nv-2006

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2020. – lipanj


u ovom broju:

 11.05.20 – 14.06.20

- Fujitsu - ETERNUS DSP, fleksibilna, proširiva softverski definirana platforma za podatkovne servise

- Fujitsu - nova generacija stolnih računala i radnih stanica

- Fujitsu - 14 novih modela korporacijskih notebook računala, tableta i radnih stanica, optimiziranih za rad na daljinu

- Citrix i Check Point Software Technologies - udruživanje u svrhu isporuke nove generacije vatrozida

- Broadcom - softver na čipu pomoću umjetne inteligencije prati i analizira mreže te uklanja zagušenje

- Red Hat - Java za Kubernetes, Quarkus kao potpuno podržani run-time za rad u oblacima

- Red Hat - Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities uveo Red Hat Process Automation Manager

- VMware - VMware vSphere 7 - elastična infrastruktura za AI/ML aplikacije

- Fujitsu - RunMyProcess pokreće iduću fazu digitalne transformacije poslovnih procesa

- Kofax - partnerstvo s Microsoftom u svrhu univerzalnog cloud rješenja za štampu i kontrolnog paketa

- Kofax - RPA robot automatizira državnu pomoć za otplate kredita na koje je utjecao COVID-19


11.05.20 – 14.06.20


Tokyo, May 28, 2020

Fujitsu - ETERNUS DSP, fleksibilna, proširiva softverski definirana platforma za podatkovne servise

Fujitsu Storage ETERNUS DSP nudi fleksibilni, softverski definirani okoliš za pohranu ; Novo rješenje pojednostavljuje uvođenje i održavanje infrastrukture za pohranu podataka i smanjuje posao oko administriranja i troškove

Fujitsu je objavio Fujitsu Storage ETERNUS DSP (Data Services Platform - platforma za podatkovne servise), korporacijsko rješenje za upravljanje velikim količinama podataka.

Novi ETERNUS DSP je agilno, visoko automatizirano, inteligentno i skalabilno rješenje za pohranu-kao-servis (storage-as-a-service) primjenjivo ne samo u data centrima i drugim lokacijama organizacija, nego i u kombinaciji s postojećom i naslijeđenom infrastrukturom.

U okviru Fujitsuove ETERNUS serije za pohranu ova softverski definirana pohrana s ETERNUS Data Services Platform softverom je softver za upravljanjem podacima zasnovano na x86 serverima. Rješenje omogućava brzo širenje kapaciteta za pohranu, uz minimalni posao oko upravljanja.


Munich, June 04, 2020

Fujitsu - nova generacija stolnih računala i radnih stanica

ESPRIMO PC serija je fleksibilnija i s najboljim performansama do sada ; Širok izbor modela sadrži desetu generaciju Intel procesora, od ESPRIMO P serije za vrlo zahtjevne poslove do novih ultra malih ESPRIMO G9010 mini PCa ; Dugovječni modeli osobnih računala i radnih stanica, idealni za specijalizirane aplikacije

Fujitsu je objavio niz novih Fujitsu ESPRIMO stolnih osobnih računala koja su fleksibilnija i boljih performansi nego ikad dosada. Obitelj ESPRIMO računala koristi najnoviju, desetu generaciju Intel procesora. Novi modeli pokrivaju raspon od svestranih tower PC uređaja do uređaja volumena manjeg od jedne litre.

Poboljšanja koje donose novi modeli:

·   Na vrhu mikro tower ESPRIMO P serije je ESPRIMO P9910, s potporom za grafičke kartice pune dužine i 4 PCIe utora za proširenje sistema.

·   ESPRIMO D serija je malog formata, u novom, manjem kućištu zapremnine 8,3 litri. Sadrži napredni model ESPRIMO D7010 i vrhunski ESPRIMO D9010. Zbog manjeg kućišta, serija je prikladna za korisnike koji imaju manje prostora.

·   Mini PC ESPRIMO Q se sada isporučuje u crnoj ili bijeloj izvedbi. Radi se o modelu punih mogućnosti, opremljenom optičkim uređajem i integriranim izvorom napajanja, sve u elegantnom tankom kućištu, prikladnom za rad u uredskim prostorijama i na prodajnim mjestima.

