nv-2107

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2021. – srpanj


u ovom broju:

 14.06.21 – 18.07.21

- NetApp - Tko pomaže obraditi SAP poslove? NetApp!

- Fujitsu - Fugaku najbrži super kompjuter na svijetu treću godinu za redom

- Fujitsu - demonstracija visoko-performantnih simulacija za uporabu u industriji, na najbržem na svijetu super kompjuteru Fugaku

- Fujitsu - istraživanja terapija za COVID-19 pomoću najbržeg na svijetu super računala

- Fujitsu - jedanaesta generacija stolnih računala i radnih stanica

- Fujitsu - umjetna inteligencija za sigurnost trkaće staze Nuerburgring

- Commvault - proširen je SaaS portfelj za inteligentne data servis platforme

- VMware i Cohere Technologies - suradnja na inteligentnim cloud-aplikacijama za Open Radio Access mreže

- VMware - Kombinacija VMware Anywhere Workspace i Zooma za jednostavniju i sigurniju suradnju hibridne radne snage

- Red Hat - najnovija verzija Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes za bolju automatizaciju hibridnih oblaka

- Red Hat - nova verzija OpenShifta širi mogućnosti rada u hibridnim oblacima

- Red Hat - automatizacija poslovnih procesa s novim Kubernetes mogućnostima za upravljanje odlukama

- Red Hat - komplet migracijskih alata za virtualizaciju olakšava migraciju u oblake

- Red Hat - cloud sustav za javni transport Ženeve

- Red Hat - Enterprise Linux for SAP® Solutions sada dostupan u SAP Store

- Red Hat - JBoss platforma za korporacijske aplikacije sada i za Microsoft Azure

- Broadcom - rješenje za upravljanje tokom vrijednosti se glatko uklapa u planiranje i agilno upravljanje

- Broadcom - adaptivna zaštita za sigurnost krajnjih točaka

- OpenText - Eurowings optimizira letove uz pomoć OpenTextovih rješenja

- Kofax - inteligentna platforma za automatizaciju sadrži mogućnosti za prošireni kod

- Kofax - ControlSuite proširen integracijom za oblake, analitičkim komandnim pločama i novim unificiranim klijentima

- Kofax - inteligentna platforma za automatizaciju sadrži mogućnosti za prošireni kod

- Kofax - ControlSuite proširen integracijom za oblake, analitičkim komandnim pločama i novim unificiranim klijentima

- Citrix istraživanje - rođeni u digitalnom dobu mogu bitno doprinijeti ekonomskom probitku, ali trebaju pomoć da to ostvare

- Citrix -  istraživanje upozorava da prednosti rada na daljinu nisu zajamčene same po sebi, potrebno ga je i dalje razvijati


14.06.21 – 18.07.21


NetApp blog

NetApp - Tko pomaže obraditi SAP poslove? NetApp!

Vaše poslovanje + SAP + NetApp = čisto zlato

Kada je SAP trebao partnera za pomoć pri izradi oblaka HANA Enterprise Cloud, odabrali su NetApp. SAP zna da NetApp ima rješenja koja ubrzavaju procese i pružaju više inteligencije uz jednostavnije okoliše. SAP je odabrao NetApp. Zašto ne biste i vi?

Mi smo fokusirani na pružanje konzistentnog iskustva, bez obzira na točku u kojoj se nalazite na SAP putu, kamo god željeli ići. kako god željeli upravljati vašim okolišima, ili s kojim partnerima radite. Izgradite svoj sustav na vlastitoj lokaciji, u oblaku, ili oboje. Koristite upravljane servise ili konzultante. Nije važno što, mogućnosti, mehanizmi zaštite i jednostavnost rada su jednaki.

Više od dva desetljeća radimo kao partneri sa SAPom, da bi vam pomogli iskoristiti našu tehnologiju da brže i efikasnije uvedete vaše projekte, uz manje rizika.


