nv-2008

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2020. – kolovoz

Novosti

13.07.20 – 16.08.20


u ovom broju:

-  Fujitsu - najjači super-kompjuter na svijetu, instaliran na njemačkom univerzitetu istražuje porijeklo svemira

- Fujitsu - prvo verificirano Intel Select rješenje  za HCI zasnovan na Nutanixu

- Fujitsu - Digital Annealer optimizira investicijski portfelj u španjolskoj banci

- Commvault - novi portfelj proizvoda za upravljanje podacima za brži prijelaz u oblake

- Red Hat - kako japanska telekom tvrtka optimizira poslovanje uz pomoć Red Hat Decision Managera

- VMware - VMware Digital Workspace rješenja za djelatnike koji rade na daljinu

- VMware - VMware Cloud on AWS za agilnost, kontinuitet poslovanja i bolju ekonomiku u oblacima

- Kofax - Kofax RPA pomaže gradskoj upravi u Nizozemskoj pri obradi zahtjeva za pomoć vezanu za COVID-19

- OpenText - izabrana platforma za upravljanje informacijama u američkim zdravstvenim institucijama

- OpenText - servisi za sadržaje za globalnu logističku tvrtku Agility Logistics


Munich, July 15, 2020

Fujitsu - najjači super-kompjuter na svijetu, instaliran na njemačkom univerzitetu istražuje porijeklo svemira

Prvi europski korisnik super-računala Fujitsu PRIMEHPC FX700, zvanog Fugaku ; FUJITSU Supercomputer PRIMEHPC FX700 koristi novi, na Armu zasnovani A64FX procesor za izuzetno dobre performanse i malu potrošnju energije ; Novu super kompjutersku tehnologiju će koristiti Univerzitet u Regensburgu, Njemačka, a koristiti će se za istraživanje porijekla svemira, ta za istraživanja vezana za rak i imunologiju

Fujitsu je na sveučilištu University of Regensburg u Njemačkoj instalirao novi Fujitsu super kompjuter, PRIMEHPC FX700 koji koristi novi na Armu zasnovani Fujitsu A64FX procesor. Sveučilišni projekt QPACE4 (QCD Parallel Computing Engine 4) će sada moći doseći nove uvide koristeći super kompjutersku tehnologiju koju je Fujitsu razvio za super kompjuter Fugaku, koji je nedavno svrstan na prvo mjesto na popisu TOP500 najvećih super-računala na svijetu.

Sveučilište u Regensburgu je prvi korisnik u Europi koji koristi Fujitsuov PRIMEHPC FX700 d A64FX procesorima, najnoviji model u dugom nizu super kompjutera koje je prvi na tržište izbacivao Fujitsu.

Znanstvenici sveučilišta u Regensburgu će koristiti znatno veću snagu novog superračunala za numeričke simulacije u sklopu istraživanja kvantne kromo-dinamike (QCD - quantum chromodynamics). To istraživanje će pomoći u boljem razumijevanju fundamentalnih čestica, uključivši unutarnju građu protona, što će u konačnici pomoći boljoj spoznaji o stanju svemira neposredno nakon Velikog praska (Big Bang). Super računalo će se koristiti i na polju bio-informatike, s fokusom na istraživanja raka i imunologije.


Munich, July 20, 2020

Fujitsu Offers Unmatched Application Performance with First Verified Intel Select Solution for Nutanix based HCI

Fujitsu - prvo verificirano Intel Select rješenje  za HCI zasnovan na Nutanixu

Fujitsu je prvi ponuđač koji je ponudio Nutanixov softver za konvergiranu infrastrukturu ((HCI - Nutanix hyperconverged infrastructure) s certifikatom, koja osigurava visoke performanse za zahtjevne poslove na Intel serverima. Verificirano rješenje Intel Select Solutions for Nutanix HCI za Fujitsu PRIMEFLEX for Nutanix Enterprise Cloud daje novi nivo performansi za poduzeća koja ovise o podacima,

Provedeni su strogi testovi za Intel certifikaciju koji su dokazali performanse novog Fujitsu PRIMEFLEX uređaja. Pečat Intel Select Solutions programa se izdaje samo za rješenja koja dokazano ispunjavaju stroge zahtjeve standarda za infrastrukturu data centara optimizirane za poslove uz verificirane performanse na Intel arhitekturi. Rješenje su zajednički razvili Fujitsu i Nutanix.

