nv-2112

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2021. – prosinac


u ovom broju:

 15.11.21 – 19.12.21

- BCC Services - najljepše želje!

- NetApp - ONTAP prva korporacijska platforma za pohranu s NSA potvrdom za sigurnost i enkripciju

- NetApp I- AFF A900 i ONTAP Enterprise Edition za poslovno-kritične korporacijske aplikacije

- NetApp – inovacija koja omogućava digitalnu transformaciju na AWS-u

- NetApp - nastavak suradnje s motociklističkim trkaćim timom Ducati

- Fujitsu - super-kompjuter Fugaku po četvrti puta za redom zadržao titulu najbržeg računala na svijetu

- Fujitsu i RIKEN - super-kompjuter Fugaku osvojio prvo mjesto i po usporedbenom testu MLPerf HPC

- Fujitsu – nova generacija monitora i notebookova

- Fujitsu - lake mobilne radne stanice za zahtjevne korisnike u pokretu

- Fujitsu - predstavljena linija manjih i snažnijih FUTRO tankih klijenata

- Fujitsu i Luka Hamburg – kvantno-inspirirani servisi za optimalizaciju sprječavaj prometne gužve i emisije CO2 u luci

- Fujitsu i MIT – razvoj AI tehnologije Inspirirane ljudskim mozgom koja će točno prepoznavati neviđene podatke

- VMware - servisi za rad na više oblaka omogućavaju poslovnim korisnicima bolji rad na AWS-u

- Fujitsu i MIT – razvoj AI tehnologije Inspirirane ljudskim mozgom koja će točno prepoznavati nevidljive podatke

- VMware - po peti puta za redom vodeći u Gartnerovom Magičnom kvadrantu u kategoriji softvera za hiper-konvergentne Infrastrukture

- VMware  - prema IDC MarketScapeu VMware je vodeći u kategoriji SD‑WAN Infrastrukture

- VMware – vodeći  u unificiranom upravljanju točkama na rubu mreža

- Micro Focus - tehnički partner Formula E trkaćeg tima Jaguar Racing

- Fujitsu PFU - - nagrade Document Manager magazina za proizvod godine i kompaniju godine

- Kofax – nagrada "KMWorld Readers' Choice Award" za najbolji softver za upravljanje poslovnim procesima

- Micro Focus - okoliš i održivost

- Micro Focus Vertica - koristi NetApp StorageGRID za Cloud analitiku na vlastitoj opremi

- Microsoft – predstavljen Microsoft Teams Essentials

- Kofax – inteligentna automatizacija će omogućiti oporavak nakon pandemije   


15.11.21 – 19.12.21


Zagreb, prosinac 2021

BCC Services - najljepše želje!

Ovo je zadnji broj "Novosti" u ovoj godini. Slijedeći izlazi nakon praznika.

Želimo vam da lijepo provedete praznike i mnogo sreće i uspjeha u 2022!


SAN JOSE, Calif. — December 15, 2021

NetApp - ONTAP prva korporacijska platforma za pohranu s NSA potvrdom za sigurnost i enkripciju

Američka agencija za nacionalnu sigurnost (NSA - National Security Agency) je prepoznala sigurnosne mogućnosti NetApp ONTAPa

NetApp je obogavio da je NetApp ONTAP, svjetski vodeći operacijski sustav za pohranu, prvi takav operacijski sustav koji je postigao certifikat za komercijalna rješenja za obrade klasificirane kao povjerljive (CSfC - Commercial Solutions for Classified). Rješenje je vrednovala Američka agencija za nacionalnu sigurnost (NSA - National Security Agency).

CSfC je ključna komponenta strategije za cyber-sigurnost. CSfC vrednuje komercijalne informatičke proizvode koji ispunjavaju najstrože standarde za enkripciju i rigorozne sigurnosne zahtjeve za hardverska i softverska rješenja. Odnedavno NSA preporučuje saveznim agencijama koje rade s najtajnijim podacima da koriste rješenja za pohranu koja su ispitana po CSfC kriterijima.


SAN JOSE, Calif. — December 14, 2021

NetApp I- AFF A900 i ONTAP Enterprise Edition za poslovno-kritične korporacijske aplikacije

NetApp nudi najbolje performanse, sigurnost, dostupnost i jednostavni, hibridni, multi-cloud rad

NetApp je objavio najnoviju verziju portfelja svog all-flash sustava za pohranu NetApp AFF A900, pokretanog s NetApp ONTAP Enterprise Edition. Novi AFF A900 donosi najbolje performanse potrebne za korporacijske aplikacije i baze podataka, te sigurnost i pouzdanost.

