nv-2103

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2021. – ožujak

Novosti

22.02.21 – 21.03.21


u ovom broju:

-  NetApp - uključivanje u Aston Martin tim za razvoj strategije za formulu jedan trke

- Fujitsu i RIKEN - do kraja završen razvoj super-kompjutera Fugaku, najbržeg na svijetu

- Fujitsu - Platforma za zajednički projekt 9 sveučilišta i 2 istraživačke institucije

- Fujitsu - novi PRIMERGY RX server zasnovan na AMD procesorima

- OpenText - izašlo cloud izdanje OpenText Cloud Edition 21.1

- OpenText - detekcija i posluživanje krajnjih točaka u oblacima

- OpenText - kako pravnička kuća Phillips Lytle LLP transformira postupke otkrivanja

- Red Hat - najnovija verzija Red Hat OpenShifta, s poboljšanjima za Kubernetes platformu za tradicionalne i cloud aplikacija

- Red Hat - sigurniji temelji za moderne aplikacije nakon što je Enterprise Linux 8 još jednom obnovio FIPS 140-2 certifikat

- Red Hat - certifikat po zajedničkim certifikacijskim kriterijima za Red Hat Enterprise Linux 8

- Red Hat - Ansible Automation Platform za brže isporuke Lidl i Kaufland prodavaonicama

- VMware - infrastruktura spremna za razvoj umjetne inteligencije, za naprednije digitalno poslovanje

- VMware - proširene mogućnosti za upravljanje u multi-cloud okolišu


SUNNYVALE, Calif. — March 1, 2021

NetApp - uključivanje u Aston Martin tim za razvoj strategije za formulu jedan trke

Partnerstvo za poboljšanje performansi formula jedan vozila

NetApp i Aston Martin Cognizant Formula One su objavili višegodišnje partnerstvo u sklopu priprema za povratak u formula jedan takmičenje. Aston Marti se vraća na F1 trkališta nakon 60 godina izbivanja, a NetApp će pomoći da se pri tom nastajanju iskoristi snaga podataka.

Aston Martin Cognizant Formula One Team će koristiti NetAppovu opremu u projektnim uredima, tvorničkim pogonima i na trkalištima, za projektiranje, analizu podataka i razradu strategije trka. Pri tome će se paziti i na zaštitu i sigurnost podataka i poštivanje intelektualne svojine. Standardizacijom na NetApp opremu na svim platformama ova britanska trkača ekipa će maksimalno iskoristiti resurse i izbjeći neučinkovite silose za podatke.


Tokyo, March 09, 2021

Fujitsu i RIKEN - do kraja završen razvoj super-kompjutera Fugaku, najbržeg na svijetu

Istraživači širom svijeta dobili pristup do vrhunskih kompjuterskih resursa

Fujitsu i RIKEN, istraživačka organizacija za informatičke znanosti i tehnologiju (RIST - Research Organization for Information Science and Technology) su objavili da je do kraja završen njihov zajednički razvoj super-računala Fugaku, koji je počeo još godine 2014, te da počinje njegovo zajedničko korištenje.

Istog dana su RIKEN i RIST ponudili korištenje Fugakua istraživačkim, akademskim i industrijskim korisnicima širom svijeta.

Fugaku je dva puta za redom zauzeo prvo mjesto na četiri liste super-računala; TOP500, HPCG, HPL-AI i Graph 500, a već tijekom probnog rada je korišten u okviru istraživačkih projekata za borbu protiv COVIDa-19", simulaciju fluidnih sustava, mete reološke proračune. upao među finaliste nekoliko natjecanja, itd.

Fugaku je već sada pokazao da će postati ključna platforma na polju tehnologije, znanosti i razvoja društva.


Tokyo, March 09, 2021

Fujitsu - Platforma za zajednički projekt 9 sveučilišta i 2 istraživačke institucije

Fujitsu koristi iskustva o integraciji za stvaranje novog sustava koji će biti povezan sa sustavima za pohranu i umrežavanje u efikasnu i sigurnu cjelinu za prikupljanje, pohranu i analizu podataka ; Platforma se sastoji os 368 Fujitsu PRIMERGY CX2550 servera s najnovijim procesorima i 40 Fujitsu PRIMERGY GX 2570 servera s grafičkim procesorima, za ukupni kapacitet pohrane od 27 petabajta ; U suradnji s akademskom informatičkom mrežom "SINET" nova platforma nudi širok raspon računalnih resursa

Fujitsu je objavio da je završena izgradnja njegove platforme za društvena istraživanja pokretane podacima (Data-Driven Social Creation Platform) koja će omogućiti realizaciju koncepta Japanske vlade, "Society 5.0", koji treba pokazati viziju novog društva koje će intenzivno koristiti podatke. Platformom će opravljati 9 sveučilišta i 2 istraživačka instituta iz Japana.