Tokyo, June 28, 2021

Fujitsu - Fugaku najbrži super kompjuter na svijetu treću godinu za redom

Fujitsu je objavio da je Fugaku, super kompjuter kojeg su zajednički razvili s institutom  RIKEN, već treću godinu za redom zadržao prvo mjesto na svijetu u sve četiri kategorije po kojima se rangiraju kompjuteri visokih performansi. To uključuje TOP500 listu, kao i HPCG, rangiranje performansi za računalne metode koje se često koriste u aplikacijama iz stvarnog života., , HPL-AI, koji rangira super kompjutere prema performansama za računanje s jednostrukom i dvostrukom preciznošću što je važno za primjene umjetne inteligencije, te rangiranje Graph 500, koji8m se testiraj analiza grafova. što je bitno za poslove s velikim količinama podataka.

Ovaj puta su rezultati dobiveni na punoj Fugakuovoj konfiguraciji od 158.976 čvorova montiranih na 432 police. Rezultati su bili:

·   Top500: 442,01 petaflopa

·   HPCG: 16,00 petaflopa

·   HPL-AI: 2,004 exaflopa.

Najbolji rezultat za Graph 500 je osvojen u suradnji RIKENa, Univerziteta Kyushu, korporacije Fixstars i Fujitsua. Rezultat je bio 102.955 gigaTEPSa.


Tokyo, June 23, 2021

Fujitsu - demonstracija visoko-performantnih simulacija za uporabu u industriji, na najbržem na svijetu super kompjuteru Fugaku

Fujitsu je demonstrirao da se uz pomoć najbržeg super računala Fugaku mogu obaviti detaljne analize na velikoj skali

Fujitsu  je uspješno iskoristio Fugaku, najbrži na svijetu super kompjuter za demonstraciju velikih i složenih analiza i simulacija za razne primjene u industriji, uključivši dinamiku tekućina. Testovi su obavljeni u suradnji s više isporučitelja aplikacija.

Fujitsu namjerava nastaviti ispitivanja komercijalnih aplikacija koristeći seriju PRIMEHPC.


Tokyo, June 22, 2021

Fujitsu - istraživanja terapija za COVID-19 pomoću najbržeg na svijetu super računala

Istraživanja molekularnih mehanizama za sprječavanje infekcija mogu dovesti do novih terapija za COVID-19

Fujitsu je objavio da je pokrenut novi istraživački projekt u suradnji s istraživačkim timom centra za istraživanja za napredne znanosti  i tehnologiju (RCAST - Research Center for Advanced Science and Technology) Univerziteta u Tokiju- U istraživanju će se koristiti najbrži super kompjuter na svijetu, Fugaku, kojeg su zajednički razvili institut RIKEN i Fujitsu.

Fugaku će se koristiti da se identificiraju inhibitorne komponente malih molekula koje će se možda moći koristiti u terapijama za COVID-19, te za razjašnjenje molekularnih mehanizama koji sprječavaju COVID-19 infekcije, što bi u konačnici moglo dovesti do razvoja molekularnih lijekova. Istraživanje će trajati do travnja 2022.


Munich, July 08, 2021

Fujitsu - jedanaesta generacija stolnih računala i radnih stanica

Fujitsu je objavio novu generaciju stolnih računala i radnih stanica za uredske radnike i one koji rade od kuće, kojima je potrebna agilnost, snaga fleksibilnost. Uređaji nove generacije troše manje energije i odlikuju se tihim radom.

Jedanaesta generacija Fujitsu ESPRIMO stolnih računala i CELSIUS radnih stanica sadrže najnoviji komplet Intelovih čipova i 11. generaciju Intel Core procesora, uz poboljšane performanse i manju potrošnju.

U novoj generaciji se ističe FUJITSU ESPRIMO G5011. To je stilski, ultra-kompaktni mini desktop PC s tankim kućištem zapremnine svega 0,86 litri. Idealan je za montažu iza ekrana ili pod stolom. pa je idealan za sobe za sastanke i učionice, te za kućne urede.