NetApp AFF A900 se nudi isključivo s NetApp ONTAP Enterprise Edition softverom za upravljanje podacima. ONTAP Enterprise Edition koristi na svijetu vodeći softver za upravljanje podacima i isporučuje su u paketu koji sadrži sve komponente koje trebaju kompanijama, uključivši unificiranu podršku za SAN, NAS, NVMe-oF, i S3, ugrađenom zaštitom podataka, visoke performanse i otpornost čak i za najzahtjevnije poslove.

Blog: NetApp AFF A900 + ONTAP Enterprise Edition


SAN JOSE, Calif. — December 1, 2021

NetApp – inovacija koja omogućava digitalnu transformaciju na AWS-u

Na manifestaciji AWS re:Invent, NetApp je proglašen za AWS ISV Design partner godine za 2021.

NetApp je objavio inovacije za svoj portfelj proizvoda i nagradu dobivenu od Amazon Web Servicesa (AWS) za uspjehe koje je postignuo kao AWS Partner.

Na manifestaciji AWS re:Invent, NetApp je proglašen za AWS ISV Design partner godine za 2021 (AWS - Independent Software Vendor) za integrirani Amazon FSx za NetApp ONTAP servis. Taj AWS-ov servis omogućava korisnicima da prošire podatke koje čuvaju na svojim lokacijama i na AWS servis.


SAN JOSE, Calif. — November 15, 2021

NetApp - nastavak suradnje s motociklističkim trkaćim timom Ducati

NetApp nastavlja suradnju s Ducatijem na području digitalne transformacije i osiguranju brzog i pouzdanog real-time pristupa do podataka bilo kada i s bilo kojeg mjesta na svijetu

NetApp je objavio nastavak svog partnerstva s Ducati Corse motociklističkim trkaćim timom. Slijedeće dvije godine će NetApp nastaviti pomagati Ducatiju da ostvari čim bolje rezultate na natjecanju MotoGP World Championship, najprestižnijem motociklističkom natjecanju na svijetu.

Suradnja između Ducatija (koji je dio Volkswagen Grupacije), i njegove divizije Ducati Corse i NetAppa je počela 2018, kao pokušaj da se čim više iskoriste podaci da se poboljšaju performanse u okviru svijeta motociklističkih utrka.

Ciljevi suradnje NetAppa i Ducatija su:

·   Optimizacija 3D dizajna i lakše suradnje između projektantskog tima

·   Pohrane podataka u okviru NetApp StorageGRIDa.

·   Automatizacija toka podataka unutar trkaćeg tima prije, tijekom i nakon utrka.

·   Potpora sveukupnog razvoja strategije za informatičku tehnologiju.


Tokyo, November 16, 2021

Fujitsu - super-kompjuter Fugaku po četvrti puta za redom zadržao titulu najbržeg računala na svijetu

Fujitsu javlja da je Fugaku, super-kompjuter kojeg su zajedničku razvili institut RIKEN i Fujitsu, po četvrti puta uspješno obranio titulu najbržeg računala na svijetu u sve četiri kategorije. To uključuje popis TOP500 kao i HPCG, metodu za rangiranje performansi za računalne metode koje se često koriste u aplikacijama iz stvarnog svijeta; HPL-AI, za rangiranje na osnovu performansi pri računanju s jednostrukom i polovičnom preciznošću koje se tipično koriste u aplikacijama s umjetnom inteligencijom, te rangiranju Graph 500 kojim se uspoređuju performanse sistema za analitiku grafova.

Rezultati su ovaj puta mjereni na Fugakuovoj punoj konfiguraciji od 158.976 čvorova ugrađenih na 432 police.

Za Top500 je postignut LINPACK rezultat od 442,01 petaflopa. Za HPCG je rezultat bio 16,00 petaflopa, a za HPL-AI je postignut rezultat od 2,004 exaflopa. Najbolji rezultat za Graph 500 je postignut u suradnji instituta RIKEN, Sveučilišta u Kyushuu, korporacijom Fixstars i Fujitsua. Rezultat je bio 102.955 gigaTEPS-a.


