Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 
       

   Archives
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

Sazetak.jpg (7128 bytes)

(16-27.07.1998)


16 July 1998 - New rail journey information service gives Ł25 million boost to integrated transport

Novi sustav za željezničke informacije

Dvadeset pet britanskih željezničkih kompanija je objavilo planove za sustav za informacije o putovanjima. Sustav će davati točne informacije o voznim redovima, rutama i cijenama. Ugovor za razvoj sustava, vrijedan GBP 25 milijuna, povjeren je ICL-u. Sustav će biti okosnica integrirane mreže za transport, koja se planira za budućnost.

Pored podataka o voznim redovima, sustav će davati i podatke o željezničkim postajama, autobuskim vezama, taksi službama, parkirališnom prostoru, mjestima za sastanke, te podatke o ostalom javnom prijevozu, kao npr. tramvajima, trajektima …

Sustav će koristiti osobna računala koja će biti instalirana u više od 1000 prodavaonica voznih karata, na željezničkim postajama i turističkim agencijama.

Daljnji planovi uključuju pristup sustavu preko Interneta, interaktivne televizije i preko kioska na peronima. Baza podataka će biti objektna, a sustav će raditi na distribuiranoj klijent/server arhitekturi.


21 July 1998 - ICL’s recycling service slashes the cost of PCs

ICL-ova usluga recikliranja reže cijene osobnih računala

Tvornički reparirana računala za mala poduzeća i kućnu uporabu,
za manje od GBP 200, uključivši PDV

ICL velikim korisnicima nudi jedinstvenu uslugu reciklaže, u okviru koje se neželjena osobna računala i notebookovi prvo potpuno repariraju, a zatim, preko mreže britanskih prodavača prodaju zainteresiranim kupcima, po cijeni koja je tek neznatni dio cijene novog stroja.

Usluga je prvenstveno namijenjena velikim korisnicima koji se žele riješiti stare opreme. Usluga je nazvana STAR (Second Time Around), a organizirana je po uzoru na network Q, koja radi s rabljenim automobilima. Kupci repariranih strojeva, osim niske cijene imaju i sigurnost koju im garantira provjerena mreža pouzdanih prodavača. Kupci recikliranih računala će biti manje tvrtke i korisnici kod kuće, kojima nisu neophodna računala visokih specifikacija. Takvi kupci su do sada kupovali takva računala na osnovu oglasa, i snosili rizik kupnje mačka u vreći.

U okviru STAR usluge, reciklirati će se osobna i prijenosna računala renomiranih proizvođača poput ASR-a, Compaq-a, Fujitsu-a, Hewlett Packarda i IBM-a. Po preuzimanju PC-ova od velikih korporacija, pobrisati će se s njih svi podaci, izvršiti će se reparacija, prebojiti kućište, instalirati nova tipkovnica i miš, te instalirati Windows software s novom licencom. Strojevi će imati garantni rok od 90 dana. Svis trojevi će biti usklađeni s godinom 2000.

Cijene će se kretati od GBP 199 (cca HRK 2000) za '486-icu, do GBP 348 (cca HRK 3500) za 100+ MHz Pentium modele. Navedene cijene uključuju PDV.

Projekt je dio ICL-ove strategije za zaštitu okoliša, no očekuje se da će raditi na ekonomskoj osnovici.


24 July 1998 - ICL helps Haringey Council improve services to local residents with 'One Stop Shop' Intranet Information Service

Intranet informacijski sustav za gradsku upravu

ICL je za gradsku upravu u Haringey-u razvio intranet sustav, koji će za 216.000 građana u informativnim centrima davati brze, točne i ažurne podatke, na jednom mjestu.

Prva tri informativna centra pokrivaju oko 20.000 upita svakog mjeseca. Mreža se sastoji od osobnih računala i Windows NT servera. U planu je proširenje mreže i uvođenje kioska.

Sustav sadrži inteligentni telefonski imenik, koji omogućava brzo pronalaženje nadležnog službenika, popis usluga koje daje gradska uprava, popis ovlaštenih tumača za razne jezike, uvid u biračke spiskove, planove bolničkih odjela, priručnike za rad općinskih službi (npr. što treba učiniti da bi se ostvarilo pravo na socijalnu pomoć). U planu je i objavljivanje podataka o sastavu raznih komisija te o organizaciji zdravstvene zaštite.

U okviru sustava je i baza podataka s već ranije postavljanim pitanjima (i odgovorima), koja ubrzava vrijeme za odgovore i izbjegava dupliciranje već obavljenog posla.


 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2012

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018