Nova platforma je instalirana u prostorijama Sveučilišta u Tokiju. u suradnji s akademskom informatičkom mrežom "SINET".

Platforma se sastoji os 368 Fujitsu PRIMERGY CX2550 servera s najnovijim procesorima i 40 Fujitsu PRIMERGY GX 2570 servera s grafičkim procesorima, za ukupni kapacitet pohrane od 27 petabajta


Munich, March 18, 2021

Fujitsu - novi PRIMERGY RX server zasnovan na AMD procesorima

Fujitsu je proširio svoju liniju industrijski standardnih sistema predstavivši Fujitsu Server PRIMERGY RX2450 M1 zasnovan na AMD EPYC procesorima. To je 2U rack sistem s dva utora koji osigurava visoke performanse za cijeli niz tipova obrada. Odlikuje se malom potrošnjom energije i malim tlocrtom, a za isporuku na raspolaganju stoje razne konfiguracijske opcije.

PRIMERGY RX2450 M1 je sistem za montažu na police (rack-mount) i koristi procesore iz AMD EPYC™ 7002 serije.

PRIMERGY je jedan od osnovnih blokova za izgradnju softverski definiranih sistema za pohranu (SDS - Software-Defined Storage) i konvergentnih infrastrukturnih rješenje. Na njega se mogu priključiti do 24 pogonske jedinice za pohranu, što ga čini prikladnim za zahtjevne aplikacije i poslove kao što su virtualizirani okoliši, HPC, SDS rješenja, virtualizaciju desktopova i hiper-konvergiranu infrastrukturu.


Waterloo, ON – 2021-3-11

OpenText - izašlo cloud izdanje OpenText Cloud Edition 21.1

Novi API servisi, mogućnosti za rad u oblacima i značajna proširenja za cijeli OpenText portfelj

OpenText je objavio novo izdanje Cloud Edition (CE) 21.1, koje donosi kombinaciju rješenja, API servisa, fleksibilne modele uvođenja i ekspertske upravljane servise.

CE 21.1 je izdanje koje pokriva najšire područje do sada i donosi ažuriranja za pet OpenText oblaka.

OpenText Content Cloud omogućava moderni način rada, poboljšava produktivnost korisnika, stabilnost procesa i rješenja za poštivanje propisa.

OpenText Experience Cloud pruža jednu jedinstvenu lako proširivu platformu za korisnička sučelja.

OpenText Business Network Cloud povezuje poslovne organizacije s globalnim zajednicama putem unificirane platforme.

OpenText Security & Protection Cloud povećava cyber otpornost i štiti intelektualnu svojinu, podatke o kupcima i osjetljive financijske informacije.

OpenText Developer Cloud omogućava brzi i efikasni razvoj aplikacija i rješenja koja koriste servise u oblacima.


Waterloo,ON – 2021-3-3

OpenText - detekcija i posluživanje krajnjih točaka u oblacima

Cijeli paket OpenText EnCase rješenja sada s certifikatom za Microsoft Azure

OpenText je objavio da OpenText EnCase Endpoint Security sada ima certifikat za Microsoft Azure. S mogućnošću detekcije i posluživanja krajnjih točaka mreže (EDR - endpoint detection and response) u oblacima se lakše otkrivaju i neutraliziraju prijetnje u mreži.

Uz pomoć OpenText EnCase Endpoint Security za Azure, osoblje zaduženo za sigurnost može:

·   brže identificirati prijetnje

·   u potpunosti istražiti incidente u oblacima

·   mnogo bolje reagirati na prijetnje


Waterloo,ON – 2021-3-4

OpenText - kako pravnička kuća Phillips Lytle LLP transformira postupke otkrivanja

Globalna pravnička tvrtka poboljšava usluge klijentima i smanjuje troškove pomoću OpenText Axcelerate

OpenText je objavio da je pravnička tvrtka Phillips Lytle LLP odabrala OpenText Axcelerate cloud platformu za eDiscovery da bi standardizirala postupke e-otkrivanja. Phillips Lytle je smanjila troškove za infrastrukturu, poboljšala dostupnost i pouzdanost podataka i povećala mogućnosti za proširenja. Koriste se i najnaprednije mogućnosti za mašinsko učenje od OpenTexta.

Osim standardizacije eDiscovery poslova, OpenText je bitno smanjio i troškove vlasništva i osigurao stalnu dostupnost podataka kroz uslugu uporabe AWS oblaka.


