi alati za upravljanje informacijama pomažu kada se treba proširivati i prilagođavati promjenama. Ovo izdanje uključuje ažuriranu tehnologiju za automatsko prilagođavanje.


Irvine, CA – March 19, 2020

Kofax - Kofax ControlSuite integriran s Kofax TotalAgility®

Mogućnosti TotalAgilitya za inteligentnu automatizaciju dobro nadopunjavaju prednosti kontrolnog paketa

Kofax je objavio ažuriranje paketa Kofax ControlSuite, svog softvera za tiskanje i prihvat podataka, koja pojednostavljuju poštivanje propisa i upravljanje tokova sadržaja preko flota više-funkcijskih uređaja (MFD - multi-function device), mobilnih i desktop uređaja, emaila, i tokova za tiskanje.

Ažuriranja sadrža kompletnu integraciju s Kofax TotalAgilityem i korisnicima paketa ControlSuite donose pametni prihvat, transformaciju i automatizaciju procesa. Kofax TotalAgility donosi pametni prihvat (cognitive capture) i orkestraciju procesa, uz primjenu umjetne inteligencije (AI) na ne-strukturirane sadržaje.

Integracija TotalAgilitya s paketom ControlSuite donosi:

·   Automatizaciju knjigovodstva dobavljača

·   Prijem I obradu digitalne pošte - automatsko klasificiranje, ekstrakciju, razumijevanje I usmjeravanje na odgovarajuće osobe na daljnju obradu

·   Obradu aplikacija - automatsku ekstrakciju ključnih podataka i usmjeravanje na osobe koje daju odobrenja

·   Upravljanje slučajevima - prihvaćeni dokumenti se povezuju u slučajeve koji se prate do njihovog razrješenja (npr. slučajevi istrage pronevjera, likvidaciju odštetnih zahtjeva u osiguranju, zdravstvenih slučajeva i sličnih procesa).


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018