nv-2108

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2021. – kolovoz


u ovom broju:

 19.07.21 – 15.08.21

- BCC Services - još jedan NetAppov certifikat

- NetApp blog - zašto izgraditi hibridni oblak i zašto baš sada?

- NetApp blog - NetApp se udružio s Microsoftom da bi isporučili digitalna radna mjesta na zahtjev potrebna modernoj radnoj snazi

- NetApp - beskompromisno. inovativno i unificirano rješenje za hibridne oblake

- NetApp - Astra za jednostavno automatsko upravljanje aplikacijskih podataka za Kubernetes

- Fujitsu - jedanaesta generacija stolnih računala i radnih stanica

- Fujitsu - umjetna inteligencija za sigurnost trkaće staze Nuerburgring

- VMware - SaaS inovacije na Horizon platformi

- Commvault - 10 godina za redom vodeći u Gartnerovom magičnom kvadrantu za korporacijsko sigurnosno kopiranje i rekonstrukciju podataka

- Vertica - Vertica 11, za unificiranu analitiku

- Micro Focus - nezavisna istraživačka tvrtka proglasila portfelj rješenja za privatnost i zaštitu podataka CyberRes vodećim

- Kofax - preuzeo tvrtku za upravljanje tiskanjem, Printix

- Kofax i Coforce - inteligentna automatizacija za digitalnu transformaciju obrazovnog sektora

- Kofax blog - RPA i prihvat podataka su se počeli preklapati


19.07.21 – 15.08.21


Zagreb, 26.07.2021

BCC Services - još jedan NetAppov certifikat

BCC Services je od svog dugogodišnjeg partnera zaslužio još jedan certifikat. Ovaj puta je to certifikat "Integration Services Certified–E-Series". Certifikat je dokaz da je partner osposobljen za pružanje integracijskih usluga za E-seriju rješenja integriranog hardvera i softvera za aplikacije koje zahtijevaju visoku propusnu moć, kao što su analiza podataka, video nadzor i sigurnosno kopiranje na diskove, aplikacije za koje je potrebna brza i pouzdana SAN pohrana.


NetApp blog, Laurence James, July 22

NetApp blog - zašto izgraditi hibridni oblak i zašto baš sada?

Pred dvije godine jedan kolega je pisao blog "Zašto izgraditi oblak na vlastitoj opremi?". Kao informatički veteran uvijek mislim da se je interesantno osvrnuti na prošlost i zapitati se "Sto se je desilo i što slijedi?"

U spomenuto vrijeme svi su znalci tvrdili da će se na kraju svi korporacijski poslovi preseliti u javne oblake. Osnova takvog razmišljanja je bila da će informatika postati prepreka na pitu razvoja, jer developeri neće imati pristup do dovoljno infrastrukturnih resursa i novih generacija developerskih platformi i alata. No što se je stvarno desilo? Developeri su ustvari zaobišli informatičare i sami preuzeli okvire za razvoje projekata. te usvojili prateću terminologiju.

Premda su nove aplikacije razvijene za rad u super-skalabilnim oblacima, važne poslovne obrade od kojih poduzeća žive su ostale na vlastitoj opremi, u vlasatim prostorijama. Seljenje tih obrada je poneki puta bilo čak i moguće, no time se nije ništa dobivalo. Samo seljenje aplikacija u oblak nije dovoljno - potrebno ih je pregraditi da postanu aplikacije "pisane za oblak" (cloud native) Oni koji su samo preselili svoje ključne aplikacije u oblake su brzo ustanovili da su izgubili elemente kontrole. Brojni korisnici javnih oblaka se često žale na nekonzistentnost performansi takvih aplikacija tijekom radnog dana.

