Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 
       


 

   Archives
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 
 Vijesti ...
novosti

 


2004. - studeni


Gold Solution Partner za Allied Telesyn

Od nedavno smo produbili naše partnerske odnose s poznatim proizvođačem komunikacijske opreme - tvrtkom Alled Telesyn. Od ranije smo bili Authorised Services Partner i Authorised Reseller, a sada smo postali i Gold Solution partner.


Od prosinca 2004 - nove Linux platforme

Od prosinca 2004. godine, Fujitsu Siemens Computers svojoj seriji Linux strojeva dodaje nove IA32 PRIMERGY platforme s Intel EM64T ekstenzijom pod Red Hat Enterprise Linux 3 i SUSE Linux Enterprise Server 9.

Od prosinca 2004, novi PRIMERGY dvojni S2 poslužitelji s novim 64-bitnim procesorskom ekstenzijom (Intel EM64T) po prvi puta se nude i s Linuxom. PRIMERGY modeli RX200 S2, TX200 S2, RX300 S2 i TX300 S2 će raditi pod:

  • SUSE Linux Enterprise Server 9 (SLES9), te
  • Red Hat Enterprise Linux AS, ES, WS 3 , s ažuriranjem 3 (RHEL3 U3)
  • SUSE Linux Enterprise Server 9 for EM64T se može kupiti od Fujitsu Siemens Computers kao OEM proizvod, a Red Hat Enterprise Linux proizvodi, sve do verzije 3 za EM64T mogu se dobiti kod specijaliziranih prodavača.

    Ref: Inform, November 23, 2004


    Studeni 2004

    Fujitsu Siemens Computers tanki klijent - serija FUTRO A

    FUTRO A je idealno rješenje za rad s Windows Terminal Serverom. Aplikacije se izvode na serveru, podaci se prikazuju na ekranu klijenta. Podaci su sigurno pohranjeni na serveru i dobro zaštićeni od uništenja. I operacijski sustav tankog klijenta je spremljen u flash memoriji i tako osiguran od neovlaštenih izmjena.

    Tanki klijent se priključuje na 10/100 Mbit/s Ethernet LAN prfeko ugrađenog kontrolera, tipkovnica, miš i razni drugi uređaji se mogu priključiti preko USB-a.

    Klijent radi pod Windows CE.net, a Internet Explorer služi za vezu s Internetom. Među ostalim lokalnim funkcijama su: Connection Manager; Excel Viewer V2.1; Image Viewer V2.1; Mail Client; Media Player; Network File Explorer; PDF Viewer V2.1; Power Point Viewer V2.1; VNC Viewer; Word Viewer V2,1; VPN Client; Dial Up Client; ADSL; ThinPrint Client V5.5

    Osnovni tehnički podaci

    Procesor: SiS 550, 200 MHz; mem. 64 MB, Flash mem. 32 MB

    Sučelja: 1 x parallel ; 2 x PS/2 ; 1 x monitor ;1 x LAN ; 1 x audio izlaz ; 2 x USB

    Dimenzije: 195x152x43

    Težina: 0.6 kg

    Ref: Inform, November 2004


    November 25, 2004

    BlueFRITZ! AP-ISDN - Bluetooth® pristup na ISDN

    Fujitsu Siemens Computers je objavio uređaj BlueFRITZ! AP-ISDN koji služi za povezivanje na ISDN preko Bluetooth® tehnologije. Spaja se na ISDN liniju I osigurava distribuirani bežični pristup na ISDN mrežu. Spaja do 7 Bluetooth uređaja na ISDN.

    Ref: Inform, 25.11.2004.


    Gold Solution Partner Allied Telesyna

    Proširili smo kvalitetu svoje suradnje s Allied Telesynom, renomiranim proizvođačem komunikacijske i mrežne opreme i uređaja - od nedavno smo dobili certifikat da smo i Gold Solutions partner. International Authorised Reseler smo već od ranije.


