Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 
       

   Archives
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

Sazetak.jpg (7128 bytes)

( 01.-30.11.1998 )


05.11.98 - Somerfield awards multi-million pound managed services contract to ICL

Somerfield s ICL-om potpisao milijunski ugovor za usuge

Somerfield, jedan od vodećih britanskih lanaca supermarketa, je s ICL-om potpisao ugovor za usluge u slijedećih pet godina, vrijedan više milijuna GBP.

U okviru ugovora ICL će pružati usluge i podršku za Somerfield-ove sustave kompjuteriziranih blagajni, "back-office" PC-ja, servere i aplikacije u 560 Somerfield-ovih trgovina u cijeloj zemlji. Ugovor uklju;uje i pisače, perifernu opremu, te radio-frekvencijsku opremu.


05.11.98 - ICL wins IT services contract with Romania's main tyre producer

ICL je osvojio ugovor za IT usluge sa vodećim rumunjskim proizvođačem guma

ICL je s tvrtkom Tofan, rumunjskim najvećim proizvođačem guma potpisao ugovor za sustav i usluge vrijedan 180.000 GBP. Tofan je tvrtka je osnovana 1992. kao mali distributer, Tofan Grupa proizvodi 15.000 guma svakog dana i ostvaruje godišnji promet od 200 milijuna USD.

ICL će nadograditi Tofan-ov informatički sustav te će povećati učinkovitost u distribuciji guma za domaće i međunarodne kupce. Ugovor pokriva usluge konzultacija i instalaciju i uvođenje tri Fujitsu TeamServer-a , te preko 150 PC-ja i prijenosnih računala.


13.11.98 - Lloyds on-line customers supported by ICL helpdesk

ICL-ov Helpdesk za Lloyds-ove korisnikea

Lloyds Bank je s ICL-om, vodećom kompanijom za informatičke sustave i usluge, potpisao trogodišnji ugovor za pružanje usluga "Helpdeska" korisnicima svojih novih usluga Internet bankarstva.

U okviru ugovora ICL će osigurati tehničku podršku za Lloyds-ove "on-line" korisnike, pružati savjete i upute putem telefona za sve načine povezivanja i sve vrste hardverske opreme. ICL je oformio poseban tim sa sjedištem u Foots Crayu u Kentu, nakon uspješnog četvero mjesečnog probnog rada.


12.11.98 - ICL reports big increase in Year 2000 contracts ' Companies scramble for millennium bug fix

ICL objavljuje velik porast poslova vezanih za problem 2000. godine

ICL, tvrtka za informatičke sustave i usluge, objavila je veliki porast poslova vezanih za popravak tzv. milenijskog bug-a. Do danas ICL je sklopio preko 100 milijuna GBP vrijednih ugovora za Problem 2000-te, ai u zadnjih 6 mjeseci porast narudžbi vezanih za 2000 godinu je iznosio 300%. Poslovi su sklapani podjednako s vladinim i privatnim tvrtkama, uključujući i značajna imena kao Business Link, British Telecom, Dollond & Aitchison, London Underground, Ministarstvo obrane, Wessex Water i WH Smith.


16.11.98 - ICL helps marketing professionals to understand their customers

ICL pomaže marketinškim stručnjacima da bolje upoznaju svoje korisnike

London, GB ; Las Vegas, Nevada - ICL, tvrtka za informatičke sustave i usluge, danas je objavila novi proizvod Corema EXPRESS, snažni paket za pomoć ljudima u marketingu kako bi bolje upoznali svoje korisnike.

Corema EXPRESS omogućuje kontrolu marketinga brzo i efikasno, bez potrebe stalne pomoći profesionalnih informatičara.


19.11.98 - Research shows service levels are more important than price alone

Istraživanja pokazuju da je nivo usluge važniji od same cijene

ICL, tvrtka za informatičke sustave i usluge, objavila je marketinšku kampanju o pružanju svojih usluga. Kampanja odražava važnost kvalitete usluga na tržištu koja se pokazala značajnom u istraživanju koju je za ICL sprovela tvrtka Romtec Research. Glavni rezultati istraživanja pokazali su da tržište održavanja i usluga ne funkcionira primarno na cijeni, već da 77% ispitanika smatra nivo usluge kao vitalni faktor .

