nv-22-03

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2022. – ožujak


u ovom broju:

21.02.22 – 20.03.22

- Micro Focus – CyberRes, veće sigurnost kroz kombinaciju dubinske analitike i mreže za istraživanje prijetnji

- MicroFocus - Vertica i H3C ONEStor za analitiku za korporacijske data centre

- Micro Focus – alat za poštivanje propisa

- Micro Focus – platforma za upravljanje tokom vrijednosti

- Micro Focus – potpora za SaaS za rješenje za upravljanje hibridnom oblacima

- Fujitsu – Fujitsu i medicinsko - stomatološki fakultet u Tokiju koriste najbrži kompjuter na svijetu za istraživanja vezana uz lijekove za rak

- Fujitsu – najbrži kompjuter na svijetu ispituje planove za evakuaciju grada Kawasakija u slučaju tsunamija

- Fujitsu – komplet smjernica o etičkim aspektima razvoja AI sistema

- Fujitsu – serija skenera fi-8000

- Fujitsu PFUE –skeneri za digitalizaciju medijskih arhiva u Vatikanu

- NetApp i Cisco – novi FlexPod XCS za konvergiranu infrastrukturu u hibridnim oblacima

- NetApp – preuzet Fylamynt koji će vodećem paketu za rad u oblacima donijeti mogućnosti za automatizaciju

- VMware i Google Cloud – prošireno globalno partnerstvo za bržu modernizaciju aplikacija i transformaciju u oblake

- VMware – moderna sigurnost za moderne aplikacije, od razvoja do redovnog rada

- VMware - VMware i MetTel mrežni i računalni servisi za rad na rubovima mreža u oblacima

- VMware – br. 1 na svijetu za softver za transparentni prikaz cloud troškova

- Citrix – jednostavniji sigurni rad u javnom sektoru

- Citrix – uvršten na popis Cloud 500

- Broadcom - 100G/lane Optical PAM-4 DSP PHY postigao rekordnu efikasnost za Transceiver module


21.02.22 – 20.03.22


SANTA CLARA, CA – March 7, 2022

Micro FocusCyberRes, veće sigurnost kroz kombinaciju dubinske analitike i mreže za istraživanje prijetnji

Najnovije izdanje CyberRes Galaxya i ArcSight daju bolji uvid, a opcije su besplatno ili na pretplatu

Micro Focusov CyberRes je objavio dostupnost programa CyberRes Galaxy Threat Acceleration Program Basic i Plus (GTAP/GTAP+). GTAP+ je izvor informacija namijenjen uporabi uz ArcSight Enterprise Security Manager (verzija 7.6). To je komponenta Premium Threat Intelligence rješenja za CyberRes Galaxy platformu, a sadrži informacije prikupljene preko Galaxyeve mreže za istraživanje prijetnji.

Osim GTAP+, postoji i GTAP Basic, besplatni dodatak za postojeće ArcSight ESM korisnike, zasnovan na podacima prikupljenim iz javnih mreža informacija o prijetnjama.


Santa Clara, CA – February 23, 2022 

MicroFocus - Vertica i H3C ONEStor za analitiku za korporacijske data centre

MicroFocusova Vertica je objavila integraciju s H3C ONEStor s namjerom da se osigura cloud analitika za korporacijske data centre. Radeći zajedno, Vertica i H3C će korisnicima omogućiti elastično širenje kapaciteta i performansi da bi pratili rast podataka.

