nv-2010

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2020. – listopad

Novosti

21.09.20 – 18.10.20


u ovom broju:

-  NetApp - NetAppov Spot donosi dostupnost, automatizaciju i uštede za poslove u oblacima pomoću Microsoft Azure Spot virtualnih mašina

- Fujitsu - novi super kompjuter za Canon

- Fujitsu novi PRIMERGY GX2460 M1 Server pokretan pomoću NVIDIA GPU-a

- Fujitsu - novi profesionalni tablet STYLISTIC Q5010, jaki i tihi

- Fujitsu - tehnologija za digitalno upravljanje povjerenjem osigurava autentičnost poslovnih podataka

- Fujitsu - tehnologija za sprječavanje krivotvorenja kod autentifikacije pomoću slike lica

- Commvault - Metallic Cloud Storage servis

- Red Hat - Cloud analitika s Kubernetes data servisima

- VMware - rješenja za distribuiranu radnu snagu

- Red Hat - integracija Red Hat Ansible automatizacijske platforme u Red Hat OpenShift okoliše širi automatizaciju hibridnih oblaka

- Red Hat - Red Hat OpenShift za španjolsku digitalnu banku Pibank

- VMware - predstavljen projekt Monterey - ponovno osmišljavanje arhitekture za hibridne oblake koja će podupirati iduću generaciju aplikacija

- VMware - prošireni Tanzu portfelj ubrzava modernizaciju infrastrukture i aplikacija

- OpenText - elektronički potpisi dostupni organizacijama bilo koje veličine

- OpenText - phishing prijevare i COVIG 19 pandemija

- Kofax - istraživanje pokazalo da je mogućnost rada s tek malo kodiranja ključna za uspjeh transformacije digitalnih workflow poslova

- Microsoft i AT&T - globalna optimizacija povezivanja IoT uređaja


SUNNYVALE, Calif. – September 23, 2020

NetApp - NetAppov Spot donosi dostupnost, automatizaciju i uštede za poslove u oblacima pomoću Microsoft Azure Spot virtualnih mašina

Nove mogućnosti za Elastigroup od NetAppovog Spota omogućavaju korisnicima da lako primjene Azure Spot virtualne mašine na širi raspon poslova i postignu uštede i do 90%

NetApp je objavio početak isporuka virtualnih mašina (VM-ova) za Microsoft Azure Spot. NetApp je nedavno kupio Spot, kompaniju koja se bavi upravljanjem računalnih resursa i optimizacijom troškova. Elastigroup jedna od usluga iz Spotovog paketa.

Spotov Elastigroup pojednostavljuje i automatizira računalnu infrastrukturu, dodjelu resursa i automatsko proširivanje uz značajne uštede i do 90%. Elastigroup postiže te prednosti tako da pouzdano upregne višak kapaciteta pružatelja cloud usluga. Elastigroup je do sada imao potporu samo za Azureove VM-ove niskog prioriteta, ali sad ima punu potporu za Azure Spot VM-ove.


Tokyo, September 23, 2020

Fujitsu - novi super kompjuter za Canon

Super kompjuter koristi tehnologiju najbržeg računala na svijetu, Fugaku, kojeg su razvili Fujitsu i Riken ; Fujitsuov super kompjuter PRIMEHPC FX1000 će doprinijeti Canonovoj inicijativi za proizvodnju bez prototipova ; Fujitsuov novi sistem se sastoji od računala PRIMEHPC FX1000 s 192 čvora, s očekivanim performansama od 648.8 TFLOPS (teraflopa)

Fujitsu je objavio da je od Canona primio narudžbu za novo super računalo.

Sustav se sastoji od Fujitsuovog računala Supercomputer PRIMEHPC FX1000, koje koristi tehnologiju koju su za najbrži super kompjuter na svijetu Fugaku, koju su zajednički razvili Fujitsu i japanski institut RIKEN. Očekuje se da će novi kompjuter postići brzinu od 648,8 teraflopa (TFLOPS - Tera Floating Point Operations Per Second = operacija za aritmetiku pomične decimalne točke/zareza).