·   Ultra-mala ESPRIMO G serija ima kućište zapremnine od 0,9-litri. Novi model ESPRIMO G9010 ima hlađenje bez ventilatora i radi vrlo tiho. Napajanje i izlaz na monitor je preko jednog jedinog USB-C kabela, a cijeli sistem se može postaviti na poleđinu monitora. Modeli su opće-namjenski ESPRIMO G5010 i vrhunski ESPRIMO G9010.

·   Sav-u-jednom ESPRIMO K ima elegantni bijeli poklopac i ekran od 24 inča, a namijenjen je radu na vrlo vidljivim lokacijama kao što su uredski šalteri, hotelske recepcije i javne stanice za pristup Internetu.

Fujitsu je nadogradio i dvije CELSIUS stolne radne stanice. I one koriste desetu generaciju Intel procesora. Tu je novi model u malom kućištu zapremnine 8,3 litre, CELSIUS J5010 i mikro tower CELSIUS W5010.


Tokyo and Kawasaki, Japan, May 26, 2020

Fujitsu - 14 novih modela korporacijskih notebook računala, tableta i radnih stanica, optimiziranih za rad na daljinu

Fujitsu je objavio devet novih modela FUJITSU Notebook LIFEBOOK računala, četiri modela Fujitsu Tablet ARROWS Tab (Windows tablet), i jedan model Fujitsu Workstation CELSIUS radne stanice. Svi modeli sadrže najnovije procesore i najnoviju verziju operacijskog sustava Windows.

Modeli su LIFEBOOK U7310/D, 13,3 inča, LIFEBOOK U7410/D s ekranom od 14,0 inča i LIFEBOOK U7510/D s ekranom od 15,6 inča, svi sa zamjenjivim baterijama. Svi modeli koriste isti port replikator. Web kamere su opremljene tipkom za osiguranje privatnosti, koja fizički pokriva leću kamere i tako sprječava neovlaštene uključivanje i snimanje..

Za ultra-lake i pokretna osobna računala s ekranima od 13,3 inča, Fujitsu nudi modele LIFEBOOK U9310/D, te konvertibilni LIFEBOOK U9310X/D koji ima LCD ekran koji se može rotirati za 360o i svjetlosno pero za unos.

Serija LIFEBOOK E/A donosi 14,0 inčni LIFEBOOK E5410/D, te 15,6 inčne modele LIFEBOOK E5510/D, LIFEBOOK A7510/D i LIFEBOOK A5510/D.

Windows tableti iz ARROWS Tab Q serije nude modele prikladne za uporabu u obrazovanju, 13,3 inčni ARROWS Tab Q7310/DE i 10,1 inčni ARROWS Tab Q5010/DE. Modeli su otporni na kapanje, tj. prosute kapljice ne mogu prodrijeti u tablet. Za korporacijske korisnike se nude 13,3 inčni ARROWS Tab Q7310/DB i 10,1 inčni ARROWS Tab Q5010/DB.


SAN FRANCISCO, Calif. – May 14, 2020

Citrix i Check Point Software Technologies - udruživanje u svrhu isporuke nove generacije vatrozida

Rješenje će dati nove slojeve zaštite i zaštititi sistem i kada naraste obim rada na daljinu

Citrix i Check Point Software Technologies su se udružili s ciljem izrade nove generacije vatrozida (firewall) koji će osigurati dodatne slojeve zaštite i bolje štititi infrastrukturu u područnim uredima.

Citrix razvija sveobuhvatnu zaštitu za rubove WAN mreža, kombinirajući integrirane mogućnosti vatrozida i sigurnosnih mjera za rubove mreža.

Citrix i Check Point Software Technologies već nude zajedničko rješenje,  Citrix SD-WAN i Check Point CloudGuard. Planirana integracija Citrix SD-WAN-a i Check Point CloudGuard Edgea, te Check Point CloudGuard Connecta će još bolje štititi opremu u distribuiranim mrežama.


SAN JOSE, Calif., May 19, 2020

Broadcom - softver na čipu pomoću umjetne inteligencije prati i analizira mreže te uklanja zagušenje

Novi DX NetOps rješava zagušenje mreže uz pomoć AI praćenja i analitike

Broadcom je objavio DX NetOps kojeg pokreće Broadcom Silicon, prvo rješenje koje koristi umjetnu inteligenciju za praćenje i analiziranje rada. DX NetOps je softver smješten na čip i služi za naprednu trijažu i re-medijaciju mreža. Daje detaljni uvid u promet na mreži, skoro na nivou pojedinačnih paketa i tokova, te na osnovu toga uočava i uklanja zagušenja u mreži.