Tokyo, Japan, November 18, 2021

Fujitsu i RIKEN - super-kompjuter Fugaku osvojio prvo mjesto i po usporedbenom testu MLPerf HPC

Najbrže performanse na svijetu za broj modela za dubinsko učenje istreniranih u jedinici vremena prema usporedbenom testu CosmoFlow

Fujitsu i RIKEN su objavili da je super-kompjuter Fugaku zauzeo prvo mjesto prema usporedbenom testu CosmoFlow koji testira aplikacije za učenje, koji je jedan od ključnih MLPerf HPC testova za strojno učenje na velikoj skali koji zahtijevaju sposobnosti super-kompjuters. Fujitsu i RIKEN su za test iskoristili otprilike polovicu Fugakuovih resursa.

Test MLPerf HPC mjeri koliko se u jedinici vremena može istrenirati modela za dubinsko učenje. Softverska tehnologija koja poboljšava Fugakuove performanse za paralelne obrade. Postignuta je brzina obrade otprilike 1,77 puta brža od one postignute na drugim sistemima.


Munich, December 01, 2021

Fujitsu – nova generacija monitora i notebookova

Fujitsu je predstavio tehnološke novitete namijenjene kućnim i uredskim korisnicima – visoko-performantni ultra mobilni notebook LIFEBOOK U9311A AMD i desetu generaciju monitora.

Radni prostor u uredima je sve dragocjeniji, a tu su i video-konferencije. Kod kuće ekrane koriste razni članovu obitelji, svatko sa svojim potrebama. Zbog svega toga uređaji moraju ispunjavati širok spektar mogućnosti – izvrsnu ergonomiju, naprednu funkcionalnost, i zadivljujuće performanse.

Novi Fujitsuovi ekrani veličine 60,5 cm imaju rezoluciju od 1.920 x 1.080 pixela i ugrađenu web kameru i senzor za automatsku regulaciju svjetline da se smanji napor za oči korisnika koji satima sjedi pred ekranom. Kamera pune HD rezolucije ima mehanički poklopac koji sprječava da netko na daljinu uključi kameru i špijunira. Kamera podupire Windows Hello prepoznavanje lica, pa korisnici mogu odmah početi s radom, bez ručne prijave. Sistem je pametan, pa automatski pošalje ekran a spavanje čim kamera primijeti da je korisnik otišao.

Ugrađeni port replikator pretvara Fujitsu monitore u središte radnog mjesta na kojem svi korisnici koji sjednu za njega imaju pristup do pisača i ostalih uređaja. Aaaaaaaaaviše raznih uređaja se može priključiti preko jednog USB-C kabela. Monitor može napajati vanjske uređaje i ima snagu od 95W.

Svi ekrani od 24 inča su postigli TCO 9.0 certifikat – a to je iduću korak prema društvenoj odgovornosti  i brizi za okoliš.

Za korisnike koji rade u pokretu, Fujitsu je objavio LIFEBOOK U9311A – ekonomični, elegantni i vrlo mobilni  notebook LIFEBOOK U9311A koji teži svega 885 g, ali ipak može raditi na baterije cijeli dan. I ovaj notebook može koristiti Windows Hello log-in sustav za prepoznavanje crta lica pomoću ugrađene HD infra-crvene kamere.


Munich, November 24, 2021

Fujitsu - lake mobilne radne stanice za zahtjevne korisnike u pokretu

Radna stanica FUJITSU CELSIUS H5511 predstavlja uravnoteženu kombinaciju snage, performansi, mobilnosti i najboljih sigurnosnih mogućnosti ; Tanka i lagana mobilna radna stanica je predviđena za korisnike kojima je potrebna snaga i koji rade cijeli dan s raznih mjesta ; Snagu daju procesori 11. generacije Intel® Core i grafička kartica NVIDIA® T500

Fujitsu je proširio liniju radnih stanica novim početnim modelom mobilne radne stanice FUJITSU Workstation CELSIUS H5511. Stanica je namijenjena arhitektima, inženjerima, dizajnerima, kreativnim korisnicima i studentima kojima je potrebna uravnotežena kombinacija snage, performansi i mobilnosti, uz najbolje sigurnosne mogućnosti.

