nv-22-12

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2022. – prosinac


u ovom broju:

21.11.22 – 31.12.22

- BCC Services - najljepše želje!

- Fujitsu - Digital Annealer postigao odlične rezultate u upravljanju investicijskim portfeljima

- VMware – prema IDC-u vodeći u virtualnom klijentskom računalstvu i potpori za krajnje korisnike

- Red Hat – novi Red Hat Insights poboljšava vidljivost tokova poslova u hibridnim oblacima

- Broadcom – opcije za hibridnu pohranu mainframe podataka

- Micro Focus  –  prije početka trkaće sezone Formule E obnovljeno partnerstvo s Jaguar TCS Racing timom

 


21.11.22 – 31.12.22


Zagreb, prosinac 2022

BCC Services - najljepše želje!

Ovo je zadnji broj "Novosti" u ovoj godini. Slijedeći izlazi nakon praznika.

Želimo vam da lijepo provedete praznike i mnogo sreće i uspjeha u 2023!

Šaljemo vam i najstariju čestitku pripremljena na kompjuteru koju smo pronašli u našoj arhivi. Na njoj djed Mraz igra Tetris. Tehnologija je od onda ponešto napredovala!

 http://arhiva.bccservices.com/History/season-greetings/sng89.jpg


Tokyo, December 22, 2022

Fujitsu - Digital Annealer postigao odlične rezultate u upravljanju investicijskim portfeljima

Algoritam zasnovan na kvantno inspiriranom rješenju omogućava da se pri analiziranju utjecaja na tržištu uzme u obzir veći broj elemenata ; Fujitsuov Digital Annealer je omogućio izračun optimalne distribucije investicija uz izuzetno složene permutacije

Fujitsuovo kvantno inspirirano rješenje, Digital Annealer (doslovce "digitalni uređaj za kaljenje"), je postigao odlične rezultate u projektu financijske institucije Kutxabank, projektu koji treba optimizirati alokaciju resursa za investicijski portfelj.

U prvoj fazi je ispitivan koncept. Rezultati dobiveni uporabom Digital Annealera su uspoređivani s klasičnim rješenjem koje se koristi.. Annealer je donio značajna poboljšanja u zaradama i manjim rizicima. Digitalni Annealer je omogućio izračun optimalne distribucije investicija. Pri tome su korištene izuzetno složena računanja permutacija investicija koje bi se mogle učiniti, koristeći specijalni algoritam za smanjenje broja varijabli potrebnih za formulaciju problema.

Cilj druge faze će biti optimizacija procesa koji se već koriste i dodavanje novih funkcionalnosti. Kutxabank namjerava stvoriti prototip koji će moći detektirati potrebe i prilike koje se ukazuju i ugraditi ih u rješenja zasnovana na takvom prototipu.

Fujitsuov Digital Annealer je kvantno-inspirirana digitalna tehnologija koja koristi prednosti visokog stupnja integracije elektroničkih krugova i visoko-performantne obrade. Digital Annealer može simultano vrednovati veliki broj potencijalnih opcija i munjevito odgovarati na njih.

Trenutna generacija Digitalnog Annealera može rješavati probleme s do 100.000 varijabli.


PALO ALTO, California – December 19, 2022

VMware – prema IDC-u vodeći u virtualnom klijentskom računalstvu i potpori za krajnje korisnike

VMware je objavio da je u dva IDC-ova pregleda tržišta proglašen vodećim dobavljačem – u kategoriji virtualnog klijentskog računalstva (virtual client computing) i upravljanju potporom krajnjim korisnicima  (end user experience management).

Što se tiče virtualnog klijentskog računalstva, navodi se da VMwareov eko-sustav uključuje širok raspon hardvera, perifernih jedinica i softvera od raznih dobavljača.

Na polju upravljanja potporom za krajnje korisnike VMware ima impresivni portfelj tehnologija komplementarnih ponudi za digitalno sučelje za djelatnike (DEX - Digital Employee Experience), kao što su UEM, VDI i DaaS, zaštita krajnjih točaka, sigurni pristup na daljinu i sigurnost "nultog povjerenja" (zero-trust security).


RALEIGH, N.C. - December 15, 2022

Red Hat – novi Red Hat Insights poboljšava vidljivost tokova poslova u hibridnim oblacima

Proširena integracija i ostala poboljšanja olakšavaju integraciju prediktivne analitike i tekućih obrada, pojednostavljuju uvođenje, olakšavaju upravljanje i povećavaju performanse u hibridnim oblacima.

Red Hat je objavio proširenja za Red Hat Insights, rješenja za prediktvnu analitiku. U to je uključena integracija za ServiceNow i Slack, te mogućnosti za bolje praćenje i identifikaciju prijetnji u Red Hat OpenShiftu i Red Hat Enterprise Linuxu. 

Mogućnost uporabe Insightove analitike direktno u sistemima za tokove poslova znači da korisnici mogu nastaviti koristiti poznate im alate i lako u svojim obradama primijeniti napredne analitičke rutine. Povrh toga se dobiva i bolji uvid u prijetnje koje mogu napasti Red Hat OpenShift i Red Hat Enterprise Linux okoliše.


SAN JOSE, Calif., Dec. 15, 2022

Broadcom – opcije za hibridnu pohranu mainframe podataka

CA 1 Flexible Storage omogućava pohranu mainframe podataka na bilo koje mjesto, uključivši i oblake, uz kontrolu troškova i bolju sigurnost.

Broadcom je objavio početak isporuka novog rješenja koje korporacijskim korisnicima omogućava da pohrane svoje mainframe podatke na bilo koje mjesto kojeg odaberu, uključivši i oblake. Broadcomovo CA 1 rješenje za fleksibilnu pohranu nudi sigurnu ekonomičnu i fleksibilnu pohranu mainframe podataka za hibridne informatičke okoliše.


NEWBURY, U.K. – 1 Dec. 2022 

Micro Focus  –  prije početka trkaće sezone Formule E obnovljeno partnerstvo s Jaguar TCS Racing timom

Partnerstvo je usredotočeno na održivost i razvoj tehnologija potrebnih za budućnost bez ugljika

Micro Focus je objavio obnovu partnerstva s trkaćim timom Formule E Jaguar TCS Racing. Svrha partnerstva je nastaviti napore za održivi okoliš i promociju ekonomije niskog ugljika. Micro Focus osigurava softver i usluge potrebne Jaguar TCS Racingu u natjecanjima devete sezone natjecanja ABB FIA Formula E World Championship, prvom net-zero carbon sportu.

Micro Focus softver i profesionalne usluge pomažu Jaguar TCS Racingu da poboljša performanse automobila koristeći Verticinu real-time analitiku i mašinsko učenje, kao i Micro Focus IDOL koji koristi umjetnu inteligenciju za analiziranje nestrukturiranih podataka.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018