Tu je i nova radna stanica CELSIUS W5011, stolna stanica početne veličine s velikim mogućnostima proširivanja. Spremna je za zahtjevne poslove tipa CAD (kompjuterski dizajn), CAE (kompjuterski inženjering), dizajn i vizualizaciju multimedijskih sadržaja. Performanse garantiraju snažni Intel Xeon W-1300 procesori i NVIDIA RTX A50002 grafičke kartice.


Munich, July 14, 2021

Fujitsu - umjetna inteligencija za sigurnost trkaće staze Nuerburgring

Fujitsu razvija sustav koji pomoću umjetne inteligencije prati slike s kamera duž trkaće staze u Nuerburgringu ; Ako AI primijeti a potencijalni problem, šalju se upozorenja u kontrolu utrke, te šalju upozorenja na panoe uz stazu

Fujitsu javlja o novom sigurnosnom sustavu za trkaću stazu Formule 1 u Nuerburgringu. Sustav koristi kamere visoke rezolucije i umjetni inteligenciju za prepoznavanje potencijalnih opasnosti. Potrebna sigurnost se ne može postići uobičajenim video nadzorom, jer je potrebno više stotina kamera da se pokrije cijela staza, a to je preveliki broj za efikasni vizualni nadzor. Pomoću umjetne inteligencije se kontinuirano i automatski slika sa svake od kamera i uočavaju potencijalne opasnosti. Čim se nešto otkrije, uzbunjuje se kontrolni centar trke, a na panoima uz stazu se prikažu poruke upozorenja.

Sustav se postavlja na stazi Nordschleife ("Sjeverna petlja"), poznatijoj od dvije staze koje postoje u Nuerburgringu. staza je duga ’20,8 kilometara i ima ukupno 73 zavoja i mnogi je smatraju najizazovnijom stazom na svijetu. Stari sigurnosni sustav se je oslanjao na sigurnosno osoblje raspoređeno duž staze, u stalnoj radio vezi s kontrolnim centrom. Zaštitari su javili kontrolnom centru da je npr. jedan automobil sletio sa staze, a centar bi uzbudio ostale zaštitare koji bi zastavama i sličnom signalizacijom upozoravali trkaće koji su se približavali mjestu nesreće. Kasnije je sustav nadopunjavan kamerama za video nadzor i nadzornim ekranima u kontrolnom centru. Sada je potrebni broj kamera za stvarni nadzor toliki da se uvodi i analiza slika pomoću sustava s umjetnom inteligencijom. Sudar nekoliko automobila se lako prepozna, no treba prepoznati i komad otkinutog spojlera ili slične hazarde na stazi, te na vrijeme poduzeti potrebne akcije. Računalni sistem tu može mnogo pomoći.

Fujitsu razvija AI sistem - uči ga da prepoznaje pojedina vozila, prepoznaje svako dio staze, uključivši i travnate površine i ograde uz stazu. Sistem uči i kako prepoznati anomalije, kao što su blato ili krhotine na stazi, kao i prepoznavati sjene ili kišu.


Tinton Falls, N.J. – May 25, 2021

Commvault - proširen je SaaS portfelj za inteligentne data servis platforme

Commvaulov integrirani portfelj s HyperScale X i Metallic osigurava inteligentne data servise za sve vrste poslova

Commvault je objavio proširenje svog Metallic softver-kao-servis (SaaS - software as a service) portfelja i nove unificirane platforme za inteligentne data servise (Intelligent Data Services).

Commvault proširuje svoju SaaS ponudu za upravljanje podacima objavom proizvoda Metallic™ Backup for Microsoft Dynamics 365, čime je korisnicima osigurana potpora za sva tri Microsoftova oblaka - Microsoft Dynamics 365, Microsoft Office 365 i Microsoft Azure. Ovo slijedi objavu HyperScale™ X for Metallic, integriranog sustava za sigurnosno kopiranje kao servis.