Kombinirana ponuda donosi analiziranje performansi i strojno učenje, uz pohranu na korporacijskom nivou i korisnicima će omogućiti:

·   Elastično proširivanje

·   Odvajanje računalne arhitekture od arhitekture za pohranu

·   Jednostavniji rad s bazama podataka

·   Analitičke mogućnosti


SANTA CLARA, CA – March 10, 2021

Micro Focus – alat za poštivanje propisa

Host Access Analyzer 2.0 sakuplja podatke o real-time uporabi podataka, točni uvid u korištenje softvera i u korisničkim konfiguracijama

Micro Focus je objavio da je izašao Host Access Analyzer 2.0 – alat za upravljanje resursima koji daje točan uvid o korištenje softvera na host računalu i na mainframe sistemima. Host Access Manager 2.0 u real-timeu prikuplja podatke o korištenju podataka, pa organizacije mogu ocijeniti koliko su izložene rizicima i koliko su ranjive, te osigurati poštivanje propisa, dati uvid u to koliko se poštuju interni propisi, te kako se koriste licence za softver.


Santa Clara, Calif. – March 8, 2022

Micro Focus – platforma za upravljanje tokom vrijednosti

Micro Focus ValueEdge Platform je rješenje zasnovano na oblaku koje služi za praćenje stvaranja vrijednosti u svim fazama životnog ciklusa razvoja softvera

Micro Focus je objavio početak isporuka ValueEdge platforme za praćenje toka vrijednosti (value stream management platform). To je modularno, na oblaku zasnovano rješenje koje se integrira s korisnikovim postojećim alatima.

Platforma koristi analitiku uz pomoć umjetne inteligencije, dubinsko učenje prognoziranje. U sprezi mogućnostima za stalno ispitivanje kvalitete i funkcionalnosti, gubi se minimum truda i vremena, te smanjuju troškovi.


Santa Clara, Calif. – March 15, 2022

Micro Focus – potpora za SaaS za rješenje za upravljanje hibridnom oblacima

Hybrid Cloud Management X, za rad na Micro Focus OPTIC SaaS platformi, donosi jednostavnije, sigurnije i troškovno efikasnije samo-poslužno rješenje

Micro Focus je objavio izdanje softvera Hybrid Cloud Management X (HCMX). O je softver-kao-servis (SaaS - software-as-a-service), koji je do sada osvojio više priznanja.

HCMX unificira rad u hibridnim oblacima i na sistemima u vlastiti prostorijama. Omogućava "self-service" dodjelu resursa, uz ugrađene postupke za kontrolu troškova i poštivanje propisa.

HCMX je dio Micro Focusove Enterprise Service Management (ESM) platforme.


Tokyo, March 7, 2022

Fujitsu – Fujitsu i medicinsko - stomatološki fakultet u Tokiju koriste najbrži kompjuter na svijetu za istraživanja vezana uz lijekove za rak

Fujitsu i tokijski medicinsko stomatološki fakultet su objavili novu tehnologiju koja koristi umjetnu inteligenciju za istraživanje mehanizama o tome kako nastaje rezistentnost na lijekove u liječenju raka. U istraživanju koriste najbrže super-računalo na svijetu, Fugaku. Pri tome se vrše proračuni koji sadrže 20.000 varijabli koji su ukazali na do tada nepoznate kauzalne veze koje se odnose na pojavu otpornosti na lijekove koji se koriste za liječenje raka. Rezultati se traže u skupu od 1.000 bilijuna (europskih, tj. 1012) mogućih slučajeva.


Tokyo, Sendai, and Kawasaki, Japan, March 3, 2022

Fujitsu – najbrži kompjuter na svijetu ispituje planove za evakuaciju grada Kawasakija u slučaju tsunamija

Međunarodni institut za istraživanje elementarnih nesreća sveučilišta Tohoku, Institut za istraživanje potresa, Sveučilište u Tokiju, Fujitsu i grad Kawasaki u zajedničkom projektu

Fujitsu javlja da Međunarodni institut za istraživanje elementarnih nesreća sveučilišta Tohoku, Institut za istraživanje potresa, Sveučilište u Tokiju, Fujitsu i grad Kawasaki planiraju provesti simulacije mogućih planova za evakuaciju u slučaju tsunamija. Istraživanje će uključivati umjetnu inteligenciju, a simulacije će se vršiti na Fugakuu, najbržem kompjuteru na svijetu. Model treba pružiti prognoze kretanja tsunami vala i pratećih događaja na osnovi kojih će se razraditi planovi za evakuaciju.

