nv-2104

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2021. – travanj


u ovom broju:

 22.03.21 – 18.04.21

- Fujitsu - poboljšanja za dual-socket FUJITSU PRIMERGY serverske sisteme

- Fujitsu i RIKEN - osnovan zajednički istraživačko razvojni centar, prvi korak prema super-vodljivim kvantnim računalima

- Red Hat i NEC - suradnja u cilju usvajanja Kubernetes 5G rješenja

- VMware  - VMware Cloud za bržu modernizaciju aplikacija pomoću multi-cloud servisa

- VMware - napredna zaštita obrada u oblacima za kontejnerske i kubernetes aplikacije

- OpenText - nova platforma servise za sadržaje i rad u oblacima

- Kofax - AP Agility digitalno transformira procese salda kontija dobavljača


22.03.21 – 18.04.21


Munich, April 06, 2021

Fujitsu - poboljšanja za dual-socket FUJITSU PRIMERGY serverske sisteme

Fujitsu je objavio poboljšanja za dual-socket FUJITSU PRIMERGY serverske sisteme. Novi PRIMERGY M6 se svrstava u drugi od četiri koraka Fujitsuove arhitekture za transformaciju pokretanu podacima.

Novi PRIMERGY modeli uvode inovativne novitete kao što su korporacijski i data-centarski SSD Form Factor (EDSFF) sistemi s udvostručenim ulazno/izlaznim performansama. Ta proširenja pokazuju kako serveri PRIMERGY M6 generacije kreiraju dinamičku platformu za softverski-definiranu, hiper-konvergentnu, kontejnersku ili hibridnu arhitekturu koja će se lako proširivati kad to zatreba.

PRIMERGY M6 serveri sadrže Intel Xeon skalabilne procesore i Intel Optane perzistentnu memoriju. PRIMERGY M6 serveri se isporučuju u tri formata. Standardni RX ('rack' - za montažu na police) modeli se koriste za virtualizaciju data centara, suradnju, tradicionalne obrade i za 'in-memory' baze podataka. GX modeli su orijentirani na visoke performanse i primjene na polju nauke o podacima (data science), dubinsko učenje, analiziranje podataka, infrastrukturu za virtualne desktopove i grafičke obrade i koriste do osam NVIDIA grafičke procesore. CX modeli su za high-density multi-node sisteme za računalstvo visokih performansi (HPC) i obrade kao što su trgovina financijskim proizvodima i web servisi.


Tokyo, Japan, April 01, 2021

Fujitsu i RIKEN - osnovan zajednički istraživačko razvojni centar, prvi korak prema super-vodljivim kvantnim računalima

Fujitsu i RIKEN su objavili otvaranje centra "RIKEN RQC-Fujitsu Collaboration Center"za zajedničko istraživanje i razvoj temeljnih tehnologija s ciljem razvoja super-vodljivih kvantnih kompjutera i njihove praktične primjene. Preciznije, RIKEN i Fujitsu će razvijati hardverske i softverske tehnologije potrebne da se ostvari kvantno računalo a 1000 qubita ("kvantnih bitova") i razviju aplikacije koristeći prototip kvantnog kompjutera. U istraživanju će se koristiti RIKENova iskustva u radu sa super-vodljivim kvantnim računalima i Fujitsuove računalne tehnologije.

Uspostava ovog centra je još jedan korak daje u suradnji RIKENa i Fujitsua.


RALEIGH, N.C. — April 13, 2021

Red Hat i NEC - suradnja u cilju usvajanja Kubernetes 5G rješenja

NEC-ova 5G mrežna rješenja sazdana na Red Hat OpenShift olakšavaju uvođenje 5G aplikacija, uključivši i računalstvo za rubove mreža

Red Hat je objavio suradnju s NEC korporacijom  ciljem isporuke 5G rješenja zasnovanih na Red Hat OpenShift, korporacijskoj Kubernetes platformi. S NEC-ovim mrežnim rješenjima koja za rad koriste Red Hat OpenShift, korisnici će uživati 5G prednosti  aplikacija s područja mreža s pristupom preko radija (RAN - radio access network), računalstva na rubovima mreža (edge computing), umjetna inteligencija, mašinsko učenje i mnogih drugih.