Commvaultova nova platforma za inteligentne data servise koristi sve postojeće komponente iz Commvaultovog portfelja. platforma pokriva servise Data Management & Protection, Data Security, Data Compliance & Governance, Data Transformation, i Data Insights.


PALO ALTO, Calif. & SANTA CLARA, Calif. - June 15, 2021

VMware i Cohere Technologies - suradnja na inteligentnim cloud-aplikacijama za Open Radio Access mreže

Novo rješenje će poboljšati efikasnost za mobilne mreže za čak 2 puta

VMware i Cohere Technologies su objavili da rade na rješenju za otvorene mreže s radio pristupom (O-RAN - open radio access network), sustavu na kojeg prelazi sve više pružatelja komunikacijskih usluga (CSPs - communication service providers).

Rješenje će u cjelinu povezati VMwareov RAN Intelligent Controller (RIC) platformu i Cohereove Spectrum Multiplier i Cloud Scheduler xApps.


PALO ALTO, Calif. June 3, 2021

VMware - Kombinacija VMware Anywhere Workspace i Zooma za jednostavniju i sigurniju suradnju hibridne radne snage

VMware je objavio da surađuje s tvrtkom Zoom Video Communications u da bi se ostvarila bolja i sigurnija suradnja djelatnika u hibridnim radnim okolišima. Rezultat je povezani rad VMware Anywhere Workspace i Zoom platforme za suradnju.

Iskustva u protekloj godini ukazuj na to da će se ubuduće rad morati moći odvijati s djelatnicima na raznom lokacijama koji rade bilo gdje, bilo kada i kako god žele raditi. Rješenje VMware Anywhere Workspace omogućava takav način rada. Donosi ugodno sučelje i dobru sigurnost.

VMware Anywhere Workspace na jedan skup donose koristi od tri rješenja - VMware Workspace ONE, VMware Carbon Black Cloud i VMware SASE.

Platforma 7a video komunikacije Zoom je stabilna i u najizazovnijim mrežnim situacijama, no u slučaju distribuirane radne snage, korisnici i podaci mogu biti bilo gdje, povezani preko javnog Interneta, radeći na uređajima koji ne moraju biti u vlasništvu organizacije. Kombinacija VMware Anywhere Workspace i Zooma daje jaču i sigurniju radnu okolinu.


RALEIGH, N.C. - July 13, 2021

Red Hat - najnovija verzija Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes za bolju automatizaciju hibridnih oblaka

Tješnja integracija s platformom Red Hat Ansible Automation spaja moderne mogućnosti za upravljanje s tradicionalnim informatičkim i hibridnim cloud okolinama

Red Hat je objavio Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes 2.3, najnoviju verziju proizvoda za upravljanje Kubernetesima, koja donosi mogućnosti za upravljanje, sigurnost i automatizaciju, te integraciju s Red Hat Ansible Automation platformom i Red Hat Advanced Cluster Managementom.


RALEIGH, N.C. — June 28, 2021

Red Hat - nova verzija OpenShifta širi mogućnosti rada u hibridnim oblacima

Red Hat OpenShift 4.8 otvara dodatne mogućnosti uporabe i olakšava razvoj modernih cloud aplikacija za hibridne Kubernetes cloud okoline

Red Hat je objavio Red Hat OpenShift 4.8, najnoviju verziju korporacijske Kubernetes platforme. Ova verzija nudi snažni temelj za razvoj i spajanje raznih poslova u hibridnim oblacima  cloud i ubrzava uvođenje novih cloud aplikacija bez napuštanja postojeće okoline i informatičkih investicija.

Red Hat OpenShift 4.8, zasnovan na Kubernetes 1.21 i CRI-O 1.21 runtime sučelju pojednostavljuje razvoj softvera i uvođenje rješenja za razne grane industrije.