Predviđena je i vježba evakuacije koja će se održati u skladu s tim prognozama. Tijekom vježbe, učesnici će na svojim mobitelima putem aplikacije koju je razvio Fujitsu dobivati podatke o visini vala i kretanju vodenog udara. Svrha vježbi je ispitati najefikasniji način uporabe tehnologije za širenje informacija i osiguranja da prilikom evakuacije nitko ne ostane zaboravljen.


Tokyo, February 21, 2022

Fujitsu – komplet smjernica o etičkim aspektima razvoja AI sistema

Fujitsu je objavio da je razvijen komplet alata koji piscima AI aplikacija nudi smjernice za vrednovanje etičkih implikacija i rizika vezanih za sisteme koji koriste umjetnu inteligenciju (AI – Artificial Intelligence). Fujitsu nudi ove resurse besplatno.

Komplet se sastoji od niza primjera iz prakse i referentnih materijala. Tekstovi su trenutno na japanskom, no uskoro izlazi i engleska verzija.


March 2022

Fujitsu – serija skenera fi-8000

Fujitsuovi skeneri serije fi-8000 se odlikuju najnovijom tehnologijom razvijenom za potrebe poslovnih korisnika,

Clear Image Capture prihvat daje kvalitetu slika bolju od ostalih dostupnih tehnologija, čime se postiže visoka stopa točnosti pri optičkom prepoznavanju znakova (OCR - Optical Character Recognition). Softver PaperStream IP optimizira izlazne datoteke za brži i jeftiniji rad. Osim toga, serija fi-8000 može lako prihvatiti najširi raspon tipova dokumenata - težina papira od 20 g/m2 do 465 g/m2, kartice ili knjižice do debljine od 7 mm.

Za sistem su prijavljeno 32 nova patenta i to je najnaprednije rješenje za skeniranje u koje se korisnici mogu u potpunosti pouzdati i sada i u budućnosti. Rezultat su smanjena potrošnja energije i suvremena kontrola odvajanja koja osigurava savršeno uvlačenje. Inteligentna zvučna zaštita papira (ISoP - Intelligent Sonic Paper Protection) i prva na svijetu tehnologija za praćenje slika (Image Monitoring technology) osiguravaju siguran prihvat i zaštitu putovnica, knjižica ili miješanih grupa ulaznih dokumenata, čak i onih s nalijepljenim naljepnicama ili fotografijama.


London, March 01, 2022

Fujitsu PFUE –skeneri za digitalizaciju medijskih arhiva u Vatikanu

Fujitsuova poslovna kompanija PFU (EMEA) Limited javlja da ju je Vatikanski Dikasterij (ured) za komunikacije odabrao za pomoć oko digitalizacije historijskih dokumenata nastalih unazad stotinjak godina.

Papa je 2015 osnovao Dikasterij za komunikacije s namjerom da komuniciranje postane efikasnije i da čim bolje posluži misiji Katoličke crkve.

U sklopu tog projekta je odlučeno da se digitaliziraju svi dokumenti i da se sačuvaju za buduća istraživanja. Taj pothvat uključuje širok raspon tipova dokumenata, od informacijskih biltena uvezanih u knjige, do knjiga, brošura i novinarskih izvještaja o događajima koji su se odvijali u Vatikanu u više od zadnjih 100 godina.

Dokumentacija je opširna i detaljna, a propust da se digitalizira jedna jedina stranica bi mogao ugroziti razumljivost cijelog dokumenta i gubitak važnih informacija. Bilo je potrebno pronaći rješenje za precizno digitaliziranje dokumenata od više stranica, uz uvjet da se ne smije oštetiti delikatni papirnati original.

Odabrani su Fujitsuovi fi-7900 skeneri i paket Paperstream Capture softvera za prihvat. Time se je postigla automatizirana validacija informacija i vađenje informacija iz velikog broja vrsta dokumenata tiskanih na brojnim vrstama papira, u raznim formatima, raznih debljina, raznih materijala i raznih veličina.

