nv-2007

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2020. – srpanj

Novosti

15.06.20 – 12.07.20


u ovom broju:

. Fujitsu i NetApp - proširenje strateškog partnerstva za infrastrukturu za upravljanje podacima

- Fujitsu i NetApp - proširen portfelj proizvoda za pohranu podataka

- Fujitsu - nova generacija Quad-Socket PRIMERGY RX4770 M6 servera

- Fujitsu - super kompjuter Fugaku zauzeo prvo mjesto na svijetu na TOP500, HPCG, i HPL-AI listama

- Broadcom - Automation.ai pokreće rješenja za planiranje, razvoj i poslovne informacije

- Citrix - rješenje za povratak u urede

- Commvault - strateški sporazum s Microsoftom za SaaS i cloud tehnologija za upravljanje podacima

- Red Hat - proširenja za Ansible platformu za automatizaciju za bolju automatizaciju

- Red Hat - Red Hat Enterprise Linux pokreće budućnost super-računalstva

- VMware - istraživanje pokazalo da moderne aplikacije pomažu tijekom pandemije

- Kofax - rješenje za trgovanje u financijskom sektoru za velike količine podataka i kompleksne obrade dokumenata

- OpenText - Content Services tehnologija proširena za Microsoft Teams


Tokyo, June 30, 2020

Fujitsu i NetApp - proširenje strateškog partnerstva za infrastrukturu za upravljanje podacima

Fujitsu i NetApp će osigurati infrastrukturu za upravljanje podacima koja će upravljanje učiniti efikasnijim i omogućiti brže korištenje podataka ; Nova serija Fujitsu Storage ETERNUS, ETERNUS AB, ETERNUS HB, ETERNUS AX i ETERNUS HX, je idealna za sisteme kritične za poslovanje, HPC, virtualizirane sisteme i datotečne servere ; Fujitsu planira nova rješenja za AI, hibridne oblake i HPC u kojima se kombiniraju proizvodi i tehnologije od Fujitsa i NetAppa.

Fujitsu je objavio proširenje svog portfelja za pohranu s četiri nove serije iz Fujitsu Storage ETERNUS obitelji, koje koriste napredni NetAppov softver za upravljanje podacima. Ova objava predstavlja idući korak u strateškom partnerstvu Fujitsua i NetAppa.

Fujitsu je predstavio nove početne i srednje velike modele: ETERNUS AB, ETERNUS HB, ETERNUS AX i ETERNUS HX. Novi proizvodi će korisnicima omogućiti brže korištenje podataka, uz manje troškove rada i upravljanja.

ETERNUS AB i ETERNUS HB su prikladni za baze podataka koje su sastavni dio poslovno-kritičnih sistema, kao i za napredne znanstvene primjene koje se koriste u računalstvu visokih performansi (HPC - High Performance Computing). Ovi sistemi omogućavaju brzu obradu podataka (High-Speed Data Processing) koja se oslanja na performanse poluvodičkih diskova (Solid-State Drives), te na komunikacije za velike količine podataka (High-Volume Data Communication). U hibridnim oblacima, koji su kombinacija oblaka na vlastitoj opremi i javnih oblaka korisnici mogu smanjiti troškova rada i upravljanja tako da se sigurnosne kopije podataka i arhive prebace u javne oblake.

ETERNUS AX i ETERNUS HX su idealni za virtualizirane sisteme i servere za datoteke. Ovi modeli nude brza vremena odziva i pojednostavljeno upravljanje pristupa datotekama.

Modeli se mogu glatko proširivati do maksimuma od 24 čvora i kapaciteta od 26 petabajta.


Munich, June 30, 2020

Fujitsu i NetApp - proširen portfelj proizvoda za pohranu podataka

Fujitsu je proširio svoj portfelj proizvoda za pohranu podataka. Oslanjajući se na svoje partnerstvo s NetAppom koje traje dulje od 20 godina, Fujitsu sada nudi rješenja koja sadrže tehnologije kao što su all-flash, hibridna pohrana, softverski definirana pohrana, hiper-konvergentne infrastrukture, pohrana na vrpce i uređaje za zaštitu podataka.

Fujitsu je ojačao svoj portfelj ETERNUS proizvoda za pohranu - dodani su za NVMe spremni all-flash i hibridni sistemi, zasnovani na NetAppovoj tehnologiji. Fujitsu će prodavati i dvije kompletne linije NetAppovih proizvoda –NetApp AFF i FAS serije. Svi sistemi su optimizirani za integraciju s postojećim Microsoft SQL server, Oracle i SAP obradama.


Munich, June 18, 2020

Fujitsu - nova generacija Quad-Socket PRIMERGY RX4770 M6 servera

Nova generacija FUJITSU PRIMERGY RX4770 M6 servera maksimalno ubrzava rad mogućnosti za A, koristi nove Intel Xeon Scalable procesore i Intel Optane perzistentnu memoriju ; Do sada neviđene serverske performanse za zahtjevne poslove ; Širok raspon opcija za povezivanje i proširenja

Fujitsu je predstavio informatičku infrastrukturu koja ubrzava poslove koji obrađuju velike količine podataka. Nova generacija quad-socket PRIMERGY RX4770 M6 servera je središnja komponenta za data centre na vlastitim lokacijama i osigurava izuzetne performanse za poslove kao što su baze podataka u memoriji i analitičke obrade.