RALEIGH, N.C. — June 21, 2021

Red Hat - automatizacija poslovnih procesa s novim Kubernetes mogućnostima za upravljanje odlukama

Najnovije izdanje Red Hat Process Automationa poboljšava razvoj servisa za odluke za Red Hat OpenShift i cloud okoliše s novim na Kogitu zasnovanim mogućnostima

Red Hat je objavio nove Kubernetes mogućnosti za donošenje u sklopu najnovijeg izdanja Red Hat Process Automationa. Nove mogućnosti su zasnovane na open source Kogito projektu i omogućavaju donašanje i provedbu poslovnih odluka u okviru kontejneriziranih mikro-servisa kojima se upravlja kroz Kubernetes.

Uporaba Kogita u novoj verziji Red Hatovog Process Automation Managera i prvi su korak prema softveru za automatizaciju procesa.


RALEIGH, N.C. — June 15, 2021

Red Hat - komplet migracijskih alata za virtualizaciju olakšava migraciju u oblake

Red Hatov komplet migracijskih alata za virtualizaciju pomaže pri migraciji poslova u hibridne oblake

Red Hat je objavio početak isporuka kompleta alata za virtualizaciju, Red Hat migration toolkit for virtualization, koji će ubrzati prijelaz na otvorene hibridne oblake.

Komplet alata za virtualizaciju je nadopuna za postojeće NetAppove komplete alata - komplet za aplikacije i komplet za kontejnere.


ZURICH — June 16, 2021

Red Hat - cloud sustav za javni transport Ženeve

Švicarska tvrtka za javni transport uvela aplikacije 80 % brže koristeći Red Hat OpenShift

Red Hat je objavio da je tvrtka Transports Publics Genevois (TPG) odabrala Red Hat da pomogne pri migraciji na kontejnerizirani Kubernetes informatički okoliš. TPG je odabrala Red Hat OpenShift, vodeću korporacijsku Kubernetes platformu i Red Hat Quay.

U TPG-u su zaključili da je Red Hat OpenShift najstabilnija i mogućnostima najbogatija Kubernetes distribucijska platforma na tržištu i da najbolje odgovara njihovim potrebama.


RALEIGH, N.C. — June 3, 2021

Red Hat - Enterprise Linux for SAP® Solutions sada dostupan u SAP Store

Optimiziran za SAP HANA®, SAP S/4HANA® i SAP NetWeaver®, Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions predstavlja zajednički temelj za SAP i ne-SAP obrade

Red Hat je objavio da je Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions od sada dostupan na SAP® Store, digitalnoj tržnici za SAP ponudu i komplementarna rješenja od SAPovih partnera. Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions je optimiziran za rad SAP softvera, uključivši i SAP HANA® i SAP S/4HANA®, te osigurava jedinstveni o konzistentniji temelj i za SAP i za ne-SAP obrade. Kroz SAP Store, korisnici mogu lakše isprobati i kupiti Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions i tako proširiti svoje okoliše za otvorene hibridne oblake i kontejnere.

Korisnici sada mogu preko SAP Store besplatno iskušati Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions, a kada im se svidi, mogu ga tamo i kupiti. 


RALEIGH, N.C. — May 25, 2021

Red Hat - JBoss platforma za korporacijske aplikacije sada i za Microsoft Azure

Omogućava migraciju Java aplikacija u cloud okoline

Red Hat je objavio Red Hat JBoss Enterprise Application Platform (JBoss EAP) za Microsoft Azure, tako da sada korisnici mogu modernizirati svoje postojeće Jakarta® EE (ranije Java EE) aplikacije i pisati nove za Azure.

Nudeći JBoss EAP za Azure, Red Hat olakšava prijelaz na oblake i korisnicima osigurava veću fleksibilnost i sigurniju budućnost.


SAN JOSE, Calif., June 15, 2021

Broadcom - rješenje za upravljanje tokom vrijednosti se glatko uklapa u planiranje i agilno upravljanje

Napredna integracija softvera poboljšava korporacijsko usmjerenje i efikasnost

Broadcom je objavio prvo rješenje s mogućnostima za upravljanje tokom vrijednosti (VSM - Value Stream Management). Rješenje je dio portfelja ValueOps softvera i glatko kombinira dokazne mogućnosti za planiranje investicija Clarity™ s naprednim mogućnostima za agilno upravljanje softvera Rally®.

