nv-2106

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2021. – lipanj


u ovom broju:

17.05.21 – 13.06.23

- BCC services - još jedna uspješna revizija BCC-ovog sustava kvalitete

- NetApp - nova generacija FlexPoda dovodi vaše podatke u središte hibridnog oblaka

- NetApp - kako zaštititi korporacijske aplikacije od katastrofa i ispada sistema

- NetApp - automatizirano uvođenje Oracle 19c za rješenje ONTAP on NFS

- NetApp - korištenje umjetne inteligencije za identifikaciju COVID-19 lezija na CT snimkama pluća

- NetApp - FlexPod Datacenter u sprezi s Citrix Virtual Apps & Desktops 1912 LTSR te VMware vSphere 7 za do 6000 seansi

- Kofax - kupnja tvrtke PSIGEN Software za bolje Kofaxove inteligentne automatizirane platforme

- PFU America - pristupila udruženju Inc. pridružila se udruženju za pohranu DNA podataka

- Micro Focus - CyberResov portfelj rješenja za sigurnost podataka osvojio priznanje istraživačke tvrtke Zero Trust Approach


17.05.21 – 13.06.23


Svibanj 2021¸

BCC services - još jedna uspješna revizija BCC-ovog sustava kvalitete

BCC services je još jednom uspješno prošao redovnu godišnju reviziju sustava kvalitete po ISO 9001 standardu. Inspekcijski posjet je obavio predstavnik certifikacijske kuće DNV (Det Norske Veritas), koja već desetak godina nadzire BCC-ov sustav kvalitete.

BCC je svoj prvi ISO 9000 certifikat stekao još godine 1995, tada još pod imenom ICL d.o.o. Bio je to prvi ISO 8000 certifikat u informatičkoj industrijskoj grani u Hrvatskoj, te četrnaesti ISO 9000 certifikat uopće.
Trenutno je na snazi 34. izdanje sustava, no bit sustava je ostao isti kao prvih dana, što dokazuje da je sustav pisan za uporabu u svakodnevnom radu, a ne da se impresioniraju auditori iz certifikacijske kuće.


NetApp blog - Kris Cornwall, June 8, 2021

NetApp - nova generacija FlexPoda dovodi vaše podatke u središte hibridnog oblaka

Slijedeća generacija FlexPoda donosi dodatne prednosti i pet značajnih novih mogućnost:

·   Spajanje na oblak. Spoj na hibridni oblak putem podatkovnog tkanja (data fabric) kojeg pokreće NetApp.

·   Automatizacija i promatranje. NetApp ONTAP integracija u Ciscov Intersight softver omogućava nove nivoe automatizacije i promatranja. Nova generacija FlexPoda donosi NetApp Cloud Manager, za centralizirano upravljanje, praćenja i automatiziranje podataka u hibridnim oblacima .

·   Fleksibilna kao-servis potrošnja. Sami odaberite da li su vam prikladniji investicijski ili tekući troškovi, tj. ulaganje u opremu ili plaćati rad na unajmljenoj.

·   Optimizacija. Optimizirajte korištenje računalnih i pohranbenih resursa u hibridnom oblaku, za bolje performanse i manje troškove, uz pomoć Cisco Intersight Workload Optimizera.

·   Inovativna osnovica za iduću generaciju FlexPod rješenja. Iduća generacija FlexPoda s ONTAP integracijom u Cisco Intersight predstavlja platformu za dodavanje daljnjih Ciscovog i NetAppovog softverskih komponenti kao što je Cisco AppDynamics softver.


NetApp blog - Cheryl George, May 27, 2021

NetApp - kako zaštititi korporacijske aplikacije od katastrofa i ispada sistema

U kolovozu 2017. uragan Harvey je poharao jugoistočni dio Teksasa. Tijekom 4 dana je palo više od 100 cm kiše po kvadratnom metru, te je nastala poplava koja je izazvala više od 125 milijardi dolara štete i razorila nebrojene tvrtke.

NetApp®  SnapMirror® Business Continuity (SM-BC) softver, dizajniran za zaštitu poslova, pruža fleksibilnost pri odabiru aplikacija koje će se štititi od gubitka podataka kroz NetApp SnapMirror Synchronous. U slučaju kvara na primarnoj lokaciji, NetApp ONTAP Mediator objekti omogućuju automatizirano prebacivanje na sekundarno mjesto na drugoj lokaciji. Ručna intervencija nije potrebna, nema poremećaja u radu korisničkih aplikacija i nema potrebe za ponovnim povezivanjem s pohranom.


21.05.2021

NetApp - automatizirano uvođenje Oracle 19c za rješenje ONTAP on NFS

Da bi stekle učinkovitost, ubrzale implementaciju i smanjile ručni napor, organizacije automatiziraju svoja okruženja. Alati kao što je Ansible, za upravljanje konfiguracijom se koriste za pojednostavljenje rada s bazama podataka. Ovdje pokazujemo kako se Ansible može koristiti za automatizaciju dodjele i konfiguraciju Oraclea 19c s NetApp ONTAP-om. Administratorima za pohranu, administratorima sustava i DB administratorima se omogućava da dosljedno i brzo uvedu novu pohranu, konfiguriraju servere baze podataka i instaliraju Oracle 19c softver.