    NOVEMBER 18, 2004

    I Fujitsu Azija počeo prodavati CentricStor uređaje za virtualne vrpce

    Minhen, - Fujitsu Siemens Computers je objavio da će i Fujitsu Asia početi prodavati CentricStor, uređaj za virtualne vrpce, što znači da se sustav prodaje po cijelom svijetu.

    CentricStor je uređaj za virtualne magnetske vrpce koji se koristi za konsolidaciju obrade magnetskih vrpci, o Open System i mainframe okruženjima. CentricStor je rješenje po principu D2D2T (disk-to-disk-to-tape), u kojem se kombiniraju prednosti brzine diskova i pouzdanosti magnetskih vrpci. Velik broj virtualnih jedinica magnetskih vrpci daju potpuno povezani sustav, koji osigurava visoke performanse i uvjek raspoložive sigurnosne i arhivske kopije, dostupne na svim lokacijama u mreži. Različiti serveri i različite aplikacije mogu istovremeno pristupati podacima, bez potrebe da se za svaki sustav koristi posebna fiziička jedinica vrpci. CentricStor se transparentno integrira u postojeće informatičke okoliše.


    NOVEMBER 16, 2004

    Novi tablet PC od Fujitsu Siemens Computersa

    Minhen, Njemačka - Fujitsu Siemens Computers je predstavio novu seriju tablet PC-ova, STYLISTIC ST502x Series. To su prijenosnici na kojima se radi kao na školskoj pločici naših djedova i baka, podaci se unose posebnim perom, umjesto tipkovnicom, što je naročito pogodno kad se računalo koristi stojeći. Novi tablet PC teži samo 1,56 kg i koristi najnoviju energetsko štedljivu tehnologiju Ultra Low Voltage Intel® Centrino™ Mobile Technology, kao i standardni bežični LAN i Bluetooth®. Ekran STYLISTIC ST5020’s računala se može čitati iz kuta širokog skoro 180o, što n.pr. znači da cijela grupa ljudi može istovremeno na ekranu pratiti prezentaciju.

    Serija STYLISTIC ST502x nudi razne načine uporabe u pokretu - STYLISTIC ST5020 je opremljen za rad u zatvorenim prostorima, dok STYLISTIC ST5021 ima ekran otporan na refleksije okoline kad se radi na otvorenom. Oba modela su namijenjena za primjenu u pokretu, poput zdravstva, osiguranja, maloprodajnih trgovina, transporta i istraživanja tržišta. N.pr., za trgovačke putnike koji i kad su pred kupcem trebaju pristup do svoje baze podataka s katalozima i cijenama, ili za medicinske sestre koje stoje pored pacijentovog kreveta i upisuju podatke, ili za procjenitelja osiguravajućeg zavoda koji vrši očevid na terenu.

    STYLISTIC ST502x serija se može koristiti i kao obično računalo, s tipkovnicom, mišem i ostalom perifernom opremom, poput DVD/RW jedinica – jednostavno stavite tablet PC u njegovu docking stanicu, ili priključite vanjsku tipkovnicu i miša.


    Nov. 15, 2004

    Fujitsu Computer Systems najavio Solaris 10 na PRIMEPOWER poslužiteljima

    Sunnyvale, Calif. - Fujitsu Computer Systems je objavio da će najnovije izdanje operacijskog sustava Solaris™ 10 od Sun Microsystemsa biti raspoloživo na PRIMEPOWER™ serverima. Solaris 10 je najinovativniji operacijski sustav za korporacijsko tržište, zasnovan na UNIXu®. Sun planira da će se Solaris 10 pojaviti na tržištu u siječnju 2005.