Super kompjuter će se koristiti za Canononovu inicijativu za proizvodnju "bez prototipa". Sistem treba proraditi tijekom prve polovice 2021.

Glavne komponente novog sistema su:

Glavni sistem

Glavni sastavni proizvod

Fujitsu Supercomputer PRIMEHPC FX1000

Broj polica

1 (polu-polica)

Broj čvorova za računanje (broj procesorskih jezgri)

192 (9.216)

Teoretska brzina računanja

648,8 TFLOPa

Ukupni kapacitet memorije

6 terabajta

Podsistem za pohranu

Ukupni efektivni kapacitet

1,5 petabajta

Server za periferiju i pohranu

Značajni sastavni proizvodi

Fujitsu Server PRIMERGY RX2530 M5/RX2540 M5
Fujitsu Storage ETERNUS DX60 S5/AF250 S3

Munich, October 05, 2020

Fujitsu novi PRIMERGY GX2460 M1 Server pokretan pomoću NVIDIA GPU-a

Fujitsuov raspon PRIMERGY GX2460 M servera pokretanih pomoći NVIDIA GPU-a za obrade s umjetnom inteligencijom i druge zahtjevne poslove.

Fujitsu je proširio portfelj PRIMERGY GX servera ubrzanih pomoću NVIDIA GPU, koji osigurava brzinu potrebnu za poslove koji koriste umjetnu inteligenciju (AI) i zime ju čine dostupnim za korisnike mainframe računala.

Novi Fujitsu Server PRIMERGY GX2460 M1 je projektiran baš za poslove ubrzane pomoću GPU-a. Ubrzavaju se ne samo -računalne sposobnosti nego i brzina prijenosa podataka.


Munich, September 29, 2020

Fujitsu - novi profesionalni tablet STYLISTIC Q5010, jaki i tihi

Predstavljen jaki i tihi tablet FUJITSU STYLISTIC Q5010. Najizdržljiviji Fujitsuov tablet sada radi još bolje. Novi model ima novo kućište i najnoviji Intel Pentium Silver procesor

Fujitsu je objavio bovi model tablet računala, STYLISTIC Q5010. Opremljen je novim kućištem otpornim na prašinu i prolivenu tekućinu koje ima ojačane uglove, i ojačanim staklom ekrana. Tablet je testiran u skladu s vojnim specifikacijama MIL-STD-810H.

Ekran je full HD anti-glare veličine 10,1 inča, ima spremište za pisaljku, opremljen je sigurnosnim mjerama korporacijske razine i jakom baterijom, a teži svega 605 grama. STYLISTIC Q5010 je idealan za vrlo pokretne korisnike iz sektora kao što su javna sigurnost, transport, logistika, proizvodnja, zdravstvena skrb i maloprodaja.

Za rad u uredu STYLISTIC Q5010 se pretvara u osobno računalo - ima opcionalnu docking stanicu s priključkom za tipkovnicu i lokalnu mrežu, kao i ispravljačem za punjenje baterije.


Kawasaki, October 06, 2020

Fujitsu - tehnologija za digitalno upravljanje povjerenjem osigurava autentičnost poslovnih podataka

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvijena tehnologija za upravljanje povjerenjem koja može jamčiti autentičnost poslovnih podataka koje razmjenjuju poslovni i državni korisnici. Tehnologija može potvrditi kada i tko je kreirao podatke, te da li ih je netko neovlašteno mijenjao, čime se postiže da se u takve podatke može imati povjerenje.

Tehnologija osigurava povjerljivost podataka bez mijenjanja korisničkog sučelja prema cloud servisu. Uz pomoć ove tehnologije u oblak se instalira Fujitsuov vlastiti Trust as a Service (TaaS) sloj koji jamči autentičnost.


Kawasaki, Japan, September 18, 2020

Fujitsu - tehnologija za sprječavanje krivotvorenja kod autentifikacije pomoću slike lica

Nova tehnologija može otkriti pokušaje lažnog prepoznavanja lica pomoću podmetnutih fotografija

Fujitsu Laboratories je objavio razvoj tehnologije za prepoznavanje lica koja koristi konvencionalne kamere ali ipak otkriva pokušaje varanja pomoću podmetnutih fotografija ili slika s Interneta.