Kada proučite nekoliko hiper-skalabilnih oblaka primijetiti ćete da među njima postoji malo mogućnosti za međusobni zajednički rad. Glavni aspekti rada . računanje, mreže, pohrana, zaštita i aplikacije su vrlo slične, no kad odaberete jedno rješenje, može vam se desiti da ostanete zarobljeni u njemu. Da moram napisati dokument o zahtjevima za novo rješenje, Zahtijevao bi rješenje koje ne ovisi o cloud platformi. Zahtijevao bi sposobnost zajedničkog rada, automatizaciju, jednostavnost, brzinu, agilnost, sigurnost, fleksibilnost, zaštitu i mogućnost da na vlastitoj opremi i dalje koristim aplikacije koje sam godinama razvijao.

Oblaci na vlastitim lokacijama i oblaci u javnom prostoru moraju biti povezni potpuno glatko.


NetApp blog, Anthony Lye, July 14

NetApp blog - NetApp se udružio s Microsoftom da bi isporučili digitalna radna mjesta na zahtjev potrebna modernoj radnoj snazi

Projekti digitalne transformacije koji su nekad planirani da traju dvije godine se sada završe za dva mjeseca. Takvi projekti temeljno utječu na odnose tvrtke i njenih kupaca, partnera i njenih zaposlenika. Posao u uredu je postao posao kod kuće, a sada i posao od bilo kuda. Digitalni radni prostor je postao standard i pred nama su izazovi novog hibridnog radnog mjesta i elastične radne snage.

NetApp sada surađuje s Microsoftom na razvoju novih mogućnosti za modernu radnu snagu i njihova radna mjesta:

·   Microsoftov Windows 365 s nizom novih mogućnosti za digitalno radno mjesto.

·   NetAppov Spot PC virtualni desktop za koji radi ukorak s Windows 365

Spot PC i Windows 365 su optimalno rješenje za potpuno upravljani infrastrukturni servis s fiksnim ,mjesečnim troškom po korisniku.


SUNNYVALE, CA — June 8, 2021

NetApp - beskompromisno. inovativno i unificirano rješenje za hibridne oblake

Novi ONTAP softver i proširenja portfelja za hibridne oblake smanjuju troškove i složenost ; Jednostavno unificirano upravljanje podacima na vlastitim lokacijama i o javnim oblacima

NetApp je objavio novo izdanje ONTAP softvera za data servise i upravljanje podacima na vlastitim lokacijama i u javnim oblacima.

Najnovija proširenja za hibridne oblake i ONTAP data servise sadrže:

·   Fleksibilne temelje za hibridne oblake: FlexPod konvergentnu infrastrukturnu platformu od NetAppa I Cisca I NetApp StorageGRID novo izdanje NetAppove pohrane za objekte

·   Jednostavno i unificirano upravljanje podacima u hibridnim oblacima


SUNNYVALE, Calif.— March 10, 2021

NetApp - Astra za jednostavno automatsko upravljanje aplikacijskih podataka za Kubernetes

Pojednostavljujući upravljanje podacima za Kubernetes, NetApp Astra pomaže korisnicima da sigurno upravljaju podacima preko jedinstvenog sučelja

NetApp je objavio početak isporuka proizvoda NetApp Astra (ranije poznatog kao Projekt Astra), potpuno upravljanog servisa za upravljanje podacima za aplikacije razvijene za Kubernetes poslove. NetApp Astra omogućava korisnicima da zaštite, rekonstruiraju i sele Kubernetes aplikacije, bez potrebe za posebnim softverom za preuzimanje, instaliranje, upravljanje ili proširenja.


Munich, July 08, 2021

Fujitsu - jedanaesta generacija stolnih računala i radnih stanica

Fujitsu je objavio novu generaciju stolnih računala i radnih stanica za uredske radnike i one koji rade od kuće, kojima je potrebna agilnost, snaga fleksibilnost. Uređaji nove generacije troše manje energije i odlikuju se tihim radom.

Jedanaesta generacija Fujitsu ESPRIMO stolnih računala i CELSIUS radnih stanica sadrže najnoviji komplet Intelovih čipova i 11. generaciju Intel Core procesora, uz poboljšane performanse i manju potrošnju.