    November 15, 2004

    Novi Fujitsuovi scanneri

    San Jose, CA, - Fujitsu Computer Products je predstavio dva nova modela kolor duplex skenera za radne grupe - Fujitsu ScanPartner fi-4120C2 i fi-4220C2. Skeneri mogu čitati dokumente s obje strane, čitaju i identifikacijske kartice, a dokumente čitaju brzinom od do 25 stranica po minuti, odnosno 50 slika po minuti. Sučelje je Ultra SCSI i Hi-Speed USB. Skeneri su projektirani za posao reda veličine do tisuću stranica na dan.


    Fujitsu Siemens Computers učesnicima Microsoftovog IT Foruma pokazuje budućnost informatike

    Fujitsu Siemens Computers će na Microsoftovom IT Forumu (16.-19. studenog u Kopenhagenu, Danska) pokazati učesnicima kako omogućiti da njihove IT infrastrukture za data centar, zasnovane na Microsoftovim proizvodima, mogu postati “future-enabled”, t.j. spremne za buduće potrebe. Biti će prikazan dinamički dana centar u kontekstu TRIOLE™ strategije za optimaliziranu informatiku.

    Virtualni serveri za bolje iskorištenje: Fujitsu Siemens Computers će pokazati kako koncepcija virtualnih strojeva, zasnovana na Microsoftovom Virtual Server 2005 i VMware ESX doprinose boljem iskorištenju poslužitelja. Posebna pažnja će biti posvećena automatskom ponovnom pokretanju virtualnih mašina ili Windows servera pomoću Adaptive Services Control Center (ASCC™), nedavno objavljenog Fujitsu Siemens Computersovog alata za administriranje automatiziranih dana centara.

    easyXchange za povećanu produktivnost i usklađenost s, Exchange Server 2003 IT infrastrukturom za e-mail, rješenje koje je Fujitsu Siemens Computers razvio na osnovu svojeg vlastitog iskustva u migraciji i konsolidaciji poslužitelja (od 38 lokacija na samo dvije). easyXchange pokriva migraciju, konsolidaciju, sigurnosne kopije i arhiviranje, a već ga koristi nekoliko korisnika.

    Povećana produktivnost kroz mobilni pristup pomoću Managed Mobility, kompletnog rješenja za priključivanje pokretnih uređaja poput LIFEBOOK T4010, na korporacijske poslužitelje za e-poštu, preko GSM i GPRS mreža ili WLAN hotspotova.

    Fujitsu Siemens Computers će prikazati i svoj LIFEBOOK T4010, prvo na svijetu konvertibilno notebook računalo, koje se jednostavnim okretanjem ekrana može iz stolnog pretvoriti u tablet računalo.

    Ref: Nov. 11, 2004 Fujitsu Siemens Computers showcases the dynamic data center at the Microsoft IT Forum


    12 November 2004

    Nova platforma za srednje velike trgovačke organizacije

    Ujedinjeno kraljevstvo - Fujitsu Services je predstavio iRetail - integrirani portfelj rješenja za dućane i centralne operacije, posebno prilagođenih za srednje velike maloprodajne trgovačke organizacije. Rješenja pokrivaju EPos sustave, upravljanje zalihama, upravljanje odnosa s kupcima (CRM), upravljanje Webom te Chip i PIN.


    November 9th 2004

    Fujitsu objavio novu ne-hlapljivu FRAM memoriju

    Počela masovna proizvodnja prvog na svijetu 1MBit FRAMa

    Minhen - Fujitsu Microelectronics Europe je objavio svoju 1MBitnu FRAM (Ferroelectric RAM) memoriju, koja se odlikuje velikom brzinom pristupa, malom potrošnjom energije i visokom izdržljivošću. Memorija je namijenjena za korištenje u uredskim uređajima poput pisača i kopirnih strojeva, pokretnim informatičkim uređajima, te kućanskim aparatima (mikrovalne pećnice, perilice …), za sigurnosne sustave i.t.d. FRAM memorije kombiniraju svojstva RAM i ROM memorija, a u odnosu na EEPROM su čak deset tisuća brže kod upisivanja, imaju manju potrošnju, manje su i izdržljivije i mogu držati podatke preko deset godina.


