nv-2110

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2021. – listopad


u ovom broju:

 20.09.21 – 17.10.21

- BCC Services - još jedan NetAppov certifikat

- NetApp - kupnja CloudCheckra širi mogućnosti CloudOps platforme

- NetApp - vodeći za primarnu pohranu u Gartnerovom "Magičnom kvadrantu"

- Fujitsu i Osaka University - suradnja na istraživanju i razvoju kvantnih računala otpornih na greške  mogu raditi ispravne proračune

- VMware - pametni pristup za Multi‑Cloud eru objavljen na manifestaciji VMworld 2021

- VMware - vodeći u Gartnerovom magičnom kvadrantu za infrastrukturu na rubovima mreža, četvrtu godinu za redom

- VMware - VMware Cloud on AWS GovCloud (US) dobio dozvolu za rad od američke agencije FedRAMP

- Citrix - proširenje mogućnosti za sigurni pristup

- Citrix - jednostavnija isporuka aplikacija i sigurnost

- Citrix - jednostavniji rad za grupaciju Southern Housing Group

- Kofax proglašen vodećim za inteligentnu obradu dokumenata, prema Everest Group

- Kofax - Power PDF dobio najvišu ocjenu za 2021

- Micro Focus - CyberRes najavio inicijativu za cyber-sigurnost i promjenu online ponašanja

- Micro Focus - osiguranje kvalitete je sada integralni dio isporuke softvera, a o agilnosti se ne pregovara

- Micro Focus - početak isporuka Vertica Acceleratora

-  Micro Focus - SaaS proizvod za arhiviranje usklađeno s propisima za srednje velike organizacije

 


20.09.21 – 17.10.21


Zagreb, 01.10.21

BCC Services - još jedan NetAppov certifikat

BCC Services je ostvario još jedan NetAppov partnerski certifikat - za usluge integriranja za ONTAP SAN

BCC Services je dugoročni NetAppov partner. Osim prodaje NetAppovih proizvoda, BCC Services nudi i prateće usluge - od konzultacija kod definiranja zahtjeva za nove sustave, pomoći kod uvođenja rješenja i održavanja sustava. NetApp svojim partnerima postavlja stroge uvjete - od organizacijskih do školovanja djelatnika koji rade na NetAppovom programu.

Ovih dana BCC Services je ostvario još jedan NetAppov partnerski certifikat - za usluge integriranja za ONTAP SAN (Integration Services Certified-ONTAP SAN).


SAN JOSE, CA — Oct. 4, 2021

NetApp - kupnja CloudCheckra širi mogućnosti CloudOps platforme

NetApp kupuje CloudCheckr platformu za cloud optimalizaciju i tako proširiti svoju ponudu korisnicima kojima je potrebna optimalnija i sigurnija Multi-Cloud infrastruktura

NetApp je objavio da je sklopio ugovor o kupnji CloudCheckra, platforme za optimalizaciju u oblacima. Time se proširuje ponuda NetAppovog Spota i FinOpsa. Dobiva se bolji uvid u troškove i bolji izvještaji, te upravljanje resursima.


SAN JOSE, Calif. — October 14, 2021

NetApp - vodeći za primarnu pohranu u Gartnerovom "Magičnom kvadrantu"

NetApp je također svrstan među tri najbolja isporučitelja za virtualizaciju servera, kontejnere i rad u oblacima

NetApp je objavio da je još jednom svrstan u "Vodeće" u Gartnerovom "Magičnom kvadrantu" za 2021 godinu, u kategoriji primarne pohrane. Priznanje je dodijeljeno na osnovu kompletnosti vizije i sposobnosti da ju izvrši. NetApp je istovremeno svrstan u tri najbolja isporučitelje rješenja za uporabu primarne pohrane u oblacima.

Prema Gartneru, sistemi za virtualnu pohranu, bilo kao nizovi hardverskih uređaja ili kao softverski definirana pohrana su ključni za poslovno-kritične obrade.


Tokyo, October 1, 2021

Fujitsu i Osaka University - suradnja na istraživanju i razvoju kvantnih računala otpornih na greške  mogu raditi ispravne proračune

Fujitsu i sveučilište u Osaki su zajednički snovali ustanovu za istraživanja vezana za kvantna računala ; Centar će kombinirati iskustva koja sveučilište ima na polju ispravaka kvantnih grešaka i tehnologija za kvantni softver s Fujitsuovim znanjima o primjeni računalstva i kvantnim tehnologijama

Fujitsu i sveučilište u Osaki (Osaka University) su objavili osnivanje zajedničke ustanove, ¨Fujitsu Quantum Computing Joint Research Division" koja će se baviti istraživanjima na polju kvantnog računalstva.