RALEIGH, N.C. — February 24, 2021

Red Hat - najnovija verzija Red Hat OpenShifta, s poboljšanjima za Kubernetes platformu za tradicionalne i cloud aplikacija

Red Hat OpenShift 4.7 za lakšu i jednostavniju modernizaciju aplikacija

Red Hat je objavio Red Hat OpenShift 4.7, najnoviju verziju korporacijske Kubernetes platforme. Red Hat OpenShift je zasnovana na Kubernetes 1.20 i olakšava ujedinjavanje tradicionalnih i cloud aplikacije.

Red Hat OpenShift donosi razne mogućnosti za modernizaciju i integraciju aplikacija potrebne za migraciju starih aplikacija.


RALEIGH, N.C. — March 2, 2021

Red Hat - sigurniji temelji za moderne aplikacije nakon što je Enterprise Linux 8 još jednom obnovio FIPS 140-2 certifikat

Red Hat Enterprise Linux 8.1 ispunjava najstrože kriterije za sigurnost softvera

Red Hat je objavio da je obnovio sigurnosni certifikat prema američkom Saveznom standardu za obradu informacija 140-2 (FIPS 140-2 - Federal Information Processing Standard) za Red Hat Enterprise Linux 8.1.

FIPS 140-2 je kompjuterski sigurnosni standard koji navodi zahtjeve za kriptografske module - uključivši i hardverske i softverske komponente - koje se koriste u okviru sigurnosnog sistema da štite osjetljive informacije.


RALEIGH. N.C. — March 2, 2021

Red Hat - certifikat po zajedničkim certifikacijskim kriterijima za Red Hat Enterprise Linux 8

Red Hat Enterprise Linux 8.1 je vodeća korporacijska Linux platforma i temelj za sigurnije obrade u oblacima i tradicionalnim okolišima

Red Hat je objavio da je Red Hat Enterprise Linux 8.1 postigao certifikat po zajedničkim kriterijima (Common Criteria Certification). Ovaj značajni certifikat dokazuje da je Red Hat Enterprise Linux 8 korporacijska platforma za kritične i osjetljive obrade.

Common Criteria certifikat je za Red Hat Enterprise Linux 8.1 odobrila organizacija National Information Assurance Partnership (NIAP), a testiranje je obavio ovlašteni laboratorij Acumen Security. Platforma je testirana prema normi Common Criteria Standard for Information Security Evaluation (ISO/IEC 15408).


 RALEIGH, N.C. — March 9, 2021

Red Hat - Ansible Automation Platform za brže isporuke Lidl i Kaufland prodavaonicama

Grupacija Schwarz Group uvodi centraliziranu automatizaciju za 12.500 Lidl i Kaufland dućana širom svijeta : Za digitalne servise se koristi Red Hat Ansible Automation Platform ; Pozadinski serveri i sistemi mogu biti rekonstruirani, sinkronizirani i raditi za manje od 30 minuta

Red Hat je objavio da je grupacija Schwarz Group uvela Red Hat Ansible Automation Platform za centraliziranu kontrolu i upravljanje svojih 12.500 maloprodajnih dućana. Ansible Automation omogućava automatizaciju koja ubrzava uvođenje novih dućana i njima upravlja i opskrbljuje ih.

Grupacija Schwarz je po veličini četvrta maloprodajna Organizacija na svijetu i posjeduje više od 12.500 Lidl i Kaufland prodavaonica.


PALO ALTO, Calif., March 9, 2021

VMware - infrastruktura spremna za razvoj umjetne inteligencije, za naprednije digitalno poslovanje

VMware je objavio niz ažuriranja u svom portfelju koja će korisnicama pomoći da moderniziraju svoje aplikacije i infrastrukture. Izašla su nova izdanja vSphere 7 i vSAN 7.

Nove mogućnosti predstavljaju idući korak u suradnji tvrtki VMware i NVIDIA, a osigurati će korporacijsku platformu spremnu za umjetnu inteligenciju. Rješenje kombinira VMware vSphere i inovacije iz NVIDIA paketa AI Enterprise suite.


PALO ALTO, Calif, March 16, 2021

VMware - proširene mogućnosti za upravljanje u multi-cloud okolišu

Ažurirani VMware vRealize Cloud Management i CloudHealth produbljuju potporu za multi-cloud okoliš, Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure i VMware Cloud na AWSu

VMware je objavio ažuriranje portfelja za upravljanje u oblacima - CloudHealth by VMware i VMware vRealize Cloud Management. Nove i proširene mogućnosti omogućavaju bolju zaštitu, optimalizaciju i automatizaciju VMware Cloud i servisa i servisa u javnim oblacima.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018