    Minhen, November 9th 2004

    Fujitsu Microelectronicsovi proizvodi za automobile

    - Fujitsu Microelectronics Europe (FME) je prikazao prvi kompletni multimedijski sustav za zabavu u autu, izrađen po MOST (Media Oriented System Transport) standardu. Sustav je izrađen u suradnji s Hyundai AUTONET Co. Ltd. (HACO). Sustav se sastoji od dvije glavne komponente: Driver Information System II (DIS II) i Multimedia Information System (MIS).

    - Fujitsu Microelectronics Europe (FME), Freescale Semiconductor i Hyundai Autonet surađuju na rješenjima za uporabu u vozilima - sustavi za navigaciju, zabavu i sustav za informacije za vozača. Sustavi će koristiti Fujitsuov Coral P/PA" (MB86296) grafički kontroler, Freescaleov MPC5200 procesor i grafički softver od Tilcon Softwarea.


    Zagreb, 09.11.2004

    Na štandu na sajmu kupite karte za tekmu!
    - DEKOD i Fujitsu Services zajednički na sajmu Info '04

    Fujitsu Services d.o.o., renomirani ponuđač informatičkih rješenja, infrastrukture i usluga, te DEKOD telekom d.o.o., tvrtka specijalizirana za izradu internet i intranet softverskih rješenja na Oracle tehnologijama i komunikacijskih mreža, zajednički nastupaju na informatičkom sajmu Info '04, koji se održava od na Zagrebačkom velesajmu.

    DEKOD će prikazati svoj sustav PAGANINI, rješenje za rezervaciju i prodaju karata za sportske, glazbene kazališne i slične priredbe putem Interneta i mobilnih telefona, razvijen u ORACLE okolišu i još neka od svojih poslovnih rješenja.

    Fujitsu Services će osigurati najsuvremeniju infrastrukturu za takve aplikacije - Fujitsu Siemens Computers poslužitelj PrimeCentre, s blade serverom s četiri dvo-procesorska Zion servera, NetApp Storage rješenjima i ostalom konfiguracijom prema Fujitsu i Fujitsu Siemens Computers FlexFrame konceptu.

    Posjetite nas na sajmu:

    Info'04, Velesajam, 9. - 13.11.2004, hala 8, štand br 31


    Nov. 3, 2004

    Fujitsuov Stylistic® ST5020 Tablet PC za praćenje predsjedničkih izbora u SAD

    SUNNYVALE, Calif. -—Fujitsu Computer Systems je objavio da je američka TV postaja NBC koristila Fujitsu Stylistic ST5020 Tablet PC u programima koji su pratili američke predsjedničke izbore. Fujitsuov Tablet PC je zamijenio čuvenu bijelu ploču na kojoj je NBC-ov voditelj Tom Brokaw pratio predsjedničke izbore godine 2000. Ove godine je Brokaw pisao na tablet PC, što su gledatelji mogli odmah pratiti na svojim ekranima.

    Stylistic ST5020 Tablet PC je težak oko kilu i pol, ima brzi Intel® Pentium® M Processor ULV 733 koji radi na 1.1 GHz, spaja se bežično, s baterijom može raditi do 9 sati, a ekran se može gledati iz širokog kuta. Tablet PC je notebook računalo s LCD ekranom po kojem korisnik može pisati pomoću posebne pisaljke. Rukopis se digitalizira i može se pretvoriti u standardni tekst, a može ostati i u rukopisnom obliku. Stylistic ST5020 radi pod operacijskim sustavom Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005.


    [../../../dodatne_informacije.htm]

     Contact us     Legal 

    All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2012

     Contact us     Legal 

    All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

     Contact us     Legal 

    All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

    All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

    All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

    All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

    For additional information
    If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

     Contact us     Legal 

    All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018