Konvencionalna tehnologija za prepoznavanje lica ovisi o skupim specijaliziranim uređajima kao što su kamere koje snimaju u spektru bliskom infra-crvenim valnim dužinama, ili se od korisnika traži da pomakne glavu lijevo-desno, što otežava pokušaj varanja s fotografijama osoba čiji se identitet želi zloupotrijebiti. Međutim, takva rješenja povećavaju cijenu uređaja i/ili vrijeme potrebno da se provjeri identitet. Da bi riješio te probleme, Fujitsu je razvio tehnologiju za analizu slike lica koja će otkriti sitne razlike između autentične slike živog lica i krivotvorine.


Tinton Falls, N.J. – October 6, 2020

Commvault - Metallic Cloud Storage servis

Novi servis omogućava glatko uvođenje pohranu sigurnosnih kopija u oblacima, štiti od ransomwarea i nudi dodatnu sigurnost podataka

Commvault je objavio dostupnost servisa Metallic Cloud Storage Service. Radi se o potpuno integriranom sustavu za pohranu u oblacima koji radi s Commvault Backup and Recovery softverom i HyperScale™ X uređajem. Metallic Cloud Storage Service stapa tehnologiju Commvaulta i Microsoft Azurea, za veću sigurnost i lakša proširenja, kojima upravlja Commvault Command Center.

Metallic Cloud Storage Service s Commvaultovim softverom za upravljanje podacima ide dalje od jednostavnog upravljanja podacima i smanjuje rizike od raznih prijetnji u okolišima hibridnih oblaka.


RALEIGH, N.C. — September 22, 2020

Red Hat - Cloud analitika s Kubernetes data servisima

Red Hat OpenShift Container Storage 4.5 donosi proširenu potporu za podatke dok miruju, kada su u pokretu i kada su u akciji, na vodećoj korporacijskoj Kubernetes platformi

Red Hat je objavio izdanje Red Hat OpenShift Container Storage 4.5, koje omogućava Kubernetes podatkovne servise za moderne cloud aplikacije u otvorenim hibridnim oblacima. Tijesno integrirano s Red Hat OpenShift kontejnerskoj platformi, vodećoj korporacijskoj Kubernetes platformi, Red Hat OpenShift Container Storage 4.5 je projektiran da organizacijama omoguće aplikacijsku arhitekturu.

Red Hat OpenShift Container Storage je dinamičko rješenje za perzistentnu pohranu za mnoge servise na Red Hat OpenShift kontejnerskoj platformi.

Red Hat Data Services nude načelna cloud rješenja za jednostavniji pristup podacima i transformaciju.


PALO ALTO, Calif. - VMworld 2020 - September 29, 2020

VMware - rješenja za distribuiranu radnu snagu

Platforma VMware Secure Access Service Edge Platform donosi nove mogućnosti za inteligentno upravljanje i siguran pristup do aplikacija i informacijama

VMware je na konferenciji VMworld 2020 objavio "Future Ready" (za budućnost spremna) rješenja za radnu snagu. Rješenja nude nove sigurnosne mogućnosti i jednostavnije upravljanje. Rješenja kombiniraju mogućnosti koje sadrže VMware Secure Access Service Edge (SASE), Digital Workspace i Endpoint Security.

Slabosti klasičnog umrežavanja su mogućnost automatizacije, proširenja u oblacima i intrinzična sigurnost potrebna za spajanje aplikacija, podataka i korisnika u globalnim poslovnim mrežama. VMwareova SASE platforma povezuje umrežavanje u oblacima, sigurnost u oblacima i Zero Trust pristup mrežama s najboljim mogućnostima za mrežnu sigurnost, fleksibilnost, agilnost i skalabilnost.