Stanica CELSIUS H5511 ima tanki profil od 20,8 mm i teška je manje od 2 kg. Pokreću ju najnoviji procesori 11. generacije Intel® Core (i5 i i7) i profesionalna grafička kartica NVIDIA T500. Stanica je savršeni uređaj za primjene kao što su 2D CAD, početni 3D CAD, grafički dizajn, uređivanje video materijala editing i vizualizaciju tokova poslova. Ekran od 15,6-inča Full High Definition (500cd i 100% sRGB) ili FHD (300cd) daje izvrsni kontrast, sjajnost i široki raspon boja.

Stanica je opremljena baterijom s kojom se može raditi cijeli dan, a puni se putem Intel Thunderbolt 4 USB-C portova.

Sigurnosne mogućnosti uključuju tri različite bio-metričke metode kontrole pristupa - prepoznavanje lica putem kamere, otiske prstiju ili, opcionalno, Fujitsuovog PalmSecure uređaje za prepoznavanje uzorka vena u dlanu.


Munich, November 17, 2021

Fujitsu - predstavljena linija manjih i snažnijih FUTRO tankih klijenata

Fujitsu je predstavio novu generaciju tanki klijenat računala iz FUTRO linije. Novi uređaji su mršaviji, koriste AMD Ryzen R1000 procesore i daju do 20% bolje performanse.

Modeli tankih klijenata iz FUTRO S serije imaju veći kapacitet memorije i brze poluvodičke diskove (SSD drives). Vodeći model FUTRO S9011 ima novo kućište koje je 28% manje i ima zapremninu od svega 1,8 litri, dok diskretni FUTRO S7011 i S5011 modeli maju volumene od svega 0,9 litri. Novi model troše manje energije i ispunjavaju zahtjeve Energy Star i TCO energetskih certifikata.

FUTRO modeli rade bez ventilatora pa su tihi, a mogu se montirati iza monitora,, pa su prikladni za uporabu na mjestima gdje su tihi rad i malo zauzeće prostora bitni.


Munich, December 08, 2021

Fujitsu i Luka Hamburg – kvantno-inspirirani servisi za optimalizaciju sprječavaj prometne gužve i emisije CO2 u luci

Uprava luke Hamburg i Fujitsu su demonstrirali kako kvantno-inspirirani algoritmi mogu smanjiti prometne zastoje i emisiju stakleničkih plinova ; Fujitsuov Digital Annealer ubrzava logistički tok, smanjuje zagušenje prometa u luci i smanjuje emisiju CO2 za 9%

Fujitsu opisuje kako se pomoću kvantno inspirirane tehnologije rješavaju prometni problemi u luci Hamburg. Lučka uprava i Fujitsu su primijenili Fujitsuov Digital Annealer koji rješava probleme u prometu, ubrzava protok roba, a time i smanjuje emisije CO2.

Nerki od postignutih rezultata:

·   Vrijeme putovanja vozila smanjeno do 15%

·   Zaposlenici brže dolaze na posao i brže se vraćaju kući

·   Vozila emitiraju manje CO2

·   Brži istovar i utovar kontejnerskih brodova

·   U skučenom prostoru luke se može utovariti/istovariti veći broj kamiona

·   Manje prometnih zagušenje na području luke


Cambridge, Massachusetts, and Tokyo, December 9, 2021

Fujitsu i MIT – razvoj AI tehnologije Inspirirane ljudskim mozgom koja će točno prepoznavati neviđene podatke

Fujitsu i Centar za mozak, um i strojeve (CBMM - Centre for Brains, Minds and Machines) Masačusetskog instituta za tehnologiju (MIT - Massachusetts Institute of Technology) su dostigli značajnu točku u zajedničkom razvoju inicijative za unapređenje točnosti modela umjetne inteligencije (AI - artificial intelligence). Proučavali su računalne principe inspirirane neuro-znanostima, koji AI modelima omogućavaju prepoznavanje „neviđenih" (OOD - out-of-distribution, značajno različitih) podataka koji se razlikuju od originalnih podataka korištenih pri školovanju modela.

Tehnologije koje su predmet istraživanja se koriste npr. za otkrivanje defekata u proizvodnim procesima ili za analizu dijagnostičkih e snimke u medicini. AI modeli mogu postizati rezultate jednake, a poneki puta i bolje od ljudskih, međutim postoji problem točnosti prepoznavanja kada se okolišni uvjeti (npr. Rasvjeta) značajno razlikuju od uvjeta koji su se koristili prilikom školovanja modela.


