nv-22-10

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2022. – listopad


u ovom broju:

25.09.22 – 23.10.22

- Fujitsu - Mazda Motor Europe odabrala Fujitsu za cloud transformaciju

- Fujitsu – kvantno-inspirirani Digital Annealer optimizira proizvodnju Toyota automobila

- Red Hat - infrastrukturna platforma za grupaciju Crédit Agricole, za automatizaciju i veću efikasnost poslovanja

- Red Hat i NEC - globalna suradnja za modernizaciju informatike i digitalnu transformaciju

- Red Hat - Red Hat Enterprise Linux za radne stanice na AWS-u

- Broadcom - portfelj za povezivanje i pohranu velikih količina video sadržaja

- Kofax – prikazane nove mogućnosti za cloud obrade koje pokrivaju raspon od narudžbi do plaćanja

- MicroFocus Vertica – vodeća u tri kategorije u jesenjem G2 izvještaju

- Microsoft i Haleon - umjetna inteligencija pomaže slijepim i slabovidnim osobama da pristupe zdravstvenim proizvodima


25.09.22 – 23.10.22


Munich, October 06, 2022

Fujitsu - Mazda Motor Europe odabrala Fujitsu za cloud transformaciju

Mazda Motor Europa ubrzava digitalnu transformaciju preseljenjem na javnu multi-cloud infrastrukturu na 28 lokacija i 23 zemlje ; Uvode se sigurnosni servisi, AIOps, DevOps i FinOps, kao i upravljanje cloud servisima

Fujitsu javlja da ga je Mazda Motor Europe (MME) odabrala za projekt transformacije poslovanja u Europi. Proizvođač automobila je odabrao Fujitsu kao partnera za najsuvremeniju javnu cloud infrastrukturu. Projekt će trajati pet godina i pokrivati 28 lokacija i 23 evropska tržišta.

Fujitsu će za Mazdu osigurati Cloud, AIOps, DevOps, FinOps i Security servise.


Tokyo and Nagoya, October 21, 2022

Fujitsu – kvantno-inspirirani Digital Annealer optimizira proizvodnju Toyota automobila

Prva primjena kvantno-inspirirane tehnologije u automobilskoj industriji u Japana

Fujitsu i Toyota su objavili pokretanje sistema proizvodnje koji koristi kvantno-inspirirano Fujitsuovu  Digital Annealer tehnologiju.

Digital Annealer omogućava pristup do snažnih mogućnosti za rješavanje problema kombinatoričke optimizacije, problema prevelikih za konvencijalni hardver.


PARIS - October 18, 2022 

Red Hat - infrastrukturna platforma za grupaciju Crédit Agricole, za automatizaciju i veću efikasnost poslovanja

Banka iskoristila Red Hat Ansible platformu za automatizaciju da se održi korak s potrebama

Red Hat je objavio da je grupacija Crédit Agricole usvojila infrastrukturnu platformu Red Hat Ansible Automation Platform. Svrha je uvođenje automatizacije i povećanje efikasnosti poslovanja.  Suradnji s Red Hatom Crédit Agricole je automatizirala rad infrastrukture i proširila automatizaciju na desetke tisuća servera, i uspjela postići povrat investicija za samo godinu dana.

Crédit Agricole grupacija je najveća zadružna financijska institucija i deseta po veličini banka na svijetu.


RALEIGH, N.C. AND TOKYO - September 29, 2022

Red Hat i NEC - globalna suradnja za modernizaciju informatike i digitalnu transformaciju

NEC-ova rješenja za Red Hat OpenShift, vodeću Kubernetes platformu za poslovno kritične aplikacije 

Red Hat su objavili proširenje globalne suradnje koja će pokretati modernizaciju informatičke tehnologije j digitalnu transformaciju na Red Hat OpenShiftu. NEC sada prepoznaje Red Hat OpenShift, vodeću korporacijsku Kubernetes platformu, kao preferiranu kontejnersku platformu za poslovno-kritične aplikacije.

Nastavljajući dugoročnu suradnju, tvrtke sada planiraju rješenja koja koriste Red Hat OpenShift kao potporu za NEC-ove proizvode kao što su Core DX, Global 5G, Digital Finance i Digital Government. Red Hat OpenShift osigurava konzistentniju snažnu kontejnersku platformu na kojoj će korisnici graditi, uvoditi i koristiti aplikacije na vlastitim lokacijama, u oblacima i na rubovima mreža.