Broadcomovo rješenje ValueOps prvo je rješenje koje kombinira poslovno i investicijsko upravljanje proizvodima koje pruža agilno planiranje i upravljanje.


SAN JOSE, Calif., June 02, 2021

Broadcom - adaptivna zaštita za sigurnost krajnjih točaka

Rješenje za samo-prilagodljivu zaštitu krajnjih točaka mreža s automatiziranim konfiguriranjem pravila

Broadcom je objavio Adaptive Protection (adaptivna zaštita), sastavni dio za Symantecovo rješenje za sigurnost krajnjih točaka mreža, Endpoint Security. Adaptive Protection donosi poboljšanu zaštitu, automatiziranu i prilagodljivu potrebama svakog korisnika i koja nimalo ne umanjuje produktivnost krajnjeg korisnika. Adaptive Protection efikasno štiti od cyber napada i sprječava prodore prije nego do njih dođe.

Dosadašnji proizvodi za zaštitu krajnjih točaka mreža su nudili isti način zaštite svim korisnicima, što je napadačima olakšavalo posao - kada su uspjeli probiti zaštitu mogli su na isti način napasti i sve ostale korisnike.

Broadcomov prilagodljivi pristup omogućava uporabu svih Symantecovih endpoint zaštitnih mehanizama bez stvaranja lažnih uzbuna koje otežavaju rad sigurnosnih službi. Adaptive Protection nudi automatizirano rješenje koje štiti sisteme:

·   Prilagodljiva zaštita (Customized Protection) - sigurnosne mjere se konfiguriraju baš za okoliš svakog korisnika

·   Maksimizirana produktivnost - krajnje točke se bolje štite od napada, bez straha od brojnih lažnih uzbuna

·   Manji troškovi - koristeći umjetnu inteligenciju za prilagodbu zaštite krajnjih točaka potrebama svakog korisnika smanjuje posao oko konfiguriranja zaštite


Waterloo, ON – 2021-7-13

OpenText - Eurowings optimizira letove uz pomoć OpenTextovih rješenja

OpenText Exceed TurboX omogućava moderni rad, visoke performanse i daljinski pristup do kritičnih aplikacija

OpenText je objavio da je avio-kompanija Eurowings uvela OpenTextExceedTurboX da bi omogućila siguran pristup do kritičnih aplikacija za upravljanje letovima u doba pandemije kada se mora raditi na daljinu.

Erowings je kompanija u sklopu Lufthansa Grupacije. specijalizirana za ekonomične letove uglavnom u Europi. Za planiranje letova koriste grafički intenzivnu Unix aplikaciju. Kada je nastupila pandemija, tvrtka je zamijenila svoja postojeća rješenja za daljinski pristup s Exceed TurboX, koji osigurava veću sigurnost i mogućnosti spajanja i veću efikasnost.

Exceed TurboX omogućava korisnicima da virtualno primijene UNIX, Linux i Windows aplikacije i pristup do ostalih resursa bez obzira gdje se oni nalazili i koje uređaje koristili na rubu mreže.


Irvine, CA – June 1, 2021

Kofax - inteligentna platforma za automatizaciju sadrži mogućnosti za prošireni kod

New Kofax TotalAgility Release ubrzava uvođenje i omogućava razvoj softvera od građana

Kofax je objavio bajnovije izdanje svoje inteligentna platforma za automatizaciju, "Intelligent Automation Platform". Novo izdanje ubrzava uvođenje, jer omogućava ugradnju modula koje razvijaju građani, a ne samo profesionalni developeri.