Kao za rad spreman multi-hipervizorski uređaj, PRIMEFLEX for Nutanix Enterprise Cloud sadrži sve data centar komponente i softver za upravljanje potreban za rad u agilnim multi-cloud okolišima. Izgrađen na snažnim i energetski štedljivim Fujitsu PRIMERGY x86 serverima koji koriste Intel Xeon Scalable procesore, koristi softverski definirane tehnologije za računanje, virtualizaciju i pohranu Nutanix HCI softvera. To pomaže pri orkestraciji aplikacija i zaštiti podataka, efikasnom korištenju prostora i sigurnosti - sve iz jednog jedinog rješenja zapakiranog u kutiju i spremnog za rad,


Munich, July 29, 2020

Fujitsu - Digital Annealer optimizira investicijski portfelj u španjolskoj banci

BBVA, jedna od najvećih financijskih institucija u Španjolskoj je odlučila iskušati Fujitsuov Digital Annealer da bi ispitala nove načine optimizacije investicijskog portfelja ; Digital Annealer daje veću obradnu snagu od tradicionalnih računala, pa može na osnovu historijskih podataka brzo vrednovati moguće kombinacije ; Dokaz koncepcije je jedan od nekoliko projekata u BBVA koji trebaju identificirati razne slučajeve financijskih konstrukcija koristeći kvantnu tehnologiju

Fujitsu je objavio da surađuje s drugom po veličini španjolskom bankom BBVA, na projektu koji treba dokazati valjanost koncepta (PoC - proof of concept) svog kvantnom tehnologijom inspiriranog optimizacijskog rješenja nazvanog Digital Annealer. Banka želi ustanoviti da li Digital Annealer može osigurati bolje performanse od tradicionalnih računalnih tehnika pri optimizaciji imovinskih portfelja, minimizirati rizike i maksimizirati povrat investicija. To se radi na osnovu analiziranja historijskih podataka.

Analiza portfelja zahtijeva računanje velikog broja raznih kombinacija, što je izuzetno složen posao, jer su kombinacije bezbrojne. Na primjer, pronalaženje optimalne mješavine portfelja na osnovu skupa od samo 20 dionica raznih poduzeća je posao vrednovanja od preko jednog kvintilijuna (1018) permutacija. Zbog te složenosti, optimizacija portfelja se je uvijek radila ručno, vrlo često na osnovu čistog nagađanja, a ne iskustvenih podataka i to zato jer je broj potrebnih računanja često prelazio mogućnosti običnih kompjutera. Međutim, Fujitsuov Digital Annealer je projektiran za rješavanje baš takvih problema u svega nekoliko minuta.

Fujitsuov Digital Annealer se već koristi za rješavanje različitih problema u mnogim granama djelatnosti, npr. za identificiranje optimalnih uzoraka šava za robotske varioce na montažnoj liniji u tvornici automobila, za planiranje najboljih ruta za dostavna vozila, pronalaženje idealnih mjesta za smještaj dijelova i redoslijeda prikupljanja u skladištima distribucijskih centara, za maksimiziranje povrata na investicije u komunalnim djelatnostima, a u farmaceutskom sektoru za brže pronalaženje novih preparata i za razvoj novih lijekova.


Tinton Falls, N.J. – July 21, 2020

Commvault - novi portfelj proizvoda za upravljanje podacima za brži prijelaz u oblake

Robusno novo sigurnosno kopiranje i oporavak, oporavak nakon katastrofa, HyperScale uređaj i mogućnosti za kontejnere

Commvault je objavio novi portfelj proizvoda za rad u oblacima i na vlastitim lokacijama koji inteligentno upravljaju podacima. Objavljen je i fleksibilni sustav plaćanja u vidu pretplate.

Novosti u portfelju su Commvault Backup & Recovery za sigurnosno kopiranje i rekonstrukciju, Commvault Disaster Recovery za oporavak nakon katastrofa, Commvault Complete Data Protection za potpunu zaštitu podataka i Commvault HyperScale X koji štiti sve poslove, uključivši kontejnere, virtualne sustave i baze podataka.


RALEIGH, N.C. — July 21, 2020

Red Hat - kako japanska telekom tvrtka optimizira poslovanje uz pomoć Red Hat Decision Managera

Poboljšano planiranje smanjuje troškove rada i neefikasnost radne snage

Red Hat je objavio da je japanska telekom tvrtka Jupiter Telecommunications (J:COM) uvela Red Hat Decision Manager da automatizira i optimizira poslove, kako bi smanjila troškove i povećala efikasnost radne snage.

