nv-2105

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2021. – svibanj


u ovom broju:

19.04.21 – 16.05.21

- Red Hat - Developer Sandbox for Red Hat OpenShift uklanja prepreke za izgradnju Kubernetes aplikacija

- Red Hat - novo izdanje Kubernetes platforme Red Hat OpenShift Platform Plus

- Red Hat - počele isporuke Fedora Linuxa 34

- Red Hat - nova verzija korporacijske Linux platforme za novi val računalstva na rubovima mreža

- VMware - novo rješenje za radnu snagu na bilo kojem mjestu

- Citrix - istraživanje otkrilo novi pristup sigurnosti

- OpenText - izašla upravljačka konzola Webroot Business Management Console 6.0

- OpenText - objavljeni rezultati istraživanja u prijetnjama u oblacima

- Kofax - paket ControlSuite osvojio nagradu PrintIT Reseller magazina


19.04.21 – 16.05.21


RALEIGH, N.C. — May 5, 2021

Red Hat - Developer Sandbox for Red Hat OpenShift uklanja prepreke za izgradnju Kubernetes aplikacija

Nove mogućnosti i ažuriranja olakšavaju izgradnju Kubernetes aplikacija

Red Hat je objavio Developer Sandbox for Red Hat OpenShift, OpenShift razvojnu okolinu koja će ubrzati razvoj Kubernetes aplikacija. OpenShift sandbox ("pješčanik") omogućava razvoj aplikacija koristeći istu infrastrukturu i alate koji će se koristiti i u redovnom radu, bez problema oko konfiguriranja.

Developer Sandbox for Red Hat OpenShift osigurava privatnu OpenShift okolinu na zajedničkom multi-tenant klasteru koji je konfiguriran sa setom razvojnih alata.


RALEIGH, N.C. - April 27, 2021

Red Hat - novo izdanje Kubernetes platforme Red Hat OpenShift Platform Plus

Novo izdanje Kubernetes platforme donosi novosti za razine sigurnost, upravljanje i brži i jednostavniji DevSecOps rad

Red Hat je objavio Red Hat OpenShift Platform Plus, novo izdanje korporacijske Kubernetes platforme, rješenja koje pomaže korisnicima da usvoje DevSecOps u hibridnim oblacima. U paketu koji sadrži sve što je potrebno za Kubernetes, Red Hat OpenShift Platform Plus donosi sve što je potrebno za izgradnju, uvođenje i rad aplikacija u OpenShift okolini.

Red Hat OpenShift Platform Plus se oslanja na mogućnosti OpenShift kontejnerske platforme, uz napredne mogućnosti za sigurnost, upravljanje i globalni kontejnerski registar.


RALEIGH, N.C. — April 27, 2021

Red Hat - počele isporuke Fedora Linuxa 34

Najnovija verzija besplatnog open source operacijskog sustava donosi dostupnije korisničko Linux sučelje potrebno za razvoj i računalstvo na rubovima mreža

Red Hatov projekt Fedora je objavio Fedora Linux 34, najnoviju verziju tog open source operacijskog sustava. Fedora Linux 34 donosi ažurirana korisnička sučelja kao što je GNOME 40, ali i mogućnost razvoja novih slučajeva uporabe, poput računalstva na rubovima mreže (edge computing) i poboljšanu potporu za uređaje automatiziranu rekonstrukciju sistema.

Fedora CoreOS je minimalni operacijski sustav s automatskim ažuriranjem, namijenjen radu s kontejneriziranim poslovima. Dostupan je u više varijante - stabilnoj za redovne poslove, te varijantama za ispitivanje i razvoj novih mogućnosti i pripremnih za nova izdanja Fedore.


RALEIGH, N.C. - April 27, 2021

Red Hat - nova verzija korporacijske Linux platforme za novi val računalstva na rubovima mreža

Red Hat Enterprise Linux 8.4 je temelj za Red Hatovu Edge inicijativu s lakim kontejnerima i njihovo automatsko ažuriranje

Red Hat je predstavio proširenja i nove mogućnosti za vodeću korporacijsku platformu, Red Hat Enterprise Linux, namijenjenu radu od data centara do samih rubova mreže. Red Hat Enterprise Linux 8.4 donosi nove mogućnosti za rad na rubovima mreža, s novim Linux kontejnerima, i novim mogućnostima za upravljanje.

Red Hat Enterprise Linux je temelj za Red Hat Edge inicijativu čiji je cilj proširiti mogućnosti Red Hatovih otvorenih hibridnih oblaka do samog ruba mreža i pokrivati raspon od telekomunikacija i transporta do pametnih automobila i korporacijskih uređaja.


PALO ALTO, Calif.- April 20, 2021

VMware - novo rješenje za radnu snagu na bilo kojem mjestu

Novo rješenje omogućava vrlo uključenu radnu snagu; donosi širu i efikasniju sigurnost te smanjuje troškove i trud za održavanje sistema

VMware je objavio VMware Anywhere Workspace, rješenje koje omogućava bolji i sigurnosni rad korporacijskih djelatnika bez obzira gdje se na svijetu nalaze.

VMware Anywhere Workspace pomaže korisnicima da konzistentno i udobno rade na bilo kakvim uređajima bilo gdje se nalazili, preko bilo koje mreže. Sve to uz dobru sigurnost. Omogućuje automatizirano radno mjesto, jednostavno za rad, s dobrim odzivom.