Digitalizacija je započeta 2021, a očekuje se da će biti obavljena do kraja 2022 godine. Biti će digitalizirani milijuni stranica.


SUNNYVALE, Calif. – March 16, 2022

NetApp i Cisco – novi FlexPod XCS za konvergiranu infrastrukturu u hibridnim oblacima

Nove mogućnosti će povećati mogućnosti povezivanja i automatizaciju u hibridnim oblacima, te tako smanjiti troškove i olakšati integraciju

NetApp u zajednici s Ciscom su objavili daljnji razvoj FlexPoda – predstavljen je FlexPod XCS, automatiziranu platformu za moderne aplikacije i servise u hibridnim oblacima.

FlexPod je sastavljen od unaprijed provjerenih Ciscove i NetAppove tehnologija za pohranu, umrežavanje i servere. Nova platforma FlexPod XCS je projektirana da ubrza uvođenje modernih aplikacija i podataka u okolišu hibridnih oblaka. FlexPod je jedino rješenje za hibridne oblake integrirano s tri glavna pružatelja javnih cloud usluga. Korisnicima se nudi i mogućnost koristiti FlexPod-as-a-Service, kod kojeg će imati mogućnost plaćanja onoliko usluga koliko stvarno iskoriste.


SAN JOSE, CA — Feb. 23, 2022

NetApp – preuzet Fylamynt koji će vodećem paketu za rad u oblacima donijeti mogućnosti za automatizaciju

NetApp je objavio da je stekao vlasništvo nad tvrtkom Fylamynt koja se bavi tehnologijom za automatizaciju rada u oblacima koja korisnicima omogućava izgradnju i rad sustava u oblacima, upravlja njima i analizira tokove poslova na siguran način.

Kupnjom Fylamynta NetApp nastavlja svojim investicijama za rast Spot by NetApp portfelja rješenja za upravljanje infrastrukturom i servisima u multi-cloud okolišu. U okviru tog strateškog programa razvoja u Spot by NetApp su u proteklom razdoblju uključeni CloudHawk za sigurnost i poštivanje propisa, Data Mechanics za analizu podataka i strojno učenje , te CloudCheckr za upravljanje troškovima rada u oblacima.


PALO ALTO and SUNNYVALE, Calif. – March 16, 2022

VMware i Google Cloud – prošireno globalno partnerstvo za bržu modernizaciju aplikacija i transformaciju u oblake

Programu VMware Cloud Universal dodan Google Cloud VMware Engine

VMware i Google Cloud su objavili širenje partnerstva s ciljem brže modernizacije aplikacija i cloud transformacije. Korisnici će sada moći koristiti VMware Cloud Universal program da iskoriste prednosti koje pruža Google Cloud VMware Engine. Korisnici će dobiti veću financijsku fleksibilnost, veći izbor i bržu migraciju i modernizaciju svojih aplikacija u Google Cloudu.


PALO ALTO, Calif., March 1, 2022

VMware – moderna sigurnost za moderne aplikacije, od razvoja do redovnog rada

VMware proširuje sigurnost i zaštitu za poslove u oblacima i kontejnere

VMware je objavio nove sigurnosne mogućnosti za moderne aplikacije. VMwarov portfelj sigurnosnih mogućnosti pokriva cijeli životni ciklus aplikacija i oslanja se na velika iskustva o redovnom radu, sigurnosti i Kubernetesima.

VMware korisnicima pruža robusna sigurnosna rješenja, koja pokrivaju mreže s kraja na kraj i rad na rubovima mreža, u svim fazama od razvoja do proizvodnog rada.