PALO ALTO, Calif. - March 31, 2021

VMware  - VMware Cloud za bržu modernizaciju aplikacija pomoću multi-cloud servisa

Novi VMware Cloud Universal donosi fleksibilnu pretplatu za Multi-Cloud rad

VMware već više od 20 godina pokreće poslovne aplikacije širom svijeta - koriste ga više od 300.000 organizacija za više od 85 milijuna poslova, a danas više od 5 milijuna pisaca softvera razvija aplikacije na VMware tehnologiji. VMware je sada objavio VMware Cloud.

VMware Cloud je distribuirana, multi-cloud platforma koja ubrzava modernizaciju aplikacija za obrade u data centrima, na rubovima mreža i u bilo kojem oblaku.

VMware Cloud sadrži:

·   VMware Cloud Universal : fleksibilni sistem pretplate koji pojednostavljuje kupnju i korištenje VMware multi-cloud infrastrukturu i upravljanih servisa.

·   VMware Cloud Console: jedinstveni okoliš za praćenje i upravljanje VMware Cloud infrastrukturom, gdje god ona bila uvedena.

·   VMware App Navigator: alat za vrednovanje i prioritiziranje transformaciju aplikacija.

VMware Cloud je platforma za rad na vlastitim lokacijama i u oblacima, uz unificiranu sigurnost i načine rada.


PALO ALTO, Calif. - April 7 2021

VMware - napredna zaštita obrada u oblacima za kontejnerske i kubernetes aplikacije

Inovacije omogućavaju suradnju između InfoSec i DevOps timova, smanjuju rizike i štite okoliše javnih oblaka i Kubernetes sisteme na vlastitim lokacijama

VMware je objavio proširene mogućnosti za zaštitu cloud obrada i zaštitu za kontejnere i kubernetes sisteme. Sigurnost je naročito složena u multi-cloud infrastrukturama. VMware Carbon Black Cloud Container integrira sigurnosne mjere i analizira rizike za aplikacije prije nego se one puste u redovni rad.


Waterloo,ON – 2021-4-14

OpenText - nova platforma servise za sadržaje i rad u oblacima

OpenText je objavio OpenText Core Content i OpenText Core Case Management, nove platforme za servise za sadržaje.

OpenText Cloud Editions (CE) 21.2, OpenText Core Content i OpenText Core Case Management su objavljeni kao multi-tenant cloud proizvodi koji se brzo i lako uvode i koji se mogu prilagođavati individualnim potrebama korisnika.

Core Content se integrira s već postojećim poslovnim aplikacijama, uključivši i integraciju sa SAP S/4HANA javnim oblacima. Core Case Management upravlja ne-strukturiranim i kompleksnim procesima, kao što su otvaranja novih računa, obrada odštetnih zahtjeva ili održavanje zapisa o vlasničkim odnosima. U svim tim slučajevima je potrebno znati kod koga je spis, što se je dešavalo, gdje se nalaze dokumenti, te što je potrebno da bi se posao završio.


Irvine, CA – April 13, 2021

Kofax - AP Agility digitalno transformira procese salda kontija dobavljača

Nova generacija rješenja za salda konti dobavljača donosi veću otpornost i agilnost

Kofax je objavio najnoviju verziju proizvoda Kofax AP Agility, (Accounts Payable) koji koristi umjetnu inteligenciju i pomaže pri digitalnoj transformaciji procesa za salda konti dobavljača (AP - Accounts Payable).

AP Agility koristi informacije o dokumentima da bi oslobodio kritične podatke u AP procesima, svoje mogućnosti za tokove poslova za upravljanje nekonzistentnim podacima, te unaprijed pripremljene konektore koji ubrzavaju povezivanje Kofaxovog softvera s procesima za obrade od naručivanja do isplate, za financijsko knjigovodstvo i ostale poslovne obrade.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018