nv-22-05

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2022. – svibanj


u ovom broju:

 18.04.22 – 15.05.22

- NetApp i NVIDIA – udruženi zbog HPC-a i AI-a sa super-kompjuterskom infrastrukturom

- Citrix i Google Cloud – jednostavniji prijelaz na fleksibilni rad

- Citrix – Citrix Cloud Government dobio sigurnosni status FedRAMP Moderate

- Micro Focus CyberRes – devetu godinu za redom vodeći po Gartneru u kategoriji testiranja sigurnosti aplikacija

- Red Hat – počele isporuke Fedora Linuxa 36

- Red Hat – Red Hat Application Foundation za razvoj i uvođenje aplikacija optimiziranih za oblake

- Microsoft – početak isporuka Microsoft Defender for Business za sigurnost malih i srednjih poslovnih korisnika

- VMware – službeni partner McLarenovog trkaćeg tima

- VMware – istraživanje pokazuje da je za rad na daljinu potrebno kompletno i sveobuhvatno rješenje

- Micro Focus – pet zvjezdica od CRN-a!


18.04.22 – 15.05.22


SAN JOSE, Calif. — May 10, 2022

NetApp i NVIDIA – udruženi zbog HPC-a i AI-a sa super-kompjuterskom infrastrukturom

Prošireni AI portfelj sada sadrži i NVIDIA DGX SuperPOD integriran s NetApp ONTAP AI, i NVIDIA DGX Foundry Instant AI infrastrukturu

NetApp je objavio da NetApp EF600 all-flash (poluvodički) NVMe sustav za pohranu i kombiniran s BeeGFS paralelnim datotečnim sistemom sada ima certifikat za NVIDIA DGX SuperPOD. To znači lakše i brže uvođenje infrastrukture za umjetnu inteligenciju (AI - artificial intelligence) i računalstvo visokih performansi (HPC - high-performance computing).

NetAppov portfelj s NVIDIA rješenjima sadrži ONTAP AI dokazane arhitekture i NVIDIA DGX Foundry, koji sadrži NVIDIA Base Command softver i NetApp Keystone Flex Subscription.


FORT LAUDERDALE, Fla. – May 4, 2022

Citrix i Google Cloud – jednostavniji prijelaz na fleksibilni rad

Nova Citrixova DaaS rješenja su sada dostupna i za Google Cloud tržište olakšavaju tranziciju

Citrix i Google Cloud su još lani objavili svoje namjere da korisnicima ubrzaju uvođenje hibridne načine rada pomoću "Desktop as a Service" (DaaS) rješenja. Sada su objavili dva nova Citrix DaaS rješenja, koja se mogu kupiti kroz Google Cloud Marketplace.

Google Cloud Marketplace znači da kupci mogu brzo i lako kupe i uvedu razna rješenja, uključivši i Citrix DaaS rješenja razvijena baš za Google Cloud:

Citrix DaaS Standard for Google Cloud je namijenjen organizacijama koje tek počinju koristiti DaaS.

Citrix DaaS Premium for Google Cloud je idealan za organizacije koje već koriste VDI


FORT LAUDERDALE, Fla. –May 2, 2022

CitrixCitrix Cloud Government dobio sigurnosni status FedRAMP Moderate

Američke državne agencije sada imaju dozvolu za uporabu rješenja za radni prostor i rad na bilo kojem mjestu, u bilo koje vrijeme i preko bilo kojeg uređaja

Citrix je objavio da je Citrix Cloud Governmentu američka administracija priznala status "U.S. Federal Risk and Authorization Management Program's (FedRAMP) Moderate Status". To znači da sada agencije američke vlade sada smiju koristiti Citrixove proizvode, jer se smatraju sigurnima.

Citrix Cloud Government je platforma za digitalni radni prostor, vrlo prikladna za potrebe javnog sektora. Vladine agencije je mogu koristiti jer je jednostavna za uporabu, fleksibilna, skalabilna i sigurna.