VMwareove nove sigurnosne mogućnosti za rad s kontejnerima uključuju:

·   Run-time skeniranje slika klastera omogućava automatizirano praćenje prijetnji i uvođenje prilagodljivih pravila

·   Integriranu komandnu ploču (dashboard) na kojoj se vide svi događaji i pokreću zaštitne akcije

·   Vidljivost za Kubernetese daje uvid u njihovu arhitekturu i aplikacije

·   Detekciju anomalija u obradama uz pomoć umjetne inteligencije

·   Sigurnosne mjere za ulaze i izlaze i prijetnje koje dolaze izvana

·   Detekcija ugrozbi omogućava korisnicima praćenje portova da se otkriju ranjive točke i napadi koji su u toku.


NEW YORK and PALO ALTO, Calif, February 28, 2022

VMware - VMware i MetTel mrežni i računalni servisi za rad na rubovima mreža u oblacima

MetTel će korisnicima nuditi upravljani SASE servis pokretan pomoću VMware SASE

VMware i MetTel su objavili da će korisnicima nuditi rješenje za upravljani servis za sigurni pristup na rubovima mreže (SASE - secure access service edge). Pokretano pomoću VMware SASE. Rješenje će osiguravati zaštićeni pristup i računalne resurse za uređaje na rubovima mreža.


PALO ALTO, Calif. March 2, 2022

VMware – br. 1 na svijetu za softver za transparentni prikaz cloud troškova

VMware je objavio da je vodeća analitičarska kuća IDC proglasila da je VMware broj 1 na svijetu za softver za transparentni prikaz cloud troškova. Prosudba je obavljena na osnovu IDC-ovih kalkulacija zasnovanih na prihodima u 2020 godini.

IDC-ov izvještaj analizira udio vodećih dobavljača na tržištu širom svijeta i njihovu aktivnost vezanu za ponuđene proizvode.

VMwareov CloudHealth je platforma za upravljanje u oblacima pomoću koje tisuće korisnika širom svijeta optimiziraju troškove rada u oblacima.


FORT LAUDERDALE, Fla. – March 15, 2022

Citrix – jednostavniji sigurni rad u javnom sektoru

Dobiven certifikat Common Criteria Certification za Citrix ADC™, čime je pojednostavljena kupnja tog proizvoda u javnom sektoru

Citrix Systems je Citrix ADC™ verz. 12.1 dobio certifikat Common Criteria Certification, koji znači da je rješenje odobreno za uporabu u javnom sektoru. Rješenje se sada smije smatrati sigurnim za uporabu u javnom sektoru u više od 30 zemalja i da poštuje njihove propise.

Common Criteria Certification je međunarodni program za sigurnost sa standardiziranom procedurom za testiranje i vrednovanje informatičkih proizvoda prema standardu koji je prihvaćen u više od 30 zemalja.


FORT LAUDERDALE, Fla. – March 1, 2022

Citrix – uvršten na popis Cloud 500

Tvrtka svrstana među najbolje isporučitelje cloud softvera za hibridni način rada

Citrix je uvršten među najbolje isporučitelje rješenja za hibridni rad u oblacima. Citrix je uvršten na popis "Cloud 500" kojeg objavljuje istraživačka tvrtka Apps Run the World.

Citrix Workspace je upao među najboljih 100 s popisa (svrstan je na 80. mjesto), s napomenom da koristi svoja desetljetna iskustva.


SAN JOSE, Calif., March 09, 2022

Broadcom - 100G/lane Optical PAM-4 DSP PHY postigao rekordnu efikasnost za Transceiver module

Monolitni 400G PAM-4 DSP PHY s integriranim TIA i laserskim drajverom za napajanje DR4 modula snage ispod 7W

Broadcom je demonstrirao svoj 100G/lane optički PAM-4 DSP PHY s integriranim trans-impendantnim pojačalom (TIA - transimpedance amplifier) i laserskim drajverom, BCM87412 je optimiziran za primjenu uz 400G DR4/FR4 module i sazdan je na Broadcomovoj platformi 112G PAM-4 DSP. Ovaj DSP PHY osigurava vrhunske performanse uz manju potrošnju energije.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018