Kofax TotalAgility, stroj za orkestraciju tokova poslova, koji radi u okviru platforme za inteligentnu automatizaciju, je proširen s 50 novih low-code modula za informacije o dokumentima, orkestraciju procesa i pridružene sistemske mogućnosti. Time se minimalizira potreba za skupim specijalnim kodiranjem za višestruka rješenja od raznih dobavljača. Low-code mogućnosti znače da i neprofesionalni korisnici mogu brzo projektirati automatizirane procese za poslovne obrade, poštujući pri tom propise i sigurnosne mjere.

Najnovija verzija Kofax TotalAgilitya donosi i ti ješniju integraciju s ostalim mogućnostima Kofaxove platforme za inteligentnu automatizaciju, uključivši Kofax RPA™, Kofax Mobile ID™ & VerificationKofax SignDoc®, te Kofax ControlSuite™.


Irvine, CA – May 25, 2021

Kofax - ControlSuite proširen integracijom za oblake, analitičkim komandnim pločama i novim unificiranim klijentima

Rješenje omogućava kognitivni prihvat i upravljanje tiskanjem te veću efikasnost i sigurnost

Kofax je objavio novu verziju Kofax ControlSuite, potpuno integriranog rješenja za automatizaciju i sigurnost prihvata dokumenata, upravljanje tiskanjem i mobilne mogućnosti. ControlSuite se oslanja na Kofaxova rješenja za prihvat svjestan sadržaja i upravljanje tiskanjem. Novo izdanje donosi cijeli niz novih mogućnosti i prednosti, uključivši nove načine za integraciju s oblacima, analitičke komandne ploče (analytics dashboards)i nove unificirane klijente.


Irvine, CA – June 1, 2021

Kofax - inteligentna platforma za automatizaciju sadrži mogućnosti za prošireni kod

New Kofax TotalAgility Release ubrzava uvođenje i omogućava razvoj softvera od građana

Kofax je objavio bajnovije izdanje svoje inteligentna platforma za automatizaciju, "Intelligent Automation Platform". Novo izdanje ubrzava uvođenje, jer omogućava ugradnju modula koje razvijaju građani, a ne samo profesionalni developeri.

Kofax TotalAgility, stroj za orkestraciju tokova poslova, koji radi u okviru platforme za inteligentnu automatizaciju, je proširen s 50 novih low-code modula za informacije o dokumentima, orkestraciju procesa i pridružene sistemske mogućnosti. Time se minimalizira potreba za skupim specijalnim kodiranjem za višestruka rješenja od raznih dobavljača. Low-code mogućnosti znače da i neprofesionalni korisnici mogu brzo projektirati automatizirane procese za poslovne obrade, poštujući pri tom propise i sigurnosne mjere.

Najnovija verzija Kofax TotalAgilitya donosi i ti ješniju integraciju s ostalim mogućnostima Kofaxove platforme za inteligentnu automatizaciju, uključivši Kofax RPA™, Kofax Mobile ID™ & VerificationKofax SignDoc®, te Kofax ControlSuite™.


Irvine, CA – May 25, 2021

Kofax - ControlSuite proširen integracijom za oblake, analitičkim komandnim pločama i novim unificiranim klijentima

Rješenje omogućava kognitivni prihvat i upravljanje tiskanjem te veću efikasnost i sigurnost

Kofax je objavio novu verziju Kofax ControlSuite, potpuno integriranog rješenja za automatizaciju i sigurnost prihvata dokumenata, upravljanje tiskanjem i mobilne mogućnosti. ControlSuite se oslanja na Kofaxova rješenja za prihvat svjestan sadržaja i upravljanje tiskanjem. Novo izdanje donosi cijeli niz novih mogućnosti i prednosti, uključivši nove načine za integraciju s oblacima, analitičke komandne ploče (analytics dashboards)i nove unificirane klijente.