U novoj generaciji se ističe FUJITSU ESPRIMO G5011. To je stilski, ultra-kompaktni mini desktop PC s tankim kućištem zapremnine svega 0,86 litri. Idealan je za montažu iza ekrana ili pod stolom. pa je idealan za sobe za sastanke i učionice, te za kućne urede.

Tu je i nova radna stanica CELSIUS W5011, stolna stanica početne veličine s velikim mogućnostima proširivanja. Spremna je za zahtjevne poslove tipa CAD (kompjuterski dizajn), CAE (kompjuterski inženjering), dizajn i vizualizaciju multimedijskih sadržaja. Performanse garantiraju snažni Intel Xeon W-1300 procesori i NVIDIA RTX A50002 grafičke kartice.


Munich, July 14, 2021

Fujitsu - umjetna inteligencija za sigurnost trkaće staze Nuerburgring

Fujitsu razvija sustav koji pomoću umjetne inteligencije prati slike s kamera duž trkaće staze u Nuerburgringu ; Ako AI primijeti a potencijalni problem, šalju se upozorenja u kontrolu utrke, te šalju upozorenja na panoe uz stazu

Fujitsu javlja o novom sigurnosnom sustavu za trkaću stazu Formule 1 u Nuerburgringu. Sustav koristi kamere visoke rezolucije i umjetni inteligenciju za prepoznavanje potencijalnih opasnosti. Potrebna sigurnost se ne može postići uobičajenim video nadzorom, jer je potrebno više stotina kamera da se pokrije cijela staza, a to je preveliki broj za efikasni vizualni nadzor. Pomoću umjetne inteligencije se kontinuirano i automatski slika sa svake od kamera i uočavaju potencijalne opasnosti. Čim se nešto otkrije, uzbunjuje se kontrolni centar trke, a na panoima uz stazu se prikažu poruke upozorenja.

Sustav se postavlja na stazi Nordschleife ("Sjeverna petlja"), poznatijoj od dvije staze koje postoje u Nuerburgringu. staza je duga ’20,8 kilometara i ima ukupno 73 zavoja i mnogi je smatraju najizazovnijom stazom na svijetu. Stari sigurnosni sustav se je oslanjao na sigurnosno osoblje raspoređeno duž staze, u stalnoj radio vezi s kontrolnim centrom. Zaštitari su javili kontrolnom centru da je npr. jedan automobil sletio sa staze, a centar bi uzbudio ostale zaštitare koji bi zastavama i sličnom signalizacijom upozoravali trkaće koji su se približavali mjestu nesreće. Kasnije je sustav nadopunjavan kamerama za video nadzor i nadzornim ekranima u kontrolnom centru. Sada je potrebni broj kamera za stvarni nadzor toliki da se uvodi i analiza slika pomoću sustava s umjetnom inteligencijom. Sudar nekoliko automobila se lako prepozna, no treba prepoznati i komad otkinutog spojlera ili slične hazarde na stazi, te na vrijeme poduzeti potrebne akcije. Računalni sistem tu može mnogo pomoći.

Fujitsu razvija AI sistem - uči ga da prepoznaje pojedina vozila, prepoznaje svako dio staze, uključivši i travnate površine i ograde uz stazu. Sistem uči i kako prepoznati anomalije, kao što su blato ili krhotine na stazi, kao i prepoznavati sjene ili kišu.


PALO ALTO, Calif. - Augist 3, 2021

VMware - SaaS inovacije na Horizon platformi

Nove mogućnosti za virtualne desktopove i desktop-kao-servis na vlastitoj opremi ili u višestrukim oblacima

VMware dograđuje svoju infrastrukturu za virtualne desktopove (VDI - virtual desktop infrastructure) i platformu za desktop-kao-servis (DaaS - Desktop-as-a-Service) i objavio je nove mogućnosti za Horizon platformu na vlastitoj opremi ili u oblacima.