Santa Clara, CA – April 21, 2022

Micro Focus CyberRes – devetu godinu za redom vodeći po Gartneru u kategoriji testiranja sigurnosti aplikacija

Micro Focus CyberRes javlja da je u Gartnerovom Magičnom kvadrantu svrstan u vodeće u kategoriji za testiranje sigurnosti aplikacija (AST - Application Security Testing). To je deveta godina za redom da Gartner priznaje Micro Focus Fortify kao vodeći proizvod u ovoj važnoj kategoriji.

Micro Focus je u CyberRes Fortify portfelj uključio više AST proizvoda i usluga: Static Code Analyzer (SAST), WebInspect (DAST), Software Security Center, Fortify on Demand (SaaS) i Fortify Software Composition Analysis (SCA). Svrstavanje u Gartnerov Magični kvadrant je potvrda Micro Focusovog vodstva u mogućnostima za cyber otpornost.


RALEIGH, N.C. - May 10, 2022 

Red Hat – počele isporuke Fedora Linuxa 36

Red Hat je sponzor projekta Fedora za open source suradnju u okviru kojeg je objavljen početak isporuka najnovije verzije open source operacijskog sustava Fedora Linux 36.

Nove mogućnosti i proširenja u Fedora Linux 36 uključuju: 

·   GNOME 42, desktop okoliš za radnu stanicu Fedora 36 Workstation

·   /var u odvojenom volumenu, za nove instalacije

·   LXQt 1.0.0, LXQt desktop okoliš

·   Default Wayland in GDM seanse za korištenje NVIDIA drivera.

·   Imena jedinica u izlazima iz sistema, da se jasnije vidi koji servisi se pokreću, a koji zaustavljaju

·   Cockpit modul za dodjelu resursa i administraciju NFS i Samba zajedničkih resursa

·   Ažuriranja za programske jezike i biblioteke, uključivši Golang 1.18, Ruby 3.1 i druge 


RALEIGH, N.C. - April 25, 2022

Red Hat – Red Hat Application Foundation za razvoj i uvođenje aplikacija optimiziranih za oblake

Široki komplet za razvoj i uvođenje kontejnerskih aplikacija

Red Hat je objavio Red Hat Application Foundations, povezani komplet aplikacijskih servisa koji u sprezi s Red Hat OpenShiftom ubrzavaju razvoj i uvođenje kontejnerskih aplikacija.

Red Hat OpenShift, vodeća Kubernetes platforma, je unificirana i sigurnosno orijentirana platforma za razvoj i uvođenje kontejnerskih i Kubernetes aplikacija. Aplikacijama dodaje inteligenciju i integrira rješenja od trećih stranaka. Red Hat OpenShift piscima softverskih rješenja nudi alate za kreiranje sofisticiranih novih i modernizaciju postojećih aplikacija za rad u oblacima.

Red Hat Application Foundations je integrirano rješenje za povezivanje aplikacija u kontejnerskom okolišu i van njega. Razvijen je i optimiziran za rad s OpenShiftom.

Red Hat Application Foundations donosi komplet komponenti spremnih za uporabu koji uključuje servise za data streaming, upravljanje API-ima (sučeljima), povezivanju servisa itd.


REDMOND, Wash. — May 2, 2022

Microsoft – početak isporuka Microsoft Defender for Business za sigurnost malih i srednjih poslovnih korisnika

Jedan od četiri malih i srednjih poslovnih korisnika je tijekom protekle godine doživjelo povredu sigurnosti. I njima su potrebna rješenja koja si mogu priuštiti samo veliki korisnici

Microsoft je objavio početak isporuka samostojeće verzije proizvoda Microsoft Defender for Business. Defender for Business i malom i srednjim korisnicima donosi sigurnosne mogućnosti do sada priuštive samo velikim korisnicima.