Novi dizajn sistem a koristi 3U format a može ići do 112 jezgri po sistemu. Ovaj mali format zahtijeva manje prostora za opremu u data centru.

Server oma novi kavez za disk jedinice kapaciteta do 24 2.5” SAS/SATA/NVME jedinica za pohranu.

Za upravljanje služi najnoviji Fujitsuov integrirani S5 kontroler a daljinsko upravljanje (iRMC integrated Remote Management Controller) i Fujitsu Software Infrastructure Manager (ISM) koji osigurava centraliziranu kontrolu kroz jedno jedinstveno sučelje za cijelu infrastrukturu data centra, uključivši servere, pohranu, umrežavanje, napajanje i hlađenje.


Tokyo, June 22, 2020

Fujitsu - super kompjuter Fugaku zauzeo prvo mjesto na svijetu na TOP500, HPCG, i HPL-AI listama

Super kompjuter Fugaku zauzeo mjesto Br. 1 na listi TOP500 super kompjutera, prvo mjesto na listi HPCG (High Performance Conjugate Gradient), te prvo mjesto na listi HPL-AI

Fujitsu je objavio da je super kompjuter Fugaku, kojeg su zajednički razvili Fujitsu i japanski istraživački institut RIKEN, osvojio prvo mjesto na svjetskoj listi TOP500 super kompjutera, prvo mjesto na međunarodnoj listi HPCG (High Performance Conjugate Gradient) koja mjeri brzinu obrada, te prvo mjesto za HPL-AI, koja mjeri performanse za poslove kao što su umjetna inteligencija i dubinsko učenje.


SAN JOSE, Calif., June 16, 2020

Broadcom - Automation.ai pokreće rješenja za planiranje, razvoj i poslovne informacije

Revolucionarni novi BizOps Insights pomaže optimizirati tokove vrijednosti, objavu koda i povećava pouzdanost instalacije

Broadcom je objavio rješenja koja ubrzavaju donošenje poslovnih i tehnoloških odluka. Sva ta rješenja zajedno čine okvir za donošenje odluka, zvan BizOps, koji usklađuje tehnologiju s poslovnim rezultatima.

Automation.ai pokreće obavještajne informacije o planiranju, razvoju i radu u Broadcomovim rješenjima ValueOps, DevOps i AIOps i pomaže pri optimizaciji toka vrijednosti.

·   ValueOps optimizira tok vrijednosti tako da usklađuje planirane investicije s planiranim razvojnim poslovima i prati izvršenje

·   DevOps prati napredovanje razvoja i uvođenje novih izdanja i osigurava njihovu kompletnost i kvalitetu, uz minimalne rizike.

·   AIOps analizira pouzdanost novih instalacija i mogućnosti za automatizaciju


FORT LAUDERDALE, Fla. – JUNE 22, 2020

Citrix - rješenje za povratak u urede

Fleksibilni radni modeli i proširene mikro-aplikacije pomažu pri povratku djelatnika na svoja radna mjesta

Citrix Systems je objavio novo pozadinsko rješenje za rad u uredima koje će olakšati povratak na normalni rad u uredima. Rješenje je zasnovano na Citrix® Workspace.

Citrix Workspace omogućava konzistentni način uredskog rada, uz poštivanje svih sigurnosnih i zdravstvenih mjera, kao što su:

·   Provođenje istraživanja o spremnosti djelatnika

·   Identificiranje i upravljanje stvarima koje su najvažnije kada se ljudi vrate u ured, kao što su gdje će smjeti sjesti, kako će se održavati sastanci timova, a kako sastanci s kupcima.

·   Primjena sigurnosnih protokola

·   Provjere zdravstvenog stanja i samo-certifikacija

·   Upravljanje prostorom da se osigura socijalna distanca

·   Mape lokacija i praćenje kontakata

·   Dizajn komunikacijskih strategija


Tinton Falls, N.J. – June 30, 2020

Commvault - strateški sporazum s Microsoftom za SaaS i cloud tehnologija za upravljanje podacima

Commvault je objavio da je sklopio višegodišnji sporazum s Microsoftom o integraciji Commvaultovog Metallic softvera-kao-servisa (SaaS - Software-as-a-Service) s Microsoft Azure.

Metallic povećava zaštitu Microsoft Office 365 podataka od slučajnih brisanja, oštećenja i zlonamjernih napada. Metallic nudi i cijeli niz opcija za sigurnosno kopiranje Microsoft SQL baza podataka.