RALEIGH, N.C. — October 13, 2020

Red Hat - integracija Red Hat Ansible automatizacijske platforme u Red Hat OpenShift okoliše širi automatizaciju hibridnih oblaka

Integracija između Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes i Red Hat Ansible Automation Platform spaja putem automatizacije tradicionalne platforme, kontejnere i rubove mreže

Red Hat je objavio da je integracijom Red Hat Ansible Automation platforme i Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetesa učinjen značajni korak prema automatizaciji korporacijskog poslovanja.

Ansible Automation Platform i Red Hat OpenShift su izgrađeni u sklopu open source projekata za Ansible i Kubernetes. Red Hat Advanced Cluster Management pomaže pri upravljanju i proširivanju OpenShift klastera u hibridnim oblacima i osiguravaju bolje upravljanje korporacijskim Kubernetes platformama.


RALEIGH, N.C. — October 7, 2020

Red Hat - Red Hat OpenShift za španjolsku digitalnu banku Pibank

Red Hatova otvorena hibridna cloud platforma je prepolovila vrijeme i troškove uvođenja

Red Hat je objavio da je španjolska banka Pibank. članica grupe Grupo Pichincha, pomoću Red Hat OpenShifa uvela novi način poslovanja.

Grupo Pichincha je uočila priliku da korisnicima koji žele jednostavne i lake bankarske usluge bez papirologije ponudi novi način poslovanja i pokrenula digitalnu banku nazvanu Pibank. Pibanku je trebala cloud platforma koja će omogućiti brzi razvoj, uvođenje i rad sa servisima  koja će omogućiti brzo prilagođavanje potrebama klijenata.

Pibank je ostvaren oz pomoć korporacijske Kubernetes platforme, Red Haovog OpenShifta, na Red Hatovom Enterprise Linuxu, u kombinaciji s Red Hat OpenShift Container Storage. Projekt je od planiranja i dizajna, do živog rada na Red Hat OpenShiftu  proradio u roku od četiri mjeseca.


PALO ALTO, Calif. - VMworld 2020 - September 29, 2020

VMware - predstavljen projekt Monterey - ponovno osmišljavanje arhitekture za hibridne oblake koja će podupirati iduću generaciju aplikacija

Nova inicijativa za proširenje VMware Cloud Foundationa za potporu SmartNIC tehnologije za bolje performanse, distribuiranu sigurnost i konzistentni rad svih aplikacija

VMware je objavio projekt Monterey koji daje uvid u novu tehnologiju za razvoj data centara koji će moći pratiti izazove slijedeće generacije aplikacija, uključivši umjetnu inteligenciju (AI), mašinsko učenje i 5G aplikacije. VMware je objavio i suradnju na tom polju s partnerima među kojima su Intel, NVIDIA, Pensando Systems, Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise (HPE) i Lenovo.


PALO ALTO, Calif. - VMworld 2020 - September 29, 2020

VMware - prošireni Tanzu portfelj ubrzava modernizaciju infrastrukture i aplikacija

Ažurirane mogućnosti za Tanzu donose potporu za VMware Cloud on AWS, te rješenja Azure VMware i Oracle Cloud VMware

VMware je objavio proširenja za Tanzu potporu za cijeli VMware Cloud on AWS, Azure VMware Solution i Oracle Cloud VMware Solution, kao i partnerstvo s tvrtkom GitLab. VMware Tanzu je portfelj proizvoda i usluga za modernizaciju aplikacija i infrastrukture u svrhu boljeg razvoja softvera.

VMware Tanzu proizvodi uključuje inovacije i tehnologije koje su razvijene u suradnji s tvrtkama Bitnami, Heptio, Pivotal i Wavefront. VMware je nedavno objavio pakete koje sadrže te proizvode u vidu četiri paketa nazvana Tanzu editions.