November 18, 2021

VMware - servisi za rad na više oblaka omogućavaju poslovnim korisnicima bolji rad na AWS-u

VMware Carbon Black Cloud i VMware Tanzu sada dostupni i za AWS tržište

VMware je korisnicima Amazon Web Servisa (AWS) olakšao kupnju i uvođenje VMware servisa za rad na više oblaka (Cross-Cloud services).

VMware Carbon Black Cloud i VMware Tanzu su najnoviji servisi sada dostupni i za AWS Marketplace, digitalni katalog s tisućama softverskih listi od nezavisnih softverskih kuća.


Cambridge, Massachusetts, and Tokyo, December 9, 2021

Fujitsu i MIT – razvoj AI tehnologije Inspirirane ljudskim mozgom koja će točno prepoznavati nevidljive podatke

Fujitsu i Centar za mozak, um i strojeve (CBMM - Center for Brains, Minds and Machines) Masačusetskog instituta za tehnologiju (MIT - Massachusetts Institute of Technology) su dostigli značajnu točku u zajedničkom razvoju inicijative za unapređenje točnosti modela umjetne inteligencije (AI - artificial intelligence). Proučavali su računalne principe inspirirane neuro-znanostima, koji AI modelima omogućavaju prepoznavanje „nevidljivih" (OOD - out-of-distribution, značajno različitih) podataka koji se razlikuju od originalnih podataka korištenih pri školovanju modela.

Tehnologije koje su predmet istraživanja se koriste npr. za otkrivanje defekata u proizvodnim procesima ili za analizu dijagnostičkih e snimke u medicini. AI modeli mogu postizati rezultate jednake, a poneki puta i bolje od ljudskih, međutim postoji problem točnosti prepoznavanja kada se okolišni uvjeti (npr. Rasvjeta) značajno razlikuju od uvjeta koji su se koristili prilikom školovanja modela.


PALO ALTO, Calif. - November 24, 2021

VMware - po peti puta za redom vodeći u Gartnerovom Magičnom kvadrantu u kategoriji softvera za hiper-konvergentne Infrastrukture

VMware javlja da je po peti puta za redom u Gartnerovom Magičnom kvadrantu u kategoriji softvera za hiper-konvergentne Infrastrukture proglašen vodećim dobavljačem.

VMware vSAN koristi više od 30.000 korisnika i više od 80% organizacija s popisa Global 2000.


PALO ALTO, Calif. - December 1, 2021

VMware  - prema IDC MarketScapeu VMware je vodeći u kategoriji SD‑WAN Infrastrukture

VMware je objavio da je prema istraživanju IDC MarketScape proglašen vodećim u kategoriji SD‑WAN Infrastrukture.


PALO ALTO, Calif, November 30, 2021

VMware – vodeći  u unificiranom upravljanju točkama na rubu mreža

VMware Workspace ONE ocijenjen najvišom ocjenom u kategoriji tekuće ponuđenih rješenja

VMware  je objavio da je u izvještaju „Forrester Wave™: Unified Endpoint Management, Q4 2021" proglašen vodećim u kategoriji unificiranog upravljanja krajnjim točkama mreža. Vrednovano rješenje, VMware Workspace ONE, je dobilo najviše ocjene među svim rješenjima na tržištu, a dijeli i prvo mjesto u kategoriji strategije.


Micro Focus - tehnički partner Formula E trkaćeg tima Jaguar Racing

Micro Focus je objavio da je službeni tehnički partner trkaćeg tima Jaguar Racing koji se takmiči na ABB FIA Formula E World Championship utrkama. Micro Focus osigurava softver potreban za aktivnosti na samom trkalištima i van njih.


Fujitsu PFU - - nagrade Document Manager magazina za proizvod godine i kompaniju godine

Fujitsu PFU javlja da je osvojio dvije "Document Manager Magazine & Awards" nagrade - nagradu za proizvod godine za skener Fujitsu fi-800R, a i sam je proglašen kompanijom godine!


Irvine, CA – November 29, 2021

Kofax – nagrada "KMWorld Readers' Choice Award" za najbolji softver za upravljanje poslovnim procesima

Priznanje dodijeljeno treću godinu za redom

Kofax je objavio da je osvojio nagradu "2021 KMWorld ReadersChoice Award" za najbolje upravljanje poslovnim procesima. Tu nagradu je Kofax osvojio već treću godinu za redom.