VMware Horizon je dio VMware Workspace ONE platforme koji mnogim korisnicima služi kao rješenje za unifikaciju upravljanja uređajima, aplikacijama i desktopovima u višestrukim oblacima. VMware Anywhere Workspace je integrirano rješenje koje djelatnicima omogućava rad s bilo kojeg mjesta na siguran i udoban način. Ovo rješenje spaja VMware Workspace ONE s VMware Carbon Black Cloud i VMware SASE.


Tinton Falls, NJ – July 21, 2021

Commvault - 10 godina za redom vodeći u Gartnerovom magičnom kvadrantu za korporacijsko sigurnosno kopiranje i rekonstrukciju podataka

Commvault javlja da je desetu godinu za redom proglašen "Vodećim" u kategoriji "2021 Gartnerov magični kvadrant za korporacijsko sigurnosno kopiranje i rekonstrukciju podataka".

Metodologija magičnog kvadranta analitičarske kuće Gartner služi za usporedbu proizvoda raznih kategorija na tržištu, uzimajući i karakteristike proizvoda i sposobnost i inovativnost dobavljača-


BOSTON, MA – July 20, 2021

Vertica - Vertica 11, za unificiranu analitiku

Značajno izdanje unificirane analitičke platforme donosi potporu za Docker i Kubernetes kontejnere, napredno mašinsko učenje i mogućnosti za analizu vremenskih nizova, te poboljšane analitičke performanse

Vertica je objavila novu verziju analitičke platforme Vertica 11, koja donosu nove mogućnosti za unificiranu analitiku i mašinsko učenje.

Vertica 11 sadrži VerticaPy koji donosi sposobnost učenja o više mašina za baze podataka, open source Python biblioteku za potporu za Python projekte za podatke pohranjene u Vertici.

Vertica 11, sadrži i Vertica in Eon Mode . arhitekturu optimiziranu za oblake koja razdvaja računalne procese od pohrane.

Vertica 11 uključuje i mnoge druge mogućnosti:

·   Eon Mode potpora za Microsoft Azure

·   Usklađenost s FIPS 140.2 propisima

·   Bolju Voltage integraciju

·   Potporu za proširene vremenske nizove

·   Spark 2.0 Connector

·   VerticaPy, open source Python biblioteku

·   AutoML -

·   XGBoost algoritam

·   Prošireno dubinsko učenje i potpora za PMML, uključivši i uvoz generaliziranih linearnih modela.

·   Poboljšane analitičke performanse

·   i još mnogo toga


Santa Clara, CA –  July 8 2021

Micro Focus - nezavisna istraživačka tvrtka proglasila portfelj rješenja za privatnost i zaštitu podataka CyberRes vodećim

Voltage rješenja za privatnost i zaštitu podataka dobio priznanje nezavisne istraživačke kuće na osnovu ponuđenih rješenja, strategije i prisustva na tržištu

Micro Focusov CyberRes je objavio da su Voltage Structured Data Manager i Voltage SecureData, proglašeni vodećima prema izvještaju "The Forrester Wave™: Dynamic Data Masking Solutions, Q3, 2021. For CyberRes". Priznanje je dodijeljeno zbog performansi, skale, klasifikacije podataka, tehnikama za maskiranje, izvještaja, potpore za stare platforme i potpore za usklađenost s propisima kao što su GDPR, CCPA, i HIPAA.

Izvještaj analitičke kuće Forrester služi kao vodič kroz rješenja za privatnost i zaštitu.

CyberRes je jedna od poslovnih linija u Micro Focusu.


Irvine, CA – Aug. 10, 2021

Kofax - preuzeo tvrtku za upravljanje tiskanjem, Printix

Preuzimanje donosi mogućnosti za upravljanje štampom u oblacima i poboljšava Kofaxovu platformu za inteligentnu automatizaciju

Kofax je objavio da je preuzeo tvrtku Printix.net ApS koja se bavi softverom za tiskanje i upravljanje tiskom u oblacima.