Nova ustanova će se posvetiti razvoju tehnologija za kvantna računala otporna na greške. Takva računala mogu raditi točne proračune jer su u stanju ispravljati greške koje nastaju na kvantnim bitovima (qubits).

Sveučilište i Fujitsu namjeravaju razviti kvantni softver za kvantne kompjutere otporne na greške s više tisuća qubita. I  tehnologije za provjeru akcija uklanjanja grešaka.


PALO ALTO, Calif - October 5, 2021

VMware - pametni pristup za Multi‑Cloud eru objavljen na manifestaciji VMworld 2021

Predstavljen VMware Cross-Cloud Services, za slobodu, fleksibilnost i sigurnost u bilo kojem oblaku

VMware je na konferenciji VMworld 2021 najavio strategiju koja će pomoći korisnicima da se snalaze u multi-cloud eri, u vidu paketa VMware Cross-Cloud services. Radi se o integriranim servisima koji će omogućiti brže i pametnije uvođenje digitalnog poslovanja u oblacima. Korisnici će moći izgraditi, koristiti i bolje osigurati aplikacije u bilo kojem oblaku.

VMware Cross-Cloud services donose ključne prednosti: brži put do oblaka, troškovnu efikasnost, fleksibilnosti kontrolu u bilo kojem oblaku.. VMware Cross-Cloud services proširuje mogućnosti portfelja VMwareovih proizvoda i na multi-cloud svijet.

VMware Cross-Cloud services se sastoji od slijedećih osnovnih blokova:

·   Najsuvremenije platforme za razvoj i korištenje cloud aplikacija;

·   Cloud infrastrukturu za obrade korporacijskih aplikacija;

·   Praćenje i upravljanje i performansama i troškovima u raznim oblacima;

·   Sigurnost i umrežavanje preko cijelog multi-cloud okoliša;

·   Digitalni radni prostor i rješenja za rad na rubovima mreža.


PALO ALTO, Calif. - September 22, 2021

VMware - vodeći u Gartnerovom magičnom kvadrantu za infrastrukturu na rubovima mreža, četvrtu godinu za redom

Također i najviše ocjene u Gartnerovom izvještaju o kritičnim mogućnostima za rubove mreža

VMware je objavio da je u Gartnerovom magičnom kvadrantu za 2021 proglašen vodećim u kategoriji infrastrukture za rubove mreža (WAN Edge Infrastructure). Priznanje je dodijeljeno na osnovu ocjene kompletnosti vizije i mogućnosti da sprovede tu viziju. To je već četvrta godina za redom da je VMware proglašen vodećim u toj kategoriji.

Povrh toga, VMware he dobio i najviše ocjene u Gartnerovom izvještaju o kritičnim mogućnostima za rubove mreža

VMware SD-WAN je sada dio VMware SASE, platforme za sigurni pristup servisima za rubove mreža (SASE - secure access service edge) koja kombinira vodeće mogućnosti za rubove WAN mreža, računalne mogućnosti i sigurnosne funkcije u oblacima.


PALO ALTO, Calif.- September 21, 2021

VMware - VMware Cloud on AWS GovCloud (US) dobio dozvolu za rad od američke agencije FedRAMP

Autorizacija omogućava državnim agencijama uvođenje cloud inicijativa, razvoj strategiju za rad djelatnike na daljinu i digitalnu transformaciju u vrlo sigurnom hibridnom okolišu

VMware je objavio da je VMware Cloud on AWS GovCloud (US) dobio odobrenje američke federalne agencije FedRAMP za rad s obradama visokog utjecaja. FedRAMP je obavezni program vlade SAD za standardiziranu ocjenu sigurnosti, autorizaciju i praćenje proizvoda za rad u oblacima. FedRAMP je potvrdio da je VMware Cloud on AWS GovCloud (US) usklađen sa strogim standardima za performanse, sigurnost i poštivanje propisa. S tom autorizacijom agencije američkog javnog sektora sada smiju koristiti VMware Cloud i AWS GovCloud (US) i uživati prednosti rada u oblacima.