RALEIGH, N.C — May 27, 2020

Red Hat - Java za Kubernetes, Quarkus kao potpuno podržani run-time za rad u oblacima

Vodeći open-source softver dovodi Javu u razvoj modernih aplikacija

Red Hat javlja da je proširio svoj portfelj aplikacija dodatkom okvira Quarkus svojem Red Hat Runtimes kompletu. Uz pomoć Quarkusa, Red Hat omogućava Javu za Kubernetes i tako premošćuje procijep između tradicionalnih Java aplikacija i cloud okoliša.

Java je predstavljena pred 25 godina i do danas je ostala jedan od najpopularnijih programskih jezika. Dodatkom Quarkusa, Red Hat dovodi Javu u svijet modernih, cloud aplikacija i stvari kao što su mikro-servisi, kontejneri i serverless sustavi.

Quarkus povećava produktivnost razvojnih timova, efikasnost u radu obrada, uštede u troškovima rada i pouzdanost aplikacija.


RALEIGH, N.C. — May 8, 2020

Red Hat - Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities uveo Red Hat Process Automation Manager

Zajednička infrastruktura pomaže pri digitalizaciji i automatizaciji činovničkih poslova oko vrijednosnih papira i poboljšava efikasnost procedura i produktivnost

Red Hat je objavio da je kuća Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities uvela Red Hat Process Automation Manager kao dio svoje inicijative za digitalnu transformaciju koja će poboljšati brzinu i efikasnost rada kancelarijskog poslovanja.

Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities je financijska institucija u Japanu koja se bavi vrijednosnim papirima i najveća bankarska institucija u Japanu. Kompanija se bavi savjetovanjem i prikupljanjem sredstava za investicije za klijente širom svijeta. Najveći dio kancelarijskog posla u kompaniji je bio zasnovan na papirima, što je predstavljalo prepreku efikasnijem i točnijem radu, te problem kada se poslovanje širi.

Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities je razvio i uveo sistem kojim su digitalizirane konvencionalne napisane procedure kao što su otvaranje novog računa ili promjene adresa, pa su ih automatizirali i njima upravljaju pomoću Red Hat Process Automation Managera.

Standardizirajući sve procese i dokumente u svim jedinicama tvrtka je optimizirala sve kancelarijske poslove oko vrijednosnih papira, od šaltera do kancelarija. Tokovi poslova su kroz cijeli sistem projektirani i uvedeni pomoću Red Hat Process Automation Managera. Tvrtka je time ostvarila bolji uvid i kontrolu nad poslovnim tokovima. kancelarijski poslovi se sada obavljaju brže, sigurnije i s manje grešaka, a bolje se poštuju i propisi.

Red Hatova platforma omogućava upravljanje poslovnim procesima i pravilima poslovanja, optimizaciju poslovnih resursa i obradu složenih događaja.


PALO ALTO, Calif., June 2, 2020

VMware - VMware vSphere 7 - elastična infrastruktura za AI/ML aplikacije

VMware vSphere 7 integrira Bitfusion tehnologiju i korisnicima omogućava da na efikasni način sažimaju, sakupljaju i automatiziraju osiguranje GPU resursa na zahtjev za AI / ML aplikacije : Nova rješenja spremna za korištenje VMware softvera na Dell EMC za AI i HPC

VMware je objavio novu integriranu mogućnost u VMware vSphere 7 koja će korisnicima omogućiti osiguranje elastične infrastrukture-na-zahtjev za aplikacije koje koriste umjetnu inteligenciju (AI - artificial intelligence) i strojno učenje (ML - machine learning). Ta nova mogućnost, VMware vSphere Bitfusion, je razvijena nakon što je VMware lani kupio tvrtku Bitfusion koja je prednjačila u virtualizaciji hardverskih akceleratorskih resursa, uključivši tehnologiju za obradu grafike (GPU - graphics processing unit).

Hardverski akceleratori bitno poboljšavaju performanse AI/ML obrada koje često traju nekoliko sati ili više. Međutim, ti hardverski akceleratori su se teško mogli koris5titi u svim dijelovima poslovanja, jer je bilo teško takve resurse dijeliti s ostalim korisnicima. Kombinacija softvera od Bitfusiona i VMware vSphere omogućava široku uporabu takvih resursa.