Printix je vodeći isporučitelj softvera za upravljanje tiskanjem u oblacima. Korisnici takvog softvera ne moraju na svojoj lokalnoj opremi instalirati softver za upravljanje štampanjem, kao ni servere za tisak.


Irvine, CA – July 20, 2021

Kofax i Coforce - inteligentna automatizacija za digitalnu transformaciju obrazovnog sektora

ROC Midden-Nederland i razne druge nizozemske obrazovne institucije uvode digitalne pomoćnike i nastavi za automatizaciju administrativnih poslova - od upisa studenata do obrade faktura

Kofax i njegov partner Coforce iz mjesta Ede u Nizozemskoj su objavili sporazum o suradnji na razvoju platforme za digitalnu transformaciju obrazovnog sektora. Coforce radi i na rješenju koje će u konačnici pomoći obrazovnim institucijama da uvedu softver za automatizaciju robotičkih procesa (RPA - Robotic Process Automation) koji će automatizirati veliki broj radnih procesa koji zahtijevaju mnogo ručne obrade, vremena i u kojima zbog toga dolazi do čestih i brojnih grešaka.

Rezultati Kofax/Coforce partnerstva omogućavaju korisnicima da brzo proširuju automatizaciju. Korisnici su već tijekom prve godine uspješno primijenili:

·   procese za registraciju novih studenata

·   registracija i administracija odsutnosti

·   sistem za praćenje studenata i prateću administraciju

·   priprema planova predavanja i rasporeda za nastavno osoblje

·   prijem i registracija novih zaposlenika

·   obrada faktura i administracija poslova oko pošte


Blog, Harvey Spencer, President HSA inc

Kofax blog - RPA i prihvat podataka su se počeli preklapati

Harvey Spencer, predsjednik HSA inc nudi uvid u nedavne aktivnosti na RPA tržištu

RPA (Robotic Process Automation - automatizacija robotičkih procesa) je u osnovi alat za eliminaciju upisa preko tipkovnice i klikanja mišem, nešto poput makro instrukcija na steroidima. u osnovi, RPA obavlja dio procesa - svaki 'bot' radi individualno. u pojedinačnim situacijama kao što su istraživanje ili upiti koji zahtijevaju vađenje podataka s raznih web stranica i njihovo pre-formatiranje na novoj složenoj tablici.

Služi i za osnovno vađenje informacija iz slika poput faktura od poznatog dobavljača. Softverski roboti mogu otvoriti email priloge, popuniti e-obrasce, zapisati i ponovno upisati podatke u različitim formatima, te izvršiti razne druge zadatke koji repliciraju ljudske akcije.

Poslovni procesi zahtijevaju da se poštuju poslovna pravila i vrši provjera u internim i eksternim bazama podataka. Za to treba kreirati tokove poslova.

Za primjer pogledajmo obradu faktura. Ulazna faktura na papiru se skenira i pročita pomoću OCR programa  U tipičnoj RPA situaciji, korisnik mora nacrtati zone oko polja iz kojih treba vaditi podatke a zatim kliknuti na mjesto kamo ih treba spremiti. Svaki puta kad sistem ugleda istu fakturu obavi istu stvar. Nešto slično bi uradio i činovnik koji obrađuje fakture.

To radi dobro dok ne naletite na izuzetak - tada je potrebna integracija sa sustavom za naručivanje i salda-kontijem i primjena logike. Poneki puta će biti potrebno proslijediti fakturu i podatke rukovoditelju, a to zahtijeva tok posla.

RPA sistemi više godina nisu mogli pokriti takve poslovne procese što je ugrozilo poslovne prihode. Zbog toga su se ispouč9telji RPA rješenja počeli baviti i softverom za prihvat podataka.

Kofax je naglašavao mogućnosti svog softvera za prihvat u sprezi sa svojim Kapow RPA.


 

 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018