FORT LAUDERDALE, Fla. – May 25, 2021

Citrix istraživanje - rođeni u digitalnom dobu mogu bitno doprinijeti ekonomskom probitku, ali trebaju pomoć da to ostvare

Najnovije Citrixovo istraživanje je pokazalo da mladi djelatnici mogu bitno doprinijeti profitima, ako dobiju potporu u primjeni novih realiteta

Citrix je objavio rezultate istraživanja "The Born Digital Effect" (efekt rođenih u digitalno doba). Mladi zaposlenici mogu pomoći da se ostvare ogromna povećanja profita, no i da im je potrebna pomoć da to ostvare.

Grupa djelatnika sastavljena od "milenijalaca" (rođenih u razdoblju 1981 to 1996) i pripadnika "Generacije Z" (rođeni nakon 1997) su prve grupe rođenih u digitalnoj eri, "Rođeni digitalci". Oni su odrasli u potpuno digitaliziranom svijetu, a danas čine većinu radne snage.

Citrix, u suradnji s kućama Coleman Parks Research i Oxford Analytica, je proveo globalno istraživanje "The Born Digital Effect" (Efekt rođenih digitalaca) u okviru kojeg je ispitano 1.000 poslovnih rukovoditelja i 2.000 stručnih djelatnika u 10 zemalja, da bi se saznalo što rođeni digitalci žele ostvariti poslom i kako ono mogu utjecati na poslovanje i ukupnu ekonomiju.

Mlađim djelatnicima su najvažniji stabilna i sigurna karijera (87%) i dobra usklađenost između posla i privatnog života (87%). Tim djelatnicima je važna i najnovija tehnologija na radnom mjestu i prilika za daljnju obuku. Mladi djelatnicima se sviđa ideja da se i nakon pandemije barem djelomično radi i od kuće. Svega 10% h želi cijelo vrijeme raditi u uredu.

Nezgodno je da čak 58% njihovih rukovoditelja misli da bi mlađim djelatnicima bilo najmilije stalno biti u uredu. Ipak, "rođeni digitalci" su svjesni da su društvene interakcije bine za poslovanje (68%). Rješenje je veća fleksibilnost.

Mladi djelatnici i rukovoditelji žive u različitim svjetovima - svega 21% poslovnih rukovoditelja na poslu koristi aplikacije kao što su WhatsApp, u usporedbi s 81% rođenih digitalaca.

Svega 30% rođenih digitalaca bi napustilo organizaciju koja nema jasnu svrhu, za razliku od 69% poslovnih rukovoditelja.


FORT LAUDERDALE, Fla. – June 24, 2021

Citrix -  istraživanje upozorava da prednosti rada na daljinu nisu zajamčene same po sebi, potrebno ga je i dalje razvijati

Najnovije istraživanje je pokazalo da tehnologija koja je trebala pomoći djelatnicima ih u stvari frustrira i usporava

Citrix je proveo istraživanje o tome kako djelatnici koriste alate za rad na daljinu koji su im stavljeni na raspolaganje zbog pandemije. Istraživanje je pokazalo da je povećan njihov angažman i produktivnost, no da bi uskoro te koristi mogle nestati. Zaposlenici osjećaju da su dobili previše alata i nedovoljno načina da obave posao, što ih ometa u nastojanju da obave stvari.

Osim količine alata, porasla je složenost poslova koje treba obaviti.

Nekoliko nalaza istraživanja:

·   64 % djelatnika koristi više alata za komuniciranje i suradnju nego su ih koristili ranije

·   71 % kaže da je to rad učinilo složenijim

·   skoro 90 % ispitanika želi da se i nakon pandemije posao nastavi fleksibilno odvijati i u uredu i kod kuće

Pametne organizacije će stečena iskustva iskoristiti da osiguraju:

·   Unificirani posao - djelatnici će imati isti pristup do alata i podataka ma gdje se trenutno nalazili

·   Sigurni posao - bez obzira na kojem mjestu ga djelatnik obavlja

·   Jednostavniji posao - koristeći mogućnosti kao što je strojno učenje, virtualne pomoćnike, pojednostavljene tokove poslova i automatizacija


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018