Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 
       

   Archives
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

Sazetak.jpg (7128 bytes)

(14-20.08.1998)


14 August 1998 - ICL in consortium awarded Ł1 billion Prestige contract by London Transport

ICL (u konzorciju) dobio ugovor s Londonskim transportom, vrijedan milijardu Funti

Londonski transport je konzorciju Transys (čiji je ICL član s 20% udjela), povjerio izradu i vođenje projekta "Prestige", sustava za automatsko prikupljanje vozarina i uvođenje novog sustava voznih karata. Na više od 500 vlakova podzemne željeznice i više od 6000 autobusa će se, umjesto karata koristiti bezkontaktne "smart" kartice.

Kroz iduće 4 godine, uvesti će se nekoliko novih tehnologija. Na svim postajama podzemne željeznice će biti instalirana automatska vrata, koja će moći čitati "smart" kartice koje će imati putnici. U svim autobusima koji voze u Londonu će biti instalirane elektronički uređaji za izdavanje karata.

Konzorcij Transys će od London transport-a preuzeti mrežu prodavača voznih karata (koje se prodaju u trafikama, novinskim kioscima i sl.). Broj takvih prodajnih mjesta će se povećati od sadašnjih 1700 na 2300.

ICL-ova uloga će biti razvoj i kasnije održavanje nekoliko novih sustava umreženih računala, koja će kontrolirati izdavanje smart kartica, kao i automatska vrata na postajama. Prolaz putnika sa smart karticom će se automatski registrirati, i na kraju puta odbiti odgovarajući iznos od salda na kartici. Sustav će osigurati i prikupljanje statistika o prodaji voznih karata kod agenata i na autobusima te davati analize.


19 August 1998 - North British Housing Association awards ICL Ł500,000 contract for new IT infrastructure

North British Housing Association ICL-u povjerio ugovor za novu informatičku infrastrukturu, vrijedan 500 tisuća Funti

North British Housing Association (NBHA) uvodi novu, mrežnu informatičku infrastrukturu. Posao vrijedan 500 tisuća Funti je povjeren ICL-u.

Suatav će biti zasnovan na Microsoft Windows NT i BackOffice software-u, a u NBHA-ovim uredima će biti instalirani novi Fujitsu-ovi serveri. Očekuje se da će sustav proraditi u rujnu 1998.

Korisnici sustava će moći komunicirati putem elektroničke pošte, putem video-konferencija i internog Intranet sustava. Mreža će ubrzati proces odlučivanja i osigurati bolje informacije i osoblju NBHA-a i krajnjim korisnicima.


20 August 1998 - ICL keeps mad cows at bay in the Netherlands

ICL kontrolira lude krave u Nizozemskoj
Trimetra za sustav za registraciju stoke

Kraljevsko udruženje uzgajivača stoke u Nizozemskoj je objavilo da će za sustav za registraciju stoke koristiti ICL'ove Trimetra servere. U sutavu će biti registrirana svaka krava u zemlji - 70 tisuća stada i preko 8 miljuna pojedinačnih životinja. Registar služi da bi se mogla pratiti genetska poboljšanja, a u bazama podataka se čuvaju i podaci o količinama mlijeka i broju teladi.

Sustav će pomoći poštivanju nedavne Europske direktive (izdate kako bi se kontrolirala pojava kravljeg ludila), po kojoj se, od 1.1.1999 mora registrirati svaka krava u Europskoj zajednici.

Kraljevsko udruženje uzgajivača stoke u Nizozemskoj (NRS) je stari ICL-ov korisnik. Sustav je do sada radio na ICL-ovim serverima Serije 39. NRS je svoj sustav za praćenje stoke uveo i u Luksemburgu, u Poljskoj je sustav u pokusnom radu, a vode se pregovori oko uvođenja tog sustava u Meksiku, Argentini i Brazilu.


20 August 1998 - ICL to license DAIS object request broker to PeerLogic in exclusive global agreement

ICL dao PeerLogicu licencu za DAIS object request broker

Po licencnom sporazumu, PeerLogic će imati eksluzivna prava za sav izvorni kod za DAIS proizvode, a ICL će imati ne-eksluzivno pravo da na svojim teritorijima distribuira proizvode PeerLogic-a. Odluka da se da licenca za DAIS je u skladu s ICL-ovom politikom koncentracije na sustave i usluge. DAIS će se uklopiti u PeerLogic-ovu PIPES platformu.


20 August 1998 - ICL buys US asset database product to enhance utilities market strategy

ICL kupio američki proizvod za bazu osnovnih sredstava

ICL je od američke tvrtke Unified Information Inc (UI) iz Seattle-a kupio Udb bazu podataka. UI će od sada biti prodavač tog proizvoda.

Udb je baza podataka za sve informacije o distribucijskim mrežama komunalnog poduzeća, uključivši i mogućnost modeliranja "pravog svijeta". Sustav već koristi nekoliko elektrodistribucijskih poduzeća u Velikoj britaniji.


20 August 1998 - British brands enter the Internet age with ICL and NatWest

Poznata britanska imena na Internetu, uz pomoć ICL-a i NatWest-a

Poznata britanska imena, poput Wedgewood-a, Rolls-Royce-a i Bentley-a, koja su sinonim tradicije, ušla su u svijet Interneta kad su počela nuditi svoje proizvode preko Buckingham Gate-a, Internet dućana kojeg vode ICL i National Westminster banka. Internet site nudi biranu britansku robu kupcima širom svijeta. Transakcije se mogu obavljati u britanskom Funtama, američkim Dollarima ili japanskim Yenima.

Od kada radi, Buckingham Gate je posjetilo preko pola milijuna surfera, iz 122 zemlje.

Pogledajte: www.buckinghamgate.com


 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2012

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018