Red Hat Decision Manager omogućava korisnicima da u svoje poslovne aplikacije ugrade naprednu logiku za donošenje odluka, te brzo i fleksibilno ažuriraju poslovna pravila ovisno o zahtjevima tržišta.

J:COM koristi Red Hat Decision Manager da automatizira i optimizira poslove oko usluga koje se pružaju kupcima, kao što je raspoređivanje usluga. Novi J:COMov sistem također povećava efikasnost servisiranja uzimajući u obzir posao koji treba obaviti, specifična znanja koja za to moraju imati serviseri, udaljenost koju treba preći da se dođe na mjesto intervencije i ostale varijable.


PALO ALTO, Calif., August 6, 2020

VMware - VMware Digital Workspace rješenja za djelatnike koji rade na daljinu

VMware je objavio nova rješenja za radna mjesta koja će pomoći kompanijama da sigurno vrate djelatnike u urede kada se poslovanje oporavi ; VMware Horizon 8 omogućava otporno poslovanje, za uporabu hibridnih oblaka i integriranih aplikacija.

VMware je predstavio nove i proširena mogućnosti namijenjene radnoj snazi budućnosti. U to su uključeni paket novih rješenja za radna mjesta i nove mogućnosti za VMware Workspace ONE Intelligent Hub. Nove mogućnosti su razvijene da bi pomogle sigurnom povratku djelatnika urede, kada se stanje s virusnom pandemijom normalizira.

Koristeći Workspace ONE Proximity, korisnici će pomoći svojim djelatnicima da se sigurno vrate u urede, koristeći Bluetooth Low Energy (BLE) signale da bi otkrili moguće ugroze, da bi obavijestili kolege o promijenjenim uvjetima i dali informacije o mjestu u uredu na kojem se nalaze. Mehanizm će se moći koristiti i za rezerviranje radnih stolova i sobi za sastanke, za pronalaženje puta po uredskim zgradama, te pomoći u poslovima vezanim za ponovno otvaranje uredskih prostorija:

·   Automatsko izvještavanje I lokacijama I obavijesti o blizini drugih suradnika

·   Alati za pokazivanje mjesta na kojem se djelatnici nalaze

·   Administrativni uvid u područja gdje treba provesti dubinsko čišćenje

·   Ograničenja za broj prisutnih I poštivanje propisane udaljenosti među osobama

·   Komunikacijske strategije za sve kanale

·   Digitalne značke za ulazak u prostorije, kioske, štampače I još mnogo toga

·   Rezervacija radnih stolova I soba za sastanke

·   Navigacija po uredskim zgradama

Da bi ispitao nova rješenja, VMware je uveo i koristi svoju vlastitu Workspace ONE infrastrukturu.

VMware Horizon 8 je uveo više novih mogućnosti, kao što su proširene opcije za rad u hibridnim oblacima i u režimu više oblaka, nove mogućnosti za trenutno kloniranje, aplikacijska sučelja za VMware Horizon REST, potporu za unificirane komunikacije I suradnju, te potporu za aplikacije koje rade pod Linuxom.


PALO ALTO, Calif. -

VMware - VMware Cloud on AWS za agilnost, kontinuitet poslovanja i bolju ekonomiku u oblacima

Nove mogućnosti proširuju dostupnost, smanjuju troškove i omogućavaju migraciju i modernizaciju aplikacija u VMware Cloud on AWS okolišu

VMware je objavio nove mogućnosti koje će još više poboljšati ekonomsku vrijednost rješenja VMware Cloud on AWS i ispuniti potrebe za modernizaciju aplikacija, osiguranje kontinuiteta poslovanja, otpornost i migracije u oblake.

VMware Cloud on AWS je zajednički razvijeni servis koji povezuje VMware Cloud Foundation i Amazon Web Services (AWS), uz optimizirani pristup na AWS servise. Servis nudi vrlo brzu migraciju u oblake koju pokreću VMware HCX i vMotion u kombinaciji s konzistentnom infrastrukturom za hibridne oblake. Jednom migrirane aplikacije korisnici mogu koristiti, upravljati njima i modernizirati ih pomoću portfelja VMware Tanzu, kao i integrirati sa servisima razvijenima za AWS.