Europska kampanja, vrijedna 2 milijuna GBP, nastoji izgraditi ICL-ov image o tvrtki koja pruža vrlo kvalitetne informatičke usluge. ICL uvodi etiketu koja će se stavljati na svu hardware opremu koju održava i podupire ICL. Logo i fraza "systemservice" će se pojavljivati u svim marketinškim materijalima namijenjenim korisnicima.


20.11.98 - ICL led consortium wins L200 million Department of Trade & Industry IT partnership contract

ICL predvodi konzorciji koji je s Britanskim Ministarstvom trgovine i industrije sklopio ugovor vrijedan200 milijuna GBP

Konzorcij koji predvodi ICL, sklopio je desetogodišnji ugovor za informatičku infrastrukturu sa Ministarstvom trgovine i industrije (DTI) vrijedan otprilike 200 mil GBP. Konzorcij, nazvan Unitas, u kojem je ICL-u partner europska grupa za informatičke usluge CMG, ministarstvu će izgraditi napredni informatički sustav koji će radikalno unaprijediti efikasnost ministarstva. Sustav je poznat pod nazivom EDGAR (Electronic Government through Administrative Re-Engineering).


26.11.98 - Millennium bug may strike early

Milenijska buba može napasti i ranije

ICL upozorava na mogućnost da milenijski bug nastupi i ranije, u chipovima ugrađenim u sustave u zgradama, kao što su razni alarmni sustavi koji se ručno ugađaju.

Upozorenje je nastupilo nakon što su testirani sustavi u ICL-ovim zgradama koji su pokazali da su neki chipovi radili s krivim vremenom. ICL savjetuje onima koji još nisu počeli testirati svoje elektroničke sustave da odmah bez odlaganja osnuju projektni tim te da izrade plan za potrebnu zamjenu opreme.

U siječnju 1997, ICL je prema programu krenuo osigurati da sustavi u ICL-ovim zgradama u 347 ureda širom svijeta postanu usuglašeni s godinom 2000. ICL je pisao svim svojim dobavljačima opreme kako bi dobio potvrdu o usklađenosti. Zatim je je izrađen detaljni popis uređaja i opreme sa procjenom rizika po svakoj stavci opreme. Ustanovljeno je da postoji oko 30.000 chipova ugrađenih u razne uređaje, od aparata za kavu do sustava sigurnosnih kamera. Uređaji su pregledani a chipovi su i testirani u uređajima kritičnim za poslovanje i uređajima s visokom važnošću za nastavak poslovanja ICL-a.


25.11.98 - ICL incorporates Microsoft ActiveStore - five international GlobalSTORE customers announced

ICL primjenjuje Micosoft ActiveStore - Objavljeno je pet međunarodnih korisnika GlobalSTORE-a

London, GB i Europska ActiveStore Conference 98, Amsterdam- Prednosti ICL-ovog proizvoda GlobalSTORE kao vodećeg otvorenog, skalabilnog sustava za maloprodaju dodatno je učvršćena primjenom Microsoft-ovog ActiveStore-a. Kao dio strateškog globalnog saveza, ICL je surađivao s Microsoftom u razvoju ActiveStore-a. Tako je ICL postao jedan od prvih pružatelja usluga za sustave u maloprodaji koji je uključio ovu tehnologiju u neko postojeće rješenje koje radi.

ActiveStore predstavlja visoko prilagodljivi okvir za integriranje poslovnih aplikacija koje rade na platformama raznih proizvođača. Uspješno radi na raznim nivoima od nivoa sistemske podrške do vizualne prezentacije, integracije raznih aplikacija i dohvata podataka i manipulativnih funkcija. Zbog toga omogućuje ICL-u da prilagodi i instalira GlobalSTORE brže bez obziraa o kojem prodajnom okruženju se radi - dućanu, uredu, kod kuće ili kombinacije tih okruženja povezanih Internetom.

GlobalSTORE faster, whether the trading environment be in-store, offices, homes, or a combination of these via the Internet.


 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2012

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018