Munich, May 19, 2020

Fujitsu - RunMyProcess pokreće iduću fazu digitalne transformacije poslovnih procesa

Izdanje novog modula DigitalSuite ProcessModeler ubrzava projektiranje digitalnih procesa, te ih čini ih sigurnijima i skalabilnijima ; Skraćuje vrijeme kreiranja procesa uvodeći nove elemente korisničkog sučelja ; Olakšava testiranje i re-konfiguraciju poslovne logike aplikacija u oblacima, na vlastitim lokacijama i u okolišima mobilnih uređaja

Fujitsu je za svoju razvojnu platformu RunMyProcess objavio alat za automatizaciju poslovnih procesa, DigitalSuite ProcessModeler, koji ubrzava projektiranje aplikacija

Novo izdanje modula DigitalSuite ProcessModeler donosi poboljšane mogućnosti za brže i sigurnije testiranje, uvođenje i proširivanje poslovnih procesa.

Novi ProcessModeler sadrži automatizaciju i pojednostavljivanje dizajna kao i bolje strukturiranu i intuitivniju kontrolu postavki.


Irvine, CA – June 4, 2020

Kofax - partnerstvo s Microsoftom u svrhu univerzalnog cloud rješenja za štampu i kontrolnog paketa

Kombinirano rješenje digitalno transformira tokove poslova, upravljanje sadržajima, poštivanje propisa, izvještavanje i sigurnost

Kofax je objavio partnerstvo s Microsoftom. Svrha udruživanja su nove vrijednosti za korisnike to Microsoft Universal Print rješenja, koji će moći koristiti Kofax ControlSuite, paket za upravljanje procesom štampanja i za pametni prihvat podataka. Novo rješenje će se moći koristiti za veliki raspon štampača i višenamjenskih uređaja (MFD - multi-function device) u oblacima i distribuiranom radnom okolišu.

Microsoftov Universal Print daje infrastrukturu za jednostavno, sigurno i mogućnostima bogato štampanje. U kombinaciji s Kofaxovim upavljačlim paketom Kofax ControlSuite, se dobiva jednostavnije i lakše konfiguriranje i upravljanje print serverima i lokalnim uređajima. Kofax ControlSuite radi s vrlo širokim rasponom štampača i više-funkcijskih uređaja,


Irvine, CA – May 19, 2020

Kofax - RPA robot automatizira državnu pomoć za otplate kredita na koje je utjecao COVID-19

Robot je sagrađen u svega 5 dana, a uštedio je 50.000 sati rada tako da je automatski ažurirao dokumente o zajmovima i umetnuo nove uvjete za otplatu.

Kofax je objavio da je nizozemska banka Rabobank razvila i uvela niz robota za robotičku automatizaciju procesa (RPA - Robotic Processing Automation) pomoću kojih je sprovela izmjene u kreditnoj dokumentaciji uzrokovane propisima vezanima za COVID-19. Ti roboti su omogućili da klijenti banke brže dobiju potrebnu im pomoć, a banka je pomoću samo jednog od tih robota već uštedjela 50.000 radnih sati (očekuje da će do kraja posla ta ušteda biti veća od 100.000 sati.

Nizozemska vlada je uvela niz mjera da se olakšaju posljedice COVID-19 epidemije. Jedna od tih mjera je odgoda na 6 mjeseci vraćanja kredita koje su uzele male poslovne organizacije, te smanjenje kamata na 2% kroz taj period.

Rabobank ima stotine tisuća takvih zajmova, a da bi se poštovale odredbe novih propisa, bilo je potrebno unijeti odgovarajuće izmjene u svoj toj kreditnoj dokumentaciji. To je ogroman posao u bilo kojim uvjetima, a ovaj puta ga je trebalo obaviti brzo, da bi klijenti čim prije osjetili dobrobiti novih propisa.

Odmah nakon što je nizozemska vlada objavila nove propise u Rabobanci su počeli s izradom Kofax robota koji će automatski ažurirati te stotine tisuća dokumenata. Robot je izrađen i pušten u rad već nakon pet dana, a cijeli posao oko izmjene dokumentacije je obavljen u roku od dva tjedna.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018