Defender for Business pokriva pet faza koje je definirao institut za standarde i tehnologiju ((NIST - National Institute of Standards and Technology) – identificirati, zaštititi, detektirati, reagirati i oporaviti i tako štiti od poznatih i nepoznatih ugroza.

Defender for Business se isporučuje s ugrađenim pravilima koja omogućavaju brzo uvođenje. Postoje i mogućnosti za automatiziranu istragu i oporavak.

Defender for Business je uključen i u Microsoft 365 Business Premium.


PALO ALTO, Calif. May 11, 2022

VMware – službeni partner McLarenovog trkaćeg tima

Trka u budućnost Formule 1 i multi-cloud inovacije

VMware je službeni partner trkaćeg tima McLaren u klasi Formule 1. Trkaća Formule 1 se često uspoređuje s putujućim cirkusom.. Članovi tima imaju različite funkcije i zaduženi su za seljenje i postavljanje potrebne infrastrukture potrebne za izvršenje plana utrka. U jednoj sezoni to rade više od 20 puta u do 20 zemalja na 5 kontinenata.

VMwareova multi-cloud rješenja pomažu McLarenovom timu da potrebne radnje obave s pouzdanjem i na vrijeme, bez obzira gdje na svijetu se trka održava.

McLarenov trkaći tim će koristiti VMwareovu tehnologiju da:

·   Provede optimalizaciju aplikacija preko više oblaka. McLaren Racing obrađuje informacije u vlastitim data centrima, u javnim oblacima uz pomoć opreme instalirane na trkalištima.

·   Osigura povezivanje uređaja na rubovima mreža pomoću VMware SD-WANa

·   Radna mjesta na bilo kojem mjestu pomoću VMware Anywhere Workspace.


PALO ALTO, Calif. - May 2, 2022

VMware – istraživanje pokazuje da je za rad na daljinu potrebno kompletno i sveobuhvatno rješenje

75% organizacija daje najveći prioritet digitalnom radu : svega 25% organizacija trenutno primjenjuje sveobuhvatna rješenja za digitalni rad, a 60% ih namjerava uvesti takva rješenja u roku od 24 mjeseca ; dvije trećine organizacija primjenjuje 3 ili više različitih rješenja umjesto jednog koje bi pokrilo sve potrebe

VMware je objavio rezultate istraživanja o tome kako unaprijediti rad djelatnika na bilo kojem mjestu se nalaze. Istraživanje je objavila kuća Forrester, a pokazalo je da iskustva digitalnih djelatnika (DEX - digital employee experience) ovise o tome kako su tvrtke primijenile četiri kritične komponente – osiguranje servisa potrebnih za rad, mjerenje njihove efikasnosti, analizi i remedijaciji.

Trenutno dvije trećine ispitanika koriste tri ili više različitih rješenja za potporu svojim djelatnicima, što izaziva probleme da se uskladi njihov rad i da se povežu.

VMware Anywhere Workspace daje korisnicima kompletno i sveobuhvatno rješenje:

·   Unificirani radni prostor s jedinstvenom prijavom za sve aplikacije, servise i podatke.

·   Mjerenje učinkovitosti rješenja – sveobuhvatni uvid u sve aspekte rada

·   Proaktivna analiza: uvid u aktivnosti, uporaba umjetne inteligencije, analiza uzroka (RCA - root cause analysis)

·   Brza remedijacija  - samposlužna pomoć korisnicima

·   Potpora za osobne i korporacijske uređaje na jednoj te istoj platformi


Santa Clara, CA – May 9, 2022

Micro Focus – pet zvjezdica od CRN-a!

Micro Focus je objavio da je po četvrtu godinu za redom primio vrhunsku ocjenu u CRN-ovom "Vodiču kroz partnerski program". Ta publikacija donosi popis najznačajnijih partnerskih programa koji isporučuju bitne informatičke proizvode i usluge. Vrhunska ocjena je "pet zvjezdica", a dodjeljuje se "najboljem od najboljih".


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018