Irvine, CA – July 28, 2020

Kofax - Kofax RPA pomaže gradskoj upravi u Nizozemskoj pri obradi zahtjeva za pomoć vezanu za COVID-19

Kofax RPA, uveden za svega tri dana, sada za nekoliko sekundi obrađuje više od 1.500 molbi i to bez greški.

Kofax je objavio kako Kofax Robotic Process Automation (RPA) pomaže nizozemskom gradu Ede da brzo obradu molbe za pomoć osoba koje su zapale u poteškoće zbog COVIDa-19. Gradski službenici ne moraju satima upisivati podatke iz zahtjeva i mogu brzo odobriti pomoć postradalima.

TOZO (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers) nizozemskim građanima isplaćuje do 1.500€ koje je osigurala vlada za pomoć vezanu za COVID-19. Program uključuje i zajmove poslovnim organizacijama u iznosima do 10.157€. Ručni upis podataka s molbi može potrajati 3-5 minuta po molbi, a postoji i mogućnost grešaka pri unosu. Rješenje koje se oslanja na Kofax RPA ubrzava proces odobravanja jer automatski prihvaća podatke koje građani unose on-line.


Waterloo,ON – 2020-8-6

OpenText - izabrana platforma za upravljanje informacijama u američkim zdravstvenim institucijama

Dogovor oko uvođenja paketa OpenText Content Suite i OpenText AppWorks donosi veće kapacitete za rad na daljinu, automatizaciju procesa i digitalne transformacije

OpenText je objavio da su američki nacionalni instituti za zdravstvo (NIH - National Institutes of Health) proširili uvođenje paketa OpenText Content Suite i OpenText AppWorks koji služe za upravljanje informacijama u toj agenciji. OpenText će NIH-u pomoći oko uvođenja sustava za upravljanje elektroničkim dokumentima i tokovima poslova oko dokumenata , kako bi se poboljšali interni procesi i osiguralo poštivanje propisa vezanih za informacije o kliničkim ispitivanjima, laboratorijskim dokumentima i dokumentaciji sustava za kvalitetu.

NIH je glavna savezna agencija koja provodi osnovna, klinička i međunarodna medicinska istraživanja, te istražuje uzroke, načine liječenja i lijekove za obične i rijetke bolesti. Novi dogovor između OpenTexta i NIH-a je nastavak suradnje na uspješnom uvođenju OpenTextovih rješenja za upravljanje informacijama i automatizaciju procesa u Nacionalnom institutu za alergije i zarazne bolesti (NIAID - National Institute of Allergy and Infectious Diseases).


Waterloo, ON – 2020-7-15

OpenText - servisi za sadržaje za globalnu logističku tvrtku Agility Logistics

OpenText pomaže svjetski vodećoj logističkoj kompaniji da optimizira poslovanje i učini ga otpornijim

OpenText je objavio da je tvrtka Agility Logistics, jedna od svjetski vodećih pružatelja logističkih usluga uvela OpenText Content Services da bi optimizirala svoje poslovanje širom svijeta, uključivši kopneni, zračni i pomorski transport za više od 60-000 korisnika u 100 zemalja.

Agility Logistics omogućava tvrtkama da prevoze, upravljaju i distribuiraju robu koja je srž globalne trgovine. Svaka pošiljka uključuje trag od papirnatih dokumenata – kao što su avionski tovarni listovi, fakture i otpremnice. Za sve ti dokumente je ranije bilo potrebno po nekoliko dana da stignu na odredište i posluže pri obradi tereta. Da osigura otpornost dokumenata tokom cijelog puta Agility Logistics je uveo OpenTextove tehnologije za upravljanje informacijama i otvorio jedinstveni, integrirani i centralizirani repozitorij za prihvat, razmjenu i upravljanje dokumentima.

Agility je odabrao slijedeća OpenText rješenja:

·   OpenText™ Intelligent Capture za skeniranje i pretvorbu dokumenata u PDF format i spremanje meta-podataka za kasnija pretraživanja

·   OpenText™ Documentum kao platformu za upravljanje sadržajima, integriranu s tvrtkinim logističkim i financijskim aplikacijama

·   OpenText™ Documentum xCP za izradu modernih korisničkih sučelja

·   OpenText™ InfoArchive za čuvanje podataka i sadržaja u skladu s propisima


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018