Time se postižu sljedeće prednosti:

·   Smanjuju se složenost dizajna, mogućnost ljudskih grešaka  i uvode se najbolje IT prakse

·   Skraćuje se vrijeme potrebno za dodjelu prostora za pohranu, konfiguriranje DB servera i instalaciju Oracle baza

·   Povećava se produktivnost administratora baze podataka, administratora sustava i administratora pohrane

·   Jednostavna primjena mogućnosti za skaliranje prostora za pohranu i baze podataka


May 17, 2021

NetApp - korištenje umjetne inteligencije za identifikaciju COVID-19 lezija na CT snimkama pluća

Velik broj hospitalizacija i pružanja zdravstvene skrbi potrebne mnogim pacijentima oboljelima od COVIDa-19 vode zdravstvene ustanove i osoblje do krajnjih granica izdržljivosti. Pomoću rendgenskih ili CT snimki prsnog koša se može dijagnosticirati COVID upala pluća te se može predvidjeti potrebu za složenijom bolničkom njegom.

NetApp i SFL Scientific su razvili tehnologiju za visokoučinkovitu segmentaciju pluća koja koristi najsuvremeniji model i učenje prijenosa znanja. NetApp metodologija pruža točan model dostupan u kratkom vremenu i podržava kontinuiranu obuku i optimizaciju s potpunom sljedivošću.

Rješenje radi na brzoj i učinkovitoj NetAppovoj infrastrukturi za pohranu i modelu je u prosjeku potrebno samo 6 sekundi da identificira COVID lezije na kompletu snimaka pacijentovih pluća. Komplet se sastoji od nekoliko stotina slika. Ovakav način analiziranja snimki je mnogo  brži od klasične ljudske analize CT-a prsnog koša.


May 4, 2021

NetApp - FlexPod Datacenter u sprezi s Citrix Virtual Apps & Desktops 1912 LTSR te VMware vSphere 7 za do 6000 seansi

Vodič za uvođenje virtualne radne okoline sa 6000 virtualnih desktopova, izgrađene na Cisco UCS B200 M5 i NetApp AFF A-serijom, pomoću Citrix 1912 LTSR i VMware vSphere ESXi 7 Hypervisor platforme.

Provjereni dizajni za Cisco uključuju sustave i rješenja dizajniranih, testiranih i dokumentiranih da se olakša i poboljša uvođenje korisnika. Ovi dizajni uključuju širok spektar tehnologija i proizvoda u portfelj rješenja koja su razvijena za zadovoljavanje poslovnih potreba kupaca. Cisco i NetApp su se udružili u pripremi ovog dokumenta, koji je "korak po korak" vodič za uvođenje ovog rješenja. Ovaj Cisco Validated Design pruža učinkovit arhitektonski dizajn koji se temelji na zahtjevima kupaca. Ovo rješenje donosi provjereni pristup uvođenju tehnologija od tvrtki Cisco, NetApp, Citrix i VMware kao zajedničke infrastrukture visokih performansi, elastične virtualne radne površine (desktop).


. Irvine, CA – June 2, 2021

Kofax - kupnja tvrtke PSIGEN Software za bolje Kofaxove inteligentne automatizirane platforme

Kofax je objavio akviziciju tvrtke PSIGEN Software, Inc., isporučitelja softvera i rješenja za prihvat dokumenata, upravljanje sadržajima i automatizaciju tokova poslova.

PSIGEN-ov softver za prihvat dokumenata - PSIcapture - i njegov softver za upravljanje sadržajima - PSIsafe - nude robusne mogućnosti i specifična rješenja, jednostavni su za primjenu i troškovno isplativi.

Proizvodi su dostupni putem klasičnih modela, kao i SaaS modela "u oblaku", a prvenstveno se prodaju preko mreže od više od 800 ovlaštenih prodavača i distributera.


SUNNYVALE, Calif., April 19, 2021 /PRNewswire/

PFU America - pristupila udruženju Inc. pridružila se udruženju za pohranu DNA podataka

PFU America, član PFU grupacije, je objavio da se je pridružila udruženju "Savez za pohranu DNA podataka (DNA Data Storage Alliance), predvođenu tvrtkama Twist Bioscience Corporation, Illumina, Inc., Western Digital i Microsoft. PFU promovira digitalnu transformaciju širom svijeta pružanjem proizvoda za skeniranje čime doprinosi projektima digitalnog arhiviranja različite povijesne građe. Svojom tehnologijom za digitalizaciju i iskustvom, PFU podržava unapređenje ekosustava za pohranu DNK podataka, zajedno s članovima asocijacije.


Santa Clara, CA – May 17, 2021

Micro Focus - CyberResov portfelj rješenja za sigurnost podataka osvojio priznanje istraživačke tvrtke Zero Trust Approach

Micro Focusov CyberRes je danas objavio da je Voltage portfelj rješenja za zaštitu podataka dobio klasifikaciju "snažnog izvođača" u ovogodišnjom izvještaju istraživačke kuće Forrester Wave "Nestrukturirane platforme za zaštitu podataka, Q2 2021".

Proizvodi prepoznati u izvješću uključuju pakete za analizu datoteka, SmartCipher, Voltage Data Privacy & Protection, ContentManager i ControlPoint rješenja, koja podržavaju ZeroTrust pristup, kombinirajući mogućnosti za sigurnost podataka i upravljanje informacijama za korisnike sigurnosnih rješenja.


Yokohama, Japan, May 25, 2021

PFU Ltd. - novo izdanje ScanSnapa omogućava slanje pošte direktno sa ScanSnap modela opremljenih dodirnim zaslonima

PFU Ltd. podružnica Fujitsu Ltd., je najavila najnovije izdanje ScanSnap modela iX1600 i iX1500, opremljenih zaslonima osjetljivima na dodir. Korisnici ovih ScanSnap modela mogu skenirane podatke slati e-poštom bez upotrebe računala. Dovoljno je putem na dodir osjetljivog ekrana odabrati odredišnu e-adresu, odabrati željeni od prikazanih profila i započeti skeniranje, sve bez uporabe računala.


 

 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018