VMware Anywhere Workspace kombinira koristi od tri rješenja:

·   VMware Workspace ONE osigurava unificirano upravljanje krajnjim točkama mreže, virtualizaciju desktopova i aplikacija te niz rješenja za produktivna sučelja i sigurnost.

·   VMware Carbon Black Cloud donosi cloud-zaštitu z Krajnje točke mreža i poslova.

·   VMware SASE kombinira SD-WAN mogućnosti sa sigurnosnim funkcijama za oblake


FORT LAUDERDALE, Fla. – May 11, 2021

Citrix - istraživanje otkrilo novi pristup sigurnosti

Globalno istraživanje pokazalo da informatičke organizacije prelaze na inteligentne modele koji ne vjeruju nikome

Citrix je proveo istraživanje koje je pokazalo da informatičke organizacije napuštaju tradicionalne pristupe zaštite informacija i uređaja i prelaze na modernije načine zaštite. U istraživanju su sudjelovali rukovoditelji iz Sjeverne Amerike, Europe, Srednjeg istoka, Afrike i Azijsko-Pacifičke regije.

Na osnovu dosadašnjih iskustava:

·   64% ispitanika namjerava napustiti VPN strategiju koju trenutno koriste

·   71% ih je reklo da traže model zasnovan na oblaku, koji ne vjeruje nikome

·   97% ih smatra da je prikladnost rada za zaposlenike ključni faktor pri izoru nove strategije

Primjer takvog razmišljanja je organizacija Synopsys koja koristi Citrixova rješenja da to ostvari - sigurnosno cloud rješenje sigurnosno rješenje koje je svjesno identiteta korisnika, Zero Trust Network Access (ZTNA) i puni set Secure Access Services Edge (SASE) servisa, koji sadrži Citrix Secure Internet Access™ i Citrix Secure Workspace Access™.


Waterloo, ON – 2021-4-28

OpenText - izašla upravljačka konzola Webroot Business Management Console 6.0

Moderno sučelje i nove mogućnosti pojednostavljuju upravljanje zadacima, smanjuju broj korisničkih greški i optimiziraju sigurnost

OpenText je objavio novu upravljačku konzolu Webroot® Business Management Console koja pružateljima upravljanih servisa (MSPs - managed service providers) i malim i srednjim poslovnim korisnicima (SMBs - small and medium businesses) nudi optimizirano i intuitivno sučelje za korištenje i upravljanje sigurnosnim mjerama.

Nova Webroot Business Management konzola predstavlja unificiranu točku za upravljanje cijelim Webroot portfeljem za sigurnost poslovanja, uključivši Webroot Business Endpoint Protection, Webroot DNS Protection i Webroot® Security Awareness Training.

Nova Webroot konzola za upravljanje poslovanjem sadrži:

·   Novi suvremeni dizajn

·   Bolji uvid u primjenu pravila i dozvola

·   Poboljšanja za navigaciju po sjedištu i kontrolne opcije kao što su brisanje deaktiviranih sjedišta

·   Automatsko sprječavanje korisničkih grešaka kao što su napuštanje posla bez spremanja podataka

·   Webroot Security Awareness Training sada ima potporu za kreiranje distribucijskih listi i mogućnost podešavanja obuke za konzolu za različite stupnjeve naobrazbe o cyber-sigurnosti.

·   Poboljšanja za Webroot Evasion Shield, uključivo novi stroj za analizu ponašanja, te Webroot Foreign Code Shield koji otkriva i sprječava prijetnje


Waterloo, ON – 2021-4-20

OpenText - objavljeni rezultati istraživanja u prijetnjama u oblacima

Povećan obujam phishinga, naročito na početku izbijanja COVID-19 pandemije

OpenText je objavio izvještaj " 2021 Webroot BrightCloud® Threat Report". Webroot je sigurnosna platforma šeste generacije za sigurnost sustava za mašinsko učenje i daje uvid u načine, taktike, tehnologiju i vremensku učestalost rizičnih faktora tijekom protekle godine.

Phishing je značajno porastao tijekom prvih nekoliko mjeseci 2020 godine, zahvaljujući pandemijom izazvanog nedostatka proizvoda i povećane uporabe streaming servisa. Najčešći cilj lažnog predstavljanja  su bili eBay, YouTube, Netflix i Twitch.

Malware napadi su bili najčešće vezani za pojedina PC računala, ali i za razne druge uređaje, pri čemu su uređaji široke potrošnje napadani dvostruko više od poslovnih.

Mobilne i Android uređaje su najčešće bili žrtve Trojanca i malwarea, s tim da se je najčešće radilo o uređaji s neažurnom verzijom Androida.


Irvine, CA – May 3, 2021

Kofax - paket ControlSuite osvojio nagradu PrintIT Reseller magazina

Kofax je objavio da je Kofax ControlSuite osvojio nagradu "Best MFP Business App" magazina PrintIT Reseller. Nagrada PrintIT Award se dodjeljuju za dostignuća u tiskarskoj industriji.

Kofax je nagrađen jer poduzećima pomaže da digitalno transformiraju svoju organizaciju uz pomoć paketa Kofax ControlSuite, rješenja za prihvat i upravljanje materijalima koje treba tiskati. Povećava uredsku produktivnost te sigurnost i zaštitu dokumenata i poštivanje propisa.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018