Micro Focus - okoliš i održivost

Micro Focus pomaže svojim korisnicima da smanje ugljikove emisije i usvoje ekološki prihvatljive strategije kao što su postizanje veće učinkovitosti i produženje života njihovih postojećih tehnologija, a i sam se brine za održanje okoliša.

Micro Focus je postavio ciljeve i sproveo preporuke za smanjenje potrošnje energije i poveća uporabu energije iz obnovljivih izvora. Godine 2020, Micro Focus je postigao svoj interni cilj od smanjenja emisija za 2%, a planira smanjenje od 2% - 5% do kraja 2021 (u usporedbi s baznom godinom 2018).


SANTA CLARA, CA – November 10, 2021

Micro Focus Vertica - koristi NetApp StorageGRID za Cloud analitiku na vlastitoj opremi

Kombinirana ponuda osigurava analitiku i strojno učenje za objektnu pohranu na korporacijskoj razini

Micro Focus Vertica je objavila novu integraciju s NetApp StorageGRID koja će omogućiti prednosti cloud analitike na vlastitoj opremi.

Vertica za NetApp StorageGRID korisnike daje slobodu usvajanja analitike bez obzira na mjesto n a kojem se čuvaju njihovi podaci. bez rizika, troškova i složenosti migracije u oblake.

Ovo kombinirano rješenje donosi visoke performanse i korisnicima omogućava da:

·   Se lako šire kada to postane potrebno

·   Se pouzdaju u računalske resurse odvojene od pohranbenih

·   Optimiziraju životni ciklus podataka

·   Postavljaju upite 10-25 puta brže nego za konvencionalne baze podataka

·   Pojednostave opcije za baze podataka.


REDMOND, Wash. — Dec. 1, 2021

Microsoft – predstavljen Microsoft Teams Essentials

Novo Teams rješenje je predviđeno za male poslovne organizacije i osigurava sastanke i suradnju po najekonomičnijim uvjetima na tržištu

Microsoft je objavio početak isporuka Teams Essentials, prvog Microsoft Teams samostojećeg rješenja napisanog baš za male poslovne korisnike. Teams Essentials takvim korisnicima omogućava ekonomično rješenje za on-line sastanke, potporu za suradnju, povezivanje i produktivnost. Radu u hibridnoj radnoj okolini.

Teams Essentials pruža mogućnosti za proširenja, profesionalne sastanke i suradnju:

·   Neograničene grupne sastanke u trajanju do 30 sati

·   Sastanci za do 300 ljudi

·   10 GB prostora za pohranu u oblacima za svakog korisnika


Irvine, CA – December 7, 2021 

Kofax – inteligentna automatizacija će omogućiti oporavak nakon pandemije

Kofaxova Top 10 lista predviđanja

Kofax je objavio Top 10 listu svojih predviđanja za 2022. godinu:

1.     Automatizacija će eliminirati poslove? Neće – neke zadatke će eliminirati, no otvoriti će prilike za nove poslove.

2.     AI (umjetna inteligencija) će postati stalna komponenta slijedeće generacije automatizacije.

3.     Integrirani lanci dobave će se jako oslanjati na automatizaciju.

4.     U digitalnom poslovanju će se koristiti mnoge tehnike i metode, nije realno očekivati jednu koja će riješiti sve probleme.

5.     Inteligentna automatizacija će pokretati konvergenciju poslovnih funkcija.

6.     Do prednosti pred konkurencijom će dolaziti oni koji bolje uspiju „ukrotiti" nestrukturirane podatke i iskoristiti i one koji ne upadaju odmah u oči.

7.     Oblaci otvaraju nove mogućnosti za distribuiranu radnu snagu.

8.     Propisi za zaštitu podataka, kao npr. GDPR, su sad već dostigli stupanj zrelosti, pa će potrošači moći stvarno kontrolirati koje podatke o sebi žele podijeliti s drugima.

9.     Blockchain tehnologija će se koristiti u sve većem broju aplikacija, ne samo za kripto-valute.

10.   Širiti će se tehnologije tzv. „mješovite stvarnosti" (mixed-reality) za rad u hibridnim okolinama.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018