FORT LAUDERDALE, Fla. – October 5, 2021

Citrix - proširenje mogućnosti za sigurni pristup

Novi oblak, servis Zero Trust Network Access štiti aplikacije, podatke i uređaje , korisnici mogu raditi gdje žele i kako žele, na siguran i produktivni način

Citrix proširuje raspon rješenja za sigurni pristup. Objavljen je Citrix Secure Private Accessa, novi, Zero-Trust Network Access (ZTNA) cloud servis za sigurni pristup aplikacijama i podacima preko upravljanih, ne-upravljanih i "sam donesi svoj uređaj" (BYO - Bring-Your-Own) uređaja. Korisnici mogu raditi gdje žele i kako žele, na siguran i produktivni način.

Koristeći novu adaptivnu autentifikaciju i pravila za pristup u sprezi sa sigurnosnim kontrolama, Citrix Secure Private Access pruža jednostavni, kontekstualni pristup svim aplikacijama i podacima.


FORT LAUDERDALE, Fla. – September 28, 2021

Citrix - jednostavnija isporuka aplikacija i sigurnost

Novo cloud rješenje, zasnovano na namjerama, automatizira procese

Citrix je objavio Citrix App Delivery and Security Service™, novo cloud rješenje zasnovano na namjerama (intent-based) koje automatizira procese u stvarnom vremenu. Radi se o prvom rješenju tog tipa, koje uklanja složenost iz svih faza uvođenja aplikacija.

Glavne mogućnosti rješenja su:

·   Zasnovano na namjerama - automatski prevodi poslovne i tehničke namjere u pravila za uvođenje i konfiguriranje aplikacija i sigurnost.

·   Samo-oporavak i kontinuirana optimalizacija - automatski otkriva i ispravlja probleme oko uvođenja aplikacija kao što su degradacija performansi, novi zahtjevi i ispadi sistema.

·   Svijest o stanju Interneta - sakuplja i analizira podatke u 10 milijardi točaka na dan, od više od milijardu korisnika u više od 50.000 mreža u 200 temelja i prati stanje na Internetu.

·   Integrirana sigurnost aplikacija i sučelja - integrirano s vatrozidom za Web aplikacije.


FORT LAUDERDALE, Fla. – September 21, 2021

Citrix - jednostavniji rad za grupaciju Southern Housing Group

Udruženje koristi digitalne radne prostore u oblacima i djelatnicima omogućava udoban rad

Citrix je objavio kako udružrnje Southern Housing Group koristi Citrixova rješenja za digitalne radne prostore.

Southern Housing Group je udruženje više od 400.000 organizacija širom svijeta koje se bavi stambenom djelatnošću - izgradnjom, prodajom i iznajmljivanjem i održavanjem stambenih objekata. Samo u južnoj Engleskoj osigurava više od 30.000 domova za više od 77.000 ljudi.

Djelatnici ne žele razmišljati o tehnologiji ž oni žele raditi i obaviti posao. Southern Housing to zna i zbog toga koristi rješenja za digitalni radni prostor od Citrixa - uveli su Citrix Virtual Apps & Desktops™.

To je servis koji je sastavni dio cloud servisa Citrix Workspace™, koji omogućava personalizirani pristup do sistema, informacija i alata koje djelatnici koriste na unificirani način uz poštivanje svih pravila.


Irvine, CA – September 30, 2021

Kofax proglašen vodećim za inteligentnu obradu dokumenata, prema Everest Group

Visoke ocjene za mogućnosti a obradu dokumenata, praćenje, uvođenje i podršku

Kofax je objavio da je proglašen vodećim u kategoriji vizije  sposobnosti prema rangiranju koje je izvršila grupacija Everest Group za u kategoriji inteligentne obrade dokumenata (IDP - Intelligent Document Processing), a dobio je i visoke ocjene za mogućnosti za obrade, praćenje, poboljšanja, uvođenje i potporu. Grupacija Everest ocjenjuje isporučitelje prema dvije osi: Utjecaju na tržište, te viziji i sposobnosti. Kofax je već treću godinu imenovan vodećim.

Grupacija Everest je posebno hvalila Kofaxov TotalAgility, ključnu komponentu Kofaxove platforme Intelligent Automation,

Everest Group definira IDP (Intelligent Document Processing) kao bilo koji softverski proizvod ili rješenje koje vrši prihvat podataka iz dokumenata (npr. iz emaila, teksta, PDFa i skeniranih dokumenata), kategorizira i vadi relevantne podatke zbog daljnje obrade, koristeći tehnologije kao što su umjetna inteligencija, optičko prepoznavanje znakova (OCR), obradu govornog jezika (NLP - natural language processing), te strojno i dubinsko učenje.