RALEIGH, N.C. - October 20, 2022

Red Hat - Red Hat Enterprise Linux za radne stanice na AWS-u

Radna-Stanica-Kao-Servis donosi snagu i fleksibilnost svjetski vodeće korporacijske Linux platforme za obrade u hibridnim oblacima

Red Hat je objavio početak isporuka Red Hat Enterprise Linux for Workstations on AWS, na oblacima zasnovane virtualne radne stanice zasnovane na temelju Red Hat Enterprise Linuxa. Pristup je preko Amazonovog NICE DCV klijenta ili standardnih web browsera.


SAN JOSE, Calif. , Oct 13, 2022

Broadcom - portfelj za povezivanje i pohranu velikih količina video sadržaja

Broadcom povezuje rješenja za pohranu video sadržaja

Broadcom je objavio da proširuje hardverske i softverske mogućnosti svog portfelja proizvoda za povezivanje pohrane. Prošireni portfelj je predviđen za korisnike koji rade s ogromnim količinama video podataka.

Prošireni portfelj uključuje:

·   Obitelj Ethernet switcheva Tomahawk 5

·   200G Ethernet RDMA NIC-ove koji povezuju sisteme za pohranu

·   Video Offload Accelerator ubrzava obrade video sadržaja

·   9600 Storage HBA-ove za povezivanje host procesora s uređajima za pohranu

·   SAS4 Storage Expanders za proširenje pohrane i povezivanje stotina i tisuća diskova


REDMOND, Wash. — Oct. 12, 2022

Haleon and Microsoft use AI to enhance health product accessibility for people who are blind or partially sightedIrvine, CA – October 4, 2022

Kofax – prikazane nove mogućnosti za cloud obrade koje pokrivaju raspon od narudžbi do plaćanja

Proširene mogućnosti platforme "Native SaaS Order to Cash" demonstrirane na konferenciji "E-Invoicing Exchange Summit" u  Lisabonu

Kofax je na konferenciji "E-Invoicing Exchange Summit" u Lisabonu predstavio proširenu Native SaaS Order to Cash platformu i servise za poštivanje europskih propisa. Na konferenciji je Kofax iznesao smjernice za sve promijene u propisima širom Europe, napose u Francuskoj.

Nakon ljetošnjeg preuzimanja Tungstena, Kofax je u boljoj poziciji nego ikada pomoći korisnicima širom svijeta pomoći u poštivanju novih propisa za elektroničko fakturiranje i prijave oreza. Primjer za to je ispunjenje novih pravnih zahtjeva francuske vlade da se za sve transakcije između poslovnih organizacija uvede e-fakturiranje, počevši od siječnja 2024.

Kofax ima velika iskustva u e-fakturiranju i poštivanju propisa koji to reguliraju, a to iskustvo je ugrađeno u njegove proizvode i usluge.


SANTA CLARA, Calif. – Oct. 6, 2022

MicroFocus Vertica – vodeća u tri kategorije u jesenjem G2 izvještaju

Vertica dobila najviše ocjene u kategorijama Data Warehouse, Big Data Processing & Distribution, te Columnar Database

MicroFocus Vertica je objavila da je njena analitička baza podataka proglašena vodećom u tri kategorije u jesenskom G2 izvještaju - Data Warehouse, Big Data Processing &Distribution, te Columnar Databases. G2, je najveće i najpouzdanije tržište softvera na svijetu. Ocjenjivanje se veši na osnovu provjerenih povratnih informacija od korisnika.

Vodećim se proglašavaju proizvodi koji uđu u gornjih 25 % u kategoriji. U sve tri kategorije je Verticu je više od 95% ispitanika a ocijenilo s četiri ili pet zvjezdica (prosječna ocjena je 4,4 zvjezdice. Više od 87% ispitanika je izjavilo da bi zainteresiranima preporučili Verticu.


REDMOND, Wash. — Oct. 12, 2022

Microsoft i Haleon - umjetna inteligencija pomaže slijepim i slabovidnim osobama da pristupe zdravstvenim proizvodima

Microsoft i Haleon se udružuju da bi slijepim i slabovidnim osobama uz pomoć umjetne inteligencije olakšali pristup do zdravstvenih proizvoda - sustav korisnicima čita podatke s etiketa i upute

Microsoft i Haleon globalno vodeći dobavljač zdravstvenih proizvoda su objavili suradnju koja će osobama slabog vida pomoći koristiti zdravstvene proizvode. Nuditi će rješenje koje će uz pomoć umjetne inteligencije činiti dostupnim informacije koje se nalaze na etiketama više od 1.500 Haleonovih proizvoda. sustav će na glas ispričati bitne podatke o proizvodima,

Korisnici će mobitelom skenirati bar-kod na etiketi proizvoda, a sistem će ispričati ime proizvoda, sastojke, upute za uporabu itd.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018