Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 
       

   Archives
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 
   Sažetak Fujitsu Services priopćenja za tisak
 Svibanj 2003

May 19, 2003 
IT helpdesks are failing UK businesses, says Fujitsu

Fujitsu tvrdi da britanski help-deskovi ne ispunjavaju svoj zadatak

Poslovne organizacije sve više ovise o informatičkoj tehnologiji. Važno je da se osigura pomoć za korištenje te tehnologije. Prvo mjesto na kojem se traži pomoć je obično tzv. 'help desk', tj punkt na kojem korisnici mogu zatražiti informacije i prvu pomoć. Istraživanje koje je proveo Fujitsu pokazuje da ti help deskovi ne ispunjavaju dobro svoju funkciju. 50 do 70% svih poziva se je moglo spriječiti, premda se radi o problemima koji otežavaju ili čak i sprečavaju normalno obavljanje važnih poslovnih funkcija. Fujitsu smatra da treba potpuno reorganizirati rad help deskova, usmjeriti ih više na sprečavanje nastanka problema, umjesto na njihovo rješavanje kad se dese.


May 14, 2003
Fujitsu Services joins in ‘Learning at Work Day’

Fujitsu Services se uključio u "Dan učenja na poslu"

Preko Fujitsu Services 1500 djelatnika iz raznih centara za pozive i pružanje pomoći su se uključili u akciju "Dan učenja na poslu", održanu 15 svibnja. U čast obilježavanja tog dana, Fujitsu je organizirao program nastavnih ali i zabavnih aktivnosti. Svrha akcije je da se djelatnici podstaknu da se stalno usavršavaju u znanjima potrebnima za njihov posao.


May 13, 2003 
Fujitsu drives growth in Swansea with DVLA

Fujitsu Services otvorio novi ured u Swanseu

Po potpisanom desetgodišnjem ugovoru, vrijednom 200 milijuna GBP, za informatičku infrastrukturu, Fujitsu Services je otvorio novi ured u Swanseu, gdje je sjedište britanskog informatičkog centra za registar vozila i vozačkih dozvola.


May 06, 2003 
UK Businesses Unprepared For Total Office Shutdown

Britanske kompanije nisu spremne za slučaj zatvaranja ureda

Poslovanje u Londonu u slučaju ozbiljne prijetnje od terorističkih napada ili epidemija poput SARS-a može u roku od 48 sati postati potpuno blokirano.

Istraživanje koje je proveo Fujitsu je pokazalo da, premda većina tvrtki ima planove za slučaj katastrofa, malo njih je predvidjelo kako osigurati kontinuitet poslovanja u slučajevima kad njihovi djelatnici ne mogu doći na posao.

Anketirano je osoblje koje radi u centralnom Londonu i 77% ispitanika je izjavilo da u slučaju prijetnji terorističkim napadima, odn. 63% u slučaju epidemije poput SARS-a, ne bi otišlo na posao Nih samo 23% je imalo mogućnost da barem dio posla obave s neke druge lokacije, van njihovog uobičajenog ureda., i to uglavnom samo pristup e-pošti.

Fujitsuov savjet kompanijama je da se pripreme za takve slučajeve – da razmisle koji od njihovih djelatnika su neophodni za barem minialni rad u slučaju zatvaranja ureda, da li ti djelatnici imaju pristup informatičkoj infrastrukturi, da li su školovani za takav način rada. Dobrom organizacijom takvih rješenja u većini tvrtki se može postići rad skoro kao u normalnim uvjetima.


May 01, 2003 
Fujitsu Services returns to profitability

Fujitsu Services opet posluje s profitom

Fujitsu Services Holdings PLC, jedna od vodećih europskih kompanija za upravljanje IT infrastrukturom je danas objavila da kompanija opet, nakon pet godina, posluje s profitom.

Za financijsku godinu 2002/03, profit prije izvanrednih stavki je 59,6 milijuna GBP, dobit prije poreza 30,5 milijuna GBP. Promet je iznosio 101 milijun GBP.


 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2012

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018