Irvine, CA – August 26, 2021

Kofax - Power PDF dobio najvišu ocjenu za 2021

Prvo mjesto u kategoriji PDF editora

Kofax je objavio da je analitička kuća TrustRadius proglasila Power PDF najboljim proizvodom 2021 u kategoriji PDF editora. TrustRadius je Power PDF proglasio i proizvodom s najboljim mogućnostima i proizvod za kojeg se daje najbolja pomoć korisnicima. Kofax Power PDF je dobio ponderiranu ocjenu 8,8 (od maksimalno 10.0).

TrustRadiusove ocjene su postale standardom za proizvode koji koriste poslovnim organizacijama u međusobnom poslovanju. Proizvodi se ocjenjuju na osnovu anketiranja korisnika.

Kofax Power PDF 4 je izrađen da bi olakšao kreiranje, upravljanje i razmjenu PDF datoteka, a koristi ga više od dva milijuna korisnika širom svijeta.


SANTA CLARA, CA – October 4, 2021

Micro Focus - CyberRes najavio inicijativu za cyber-sigurnost i promjenu online ponašanja

Inicijativa naglašava važnost cyber-sigurnosti

Micro Focusov CyberRes se pridružio inicijativama u okviru mjeseca svijesti o cyber-sigurnosti i uključio se u promociju svijesti o online sigurnosti i privatnosti.

Ove godine fokus je na:

·   Osnovnoj cyber higijeni

·   Otkrivanju i prijavljivanju phishing napada kroz email, tekst poruke ili chatove

·   Poticanju pojedinaca na sigurno online ponašanje

·   Prioritet za proizvodnju i uvođenje proizvoda koji su projektirani da budu sigurni

Ako će svaki odraditi svoj dio posla oko uvođenja sigurnosti, svijet će biti sigurniji i otporniji.


SANTA CLARA, CA – September 30, 2021

Micro Focus - osiguranje kvalitete je sada integralni dio isporuke softvera, a o agilnosti se ne pregovara

Na testiranje se više ne gleda kao na nužno zlo tijekom razvoja softvera, nego kao na faktor uspjeha ; Korisnici žele koristiti umjetnu inteligenciju i mašinsko učenje za osiguranje kvalitete.

Micro Focus, Capgemini i Sogeti su objavili izvještaj o ključnim trendovima za osiguranje kvalitete i testiranje tijekom procesa izrade softvera. Izvještaj je pokazao da su očekivanja o osiguranju kvalitete i testiranja postala realnija i da fokus treba biti na korisnicom sučelju (63%), većoj sigurnosti (62%), odgovorima na poslovne zahtjeve (61%), te visokoj kvaliteti softverskih rješenja (61%).

Korisnici sve više žele u svojim programima za osiguranje kvalitete koristiti umjetnu inteligenciju i mašinsko učenje.

Korisnici već počeli uživati agilnih i DevOps alata u osiguranju kvalitete i testiranju, no susreću se s nedostatkom stručnih kadrova.


SANTA CLARA, CA – September 28, 202

Micro Focus - početak isporuka Vertica Acceleratora

Na AWS-u je sada opće dostupna Vertica kao servis

Micro Focus Vertica je objavila početak isporuka novog unificiranog softvera-kao-servisa (SaaS - software-as-a-service), Vertica Acceleratora koji radi na AWS. Vertica Accelerator daje visoko-performantnu i skalabilnu analitiku, kao i učenje baza podataka.

Vertica Accelerator radi na infrastrukturi AWS javnih oblaka, kao korisnikov vlastiti AWS račun.


SANTA CLARA, CA – Sept. 30, 2021

Micro Focus - SaaS proizvod za arhiviranje usklađeno s propisima za srednje velike organizacije

Digital Safe Foundation je cloud-rješenje za arhiviranje i nadzor za korisnike koji moraju strogo poštivati propise

Micro Focus je objavio Digital Safe Foundations, cloud rješenje za arhiviranje i nadzor namijenjeno za srednje velike organizacije koje moraju strogo poštivati propise, kao što su financijske institucije, banke, osiguravajuće kuće, državni organi.

Digital Safe Foundation sadrži i razne inovacije:

·   Upravljane servise (Managed Service)- potpuno kontrolirani servis  za arhiviranje u oblacima, u skladu s propisima

·   Nadzor društvenih komunikacija (Social Collaboration Compliance) .

·   Uvid u podatke i umjetna inteligencija - vizualizacija podataka, trendovi i mogućnosti za reviziju podataka i poštivanja propisa

·   Precizno pretraživanje - optimizirani prihvat društvenih komunikacija


 

 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018