RALEIGH, N.C. — June 23, 2020

Red Hat - proširenja za Ansible platformu za automatizaciju za bolju automatizaciju

Automatizacija za širok raspon platformi, javnih oblaka, mreža i sigurnosnih tehnologija, odmah spremna za uporabu pomaže korisnicima da brže krenu s pouzdanom automatizacijom

Red Hat je objavio proširenja za Ansible portfelj za automatizaciju (Red Hat Ansible Automation Platform) i nove kolekcije certificiranih Ansible sadržaja (Red Hat Certified Ansible Content Collections), sve za uporabu na Automation Hubu. Najnovije izdanje platforme pomaže organizacijama da se lakše šire na nove domene. Zbirke Ansible sadržaja su sastavni dio novog izdanja platforme su napisane i testirane i pomažu pri prikupljanju najnovijih automatizacijskih sadržaja.


RALEIGH, N.C. — July 2, 2020

Red Hat - Red Hat Enterprise Linux pokreće budućnost super-računalstva

Svjetski vodeća korporacijska Linux platforma služi kao operacijski sistem za tri najjača super-računala na svijetu, te četiri od najjačih deset

Red Hat je objavio da Red Hat Enterprise Linux služi kao operacijski sistem za tri najjača super-računala na svijetu i za četiri od deset najjačih prema listi TOP500. To dokazuje da Enterprise Linux može zadovoljiti potrebe i najzahtjevnijih računalnih okoliša.

Red Hat Enterprise Linux se glatko uklapa u razne arhitekture koje koriste vodeći super-kompjuteri i važna je komponenta u prodoru HPC-a u razne načine uporabe, uključivši AI, korporacijske obrade, kvantno računalstvo i računalstvo u oblacima.

Od super-računala na važećoj TOP500 list, Red Hat Enterprise Linux služi kao operacijski sustav na računalima:

·   Fugaku, računalu broj jedan s liste, kojeg je Fujitsu razvio za istraživački centar za računalne znanosti RIKEN iz Kobea, Japan.

·   Summit, računalo broj dva, instalirano u Oak Ridge National Laboratory u Oak Ridgeu, Tennessee, SAD.

·   Sierra, računalo broj tri instalirano u Lawrence Livermore National Laboratory, Livermore, Kalifornija, SAD.

·   Marconi-100, računalo broj devet instalirano u istraživačkom centru CINECA u Italiji.


PALO ALTO, Calif. - June 30, 2020

VMware - istraživanje pokazalo da moderne aplikacije pomažu tijekom pandemije

Globalno istraživanje pokazalo kako poslovne organizacije rade u vrijeme COVID-19 pandemije

VMware je objavio rezultate istraživanja koje je pokazalo da su organizacije imale koristi od novih aplikacija tijekom COVID-19 pandemije.

Rezultati su bilo bolji nego što se je očekivalo - svega 2% ispitanika je izjavilo da digitalna transformacija nije bila uspješna ni u jednom pogledu. Ključ uspjeha je bila tehnologija i aplikacije, te moderni alati.

Moderne aplikacije su pomogle da se pouzdano radi i u uvjetima pandemije, a ubrzale su i digitalnu transformaciju poslovanja.

Kao glavne koristi od modernih cloud aplikacija tijekom pandemije su navedeni mogućnost rada djelatnika na daljinu (54%); brzo uvođenje promjena kada su bile potrebne (42%), te pouzdano održavanje dostupnosti sistema (41%).


Irvine, CA – June 23, 2020

Kofax - rješenje za trgovanje u financijskom sektoru za velike količine podataka i kompleksne obrade dokumenata

Omogućava financijskim institucijama da povećaju efikasnost, da bolje poštuju propise i smanje vremena obrada

Kofax je objavio novo rješenje za trgovanje u financijskom sektoru. Trade Finance Solution. To je konfigurabilni okvir izgrađen na Kofax Intelligent Automation platformi, a ubrzava obradu tokova trgovinskih poslova  u financijskom sektoru. Rješenje automatizira obradu papirnatih i elektroničkih dokumenata koji sudjeluju u trgovinskim transakcijama, te pomažu bankama i ostalim financijskim institucijama da povećaju efikasnost i poštivanje propisa i skrate vremena obrada.


Waterloo, ON – 2020-7-9

OpenText - Content Services tehnologija proširena za Microsoft Teams

Alat za suradnju sada uključuje upravljanje OpenText informacijama, sigurnu i proširivu suradnju i upravljanje sadržajima

OpenText je objavio dostupnost tehnologije za servise za sadržaje (Content Services technology) za Microsoft Teams. Time se postiže mogućnost uporabe OpenText Content Services za upravljanje i kontrolu nad sadržajima.

OpenText® Extended ECM for Microsoft Office 365 integrira alate za rad sa sadržajima i suradnju u poslovne procese. Današnjom objavom  OpenText dodaje Microsoft Teamsu i alate za upravljanje informacijama te korisnicima i administratorima Teamsa pruža nove opcije za poštivanje propisa, upravljanje zapisima i arhiviranje. Extended ECM omogućava korisnicima pronalaženje Teams sadržaja u okviru konteksta relevantnih poslovnih procesa širom korporacije, te povezivanje s poslovnim aplikacijama kao što su Salesforce, SAP, ili Oracle.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018