Waterloo, ON – 2020-10-8

OpenText - elektronički potpisi dostupni organizacijama bilo koje veličine

OpenText Core Signature je sada dostupan i priuštiv i malim i srednjim poslovnim korisnicima, a naravno i velikim organizacijama i piscima softvera

OpenText je objavio da je proširio ponudu proizvoda za elektronički potpis, pa je on sada dostupan i priuštiv i manjim i srednjim korisnicima, a ne samo velikima. Rješenje je prikladno i za velike korporacije te za pisce softvera. Rješenje sada sadrži opciju za Core Signature, s punim mogućnostima, po cijeni koja je isplativa i malim i srednjim korisnicima. Piscima softvera se nudi Core Signature Service, koja će im omogućiti ugradnju e-potpise u posebno razvijane aplikacije.

OpenText Core Signature omogućava potpisivanje ponuda, ugovora i ostalih dokumenata, na brz i komotan način. OpenText portfelj elektroničkih potpisa omogućava ubacivanje elektroničkih potpisa u poslovne procese.


Waterloo, ON – 2020-9-22

OpenText - phishing prijevare i COVIG 19 pandemija

Globalno istraživanje je pokazalo da je količina e-pošte porasla za 34% u odnosu na prošlu godinu, no cyber zaštita nije povećana proporcionalno

OpenText je objavio izvještaj "COVID-19 Clicks: How Phishing Capitalized on a Global Crisis" koji je pokazao što ljudi znaju o phishing napadima i što ih navodi da kliknu na potencijalno zloćudne poveznice, kao i općenite sigurnosne navike u vrijeme kada vlada COVID-19.

Izvještaj ukazuje na to da se kompanije i kupci neopravdano uzdaju u sigurnost cyber svijeta. Od svih ispitanih, njih 95% prepoznaje da phishing predstavlja sigurnosni problem, no njih 76% je ipak otvorilo e-poštu od nepoznatih pošiljatelja. Istraživanje je pokazalo da je poželjno organizirati izobrazbu o sigurnosnim mjerama.


Irvine, CA – September 22, 2020

Kofax - istraživanje pokazalo da je mogućnost rada s tek malo kodiranja ključna za uspjeh transformacije digitalnih workflow poslova

Istraživanje "Kofax 2020 Intelligent Automation Benchmark" je pokazalo da je mogućnost rada uz tek malo kodiranja ključna za uključivanje "Građanskih pisaca aplikacija" i premošćuje pukotinu između informatičara i poslovnih korisnika

Kofax je objavio rezultate istraživanja "Kofax 2020 Intelligent Automation Benchmark Study". Izvještaj je pokazao da organizacije koje koriste inteligentne platforme za automatizaciju koje zahtijevaju tek minimum kodiranja postižu najveće uspjehe u digitalnoj transformaciji njihovih tokova poslova.

U istraživanju je sudjelovalo 450 osoba širom svijeta koje donose odluke koje se tiču automatizacije i umjetne inteligencije, kao i poslovne rukovoditelje. Korisnici sve više traže funkcionalnost koja će im pomoći da svoj posao obave efikasnije.

Od svojih informatičkih platformi očekuju jaku integraciju s postojećom tehnologijom, platformu s kojom se brzo i lako nauči raditi, platformu s kojom se lako radi.


DALLAS and REDMOND, Wash., Sept. 22, 2020

Microsoft i AT&T - globalna optimizacija povezivanja IoT uređaja

Novo rješenje izgrađeno na AT&T-ovoj globalnoj mobilnoj mreži i Microsoftovom Azure Sphere će omogućiti sigurno i lako priključivanje IoT uređaja širom svijeta ; Poslovni korisnici će moći priključivati svoje uređaje i strojeve na svoje vlastite sigurne cloud okoliše, a za sigurnost će se brinuti Azure Sphere.

Microsoft i AT&T su se udružili da bi korisnicima širom svijeta omogućili glatko priključivanje strojeva i opreme na vrlo sigurnu mrežu. AT&T surađuje s Microsoftom da razviju integrirano IoT (Internet-of-Things - Internet-Stvari) rješenje s Azure Sphere.

Novo rješenje koristi zaštićenu arhitekturu koju ima Azure Sphere, sveobuhvatno rješenje za IoT sigurnost koje sadrži hardver, operacijski sustav i cloud servise s Azure IoT servisima i globalnu višeslojnu sigurnost AT&T-ove osnovne mreže.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018